Jump to content

iOS 10 - Η χρήση της οθόνης με το ένα χέρι γίνεται παιχνίδι


DINFUN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://content.myphone.gr/photo/full/62720/reach-main.jpg

 

Όταν η Apple είχε παρουσιάσει τις μεγαλύτερες εκδόσεις iPhone συσκευών, παραδέχθηκε πως οι χρήστες θα χρειαστούν μία βοήθεια, προκείμενου να χειριστούν αυτού του μεγέθους συσκευές, με το ένα χέρι. Η λύση που έδωσε λοιπόν βρίσκεται στην ενότητα “Προσβασιμότητα”. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό το οποίο καθιστά εύκολο το άγγιγμα περιεχομένου στο επάνω μέρος της οθόνης, κρατώντας τη συσκευή με το ένα χέρι.

 

Η λειτουργία “Εύκολη πρόσβαση” είναι διαθέσιμη σε συσκευές iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus και στις τωρινές εκδόσεις, iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

 

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αρκεί να αγγίξετε (όχι πάτημα) το πλήκτρο Αφετηρίας της συσκευής σας, δύο φορές διαδοχικά και γρήγορα. Θα παρατηρήσετε πως το πάνω μέρος της οθόνης θα κατεβεί περίπου στο μέσον της.

 

Έτσι θα έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο όπως για παράδειγμα να αγγίξετε έναν σύνδεσμο ή να προκαλέσετε κύλιση σε μία λίστα ή μια ιστοσελίδα. Μόλις αγγίξετε το σημείο που επιθυμείτε, η οθόνη θα επιστρέψει στην αρχική της κατάσταση.

 

Στη πράξη η χρήση της λειτουργίας “Εύκολη” πρόσβαση” είναι μία μέθοδος για να αξιοποιήσετε το επάνω μέρος της οθόνης, χωρίς να χρειαστεί η συμβολή του άλλου χεριού είναι να αλλάξετε θέση στο κράτημα της συσκευής, με κίνδυνο να βρεθεί στο έδαφος. Το κενό διάστημα, που θα παρουσιαστεί στην οθόνη δεν είναι ανενεργό. Μπορείτε να σύρετε μέσα σε αυτό το δάχτυλό σας προς τα κάτω και να αποκαλύψετε τις πρόσφατες ειδοποιήσεις ή την οθόνη μικρο-εφαρμογών (προς τα δεξιά).

 

http://content.myphone.gr/photo/full/62705/reach-02.jpg

 

Εάν η λειτουργία αυτή ενεργοποιείται ακούσια και σας ενοχλεί, έχετε τη δυνατότητα να την απενεργοποιήσετε. Από την αρχική οθόνη ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Εύκολη πρόσβαση κι απενεργοποιήστε την εναλλαγή.

 

Εάν υπάρχουν απορίες η επιθυμείτε διευκρινίσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σχόλια.

Edited by DINFUN
Link to comment
Share on other sites

  • The topic was unpinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...