Jump to content

Επικίνδυνο Μέλι - Γιαούρτι- Τροφές. Που πάμε;

SuRfer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

το μίλκο το έχω ξεγράψει εδώ και ένα χρόνο!δε πρόκειται να ξαναπιώ...είχα πιει μια μέρα και με είχε πιάσει μετά ένα τρελός πονόκοιλος...χτυπιόμουνα στα πατώματα, και είχα και μάθημα!πως δεν λιποθύμησα δεν ξέρω!

την είχα πάθει κι εγώ με μίλκο παλιότερα, με είχε πιάσει το στομάχι μου. Το ίδιο είχα πάθει βέβαια και με γκούντις :X ...αλλά έχω και ευαίσθητο στομάχι...

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 218
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Και επίσης, αν θέλω κάτι τέτοιο, πρέπει να είμαι και διατεθειμένος να το πληρώσω κάτιτις παραπάνω ;)

Ειχε τυχει σε ενα κρεοπωλειο να εχουν κοτοπουλο χωριατικο στα 57 ευρω.

Ειναι ακριβο αρκετα για να το τρως αρκετα συχνα...οσο περνανε τα χρονια ολο και περισσοτερες τροφες αποδεικνυονται επιβλαβεις, σε λιγο θα επιστρεψουμε παλι στα αγροκτηματα και θα τρωμε μονο οτι παραγουμε... κυκλος ειναι ολα

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Ειναι ακριβο αρκετα για να το τρως αρκετα συχνα...οσο περνανε τα χρονια ολο και περισσοτερες τροφες αποδεικνυονται επιβλαβεις, σε λιγο θα επιστρεψουμε παλι στα αγροκτηματα και θα τρωμε μονο οτι παραγουμε... κυκλος ειναι ολα

η υπερβολη σε ολο της το μεγαλειο..

say no more

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Δεν αντιλέγω και σίγουρα η πρόοδος έχει και τα αρνητικά της, από την άλλη στα χρόνια των γονιών μας (ή μάλλον των παππούδων μας και των προ-παππούδων μας για να μη γίνομαι και υπερβολικός) σκάβανε το χωράφι με την τσάπα αντί με το τρακτέρ και πηγαίνανε στο σχολείο (όταν πηγαίνανε) περπατώντας χιλιόμετρα αντί με το αυτο/το.

Μπορεί η πρόοδος να έχει και τα αρνητικά της, εντούτοις δεν μας υποχρεώνει να παράγουμε γάλα μ’ αυτόν τον τρόπο, για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το τρακτέρ και το αυτοκίνητο. :rolleyes:

σωστος!!!!εγω πιστευω για να κανουν μεγαλυτερες τισ ποσοτητες του γαλακτος πρεπει σιγουρα να το νοθευουν με κατι
Ελπίζω αυτό το κάτι, να είναι νερό. Αλλά και να μην το νοθεύουν, αυτές οι αγελάδες έχουν καταντήσει μηχανές. Πως είναι δυνατόν ένα ζώο συνέχεια να παράγει γάλα? Τι ποιότητας γάλα θα είναι αυτό?

Ποιος ξέρει τι τις ταΐζουν για να μην αρρωσταίνουν και για να παράγουν περισσότερο γάλα. :worry:

το μίλκο το έχω ξεγράψει εδώ και ένα χρόνο!δε πρόκειται να ξαναπιώ...είχα πιει μια μέρα και με είχε πιάσει μετά ένα τρελός πονόκοιλος...χτυπιόμουνα στα πατώματα, και είχα και μάθημα!πως δεν λιποθύμησα δεν ξέρω!
την είχα πάθει κι εγώ με μίλκο παλιότερα, με είχε πιάσει το στομάχι μου. Το ίδιο είχα πάθει βέβαια και με γκούντις :X ...αλλά έχω και ευαίσθητο στομάχι...
Μπορεί να έτυχε ληγμένο ή κακοδιατηρημένο μια φορά, συμβαίνουν αυτά :D

Μάλλον σου έχει τύχει κλέφτης, καλλίτερα πήγαινε σε κανά χωριό για να πάρεις φρέσκια κότα, πιο φθηνά θα σου βγει.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

Αυτο με το κοτοπουλο το λετε γιατι νομιζετε οτι το κοτοπουλο ειναι καθαρο;Πιο βρωμικο και απο το γουρουνι ειναι ως ζωο.Οτι και να του ριξεις θα το φαει.

Αυτο με το κοτοπουλο το λετε γιατι νομιζετε οτι το κοτοπουλο ειναι καθαρο;Πιο βρωμικο και απο το γουρουνι ειναι ως ζωο.Οτι και να του ριξεις θα το φαει.

μα ποιος ειπε οτι ειναι καθαρο????αλλα ειναι αναλογα τι το ταιζουν κ αν ειναι

απο ορνιθοτροφείο η χωριάτικο...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Follow me on Twitter

μα ποιος ειπε οτι ειναι καθαρο????αλλα ειναι αναλογα τι το ταιζουν κ αν ειναι

απο ορνιθοτροφείο η χωριάτικο...

Για το χωριατικο λεω.Ακομα και γοπα απο τσιγαρο να του ριξεις θα το φαει.

Μπορεί η πρόοδος να έχει και τα αρνητικά της, εντούτοις δεν μας υποχρεώνει να παράγουμε γάλα μ’ αυτόν τον τρόπο, για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το τρακτέρ και το αυτοκίνητο. :rolleyes:

Σίγουρα οπότε ξέχνα τα περί προόδου. Το ερώτημα παραμένει - είναι δυνατόν τα εκατομμύρια (φαντάζομαι) λίτρα γάλακτος που καταναλώνονται καθημερινά ανά τον κόσμο να αρμέγονται όλα ... χειροκίνητα από 100άδες χιλιάδες αγελαδοαρμεγοεργάτες οι οποίοι θα κάνουν αναγκαστικά αυτή τη δουλειά; Κι αν ναι, τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στο κόστος του γάλακτος το οποίο είναι ήδη σε υψηλά επίπεδα;

Σίγουρα οπότε ξέχνα τα περί προόδου. Το ερώτημα παραμένει - είναι δυνατόν τα εκατομμύρια (φαντάζομαι) λίτρα γάλακτος που καταναλώνονται καθημερινά ανά τον κόσμο να αρμέγονται όλα ... χειροκίνητα από 100άδες χιλιάδες αγελαδοαρμεγοεργάτες οι οποίοι θα κάνουν αναγκαστικά αυτή τη δουλειά; Κι αν ναι, τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στο κόστος του γάλακτος το οποίο είναι ήδη σε υψηλά επίπεδα;

Γιατί είναι σε υψηλά επίπεδα?

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

η υπερβολη σε ολο της το μεγαλειο..

say no more

Δεν ξερω,μπορει να ειναι και κλεφτης οπως λενε τα παιδια πιο κατω αλλα τοσο ειχε τιμη,δεν εχω δει καπου αλλου χωριατικο να το πουλουν ωστε να συγκρινω τιμες.Ταδε εφη THEO_LEGEND

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Γιατί είναι σε υψηλά επίπεδα?

Eννοώ το κόστος για τον καταναλωτή (δλδ την λιανική τιμή του γάλακτος), όχι το κόστος παραγωγής.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι που είναι τώρα ακριβό, η αύξηση του κόστους παραγωγής δε θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε ακόμα υψηλότερες τιμές; Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ειναι ακριβό λόγω "αισχροκέρδιας" (σε άλλο topic έχω νομίζει αναπτύξει γιατί δε θεωρώ ότι υφίσταται ο όρος αλλά τεσπα) αν αυξηθεί το κόστος, για να διατηρηθεί αυτό το "υπερβολικό" περιθώριο κέρδους θα πρέπει η τελική τιμή να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Οπότε δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα της ερώτησής σου. :)

Το κόστος για τον καταναλωτή της πόλης είναι μεγάλο, για την οικογένεια της μικρής Ολλανδέζας και των συγχωριανών στους οποίους θα πουλήσει το περίσσιο γάλα, είναι μικρό. Δεν κάνει το εργαλείο (χέρι - βεντούζα) που θα πιάσει τα μαστάρια της αγελάδας, την διαφορά στην ποιότητα του γάλατος, αλλά ή έλλειψη επεξεργασίας από τις υποδομές (=δάνεια, κόστος), από αυτό της Ολλανδέζας.:rolleyes:

Οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω. Ίσως είναι παράλογη η απαίτηση των αστών, να έχουν κάθε μέρα στο ψυγείο τους γάλα. :(

Εσύ πως νομίζεις ότι μπορούμε να απαλλαγούμε από τις αφλατοξίνες και τα συναφή που βγαίνουν στην επιφάνεια και άγνωστο αν αντιμετωπίζονται ή καλύπτονται, γιατί φαντάζομαι πως είναι και το ευκολότερο πράγμα να αλλάξει η γραμμή παραγωγής;

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

Το κόστος για τον καταναλωτή της πόλης είναι μεγάλο, για την οικογένεια της μικρής Ολλανδέζας και των συγχωριανών στους οποίους θα πουλήσει το περίσσιο γάλα, είναι μικρό. Δεν κάνει το εργαλείο (χέρι - βεντούζα) που θα πιάσει τα μαστάρια της αγελάδας, την διαφορά στην ποιότητα του γάλατος, αλλά ή έλλειψη επεξεργασίας από τις υποδομές (=δάνεια, κόστος), από αυτό της Ολλανδέζας.:rolleyes:

Οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω. Ίσως είναι παράλογη η απαίτηση των αστών, να έχουν κάθε μέρα στο ψυγείο τους γάλα. :(

Ομολογώ ότι έχω καταμπερδευτεί. Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς θέλεις να πεις και που το πας.

Εσύ πως νομίζεις ότι μπορούμε να απαλλαγούμε από τις αφλατοξίνες και τα συναφή που βγαίνουν στην επιφάνεια και άγνωστο αν αντιμετωπίζονται ή καλύπτονται, γιατί φαντάζομαι πως είναι και το ευκολότερο πράγμα να αλλάξει η γραμμή παραγωγής;

Δεν έχω ιδέα. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν κανόνες υγιεινής και ελέγχου οι οποίοι απλά πρέπει να εφαρμοστούν.

Ομολογώ ότι έχω καταμπερδευτεί. Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς θέλεις να πεις και που το πας.

Απάντησα περισσότερο στο προηγούμενο σου μήνυμα. Αν διαβάσεις και τα δυο, θα ξεμπερδευτείς :)

Δεν έχω ιδέα. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν κανόνες υγιεινής και ελέγχου οι οποίοι απλά πρέπει να εφαρμοστούν.

Κι αν η συγκεκριμένη ή κάποια άλλη επικίνδυνη χημική ένωση είναι προϊόν της παραγωγής γάλατος από την τροφή της αγελάδας, μέχρι την συσκευασία του και χρειαστεί να γίνουν αλλαγές που θα έχουν σαν αποτέλεσμα μικρότερη παραγωγή γάλατος, τι γίνεται;:worry:

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

Κι αν η συγκεκριμένη ή κάποια άλλη επικίνδυνη χημική ένωση είναι προϊόν της παραγωγής γάλατος από την τροφή της αγελάδας, μέχρι την συσκευασία του και χρειαστεί να γίνουν αλλαγές που θα έχουν σαν αποτέλεσμα μικρότερη παραγωγή γάλατος, τι γίνεται;:worry:

Tι θα πει "αν"; Ή είναι ή δεν είναι. Συζητάμε με βάση κάτι τελείως υποθετικό το οποίο μάλλον δεν ισχύει (το άρθρο έλεγε ότι η συγκεκριμένη ουσία προέρχεται από ζωοτροφές που είτε είναι κακής ποιότητας ή έχουν συντηρηθεί σε περιβάλλον υγρασίας αν θυμάμαι καλά).

Αν στον τρόπο της παραγωγής γάλακτος υπάρχει κάποιο systemic σφάλμα το οποίο οδηγεί στη δημιουργία της συγκεκριμένης ή κάποιας άλλης επικίνδης ουσίας προφανώς πρέπει να αλλάξει αυτό το κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας.

Your point is? :confused:

Tι θα πει "αν"; Ή είναι ή δεν είναι. Συζητάμε με βάση κάτι τελείως υποθετικό το οποίο μάλλον δεν ισχύει (το άρθρο έλεγε ότι η συγκεκριμένη ουσία προέρχεται από ζωοτροφές που είτε είναι κακής ποιότητας ή έχουν συντηρηθεί σε περιβάλλον υγρασίας αν θυμάμαι καλά).

Αν στον τρόπο της παραγωγής γάλακτος υπάρχει κάποιο systemic σφάλμα το οποίο οδηγεί στη δημιουργία της συγκεκριμένης ή κάποιας άλλης επικίνδης ουσίας προφανώς πρέπει να αλλάξει αυτό το κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας.

Your point is? :confused:

*systematic

Συμφωνώ μαζί σου πάντως.

+1

*systematic

Συμφωνώ μαζί σου πάντως.

+1

Και το systemic χρησιμοποιείται ως όρος - έχουν κάποια διαφορά όμως με το systematic την οποία πάντα μπερδεύω :lol:

Υπάρχουν πολλά που ανεβάζουν το του γάλακτος στην ελλάδα:

α. ποσόστωση

β. μικρές μονάδες παραγωγής

γ. διαφημιστικές δαπάνες και δαπάνες τοποθέτησης στα Σ/Μ

δ. μικρές συσκευασίες

τώρα για την ποιότητα του τελικού προϊόντος δεν υπάρχει το τέλειο μοντέλο παραγωγής...σε όλα τα προϊόντα υπάρχουν "Σφάλματα" το θέμα δεν είναι για εμένα η εμφάνιση των προβλημάτων (που μάλλον είναι αναπόφευκτα) αλλά το πως τα διαχειρίζονται οι εταιρείες μετά την εμφάνιση τους