Jump to content

Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)

celtic1453
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω το mi4 το απλό.Το προτίμησα από το mi4i και από το mi4c, λόγω καλύτερης κάμερας. Η κάμερα του είναι τέλεια ειδικά το πρωί και ταχύτατη, το βράδυ πάσχει λίγο.

Επειδή δεν έχω καλό 4g λογω ελλειψης b20 & wind, εοναι μονοκαρτο, χωρίς sd slot και μόνο 2g ram,

Σκέφτομαι το rn4 global του νήματος.

Αλλά με απασχολεί η κάμερα του μήπως δεν είναι αρκετά καλή σαν του mi4.

Έχει κάποιος εμπειρία και από τα δύο?

Έχω το mi4 το απλό.Το προτίμησα από το mi4i και από το mi4c, λόγω καλύτερης κάμερας. Η κάμερα του είναι τέλεια ειδικά το πρωί και ταχύτατη, το βράδυ πάσχει λίγο.

Επειδή δεν έχω καλό 4g λογω ελλειψης b20 & wind, εοναι μονοκαρτο, χωρίς sd slot και μόνο 2g ram,

Σκέφτομαι το rn4 global του νήματος.

Αλλά με απασχολεί η κάμερα του μήπως δεν είναι αρκετά καλή σαν του mi4.

Έχει κάποιος εμπειρία και από τα δύο?

Ενημερωτικα, το mi4c εχει καλυτερη καμερα απο το mi4 σε χαμηλο φωτισμο.

Ξανά ρωτάω, διότι δε πήρα απάντηση :P

Ποια η διαφορά στο Xiaomi redmi note 4 με snapdragon 625 και με mediatek x20;

Το 4/64 που έχω προπαραγγειλει άξιζε θεωρείτε την αναμονή; Ή και με το 3/32 θα ήμουν κομπλέ; Είμαι βασικός χρήστης, και δε παίζω ιδιαίτερα παιχνίδια.

Ευχαριστώ :)

Φιλε μου εχουν απαντηθει απειρες φορες στο θεμα. Αν εκανες μια απλη αναζητηση απο πανω με το "Αναζήτηση στο θέμα" θα τις ειχες βρει.

Στα γρηγορα: μεγαλυτερη αυτονομια, καλυτερη καμερα, θα παρει Nougat, καλυτερο gaming, πιο αργος επεξεργαστης αν και σε εμπειρια χρησης δεν φαινονται να υστερει. Παιρνουν διαφορετικες θηκες.

Edited by Antretng

Να κάνω δύο ερωτησούλες γιατί ξαφνικά έμεινα από κινητό . Το τηλέφωνο είναι 4G ή 4G+ ; Και το σήμα του σε σχέση με το tomtom πως είναι ; Ευχαριστώ
London for ever

Ενημερωτικα, το mi4c εχει καλυτερη καμερα απο το mi4 σε χαμηλο φωτισμο.

Έκανα ένα γρήγορο τεστ μεταξύ του δικού μας τηλ και ενός MI4c, σε φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού. Το 4c είχε αισθητά λιγότερο θόρυβο στις φώτο, και γενικά είναι 2-3 stop καλύτερο.

Έκανα ένα γρήγορο τεστ μεταξύ του δικού μας τηλ και ενός MI4c, σε φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού. Το 4c είχε αισθητά λιγότερο θόρυβο στις φώτο, και γενικά είναι 2-3 stop καλύτερο.

Εχει ois και βοηθαει στο να μην εχει camera shake. Τις συγκρινες ομως ιδια οθονη; Αν δεν σου κανει κοπος ανεβασε καμια στο flickr συγκριτικο ή εστω εδω απλα γραφοντας τι shutter speed και iso εχει η καθε μια και αν ενεργοποιηθηκε hht.

Οπως και να χει εγω σχολιασα απλα αυτο που ειπε ο φιλος οτι το Mi4 εχει καλυτερη καμερα απο το mi4c που απο οσο ξερω ισχυει το αντιθετο. Παρεμπιπτοντως καπου διαβασα οτι στη beta nougat εχει αισθητα καλυτερο αποτελεσμα η καμερα. Αναμενουμε!

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παντως εδω βλεπω οτι ειναι πολυ παρομοιο το αποτελεσμα. Δυστυχως ειχε μονο 2 σε χαμηλο φωτισμο.

Edited by Antretng

Το 4c είναι τηλέφωνο συγγενή μου και δυστυχώς είναι ήδη 500 χλμ μακριά! Άρα δεν μπορώ να ανεβάσω φώτο. Πάντως αν η nougat προσφέρει καλύτερες φώτο, κυρίως το βράδυ, να την κυκλοφορησουν άμεσα!

Ετσι ειδα σε ενα video review αλλα δεν ειχε συγκριτικο.

Παντως εχε υποψιν οτι το note 4x ενεργοποιει αυτοματα το hht σε iso3200 ενω αλλα xiaomi την ενεργοποιουν χαμηλοτερα. Μηπως επαιξε κατι τετοιο; Δηλαδη να τραβηξες χωρις hht στο ενα και με hht στο αλλο; Γιατι χαμηλοτερο shutter speed απο 1/12 που το ριχνει το 4x αποκλειεται :lol: Σε camera shake πρεπει να χουν διαφορες και φυσικα στο video.

----- προσθήκη μηνύματος 104 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Οριστε το video που ειδα. Κοιτα 1:15

Αλλα πεταει στο τελος ενα cyanogen app οτι ειναι καλυτερο και με ξενερωνει (cm camera δεν κανει καθολου nr)

Στο δικό μου έβγαλα και με hht και χωρίς. Και στις δύο περιπτώσεις ο θόρυβος ήταν αισθητά περισσότερος από το 4c. Τι εννοείς αν συγκρινα με την ίδια οθόνη; σε φωτεινότητα;

Το video με την nougat, φαίνεται too good to be true! Καλυτερη καμερα, smoothness και ήχος; με λίγο χειρότερη μπαταρία; bring it on xiaomi!

Αν συγκρινες τις φωτογραφιες απλα απο τις 2 συσκευες και δεν τις εβαλες και τις δυο στο ιδιο κινητο τοτε δεν ειναι δικαιη συγκριση. Τυχον διαφορετικο σεταρισμα της οθονης (πχ φωτεινοτητα, contrast, saturation κλπ) ή μεγεθος pixel οθονης (πχ 5.5 ιντσες με ιδια αναλυση το note) θα επηρεασουν τη φωτογραφια και δεν θα ναι δικαιη συγκριση.

Δηλαδη δεν μπορεις να κρινεις ουτε χρωματα, ουτε ποσο "φωτεινη" βγηκε ενω θα εντοπιζεις ευκολοτερα θορυβο στην μεγαλυτερη οθονη (αν μαλιστα εχεις και πιο φωτεινη την οθονη θα εμφανιζει ακομα περισσοτερο θορυβο). Για αυτο το λογο συγκριση κανουμε παντα μονο σε ιδια οθονη και κατα προτιμηση μεγαλη και καλιμπραρισμενη οθονη υπολογιστη. Χωρια οτι θορυβος δεν λεει κατι αν εχει και παραπανω λεπτομερια. (προσωπικα προτιμω λιγοτερο nr και περισσοτερη λεπτομερια).

Εκει που πιστευω οτι υπερεχει το mi4c ειναι σε sharpness λογω ois. Στο Note 4x σε χαμηλο φωτισμο τραβαω παντα 3-4 και μετα κραταω την καλυτερη (παντα μου καθεται μια sharp). Βεβαια αν ριχνει το shutter speed χαμηλοτερα απο 1/12 τοτε θα υπερεχει και στο λογο λεπτομεριας/θορυβου.

Edited by Antretng

Κάναμε το εξής απλοϊκό πειραμα: touch focus στο ίδιο σημείο, λήψη φώτο, και μετά zoom στο ίδιο αντικείμενο για να δούμε αποτέλεσμα. Η διαφορά στην ευκρίνεια / θόρυβο ήταν τέτοια που οποιοδήποτε καλιμπραρισμα δεν θα άλλαζε κάτι.

Βγαλε μια φωτογραφια στα σκοταδια και μετα κοιτα την με χαμηλο φωτισμο της οθονης. Επειτα φωτισε την οθονη και θα δεις ποσο παραπανω θορυβο θα εμφανισει ακομα και αυτη η απλη ρυθμιση. Επιπλεον κατι παρομοιο κανει και το contrast που οσο μεγαλυτερο contrast τοσο πιο μαυρα θα ειναι τα σκοτεινα σημεια αρα και λιγοτερος ο θορυβος. Κα μην ξεχναμε οτι μιλαμε για διαφορετικο μεγεθος pixel οθονης που κανει ευκολοτερα φανερο το θορυβο.

Αλλα απο την αλλη για να το λες ετσι θα ειναι. Απο λεπτομερια ομως και βαθος χρωματων πως τα πηγαιναν; Μηπως απλα ειχε πιο επιθετικο noise reduction? Γιατι μου κανει πολυ εντυπωση να χουν τοσο χαωδεις διαφορες ενω μιλαμε για ιδιο αισθητηρα, διαφραγμα και εταιρεια. Και αν μιλαγαμε για τοσο χαωδεις διαφορες (2-3 στοπ που λες) τοτε θα μιλαγαμε για φετινο flaship και οχι το mi4c που στα δειγματα που χω δει ειναι μετριο προς καλο.

Για αυτο επιμενω οτι αν δεν τα δεις σε ιδια και μαλιστα μεγαλη οθονη δεν μπορεις να συγκρινεις. Απο την αλλη επιφυλλασομαι γιατι δεν το χω πιασει στα χερια μου το mi4c. Αλλα σκαλωνω με τα 2-3 στοπ διαφορας που λες. Δηλαδη το ενα ηταν iso 3200 και το αλλο εδειχνε σαν iso 400? Ουτε το s7 να ταν :p

Edited by Antretng

Ωπα, λάθος έκφραση, sorry. Όντως το stop στο iso σημαίνει διπλασιασμός. Δεν εννοούσα αυτό, αλλά με αύξουσα τιμή στην κλίμακα. Δλδ σαν iso 200 το ένα και iso 400-600 το άλλο. Άρα κάπου στη μέση θα ναι η αλήθεια λογικά. Για μένα η διαφορά είναι καθαρά λόγω ois.

Τοση διαφορα μπορω να την δεχτω. Αν σε εξαπατησε και λιγο η οθονη απο 1 με 1.5 στοπ που ειπες η διαφορα να πεφτει σε μισο με 1 στοπ μπορει να δικαιολογηθει. Αν ειχε το shutter speed σε 1/9 αντι 1/12 λογω ois και αν εχει και λιγο πιο επιθετικο NR (οπου χανει παραπανω σε λεπτομερια) τοτε καταληγουμε στη διαφορα που ειδες σε θορυβο. Edited by Antretng

Λογικό είναι η xiaomi να προσπάθησε να αντισταθμισει την έλλειψη OIS με πιο επιθετικό NR αλγόριθμο. Δυστυχώς το software δεν μπορεί να νικήσει τα optics. Γι αυτό και δεν περιμένω θαύματα στην nougat.

Επειδη παιζει και το hht στη μεση δεν ειμαι σιγουρος. Ενας τετοιος αλγοριθμος που περιλαμβανει nr απο πολλαπλες φωτογραφιες και ενδεχομενως και "μαντεψιες" για το ειδος των επιφανειων, εκει μπορει το λογισμικο να κανει μεγαλη διαφορα. Δες για παραδειγμα το εντυπωσιακο HDR+ της google ή το εξαιρετικο multiframe nr που κανει η lg.

Βεβαια ο τυπας στο βιντεο μου φανηκε λιγο ασχετος οποτε κραταω μικρο καλαθι.

Σίγουρα το software συνεχώς βελτιώνεται, όπως τα παραδείγματα που λες. (Της Sony δεν είναι το multiframe NR?) Κάποια στιγμή ίσως πλησιάσει τα optics σε dynamic range, χρόνο επεξεργασίας, και θόρυβο.

Διαβάζω τι γράφετε για την κάμερα του και δεν καταλαβαίνω και πολλά :p

Να κάνω μια πιο απλή ερώτηση γενικά η κάμερά του είναι της προκοπής;

Το κινητό προορίζεται για έναν πιο ηλικιωμένο άνθρωπο και για χρήση καθαρά auto - point & shoot.

Προηγούμενο τηλέφωνο που είχε είναι ένα feature phone nokia κατι...

Θα μείνει ικανοποιημένος ή να προτιμήσω κάνα p9 lite? Αν και γι αυτό έχω διαβάσει ότι η κάμερα δεν είναι το δυνατό του σημείο...

Η καμερα του ναι ειναι της προκοπης, μια χαρα ειναι (δες εδω δειγματα Redmi Note 4X/4 Global samples ). Ειναι αρκετα κοντα με το p9 lite αλλα σε χαμηλο φωτισμο (χωρις φλας) θελει λιγο πιο σταθερο χερι για να μη βγει κουνημενη (ή να τραβηξεις περισσοτερες απο μια).

Για ηλικιωμενο που δεν εχει ουτε τα πιο σταθερα χερια ουτε την ιδια υπομονη με τους νεοτερους, αν τον νοιαζει αποκλειστικα και μονο η καμερα μολονοτι δεν εχουν τρελες διαφορες θεωρω πως ειναι προτιμοτερο το p9 lite επειδη θα τα καταφερνει ευκολοτερα να βγαζει sharp φωτογραφιες (δεν ειναι να του λες κρατα την ετσι, πατα το κουμπι απαλα κλπ). Αν μαλιστα μιλαμε για βιντεο τοτε δεν χωρα αμφιβολλια οτι το p9 lite ειναι προτιμοτερο.

Edited by Antretng

βασικά επειδή θα χρησιμοποιηθεί σαν δίκαρτο τα 16/32 gb με πάνε περισσότερο προς το χιαομι.

Αν είναι τόσο κοντά όσο λες θα προτιμήσω μάλλον αυτό συν την καλύτερη αυτονομία που έχει.

σε daylight conditions οι κάμερες είναι ίδιες;

τώτα είδα αυτό που λες για βίντεο...

Τόσο χάλια είναι το βίντεο;;;

Τα καρε διορθωνονται με την open camera. Ο ηχος ομως στο βιντεο ειναι χαλια. Δεν ξερω αν θα βελτιωθει σε update αλλα αυτη τη στιγμη ετσι ειναι τα πραγματα.

Οσον αφορα τις φωτογραφιες δες τα δειγματα μου οπως και κανενα review στο διαδικτυο. Τη νυχτα ομως οταν ριχνει shutter speed νομιζω θα ειναι πολυ δυσκολο για ηλικιωμενο να βγαλει sharp φωτογραφια (εκτος και αν αναψει φλας). Σκεψου οτι στη μανα μου εδωσα το lg g2 μονο και μονο γιατι εχει εκπληκτικο ois.

οκ ήσουν κατατοπιστικός σ'ευχαριστώ!

έχεις δουλέψει p9 lite;

Αυτο που μενδιαφέρει επίσης αρκετά είναι το daylight visibility της οθόνης.

Υπερέχει κάποιο από τα δύο;

Ναι το χω δουλεψει. Εχουν και τα 2 πολυ καλες οθονες. Εκει βεβαια βολευει καλυτερα η 5.5αρα απο την 5.2.

Αν και ειμαστε offtopic εδω σου χω την ιδανικη λυση https://www.skroutz.gr/s/10183106/Huawei-Honor-6X-3GB-32GB.html Απλα φροντισε να ειναι το BLN-L21 για να εχει 800αρα μπαντα. Φυσικα δεν εχει τον επεξεργαστη ή την αυτονομια του note 4x αλλα ειναι μια καλη εναλλακτικη και ειναι και 32αρη που το ηθελες.

Φιλος ενδιαφερεται για κινητο μεχρι 300 ευρω. Δε νομιζω να βρισκει κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα.. Ποσο μαλλον τωρα που θα δωσει μονο 200! Ξερετε απο ποιο site να το παραγγειλει ωστε να ειναι η global edition 100%;

Επισης, επειδη ειναι τελειως ασχετος. Το κινητο ειναι οκ με την rom που ερχεται; Διαβασα καπου ερχεται παραφορτωμενο; Θα κολλαει;

Edited by Lux

• The title was changed to Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)