Jump to content

Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)

celtic1453
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. :)

Έχετε και κάποια άποψη για την 4/64 έκδοση; Αυτή είναι 800άρα; Αξίζει τα περίπου 30€ παραπάνω από την έκδοση 3/32;

Αυτό έχει να κάνει με την χρήση την δικιά σου και του καθενός

Σουπερ. Εδω ηταν που χε γινει η ερωτηση. https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/25273-XIAOMI-Redmi-Note-4-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF/?postID=407467#post407467

Καλοριζικο λοιπον :)

Κι εγώ το παρήγγειλα τη Δευτέρα για ένα φίλο από το συγκεκριμένο κατάστημα αφού τους πήρα τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι όντως έχει την Β20 και τον ευρωπαϊκό φορτιστή. Λογικά αύριο - μεθαύριο θα το έχω στα χέρια μου και θα σας ενημερώσω. Αν δεν γράφει 2016102, φεύγει όπως είναι πίσω...

Ήρθε στα χέρια μου για δυο μέρες και ένα ακόμα xiomi redmi note 4 από infoquest σε μαύρο. Πραγματικά ευτυχώς που δε παρασύρθηκα να πάρω το μαύρο τελικά γιατί το λευκόχρυσο είναι πανέμορφο μπροστά του. Έβγαλα αρκετές φώτο μπορώ να πω και με τα δύο κινητά. Το ελληνικό redmi note είχε το samsung αισθητήρα.

Στη νύχτα τα πράγματα δείχνουν ξεκάθαρα με τον imx να υπερτερεί αισθητά στις περισσότερες περιπτώσεις με και χωρίς φλας.

Τη μέρα για μένα στο 80% υπερτερεί ο sony στον samsung βγαίνουν όλα με πιο έντονα χρώματα που για μένα δεν είναι ρεαλιστικά βέβαια άλλοι που έδειξα φώτο προτίμησαν τα πιο έντονα. Το βράδυ πάντως ο samsung κιτρινίζει αρκετά τα χρώματα. Τώρα επειδή όλο το δείγμα μου καμιά 350mb ασυμπίεστο δε ξέρω που να το ανεβάσω για να πάρετε τις φώτο όσοι θέλετε αυτούσιες. Όλες σε auto τις εβγαλα

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Για αρχή αν μπορείς ανέβασε μερικές χαμηλού φωτισμού, χωρίς flash, στο flickr. Όπως είπες και εσύ το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο, έτσι απλώς για να δούμε το εύρος της διαφοράς.

Ήρθε στα χέρια μου για δυο μέρες και ένα ακόμα xiomi redmi note 4 από infoquest σε μαύρο. Πραγματικά ευτυχώς που δε παρασύρθηκα να πάρω το μαύρο τελικά γιατί το λευκόχρυσο είναι πανέμορφο μπροστά του. Έβγαλα αρκετές φώτο μπορώ να πω και με τα δύο κινητά. Το ελληνικό redmi note είχε το samsung αισθητήρα.

Στη νύχτα τα πράγματα δείχνουν ξεκάθαρα με τον imx να υπερτερεί αισθητά στις περισσότερες περιπτώσεις με και χωρίς φλας.

Τη μέρα για μένα στο 80% υπερτερεί ο sony στον samsung βγαίνουν όλα με πιο έντονα χρώματα που για μένα δεν είναι ρεαλιστικά βέβαια άλλοι που έδειξα φώτο προτίμησαν τα πιο έντονα. Το βράδυ πάντως ο samsung κιτρινίζει αρκετά τα χρώματα. Τώρα επειδή όλο το δείγμα μου καμιά 350mb ασυμπίεστο δε ξέρω που να το ανεβάσω για να πάρετε τις φώτο όσοι θέλετε αυτούσιες. Όλες σε auto τις εβγαλα

Στο flickr ανεβαζει καλη ποιοτητα. Βγαλε ημερησιες με σκιες και κοντρα ηλιο, νυχτερινες σε φωτισμενο δρομο (κατα προτιμηση με βαθος) και μετα σε σκοταδια που οριακα υποεκθετουν. Εκει θα φανουν οι διαφορες. Λιγο προσοχη βεβαια γιατι ειναι καπως επιρρεπες στο camera shake και μην συγκρινουμε κουνημενη με κανονικη.

Οσον αφορα τα χρωματα, στο app της καμερας εχει ρυθμισεις για το saturation και contrast οποτε δεν μας απασχολουν τετοιες διαφορες. Η κιντρινιλα που λες ειναι θεμα white balance που αν και σημαντικο, εν μερει, διορθωνεται ειτε με το να κουμπωσεις εσυ wb ειτε σε ενα βαθμο απο post proccess. Το θεμα για μενα ειναι λεπτομερια, θορυβος και βαθος χρωματος πως τα πανε.

Edited by Antretng

τα sar του note4 global ποια ειναι?

εχω μπερδευτει, διοτι παρατηρω οτι για καθε ζευγος τιμων (κεφαλι & σωμα), υπαρχουν 2 κατηγοριες: μια για ευρωπαικη ενωση (EU) και μια για αμερικη (US).

Πχ η xiaomi για το note4Χ (λογικα ειναι το ιδιο με το global) αναγραφει:

SAR Value for Redmi Note 4X is as below:

SAR 1g limit: 1.6W/kg

SAR Value: 0.375W/Kg (Max 15mm distance)

αυτες ειναι eu ή us?

του σωματος με τιμη 1.6, πολυ υψηλη ειναι ή μου φαινεται?

Για αρχή κατεβάστε (νομίζω για 20 αφήνει από εδώ) το πακέτο με τις νυχτερινές φώτο μόνο γιατί δε προλαβαίνω να ψαχτώ με άλλα σαιτ αυτή τη στιγμή

https://we.tl/DY8UASIe2X

George Bernard Shaw

τα sar του note4 global ποια ειναι?

εχω μπερδευτει, διοτι παρατηρω οτι για καθε ζευγος τιμων (κεφαλι & σωμα), υπαρχουν 2 κατηγοριες: μια για ευρωπαικη ενωση (EU) και μια για αμερικη (US).

Πχ η xiaomi για το note4Χ (λογικα ειναι το ιδιο με το global) αναγραφει:

αυτες ειναι eu ή us?

του σωματος με τιμη 1.6, πολυ υψηλη ειναι ή μου φαινεται?

Τέρμα κάτω στη σελίδα

http://www.xiaomi-greece.gr/redminote4x/specs/

Για αρχή κατεβάστε (νομίζω για 20 αφήνει από εδώ) το πακέτο με τις νυχτερινές φώτο μόνο γιατί δε προλαβαίνω να ψαχτώ με άλλα σαιτ αυτή τη στιγμή

Με μια πρωτη ματια με εξαιρεση κανα 2 που πρεπει να χουν camera shake δεν βλεπω χαωδης διαφορες περαν απο wb. Σε καποιες οπου εχεις ανεβασει και δευτερες, ειναι απλα δευτερο τραβηγμα ή ενεργοποιησες καποιο mode (πχ hht ή hdr). Η τελευταια απο το μπαλκονι σου προς το δρομο που εχει το πιο ενδιαφερον δυστυχως εχει βγει θολη στον imx (μαλλον δεν νεταρε σωστα). Υπαρχει περιπτωση να την ξαναβγαλεις αυτη το βραδυ που λογικα παρομοιες συνθηκες θα χει;

Βεβαια αν κρινω και απο τις γλαστρες μαλλον απλα κανει πιο επιθετικο nr και για αυτο η θολουρα. Μεταξυ των 2 προτιμω λιγο θορυβο παραπανω και να χει καποια λεπτομερια (εκτος εαν σου κουνηθηκε).

Edited by Antretng

Με μια πρωτη ματια με εξαιρεση κανα 2 που πρεπει να χουν camera shake δεν βλεπω χαωδης διαφορες περαν απο wb. Σε καποιες εχεις ανεβασει και δευτερες. Ειναι απλα δευτερο τραβηγμα ή ενεργοποιησες καποιο mode (πχ hht ή hdr). Η τελευταια απο το μπαλκονι σου που εχει το πιο ενδιαφερον δυστυχως εχει βγει θολη στον imx (μαλλον δεν νεταρε σωστα). Υπαρχει περιπτωση να την ξαναβγαλεις αυτη το βραδυ που λογικα παρομοιες συνθηκες θα χει;

Βεβαια αν κρινω και απο τις γλαστρες μαλλον απλα κανει πιο επιθετικο nr και για αυτο η θολουρα. Μεταξυ των 2 προτιμω λιγο θορυβο παραπανω και να χει καποια λεπτομερια (εκτος εαν σου κουνηθηκε).

Βασικά ναι αυτή κουνήθηκε στο sony αυτή που λες όντως αλλά στην οθόνη του δε φαινόταν οπότε το διαπίστωσα μετά. Το κινητό έχει ήδη φύγει για το παραλήπτη του εκτός Αθηνών οπότε άλλες φώτο δε μπορώ να βγάλω. Χαοτικές διαφορές δεν έχει, απλά είναι ένα κλικ πάνω ο sony όπως το είδα.

Bράδυ δε τράβηξα με hdr όχι μόνο μέρα.

Edited by pan82

George Bernard Shaw

Μηπως τεσταρες αν δουλευει και το τρικ στο βιντεο για 30 fps ?

----- προσθήκη μηνύματος 56 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Βασικά ναι αυτή κουνήθηκε στο sony όντως αλλά στην οθόνη του δε φαινόταν οπότε το διαπίστωσα μετά. Το κινητό έχει ήδη φύγει για το παραλήπτη του εκτός Αθηνών οπότε άλλες φώτο δε μπορώ να βγάλω. Χαοτικές διαφορές δεν έχει, απλά είναι ένα κλικ πάνω ο sony όπως το είδα

Οχι για το δικο σου το sony λεω. Αν μπορεις ξαναβγαλτες αναβοντας τα ιδια φωτα σε ιδιες ωρες. Λογικα δεν θα διαφερουν οι συνθηκες.

Τέρμα κάτω στη σελίδα

http://www.xiaomi-greece.gr/redminote4x/specs/

αλλο παλι τουτο? γιατι αυτη η διαφορα? αυτες ειναι οι eu και οι αλλες που παρεθεσα οι us?

Πριν από λίγο παρέλαβα,στα γρήγορα

Είναι global εκδοσή με τον ανάλογο κωδικό και ευρωπαϊκό φορτιστή στην συσκευασία

Κάμερες είναι της samsung

To γύρισα region Ινδία και κατευθείαν βρήκε την ενημέρωση την κατεβάζω τώρα

Αυτά προς το παρόν

Μηπως τεσταρες αν δουλευει και το τρικ στο βιντεο για 30 fps ?

----- προσθήκη μηνύματος 56 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Οχι για το δικο σου το sony λεω. Αν μπορεις ξαναβγαλτες αναβοντας τα ιδια φωτα σε ιδιες ωρες. Λογικα δεν θα διαφερουν οι συνθηκες.

Α για σένα θα τη κάνω τη χάρη να τη βγάλω από το δικό μου το βράδυ γιατί είναι από τη βεράντα μου οπότε ευκολάκι αλλά μάλλον αύριο που θα μαι σπίτι.

Εδώ κατεβάστε και day photos

https://we.tl/v8I6YeBPFb

George Bernard Shaw

Α για σένα θα τη κάνω τη χάρη να τη βγάλω από το δικό μου το βράδυ γιατί είναι από τη βεράντα μου οπότε ευκολάκι αλλά μάλλον αύριο που θα μαι σπίτι.

Εδώ κατεβάστε και day photos

Φιλε μου εισαι αψογος. Σε ευχαριστουμε για το κοπο. :)

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λοιπον απο την κιτρινιλα του φλας υποψιαζομαι οτι μαλλον και γω τον samsung ειχα. Με εκνευριζε και μενα που το κιτρινιζε το φλας (βεβαια διορθωνοταν ευκολα με app οπου πειραζα το wb μετα)

Καλησπέρα...Σήμερα είδα στο νησί έναν φίλο με το Redmi 4X,αν το γράφω σωστά,στις 5' και χωρίς την 800 μπαντα με κάρτα cosmote και να έχει κανονικα 4G.Δεν είχα πολύ χρόνο για να το περιεργαστω σε σχέση με το δικό μου,αλλά έκανα μόνο μια σύγκριση στην κάμερα,μιας και εκείνο έχει τον Sony,και η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από αισθητή... Απλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό χωρίς την 800 μπάντα να έχει 4G,με cosmote,αν και θεωρώ ότι κάπου ένανε λάθος και ούτε αυτός ακριβώς ξέρει πιο μοντέλο έχει....Θα το κοιτάξω και θα επανέλθω...

Καλησπέρα...Σήμερα είδα στο νησί έναν φίλο με το Redmi 4X,αν το γράφω σωστά,στις 5' και χωρίς την 800 μπαντα με κάρτα cosmote και να έχει κανονικα 4G.Δεν είχα πολύ χρόνο για να το περιεργαστω σε σχέση με το δικό μου,αλλά έκανα μόνο μια σύγκριση στην κάμερα,μιας και εκείνο έχει τον Sony,και η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από αισθητή... Απλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό χωρίς την 800 μπάντα να έχει 4G,με cosmote,αν και θεωρώ ότι κάπου ένανε λάθος και ούτε αυτός ακριβώς ξέρει πιο μοντέλο έχει....Θα το κοιτάξω και θα επανέλθω...

Δεν εχει αλλη μπαντα περαν απο 800 στο νησι σου; Μηπως σε καποια μερη εχει;

Απο την αλλη υπαρχει Redmi 4X που υποστηριζει κανονικα την 800αρα. Μηπως εχει αυτη την εκδοση;

Στη καμερα δεν καταλαβα. Ποιο ειδες καλυτερο; Παντως αν δεν τα βαλεις ιδια οθονη δεν μπορεις να συγκρινεις.

Δεν εχει αλλη μπαντα περαν απο 800 στο νησι σου; Μηπως σε καποια μερη εχει;

Απο την αλλη υπαρχει Redmi 4X που υποστηριζει κανονικα την 800αρα. Μηπως εχει αυτη την εκδοση;

Στη καμερα δεν καταλαβα. Ποιο ειδες καλυτερο; Παντως αν δεν τα βαλεις ιδια οθονη δεν μπορεις να συγκρινεις.

Στην κάμερα αυτό με τον Sony ήταν πιο καθαρή σαν φωτογραφία,τράβηξα το ίδιο θέμα και υπήρχε διαφορά...Όσο αφορά τωρα στο 4G μάλλον το απόγευμα που θα ξαναπάω χώρα θα του καναδική μια ματιά...Π ς βλέπω ποιες μπα τες χρησιμοποιείται ανά περιοχή??

Στην κάμερα αυτό με τον Sony ήταν πιο καθαρή σαν φωτογραφία,τράβηξα το ίδιο θέμα και υπήρχε διαφορά...Όσο αφορά τωρα στο 4G μάλλον το απόγευμα που θα ξαναπάω χώρα θα του καναδική μια ματιά...Π ς βλέπω ποιες μπα τες χρησιμοποιείται ανά περιοχή??

Xαοτικές δε τις λες τις διαφορές απλά είναι λίγο καλύτερος ο sony τη νύχτα και απεικονίζει πιο ρεαλιστικά τα χρώματα την ημέρα.

Μπορείς να κατεβάσεις και δείγματα από τις δύο φωτογραφικές παράλληλα σε σύγκριση που έκανα χθες.

day photos

night photos

Επίσης cote που ανέφερες λίγο απίθανο να είχε μονο 800αρα στο νησί, μόνο η wind βάζει μόνο 800αρες οπότε με cote θα έχει 4G κανονικά παντού

George Bernard Shaw

Μα δεν εχει sony αισθητηρα το redmi 4x. Επισης αν δεν τα βαλεις ιδια οθονη δεν μπορεις να συγκρινεις. Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για τοσο διαφορετικες οθονες.

Παντως στο redmi note 4x αν κρινω απο τα δειγματα του pan82 δεν εχουν και τοσο χαοτικες διαφορες των 2 αισθητηρων. Πιο πολυ το wb διαφερει. Ο λογος λεπτομεριας/θορυβου ειναι αρκετα κοντα. Νομιζα οτι ημουν λιγο αδικος οταν μιλαγα για "μπινια".

Στις ημερισιες αν αλλαξεις το contrast θα βγουν παρομοιες (με εξαιρεση βεβαια το διαφορετικο wb).

Edited by Antretng

Xαοτικές δε τις λες τις διαφορές απλά είναι λίγο καλύτερος ο sony τη νύχτα και απεικονίζει πιο ρεαλιστικά τα χρώματα την ημέρα.

Μπορείς να κατεβάσεις και δείγματα από τις δύο φωτογραφικές παράλληλα σε σύγκριση που έκανα χθες.

day photos

night photos

Επίσης cote που ανέφερες λίγο απίθανο να είχε μονο 800αρα στο νησί, μόνο η wind βάζει μόνο 800αρες οπότε με cote θα έχει 4G κανονικά παντού

Δεν ειπα πουθενά χαοτικές διάφορες,είπα ότι η διαφορά είναι παραπάνω από αισθητή...

Όσο αφορά το 4G δεν ξέρω τι γνττ με την cosmote και τι μπάντες χρησιμοποιεί μιας και ποτέ δεν την είχα....

Και από την αρχή είπα ότι απλά το είδα,δεν είχα χρόνο να το συγκρίνουμε με το δικό μου, μόνο κάμερα άνοιξα γιατί είχα τον γιο μου και δεν είχα χρόνο....και φυσικά βασίστηκα στα λεγόμενα του κατόχου του ότι φοράει Sony,και είναι σίγουρα χωρίς την 800 μπάντα....Όταν θα έχω χρόνο θα το ψάξω πιο καλά,και θα γράψω με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά του....

Δεν ειπα πουθενά χαοτικές διάφορες,είπα ότι η διαφορά είναι παραπάνω από αισθητή...

Όσο αφορά το 4G δεν ξέρω τι γνττ με την cosmote και τι μπάντες χρησιμοποιεί μιας και ποτέ δεν την είχα....

Και από την αρχή είπα ότι απλά το είδα,δεν είχα χρόνο να το συγκρίνουμε με το δικό μου, μόνο κάμερα άνοιξα γιατί είχα τον γιο μου και δεν είχα χρόνο....και φυσικά βασίστηκα στα λεγόμενα του κατόχου του ότι φοράει Sony,και είναι σίγουρα χωρίς την 800 μπάντα....Όταν θα έχω χρόνο θα το ψάξω πιο καλά,και θα γράψω με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά του....

Εγω μιλησα για το συγκριτικο του φιλου. Αμα σου κανω λιγο παραπανω nr και αλλαξω το wb θα δεις οτι δεν διαφερουν πολυ. Μπορει να χει λιγοτερο θορυβο ο imx αλλα εχει και λιγοτερη λεπτομερια. Οποτε η μια η αλλη σου ρχεται.

Το redmi 4x θεωρητικα φοραει τον ιδιο samsung αισθητηρα. Βεβαια κρινοντας απο το note 4 mtk, το optimization μπορει να κανει αρκετη διαφορα αφου του redmi note 4x βλεπω οτι τα παει πολυ καλυτερα. Οποτε δεν ξερω αν εχουν διαφορες στο optimization. Απο την αλλη θα μου κανε εντυπωση να διαφερουν αισθητα (και οχι σε pixel peep) αφου ειναι redmi και μαλιστα ιδιας γενιας και τα 2. Τωρα αν οντως ειδες αισθητες διαφορες (που και παλι λογω διαφορετικης οθονης δεν θα δινα τοση σημασια) μηπως ο φακος του ενος κινητου ειχε καμια δαχτυλια;

Edited by Antretng

Εγω μιλησα για το συγκριτικο του φιλου. Αμα σου κανω λιγο παραπανω nr και αλλαξω το wb θα δεις οτι δεν διαφερουν πολυ. Μπορει να χει λιγοτερο θορυβο ο imx αλλα εχει και λιγοτερη λεπτομερια. Οποτε η μια η αλλη σου ρχεται.

Το redmi 4x θεωρητικα φοραει τον ιδιο samsung αισθητηρα. Βεβαια κρινοντας απο το note 4 mtk, το optimization μπορει να κανει αρκετη διαφορα αφου του redmi note 4x βλεπω οτι τα παει πολυ καλυτερα. Οποτε δεν ξερω αν εχουν διαφορες στο optimization. Βεβαια θα μου κανε εντυπωση να διαφερουν αισθητα (και οχι σε pixel peep) αφου ειναι redmi και μαλιστα ιδιας γενιας και τα 2. Τωρα αν οντως ειδες αισθητες διαφορες (που και παλι λογω διαφορετικης οθονης δεν θα δινα τοση σημασια) μηπως ο φακος του ενος κινητου ειχε καμια δαχτυλια;

Μα για αυτό είπα πιο πριν,όταν θα έχω χρόνο θα το ψάξω καλύτερα,και μεσα από το Ρυθμίσεις-Σχετικα θα ανοίξω το CIT να δω τι γράφει σαν κάμερα....

Μα για αυτό είπα πιο πριν,όταν θα έχω χρόνο θα το ψάξω καλύτερα,και μεσα από το Ρυθμίσεις-Σχετικα θα ανοίξω το CIT να δω τι γράφει σαν κάμερα....

Σωστος ;) Για αυτο και εγω εγραψα "θεωρητικα" :lol: Αμα εχει κανει καμια κωλοτουμπα και εκει και εβαλε τον sony θα πηδηχτω απο το παραθυρο (που φυσικα τετοια αλλαγη ειναι ευπροσδεκτη).

φίλε pan82, ευχαριστούμε θερμά για τον κόπο σου. Επίσης συγχαρητήρια γιατί έχεις -για εμένα- έναν εμφανώς καλύτερο αισθητήρα στο κινητό σου. Τη μέρα εντάξει, δεν με ενοχλεί τόσο ο samsung. Μπορείς να πεις κιολας ότι η κιτρινίλα οδηγεί σε ποιο ζεστές απεικονίσεις. Βέβαια ακόμη και τη μέρα βλέπω ότι χάνει σε λεπτομέρεια. Τη νύχτα τώρα σε ορισμένες φώτο φαίνεται ότι υπάρχει σημαντική διαφορά. Η παρουσία τόσο πολύ θορύβου π.χ. στη φώτο με το φυτό στο μπαλκόνι, κάνει το αποτέλεσμα του samsung για εμένα αποκρουστικό. Τι να την κάνω την περισσότερη λεπτομέρεια, όταν το αποτέλεσμα δεν βλέπεται. Δεν περιγράφω άλλο :p το htc 10 μόλις ήρθε ένα βήμα πιο κοντά μου :lol:

• The title was changed to Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)