DrGus Δημ. October 14, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2003 μετα απο καποιες μερες απουσιας απο το νετ ελπιζω ολα να ειναι καλα... δεν προλαβα να διαβασω ολα τα ποστς... αλλα ειμαι πεποισμενος πως οι αποψεις θα ειναι σουπερ ολων! τελος παντων ελπιζω να συνεχισετε ετσι για να δινετε τροφη για συζητηση κ σε αλλα ατομα!πιστευω πως διαλεξα το καταλληλο θεμα! φιλικα παντα! "What humans can be, they must be. They must be true to their own nature." Abraham Maslow ΚΩΣΤΑΣ Οι αξιολογήσεις μου στο Buy & Sell Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MiKe-Dee Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Δεν το ακούμπησα ποτέ ούτε πρόκειτε.. Ασχολείσαι με κάτι που σε τρώει ενώ δεν σου προσφέρει τίποτα.. έχω άδικο; Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosFL Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Με αφορμή αυτό το Thread αποφάσισα από χτες να μην επιτρέπω το κάπνισμα στο σπίτι μου. Θα στεναχωρήσω αρκετά φιλαράκια αλλά δεν μπορώ να μπαίνω στο σπίτι μετά τη δουλειά και ακόμη να μυρίζει τσιγαρίλας απο το προηγούμενο βράδυ. Ευτυχώς ο πρώτος το πήρε χαλαρά. Ελπίζω να συμβάλλω με αυτό τον τρόπο ώστε να περιορίσουν το κάπνισμα (ή τις επισκέψεις στο σπίτι μου!!!). :p Live Another Day, Climb A Little Higher, Find Another Reason To Stay... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nio1975 Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Φίλε πάνο εγω είμαι αντικαπνιστής αλλά όταν είμαι σε χώρο καπνιστών προσπαθώ να τους ανεχτώ όσο μπορώ,όμως πριν ενάμησι χρόνο πήρα καινούριο αυτοκίνητο και "ΑΠΑΙΤΩ"όσοι φίλοι και γνωστοί μπαίνουν μέσα να μην ανάψουν τσιγάρο.Δεν μπορεί να μου πει κάποιος τι θα κάνω στον προσωπικό μου χώρο και νομίζω ότι όσοι φίλοι καπνίζουν το δέχονται Υπογραφή εκτός ορίων. 420Χ150 και 16Κ μέγιστο. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον florinaperis Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος "σοβαρός" λόγος για να καπνίζει κάποιος. Καπνίζω... και απλά καπνίζω γιατί το απολαμβάνω με κάποιον καφέ ή κάποιο ποτό. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σοβαρός λόγος που με κάνει να ανάβω ένα τσιγάρο. Απλά θέλω να κάνω ένα τσιγάρο και το κάνω. Η ίδια απλή λογική ισχύει και όταν δεν θέλω να καπνίσω. Δεν με "τραβάει" (ή δεν έχω όρεξη, δεν μου κάνει κέφι, δεν μου αρέσει εκείνη την στιγμή κ.λ.π.) και δεν ανάβω τσιγάρο. Δεν νομίζω ότι μετράει ένας "σοβαρός" λόγος σαν αφορμή, για να αρχίσει κάποιος το κάπνισμα. Δεν πιστεύω όμως, ότι χρειάζεται και κάποιος σημαντικός-σοβαρός λόγος για να κάνω ένα τσιγάρο :) Φίλε florinaperis, Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η άποψή σου και, λυπάμαι που το λέω, με προβλημάτισε/στενοχώρησε η "ελαφρότητα", με την οποία αντιμετωπίζεις το ζήτημα. :( Ο φίλος Trobocop® ζήτησε έναν ΣΟΒΑΡΟ λόγο, ο οποίος να δικαιολογεί το κάπνισμα -και σε προέκταση όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που έχει στην υγεία των καπνιστών, ενεργητικών και παθητικών- κι εσύ απάντησες, με απίστευτη ευκολία, ότι δε χρειάζεται κανένας απολύτως (!) λόγος, αλλά αρκεί μόνο η επιθυμία. Με την απάντησή σου κατέδειξες ότι στο ερώτημα που έθεσε ο Trobocop®, δεν υπάρχει σοβαρός αντίλογος. Αυτά που σου γράφω, δε θέλω σε καμία περίπτωση να εκληφθούν ως "προσωπική επίθεση" ή οτιδήποτε παρόμοιο. Απλά νομίζω ότι δεν έχεις αντιμετωπίσει το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις και στο βάθος που του αρμόζει. Προτιμώ να θεωρήσεις τα γραφόμενά μου ως παρότρυνση για να το δεις λίγο πιο σοβαρά. :) Φιλικά Μάνος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
florinaperis Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Προς: manoz :) Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα στο θέμα, με την ανάλαφρη έννοια που είπες. Ίσως δεν πρόσεξες καλά τις 2 τελευταίες σειρές (οι οποίες δείχνουν κάτι πολύ συγκεκριμένο σαν προσωπική μου άποψη για το όλο θέμα). 1) Δεν νομίζω ότι μετράει ένας "σοβαρός" λόγος σαν αφορμή, για να αρχίσει κάποιος το κάπνισμα. 2) Δεν πιστεύω όμως, ότι χρειάζεται και κάποιος σημαντικός-σοβαρός λόγος για να κάνω ένα τσιγάρο Το πρώτο ισχύει ως προσωπική μου άποψη για αυτούς που δεν καπνίζουν και ότι, όντως πιστεύω πως δεν υπάρχει σημαντικός λόγος για να αρχίσει κάποιος το κάπνισμα (κάτι προσωπικό που του έτυχε, κάποια ερωτική απογοήτευση κ.λ.π.) Το δεύτερο ισχύει για τους καπνίζοντες και ως προς το ότι, δεν χρειάζονται κάποιον σημαντικό λόγο για να ανάψουν ένα τσιγάρο (όπως κάνω και εγώ άλλωστε). Από ότι λέω, το συμπέρασμα είναι πως, δεν υπάρχει απάντηση στην ερώτηση του Trobocop®, στο να υπάρχει μια σοβαρή αιτιολογία για να αρχίσει κάποιος το κάπνισμα ή για να ανάψει ένα τσιγάρο κάποιος που καπνίζει χρόνια. Δεν θα μπορούσα να το θέσω διαφορετικά, γιατί το σίγουρο είναι πως, αν κάποιος δεν έχει καπνίσει ποτέ του και δεν θέλει πραγματικά να το αρχίσει, τότε σίγουρα δεν θα το κάνει. Ξέρει ότι κάνει κακό και δεν θα το ψάξει παραπάνω μετά (έτσι πιστεύω), με ιατρικά βιβλία κ.λ.π. Το ότι κάνει κακό αρκεί. Κάποιος που ήδη καπνίζει, δεν θα σκεφτεί τις συνέπειες γιατί είναι κάτι που το κάνει για κάποιους άλλους λόγους (το απολαμβάνει όπως είπα πιο πάνω με τον καφέ του ή το συνδυάζει με κάτι άλλο, όπως ένα ποτό το βράδυ). Ξέρει ότι κάνει κακό και δεν θα το ψάξει παραπάνω μετά (είναι και μια λογική μέσα σε αυτό, που λέει ότι, άντε και ακούς 2-3 πράγματα σχετικά με το πόσο κακό είναι το τσιγάρο και αποφασίζεις να το κόψεις. Δεν είναι εύκολο όμως να το κάνεις, γιατί δεν βοηθάει τίποτα από όλα όσα βρίσκονται γύρω σου. Πρέπει να βρίσκεσαι σε χώρους όπου δεν καπνίζει κανένας άλλος και γενικώς να αλλάξεις τρόπο ζωής. Αν δεν μπορέσεις να αλλάξεις τρόπο ζωής, τότε απλά, κάνεις αυτό που είπα παραπάνω - κοινή λογική και για καπνίζοντες και για μη καπνίζοντες, αλλά με αντίθετη κατεύθυνση. Δεν το σκέφτεσαι συνέχεια και απλά, ανάβεις κάποια στιγμή ένα τσιγάρο ακόμα. Το ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να μην καπνίζει κανείς, το γνωρίζουμε όλοι μας. Το να υπάρξει σοβαρός λόγος για να καπνίζει κανείς, δεν είναι κάτι που θα το δούμε, γιατί όπως είπα, το τσιγάρο μπορεί να το ανάψει κάποιος για πολλού και διάφορους λόγους. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω σοβαρό λόγο από κάποιον που τρέχει με την μηχανή του με 200 χιλιόμετρα την ώρα (όπου οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές). Το κάνει όμως γιατί, ένιωσε την ανάγκη να το κάνει και είναι κάτι που του αρέσει. Το παράδειγμα το λέω, για να τονίσω ότι δεν υπάρχει αφετηρία έναρξης για μία σκέψη, στο να ζητήσεις έναν σημαντικό λόγο, για την δημιουργία αυτής της σκέψης, επιθυμίας κ.λ.π., από κάποιον που θέλει να κάνει κάτι κάποια στιγμή. 30+ Years Radio Producer at ERT A.E. https://www.tiktok.com/@pericles_moulis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nio1975 Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον florinaperis δεν θα μπορούσα να το θέσω διαφορετικά, γιατί το σίγουρο είναι πως, αν κάποιος δεν έχει καπνίσει ποτέ του και δεν θέλει πραγματικά να το αρχίσει, τότε σίγουρα δεν θα το κάνει. Ξέρει ότι κάνει κακό και δεν θα το ψάξει παραπάνω μετά (έτσι πιστεύω), με ιατρικά βιβλία κ.λ.π. Το ότι κάνει κακό αρκεί. Κάποιος που ήδη καπνίζει, δεν θα σκεφτεί τις συνέπειες γιατί είναι κάτι που το κάνει για κάποιους άλλους λόγους (το απολαμβάνει όπως είπα πιο πάνω με τον καφέ του ή το συνδυάζει με κάτι άλλο, όπως ένα ποτό το βράδυ). Ξέρει ότι κάνει κακό και δεν θα το ψάξει παραπάνω μετά (είναι και μια λογική μέσα σε αυτό, που λέει ότι, άντε και ακούς 2-3 πράγματα σχετικά με το πόσο κακό είναι το τσιγάρο και αποφασίζεις να το κόψεις. Δεν είναι εύκολο όμως να το κάνεις, γιατί δεν βοηθάει τίποτα από όλα όσα βρίσκονται γύρω σου. Πρέπει να βρίσκεσαι σε χώρους όπου δεν καπνίζει κανένας άλλος και γενικώς να αλλάξεις τρόπο ζωής. Αν δεν μπορέσεις να αλλάξεις τρόπο ζωής, τότε απλά, κάνεις αυτό που είπα παραπάνω - κοινή λογική και για καπνίζοντες και για μη καπνίζοντες, αλλά με αντίθετη κατεύθυνση. Δεν το σκέφτεσαι συνέχεια και απλά, ανάβεις κάποια στιγμή ένα τσιγάρο ακόμα. Το ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να μην καπνίζει κανείς, το γνωρίζουμε όλοι μας. Το να υπάρξει σοβαρός λόγος για να καπνίζει κανείς, δεν είναι κάτι που θα το δούμε, γιατί όπως είπα, το τσιγάρο μπορεί να το ανάψει κάποιος για πολλού και διάφορους λόγους. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω σοβαρό λόγο από κάποιον που τρέχει με την μηχανή του με 200 χιλιόμετρα την ώρα (όπου οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές). Το κάνει όμως γιατί, ένιωσε την ανάγκη να το κάνει και είναι κάτι που του αρέσει. Το παράδειγμα το λέω, για να τονίσω ότι δεν υπάρχει αφετηρία έναρξης για μία σκέψη, στο να ζητήσεις έναν σημαντικό λόγο, για την δημιουργία αυτής της σκέψης, επιθυμίας κ.λ.π., από κάποιον που θέλει να κάνει κάτι κάποια στιγμή. Νομίζω ότι οι απαντήσεις που έδωσε ο φίλος μας καλύπτουν και τους καπνιστές αλλά και τους μη καπνιστες!!!!! Υπογραφή εκτός ορίων. 420Χ150 και 16Κ μέγιστο. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sergios Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον manoz Φίλε florinaperis, Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η άποψή σου και, λυπάμαι που το λέω, με προβλημάτισε/στενοχώρησε η "ελαφρότητα", με την οποία αντιμετωπίζεις το ζήτημα. :( Ο φίλος Trobocop® ζήτησε έναν ΣΟΒΑΡΟ λόγο, ο οποίος να δικαιολογεί το κάπνισμα -και σε προέκταση όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που έχει στην υγεία των καπνιστών, ενεργητικών και παθητικών- κι εσύ απάντησες, με απίστευτη ευκολία, ότι δε χρειάζεται κανένας απολύτως (!) λόγος, αλλά αρκεί μόνο η επιθυμία. Με την απάντησή σου κατέδειξες ότι στο ερώτημα που έθεσε ο Trobocop®, δεν υπάρχει σοβαρός αντίλογος. Αυτά που σου γράφω, δε θέλω σε καμία περίπτωση να εκληφθούν ως "προσωπική επίθεση" ή οτιδήποτε παρόμοιο. Απλά νομίζω ότι δεν έχεις αντιμετωπίσει το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις και στο βάθος που του αρμόζει. Προτιμώ να θεωρήσεις τα γραφόμενά μου ως παρότρυνση για να το δεις λίγο πιο σοβαρά. :) Φιλικά Μάνος Φίλε Μάνο, νομίζω ότι είσαι λάθος. Το γεγονός ότι ο φίλος Trobocop® ζήτησε ένα σοβαρό λόγο, δεν σημαίνει ότι έπρεπε να απαντήσουμε με έναν λόγο ο οποίος να είναι σοβαρός κατά την δική του αποκλειστική κρίση. Συμφωνώ απόλυτα με τον florinaperis. Καπνίζω γιατί το θέλω και γιατί το απολαμβάνω. Με την ίδια έννοια που δεν χρειάζομαι κανέναν σοβαρό λόγο για να πιώ έναν καφέ ή μια coca cola, παρόλο που ξέρω ότι υπάρχουν δεκάδες "σοβαροί" λόγοι να μην το κάνω. Το τι είναι σοβαρό και τι όχι είναι τελείως υποκειμενικό. Για μένα σοβαρό είναι να περνάω καλά στη ζωή μου, και να απολαμβάνω όσες μικρές ή μεγάλες αμαρτίες επιτρέπω στον εαυτό μου. Με τη δική σου λογική, ένας υπέρβαρος άνθρωπος έχει πολλούς "σοβαρούς" λόγους για να κάνει δίαιτα και κανέναν για να φάει ένα καλό γεύμα με παϊδάκια και πλούσια ορεκτικά. Ποιός είσαι εσύ - και ο καθένας μας για να μην παρεξηγούμαι - που θα κρίνεις τις επιλογές του καθενός για το πως θα ζει; Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nio1975 Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Το κάπνισμα θυμίζει λίγο (εώς αρκετά θα έλεγα) την δίαιτα.Τ ι εννοώ όσοι λένε ότι θα ξεκινήσουν δίαιτα και περιμένουν εκείνη την περιβόητη δευτέρα για να ξεκινήσουν και όταν έρχεται τότε αναβάλεται για την επόμενη δευτέρα και πάει λέγοντας έτσι και οι καπνιστές λένε ότι θα κόψουν το κάπνισμα μέχρι την στιγμή που το μεταφέρουν συνέχεια για την επόμενη δευτέρα............... Υπογραφή εκτός ορίων. 420Χ150 και 16Κ μέγιστο. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον florinaperis 1) Δεν νομίζω ότι μετράει ένας "σοβαρός" λόγος σαν αφορμή, για να αρχίσει κάποιος το κάπνισμα. 2) Δεν πιστεύω όμως, ότι χρειάζεται και κάποιος σημαντικός-σοβαρός λόγος για να κάνω ένα τσιγάρο Το πρώτο ισχύει ως προσωπική μου άποψη για αυτούς που δεν καπνίζουν και ότι, όντως πιστεύω πως δεν υπάρχει σημαντικός λόγος για να αρχίσει κάποιος το κάπνισμα (κάτι προσωπικό που του έτυχε, κάποια ερωτική απογοήτευση κ.λ.π.) Το δεύτερο ισχύει για τους καπνίζοντες και ως προς το ότι, δεν χρειάζονται κάποιον σημαντικό λόγο για να ανάψουν ένα τσιγάρο (όπως κάνω και εγώ άλλωστε). 1. Συμφωνώ. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ λόγος, σοβαρός ή μη, για να αρχίσει κάποιος το κάπνισμα. 2. Διαφωνώ. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ λόγος, σοβαρός ή μη, για να συνεχίσει κάποιος το κάπνισμα. Δε θα επανέλθω στο ισοζύγιο ωφελειών/βλαβών, είναι χιλιοειπωμένα. Είναι γνωστό εξάλλου ότι το κάπνισμα γίνεται με τον καιρό συνήθεια, που εξελισσεται σε εξάρτηση και εθισμό. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο καπνιστής ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ (αν και προσωπικά διαφωνώ και σ' αυτό) να μην καπνίσει. Βέβαια τη λογική του "αφού καπνίζω, που καπνίζω, ας ανάψω ένα ακόμη τσιγάρο", έτσι με τον καφέ ή μετά το φαγητό, χωρίς λόγο, απλά και μόνο επειδή με ευχαριστεί (κάτι στο οποίο έχω επίσης σοβαρές αντιρρήσεις), εγώ προσωπικά δεν την καταλαβαίνω, όπως επίσης δεν καταλαβαίνω και το παράδειγμα του φίλου Serg με τον υπέρβαρο και τα παϊδάκια. Φυσικά δε μπορώ, ούτε και θέλω, να επιβάλλω την άποψή μου σε κανέναν, νομίζω όμως ότι έχω την υποχρέωση να υποδείξω, κυρίως στους δικούς μου ανθρώπους, αυτούς τους οποίους αγαπώ κι ενδιαφέρομαι, ότι αυτό που κάνουν είναι βλαβερό για την υγεία τους και να προσπαθήσω να τους αποτρέψω από αυτό. Και φυσικά έχω το δικαίωμα να κρίνω τις επιλογές του οποιουδήποτε, όπως κρίνομαι κι εγώ για τις δικές μου, όπως και να διατυπώνω την άποψή μου στο στο φόρουμ αυτό, αφού αυτό ακριβώς είναι και το θέμα του. Αρχικό Μήνυμα από τον florinaperis Από ότι λέω, το συμπέρασμα είναι πως, δεν υπάρχει απάντηση στην ερώτηση του Trobocop®, στο να υπάρχει μια σοβαρή αιτιολογία για να αρχίσει κάποιος το κάπνισμα ή για να ανάψει ένα τσιγάρο κάποιος που καπνίζει χρόνια. Δεν θα μπορούσα να το θέσω διαφορετικά, γιατί το σίγουρο είναι πως, αν κάποιος δεν έχει καπνίσει ποτέ του και δεν θέλει πραγματικά να το αρχίσει, τότε σίγουρα δεν θα το κάνει. Ξέρει ότι κάνει κακό και δεν θα το ψάξει παραπάνω μετά (έτσι πιστεύω), με ιατρικά βιβλία κ.λ.π. Το ότι κάνει κακό αρκεί. Κάποιος που ήδη καπνίζει, δεν θα σκεφτεί τις συνέπειες γιατί είναι κάτι που το κάνει για κάποιους άλλους λόγους (το απολαμβάνει όπως είπα πιο πάνω με τον καφέ του ή το συνδυάζει με κάτι άλλο, όπως ένα ποτό το βράδυ). Ξέρει ότι κάνει κακό και δεν θα το ψάξει παραπάνω μετά (είναι και μια λογική μέσα σε αυτό, που λέει ότι, άντε και ακούς 2-3 πράγματα σχετικά με το πόσο κακό είναι το τσιγάρο και αποφασίζεις να το κόψεις. Δεν είναι εύκολο όμως να το κάνεις, γιατί δεν βοηθάει τίποτα από όλα όσα βρίσκονται γύρω σου. Συμφωνώ. Δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος λόγος για να καπνίσει κάποιος. Επομένως, γιατί να καπνίσει; Αρχικό Μήνυμα από τον florinaperis Πρέπει να βρίσκεσαι σε χώρους όπου δεν καπνίζει κανένας άλλος και γενικώς να αλλάξεις τρόπο ζωής. Αν δεν μπορέσεις να αλλάξεις τρόπο ζωής, τότε απλά, κάνεις αυτό που είπα παραπάνω - κοινή λογική και για καπνίζοντες και για μη καπνίζοντες, αλλά με αντίθετη κατεύθυνση. Δεν το σκέφτεσαι συνέχεια και απλά, ανάβεις κάποια στιγμή ένα τσιγάρο ακόμα. Διαφωνώ. Το να κόψει κανείς το κάπνισμα απαιτεί θέληση και ισχυρό χαρακτήρα. Τίποτε άλλο. Ο περιβάλλων χώρος και οι υπόλοιποι "πειρασμοί" αποτελούν δικαιολογίες στους "αδύναμους" χαρακτήρες. Προς Sergios: Με την ίδια έννοια που δεν χρειάζομαι κανέναν σοβαρό λόγο για να πιώ έναν καφέ ή μια coca cola, παρόλο που ξέρω ότι υπάρχουν δεκάδες "σοβαροί" λόγοι να μην το κάνω. Ο καφές και η coca cola φίλε μου δεν προκαλούν ούτε εθισμό, ούτε εξάρτηση... Το να θυσιάζεις την υγεία σου, για να "απολαμβάνεις" όλους αυτούς τους "πειρασμούς", είναι σαφώς δική σου/μου/του επιλογή, που, κατά τη γνώμη μου, θα έρθει κάποια στιγμή που θα τη μετανοιώσεις, όπως και δική μου "ενοχλητική" επιλογή είναι να προσπαθώ να σε πείσω για την ορθότητα της άποψής μου. Στο κάτω κάτω της γραφής το καλό σου θέλω, όχι το κακό σου. Έτσι δεν είναι; :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sergios Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον manoz Προς Sergios: Ο καφές και η coca cola φίλε μου δεν προκαλούν ούτε εθισμό, ούτε εξάρτηση... Νομίζω ότι έχεις λάθος. Είναι γνωστό ότι και τα δύο περιέχουν καφεϊνη η οποία προκαλεί εξάρτηση από τη συνεχή χρήση, γι' αυτό και τα χρησιμοποίησα ως παραδείγματα. Σίγουρα όχι στον ίδιο βαθμό με τα τσιγάρα, αλλά πάντως εγώ είμαι - και δεν είμαι περήφανος γι' αυτό - εξαρτημένος κι από τα δύο. Το να θυσιάζεις την υγεία σου, για να "απολαμβάνεις" όλους αυτούς τους "πειρασμούς", είναι σαφώς δική σου/μου/του επιλογή, που, κατά τη γνώμη μου, θα έρθει κάποια στιγμή που θα τη μετανοιώσεις, όπως και δική μου "ενοχλητική" επιλογή είναι να προσπαθώ να σε πείσω για την ορθότητα της άποψής μου. Στο κάτω κάτω της γραφής το καλό σου θέλω, όχι το κακό σου. Έτσι δεν είναι; :) Δεν διαφωνώ για τις καλές σου τις προθέσεις, όπως και όλων που μιλάνε εναντίον του καπνίσματος. Διαφωνώ με την επιβολή των απόψεων οποιουδήποτε πάνω στους άλλους. Είναι διαφορετικό να λες ότι το κάπνισμα κάνει κακό και θα ήταν καλό να το κόψετε, και διαφορετικό να λες ότι έχω 20 λόγους που το κάπνισμα κάνει κακό κι αν δεν μου βρείτε άλλους τόσους για να το δικαιολογήσετε πρέπει να το κόψετε! (απλούστευση της λογικής του Trobocop®, αλλά το γενικό νόημα αυτό είναι). Δέχομαι κάθε καλοπροαίρετη κριτική, δεν δέχομαι επ' ουδενί τις ρατσιστικές και απόλυτες απόψεις που έχουν ως τώρα διατυπωθεί σε αυτό το θέμα κατά των καπνιστών. Άλλωστε πιστεύω ότι με καλοπροαίρετη κριτική μπορεί να πετύχεις πολλά περισσότερα απ' ότι με τη χρήση αφορισμών και απόλυτων θέσεων :) Κλείνω με ένα - σχετικό - ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Πάει ένας τύπος στο γιατρό: - Γιατρέ μου υπάρχει τρόπος να ζήσω 100 χρόνια; - Βεβαίως! Από σήμερα θα κόψετε το ποτό, το κάπνισμα, τις γυναίκες, το κρέας, το ξενύχτι, τις εξόδους, και θα κάθεστε κάθε μέρα σπίτι να ζείτε υγιεινή ζωή με τη γυναίκα σας. - Και, γιατρέ μου, μ' αυτό τον τρόπο είναι βέβαιο ότι θα ζήσω 100 χρόνια; - Δεν ξέρω κύριε αν θα ζήσετε 100 χρόνια, πάντως σίγουρα η ζωή που θα κάνετε θα σας φανεί αιώνας... Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Sergios Νομίζω ότι έχεις λάθος. Είναι γνωστό ότι και τα δύο περιέχουν καφεϊνη η οποία προκαλεί εξάρτηση από τη συνεχή χρήση, γι' αυτό και τα χρησιμοποίησα ως παραδείγματα. Σίγουρα όχι στον ίδιο βαθμό με τα τσιγάρα, αλλά πάντως εγώ είμαι - και δεν είμαι περήφανος γι' αυτό - εξαρτημένος κι από τα δύο. Η εξάρτησή σου οφείλεται μάλλον σε ψυχολογικούς και όχι σε οργανικούς λόγους, όπως συμβαίνει με το τσιγάρο, καθόσον η καφεΐνη δεν προκαλεί (όσο γνωρίζω τουλάχιστον) συμπτώματα εξάρτησης. Η εξάρτησή σου λοιπόν αφορά και τα τρία: καφές, τσιγάρο, κόκα κόλα. Not good my friend, not good.... Εμένα μου έχει μείνει μόνον ο "πρωινός καφές" :) Όταν τον αποβάλλω κι αυτόν από τη ζωή μου θα είμαι οκ. Αρχικό Μήνυμα από τον Sergios Δεν διαφωνώ για τις καλές σου τις προθέσεις, όπως και όλων που μιλάνε εναντίον του καπνίσματος. Διαφωνώ με την επιβολή των απόψεων οποιουδήποτε πάνω στους άλλους. Είναι διαφορετικό να λες ότι το κάπνισμα κάνει κακό και θα ήταν καλό να το κόψετε, και διαφορετικό να λες ότι έχω 20 λόγους που το κάπνισμα κάνει κακό κι αν δεν μου βρείτε άλλους τόσους για να το δικαιολογήσετε πρέπει να το κόψετε! (απλούστευση της λογικής του Trobocop®, αλλά το γενικό νόημα αυτό είναι). Δέχομαι κάθε καλοπροαίρετη κριτική, δεν δέχομαι επ' ουδενί τις ρατσιστικές και απόλυτες απόψεις που έχουν ως τώρα διατυπωθεί σε αυτό το θέμα κατά των καπνιστών. Άλλωστε πιστεύω ότι με καλοπροαίρετη κριτική μπορεί να πετύχεις πολλά περισσότερα απ' ότι με τη χρήση αφορισμών και απόλυτων θέσεων :) Κι εγώ διαφωνώ με την επιβολή απόψεων, δε νομίζω όμως ότι αυτή ήταν η λογική του Trobocop®. Μάλλον ήθελε να δείξει κάτι άλλο: Ότι ο άνθρωπος, ως ον, δεν έχει κανέναν λόγο να καπνίζει, το κάπνισμα είναι έξω από τις φυσιολογικές ανθρώπινες λειτουργίες σε αντίθεση π.χ. με το φαγητό, κάτι που εμένα με βρίσκει σύμφωνο. Είμαι επίσης αντίθετος με κάθε είδους ρατσισμό εναντίον των καπνιστών και μπορεί οι απόψεις μου για το κάπνισμα να δείχνουν (και να είναι) απόλυτες, έχουν όμως αποκρυσταλλωθεί μετά από 10 χρόνια συνεχούς καπνίσματος και άλλα 8 χρόνια καθαρότητας, όπως είπα και στο πρώτο post που έκανα εδώ. Όταν λοιπόν αναφέρομαι στο κάπνισμα γνωρίζω πολύ καλά για τι μιλάω. ;) Καλό μεσημέρι Μάνος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vampyre Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Πάντως για να σας διαφωτίσω λίγο στο θέμα περί ναρκωτικών ουσιών διαβάστε αυτό : Ναρκωτικές ουσίες που προκαλούν σωματικό εθισμό : Ηρωίνη, Μορφίνη, Κοκαίνη, LSD και τα παραγωγά τους όπως Κρακ, Διεγερτικά-Αμφεταμίνες Αλκοόλ (Το σύνδρομο της στέρησης είναι πιο βαρύ και από αυτό της ηρωίνης.) Νικοτίνη Η νικοτίνη είναι μια άχρωμη, ελαιώδης χημική ένωση και είναι αυτή που προκαλεί τον εθισμό στον καπνιστή. Είναι δε το ναρκωτικό που δημιουργεί εθισμό ταχύτερα από όλα τα άλλα. Ένα τσιγάρο αρκεί. Με κάθε ρουφηξιά, μια μικρή ποσότητα νικοτίνης φτάνει μέσω των πνευμόνων στον εγκέφαλο, πιο γρήγορα απ' ότι η ηρωίνη με ενδοφλέβια ένεση. Αν υποθέσουμε ότι τραβάτε είκοσι ρουφηξιές σε κάθε τσιγάρο, αυτό σημαίνει ότι παίρνετε 20 δόσεις του ναρκωτικού μ' αυτό το ένα μόνο τσιγάρο. Η νικοτίνη δρα πολύ γρήγορα και η περιεκτικότητά της στο αίμα μειώνεται κατά 50% μισή ώρα αφού σβήσετε το τσιγάρο και στο ένα τέταρτο μια ώρα αργότερα. Αυτό εξηγεί γιατί οι περισσότεροι καπνιστές καπνίζουν κατά μέσο όρο ένα πακέτο την ημέρα. Απ' τη στιγμή που θα τελειώσει το τσιγάρο, πολύ γρήγορα το επίπεδο της νικοτίνης στον οργανισμό αρχίζει να πέφτει και ο καπνιστής αρχίζει να αισθάνεται την έλλειψή της αναπτύσοντας στέρηση και την ανάγκη για το επόμενο τσιγάρο. Ναρκωτικές ουσίες που ΔΕΝ προκαλούν σωματικό εθισμό : Κάνναβη και τα παραγωγά της όπως χασίς, μαριχουάνα, φούντα, χασισέλαιο. (Ωστόσο προκαλεί ψυχολογικό εθισμό). Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SuRfeRCy Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 δεν προλαβαινουμε να διαβασουμε τα post ρε παιδια τι γινετε..... πολυ μικρα ειναι :) http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lEYIzMDZH05CHM:http://www.boston.com/ae/movies/blog/surfer.gif SuRf to the EdGe!!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosFL Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Είναι πολύ ενδιαφέρον που το θέμα έχει ευαισθητοποιήσει τόσο κόσμο. Παρατηρώ και μεγάλη διαφορά στις ψήφους υπέρ των άκαπνων. Μήπως οι καπνιστές δεν ψηφίζουν; Γιατί το δείγμα δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα γύρω μου. Live Another Day, Climb A Little Higher, Find Another Reason To Stay... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον panosFL Είναι πολύ ενδιαφέρον που το θέμα έχει ευαισθητοποιήσει τόσο κόσμο. Παρατηρώ και μεγάλη διαφορά στις ψήφους υπέρ των άκαπνων. Μήπως οι καπνιστές δεν ψηφίζουν; Γιατί το δείγμα δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα γύρω μου. Θα ψηφίσουν μωρέ...κάτσε να κάνουν ένα τσιγαράκι :D :D http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zer0cooL24 Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Egw pisteuw oti to psilokourazete to thema me anousia erwtimata! KANEIS den eipe oti to tsigaro einai ablabes... KANEIS kapnistis den eipe goustarw pou katastrefo tin ygeia mou.. Oloi xeroume tis sinepeies kai apo kei kai pera to na anazitoume sobarous logous gia na kapnisei kapoios einai anofelo...Mono to tsigaro einai pou kanoume kai mas kanei kako????Gia ola ta ipoloipa iparxei arage kapoios sovaros logos gia na ta kanoume gnwrizontas oti diatrexoume kindino...? OXI...Opote einai astoxo to erwtima! Kapnizw gnwrizontas tis sinepeies, giati m aresei me ton kafe me to poto kai meta to fagito, thelw na to kopsw (zigizontas ta iper kai ta kata) kai den mporw...Isws na "min thelw eparkws"! Auto einai allo zitima...Alla to na psaxnoume sovarous logous giati kapnizei kapoios einai anofelo! Esi diladi file pou den kapnizeis (genika milaw kai oxi epi prosopikou...) iparxei kapoios sovaros logos kai - Goustareis tin taxitita kai trexeis gnwrizontas tous kindinous... - Trws lipi kai tiganita kai etoimatzidika fagita pou xereis oti epibarinoun tin ygeia sou... - Den athleisai enw xereis pws an to kaneis meioneis tis pithanotites gia kardiaka kai anapneustika problimata kai oxi mono sto mellon.. ......kai xilia dio alla! Gia merika pragmata DEN IPARXOUN SOBAROI LOGOI! Oxi de to blepw aneuthina kai elafromiala opws kapoios eipe...Alla stin teliki KANEIS DEN TA KANEI OLA TELEIA!!!Panta thaiparxei kati pou kanei kai den einai swsto kai to xerei alla...sinexizei na to kanei! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_tiramola_ Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Zer0cooL24 Egw pisteuw oti to psilokourazete to thema me anousia erwtimata! KANEIS den eipe oti to tsigaro einai ablabes... KANEIS kapnistis den eipe goustarw pou katastrefo tin ygeia mou.. Oloi xeroume tis sinepeies kai apo kei kai pera to na anazitoume sobarous logous gia na kapnisei kapoios einai anofelo...Mono to tsigaro einai pou kanoume kai mas kanei kako????Gia ola ta ipoloipa iparxei arage kapoios sovaros logos gia na ta kanoume gnwrizontas oti diatrexoume kindino...? OXI...Opote einai astoxo to erwtima! ναι μόνο που αυτή η φιλοσοφία "ε αναπνέουμε που τα αναπνέουμε όλα τα σκατά σήμερα, ας αναπνεύσουμε και λίγα ακόμη, τι πειράζει;" είναι το απάυγασμα του ωχαδελφισμού, στο οποίο ως Έλληνες διαπρέπουμε. Για να μην το πω "σταρχ...σμο" και με θεωρήσετε υβριστικό. Αν δεν έχουμε όρεξη να βελτιώσουμε τη ζωή μας έστω και σε μικρά πράγματα, τότε ναι τι το κουράζουμε το πράγμα; Ας αρχίσουμε να καπνίζουμε και πάνω απο τις κούνιες των μωρών μωρέ, ούτως η άλλως και αυτά μέσα στο καυσαέριο θα γεννηθούν και παθητικοί καπνιστές θα γίνουν αργά ή γρήγορα... Φιλικά πάντα :wacko: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zer0cooL24 Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Mallon parexigises ta legomena mou! Den eipa oti auto pou kanw einai swsto...einai lathos kai to xerw! ESI DEN KANEIS LATHI SINEIDITA???? An oxi eisai teleios kai apolita sostos sto sigekrimeno kai gw apolita lathos! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
florinaperis Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω (Καψής Mode ON) για ποιόν λόγο, υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση προς τους καπνίζοντες, από τους μη καπνίζοντες, πάνω σε ένα θέμα που δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μόνο προσωπική επιλογή του καθενός. Γιατί να πω κάτι αρνητικό για κάποιον που μπορεί να ασχολείται όλη την μέρα με το ίντερνετ (κάτι που από ότι λένε δεν είναι καθόλου καλό και για λόγους υγείας - οθόνες, μάτια κ.λ.π.), από την στιγμή που του αρέσει να το κάνει αυτό, χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Το μόνο που θα δείξω, είναι ότι με πειράζει εμένα προσωπικά και μάλλον... αυτό που θέλω, είναι να αλλάξει ο κόσμος γύρω μου και να είναι όλοι όπως εγώ, να σκέφτονται όπως εγώ κ.λ.π. Γιατί να πω σε κάποιον, που του αρέσει να είναι όλη μέρα στα βιβλία κ.λ.π., ή ασχολείται πάρα πολύ με κάποιο άθλημα και όλη του η προσωπική ζωή είναι αφιερωμένη εκεί και πουθενά αλλού, από την στιγμή που του αρέσει και δεν ενοχλεί κανέναν (έχει να κάνει με την καλή υγεία αυτό και κανείς δεν λέει όχι, όμως αν θέλω το βλέπω και ως κόλλημα κάποιου - αν το δούμε ως επιλογή κάποιου που δεν την κάνω εγώ και απλά κάνω παρατήρηση μόνο για τις επιλογές του άλλου). Το μόνο που θα δείξω, είναι ότι με πειράζει εμένα προσωπικά και μάλλον... αυτό που θέλω, είναι να αλλάξει ο κόσμος γύρω μου και να είναι όλοι όπως εγώ, να σκέφτονται όπως εγώ κ.λ.π. Τα παραπάνω είναι παραδείγματα, απλά και μόνο για να τονίσω ότι το θέμα μας εδώ, είναι η άποψη του καθενός για το τσιγάρο και όχι η αντιπαράθεσή μας με τις απόψεις των υπόλοιπων μελών, σε κάτι που είναι στάνταρ, προσωπική επιλογή και δεν προσπαθούμε να βάλουμε στον τοίχο κάποιον που δεν καπνίζει ή καπνίζει και για την απόφαση που έχει πάρει. Προσωπικά είπα και παραπάνω ότι ναι, το κάπνισμα δεν κάνει καλό. Εξήγησα επίσης, ότι δεν θα αγχωθώ κιόλας, με το να σκέφτομαι συνέχεια ότι δεν πρέπει να καπνίζω επειδή κάνει κακό. Το ξέρω. Κάποια στιγμή μπορεί να το κόψω (το είχα κάνει πριν λίγο καιρό και για μικρό χρονικό διάστημα). Το ξανάρχισα. Αν αύριο-μεθαύριο έχω την επιθυμία να το ξανακόψω, θα το κάνω και ανάλογα βλέπω στην πορεία. Όμως για την ώρα καπνίζω, εφόσον μου αρέσει και το συνδιάζω και με κάποια άλλα πράγματα στην ζωή μου. Στην πορεία θα δείξει :) 30+ Years Radio Producer at ERT A.E. https://www.tiktok.com/@pericles_moulis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Όπως πολύ σωστά είπες (δύο φορές μάλιστα), δεν πρέπει να ενοχλεί κανέναν. Πιστεύω λοιπόν και'γώ ότι κανείς δεν πρέπει να καπνίζει όταν υπάρχει έστω κι ένας γύρω του που δεν θέλει να ρουφάει τον καπνό του. Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
florinaperis Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Συμφωνώ σε αυτό. Ποιος καπνιστής είπε εδώ (από αυτούς που δήλωσαν ότι καπνίζουν) ότι ανάβει το τσιγάρο, για να κάνει κακό στον δίπλα του; Το ίδιο κάνω και εγώ, αρκεί να ισχύει και μία κοινή λογική (που περιγράφω στη τελευταία παράγραφο). Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι μη καπνίζοντες όμως. Να μην βρίσκονται σε κάποιο μέρος όπου καπνίζουν αρκετοί, όταν αυτός που δεν καπνίζει είναι ο ένας ανάμεσα στους υπόλοιπους 50, γιατί στο τέλος γίνεται αυτό που συζητάμε τόση ώρα. Δεν θα ανάψω τσιγάρο εγώ για να μην ενοχλήσω τους υπόλοιπους, όμως θα παρακαλούσα να αποχωρήσει κάποιος που δεν καπνίζει, από έναν χώρο, όπου το κάπνισμα επιτρέπεται. Αν δω 20 άτομα που δεν καπνίζουν σε έναν χώρο ενώ εγώ καπνίζω, λογικό είναι να μην ανάψω τσιγάρο. Όπως επίσης και σε χώρους (όπως υπηρεσίες – όχι νοσοκομεία) που μπορεί να υπάρχει και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο κ.λ.π. δωμάτιο, μπορεί άνετα να πάει αυτός που δεν καπνίζει σε ένα δωμάτιο μακριά από αυτόν που καπνίζει ή αυτός που καπνίζει να αλλάξει χώρο (αρκεί να μην είναι ο χώρος που κάνει την δουλειά του και απλά ο μη καπνιστής, επειδή κάνει γύρες στην δουλειά και θέλει να περνάει βόλτα από όλα τα δωμάτια για να του περάσει η ώρα κάνοντας παρατηρήσεις σε κάποιον που καπνίζει ότι τον ενοχλεί με τον καπνό, από την στιγμή που μπορεί να το αποφύγει ή βλέπει ότι υπάρχει ήδη ανοιχτό παράθυρο για να φεύγει ο καπνός). 30+ Years Radio Producer at ERT A.E. https://www.tiktok.com/@pericles_moulis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον florinaperis ...το πρώτο ισχύει ως προσωπική μου άποψη για αυτούς που δεν καπνίζουν και ότι, όντως πιστεύω πως δεν υπάρχει σημαντικός λόγος για να αρχίσει κάποιος το κάπνισμα (κάτι προσωπικό που του έτυχε, κάποια ερωτική απογοήτευση κ.λ.π.) ...και μεις ερωτευτήκαμε, αλλά δεν τρελλαθήκαμε!... :o Αρχικό Μήνυμα από τον manoz Ο φίλος Trobocop® ζήτησε έναν ΣΟΒΑΡΟ λόγο, ο οποίος να δικαιολογεί το κάπνισμα -και σε προέκταση όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που έχει στην υγεία των καπνιστών, ενεργητικών και παθητικών- κι εσύ απάντησες, με απίστευτη ευκολία, ότι δε χρειάζεται κανένας απολύτως (!) λόγος, αλλά αρκεί μόνο η επιθυμία. Με την απάντησή σου κατέδειξες ότι στο ερώτημα που έθεσε ο Trobocop®, δεν υπάρχει σοβαρός αντίλογος. Αρχικό Μήνυμα από τον florinaperis Από ότι λέω, το συμπέρασμα είναι πως, δεν υπάρχει απάντηση στην ερώτηση του Trobocop®, στο να υπάρχει μια σοβαρή αιτιολογία για να αρχίσει κάποιος το κάπνισμα ή για να ανάψει ένα τσιγάρο κάποιος που καπνίζει χρόνια. Αρχικό Μήνυμα από τον Sergios Το γεγονός ότι ο φίλος Trobocop® ζήτησε ένα σοβαρό λόγο, δεν σημαίνει ότι έπρεπε να απαντήσουμε με έναν λόγο ο οποίος να είναι σοβαρός κατά την δική του αποκλειστική κρίση. Είναι διαφορετικό να λες ότι το κάπνισμα κάνει κακό και θα ήταν καλό να το κόψετε, και διαφορετικό να λες ότι έχω 20 λόγους που το κάπνισμα κάνει κακό κι αν δεν μου βρείτε άλλους τόσους για να το δικαιολογήσετε πρέπει να το κόψετε! (απλούστευση της λογικής του Trobocop®, αλλά το γενικό νόημα αυτό είναι). Αρχικό Μήνυμα από τον manoz Κι εγώ διαφωνώ με την επιβολή απόψεων, δε νομίζω όμως ότι αυτή ήταν η λογική του Trobocop®. Μάλλον ήθελε να δείξει κάτι άλλο: Ότι ο άνθρωπος, ως ον, δεν έχει κανέναν λόγο να καπνίζει, το κάπνισμα είναι έξω από τις φυσιολογικές ανθρώπινες λειτουργίες σε αντίθεση π.χ. με το φαγητό, κάτι που εμένα με βρίσκει σύμφωνο. ΟΚ παίδες, ωραία τα είπατε. Και τώρα μου επιτρέπετε να δώσω και εγώ την δικιά μου εξηγηση για αυτήν την έρημη την λογικη του Trobocop®??????????????????????????? Ευχαριστώ. :wacko: :wacko: :wacko: Κατ'αρχάς να διευκρινίσω ότι είπα ότι δεν καπνίζω, όχι ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΠΟΤΕ. Για να πω την αλήθεια δεν γούσταρα να το ομολογήσω στην αρχή μια και δήλωσα μη καπνιστης. Κάπνιζα όμως. Κάπνιζα στο παρελθόν και μάλιστα πολύ έντονα! Είχα φτάσει στο σημείο να "γονατίζω" ένα πακέτο σε μια ώρα! Εννοείτε ότι δεν είμαι περήφανος για αυτό!!! Ευτυχώς έβαλε ο Θεος το χέρι του και το έκοψα. Θέλετε μήπως να μάθετε πώς??? Έτυχε και πέθανε κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο από καρκίνο του πνέυμονα πριν 4 χρόνια στον Ευαγγελισμο. Και δεν πέθανε αμέσως... Προφανές τι εννοώ. Ας σταματήσω καλύτερα εδώ... Τότε λοιπόν χωρίς να μου το πει κανείς έβαλα τον κ@@ο μου κάτω και είπα στον εαυτό μου: "Έλα δω ρε μ@λ@κ@, γιατί καπνίζεις??? Τι καταλαβαίνεις??? Θες να καταλήξεις σαν τον συχωρεμένο???" Και τότε συνειδητοποίησα (όχι με ιδιαίτερη χαρά για να πω την αλήθεια) ότι δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο κάπνιζα... Ή μάλλον υπήρχε: Ήμουνα ψαράκι σαν όλους τους πρωτοετείς και ήθελα να πουλήσω μούρη στα κοριτσάκια της Φιλοσοφικής...Σοβαρός λόγος μην χέσω...Μετά από αυτή την ανώμαλη προσγείωση το έκοψα. Δεν ήταν τίποτα: Να το πάρω απόφαση χρειαζόταν και τα υπόλοιπα ήταν ή λεπτομέρειες, ή δικαιολογίες. Τελεία και παύλα. Τι κάνουν οι άλλοι δεν ξέρω και δεν με νοιάζει. Απλά. Ο λόγος για τον οποίο έβαλα την ερώτηση ήταν απλά και μόνο για να δω αν οι καπνιστές του φόρουμ έχουν σκεφτεί ποτέ αυτό το ερώτημα, δηλαδή " Αλήθεια γιατί καπνίζω", για να τους προβληματίσω για το ζήτημα υπό αυτό το πρίσμα, και για να ακουσω και τις δικές τους απόψεις. Είπα ξεκάθαρα ότι δεν έχω σκοπό να ξεκινήσω διαμάχη. Και ότι ούτε θέλω να προσπαθήσω να αλλάξω γνώμη σε κάποιον για να κόψει το τσιγάρο και να "σωθεί". Ποιος είμαι εγώ για να το κάνω αυτό άλλωστε, ο σωτήρας της κοινωνίας?!?! (Ο Ιησους Χριστός ήταν ο σωτήρας, αλλά όταν ήρθε τον σταυρώσανε...) Άμα δεν καταλαβαίνουν μόνοι τους το κακό που προκαλούν στον εαυτό τους και γουστάρουν να εθελοτυφλούν είναι αποκλειστικά και μόνο δικό τους ζήτημα που πρέπει πρώτα και κύρια να το λύσουν με τον εαυτό τους. Εγώ περισσεύω από την εικόνα. Ωστόσο φάνηκε ότι κανείς δεν κάθησε να αναλογιστεί σοβαρά το ερώτημά μου, ούτε καπνιστής, ούτε αντικαπνιστής!!! Και ναι ξέρετε δεν χρειάζομαι σοβαρό λόγο για να κάνω ένα τσιγαράκι, ΑΧΑ ωστε παραδέχεσαι ότι δεν υπάρχει λόγος που καπνίζεις, αλλά όμως δεν αποδεικνύεται από κάποια μελέτη ότι το κάπνισμα βλάπτει, όχι, όχι, η τάδε έρευνα το αποδεικνύει περίτρανα, δεν έχεις δίκιο η τάδε έρευνα είναι εμπαθής η δείνα όμως, ε και τι έγινε δεν είναι μόνο το τσιγάρο που βλάπτει, ναι αλλά για το τσιγάρο μιλάμε τώρα, όμως εγώ προσέχω όταν καπνίζω δημόσια, ναι αλλά δεν προσέχουν όλοι, μια μειοψηφία δεν προσέχει, όχι η πλειοψηφία είναι που δεν προσέχει, και ο φίλτατος Trobocop® είπε αυτό και γιατί το είπε αυτό και δεν είπε το άλλο και γιατί το είπε έτσι, όχι δεν το είπε έτσι το είπε αλλιώς, μπορεί αλλά εγώ έτσι το ερμηνεύω, και εγώ το ερμηνεύω αλλιώς, μα δεν ενοχλεί το κάπνισμα πραγματικά κανέναν, όχι ενοχλεί, ποιον ενοχλεί-εμένα ρε π.......α, ε, είστε αχρείος κύριε μου- και σεις γελοίος κυριε μου,και είσαστε ρατσιστής-ρατσιστή να πεις την μάνα σου ρε-τώρα θα σου δείξω εγώ!!! ΡΕ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΛΕΩ ΕΓΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αν ήξερα ότι θα γινόταν αυτό δεν θα έγραφα καθόλου...Λυπάμαι ειλικρινά για την αντιπαράθεση που προκλήθηκε από το πρώτο ποστ μου. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Προσπάθησα να κρατήσω ίσες αποστάσεις από όλους. Φαντάζομαι ότι μετά από αυτό το ποστ δεν τα κατάφερα και τώρα θα γίνω ο "κακός", ο "ξενέρωτος", ο "σπασίκλας", τουλάχιστον για τους καπνιστές. Δεν πειράζει. Υγεία! Φιλικά, ElecTROnic ROBotoid COrPoration®, για συντομία Αλέξης. (Και όχι, "Φίλος Trobocop®", "Χρήστης Trobocop®" και τα ρέστα...να σοβαρευτούμε λίγο!) Υ.Γ. Απ'όσο φαίνεται ως τώρα το γλίτωσα το πακέτο τσιγάρα...Ωραία από την μια, αλλά από την άλλη...αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν ξέρει γιατί καπνίζει... Τελικά να χαρώ λοιπόν που το γλίτωσα το πακέτο;... Υ.Γ. 2 Συγγνώμη που (και όχι "αν") σας κούρασα...δεν θα ξαναγίνει ;) Υ.Γ. 3 Πάλι καλά που είπα ότι οι αντιπαραθέσεις δεν είναι η λύση... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Παιδια... το πονατε το θεμα και θα καταληξει να γινει -Διαξιφισμοι- εδω μεσα ! Περι ορεξεως... Ο καθενας κανει οτι θελει και τελειωσε ! Αρκει να μην κανουμε καταχρηση στο δικαιωμα μας να ειμαστε καπνιστες η μη καπνιστες... Στατιστικα εντελως και χωρις να θελω να θιξω κανεναν ουτε να παρεξηγηθω με κανεναν, βλεπω οτι οι μή καπνιστες ειναι "φανατισμενοι" εναντια στο καπνισμα και εκφραζουν τις αποψεις τους με ακραιο τροπο ! Θελω απλα να ρωτησω το γιατι; Πιστευω να μην παρεξηγησετε την ερωτηση μου και ελπιζω σε ηρεμη απαντηση :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. October 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2003 Όρίστε και η μετάφραση όπως υποσχέθηκα. Δεν έδωσα και τον καλύτερό μου εαυτό, αλλά νομίζω διαβάζεται... :whistle: Η νικοτίνη είναι ένα αλκαλοειδές δηλητήριο που μπορεί να βρεθεί στην φύση μόνο στον καπνό, ενώ είναι και ισχυρό διεγερτικό του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η νικοτίνη προκαλεί άνοδο της πίεσης του αίματος και αυξάνει τον ρυθμό της καρδιάς κατά σχεδόν 33 χτύπους το λεπτό. Η πρώτη ημερήσια δόση ερεθίζει το παχύ έντερο, ενώ μειώνει την όρεξη και επιβραδύνει την χώνεψη. Επίσης χαμηλώνει την θερμοκρασία του δέρματος και μειώνει την κυκλοφορία του αίματος στα χέρια και τα πόδια. Η νικοτίνη προκαλεί ναυτία στους νέους στο κάπνισμα, για την ακρίβεια προκαλεί πάντα ναυτία σε οποιοδήποτε καπνιστή λάβει υπερβολική δόση. 60 μικρογραμμάρια νικοτίνης αν ληφθούν με τη μια μπορούν άνετα να σκοτώσουν έναν μέσο ενήλικα άνθρωπο παραλύοντας την αναπνοή του. Είναι σχεδόν τόσο θανάσιμη όσο και το κυάνιο. Ο λόγος για τον οποίο δεν σκοτώνει αμέσως τους καπνιστές είναι γιατί την λαμβάνουν σε μικρές δόσεις οι οποίες μεταβολίζονται γρήγορα και αποβάλλονται από το σώμα. Η "πίσσα" του καπνού του τσιγάρου αποτελείται από αρκετές χιλιάδες στερεά χημικά, πολλά από τα οποία σχετίζονται με ασθένειες. Ανάμεσα στα χημικά στον καπνό του τσιγάρου βρίσκονται οξέα, γλυκερόλη, γλυκόλη, αλκοόλες, αλδεύδες, κετόνες, αλιφατικοί και αρωματικοί υδατάνθρακες, φαινόλες, και παρόμοια διαβρωτικά αέρια όπως κυανίδιο του υδρογόνου και οξείδιο του αζώτου, καθώς επίσης και μεγάλες δόσεις του δηλητηριώδους μονοξειδίου του άνθρακα. Οι καρδιακές και κυκλοφοριακές ασθένειες ο καρκίνος του πνεύμονα και άλλα είδη, το εμφύσημα και η χρόνια βρογχίτιδα, έχουν συνδεθεί μετά από πειράματα με κάποιες από αυτές τις ουσίες. Όλες αυτές οι περιπτώσεις είναι αδρανοποιητικές και πιθανότατα θανατηφόρες. Το μονοξείδιο του άνθρακα (CO) το οποίο αποτελεί σχεδόν το 4% του καπνού ενός τυπικού τσιγάρου, ασκεί ισχυρότερη έλξη προς τα ερυθρά αιμοσφαίρια απο ότι το οξυγόνο, το οποίο και υποτίθεται ότι διανέμουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια προς τους ιστούς του σώματος. Έτσι το μονοξείδιο του άνθρακα στον καπνό αντικαθιστά το οξυγόνο στα ερυθρά αιμοσφαίρια σχηματίζοντας έτσι την ένωση Carbohemoglobin (COHb) Οι καπνιστές έχουν κατά μέσο όρο 2,5% με 13,5% περισσότερη COHB σε σχέση με τους μη καπνιστές. Ενώ η νικοτίνη αναγκάζει την καρδιά να δουλεύει πιο σκληρά, η COHb της αποστερεί το επιπλεον οξυγόνο που απαιτείται για αυτό. Το μονοξείδιο του άνθρακα ενισχύει τα αποθέματα της χοληστερόλης στις αρτηρίες. Τα άσχημα αποτελέσματα της εισπνοής αυτών των ουσιών είναι προσωρινά, αλλά στους καπνιστές είναι επαναλαμβανόμενα και αθροιστικά. Ένας καπνιστής που καταναλώνει ένα πακέτο την ημέρα εισπνέει αυτήν την ποσότητα 102,000 φορές το χρόνο. Αν αυτό συνεχιστεί χρόνο με το χρόνο, οι πιθανότητες του καπνιστή να κολλήσει μια σοβαρή ασθένεια σχετιζόμενη με τον καπνό αυξάνονται σημαντικά. Αυτοί που καπνίζουν τσιγάρα με φίλτρο αντιμετωπίζουν ελαφρώς μικρότερο ρίσκο για καρκίνο του πνεύμονα σε σχέση με αυτούς που καπνίζουν χωρίς φίλτρο. Ωστόσο αντιμετωπίζουν παραυτά ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα και εμφύσημα. Στη θεωρία οι μάρκες χαμηλής πίσσας και νικοτίνης που έχουν κυριαρχίσει στην Καναδική αγορά τσιγάρων τα τελευταία χρόνια, μπορεί να προσφέρουν ένα ελαφρώς μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα. Αλλά μόνο στην θεωρία. Αρκετοί ευρέως γνωστοί παράγοντες είναι οι εξής: 1) Το "ελαφρύ" αποτέλεσμα επιτυγχάνεται γενικώς μέσω της διάλυσης του αέρα με την χρήση τρυπών αερισμού κοντά στο φίλτρο. 2) Οι τακτικοί καπνιστές που επιλέγουν αυτά τα τσιγάρα χαμηλής πίσσας και νικοτίνης έχουν την τάση να τις υποκαθιστούν με καπνίζοντας περισσότερα τσιγάρα, ή με το αναπνέουν πιο βαθιά και για περισσότερο ή με το να καλύπτουν τις τρύπες αερισμού. Ετσι στην πραγματικότητα δεν μειώνουν την ποσότητα της νικοτίνης που εισπνέουν. 3) Αυτοί που καπνίζουν τέτοια τσιγάρα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακό επεισόδιο επειδή εισπνέοντας πιο βαθιά και για περισσότερο λαμβάνουν μεγαλύτερο ποσοστό μονοξειδίου του άνθρακα. Σύμφωνα με την αναφορά του Surgeons General το 1989 43 ανθρώπινα ή/και ζωικά καρκινογενή έχουν βρεθεί στον καπνό του τσιγάρου, που σημαίνει ότι προκαλούν καρκίνο όταν συνδυάζονται με άλλα χημικά που βρίσκονται στον καπνό. Μερικά παίζουν υποθαλπτικό ρόλο. Όταν ο καρκίνος ξεκινά, τον βοηθούν να αναπτύσσεται πιο γρήγορα. Αυτές οι παρενέργειες έχουν αναγνωριστεί στις τυποποιημένες "βιοεκθέσεις" που χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι καπνοβιομηχανίες-το βάψιμο με πίσσα της ξυρισμένης πλάτης ενός ποντικού, η έκθεση ζώων σε αέρια καπνού. Οτιδήποτε προκαλεί όγκους στο δέρμα, ακόμα και μη θανατηφόρους, στα ποντίκια θεωρείτε βλαβερό για τους καπνιστές. Το εσωτερικό των πνευμόνων αποτελείται από ιστούς που μοιάζουν πολύ με τους ιστούς του δέρματος. Και το δέρμα των ποντικιών είναι παρόμοιο με το ανθρώπινο. Οπουδήποτε ο καπνός έρχεται σε επαφή με τον ζωντανό ιστό προκαλεί εμφανή ζημιά. Όλοι οι καπνιστές διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο των χειλών, του στόματος και της γλώσσας, άσχετα με το τι καπνίζουν. Και όλοι οι καπνιστές, ακόμη και αυτοί που δεν ειςπνέουν, συμπεριλαμβανομένων και των καπνιστών πίπας και πούρων, διατρέχουν σοβαρά αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του πνέυμονα. Ωστόσο, προκειμένου να πάρουν από το είδος του καπνού που γενικά χρησιμοποιήται στ τσιγάρα πρέπει κατά κανόνα να εισπνεύσουν τον καπνό.Ο καπνός του τσιγάρου είναι ελαφρά οξύς και δεν διαπερνά τους ιστούς του στόματος. Αλλά ο καπνός της πίπας και του πούρου, ο οποίος είναι αλκαλικός, επιτρέπει στην νικοτίνη να μπει στην ροή του αίματος μέσω των μυωδών ιστών του στοματος. Τα διεγερτικά στον καπνό ενεργοποιούν τους προστατευτικούς μηχανισμούς στον φάρυγγα και στα πνευμόνια. Αυτό προκαλεί τον βήχα. Ο πασίγνωστος πρωινός βήχας των καπνιστών είναι ένα ξεχωριστό φαινόμενο. Ο καπνός του τσιγάρου έχει αναισθητικές επιδράσεις στα "βλέφαρα", μικροσκοπικές τριχοειδείς διατάξεις και στέκονται στα περάσματα του αέρα και κανονικά έχουν φορά προς τα έξω, εξάγοντας ξένα αντικείμενα από τους πνεύμονες. Έτσι, όταν οι καπνιστές σηκώνονται, βήχουν επειδή οι πνεύμονές τους προσπαθούν να καθαρίσούν τα υπολλείματα του καπνίσματος της προηγούμενης μέρας. Όταν όμως τα "βλέφαρα" εκτείθενται κατ'επανάληψη σε καπνό για μεγάλες χρονικές περιόδους, η δράση τους καταστρέφεται μόνιμα. Και τότε οι πνέυμονες των καπνιστών είναι ακόμα πιο εκτεθειμένοι στον καπνό απ' ότι πριν. Ο καπνός του τσιγάρου προκαλεί μια μεγάλη δέσμη παρενεργειών στην υγεία επειδή αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που επηρεάζουν πολλά μέρη του σώματος. Η πίσσα του τσιγάρου, γενικευμένη ονομασία για τα συμπυκνωμένα στερεά σωματίδια στον καπνό, περιέχει περίπου 4,000 γνωστά χημικά, μεταξύ των οποίων δηλητηριώδεις και καρκινογόνες ουσίες. Είναι λίγο ανατριχιαστικό, ε; ;) Credits for source text go to _Tiramola_; Credits for tanslation go to Trobocop®: I not speak England very best, but with the weather I speak them bester and bester! :D :D :D Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts