Jump to content

Φιλία

woudoulis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ωραιο το θεματακι αυτο...βεβαια σε καμια περιπτωση δεν μπορουμε να ειμαστε απολυτοι...

προσωπικα οι καλυτερες φιλιες που εχω ειναι με γυναικες! δεν ξερω αν ισχυει σε ολους αυτο...αλλα σε μενα ετσι ειναι...οχι πως δεν εχω με τους αντρες!

γιατι οι φιλοι ειναι 5-10 μετρημενοι....που παρα τα χρονια που τους γνωριζεις καποια στιγμη μπορει να στην φερουν!

με τους φιλους μου παντως εχουμε μεγαλωσει μαζι στην ιδια οικοδομη ιδια γειτονια...οποτε ξερουμε τα παντα ο ενας για τον αλλον...και εχουμε περασει κατα καιρους τις δοκιμασιες φιλιας.

παρολαυτα σε αντρες "φιλους" ειμαι πιο απομακρος απ'οτι με τις γυναικες.. και μιλαμε για φιλια ε?

αυτα προς το παρον.

προσοχη στις φιλιες και το τι λεμε στους υποτιθεμενους φιλους/ες

γιατι στα αλλα η γυναικα ειναι αλεπου :p

Never Give Up:!:

Join friend!

• Απαντήσεις 138
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Κι εγώ εχω μια στενή φιλία με μια κοπέλα που γνωριζόμαστε απο μικρα παιδια και πραγματικά νιώθω οτι ποτέ δε θα με προδώσει.Οταν τη χρειάζομαι πάντα είναι δίπλα μου και με ακούει.Με στηρίζει.Ενω με τους φίλους μου εκτος απο καναδυο δεν μπορώ να τα πω και όλα, γιατι σκεφτομαι πως θα το πάρουν, αν θα το πούν αλλου και διάφορα τέτοια.Απο αγόρια είχα μια παρα πολυ καλή φιλία με ενα παιδί που γνωριστηκαμε τυχαία πριν το δημοτικό και ήμασταν φίλοι 10 χρόνια.Η πιο καλή φιλια που είχα μέχρι τώρα.Αλλα μετά χωρίσανε οι δρόμοι μας και τώρα μιλαμε καμια φορά στο τηλέφωνο ή όταν βλεπόμαστε τυχαία στο δρόμο.Βλέπω στους φίλους που έχω απο το σχολείο οτι ειναι κάπως επιφανειακοί [εκτος απο ελάχιστους που συμπαθώ και δεν μαχαιρώνουν απο πίσω]και για αυτο δεν εχω κάνει ισχυρές φιλίες.Για μένα αρκούν ΛΙΓΟΙ και ΚΑΛΟΙ.Και τους έχω

proswpika den exw kanenan filo edw kai 6-7 xronia otan egine parexigisi kai malwsa kai me ton ena pou ixa pws ta vgazw pera twra? pernaw monos mou paw voltes genika se magazia kai lew kalitera igeia kai an ine na erthoun ta alla tha erthoun nai ine periergo ala den exw filous mono kati gnwstous pou kamia fwra epikoinwnoume mesw kinitou
mobile fan user

proswpika den exw kanenan filo edw kai 6-7 xronia otan egine parexigisi kai malwsa kai me ton ena pou ixa pws ta vgazw pera twra? pernaw monos mou paw voltes genika se magazia kai lew kalitera igeia kai an ine na erthoun ta alla tha erthoun nai ine periergo ala den exw filous mono kati gnwstous pou kamia fwra epikoinwnoume mesw kinitou

φίλε μου,σε καταλαβαίνω.

δεν ξέρω πως γίνεται κάθε φορά,αλλά με τους φίλους μου έχουμε γίνει......

είχα 4 κολλητούς απο το δημοτικό,αλλά μόλις χαθήκαμε όταν είμαστε φοιτητές,κάθε διακοπές που βρισκόμασταν εγώ ένιωθα όλο και πιο μακριά.

μέχρι που σπαστήκαμε και σταματήσαμε να μιλάμε,χωρίς λόγο ουσιαστικά.

το καλό είναι οτι είχα γκόμενες και με κρατούσαν απασχολημένο,και στην ουσία έβγαινα με αυτές.και όποιον ξέρω απο την σχολή,που λέμε ενα γειά και πίνουμε καφεδάκι στο διάλειμμα.

αλλά και η γκόμενα που έχω τώρα,δε βλέπω να με αντέχει ακόμα για πολύ.

κι αν δεν βρώ αμέσως καινούριο αίμα,θα κάθομαι όλη τη μέρα μέσα.χωρίς να κάνω τίποτα.

μόνος σου που πάς δηλαδή?σε τι μαγαζιά??και τι κάνεις?δε βαριέσαι???

• 1 month later...
Η έννοια της φιλίας έχει μάλλον παρεξηγηθεί στις μέρες μας. Σύμφωνα με πολλά άρθρα στο διαδίκτυο η φιλία σημαίνει αγάπη και αποτελεί διαχρονική αξία. Είναι όμως έρωτας με την πλατωνική του έκφραση και αποτελεί σημείο αναφοράς 2 ανθρώπων ακόμα και το ίδιου ή του άλλου φύλου. Τελικά υπάρχει σήμερα φιλία ή υπάρχουν λυκοφιλίες? Ερωτήματα που μας προβληματίζουν όσο διανύουμε τον 21ο αιώνα.

Ευχαριστω γιατι το θεμα ειναι μεγαλο. Η αξια της φιλιας ειναι διαχρονικη σιγουρα και ειναι μια μορφη ερωτα χωρις χυδαιοτητα φυσικα. Εξαλλου νομιζω οτι φιλια σημαινει σεβασμος και αγαπη πανω απο ολα.

Ευχαριστω γιατι το θεμα ειναι μεγαλο. Η αξια της φιλιας ειναι διαχρονικη σιγουρα και ειναι μια μορφη ερωτα χωρις χυδαιοτητα φυσικα. Εξαλλου νομιζω οτι φιλια σημαινει σεβασμος και αγαπη πανω απο ολα.

Sthn filia den iparxi erotas.. (alios den legete kai filia) ala mpori na iparksi sosti kai ali8ini agapi.

opote min mperdeuoume tis enies erota-agapi.

http://www.ert.gr/site/news/photos/2005/7/internet_xxxx.jpg

Αν διαβασες παραπανω στο σχολιο μου εχω κανει σαφη διαχωρισμο στο θεμα εννοωντας για πλατωνικο ερωτα με την αγνη προθεση της λεξης...

Έχω φίλους παρόλα αυτά είμαι επιφυλακτικός και κρατάω πισινές διότι με έχουν προδώσει αρκετοί "φίλοι" στην ζωή μου. Ο καλύτερος και ο πιό παλιός που έχω μέχρι τώρα είναι απο την πρώτη λυκείου και τυχαίνει να ήμαστε και στην ίδια σχολή. Δυστοιχώς πρόσφατα φάνηκε τι τύπου άνθρωπος ήταν ένας άλλος φίλος μου που τον φιλοξένησα σπίτι και μου το ξάφρησε (το είχα αναφέρει και στο topic "τι σιχαίνεστε περισότερο") και του έδωσα πόδι (το είχε ξανακάνει και του το είχα πει διακριτικά, εκτός οτι τον περίμενα σπίτι του αρκετές φορές και τον έπερνα τηλέφωνο και η απάντηση ήταν "βλέπω ποδόσφαιρο στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής σε καφέ, σε καμιά ώρα θα έρθω" και έκανα παρέα τελικά με τους γονείς του και οχι με αυτόν, εκτός τη χαλάστρα που μου έκανε σε κορίτσι που ήθελα να τα φτιάξω). Του είχα φτιάξει τα ηλεκτρικά στο σπίτι, τα ηχεία, και πολλά άλλα και αυτή η ανταπόδωση, εξαργύρωση της φιλίας 7 χρόνων για έναν φακό μπαταρίας των 30 Euro :(

Έχω φίλους παρόλα αυτά είμαι επιφυλακτικός και κρατάω πισινές διότι με έχουν προδώσει αρκετοί "φίλοι" στην ζωή μου. Ο καλύτερος και ο πιό παλιός που έχω μέχρι τώρα είναι απο την πρώτη λυκείου και τυχαίνει να ήμαστε και στην ίδια σχολή. Δυστοιχώς πρόσφατα φάνηκε τι τύπου άνθρωπος ήταν ένας άλλος φίλος μου που τον φιλοξένησα σπίτι και μου το ξάφρησε (το είχα αναφέρει και στο topic "τι σιχαίνεστε περισότερο") και του έδωσα πόδι (το είχε ξανακάνει και του το είχα πει διακριτικά, εκτός οτι τον περίμενα σπίτι του αρκετές φορές και τον έπερνα τηλέφωνο και η απάντηση ήταν "βλέπω ποδόσφαιρο στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής σε καφέ, σε καμιά ώρα θα έρθω" και έκανα παρέα τελικά με τους γονείς του και οχι με αυτόν, εκτός τη χαλάστρα που μου έκανε σε κορίτσι που ήθελα να τα φτιάξω). Του είχα φτιάξει τα ηλεκτρικά στο σπίτι, τα ηχεία, και πολλά άλλα και αυτή η ανταπόδωση, εξαργύρωση της φιλίας 7 χρόνων για έναν φακό μπαταρίας των 30 Euro :(

Maresi opos ta les:)

I plaka ine oti an sto forum auto simetixame 200 atoma ke i 200 tha legane peripou ta idia peri filias ke prodosion ktl ke oli tha simfonousan,an pali simetixan 2000 atoma tha ixame ta idia simperasmata ke pai legontas ara telika pou ine to problima ke pou entopizete pou oli niothoume adikimeni apo kapious allous (logo px kakis simperiforas) eno oli i antropi simfonoume me kapies arxes?!

• 7 months later...

μια φιλία είναι το καλύτερο κατά τη γνώμη μου. οι αληθινοί φίλοι αξίζουν όσο τίποτα στον κόσμο! και πιστεύω ότι πρέπει να δίνουμε τα πάντα για τους φίλους μας γιατί στα καλά και στα άσχημα οι φίλοι είναι που θα σου σταθούν. αλλά δεν ξέρουμε πάντα αν οι φίλοι μας είναι άνθρωποι που μπρούμε να τους εμπιστευτούμε και δεν ξέρουμε και αν αξίζουν πραγματικά.

ο λόγος που άνοιξα αυτό το θέμα είναι γιατί έχω ας πούμε ένα πρόβλημα με την παρέα μου. πριν το καλοκαίρι έκανα παρέα με άλλα τέσσερα παιδιά. περνούσαμε πολύ καλά. διασκεδάζαμε, πηγαίναμε εκδρομές και όλα τα σχετικά. μπορεί να ακούγεται παραμυθένιο αλλά έτσι ήταν. κάθε μέρα μαζευόμασταν σε ένα σπίτι και το διαλύαμε νωρίς το πρωί. κάποια στιγμή όμως έφτασε το καλοκαίρι και αυτή η παρέα διάλυσε. οι δύο φύγανε για τα σπίτια τους (εκτός Ηρακλείου). πίσω μείναμε τρεις. ήρθε και ένα άλλο παιδί από Αθήνα να μείνει το καλοκαίρι. εδώ κάπου αρχίζει το πρόβλημα. το παιδί που κατέβηκε από Αθήνα και ένας φίλος μου (από την παρέα μέσα) κάνανε κολητή παρέα. ήταν έτσι κι αλλιώς από παλιά κολητοί. να σημειώσω ότι όλοι της παρέας γνωριζόμασταν με το παιδί από Αθήνα. κάποια στιγμή εμένα με βοήθησε ο φίλος μου να βρω δουλειά εκεί που ήθελα και έπιασε και αυτός μαζί μου. άρα τον έβλεπα μόνο στη δουλειά. τηλέφωνο δεν έπαιρνε αν δεν έπαιρνα και πάντα παραπονιόταν ότι είχαμε χαθεί. η αλήθεια είναι ότι είχα ξεκόψει λίγο όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί δεν γούσταρα τον Αθηναίο. Μου την έσπαγε πολύ ο χαρακτήρας του και το πρόβλημα είναι ότι και ο φίλος μου είχε αρχίσει να γίνεται σαν αυτόν και δεν μου άρεσε. γι αυτό το λόγο όχι τους απέφευγα αλλά δεν επηχειρούσα να βρεθώ και μαζί τους. όχι ότι αν με έπαιρναν τηλέφωνο να βρεθούμε και μπορούσα τους έλεγα όχι. απλά τα τηλεφωνήματα μου να δω τι κάνουν ήταν πιο αραιά ε μέχρι που δεν έπαιρνα τηλέφωνο καθώς δεν έπαιρναν ούτε αυτοί. τέλος πάντων ο καιρός παιρνούσε, ε κάποια στιγμή εγώ σταμάτησα τη δουλειά γιατί δεν μου άρεσε (και μπορεί να πείραξε αυτό τον φίλο μου), πέρασε και το καλοκαίρι και όλη η παρέα μαζεύτηκε πάλι. εμείς με το τρίτο το παιδί που κάναμε παρέα μάθαμε ότι ήρθαν όλοι πίσω τυχαία που τους συναντήσαμε στο δρόμο, ενώ τους είχαμε στείλει μνμ και τους πήραμε τηλέφωνο.

άρχισε η εξεταστική και δεν πολυβρισκόμασταν. τα σάββατα μόνο και αυτό μόνο αν έπαιρνα εγώ τηλέφωνο και πάντα τους πετύχαινα έξω με κάποια άλλα παιδιά να κάνουν παρέα. όλα αυτά μέχρι που το τελευταίο σάββατο αποφάσισα να μην ξανα-ασχοληθώ. λέω δεν θα παίρνω συνέχεια εγώ τηλέφωνο. αν θέλουν ας πάρουν μια φορά και αυτοί.

εσάς ποια είναι η γνώμη σας? η στάση μου είναι σωστή? αξίζει να το παλέψω ή να το αφήσω?να τονίσω ότι το παιδί που κατέβηκε το καλοκαίρι γύρισε Αθήνα και πως με την ολη παρέα μας δένουν πολλά και έχουμε ζήσει σοβαρές καταστάσεις.

περιμένω τη γνώμη σας.

ευχαριστώ.

You'll remember me...//For the rest of you Life!//

<------------------------------------------>

Amanitou City

Σε πρόλαβε άλλος :) http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=62968&highlight=%F6%E9%EB%E9%E1Προσωπικά πιστεύω ότι σε αληθινές φιλίες δεν χωράνε εγωισμοί.Ξεκαθάρισε μαζί τους πριν καταδικάσεις οτιδήποτε...

συμφωνώ αλλά όταν νιώθεις ότι σε γράφουν και ότι δεν γουστάρουν για τους χ ψ λόγους γιατί να το ψάξεις κι άλλο?

Amanitou City

συμφωνώ αλλά όταν νιώθεις ότι σε γράφουν και ότι δεν γουστάρουν για τους χ ψ λόγους γιατί να το ψάξεις κι άλλο?
Για να μάθεις τους λόγους καταρχήν.Μπορεί να υπάρχει κάποια παρεξήγηση και να μην το έχεις καταλάβει.Δεν χάνεις τίποτα :) Αν σου πουν "όχι ρε συ ξεκόλλα,όλα καλά" και συνεχίσουν τα ίδια,τότε είναι η ώρα να τους γράψεις.

Κι αν ο Αθηναίος γυρίσει; Αν επαναληφθεί πάλι το ίδιο σκηνικό; Προσωπικά συμφωνώ με την valeria αλλά υπάρχει και αυτό. Μπορείς να το δεχτείς; Άλλωστε αυτό μπορείς να το κρίνεις μόνο εσύ γιατί μόνο εσύ ξέρεις τι είδους και πόσο ισχυρές σχέσεις σε δένουν με τους φίλους σου.

Κι αν ο Αθηναίος γυρίσει; Αν επαναληφθεί πάλι το ίδιο σκηνικό; Προσωπικά συμφωνώ με την valeria αλλά υπάρχει και αυτό. Μπορείς να το δεχτείς; Άλλωστε αυτό μπορείς να το κρίνεις μόνο εσύ γιατί μόνο εσύ ξέρεις τι είδους και πόσο ισχυρές σχέσεις σε δένουν με τους φίλους σου.

έτσι όπως το θέτεις μου ακούγεται σαν "και αν ο πρώην γυρίσει" ή κάτι τέτοιο. το παιδί από την Αθήνα το ξέρω κι εγώ. απλά προσωπικά δεν τον συμπαθώ. οι άλλοι νομίζουν ότι εγώ έχω χαθεί και ότι αδιαφορώ. αλλά εντάξει, όσες φορές τους έχω τηλεφωνήσει ή δεν θα μπορούν γιατί έχουν διάβασμα (δεκτό) ή θα είναι ήδη κάτω για βόλτα ή καφέ και εμένα και του άλλου παιδιού δεν θα έχουν πει τίποτα...:wacko: :wacko:

Amanitou City

Δεν το έθεσα έτσι. Άλλο εννοούσα.

Και ύστερα σου είπα αυτό θα το κρίνεις εσύ αν πρέπει να κάνεις αυτό που σου λέει η valeria. Εγώ σαν συμβουλή τη θεωρώ σωστή. Αλλά αν αυτό συνέβαινε σε μένα θα αντιδρούσα πολύ διαφορετικά. Κι αυτό γιατί εγώ είμαι εγωιστής μέχρι άκρων... Οπότε δεν είμαι και ο κατάλληλος άνθρωπος για να σου δώσω προσωπική συμβουλή... ;)

Δεν το έθεσα έτσι. Άλλο εννοούσα.

Και ύστερα σου είπα αυτό θα το κρίνεις εσύ αν πρέπει να κάνεις αυτό που σου λέει η valeria. Εγώ σαν συμβουλή τη θεωρώ σωστή. Αλλά αν αυτό συνέβαινε σε μένα θα αντιδρούσα πολύ διαφορετικά. Κι αυτό γιατί εγώ είμαι εγωιστής μέχρι άκρων... Οπότε δεν είμαι και ο κατάλληλος άνθρωπος για να σου δώσω προσωπική συμβουλή... ;)

το ξέρω ότι δεν το ενοούσες έτσι. πλάκα σου έκανα. αλλά και πάλι δεν μπορώ να σκεφτώ έτσι. αν γίνουν όλα όπως πριν και συμβεί πάλι το ίδιο με το παιδί από Αθήνα τότε αυτό σημαίνει ότι έκανα λάθος και ότι δεν πρέπει να ξανα-ασχοληθώ.

Amanitou City

όσο για τη συμβουλή της valeria είναι σωστή δεν μπορώ να πω, αλλά επειδή εγώ πιστεύω ότι έχω προσπαθήσει να τους δείξω ότι θέλω να κάνουμε παρέα και αυτοί δεν το καταλαβαίνουν πρέπει αυτοί να κάνουν κάτι.

Amanitou City

Μμμμμμμμμμμμμ σώθηκες!! Αν περιμένεις από τους άλλους φέξε μου και... Αν πραγματικά θέλεις να σώσεις την φιλία σου και αν πιστεύεις ότι αξίζει να το κάνεις πρέπει να κάνεις εσύ το βήμα και οπωσδήποτε να μιλήσεις ανοιχτά.

-πωπω σαν την Τένια Μακρή μιλάω!!!- :lol: :p

Για μενα ,

Φιλια ειναι να εισαι αληθινος απεναντι στον/στην φιλο/η σου, να μην εισαι εγωιστης και πανω απ ολα να δεχεσαι τα ελλατωματα και τις ιδιαιτεροτητες του/της.......

Οποιος εχει χασει φιλο/φιλη , να κοιταξει που εφταιξε , και αν πραγματικα ειναι εγωιστης και κουτοπονηρος.....

IPHONE 4 The Ultimate

σε μικρές ηλικίες δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν συμφέροντα (ίσως υπάρχουν αλλά είναι του τύπου "θα γίνω φίλος σου για να μου γνωρίσεις την τάδε"). Γι'αυτό οι καλύτερες φιλίες είναι οι παιδικές και αυτές στο στρατό