Jump to content

Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)

celtic1453
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά,

συγγνώμη αν έχει απαντηθεί ήδη αυτό που ρωτάω.

Παρατήρησα στο redmi note 4x που έχω, πως μετά την τελευταία αναβάθμιση (miui 8.5.4 stable rom) έχει αρκετά προβληματάκια.

Κατι μικρά bugs δεν με ενοχλούν τόσο, αλλά έχει και σημαντικά προβλήματα, όπως ότι υπερθερμαίνεται, η μπαταρία πέφτε πολύ γρήγορα(καμία σχέση με πριν), μένει λιγότερη ελεύθερη ram και επίσης ορισμένες εφαρμογές κολλάνε λίγο, ενώ πριν την αναβάθμιση φορτώνανε αστραπιαία.

Τι μπορώ να κάνω; Γυρνάω μια έκδοση πίσω ή περιμένω κάποιο update σύντομα;

Ευχαριστώ!

Καλημέρα παιδιά,

συγγνώμη αν έχει απαντηθεί ήδη αυτό που ρωτάω.

Παρατήρησα στο redmi note 4x που έχω, πως μετά την τελευταία αναβάθμιση (miui 8.5.4 stable rom) έχει αρκετά προβληματάκια.

Κατι μικρά bugs δεν με ενοχλούν τόσο, αλλά έχει και σημαντικά προβλήματα, όπως ότι υπερθερμαίνεται, η μπαταρία πέφτε πολύ γρήγορα(καμία σχέση με πριν), μένει λιγότερη ελεύθερη ram και επίσης ορισμένες εφαρμογές κολλάνε λίγο, ενώ πριν την αναβάθμιση φορτώνανε αστραπιαία.

Τι μπορώ να κάνω; Γυρνάω μια έκδοση πίσω ή περιμένω κάποιο update σύντομα;

Ευχαριστώ!

Η 8.5.4 σίγουρα ήταν προβληματική... ωστόσο δεν έχουν όλοι παράπονα. Μιας και μιλάμε για αλλαγή έκδοσης και μετάβαση απο 6.0 σε 7.0 πρώτα από όλα πριν δεις κάτι θα πρέπει να κάνεις ένα factory reset. Πολλά προβλήματα μπορεί αν δημιουργούνται από conflicts. Οπότε εγώ θα ξεκινούσα από αυτό. Από εκεί και πέρα για την ελεύθερη ραμ τα έχουμε πει πολλές φορές.

Για την μπαταρία το λένε πολλοί, εγώ δεν είχα δει καμία διαφορά!!! Αλλά είναι όντως θέμα αφού αναφέρεται από πολλούς.

Αν δεν σου βελτιώσει κάποια πράγματα το format,την μπαταρία δεν νομίζω να το κάνει αλλά αν έχεις bugs που μπορεί να οφείλονται σε conflicts τότε θα τα φτιάξει, τότε η επιλογή σου είναι μόνο να γυρίσεις στην προηγούμενη έκδοση μέχρι να βγει νεότερη.

Google Pixel 6 Pro

Έβαλα Nougat stable μέσα στις διακοπές. (3GB μοντέλο)

Είναι αισθητή η μείωση στη διαθέσιμη ram (1.3G --> 900Μ), μετά το καθάρισμα των ανοικτών εφαρμογών ή αντίστοιχα πολλά τα reload στις ανοικτές εφαρμογές. Το έχετε διαπιστώσει κανείς άλλος;

edit: Έχω κάνει όλες τις σχετικές power mgmt ρυθμισεις

Το καταραμένο το MIUI optimisation στα developer options...

Ακομη με 6 και ειμαι. Δε θελω να κανω update σε 7 προς το παρων.

Η γυναίκα με 7 δεν εχει κανενα θεμα παντως.

Και δεν εκανε factory reset μετα το update

Στάλθηκε από το COLORTAB 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

τι εννοείς; το απενεργοποιησες η πρέπει να το έχουμε ενεργό;

Νομίζω ότι το κάνει όταν είσαι σταματημένος. Θεωρεί ότι ψάχνεις και σου δείχνει τι υπάρχει δεξιά - αριστερά

λες; στο κάνει και εσένα ή το έχεις δει κάπου να αναφέρεται; γιατί είμαι έτοιμος να αγοράσω το ίδιο κινητό άλλη μια φορά και εάν το κάνει και εκεί θα το πουλήσω με την μία και θα κρατήσω αυτό που έχω. αλλά θέλω να τσεκάρω πρώτα με ένα άλλο κινητό να αποκλείσω hardware πρόβλημα

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Edited by ilka71

Η 8.5.4 σίγουρα ήταν προβληματική... ωστόσο δεν έχουν όλοι παράπονα. Μιας και μιλάμε για αλλαγή έκδοσης και μετάβαση απο 6.0 σε 7.0 πρώτα από όλα πριν δεις κάτι θα πρέπει να κάνεις ένα factory reset. Πολλά προβλήματα μπορεί αν δημιουργούνται από conflicts. Οπότε εγώ θα ξεκινούσα από αυτό. Από εκεί και πέρα για την ελεύθερη ραμ τα έχουμε πει πολλές φορές.

Για την μπαταρία το λένε πολλοί, εγώ δεν είχα δει καμία διαφορά!!! Αλλά είναι όντως θέμα αφού αναφέρεται από πολλούς.

Αν δεν σου βελτιώσει κάποια πράγματα το format,την μπαταρία δεν νομίζω να το κάνει αλλά αν έχεις bugs που μπορεί να οφείλονται σε conflicts τότε θα τα φτιάξει, τότε η επιλογή σου είναι μόνο να γυρίσεις στην προηγούμενη έκδοση μέχρι να βγει νεότερη.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Το σκέφτομαι για την προηγούμενη έκδοση γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει η μετάβαση στο 7.0..

Ουτως ή αλλως τα προβλήματα τα σημαντικά δεν νομίζω να λυθούνε. Σε αναμονή λοιπόν της αναβάθμισης.

Ευχαριστώ

Γνωριζει κανεις πως μπορουμε να συνδεσουμε επιτελους αυτη τη συσκευη με υπολογιστη? Με το MI PC Suite παντως δεν γινεται.

Ευχαριστω.

Θελω να εχω προσβαση για να ανακτησω φωτογραφιες απ το βαιμπερ.Οι οποιες δεν εμφανιζονται σαν φωτο οταν επιλεγεις μεταφορα φωτο απ τη συσκευη κατα τη συνδεση με pc

Edited by XARHS73

Γνωριζει κανεις πως μπορουμε να συνδεσουμε επιτελους αυτη τη συσκευη με υπολογιστη? Με το MI PC Suite παντως δεν γινεται.

Ευχαριστω.

Θελω να εχω προσβαση για να ανακτησω φωτογραφιες απ το βαιμπερ.Οι οποιες δεν εμφανιζονται σαν φωτο.

Δεν είχα ποτέ μου τέτοιο πρόβλημα τόσο σε Win7 όσο και σε Linux.

Κάτι δεν πάει καλά στο σύστημά σου.

Φιλικά.Γιώργος.

σε win 8 σταθερο το συνδεω, δινοντας εντολη για μεταφορα φωτο. Εμφανιζει μονο 2 φακελους .τιποτε αλλο.

Αν επιλεξω μεταφορα αρχειων απο τη συσκευη, τοτε δεν μου δειχνει τιποτε.

Για την bacon κάμερα, βλέπω στην νέα έκδοση για update ότι έχει γίνει optimisation για το δικό μας (note 4/4x). Ισχύει ή ακόμα έχει θέματα οπότε μένουμε με την 1.8.3;

σε win 8 σταθερο το συνδεω, δινοντας εντολη για μεταφορα φωτο. Εμφανιζει μονο 2 φακελους .τιποτε αλλο.

Αν επιλεξω μεταφορα αρχειων απο τη συσκευη, τοτε δεν μου δειχνει τιποτε.

Γιατί να δώσεις εντολή για μεταφορά Photo.... MTP απλί δεν σου κάνει? Να το δεις σαν σκληρό? Μετά θα πας pictures και θα βρεις τις φωτο που θες

Επίσης νομίζω ότι το PC Suite δεν συνεργάζεται με android 6.0+

Edited by djkostas20

Google Pixel 6 Pro

Ευχαριστω.

Θελω να εχω προσβαση για να ανακτησω φωτογραφιες απ το βαιμπερ.Οι οποιες δεν εμφανιζονται σαν φωτο οταν επιλεγεις μεταφορα φωτο απ τη συσκευη κατα τη συνδεση με pc

Μπορείς να το κάνεις ασύρματα, εφόσον συνδέεσαι στο ίδιο δίκτυο με το pc. Ανοίγεις τον explorer του κινητού και επιλέγεις ftp server. Τον ξεκινάς και από τον windows explorer του pc μπαίνεις στην διεύθυνση που σου δίνει ο ftp server του κινητού. Βλέπει και εσωτερική μνήμη και sd.

Κινητό: Xiaomi Redmi Note 4

Μπορείς να το κάνεις ασύρματα, εφόσον συνδέεσαι στο ίδιο δίκτυο με το pc. Ανοίγεις τον explorer του κινητού και επιλέγεις ftp server. Τον ξεκινάς και από τον windows explorer του pc μπαίνεις στην διεύθυνση που σου δίνει ο ftp server του κινητού. Βλέπει και εσωτερική μνήμη και sd.

θα το δοκιμασω.Σ ευχαριστω παρα πολυ.:)

θα το δοκιμασω.Σ ευχαριστω παρα πολυ.:)

Κατά πάσα πιθανότητα χρειάζεται να το εγκαταστήσεις σαν συσκευή MTP. Επιλέγεις σύνδεση MTP από το τηλέφωνο και μετά (αν τα θυμάμαι καλά) το βρίσκεις στη διαχείριση συσκευών των windows (μάλλον θα έχει ερωτηματικό) και εγκαθιστάς driver για MTP διαλέγοντας από αυτά που υπάρχουν μέσα στα Windows. Θυμάμαι ότι έχει δύο επιλογές όταν φτάσεις να διαλέξεις για τι είδους MTP συσκευή έχεις. Δοκίμασε μια φορά τη μια κι αν δε σου βγει δοκίμασε την άλλη.

Edited by Baniko

Το "καταραμένο το MIUI optimisation" όσο ήταν ενεργοποιημένο αποφάσιζε ότι ήταν καλύτερο οι εφαρμογές που έτρεχαν να δεσμεύουν λίγη παραπάνω μνήμη για λόγους βέλτιστης λειτουργίας της συσκευής. Εσύ ξέρεις καλύτερα λες ή αυτό; Τι ακριβώς σου προσφέρει η ελεύθερη RAM (= άχρηστη RAM θα αρχίσω να το λέω κι εγώ συνεχώς); Γιατί κολλάτε με τα νούμερα και δεν ενδιαφέρεστε για την ουσία;

Βασικά η βελτιστοποίηση miui κάνει ακριβώς το ανάποδο. Δηλαδή όσο πιο υψηλή η ρύθμιση τόσο περισσότερη ελεύθερη (και αχρηστη) ram αφήνει.

Επίσης έχετε υπόψιν ότι άλλο η διαθέσιμη ram και άλλο η ελεύθερη ram. Οπότε προσοχή, μην συγκρίνετε κινητά όπου διαβάσατε την διαθέσιμη και όχι την ελεύθερη.

Πάντως σε LOS που ήταν και πιο smooth είχα λιγότερη ελεύθερη ;) . Οπότε όπως λέει και ο φίλος από πάνω μην τρελαίνεστε εκτός και αν όντως γνωρίζεται ποια services θέλετε να τρέχουν.

Στο μενού της βελτιστοποιησης μνήμης έχει

Ανενεργό

Χαμηλή

Μέτρια

Υψηλή

Εγώ που δεν με ενδιαφέρει η ελεύθερη μνήμη, αλλά η καλύτερη λειτουργία, θα πρέπει να βάλω Χαμηλή; παρότι είναι η αμέσως επόμενη επιλογή από το Ανενεργό;

Βάλε ανενεργό. Ακόμη σιγουρέψει ότι δεν έχεις ενεργοποιήσει την εξοικονόμηση στην ασφάλεια. Τέλος έχει βελτιστοποιήση και στις επιλογές για προγραμματιστές.

Κλειστά όλα και θα έχεις το καλύτερο δυνατόν multitasking. ;)

Αυτά που έγραψα πιο πριν, είναι από το μενού βελτιστοποιηση μνήμης στις επιλογές για προγραμματιστες. Άλλο μενού, βελτιστοποιηση μνήμης, δεν έχω βρει.

Ανακεφαλαιωνω για να το σιγουρέψω.

Ο σκοπός είναι να έχω όσο γίνεται καλύτερη λειτουργία - εμπειρία χρήσης. Οπότε :

Στις επιλογές για προγραμματιστες, βάζω επιλογή Ανενεργό στο μενού Βελτιστοποιηση μνήμης και έχω ON το διακόπτη Ενεργοποίηση βελτιστοποιησης MIUI. Σωστά; ή τελικά πρέπει να έχω κλειστό αυτό το διακόπτη;

Edited by Baniko

Γιατι το λες αυτο?Ξερεις τι κανει η το υποθετεις?

Αυτη η λειτουργια δεν εχει να κανει με την ram.Ειναι πολυ σημαντικη και αν την κλεισεις θα δημιουργησεις προβληματα.Μεχρι και το user interface αλλαζει σε διαφορα μενου,και μενει το γυμνο aosp που ειναι κατω απο το skin της miui.Θα ψαχνεις πραγματα και δεν θα τα βρισκεις! To τηλεφωνο θα γινει πιο αργο αν το κλεισεις οχι πιο γρηγορο.

This option enables a plethora of MIUI based settings & optimizations as per the guidelines set by the MIUI developers. It helps to load the app and the app data in parallel reducing load times and ensuring snappier user experience.

Edited by azuli

Η συσκευή, για να συνδεθεί τελικά κανονικά σαν μια συσκευή σε υπολογιστή, όπως συνδέονται όλες οι συσκευές, ΔΕΝ συνδέεται.

Με ένα απλό καλώδιο usb.

Όποιος το έχει κάνει και βλέπει στο pc του τον σκληρό της συσκευής να το μαθουμε, καλό θα ήταν.

Συνδέεται, αλλά με προϋποθέσεις.

Όλα με προϋποθέσεις εν τέλει είναι στο VFM κινητακι.

Δεν είπαμε να βγάλουμε νυχτερίδες σε σπηλιές όπως έγραψε κάποιος "ευχαριστημένος" πιο πίσω.

Να το συνδέσουμε απλά σε υπολογιστή θέλουμε!

Ζητάω πολλά ε? :p

Edited by XARHS73

Η συσκευή, για να συνδεθεί τελικά κανονικά σαν μια συσκευή σε υπολογιστή, όπως συνδέονται όλες οι συσκευές, ΔΕΝ συνδέεται.

Με ένα απλό καλώδιο usb.

Όποιος το έχει κάνει και βλέπει στο pc του τον σκληρό της συσκευής να το μαθουμε, καλό θα ήταν.

Συνδέεται, αλλά με προϋποθέσεις.

Όλα με προϋποθέσεις εν τέλει είναι στο VFM κινητακι.

Δεν είπαμε να βγάλουμε νυχτερίδες σε σπηλιές όπως έγραψε κάποιος "ευχαριστημένος" πιο πίσω.

Να το συνδέσουμε απλά σε υπολογιστή θέλουμε!

Ζητάω πολλά ε? :p

Εχεις θεμα με τα drivers σου,κανε αυτο https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/20407-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-Xiaomi-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B5-Windows-10-%CF%83%CE%B5/ και φτιαξτο αν θελεις,ολα τα αλλα ειναι πονοι και καημοι.

Την επομενη φορα δωσε 400+ ευρω (χωρις προυποθεσεις) να παρεις κανα samsung (με τα ιδια specs) να το ευχαριστηθεις!

Edited by azuli

Σ ευχαριστώ πολύ αγαπητέ για την απάντηση σου. Το εκτιμώ πραγματικά.

Οι ντραιβερ μου όμως, είναι μια χαρά. Μήπως πρέπει να το επαναδυατιπωσεις?

Λέω, μήπως?

Σ ευχαριστώ πολύ αγαπητέ για την απάντηση σου. Το εκτιμώ πραγματικά.

Οι ντραιβερ μου όμως, είναι μια χαρά. Μήπως πρέπει να το επαναδυατιπωσεις?

το κανες κιολας?!

το κανες κιολας?!

Αμέ. Μπαμ μπαμ. Είχες δίκιο. Οι ντραιβερς φταίγανε.

Ευτυχώς! Μ έσωσες! Καλέ μου άνθρωπε!

Edited by XARHS73

• The title was changed to Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)