Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στο 10αρι πρέπει να κατεβάσεις το ev για να γίνει δουλειά..

Εδώ δεν έχει ακόμη 1080p 60fps. Τι να λέμε τώρα..

Απαράδεκτη η htc...

Αυτό το αναθεματισμενο auto brightness πόσο κακό μπορεί να είναι?

Ενώ σε aosp rom δούλευε άψογα σε στοκ Ρομ είναι χάλια.

Δεν αλλάζει η φωτεινότητα με τπτ στο αυτόματο, αργεί πολύ..

The power of the 10

Με κάποια άλλο camera app που να αλλάζει το metering δοκίμασες μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση;

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Τις έχω δοκιμάσει όλες αλλά metering δεν είχα πειράξει ποτέ. Θα το κοιτάξω. :)

The power of the 10

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

@abdalis μήπως να έβγαζες και μερικές σε φωτισμένους δρόμους. Όχι τόσο λόγο ευκολίας του θέματος αλλά επείδη είναι ευκολότερο για μας να καταλάβουμε τις συνθήκες και να "συγκρίνουμε" με άλλα κινητά.

Θα βγαλω αν ειναι αυτες τις μερες και θα ανεβασω ορισμενες. Γενικα το auto του δεν με καλυπτει το βραδυ νομιζω μιας και ο θορυβος φαινεται αρκετα αλλα θα ανεβασω για να κρινετε κι εσεις, ισως με λιγο πειραγμενο EV. Κι επισης ακομα δεν εχω καταλαβει αν πρεπει το βραδυ τις εντονες πηγες φωτος (πχ λαμπες) να τις εχουμε στο πλανο μας ή να τις κρυβουμε. Τελος οπως ειχα αναφερει, βλεπω πως με τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις στο manual και το auto, το manual αποδιδει καλυτερα κατα τη γνωμη μου.

Στις φωτογραφιες που ανεβασα ειναι πισσα σκοταδι εκει που καθομαι και οι μονες πηγες φωτος ειναι οι προβολεις. Δεν ξερω τι θα μπορουσε να κανει καλυτερα ο φιλος Βαγγελης αλλα δεχομεθα συμβουλες για να μαθαινουμε!

@x_vagos_x Αυτο το χρωμα το εντονο ροζ-κοκκινο εχω παρατηρησει οτι δεινοπαθει το κινητο! Δεν ξερω τι κανουν τα υπολοιπα κινητα ή αν φταιει η απειρια μου, αλλα με ζοριζει! +οτι εκεινη την ωρα ηταν φουλ ηλιος

Edited by Abdalis_3k60

Θα βγαλω αν ειναι αυτες τις μερες και θα ανεβασω ορισμενες. Γενικα το auto του δεν με καλυπτει το βραδυ νομιζω μιας και ο θορυβος φαινεται αρκετα αλλα θα ανεβασω για να κρινετε κι εσεις, ισως με λιγο πειραγμενο EV. Κι επισης ακομα δεν εχω καταλαβει αν πρεπει το βραδυ τις εντονες πηγες φωτος (πχ λαμπες) να τις εχουμε στο πλανο μας ή να τις κρυβουμε. Τελος οπως ειχα αναφερει, βλεπω πως με τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις στο manual και το auto, το manual αποδιδει καλυτερα κατα τη γνωμη μου.

Στις φωτογραφιες που ανεβασα ειναι πισσα σκοταδι εκει που καθομαι και οι μονες πηγες φωτος ειναι οι προβολεις. Δεν ξερω τι θα μπορουσε να κανει καλυτερα ο φιλος Βαγγελης αλλα δεχομεθα συμβουλες για να μαθαινουμε!

Αν έχει λάμπες μόνο πίσω από το θέμα μας (πχ στη δευτερη manual αν το θέμα σου ήταν το γκαζόν τότε το κτήριο σε ζόρισε) τότε ζορίζει αρκετά το πράγμα. Αφενώς αναγκάζεσαι να υποκθέσεις αφετέρου μπορεί να "γυαλιζει" ο φακός.

Το κατάλαβα ότι ήταν σκοτάδι. Με το χέρι δεν θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο. Μόνο με τρίποδο.

Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και το δυνατό του σημείο οι νυχτερινές, αλλά σε τέτοιες συνθήκες (δηλαδη σκοτάδια και μεγάλη απόσταση) όλα τα καμεροκινητά θα ζοριζόντουσαν.

Αν έχει λάμπες μόνο πίσω από το θέμα μας (πχ στη δευτερη manual αν το θέμα σου ήταν το γκαζόν τότε το κτήριο σε ζόρισε) τότε ζορίζει αρκετά το πράγμα. Αφενώς αναγκάζεσαι να υποκθέσεις αφετέρου μπορεί να "γυαλιζει" ο φακός.

Το κατάλαβα ότι ήταν σκοτάδι. Με το χέρι δεν θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο. Μόνο με τρίποδο.

Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και το δυνατό του σημείο οι νυχτερινές, αλλά σε τέτοιες συνθήκες (δηλαδη σκοτάδια και μεγάλη απόσταση) όλα τα καμεροκινητά θα ζοριζόντουσαν.

Στη συγκεκριμένη δεν είχα θέμα! Ήθελα να δω πως θα βγει απλά το σύνολο! Θα βγάλω κι άλλες και βλέπουμε πάντως

Μιας και συζητάμε για dynamic range, ορίστε και μια από redmi note 4x με google hdr+

Γενικά στις ημερήσιες το hdr+ φαίνεται να τα πηγαίνει χειρότερα από άποψη λεπτομέριας και χρωμάτων (πχ σε σχέση με snapdragon camera) και γενικά αισθητικά δεν είναι και η καλύτερη αλλά έβγαλε αυτή την "αδύνατη" φωτογραφία. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία ο ήλιος είναι από πίσω, δηλαδή αν ήθελα να φωτίσω τα δέντρα έπρεπε να κάψω τον ουρανό.

36496864320_6bace8095a_c.jpg2017-08-29_04-50-46 by Andreas L., on Flickr

Edited by Antretng

Μιας και συζητάμε για dynamic range, ορίστε και μια από redmi note 4x με google hdr+

Γενικά στις ημερήσιες το hdr+ φαίνεται να τα πηγαίνει χειρότερα από άποψη λεπτομέριας και χρωμάτων (πχ σε σχέση με snapdragon camera) αλλά έβγαλε αυτή την "αδύνατη" φωτογραφία. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία ο ήλιος είναι από πίσω, δηλαδή αν ήθελα να φωτίσω τα δέντρα έπρεπε να κάψω τον ουρανό.

36496864320_6bace8095a_c.jpg2017-08-29_04-50-46 by Andreas L., on Flickr

Σε αυτό τον τομέα δεν πιάνεται το hdr+

Φίλε Abdalis, για καταλάβεις γιατί μου φάνηκαν περίεργες οι σκοτεινές φωτό σου πιο πάνω, παραθέτω ένα δείγμα στο Flickr να δεις πως συνδυάζω όσο το δυνατό χαμηλότερο ISO με τις άλλες ρυθμίσεις για να μη χάνω πολύ σε λεπτομέρεια, να μην ανεβάζω θόρυβο ή και noise reduction και να ελέγχω προς τα πού οι φωτεινές πηγές θα φωτίζουν τα θέματα χωρίς πολλές απώλειες. Σίγουρα το P10 μπορεί πολύ καλύτερα αν τα προσέξεις αυτά, έχει το ίδιο μάνουαλ με το δικό μου. Υπόψη καμία δεν είναι με τρίποδο, μόνο σε κάποιες περιπτώσεις με βοηθά μια σκληρή θήκη πλάτης που επιτρέπει στη συσκευή να κάθεται κάθετα και σταθερά στο πλάι αν δεν τη στήριζα με το χέρι σε κάποιο σημείο.

Vangelis D9

@vangelis_d9 οι συνθήκες που τράβηξες είναι απείρως ευκολότερες ενώ έχεις βάλει πολύ πιο αργό shutter speed (0.8 μεχρι και 2 sec ειδα) Edited by Antretng

@vangelis_d9 οι συνθήκες που τράβηξες είναι απείρως ευκολότερες ενώ έχεις βάλει πολύ πιο αργό shutter speed.

Για ξανακοίτα, σε κάποιες φωτό είναι οριακά αργό. Και κάποιες φωτό υπερφωτίστηκαν σκόπιμα ενώ ήταν πιο σκοτεινές οι συνθήκες. Έλα, έχουμε δει τα δείγματα και του "καλλιτεχνικού" U11, που τα απόλυτα σκοτάδια τα κάνει... μέρα.

Για ξανακοίτα, σε κάποιες φωτό είναι οριακά αργό. Και κάποιες φωτό υπερφωτίστηκαν σκόπιμα ενώ ήταν πιο σκοτεινές οι συνθήκες. Έλα, έχουμε δει τα δείγματα και του "καλλιτεχνικού" U11, που τα απόλυτα σκοτάδια τα κάνει... μέρα.

Ποια εννοείς; Βάλε αν θες τη φωτογραφία του p8 lite που θεωρείς εξίσου δυσκολη με παρόμοιο shutter speed.

Φίλε Abdalis, για καταλάβεις γιατί μου φάνηκαν περίεργες οι σκοτεινές φωτό σου πιο πάνω, παραθέτω ένα δείγμα στο Flickr να δεις πως συνδυάζω όσο το δυνατό χαμηλότερο ISO με τις άλλες ρυθμίσεις για να μη χάνω πολύ σε λεπτομέρεια, να μην ανεβάζω θόρυβο ή και noise reduction και να ελέγχω προς τα πού οι φωτεινές πηγές θα φωτίζουν τα θέματα χωρίς πολλές απώλειες. Σίγουρα το P10 μπορεί πολύ καλύτερα αν τα προσέξεις αυτά, έχει το ίδιο μάνουαλ με το δικό μου. Υπόψη καμία δεν είναι με τρίποδο, μόνο σε κάποιες περιπτώσεις με βοηθά μια σκληρή θήκη πλάτης που επιτρέπει στη συσκευή να κάθεται κάθετα και σταθερά στο πλάι αν δεν τη στήριζα με το χέρι σε κάποιο σημείο.

Vangelis D9

Ενταξει δε διαφωνω σ αυτο. Με στηριξη καπου οντως μπορει να βγει πιο καλη. Εγω χερατη ηθελα να δω πως τα παει και ποια τα ορια της τουλαχιστον συμφωνα με τις γνωσεις μου. Η πρωτη οντως μου αρεσε και ενω υπαρχει αρκετος φωτισμος βλεπω οτι συνηθως το ISO το αφηνετε στα 200-400 και δεν το ριχνεται στο 50 ας πουμε με λιγο υψηλοτερο shutter speed. Μαλλον θα βγαινει καλυτερα...Επισης δεν εχω πετυχει ποτε τετοια φωτα που φαινονται σαν αστερακια! Τελος στην 3η φωτογραφια που εχεις, ολα τα σημεια που εχουν φως ειναι καμμενα, για να μπορεσεις να βγαλεις τα υπολοιπα σωστα εκθετειμενα.

Ποια εννοείς; Βάλε αν θες τη φωτογραφία του p8 lite που θεωρείς εξίσου δυσκολη με παρόμοιο shutter speed.

Ας πούμε γι αυτό λέω, με ISO μόλις 200 και shutter 0.8 με EV +1. Νομίζω είχα βάλει κι ένα τόνο saturation. Και βγήκε πιο φωτεινή απ' ότι στην πραγματικότητα χωρίς πολύ θόρυβο και αξιοπρεπή λεπτομέρεια. Το Ρ10 σίγουρα θα τα κατάφερενε πολύ καλύτερα.

36753171001_ea9192c784_z.jpgIMG_20170730_211901 by Vangelis D9, on Flickr

Ας πούμε γι αυτό λέω, με ISO μόλις 200 και shutter 0.8 με EV +1. Νομίζω είχα βάλει κι ένα τόνο saturation. Και βγήκε πιο φωτεινή απ' ότι στην πραγματικότητα χωρίς πολύ θόρυβο και αξιοπρεπή λεπτομέρεια. Το Ρ10 σίγουρα θα τα κατάφερενε πολύ καλύτερα.

Φιλε μου, ανεβαζοντας το EV στο manual τι διαφορα κανει; Στο αυτοματο ας πουμε βλεπω οτι αλλαζει το ISO και shutter speed. Στο χειροκινητο ομως αυτα τα θετεις εσυ...Αρα τι αλλαζει το EV στο manual;

Επισης αν θες μπορω σημερα να ανεβασω ποσο "σκοτεινα" ειναι στην τριτη φωτογραφια. Γιατι σ εκεινο το σημειο δεν υπαρχει ιχνος φωτος αν θυμαμαι καλα. Και αν προλαβω θα βγαλω και καμια φωτογραφια με τριποδο ή στηριγμενο καπου

Edited by Abdalis_3k60

Το 0.8 shutter speed εχει 2 στοπ διαφορά σε σχεση με το 1/5 ;) . Ασε που νομιζω οτι ειναι ακόμα πιο μακρυνες του p10 και εχει φαει και τον κοντρα φωτισμο.

Επιπλέον αν είχες κουμπωσει και iso και shutter, το ev δεν κάνει διαφορά.

Επιπλέον αν είχες κουμπωσει και iso και shutter, το ev δεν κάνει διαφορά.

Θα συμφωνησω αλλα θα βγαλω σημερα-αυριο παλι στο ιδιο σημειο για τη συγκριση. Επισης η μονη διαφορα που ειδα στο manual παιζοντας με το EV, ειναι οταν με φουλ φωτισμο κοντρα ηλιου, το κατεβασα στο -4 και εφτασε ταχυτητα ως και 1/37.000, ενω εγω μπορω να το κατεβασω μεχρι και 1/4.000

μηπος το asus zenfone 3 zoom βγαζει καλητερες απο το htc u11..

Παιδιά γενικά και αόριστα σχόλια χωρίς συγκριτικά και χωρίς να μιλάτε για κάτι συγκεκριμένο δεν επιτρέπονται. Υπενθυμίζω ότι δεν επιτρέπετε το flame. Μην ξεκινήσουμε πάλι. Και παρακαλώ μην απαντήσετε καν στο μήνυμα μου (είτε οι χρήστες του u11 είτε του zenfone 3). Πάμε παρακάτω. :)

S8+ auto ev -1.1

36895843105_f49e13516b_k.jpg2017-08-29_06-42-14 by Vlasis Miriagkos, on Flickr

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

S8+ auto ev -1.1

36895843105_f49e13516b_k.jpg2017-08-29_06-42-14 by Vlasis Miriagkos, on Flickr

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

πολυ ωραια η φώτο Βλαση!!!

nexus 6p auto

36013532824_7b0f8f6080_c.jpgIMG_20170827_164910 by manthos kalaitzidis, on Flickr

36013525744_3da98b5662_c.jpgIMG_20170827_165039 by manthos kalaitzidis, on Flickr

[quoteP10 plus

Manual στο χέρι και οι δύο

36706332232_24c24f3c4f_c.jpg2017-08-28_11-53-29 by alex-mand, on Flickr

36877654785_bdee2fab41_c.jpg2017-08-29_12-03-12 by alex-mand, on Flickr

και μενα μου εκανε εντυπωση η πρωτη και θα συμφωνησω μ ετον @Vaggelis.

Δεν ειναι καθολου καλη...ασχετα με το φωτισμο και τις δυσκολες συνθηκες, δεν εχει χρωματα καθολου, δεν εχει λεπτομερεια.

και το iso δεν το βλεπω ιδιατερα υψηλο

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...