Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος είναι να δουλεύει με το ρεύμα ωσότου γεμίσει η μπαταρία, μετά μόνο με την μπαταρία μέχρι να αδείασει κ.ο.κ

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ρε παιδια εχω ενα HP compaq nx9105.Θελω να βαλω καρτα Mini pci για WiFi..Το λαπτοπ αυτο εχει mini pci??Δεν μπορω να βρω πουθενα πληροφοριες..

pcmcia θυρα εχει; λογικα ναι. αν εχει βαλε μια τετοια :)

edit: απ'οτι ειδα εχει wifi, δεν καταλαβα τι θες να κανεις :p

"Wireless Devices

Support for a broad range of secure, integrated wireless LAN options featuring support for the latest industry standards"

και pcmcia

"One Type II PC Card Slot which supports both 32-bit CardBus and 16-bit PC Cards"

http://h18002.www1.hp.com/products/quickspecs/11900_div/11900_div.HTML

Mia erotisi. Exw ena acer travelmate 2601 kai h rimada i othoni den anoigei enw an valw exwteriko monitor doulevei mia xara. H alithia einai oti dixnei kati alla einai para ma para polu axno. Exei kaneis upopsin tou kati?

Όλα καλά.

Για δώστε μου τα φώτα σας παιδιά αν μπορείτε: έχω ένα φορητό Compaq Pressario 2100, αγορασμένο το 2003 με επεξεργαστή athlon XP-M 2200+ και κάρτα γραφικών ATI Mobility Radeon με μνήμη shared εώς 64 ΜΒ. Τον συνέδεσα σε μια καινούρια LCD-TV μέσω καλωδίου D-Sub (VGA) και συνέβη το εξής περίεργο: ενώ η εικόνα του υπολογιστή (π.χ. η επιφάνεια εργασίας, ο windows explorer κλπ) στην τηλεόραση είναι τέλεια, δεν παίζουν τα αρχεία βίντεο. 'Η μάλλον παίζουν καθώς βλέπω τη μπάρα προοδου να κινείται και τα δευτερόλεπτα να περνούν, ακούω τον ήχο αλλά η εικόνα είναι μαύρη. Στην οθόνη του φορητού ταυτόχρονα παίζει κανονικά. Δοκίμασα τόσο με Divx όσο και με κανονικά DVD και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Γνωρίζει κανείς τί συμβαίνει; Έχω ξεχάσει κάποια ρύθμιση, φταίει η κάρτα γραφικών; Είναι κάτι άλλο; Δε φαντάζομαι να φταίει η τηλεόραση ε; :ninja:

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Δεν είναι περίεργο. Οι ATI mobility radeon εκείνης της εποχής (δεν ξέρω αν το κάνουν και οι πιο πρόσφατες) δεν δείχνουν αρχεία βίντεο ταυτόχρονα σε δύο μόνιτορ ή μόνιτορ και τηλεόραση (μάλλον για αντιπειρατικούς λόγους που ποτέ δεν κατάλαβα). Την οθόνη που θα δείχνει το βίντεο μπορείς όμως εσύ να επιλέξεις. Στο δικό μου λαπτοπ Compaq Presario 2800 + Ati mobility radeon 7500 κάνω την εναλλαγή ενώ παίζει το βίντεο full screen με Fn+F4. Δεν ξέρω αν αυτό το shortcut λειτουργεί και στο δικό σου διαφορετικά ψάξε στις ρυθμίσεις της ATI ή στο προσπέκτους.

-iPod Nano Chromatic 8 GB Red [product]

-iPhone 3G 16GB black

-MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB

Eυχαριστώ πάρα πολύ, θα το δοκιμάσω.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Πρόσεξε ότι το Fn+F4 (ή όποιο είναι στο δικό σου) έχει τρία βήματα ... Οθόνη Λαπτοπ -> Εξωτερική οθόνη -> Και οι δύο οθόνες μαζί ... και περνάς διαδοχικά από την μία ρυθμίση στην άλλη πατώντας το συνεχόμενα. Εσύ έχεις εικόνα και στις δύο οθόνες οπότε είναι στη ρύθμιση ...Και οι δύο οθόνες μαζί... Ενώ το έχεις συνδεδεμένο στην τηλεόραση πρέπει να το φέρεις στη ρύθμιση ...Εξωτερική οθόνη... και θα έχεις εικόνα μόνο στην τηλεόραση (που θα δείχνει τα βίντεο) ενώ η οθόνη του λαπτοπ θα είναι μαύρη.

-iPhone 3G 16GB black

-MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB

Guest valeria
Βρε παιδιά με ποιο συνδιασμό βγαίνει από stand-by mode;Κάθε φορά που μπαίνει σε stand-by πρέπει να κλείνω το καπάκι του φορητού για να μπαίνει στο log-in.:blink:

Mέχρι το Σάββατο (αν όλα πάνε καλά, ίσως και νωρίτερα) θα έχει φθάσει κάποιος (δεν γνωρίζω τι θα μου αποσταλλεί - μη γελάτε, ειναι complicated story :λολ: ) φορητός υπολογιστής. Αν κάποιος γνωρίζει διάφορες χρησιμες και μη εφαρμογές (π.χ στις δυο τελευταίες σελίδες πήρε το μάτι μου το Notebook Hardware Control) που δημιουργήθηκαν ειδικά για laptops, τέτοιες πληροφορίες ειναι κάτι περισσότερο απο ευπρόσδεκτες.

Ευχαριστώ

:)

Valeria Εξαρτάται από τη μάρκα του φορητού σου. Κάθε μάρκα έχει και τις δικές τις πατέντες. Π.χ στο δικό μου Compaq μπαίνει σε stand-by mode εκτός από το γνωστό Start -> Turn Off -> Stand By με το shortcut Fn+F3 και βγαίνει είτε ανοίγοντας το καπάκι (άμα το έχω κλειστό) είτε πατώντας το κουμπί Fn (άμα το καπάκι είναι ανοιχτό) ή ακόμα και με το ίδιο το κουμπί On (αυτό που ανάβουμε τον υπολογιστή).

-iPhone 3G 16GB black

Guest valeria
Valeria Εξαρτάται από τη μάρκα του φορητού σου. Κάθε μάρκα έχει και τις δικές τις πατέντες. Π.χ στο δικό μου Compaq μπαίνει σε stand-by mode εκτός από το γνωστό Start -> Turn Off -> Stand By με το shortcut Fn+F3 και βγαίνει είτε ανοίγοντας το καπάκι (άμα το έχω κλειστό) είτε πατώντας το κουμπί Fn (άμα το καπάκι είναι ανοιχτό) ή ακόμα και με το ίδιο το κουμπί On (αυτό που ανάβουμε τον υπολογιστή).
Έχω Dell,δοκίμασα το Οn (Power) και δούλεψε!Σ'ευχαριστώ πολύ!:)

Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω φορητό. Πήγα απο ΠΛΑΙΣΙΟ και είδα μερικούς για να κρίνω αρχικά την ποιότητα κατασκευής, και αυτό που παρατήρησα είναι πως υπάρχουν λαπτοπς με ονομαστικό μέγεθος οθόνος 17" και άλλοι με 15" και όμως η διαφορά με πρώτη ματιά είναι ελάχιστη, όσον αφορά την επιφάνεια..

Ισχύει ή ζαλίστηκα που τα είδα μαζεμένα όλα?

Επίσης για τα TurboX τι άποψη έχετε? Έχει πάρει κανείς? Είχε κανένα πρόβλημα?

Επειδή δεν πρόκεται να τον μετακινώ και πολύ (πιο πολύ για desktop θα τον έχω) δεν με ενδιαφέρει τόσο το βάρος. Θέλω 17άρα οθόνη (ή τουλάχιστον 'σαν' 17άρα, όπως είπα κ παραπάνω), 1giga RAM, τουλάχιστον 3 usb, Wireless, SATA HDD 80+, Γραφικά 128 στην χειρότερη (προτιμώ 256) και τέλος μπαταρία που να μην 'πεθάνει' μόλις λήξει η εγγύηση του..

pcmcia θυρα εχει; λογικα ναι. αν εχει βαλε μια τετοια :)

edit: απ'οτι ειδα εχει wifi, δεν καταλαβα τι θες να κανεις :p

"Wireless Devices

Support for a broad range of secure, integrated wireless LAN options featuring support for the latest industry standards"

και pcmcia

"One Type II PC Card Slot which supports both 32-bit CardBus and 16-bit PC Cards"

http://h18002.www1.hp.com/products/quickspecs/11900_div/11900_div.HTML

Κι ομως δεν έκει καρντια μου :lol: :p Το συγκεκριμενο που εχω εγω δεν εχει ενσωματωμενο..δυστυχως :( Γι αυτο καλυτερο ειναι να βαλω Mini Pci παρα να εχω αυτο το πραγμα να πεταει απ το πλαι :mad:

Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω φορητό. Πήγα απο ΠΛΑΙΣΙΟ και είδα μερικούς για να κρίνω αρχικά την ποιότητα κατασκευής, και αυτό που παρατήρησα είναι πως υπάρχουν λαπτοπς με ονομαστικό μέγεθος οθόνος 17" και άλλοι με 15" και όμως η διαφορά με πρώτη ματιά είναι ελάχιστη, όσον αφορά την επιφάνεια..

Ισχύει ή ζαλίστηκα που τα είδα μαζεμένα όλα?

Επίσης για τα TurboX τι άποψη έχετε? Έχει πάρει κανείς? Είχε κανένα πρόβλημα?

Επειδή δεν πρόκεται να τον μετακινώ και πολύ (πιο πολύ για desktop θα τον έχω) δεν με ενδιαφέρει τόσο το βάρος. Θέλω 17άρα οθόνη (ή τουλάχιστον 'σαν' 17άρα, όπως είπα κ παραπάνω), 1giga RAM, τουλάχιστον 3 usb, Wireless, SATA HDD 80+, Γραφικά 128 στην χειρότερη (προτιμώ 256) και τέλος μπαταρία που να μην 'πεθάνει' μόλις λήξει η εγγύηση του..

Για κοίταξε το Acer Aspire 9504 ? Το έχω κανα δυό Μήνες πολύ καλό,και κανένα πρόβλημα .

(τιμή 2000.00 € )

Κι ομως δεν έκει καρντια μου :lol: :p Το συγκεκριμενο που εχω εγω δεν εχει ενσωματωμενο..δυστυχως :( Γι αυτο καλυτερο ειναι να βαλω Mini Pci παρα να εχω αυτο το πραγμα να πεταει απ το πλαι :mad:
δεν πεταει πολυ, τετοια εχω βαλει :p. 1,5-2 εκατοστα, ουτε που το καταλαβαινεις :)

αν βρεις βεβαια mini pci...περι ορεξεως:)

Γραφικά 128 στην χειρότερη (προτιμώ 256) και τέλος μπαταρία που να μην 'πεθάνει' μόλις λήξει η εγγύηση του..
Σημασία έχει περισότερο ποια κάρτα γραφικών έχει και όχι πόσο mb είναι η μνήμη της! Πχ μια ενσωματωμένη μπορεί να έχει 512mb shared ενώ μια άλλη να είναι gf7800 256mb dedicated. Στη πρώτη περίπτωση δε θα παίζεις σχεδόν τίποτα ενώ στη δεύτερη σχεδόν τα πάντα. Σημασία έχει ο πυρήνας... ;)

Οπότε κοιτάμε το chip? Ποια να προσέξω?

Επίσης, επειδή έχω ήδη μια εμπειρία με λαπτοπ (Compaq Presario 1700, αγορά πριν 5 χρόνια, 1,5μ δρχ - κρατάει ακόμα αλλά η μπαταρία διαρκεί 6 λεπτά) τον οπόιο τον είχα 'σκίσει' (ανοικτός μ.ο. 15ώρες τη μέρα για downloads), και μάλλον γιαυτό δεν άντεξε κ πολύ (του άλλαξα δίσκο στον 1,5 χρόνο), παίζουν τέτοια προβλήματα με τους φορητούς που κυκλοφορούν τώρα ή είναι πιο ανθεκτικοί?

Δηλ. ένα λαπτοπ τωρινής τεχνολογιάς μπορεί να αντέξει τη σκληρή χρήση, όπως ο desktop, όσον αφορά το HW τους πάντα, όπως δίσκος, μπαταρία, κ γενικά τις φθορές?

Δηλ. ένα λαπτοπ τωρινής τεχνολογιάς μπορεί να αντέξει τη σκληρή χρήση, όπως ο desktop, όσον αφορά το HW τους πάντα, όπως δίσκος, μπαταρία, κ γενικά τις φθορές?

Αυτό δε νομίζω ότι μπορεί να στο απαντήσει κανείς με ασφάλεια. Πάντως εγώ δεν το εμπιστεύομαι για χρήση adsl ;)

Guest valeria
Αυτό δε νομίζω ότι μπορεί να στο απαντήσει κανείς με ασφάλεια. Πάντως εγώ δεν το εμπιστεύομαι για χρήση adsl ;)
Mε ποια έννοια το λες αυτό;Με την έννοια ότι δεν το εμπιστεύεσαι να κατεβάζει 24/7/365 ή κάτι άλλο;

δεν πεταει πολυ, τετοια εχω βαλει :p. 1,5-2 εκατοστα, ουτε που το καταλαβαινεις :)

αν βρεις βεβαια mini pci...περι ορεξεως:)

Εχω ηδη εδω κι 1.5 χρονο pcmcia wifi καρτα :) Απλα επειδη με ενοχλει για να πω την αληθεια εχω βρει ενσωματωμενη αλλα δεν ξερω τι να κανω..Αν εχει δλδ mini pci :s

Mε ποια έννοια το λες αυτό;Με την έννοια ότι δεν το εμπιστεύεσαι να κατεβάζει 24/7/365 ή κάτι άλλο;
Αυτό ακριβώς. Σκεπτόμουν να πάρω laptop για χρήση 24/7 αλλά λόγω σοβαρών αμφιβολιών για το αν θα αντέξει κατέληξα σε desktop.

Guest valeria
Αυτό ακριβώς. Σκεπτόμουν να πάρω laptop για χρήση 24/7 αλλά λόγω σοβαρών αμφιβολιών για το αν θα αντέξει κατέληξα σε desktop.
A ok,γιατί εγώ έχω laptop πάνω σε dsl,αλλά δεν το έχω για να κατεβάζω τόσο πολύ,κυρίως για σερφάρισμα,άντε να κατεβάσω μια φορά στο τόσο καμιά ταινία,γι'αυτό ρώτησα μήπως έχει και κάποιες άλλες επιπτώσεις η χρήση dsl σε laptop...:O

Εγώ κατέληξα στον Acer 5652 WLMi με Intel Duo 1.66, 100 GB SATA HDD, 15,4 Wide XGA, nVidia GeForce 256Mb Dedicated (νομίζω :P), μπαταρία 8 cell, 1 Giga DDR, Card Reader, BT, TV Tuner..

Δεν τον έχω ανοίξει ακόμα, θα σας πω απο αύριο εντυπώσεις..

Τι να προσέξω για αρχή? Από το κατάστημα που είπαν να το αφήσω να φορτίσει για 15 ώρες, όπως και τα κινητά.. (Lol.. ?) Ισχύει?

Απο άποψη τροφοδοσίας? Αξίζει να πάρω ένα πολύμπριζο με σταθεροποιητή τάσης?

To laptop έχει ακριβώς την ίδια πιθανότητα για βλάβη όσο το desktop... Το πρόβλημα είναι ότι μετά την υποθετική βλάβη το service και τα ανταλλακτικά για το desktop είναι πολύ πιο φθηνά από ότι για το laptop. Βέβαια παίζουν και άλλοι παράγοντες όπως ποιότητα κατασκευής, προσοχή από μέρος του χρήστη, αν βρίσκεσαι πίσω από UPS, τύχη κτλ.

Σου λέω την προσωπική μου εμπειρία. Compaq Presario 2800 αγορασμένο πριν 3.5 χρόνια, τα πρώτα 2.5 χρόνια αναμμένο 12 ώρες την ημέρα σταθερά, τον τελευταίο χρόνο αναμμένο 24/7/365 με κανένα απολύτως πρόβλημα... Βέβαια τώρα θα του αλλάξω σκληρό (όπως θα έκανα και με desktop μετά από τόση χρήση) για προληπτικούς λόγους και όχι γιατί μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα...

-iPhone 3G 16GB black

Εγώ κατέληξα στον Acer 5652 WLMi με Intel Duo 1.66, 100 GB SATA HDD, 15,4 Wide XGA, nVidia GeForce 256Mb Dedicated (νομίζω :P), μπαταρία 8 cell, 1 Giga DDR, Card Reader, BT, TV Tuner..

Δεν τον έχω ανοίξει ακόμα, θα σας πω απο αύριο εντυπώσεις..

Τι να προσέξω για αρχή? Από το κατάστημα που είπαν να το αφήσω να φορτίσει για 15 ώρες, όπως και τα κινητά.. (Lol.. ?) Ισχύει?

Απο άποψη τροφοδοσίας? Αξίζει να πάρω ένα πολύμπριζο με σταθεροποιητή τάσης?

Άντε φίλε μου μεγειά, περιμένω με ανυπομονησία εντυπώσεις μιας και μάλλον σ΄αυτό θα καταλήξω κι εγώ και όλο λέω να πάω να το πάρω και όλο το καθυστερώ αλλά δε βλέπω να βγαίνει και κανένα ανταγωνιστικό μοντέλο. Από που το πήρες τελικά;; Τι τιμή;;

Αλήθεια για τους γνωρίζοντες η Geforce 7600 go στα 256ΜΒ τι λέει σαν κάρτα;; Το επόμενο μοντέλο της acer έχει την ΑΤΙ Χ1400 512ΜΒ και στο multirama μου είπε ο υπάλληλος ότι αν και η 7600 είναι πολύ καλή η Χ1400 είναι απίστευτα πιο εξελιγμένη

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...