Jump to content

Πρόβλημα με μόντεμ ISDN

billys_541
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.Όταν ανοίγω τον υπολογιστή δεν μου αναγνωρίζει το μόντεμ(Ιντρακόμ-αυτό που δίνει ο ΟΤΕ όταν βάζεις ISDN).Το έχω συνδεδεμένο με USB.Για να το αναγνωρίσει πρέπει να βγάλω και να βάλω την usb.Γιατί γίνεται αυτό?Τι μπορώ να κάνω?

Σημείωση:Έχω service pack 2(αν αυτό βοηθάει).

Ευχαριστώ.

Παιδιά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.Όταν ανοίγω τον υπολογιστή δεν μου αναγνωρίζει το μόντεμ(Ιντρακόμ-αυτό που δίνει ο ΟΤΕ όταν βάζεις ISDN).Το έχω συνδεδεμένο με USB.Για να το αναγνωρίσει πρέπει να βγάλω και να βάλω την usb.Γιατί γίνεται αυτό?Τι μπορώ να κάνω?

Ευχαριστώ.

Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό, μπορώ όμως να σε συμβουλέψω να το συνδέσεις καλύτερα σειριακά, γλυτώνεις από πολλά προβλήματα...

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα φίλε!

Για να αναγνωρίσει ο υπολογιστή σου το NetMod πρέπει να κάνεις εγκατάσταση τους Drivers του NetMod για WINXP.

Σου συνιστώ να κάνεις εγκατάσταση μέσο της USB θήρας.

Εγώ το έχω πάνω από 3 χρόνια στην USB και είμαι πολλή ικανοποιημένος από πλευράς ταχύτητας και αξιοπιστίας.

Αλώστε η συριακή θύρα πλέον θεωρείται παλιά, από την στιγμή που έχεις δυνατότητα σύνδεσης σε USB.

Αν έχεις περαιτέρω απορίες εδώ ήμαστε για να σε βοηθήσουμε.

http://www.danasoft.com/sig-gre.jpg

Κοίτα, το Netmod γενικά δεν είναι καλό να το έχεις σε USB. Έχει πολλά προβλήματα και μπορεί να προκαλέσει από restart και μπλε οθόνες στον υπολογιστή μέχρι να μην μπορείς να πάρεις τηλέφωνο (τα έχω δει και τα δύο). Έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολλοί μαζί του. Επομένως καλύτερα να είναι στην σειριακή.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Θέλω όμως να κάνω μια διευκρίνηση.Το μόντεμ το έχω συνδεδεμένο στον υπολογιστή εδώ και 2 χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα(εκτός απο κάποιες φορές τώρα τελευταία).Την προηγούμενη βδομάδα έκανα φορμάτ στον υπολογιστή και από τότε παρουσιάστηκαν τα προβλήματα.Το έχω συνδέσει και με το άλλο καλώδιο αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα.Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο?Τι να φταίει?

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Θέλω όμως να κάνω μια διευκρίνηση.Το μόντεμ το έχω συνδεδεμένο στον υπολογιστή εδώ και 2 χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα(εκτός απο κάποιες φορές τώρα τελευταία).Την προηγούμενη βδομάδα έκανα φορμάτ στον υπολογιστή και από τότε παρουσιάστηκαν τα προβλήματα.Το έχω συνδέσει και με το άλλο καλώδιο αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα.Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο?Τι να φταίει?

Έκανες εγκατάσταση τους Drivers του NetMod για WINXP.

Δοκίμασες να κάνεις RESET από το κουτί του NetMod?.

Της USB θύρες που έχεις στων υπολογιστή σου της έχει αναγνωρίσει ο υπολογιστή σου κανονικά?.

Δοκίμασες να δεις μήπως φταίνε η USB θήρες από πλευρά λειτουργίας με κάποια άλλη συσκευή?.

Πάντως δοκίμασε να κάνεις ένα RESET στο κουτί του NetMod προτού βάλεις DRIVERS και το συνδέσεις με των υπολογιστή σου.

http://www.danasoft.com/sig-gre.jpg

Παιδιά και reset έκανα και απ'όλα αλλά αντί να πάει προς το καλύτερο πήγε προς το χειρότερο.Σήμερα το εμφάνιζε κανονικά αλλά δεν μπορούσε να συνδεθεί.Τελοσπάντων.Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.Κάτι θα βρώ να κάνω.

Βρε παιδιά καμιά ιδέα τι φταίει?Εδω και 2 μέρες ο υπολογιστής αναγνωρίζει το μόντεμ αλλά όποτε παώ να συνδεθώ μου γράφει "Παρουσιάστηκε σφάλμα υλικού στο μόντεμ".Επιπλέον,μου έχει βγάλει και ένα εικονίδιο για ασφαλή κατάργηση υλικού που αναφέρεται μάλλον στο καλώδιο usb που συνδέει το μόντεμ.Τι να κάνω?Πρέπει να πάρω καινούργιο μόντεμ,να απευθηνθώ στον ΟΤΕ ή κάτι άλλο?

Λέτε να φταίει το καλώδιο usb?Μήπως γι'αυτό μου λέει "Σφάλμα υλικού στο μόντεμ (ή στην άλλη συσκευή σύνδεσης)?Από την άλλη όμως και σειριακά που το σύνδεσε ο αδερφός μου πάλι δεν δούλευε.Τι να φταίει? :(

Συγνώμη που σας ζαλίζω πάλι.Το μόντεμ τελικά δούλεψε χθές βράδυ.Δεν ξέρω πως τα κατάφερα αλλά πάτα το ένα πάτα το άλλο τελικά δούλεψε.Τώρα όμως έχω άλλο πρόβλημα.Όταν είμαι στον ίντερνετ και το αφήσω για λίγη ώρα χωρίς να κάνω κάποια ενέργεια(εννοώ χωρίς να πειράξω το ποντίκι ή γενικά κάτι άλλο) κολλάει και δεν κάνει τίποτα.Η σύνδεση παραμένει ενεργή και ο μετρητής μετράει

αλλά δεν μπορώ να μετακινηθώ σε καμιά σελίδα και μου γράφει "Λήξη προθεσμείας ενέργειας".Τι είναι αυτό πάλι?Μήπως πρέπει να αλλάξω κάποια ρύθμηση?Που να πάω?

billy αυτά είναι κλασικά, περίεργα, ανεξήγητα προβλήματα στο Netmod http://users.chan.sch.gr/aikoukou/emoticons/bluescreen.gif και εμφανίζονται μόνο όταν το συνδέεις USB. Στην σειριακή σύνδεση δεν θα έχεις αυτά τα προβλήματα. Προκειμένου να την επιτύχεις θα χρειαστείς και πάλι drivers (από το CD ή από το site), αξίζει να ξαναδοκιμάσεις. Αν και πάλι δεν δουλέψει, πάρε στις βλάβες του ΟΤΕ και πες ότι έχεις πρόβλημα, θα έρθουν να στο αλλάξουν χωρίς να πληρώσεις τίποτα.

Ναι και είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο ένα χαλασμένο netmod, τόσο καλή κατασκευή έχουν.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.Αν το συνδέσω σειριακά θα "τρέχει" με μικρότερη ταχύτητα σε σχέση με την usb?Κάτι τέτοιο έχω ακούσει.Ισχύει?

Mόνο αν η συνδρομή σου είναι ISDN 128kbps. Αν είναι 64άρα, δεν θα δεις καμία διαφορά.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.Αν συνεχιστούν τα προβλήματα θα πάρω στον ΟΤΕ να δω τι θα μου πούνε.

Κάτι τελευταίο.Αν συνεχιστούν τα προβλήματα και δεν βρώ άκρη με τον ΟΤΕ μπορώ να αγοράσω ένα μόντεμ για ISDN?Υπάρχουν στο εμπόριο?Αν ναί,πόσο κάνουν?