NikosMessis Δημοσιεύτηκε June 9, 2017 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 9, 2017 Καλησπέρα σε όλους σας! Ψάχνω λοιπόν κι εγώ για κινητό 150-200 ευρώ. Έπειτα από αρκετό ψάξιμο σε gsm, kimovil,youtube κοκ, κατέληξα σε κάποιες συγκεκριμένες επιλογές 1η) Le Eco Le 2 http://www.gsmarena.com/leeco_le_2-8053.php 2η) Coolpad Cool 1 - LeEco (LeTv) Cool 1 (Το ίδιο μοντέλο απλά υπάρχει συνεργασία) http://www.gsmarena.com/coolpad_cool1_dual-8272.php 3η) Xiaomi Redmi Note 4 (το πλέον ευρέως γνωστό) http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_4-8531.php 4η) Huawei P9 Lite http://www.gsmarena.com/huawei_p9_lite-7983.php Θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα στην Ελληνική αγορά και σίγουρα value for money, οι διαφορές όμως ιδίως στα 3 πρώτα είναι πολύ μικρές, το καθένα εστιάζει σε κάθε τι διαφορετικό. Ισχυρογνώμων δεν είναι, οπότε μπορεί να κάνω λάθος και να υπάρχουν καλύτερα σε αυτήν την τιμή. Εν γένει, όποιος θέλει μπορεί να μου πει τεκμηριωμένα ποιο από τα παραπάνω θα προτιμούσε και αν έχει κάποια πρόταση ας την κάνει! Σας ευχαριστώ πολύ!:D PS. Αν ρωτάτε για την εμπειρία μου στον χώρο των smartphones, ένα είχα : το αέναο iPhone 3gs, για 5 χρόνια όντας μεταχειρισμένο :lol:, άλλα έχω πιάσει κι έχω δει πολλά. :shifty: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. June 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2017 (edited) Βαλε σε μια προτεραιοτητα τα εξης: ταχυτητα, βαρυ gaming, καμερα, αυτονομια. Ακομη αν προτιμας δικαρτο, αν θες ελληνικο μενου, τι ιντσες προτιμας και αν χρειαζεσαι nfc. Τελος πες μας αν εισαι επαρχια ή/και χρειαζεσαι την 800αρα μπαντα. Edited June 9, 2017 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikosMessis Δημ. June 9, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2017 Βαλε σε μια προτεραιοτητα τα εξης: ταχυτητα, βαρυ gaming, καμερα, αυτονομια. Ακομη αν προτιμας δικαρτο, αν θες ελληνικο μενου, τι ιντσες προτιμας και αν χρειαζεσαι nfc. Τελος πες μας αν εισαι επαρχια ή/και χρειαζεσαι την 800αρα μπαντα. Ταχύτητα, κάμερα, αυτονομία, βαρύ gamimng. Δεν χρειάζομαι δίκαρτο, ελληνικό μενού και nfc. Ίντσες 5" και πάνω. Ζω Θεσσαλονίκη, οπότε όχι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. June 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2017 Cool 1 τοτε. Εχει τη καλυτερη gpu απο ολα για βαρια παιχνιδια και καπως καλυτερη καμερα σε σχεση με το redmi note 4x (δεν ξερω πως τα παει σε σχεση με p9 lite). Η αυτονομια αν και οχι η καλυτερη (το redmi ειναι καλυτερο εκει) ανηκει στα κινητα με καλη αυτονομια. Τα αρνητικα του ειναι ελλειψη ελληνικου μενου, καρτας sd και 800αρας μπαντας. Αν δεν σε πειραζουν αυτες οι ελλειψεις, go for it ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikosMessis Δημ. June 9, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2017 Cool 1 τοτε. Εχει τη καλυτερη gpu απο ολα για βαρια παιχνιδια και καπως καλυτερη καμερα σε σχεση με το redmi note 4x (δεν ξερω πως τα παει σε σχεση με p9 lite). Η αυτονομια αν και οχι η καλυτερη (το redmi ειναι καλυτερο εκει) ανηκει στα κινητα με καλη αυτονομια. Τα αρνητικα του ειναι ελλειψη ελληνικου μενου, καρτας sd και 800αρας μπαντας. Αν δεν σε πειραζουν αυτες οι ελλειψεις, go for it ;) Κι εγώ προς τα εκεί έγερνα. Τι παραπάνω έχει το Le 2? Το οποίο αξίζει σε σχέση με το cool 1? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_Alexandros37 Δημ. June 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2017 Ταχύτητα, κάμερα, αυτονομία, βαρύ gamimng. Δεν χρειάζομαι δίκαρτο, ελληνικό μενού και nfc. Ίντσες 5" και πάνω. Ζω Θεσσαλονίκη, οπότε όχι Για βαρύ gaming δεν ξέρω πως θα τα πάει ο helio x20 που έχουν το Xiaomi και το le 2 πάντως το p9 lite σίγουρα δεν κάνει. Άρα από αυτά που γράφεις καταλληλότερο είναι το cool1 αλλά εγώ θα σου προτείνω να κοιτάξεις και κάποιες περσινές ναυαρχίδες που έχουν πέσει γύρω στα 200€ όπως το zuk z2 από το οποίο σου γράφω αυτή τη στιγμή Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. June 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2017 Κι εγώ προς τα εκεί έγερνα. Τι παραπάνω έχει το Le 2? Το οποίο αξίζει σε σχέση με το cool 1? Τιποτα. Νομιζω οτι απλα ειναι μια φτηνοτερη συσκευη. Οποιος ξερει καλυτερα ας απαντησει. Για μενα απο οσα ειπες τα καλυτερα ειναι cool1 ή note 4 αναλογως τις προτιμησεις που εχεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_nia86 Δημ. June 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 Το le 2 έχει χειρότερη οθονη, κάμερα κι αυτονομία από το cool1 Sent from my C103 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vision72 Δημ. June 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 Cool 1 τοτε. Εχει τη καλυτερη gpu απο ολα για βαρια παιχνιδια και καπως καλυτερη καμερα σε σχεση με το redmi note 4x (δεν ξερω πως τα παει σε σχεση με p9 lite). Η αυτονομια αν και οχι η καλυτερη (το redmi ειναι καλυτερο εκει) ανηκει στα κινητα με καλη αυτονομια. Τα αρνητικα του ειναι ελλειψη ελληνικου μενου, καρτας sd και 800αρας μπαντας. Αν δεν σε πειραζουν αυτες οι ελλειψεις, go for it ;) Θα συμφωνήσω με το φίλο μου Antretng. Η αυτονομία του είναι 2 μέρες περίπου με καλή χρήση, με λιγότερη πάει και 3η. Κάρτα SD, παίρνεις το 64Gb απ την αρχή αν δεν σου φτάνουν τα 32 και δεν θα ξαναχρειαστεις παραπάνω. Ελληνικό μενού που δεν έχει 100% δεν είναι μειονέκτημα, τα παιδιά στο αντίστοιχο thread βρήκαν πως να περάσουν πάντως αν κάποιος είναι γκαγκά με τα Αγγλικά τη σήμερον ημέρα. Η 800αρα σχετικό είναι αν είναι μειονέκτημα, εξαρτάται. Σε όλα τα βαριά games είναι πύραυλος, δεν έχει κολλήσει ποτέ. Η κάμερα αν τη μάθεις και λίγο παίρνεις ωραία αποτελέσματα, οι νυχτερινές στο αυτόματο έχουν θόρυβο, όμως εκεί πρέπει να παίξεις λίγο με ρυθμίσεις, υπάρχει και αντίστοιχο φίλτρο. Το μόνο που θα κοιτούσα από αυτά που είπες είναι η Χαβάη με τα 3Gb. Ίσως στην κάμερα να υπερτερεί λίγο χωρίς να είμαι σίγουρος, λόγω μάρκας περισσότερο. Παράθεση Leeco Cool1 4/64 Gold Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikosMessis Δημ. June 10, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 Για βαρύ gaming δεν ξέρω πως θα τα πάει ο helio x20 που έχουν το Xiaomi και το le 2 πάντως το p9 lite σίγουρα δεν κάνει. Άρα από αυτά που γράφεις καταλληλότερο είναι το cool1 αλλά εγώ θα σου προτείνω να κοιτάξεις και κάποιες περσινές ναυαρχίδες που έχουν πέσει γύρω στα 200€ όπως το zuk z2 από το οποίο σου γράφω αυτή τη στιγμή Ευχαριστώ φίλε , :p το zuk z2 το είχα τσεκάρει γιατί είναι αναντίρρητα ένα πολύ καλό μοντέλο, αλλά στην Ελλάδα είναι ακόμα στα 250 ευρώ και λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων αυτή τη φορά δεν θα προτιμούσα το εξωτερικό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikosMessis Δημ. June 10, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 Τιποτα. Νομιζω οτι απλα ειναι μια φτηνοτερη συσκευη. Οποιος ξερει καλυτερα ας απαντησει. Για μενα απο οσα ειπες τα καλυτερα ειναι cool1 ή note 4 αναλογως τις προτιμησεις που εχεις. Το le 2 έχει χειρότερη οθονη, κάμερα κι αυτονομία από το cool1 Sent from my C103 using Tapatalk Σας ευχαριστώ πολύ, ιδιαίτερα κατατοπιστικές απόψεις :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. June 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 (edited) Για βαρύ gaming δεν ξέρω πως θα τα πάει ο helio x20 που έχουν το Xiaomi και το le 2 πάντως το p9 lite σίγουρα δεν κάνει. Άρα από αυτά που γράφεις καταλληλότερο είναι το cool1 αλλά εγώ θα σου προτείνω να κοιτάξεις και κάποιες περσινές ναυαρχίδες που έχουν πέσει γύρω στα 200€ όπως το zuk z2 από το οποίο σου γράφω αυτή τη στιγμή Ο helio τα παει χαλια στο gaming (κλασσικος mediatek), αλλα ο φιλος ειχε βαλει την snapdragon εκδοση που εχει αρκετα καλη αποδοση στο gaming απλα οχι τοσο καλη οσο του cool 1. Το zuk2 εχει πολυ κακη καμερα. Βεβαια σε gaming θα παθεις πλακα αφου εχει τον 820. Και ναι εννοειται πως αν πας cool1 πας στην 64αρα εκδοση αφου χωρις sd το 32αρη ισως σε περιορισει. Τελος η 800αρα ποτε δεν αποτελεσε μειονεκτημα. Απλα για καποιους η ελλειψη της δεν αποτελει deal breaker. ;) (πχ δεν μενει επαρχια) Edited June 10, 2017 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikosMessis Δημ. June 10, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 Θα συμφωνήσω με το φίλο μου Antretng. Η αυτονομία του είναι 2 μέρες περίπου με καλή χρήση, με λιγότερη πάει και 3η. Κάρτα SD, παίρνεις το 64Gb απ την αρχή αν δεν σου φτάνουν τα 32 και δεν θα ξαναχρειαστεις παραπάνω. Ελληνικό μενού που δεν έχει 100% δεν είναι μειονέκτημα, τα παιδιά στο αντίστοιχο thread βρήκαν πως να περάσουν πάντως αν κάποιος είναι γκαγκά με τα Αγγλικά τη σήμερον ημέρα. Η 800αρα σχετικό είναι αν είναι μειονέκτημα, εξαρτάται. Σε όλα τα βαριά games είναι πύραυλος, δεν έχει κολλήσει ποτέ. Η κάμερα αν τη μάθεις και λίγο παίρνεις ωραία αποτελέσματα, οι νυχτερινές στο αυτόματο έχουν θόρυβο, όμως εκεί πρέπει να παίξεις λίγο με ρυθμίσεις, υπάρχει και αντίστοιχο φίλτρο. Το μόνο που θα κοιτούσα από αυτά που είπες είναι η Χαβάη με τα 3Gb. Ίσως στην κάμερα να υπερτερεί λίγο χωρίς να είμαι σίγουρος, λόγω μάρκας περισσότερο. Καλησπέρα αρχικά! Βλέποντας samples και από τα δύο κινητά παρατήρησα ότι και τα δύο έχουν πράγματι πολύ καλή κάμερα, αλλά δεν μπόρεσα να βρω τρόπο για να τις συγκρίνω (ούτε στο gsm το οποίο με βοηθάει αρκετά στην σύγκριση κάμερας). Από τη μια όντως λόγω μάρκας, όπως αναφέρεις, η Huawei έχει καλή προϊστορία με την κάμερα και το συγκεκριμένο μοντέλο έχει παραπάνω ρυθμίσεις για την κάμερα, αλλά και το Cool 1 έχει εντυπωσιακή dual camera. Όντως δύσκολη επιλογή... Πάντως ως προς τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, θεωρείς ότι το cool 1 είναι καλύτερο, έτσι; Αν κάποιος έχει εμπειρία για την κάμερα των δυο μοντέλων ας παραθέσει την γνώμη του, παρακαλώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. June 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 (edited) Καλησπέρα αρχικά! Βλέποντας samples και από τα δύο κινητά παρατήρησα ότι και τα δύο έχουν πράγματι πολύ καλή κάμερα, αλλά δεν μπόρεσα να βρω τρόπο για να τις συγκρίνω (ούτε στο gsm το οποίο με βοηθάει αρκετά στην σύγκριση κάμερας). Από τη μια όντως λόγω μάρκας, όπως αναφέρεις, η Huawei έχει καλή προϊστορία με την κάμερα και το συγκεκριμένο μοντέλο έχει παραπάνω ρυθμίσεις για την κάμερα, αλλά και το Cool 1 έχει εντυπωσιακή dual camera. Όντως δύσκολη επιλογή... Πάντως ως προς τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, θεωρείς ότι το cool 1 είναι καλύτερο, έτσι; Αν κάποιος έχει εμπειρία για την κάμερα των δυο μοντέλων ας παραθέσει την γνώμη του, παρακαλώ. Αμα παιζεις παιχνιδια δεν πας σε kirin 650/652. Εγω ημουν ενα βημα πριν παρω το honor 6x που εχει αρκετα καλη καμερα (καλυτερη απο p9 lite) αλλα με φρεναρε οτι θα χα lag στα παιχνιδια. Ετσι προτιμησα τον snap 625 του RN4X που τα παει αρκετα καλα, αλλα σε βαρια παιχνιδια τυπου asphalt 8 εχω ριξει ενα κλικ τις ρυθμισεις (στο p9 lite θα πρεπει να τις ριξεις στο minimum). Cool 1 το 64αρη ειναι σιγουρα αυτο που θελεις. ;) Edited June 10, 2017 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vision72 Δημ. June 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2017 Καλησπέρα αρχικά! Βλέποντας samples και από τα δύο κινητά παρατήρησα ότι και τα δύο έχουν πράγματι πολύ καλή κάμερα, αλλά δεν μπόρεσα να βρω τρόπο για να τις συγκρίνω (ούτε στο gsm το οποίο με βοηθάει αρκετά στην σύγκριση κάμερας). Από τη μια όντως λόγω μάρκας, όπως αναφέρεις, η Huawei έχει καλή προϊστορία με την κάμερα και το συγκεκριμένο μοντέλο έχει παραπάνω ρυθμίσεις για την κάμερα, αλλά και το Cool 1 έχει εντυπωσιακή dual camera. Όντως δύσκολη επιλογή... Πάντως ως προς τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, θεωρείς ότι το cool 1 είναι καλύτερο, έτσι; Αν κάποιος έχει εμπειρία για την κάμερα των δυο μοντέλων ας παραθέσει την γνώμη του, παρακαλώ. Οι πολλές ρυθμίσεις εμένα δεν με βοηθάνε, συνήθως στο αυτόματο τραβάμε οι περισσότεροι, άντε στα δύσκολα να χρησιμοποιήσεις μερικές μόνο. Ανεβάζω μια σημερινή στο αυτόματο τραβηγμένη. 2.5Mb είναι κατέβασέ τη για full ανάλυση. http://i.imgur.com/UQ2AcTI.jpg Παράθεση Leeco Cool1 4/64 Gold Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikosMessis Δημ. June 12, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2017 Ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ φιλέ, η βοήθειά σου ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική για μένα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts