Jump to content

Smartphone στα 250 ΕΥΡΩ

Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ SMARTPHONE ΣΤΑ 250 ΕΥΡΩ,ΟΘΟΝΗ 5,5 ΙΝΤΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ,ΚΑΛΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ.ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ,.ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ASUS ZENFONE2.ΕΠΙΣΗΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Xiaomi Redmi Note 4 3/32,Huawei P9 Lite 3/16,Moto G4 Plus.Επισης καποιο LeEco/LeTV μπορεις να δεις.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Το p9 lite εχει μικροτερη οθονη απο τις 5.5 ιντσες που θελει ο φιλος και ειδικα το Moto g4 plus ειναι πολυ κατωτερο απο το asus zenfone 2 που εχει ηδη.

Γενικα ας μας βαλει σε μια προτεραιοτητα τα εξης: ταχυτητα, βαρυ gaming, καμερα, αυτονομια. Ακομη αν το προτιμαει δικαρτο, αν χρειαζεται nfc και αν ειναι εντος ή εκτος ευρωπης (ωστε να δουμε αν χρειαζεται 800αρα μπαντα).

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ 800 ΜΠΑΝΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ(ΠΑΡΟΧΟΣ VODAFONE ITALIA),GAMING ΟΧΙ.ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ,ΚΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.ΔΙΚΑΡΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ.ΚΑΜΕΡΑ ΝΟΡΜΑΛ.ΙΚΑΝΟ ΓΙΑ MODDING.ΓΕΝΙΚΑ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ 1 ΧΡΟΝΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αν σε νοιαζει περισσοτερο η καμερα moto g5 plus στις 5.2 ιντσες. Αν επιμενεις 5.5 ιντσες τοτε honor 6x που εχει μεν κατωτερη καμερα αλλα παραμεινει καλη. Χανει ομως σε gpu που επειδη ομως δεν παιζεις παιχνιδια δεν νομιζω να καταλαβεις διαφορα.

Τελος ειναι το redmi note 4 snapdragon που ειναι 5.5αρη, εχει ιδιο επεξεργαστη με το moto g5 plus αλλα αρκετα φτηνοτερο. Το αρνητικο του ομως ειναι οτι η καμερα του ειναι και αναλογη της τιμης του, δηλαδη κατωτερη τοσο απο το moto g5 plus οσο και απο το honor 6x.

ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΓΙΑ REDMI NOTE 4 ΠΟΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ?ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΩ ΚΙΝΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ.ΕΓΩ ΚΟΙΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟ LE MAX 2.ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΤΙΣ 5,5 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ.

Redmi Note 4 Global Version (εχει snapdragon και 800αρα μπαντα)

Κοιτα καλο και το le max 2, με πιο τουμπανο επεξεργαστη και φοβερη οθονη αλλα εχει ακομα κατωτερη καμερα και δεν υποστηριζει ελληνικα. Η επιλογη δικη σου :) Αν ομως το παρεις φροντισε να ειναι το 64αρη γιατι δεν παιρνει sd. Γνωμη μου, εφοσον δεν παιζεις παιχνιδια ακομα και το honor 6x θα σε καλυψει.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ.ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ MODDING:lol:

Εχεις δικιο, το honor 6x εχει Kirin επεξεργαστη που δεν νομιζω να μονταρετε. Αλλα αν θες ικανοποιητικη καμερα θα πρεπει να κανεις θυσια ειτε ως προς τις απαιτησεις σου ειτε ως προς τη τιμη.

Απο τη στιγμη ομως που δεν παιζεις παιχνιδια δεν υπαρχει λογος να κυνηγας τουμπανο soc. Οτιδηποτε απο Kirin 650 και πανω θα την κανει την δουλεια του.

ΚΑΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ,ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ SKYPE KAI VIBER.ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΟΝΑΧΑ,ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟ MODDING.

Lenovo P2 και από εμένα. 5,5 ίντσες amoled, αξιοπρεπής κάμερα, δυνατό ηχείο, nougat , μπαταρία 5000mah. Στα 260 Ελλάδα, το πήρε φίλος προχτές.

Sent from my Lumia 950XL through mTalk

Κινητό: Xiaomi Redmi Note 4

ΚΑΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ,ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ SKYPE KAI VIBER.ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΟΝΑΧΑ,ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟ MODDING.

Κοιτα, λιγο να πεσει ο φωτισμος σε ολα τα κινητα της σειρας redmi της xiaomi ή low και mid range της lenovo, η μπροστινη συνηθως ριχνει καρε οταν πεσει ελαχιστα ο φωτισμο και ο ηχος του βιντεο δεν ειναι τοσο καλος.

Πχ το p2 που προτεινει ο φιλος απο πανω, που ουσιαστικα ειναι το redmi note 4 global με amoled οθονη και ακομα μεγαλυτερη μπαταρια, ειναι αριστο κινητο αλλα στη καμερα χανει (απο συγκριτικα που εχω δει μαλλον παρομοιο με το redmi). Εγω θα λεγα να δεις τιποτα reviews και συγκριτικα βιντεο στο youtube και αποφασιζεις. Μπορει και να σου κανει... :)

Παντως αν δεν παιζεις παιχνιδια δεν θα δινα τοσο μεγαλο βαρος στον επεξεργαστη. Φυσικα δεν λεω να παρεις και σαπακι τυπου snapdragon 410 που θα σερνετε και εκτος gaming. ;)

Edited by Antretng

3 vfm σου χουμε προτεινει... ;) Το ενα δεν σου αρεσει γιατι δεν εχει customization (δεκτο) και τα αλλα 2 μαλλον λογω καμερας;

Αντε να προτεινω ενα ακομα. leeco cool 1. Αν δεν σε πειραζει οτι δεν εχει ελληνικα και οτι δεν παιρνει sd card ειναι μια τιμια επιλογη, με καλυτερο επεξεργαστη (θα δεις διαφορα σε gaming) και καπως καλυτερη καμερα απο το redmi (κατωτερη απο honor 6x). Φυσικα χανει σε υποστηριξη και αυτονομια.

Απο εκει και περα δεν εχω κατι αλλο να προτεινω με τις απαιτησεις που εχεις και τα λεφτα που δινεις. Οτιδηποτε αλλο θα ειναι λιγοτερο vfm.

Edited by Antretng

3 vfm σου χουμε προτεινει... ;) Το ενα δεν σου αρεσει γιατι δεν εχει customization (δεκτο) και τα αλλα 2 μαλλον λογω καμερας;

Αντε να προτεινω ενα ακομα. leeco cool 1. Αν δεν σε πειραζει οτι δεν εχει ελληνικα και οτι δεν παιρνει sd card ειναι μια τιμια επιλογη, με καλυτερο επεξεργαστη και καπως καλυτερη καμερα απο το redmi. Φυσικα χανει σε υποστηριξη και αυτονομια.

ΟΚ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αντε να προτεινω ενα ακομα. leeco cool 1. Αν δεν σε πειραζει οτι δεν εχει ελληνικα και οτι δεν παιρνει sd card ειναι μια τιμια επιλογη, με καλυτερο επεξεργαστη (θα δεις διαφορα σε gaming) και καπως καλυτερη καμερα απο το redmi (κατωτερη απο honor 6x). Φυσικα χανει σε υποστηριξη και αυτονομια.

Απο εκει και περα δεν εχω κατι αλλο να προτεινω με τις απαιτησεις που εχεις και τα λεφτα που δινεις. Οτιδηποτε αλλο θα ειναι λιγοτερο vfm.

Να πω ότι παρέλαβα χθες ενα leeco cool1. Γνωμη μου είναι πως υπερέχει αισθητικά του redmi note 4. Έχει καλύτερη καμερα σίγουρα και από ότι φαίνεται έχει πολύ καλη αυτονομία. Αυτή τη στιγμή είμαι με 5 ώρες και 15 λεπτα οθονη απο χθες το βράδυ στις 8 κι η μπαταρία είναι στο 35%. Με χρήση 4g και WiFi. Μόνο μειον οτι ηρθε με την ινδικη ρομ η οποία έχει ραδιόφωνο αλλά οχι ελληνικά. Τώρα στο αν είναι καλύτερη συσκευή από το note 4 είναι σχετικό. Αλλού χανει αλλου κερδίζει. Εγω προσωπικά το προτιμω...

Sent from my C103 using Tapatalk

Να πω ότι παρέλαβα χθες ενα leeco cool1. Γνωμη μου είναι πως υπερέχει αισθητικά του redmi note 4. Έχει καλύτερη καμερα σίγουρα και από ότι φαίνεται έχει πολύ καλη αυτονομία. Αυτή τη στιγμή είμαι με 5 ώρες και 15 λεπτα οθονη απο χθες το βράδυ στις 8 κι η μπαταρία είναι στο 35%. Με χρήση 4g και WiFi. Μόνο μειον οτι ηρθε με την ινδικη ρομ η οποία έχει ραδιόφωνο αλλά οχι ελληνικά. Τώρα στο αν είναι καλύτερη συσκευή από το note 4 είναι σχετικό. Αλλού χανει αλλου κερδίζει. Εγω προσωπικά το προτιμω...

Ισως να χεις και δικιο, αλλα απο τα συγκριτικα που χω δει αυτη τη γνωμη εχω σχηματισει. Οτι ειναι μεν καλυτερο αλλα οχι χαοτικες διαφορες. Μιας και εχεις και τα 2, θα ηταν χρησιμο οποτε μπορεσεις να κανεις ενα συγκριτικο οπου θα τραβηξεις τα εξης:

-Μια που να ειναι ευκολη χωρις αντιθεσεις και μερα

-Μια που να εχει κοντρα ηλιο και σκιες (τοσο με hdr οσο και χωρις)

-Μια νυχτα σε φωτισμενο δρομο και να δειχνει μακρυνη αποσταση

-Μια νυχτα σε φωτισμενο δρομο και να χει κοντυνο θεμα

-Μια στα σκοταδια κοντυνο θεμα

-Μια στα σκοταδια και μακρυνη αποσταση.

Φυσικα τα θελουμε ολα στο auto και προσοχη μην ανεβασεις σε καποιο απο τα 2 με camera shake ή λαθος focus. Βεβαια αν τυχον καποιο εβγαζε πιο δυσκολα επιτυχημενη φωτο μας το σχολιαζεις :). Επισης μας σχολιαζεις για το wb ποιο ηταν πιο κοντα σε αυτο που εβλεπες.

Ολα αυτα φυσικα οταν βρεις χρονο και εφοσον εχεις διαθεση. ;) Κατα προτιμηση τα ανεβαζεις στο flickr ή τελος παντων καπου που να μας δειχνει και τα στοιχεια του iso, shutter κλπ. Αυτο που εχω διαπιστωσει στο Redmi Note 4X ειναι οτι χρειαζεται οπωσδηποτε μια αυξηση στις ρυθμισεις του contrast μιας και ειναι αδικαιολογητα χαμηλο.

Υ.Γ. Φυσικα και το cool 1 ειναι vfm, οπως ειδες το προτεινα και αυτο απλα ειπα και τα αρνητικα του οπως κανω σε καθε συσκευη αλλωστε. Οποτε προφανως ειναι θεμα προτεραιοτητων τι να προτιμησεις τελικα (πχ αν ο φιλος ελεγε οτι παιζει βαρια παιχνιδια, η ζυγαρια θα πηγαινε υπερ του cool 1).

Edited by Antretng

Ισως να χεις και δικιο, αλλα απο τα συγκριτικα που χω δει αυτη τη γνωμη εχω σχηματισει. Οτι ειναι μεν καλυτερο αλλα οχι χαοτικες διαφορες. Μιας και εχεις και τα 2, θα ηταν χρησιμο οποτε μπορεσεις να κανεις ενα συγκριτικο οπου θα τραβηξεις τα εξης:

-Μια που να ειναι ευκολη χωρις αντιθεσεις και μερα

-Μια που να εχει κοντρα ηλιο και σκιες (τοσο με hdr οσο και χωρις)

-Μια νυχτα σε φωτισμενο δρομο και να δειχνει μακρυνη αποσταση

-Μια νυχτα σε φωτισμενο δρομο και να χει κοντυνο θεμα

-Μια στα σκοταδια κοντυνο θεμα

-Μα στα σκοταδια και μακρυνη αποσταση.

Φυσικα τα θελουμε ολα στο auto και προσοχη μην ανεβασεις σε καποιο απο τα 2 με camera shake ή λαθος focus. Βεβαια αν τυχον καποιο εβγαζε πιο δυσκολα επιτυχημενη φωτο μας το σχολιαζεις :). Επισης μας σχολιαζεις για το wb ποιο ηταν πιο κοντα σε αυτο που εβλεπες.

Ολα αυτα φυσικα οταν βρεις χρονο και εφοσον εχεις διαθεση. ;) Κατα προτιμηση τα ανεβαζεις στο flickr ή τελος παντων καπου που να μας δειχνει και τα στοιχεια του iso, shutter κλπ. Αυτο που εχω διαπιστωσει στο Redmi Note 4X ειναι οτι χρειαζεται οπωσδηποτε μια αυξηση στις ρυθμισεις του contrast μιας και ειναι αδικαιολογητα χαμηλο.

Υ.Γ. Φυσικα και το cool 1 ειναι vfm, οπως ειδες το προτεινα και αυτο απλα ειπα και τα αρνητικα του οπως κανω σε καθε συσκευη αλλωστε. Οποτε προφανως ειναι θεμα προτεραιοτητων τι να προτιμησεις τελικα (πχ αν ο φιλος ελεγε οτι παιζει βαρια παιχνιδια, η ζυγαρια θα πηγαινε υπερ του cool 1).

Δεν είμαι ειδικός στις φώτο αλλά θα προσπαθήσω τα περισσότερα που ζητησες απο βδομάδα όταν και θα παραλάβω το ένα από τα 2 note 4 που περιμενω μιας και δεν έχω αυτή τη στιγμή στο σπίτι. Τα προηγούμενα ήταν για φιλους. Πάντως βοηθάει έστω κ λίγο η δεύτερη κάμερα το βράδυ, στο αυτόματο με χαμηλό φως νομίζω ότι θ αδικήσουμε το leeco μιας και αυτό είναι το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του, η δεύτερη κάμερα..

Δεν είμαι ειδικός στις φώτο αλλά θα προσπαθήσω τα περισσότερα που ζητησες απο βδομάδα όταν και θα παραλάβω το ένα από τα 2 note 4 που περιμενω μιας και δεν έχω αυτή τη στιγμή στο σπίτι. Τα προηγούμενα ήταν για φιλους. Πάντως βοηθάει έστω κ λίγο η δεύτερη κάμερα το βράδυ, στο αυτόματο με χαμηλό φως νομίζω ότι θ αδικήσουμε το leeco μιας και αυτό είναι το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του, η δεύτερη κάμερα..

Νομιζα οτι ειχες και τα 2.

Κοιτα, και το redmi note 4 αντιστοιχα αν του βαλεις hdr τη νυχτα ή κουμπωσεις shutter speed 1/6 ή ακομα και 1/4 θα βγαλει αρκετα καλυτερες αφου απο οτι μου χεις πει εσυ (ή καποιος αλλο φιλος) το night mode περαν απο δευτερο φακο θελει και πιο σταθερα χερια αρα προφανως κανει και πιο μακρα εκθεση.

Αν θες βεβαια ανεβασε και δευτερες με το mode που λες αλλα θελουμε οπωσδηποτε auto. Τραβα απο το καθενα 3-4 με τα θεματα οπως σου ειπα και κρατας φυσικα τις καλυτερες σχολιαζοντας φυσικα και την ευκολια να μην βγουν κουνημμενες. Δεν χρειαζεται να εισαι ειδικος αφου αυτα που ανεφερα ειναι τα πιο κλασσικα τεστ για color accuracy detail to noise ratio, dynamic range κλπ.

Αφου τελειωσεις μπορεις να τις βαλεις εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=430812

Edited by Antretng