Jump to content

Poio programa simpiezei pio poli apo ola ta arxia ixu?

NIKOS PARTY
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Afto pu thelo einai ta arxia ixu pu exo kai einai wav kai 40mb na ta kano 10mb xoris apolia poiotitas otan kseziparo to arxio.

To realtime decoding simeni na pezi k na kanei k decoding?

An ginete kalos.

Alla to proto pu thelo einai to dinaton mikrotero arxeio na paragate apo to programa simpiesis.

Υπάρχουν μερικές επιλογές:

1. Να συμπιέζεις σε mp3 με 320kbps με μηδαμινή απώλεια ποιότητας και συμπίεση 4:1 περίπου (ή μεγαλύτερη).

2. Να συμπιέζεις με flac. Δεν υπάρχει απολύτως καμία απώλεια ποιότητας, αλλά τα αρχεία είναι σχετικά μεγάλα, κάπου κοντά στο 2:1. Έχει το πλεονέκτημα όμως ότι μπορείς να ακούσεις αυτά που έχεις συμπιέσει, είτε με κάποιον ειδικό Player, είτε απλά με ένα plugin στο winamp.

3. Να συμπιέζεις με rar. Εδώ πιθανότατα θα έχεις την μεγαλύτερη συμπίεση, αλλά θα πρέπει κάθε φορά να αποσυμπιέζεις τα αρχεία για να τα ακούσεις. Έχει διάφορες επιλογές και για ακόμα πιο μικρά αρχεία στο Winrar μπορείς να επιλέξεις Compression Method: Best και Solid Archive.

Νομίζω ότι lossless συμπίεση δεν συμφέρει εκτός κι αν δεν έχεις πρόβλημα αποθηκευτικού χώρου. Η καλύτερη συμπίεση που μπορείς να έχεις είναι περίπου στο μισό του αρχικού μεγέθους (2:1). Υπάρχουν πολλές λύσεις, αλλά όλες δίνουν παρόμοια αποτελέσματα. Δες και το LPAC:

http://www.nue.tu-berlin.de/wer/liebchen/lpac.html

Μιχάλης :alien:

Εγω λεω το rar το οποιο εχει αρκετες επιλογες και συμπιεζει καταπληκτικα. Εγω πχ. οταν συμπιεσα τα mp3 στα 96kbps ηταν πολυ μικρα αλλα αρχισαν να χανουν ποιοτητα!