mouse Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 (edited) Τη μουσικη ακους; Αν θες αναλυτικο ηχο με μεγαλη λεπτομερεια σου προτεινω τα head direct RE0, αν θες μια πιο φαν προσεγγιση με πολυ μπασο τοτε τα fisher audio eterna. Όταν λες πιο "φαν" προσέγγιση τί εννοείς; Δεν έχω συγκεκριμένο είδος μουσικής που ακούω. Προτιμώ Rock και Heavy Metal αλλά κατα τ'άλλα ακούω όλα τα είδη. Επίσης έχω να σας κάνω μία ερώτηση. Σε σχετικό τόπικ του φορουμ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=183458 αναφέρει πως εύρος συχνοτήτων 20Ηζ με 20ΚΗζ είναι ένα ΠΟΛΥ ανεκτό εύρος συχνοτήτων που θα τη βρούμε σε ΑΠΛΑ και ΦΘΗΝΑ ακουστικά και πως δεν πρέπει να ποτιμήσουμε ακουστικά με μικρότερο εύρος συχνότητας. Κατα τ'άλλα εδώ --> http://www.westone.com/catalog/westone-3-true-three-way-earphone βλέπουμε ένα ζευγάρι ΠΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ακουστικών τα οποία έχουν μικρότερο εύρος συχνοτήτων; Τι τρέχει...; Τέλος, ρόλο στο εύρος συχνότητας παίζει και η συσκευή που χρησιμοποιώ ή μόνο τα ακουστικά; Αν παίζει μόνο η συσκευή, τότε υπάρχει νόημα να αγοράσω ακουστικά που υποστηρίζουν μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων; Edited May 24, 2010 by mouse Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vash_GR Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 (edited) Όταν λες πιο "φαν" προσέγγιση τί εννοείς; Δεν έχω συγκεκριμένο είδος μουσικής που ακούω. Προτιμώ Rock και Heavy Metal αλλά κατα τ'άλλα ακούω όλα τα είδη. Επίσης έχω να σας κάνω μία ερώτηση. Σε σχετικό τόπικ του φορουμ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=183458 αναφέρει πως εύρος συχνοτήτων 20Ηζ με 20ΚΗζ είναι ένα ΠΟΛΥ ανεκτό εύρος συχνοτήτων που θα τη βρούμε σε ΑΠΛΑ και ΦΘΗΝΑ ακουστικά και πως δεν πρέπει να ποτιμήσουμε ακουστικά με μικρότερο εύρος συχνότητας. Κατα τ'άλλα εδώ --> http://www.westone.com/catalog/westone-3-true-three-way-earphone βλέπουμε ένα ζευγάρι ΠΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ακουστικών τα οποία έχουν μικρότερο εύρος συχνοτήτων; Τι τρέχει...; Τέλος, ρόλο στο εύρος συχνότητας παίζει και η συσκευή που χρησιμοποιώ ή μόνο τα ακουστικά; Αν παίζει μόνο η συσκευή, τότε υπάρχει νόημα να αγοράσω ακουστικά που υποστηρίζουν μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων; Σορρυ νόμιζα είχα απαντήσει. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία, μπορείς να τα αγνοείς παντελώς. Η συγκεκριμένη εταιρία από τα λίγα που βρήκα πουλάει rebranded ακουστικά. Δηλαδή παίρνει ακουστικά από άλλες εταιρίες, τα ξαναβάφει και τα πουλάει. Προσωπικά θα σου πρότεινα είτε τα SoundMagic PL30, τα PL50, τα Nuforce NE6/7 (το 7 έχει και μικρόφωνο για να μιλάς άμα το συνδέσεις με iphone), τα MEElectronics M9, Brainwavz M2. Όλα αυτά είναι γύρω στα 50$ +-5, εκτός από τα PL30 που είναι φθηνότερα. Όλα τα παραπάνω θα τα βρεις και εδώ και πιο αναλυτικά, με περισσότερες πληροφορίες. Λοιπόν, βλέποντας ότι δεν έχεις γνώσεις πάνω στο θέμα θα σε κατατοπίσω λίγο. Οι συχνότητες χωρίζονται στα 3: μπάσα, μεσαία και πρίμα (bass, mids, highs). Κάθε IEM (in ear monitor, έτσι λέμε τα ακουστικά που μπαίνουν μέσα στο αυτί και απομονώνουν.) μπορεί να δίνει έμφαση σε κάποια από τις 3 συχνότητες, συνηθέστερα στο μπάσο, ή να είναι ουδέτερο. Όταν κάτι είναι ουδέτερο συνήθως έχει αναλυτικότητα και μεγάλη ακρίβεια στην αναπαραγωγή μουσικής. Εναλλακτικά είναι φαν, δηλαδή στοχεύει πιο πολύ στο να είναι διασκεδαστική η μουσική, χωρίς να προσπαθεί να την αναλύσει (και χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν ακούγονται τα πάντα καθαρά). Το τι προτιμάει ο καθένας είναι θέμα γούστου. Προσωπικά έχω τα προαναφερόμενα RE0 και τα λατρεύω, ο G_T_J έχει τα eterna και τα λατρεύει επίσης. Είναι καθαρά θέμα γούστου. Επειδή δεν ξέρεις τι θες από ήχο θα σου πρότεινα να πάρεις κάτι φθηνότερο από 100€ και να δεις από εκεί και πέρα. Δες και το ποστ μου που παρέθεσα και αν δεν βαριέσαι διάβασε και τις τελευταίες 10-20 σελίδες του thread. Ξέχασα να αναφέρω, στα iems υπάρχουν 2 τεχνολογίες, οι dynamic drivers και οι balanced armature drivers. Κάθε μια έχει τα καλά και τα κακά της και το τι ήχο προτιμάς πάλι έιναι θέμα γούστου. Τα dynamic drivers βρίσκονται κάτα κύριο λόγο στα φθηνά iems (χωρίς αυτό να λέει κάτι, πιο πολύ έχει να κάνει με το τι ζητάει η μάζα) ενώ τα balanced armature στα πιο ακριβά μοντέλα. Επίσης τα balanced armature έχουν τη δυνατότητα να μπουν πολλά μαζί σε ένα ακουστικό πχ τα westone 3 του godfavor έχουν 3 balanced armature drivers σε κάθε ακουστικό. Τα dynamic δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα ακόμα. Τέλος πρέπει να αναφέρω ότι αν όντως σε ενδιαφέρουν καλύτερα ακουστικά θα πρέπει πρώτα να κοιτάξεις τα τραγούδια που ακους. Στη metal θες καλά και ζεστά μεσαία (ζεστά= κλίνουν λίγο προς το μπάσο), ταχύτητα και δευτερευόντος (ανάλογα και το γούστο) αποδεκτό μπάσο ή πρίμα. Επιπλέον πρέπει να κοιτάξεις το πως είναι τα αρχεία σου, σε τι encoding (mp3, flac, m4a, alac, κλπ) και σε τι bitrate (128,256, variable κλπ). Αν έχεις πχ mp3 128 τότε θα σου πρότεινα, είτε να ξαναβρείς τη μουσική σου σε καλύτερη ποιότητα, είτε να βρεις ακουστικά που δεν είναι αναλυτικά. Αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι :rolleyes: ΥΣ: Σόρρυ για το ίσως λίγο μακροσκελές ποστ. Edited May 24, 2010 by Vash_GR ορθογραφικά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouse Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Λοιπόν, βλέποντας ότι δεν έχεις γνώσεις πάνω στο θέμα θα σε κατατοπίσω λίγο. Οι συχνότητες χωρίζονται στα 3: μπάσα, μεσαία και πρίμα (bass, mids, highs). Κάθε IEM (in ear monitor, έτσι λέμε τα ακουστικά που μπαίνουν μέσα στο αυτί και απομονώνουν.) μπορεί να δίνει έμφαση σε κάποια από τις 3 συχνότητες, συνηθέστερα στο μπάσο, ή να είναι ουδέτερο. Όταν κάτι είναι ουδέτερο συνήθως έχει αναλυτικότητα και μεγάλη ακρίβεια στην αναπαραγωγή μουσικής. Εναλλακτικά είναι φαν, δηλαδή στοχεύει πιο πολύ στο να είναι διασκεδαστική η μουσική, χωρίς να προσπαθεί να την αναλύσει (και χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν ακούγονται τα πάντα καθαρά). Το τι προτιμάει ο καθένας είναι θέμα γούστου. Προσωπικά έχω τα προαναφερόμενα RE0 και τα λατρεύω, ο G_T_J έχει τα eterna και τα λατρεύει επίσης. Είναι καθαρά θέμα γούστου. Επειδή δεν ξέρεις τι θες από ήχο θα σου πρότεινα να πάρεις κάτι φθηνότερο από 100€ και να δεις από εκεί και πέρα. Δες και το ποστ μου που παρέθεσα και αν δεν βαριέσαι διάβασε και τις τελευταίες 10-20 σελίδες του thread. Ξέχασα να αναφέρω, στα iems υπάρχουν 2 τεχνολογίες, οι dynamic drivers και οι balanced armature drivers. Κάθε μια έχει τα καλά και τα κακά της και το τι ήχο προτιμάς πάλι έιναι θέμα γούστου. Τα dynamic drivers βρίσκονται κάτα κύριο λόγο στα φθηνά iems (χωρίς αυτό να λέει κάτι, πιο πολύ έχει να κάνει με το τι ζητάει η μάζα) ενώ τα balanced armature στα πιο ακριβά μοντέλα. Επίσης τα balanced armature έχουν τη δυνατότητα να μπουν πολλά μαζί σε ένα ακουστικό πχ τα westone 3 του godfavor έχουν 3 balanced armature drivers σε κάθε ακουστικό. Τα dynamic δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα ακόμα. Τέλος πρέπει να αναφέρω ότι αν όντως σε ενδιαφέρουν καλύτερα ακουστικά θα πρέπει πρώτα να κοιτάξεις τα τραγούδια που ακους. Στη metal θες καλά και ζεστά μεσαία (ζεστά= κλίνουν λίγο προς το μπάσο), ταχύτητα και δευτερευόντος (ανάλογα και το γούστο) αποδεκτό μπάσο ή πρίμα. Επιπλέον πρέπει να κοιτάξεις το πως είναι τα αρχεία σου, σε τι encoding (mp3, flac, m4a, alac, κλπ) και σε τι bitrate (128,256, variable κλπ). Αν έχεις πχ mp3 128 τότε θα σου πρότεινα, είτε να ξαναβρείς τη μουσική σου σε καλύτερη ποιότητα, είτε να βρεις ακουστικά που δεν είναι αναλυτικά. Αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι :rolleyes: ΥΣ: Σόρρυ για το ίσως λίγο μακροσκελές ποστ. Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου μιας και πολύ σωστά διέκρινες πως δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά με τη τεχνολογία των ακουστικών. Κατ' αρχάς θα ήθελα να παραθέσω τις ίδιες ερωτήσιες αφού δεν μου τις απάντησες :( : Σε σχετικό τόπικ του φορουμ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=183458 αναφέρει πως εύρος συχνοτήτων 20Ηζ με 20ΚΗζ είναι ένα ΠΟΛΥ ανεκτό εύρος συχνοτήτων που θα τη βρούμε σε ΑΠΛΑ και ΦΘΗΝΑ ακουστικά και πως δεν πρέπει να ποτιμήσουμε ακουστικά με μικρότερο εύρος συχνότητας. Κατα τ'άλλα εδώ --> http://www.westone.com/catalog/westo...e-way-earphone βλέπουμε ένα ζευγάρι ΠΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ακουστικών τα οποία έχουν μικρότερο εύρος συχνοτήτων; Τι τρέχει...; Ρόλο στο εύρος συχνότητας παίζει και η συσκευή που χρησιμοποιώ ή μόνο τα ακουστικά; Αν παίζει μόνο η συσκευή, τότε υπάρχει νόημα να αγοράσω ακουστικά που υποστηρίζουν μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων; Επίσης, (μία ηλίθια ερώτηση) τα ακουστικά αυτά που μπαίνουν τόσο βαθιά στο αυτί, δεν υπάρχει περίπτωση να "μεινουν" εκεί μέσα... Δηλαδή η σιλικόνη ή οτιδήποτε υλικό και να ναι αυτο των ακουστικών, να "μεινει" στην εσοχή των αυτιών; Τα ακουστικά αυτα ( δηλαδή τα in-ear ) έχουν καλή αναπαραγωγή; Γιατί εγώ είχα κάτι ακουστικά της Sony Ericsson in-ear που δίνουν μαζί με τη συσκευή Sony ericsson w580i και η ποιότητα είναι χάλια. Ξέρω πως τα ακουστικά αυτά δεν συγκρίνονται με ακουστικά που κοστίζουν 100, 200 και 300€ αλλά σε σύγκριση π.χ. με ακουστικά ανάλογης ποιότητας της SE που δεν είναι in-ear, τα μη in-ear έχουν καλύτερη αναπαραγωγή. Τέλος, αξίζει να αγοράσω τέτοιου είδους ακουστικά για να τα χρησιμοποιώ με iPod ή τα τόσα χρήματα θα παν "στράφι"; Συγγνώμη για το μακροσκελές και γεμάτο ερωτήσεις (ίσως εξευτελιστικές για εσάς), αλλά ήθελα να τις θέσ όλες σε ένα ποστ για εξοικονόμηση κυρίως χρόνου. Ευχαριστω για την κατανόηση :p Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Godfavor777 Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Μην κοιτας τα χαρακτηριστικα του καθε ακουστικου δεν προδιδουν τιποτα για την αποδοση τους, οτι καποια φθηνα sony εχουν ευρος συχνοτητων απο 8Hz-20kΗz δεν σημαινει οτι αναπαργουν ολες τις συχνοτητες, υπαρχει ενα σημειο και μετα που το ακουστικο αρχιζει και χανει DB σε μπασα η πριμα. Πχ εγω με τα westone 3 με το τεστ συχνοτητων ακουω απο τα 16 Hz το μπασο αλλα σε πολυ μικρη ενταση σε σχεση με την ενταση που εχω βαλει εκεινη την ωρα στο player. Εχω διαπιστωσει οτι στα 20ΗΖ το μπασο δεν χανει τοσο και ακουγεται με μια μειωμενη ενταση στα -2DB περιπου. (Τα DB ειναι η ενταση που ακους, πχ αν παιζει η μουσικη μου στα αυτια στα 80DB τοτε το μπασο στα 20HZ ειναι στα 77-78DB). Σε καποια φθηνα sony το πιθανοτερο ειναι το μπασο να χανεται απο τα 100HZ και κατω. Το Player απο την αλλη δεν εχει τοσο προβλημα αναπαραγωγης συχνοτητων οσο τα ακουστικα, οποτε μαλλον αληθευουν οι συχνοτητες που ανγραφονται στα τεχνικα χαρακτηριστικα του εκαστοτε mp3 player. Τα καλα inear δεν εχουν καμια σχεση με οποιαδηποτε απλα ακουστικα που εχουν μεσα τα mp3 player. Παράθεση Letv x800 + Neutron + Westone W30:music: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vash_GR Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 (edited) Απάντησα κάνοντας quote την απάντηση μου σε προηγούμενο post. Μπορείς να αγνοήσεις παντελώς τα "τεχνικά χαρακτηριστικά" των ακουστικών, όσων αφορά το εύρος. Το εύρος που ακούει ένας άνθρωπος είναι συγκεκριμένο και φθίνει με την ηλικία (από τα 20 και μετά) ξεκινώντας από τα πρίμα. Τα ακουστικά είναι πάντα μέσα σε αυτό το έυρος τεχνικά, άλλα αυτό δεν λέει τίποτα για το πως θα αναπαράγουν αυτό το έυρος. Το μόνο που σε ενδιαφέρει από τεχνικά χαρακτηριστικά είναι η αντίσταση και η ευαισθησία, άλλα και πάλι αν καταλήξεις σε 1-2 ακουστικά. με μια αναζήτηση και κάνα review (κυρίως στο head-fi.org) θα σου πουν ότι πρέπει να ξέρεις. Τα iems που περιέχονται μαζί με τα κινητά, καθώς και αυτά που βρίσκεις με 10-20€ σε καταστήματα, είναι κατά κύριο λόγο μάπα και εντελώς τυχαίο το πως θα ακούγονται και το αν θα σου κάθονται καλά στο αυτί. Μην δίνεις σημασία. Δεν πρόκειτε ποτέ να σου μείνει το tip στο αυτί, μην ανησυχείς για κάτι τέτοιο. Υπάρχουν iems που μπαίνουν βαθιά και άλλα που είναι πιο ρηχά. Προφανώς τα πρώτα έχουν καλύτερη μονωτική ιδιότητα από τα δεύτερα. Τώρα το κατά πόσο θα είναι πεταμένα λεφτά ή όχι, αυτό μόνο εσύ μπορείς να το απαντήσεις, για μένα μπορώ να σου πω ότι δεν θα τα άλλαζα με κάτι άλλο. Διάβασε και αυτό εδώ είναι ένας πάρα πολύ κατατοπιστικός οδηγός. Το ipod και γενικά κάθε είδους DAP (digital audio player) μπορούν άνετα να οδηγήσουν το 95% των iems χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης θα παρατηρήσεις ότι αν τώρα έχεις την ένταση στο 60/100 (τυχαία λέω), με καλά iems θα την κατεβάσεις στο 40/100, επειδή ακριβώς δεν θα χρειάζεσαι την παραπάνω ένταση για να ξεπεράσεις τους περιβαλλοντικούς θορύβους. Για οτιδήποτε θες, ρώτα, γιαυτό είμαστε εδώ άλλωστε. Edited May 24, 2010 by Vash_GR Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouse Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας αλλά κυρίως για τη θέλησή σας να μοιραστείτε μαζί μου (και με όσους θα διαβάσουν τις δημοσιεύσεις αυτές) τις γνώσεις σας. Χωρίς τις απόψεις σας η επιλογή που θα έκανα ίσως με οδηγούσε σε εντελώς λανθασμένη εντώπωση για τα ακουστικα "ψείρες". Εγώ, όμως, συνεχίζω να είμαι επιφυλακτικός με αυτού του είδους τα ακουστικά και έχω να σας κάνω κι άλλες ερωτήσεις: 1) Στον αστερίσκο της σελίδας 10 που μου έδωσε ο φίλος Vash_GR στη παραπάνω απάντηση, διάβασα πως ίσως στις πρώτες χρήσεις τέτοιου είδους ακουστικών, ο χρήστης ίσως νιώσει "άβολα" και γι αυτό θα πρέπει να επιλέξει το κατάλληλο μέγεθος ακουστικών γι αυτόν και να φανεί υπομονετικός μέχρι ο οργανισμός του να συνηθίσει αυτο το ξένο αντικείμενο. Δεν υπάρχει, όμως, περίπτωση η χρήση τέτοιων ακουστικών να βλάψουν τν ακοή περισσότερο σε σύγκριση με τα άλλα (βεβαίως με την ίδια ώρα έκθεσης και με ανάλογες εντάσεις); 2) Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση τα μεγέθη των ακουστικώ που θα βω στη συσκευασία να μη "ταιριάζουν" απόλυτα στο αυτί μου; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vash_GR Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας αλλά κυρίως για τη θέλησή σας να μοιραστείτε μαζί μου (και με όσους θα διαβάσουν τις δημοσιεύσεις αυτές) τις γνώσεις σας. Χωρίς τις απόψεις σας η επιλογή που θα έκανα ίσως με οδηγούσε σε εντελώς λανθασμένη εντώπωση για τα ακουστικα "ψείρες". Εγώ, όμως, συνεχίζω να είμαι επιφυλακτικός με αυτού του είδους τα ακουστικά και έχω να σας κάνω κι άλλες ερωτήσεις: 1) Στον αστερίσκο της σελίδας 10 που μου έδωσε ο φίλος Vash_GR στη παραπάνω απάντηση, διάβασα πως ίσως στις πρώτες χρήσεις τέτοιου είδους ακουστικών, ο χρήστης ίσως νιώσει "άβολα" και γι αυτό θα πρέπει να επιλέξει το κατάλληλο μέγεθος ακουστικών γι αυτόν και να φανεί υπομονετικός μέχρι ο οργανισμός του να συνηθίσει αυτο το ξένο αντικείμενο. Δεν υπάρχει, όμως, περίπτωση η χρήση τέτοιων ακουστικών να βλάψουν τν ακοή περισσότερο σε σύγκριση με τα άλλα (βεβαίως με την ίδια ώρα έκθεσης και με ανάλογες εντάσεις); 2) Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση τα μεγέθη των ακουστικώ που θα βω στη συσκευασία να μη "ταιριάζουν" απόλυτα στο αυτί μου; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 1) Η άνεση τις πρώτες φορές μπορεί να είναι μικρή (όταν λέμε τις πρώτες φορές εννοούμε 1-2-3 φορές μη φανταστείς κάνα μήνα.) Όταν τα ακουστικά χρησιμοποιούνται σωστά (οποιαδήποτε ακουστικά γενικά) τότε δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος. Εναλλακτικά, ασχέτως με το αν έχεις iems, full size headphones ή σύστημα στέρεο, αν το χρησιμοποιείς λάθος θα επιφέρεις μείωση της ακοής, προβλήματα κλπ κλπ. Το οτι είναι δίπλα στο αυτί σου σε σχέση με ένα πχ σύστημα στέρεο, δεν επηρεάζει το πως αντιλαμβάνεται το αυτί σου τον ήχο και δεν το τραυματίζει σε καμία περίπωση. Όμως επειδή το αυτί σου θα αντιδρά στο iem καλό είναι να κάνεις διαλλείματα κάθε μια ώρα (σαν τα μάτια ένα πράγμα όταν βλέπεις tv,pc) για λίγο για να αερίζεται το αυτί και να ηρεμεί το τύμπανο. Εγώ προσωπικά ακόμη και μετά από πολύωρη συνεχόμενη χρήση δεν είχα πρόβλημα. Ένα θέμα που ίσως έχεις είναι ότι μετά από τη χρήση τους, οι υπόλοιποι περιβαλλοντικοί θόρυβοι θα σου φαίνονται δυνατότεροι. Αυτό θα συμβαίνει επειδή λόγω της ηχομόνωσης, θα έχεις χαμηλά την ένταση και σχετική ησυχία. Άρα άμα τα βγάλεις και είσαι πχ σε μέρος με πολύ κόσμο, θα είναι λίγο ενοχλητικό για κάνα 10αλεπτο. Αυτό συμβαίνει σε μένα. 2) Εδώ θα κάνω έναν διαχωρισμό. Άλλο το μέγεθος του ακουστικού/driver και άλλο το μέγεθος του tip. Και τα 2 έχουν σχέση με την άνεση και το σωστό fit στο αυτί, άλλα για άλλους λόγους. Το ακουστικό όσο μικρότερο είναι τόσο πιο άνετο και ελαφρύ και άρα το αντιλαμβάνεσαι λιγότερο. Το tip είναι μια εντελώς άλλη ιστορία. Το tip είναι αυτό που θα καθορίσει το πόσο καλά θα "κουμπώνει" (fit) το tip με το αυτί σου και αυτό με τη σειρά του καθορίζει το αν θα ακούς αυτό που πρέπει να ακούς καθώς και το πόσο καλή ηχομόνωση θα έχεις. Υπάρχουν 2 ειδών tips (αφρού και σιλικόνης) στα κλασικά μεγέθη μικρό, μεσαίο, μεγάλο. Σε ΟΛΑ τα iems δίνονται σιλικονένια tips σε όλα τα μεγέθη. Κάποιο θα σου κάνει σίγουρα. Φυσικά υπάρχουν διαφορές μεταξύ πχ των δικών μου medium tips για τα RE0 και των αντίστοιχων tips των Westone 3 του Godfavor. Οπότε μπορεί ένα μεσαίο tip να σου κάνει καλύτερα από ένα άλλο μεσαίο. Άλλα αυτά είναι λεπτομέριες που θα έρθουν στην πορεία. ΥΣ: Να προσθέσω ότι αρκετά άτομα κοιμούνται με iems. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouse Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Επίσης αυτό που διαβάζω στη σελ. 14 (του οδηγού) όπου αναφέρεται πως είναι δυνατή η αποφόρτιση στατικού ηλεκτρισμού μέσω των IEMs επειδή αν και το σιδερένιο εσωτερικό τους δεν έρχετε σε επαφή με το αυτί, μερικές φορές οι δυνάμεις είναι τόσο μεγάλες που "αναγκάζουν" τα φορτία να ακολουθήσουν τη μόνη δυνατή διέξοδο, δηαδή το ανθρώπινο σώμα. Ελπίζω το γεγονός αυτό να μην είναι συνηθισμένο... Ευχαριστώ Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vash_GR Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Επίσης αυτό που διαβάζω στη σελ. 14 (του οδηγού) όπου αναφέρεται πως είναι δυνατή η αποφόρτιση στατικού ηλεκτρισμού μέσω των IEMs επειδή αν και το σιδερένιο εσωτερικό τους δεν έρχετε σε επαφή με το αυτί, μερικές φορές οι δυνάμεις είναι τόσο μεγάλες που "αναγκάζουν" τα φορτία να ακολουθήσουν τη μόνη δυνατή διέξοδο, δηαδή το ανθρώπινο σώμα. Ελπίζω το γεγονός αυτό να μην είναι συνηθισμένο... Ευχαριστώ Δεν μου έχει τύχει ποτέ. Υποθέτω ότι δεν είναι κάτι συνηθισμένο, γιατί δεν το έχω ακούσει και πολύ. Όπως λέει και στον οδηγό δεν είναι επικίνδυνο και πιο πολύ απλά ξαφνιάζεσαι (εγώ προσωπικά ξαφνιάζομαι γενικά όποτε έχω αποφόρτιση στατικού ηλεκτρισμού). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouse Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Εγώ, προσωπικά, αμφιταλαντεύομαι επίσης και στο είδος των ακουστικών που θα επιλέξω. Να είναι φαν με ενίσχυση μπάσων ή να "αναλύουν καλύτερα τη μουσική. Ως ΜΗ γνώστης του αντικειμένου και ως ΜΗ χρήστης τέτοιου είδους ακουστικών δεν ξέρω ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξω. Προσωπικά, τα μπάσα, μου αρέσουν αλλά εσύ, ή κάποιος άλλος, προανέφερε πως για τη μουσική που συνήθως ακούω δε χρειάζομαι μπάσα. Ωστόσο δεν ακούω ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής.. Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vash_GR Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Εγώ, προσωπικά, αμφιταλαντεύομαι επίσης και στο είδος των ακουστικών που θα επιλέξω. Να είναι φαν με ενίσχυση μπάσων ή να "αναλύουν καλύτερα τη μουσική. Ως ΜΗ γνώστης του αντικειμένου και ως ΜΗ χρήστης τέτοιου είδους ακουστικών δεν ξέρω ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξω. Προσωπικά, τα μπάσα, μου αρέσουν αλλά εσύ, ή κάποιος άλλος, προανέφερε πως για τη μουσική που συνήθως ακούω δε χρειάζομαι μπάσα. Ωστόσο δεν ακούω ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής.. Όχι δεν είπα ότι δεν χρειάζεσαι μπάσα, είπα ότι είναι δευτερεύοντα είτε μπάσα είτε πρίμα ανάλογα με το τι σ'αρέσει. Και επειδή όπως λες δεν ξέρεις τι θες, γιαυτό σου είπα να μην δώσεις πολλά για ακουστικά, άλλα να πάρεις κάτι φθηνότερο και να δεις πως θα σου φανεί. Αν είσαι στην ίδια πόλη με κάποιον από εμάς και αν είναι διατεθειμένος μπορείτε να κανονίσετε για μια συνάντηση/ακρόαση από ότι έχει. Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα προτιμήσεις τα φαν/θερμά ακουστικά, γιατί τα άλλα θα σου φανούν μάλλον ότι σου παρουσιάζουν τη μουσική πολύ απόμακρη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouse Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Φίλε Vash_GR καταλαβαίνω τελικά πως έχεις δίκιο και πως δεν πρέπει να ξοδέψω ένα μεγάλο χρηματικό ποσό απο τη στιγμή που υπάρχει η πιθανότητα και να μείνω πλήρως... ανικανοποίητος. Κατα τ' άλλα δεν ξέρω εαν υποστηρίζεις πως θα προτιμήσω τα φαν ακουστικά υποκινούμενος από τις παραπάνω αναφορές μου αλλά ναι, νομίζω, και μέχρι στιγμής έχω παρατηρήσει πως λατρεύω τα μπάσα, η ισορροπημένη μουσική μου φαίνεται κάπως παράξενη λόγω.. της ουδετερότητάς της και τα πρίμα τα σιχαίνομαι ( στ' αυτιά μου ηχούν σαν ενοχλητικός βομβος -_-). Επίσης πιστεύω πως δεν μπορώ να συναντηθώ με κάποιον απο 'σας για διάφορους λόγους ;). Δεν υπάρχει , όμως, κάποιο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη οπού να είναι δυνατή η δοκιμή τέτοιυ είδους ακουστικών; (αν όχι ακριβώς αυτα που ζητάω, ίσως κάποια παρόμοια, απλά για να καταλάβω τη διαφορά) Τέλος, εάν επιλέξω ρηχά ακουστικά χάνω πολλά σε ποιότητα σε σχέση με τα αντίστοιχα ακουστικά που, όμως, εισέρχονται βαθύτερα; Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vash_GR Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Δεν είμαι από Θεσσαλονίκη οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν χάνεις ποιότητα στα ρηχά ακουστικά. Η διαφορά έγκειται στη ηχομόνωση, που ανάλογα και το που τα χρησιμοποιείς μπορεί να είναι συν ή μείον. Εγώ πχ δεν θα συνιστούσα χρήση βαθιών ακουστικών στο δρόμο ή όταν οδηγάς. Πολλοί τα χρησιμοποιούν σε αεροπλάνα, στα τρένα, μετρό, ηλεκτρικό κλπ. Τα ρηχά είναι προτιμότερα για περπάτημα ή δραστηριότητες που γενικά απαιτούν μια παραπάνω προσοχή. Όμως μην φανταστείς ότι ακόμα και με ρηχά ακουστικά και μουσική να παίζει θα ακούσεις κάποιον αν σου μιλάει. Με την καμία. Τα αμάξια θα ακούγονται στο background. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouse Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Ναι κι εγώ δεν θέλω να ακούω τους άλλους να μου μιλάν. Γι αυτό τα θέλω εξάλλου, για να με απομονώνουν απ'τους εξωτερικούς ήχους απλά μου φαίνονται ακόμη παράξενα τα πολυ βαθιά και σε αντίθεση τα άλλα ακουστικά "ψείρες" αλλά όχι ΙΕΜ με έχουν απογοητεύσει. Όπου και να πάω οι έξω ήχοι είναι ευδιάκριτοι. Δηλαδή τα ΙΕΜ όταν θα ταξιδεύω με τρένο ή αυτοκίνητο δεν α είναι καλά; Επίσης υπάρχει και μεσαίο μέγεθος; Δηλαδή υπάρχουν ακουστικά που να μην είναι ούτε πολυ βαθιά ούτε ρηχά; Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vash_GR Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Το βάθος εξαρτάται από το tip σε μεγάλο βαθμό. Στην ουσία πας από έξω προς τα μέσα, οπότε έχει όλα τα μεγέθη. Απλά υπάρχουν iems που είναι σχεδιασμένα μόνο για να μπαίνουν βαθύτερα πχ. η ναυαρχίδα των βαθιών etymotic er6i. Υπάρχουν άλλα που δεν μπαίνουν βαθιά ότι και να τα κάνεις όπως τα δικά μου και υπάρχουν και άλλα που ανάλογα το tip πάνε από ρηχά έως βαθιά. Τα iem όταν θα μετακίνησε με οποιοδήποτε μέσο θα είναι καλά. Απλά όταν οδηγάς εσύ και φοράς iems θα έχεις πρόβλημα γιατί δεν θα ακούς τίποτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
G_T_J Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 hackfree το παρέλαβες το LOD? Εγώ τίποτα ακόμη. 1η Μαίου υποτίθεται εστάλη. :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouse Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Το βάθος εξαρτάται από το tip σε μεγάλο βαθμό. Στην ουσία πας από έξω προς τα μέσα, οπότε έχει όλα τα μεγέθη. Απλά υπάρχουν iems που είναι σχεδιασμένα μόνο για να μπαίνουν βαθύτερα πχ. η ναυαρχίδα των βαθιών etymotic er6i. Υπάρχουν άλλα που δεν μπαίνουν βαθιά ότι και να τα κάνεις όπως τα δικά μου και υπάρχουν και άλλα που ανάλογα το tip πάνε από ρηχά έως βαθιά. Τα iem όταν θα μετακίνησε με οποιοδήποτε μέσο θα είναι καλά. Απλά όταν οδηγάς εσύ και φοράς iems θα έχεις πρόβλημα γιατί δεν θα ακούς τίποτα. Εντάξει δεν έχω πρόβλημα με την οδήγηση ;) Μπορώ και να μη τα χρησιμοποιώ. Από την άλλη δεν μου απάντησες: Τα ρηχά δε αξίζουν "μία" για ταξίδια με τρένο, ηλεκτρικό, αυτοκίνητο (ως επιβάτης) κ.λπ.; Τέλος μπορείς να αρχίσεις εσύ, και όποιος άλλος θέλει και έχει την απαραίτητη γνώση ή εμπειρία να μου προτείνεται ακουστικά; Γύρω στα 50€ όποια εσείς θεωρείτε κατάλληλα αρκεί να είναι είτε ρηχά είτε μεσαία αλλά όχι βαθιά... Ευχαριστώ... Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vash_GR Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 (edited) Όταν λέμε iems μιλάμε καθολικά για αυτού του τύπου τα ακουστικά, είτε είναι ρηχά είτε βαθιά είτε custom. Τα άλλα (τα συνηθισμένα ακουστικά) λέγονται ear buds. Για προτάσεις, ένα και άλλο ένα. Δες αυτά, αποφάσισε σε 2-3-4 και από κει και πέρα βλέπουμε. Εντύπωση μου έκαναν αυτά: ViSang R02 και ViSang R03/Brainwavz M2 (είναι το ίδιο από ότι βλέπω απλά το Μ2 πρέπει να είναι rebranded) Edited May 25, 2010 by Vash_GR Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vash_GR Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 hackfree το παρέλαβες το LOD? Εγώ τίποτα ακόμη. 1η Μαίου υποτίθεται εστάλη. :confused: Δεν έχει καθόλου tracking? Πάνε καμιά βόλτα από ταχυδρομείο και ρώτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
G_T_J Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Δεν έχει καθόλου tracking? Πάνε καμιά βόλτα από ταχυδρομείο και ρώτα. Όχι δεν έχει tracking πράγμα λογικό για free shipping. Σκοπεύω να πάω από το ταχυδρομείο γιατί κάτι μου λέει πως βρίσκεται εκεί εδώ και πολύ καιρό... Ο ταχυδρόμος μας έχει σπάσει το χέρι του και έχει αρκετό καιρό να περάσει και από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει καν αντικαταστάτης! Στην περίπτωση που χάθηκε, ο τούρκος ισχυρίζεται στο listing του ότι αναλαμβάνει να αντικαταστήσει τα χαμένα αντικείμενα.Δεν θέλω ακόμη να τον ενοχλήσω.Θα περιμένω λίγο ακόμη κάνοντας προσωπική έρευνα...Τι να πω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hackfree Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 hackfree το παρέλαβες το LOD? Εγώ τίποτα ακόμη. 1η Μαίου υποτίθεται εστάλη. :confused: τιποτα ακομα......κανα μηνα το κοβω να κανει. αμα δεις τις αξιολογησεις του τουρκου καποιος τωρα τελευταια του εκανε ουδετερη και γραφει οτι αργησε να ερθει! Παράθεση technoholic maniac reviewer Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
G_T_J Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Εγώ είμαι ήδη στις 26 μέρες από την ημέρα που υποτίθεται απεστάλη(1 Μαίου). Αφού δεν το έλαβες και συ που το παρήγγειλες λίγες μέρες αργότερα άρα είναι θέμα ταχυδρομείου.Τι να κάνουμε τζάμπα είναι... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouse Δημ. May 26, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2010 Ενόσω εγώ θα ψάχνω κάποια πιο συγκεκριμένη πρόταση; Κυρίως είπα πως με ενδιαφέριε η τιμή του να είναι γύρω στα 50€, να μην είναι πολύ βαθύ (να είναι ρηχό ή μέτριο) και να έχει ενίσχυση μπάσων.. Ευχαριστώ Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hackfree Δημ. May 26, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2010 Εγώ είμαι ήδη στις 26 μέρες από την ημέρα που υποτίθεται απεστάλη(1 Μαίου). Αφού δεν το έλαβες και συ που το παρήγγειλες λίγες μέρες αργότερα άρα είναι θέμα ταχυδρομείου.Τι να κάνουμε τζάμπα είναι... εμένα μου έστηλε μύνημα ο τούρκος και μου λέει ότι το έστηλε 9 Μαΐου το δικό μου.άντε να δούμε.... Παράθεση technoholic maniac reviewer Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouse Δημ. May 26, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2010 (edited) Φίλε Vash, έκανα μία μικρή έρευνα και βρήκα κάποιά καλά (κατά τη γνώμη του δημιουργού των "posts") ακουστικά αλλά έχω δύο απορίες: 1) Οι εταιρείες που έχουν τα ακουστικά με τις καλύτερες δυνατότητες δεν είναι και τόσο γνωστές. Ούτε καν ιστότομο έχουν!!! Ενώ υπάρχουν εταιρείες όπως: JVC, Sony, Shure, Fischer Audio, Bose, Creative, Sennheiser, Westone κ.λπ, που αν και δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό, σ' αυτούς που ασχολούνται με τον ήχο είναι μεγάλα ονόματα. Θα πρέπει να "φοβάμαι" να επιλέξω ακουστικά μιας όχι και τόσο (κατα την άποψή μου) αναγνωρισμένης εταιρείας; Αν υπάρξει πρόβλημα πουθα βρω σερβις και τη σχετική βοήθεια; 2) "Ακολουθήστε" αυτό το σύνδεσμο [ http://www.head-fi.org/forum/thread/478568/multi-iem-review-63-iems-compared-yuin-ok1-added-05-03#post_6492048 ] Όλα τα ακουστικά που κυμαίνονται από $30 έως $60 έχουν χαμηλές δυνατότητες και βαθιά "tips". Από την άλλη το ΟΛΑ τα ακουστικά κόστους $60-$100 έχουν ρηχά "tips" και σχετικά καλύτερες δυνατότητες.... ; Edited May 26, 2010 by mouse Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts