Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια τα Samsung τι λενε για laptops?

Είδα το Χ60 που είναι το μόνο που είναι κάπως κοντά σ'αυτα που θέλω να έχει το laptop μου...

Να και τι θέλω αν έχει κανείς υπόψην του κάποιο παρόμοιο μοντέλο:

Core Duo T2500 (2.0Ghz)

2GB Ram

100GB Hard disk drive (προτιμώ 7200 RPM αλλά συμβιβάζομαι και με 5400, αφού σε 3 μόνο εταιρίες ειδα 7200)

Nvidia 7600 or Ati 1600 Gfx cards

τα υπόλοιπα κανονίζονται...

α και κάτι άλλο... 17" δεν είναι πολύ μεγάλη οθόνη ??

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

toxic said:
Παιδια τα Samsung τι λενε για laptops?

Είδα το Χ60 που είναι το μόνο που είναι κάπως κοντά σ'αυτα που θέλω να έχει το laptop μου...

Να και τι θέλω αν έχει κανείς υπόψην του κάποιο παρόμοιο μοντέλο:

Core Duo T2500 (2.0Ghz)

2GB Ram

100GB Hard disk drive (προτιμώ 7200 RPM αλλά συμβιβάζομαι και με 5400, αφού σε 3 μόνο εταιρίες ειδα 7200)

Nvidia 7600 or Ati 1600 Gfx cards

τα υπόλοιπα κανονίζονται...

αναλογως γιατι χρηση το θελεις,αν σε ενδιαφερει γραφιστικη και animation αυτη η αθονη θα σου ειναι στα μετρα σου.τωρα αν το θελεις για απλη χρηση,κατεμε μια 15,4 ειναι μια χαρα! :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

toxic said:
Αν σε ενδιαφέρει το μηχάνημα να είναι πραγματικά φορητό, δηλαδή να μπορείς να το μετακινείς εύκολα, τότε προτίμησε ένα με οθόνη 15.4'' με ανάλυση 1680*1050.

15,4" είναι αρκετή για εμενα. Αλλα δεν βρήκα πουθενά κανένα laptop με 15ara οθόνη και τέτοια χαρακτηριστικά. έχετε τίποτα υπόψιν σας?

Διαβάζω ώρες τώρα τα σχόλια όλων προσπαθώντας να καταλήξω στο μηχάνημα που θα αγοράσω.

Αυτά που ψάχνω σε ένα φορητό είναι, εκτός από τα καλά χαρακτηριστικά, η ποιότητα ενός ενδεχόμενου service. Συνεπώς, έχω αποκλείσει εταιρείες όπως η Acer και η HP (ας με συγχωρήσουν οι κάτοχοί τους). Από κει και πέρα, το χάος!

1η μου επιλογή παραμένουν τα Turbo-X, λόγω του άμεσου service και της δυνατότητας αναβάθμισης. Επίσης τα Dell είναι πολύ καλή περίπτωση, αλλά λίγο ακριβά. Αν παραγγείλω Dell από Αγγλία, ισχύει η εγγύηση; Γνωρίζει κανείς;

Ερωτηματικά είναι η Toshiba και η Fujitsu-Siemens. Μπορώ να περιμένω κάτι αντίστοιχο με το service του Πλαισίου; Δεν αποθεώνω το Πλαίσιο, αλλά αυτό το 4h service είναι πολύ μεγάλο πράγμα.

Τέλος, να πω ότι τα χαρακτηριστικά που ψάχνω είναι:

διπύρηνος επεξεργαστής

1GB μνήμη

80GB HDD (τουλάχιστον)

15,4' οθόνη

αυτόνομη κάρτα γραφικών (X700 ή παραπάνω)

mcde said:
Αν σε ενδιαφέρει το μηχάνημα να είναι πραγματικά φορητό, δηλαδή να μπορείς να το μετακινείς εύκολα, τότε προτίμησε ένα με οθόνη 15.4'' με ανάλυση 1680*1050.

Ποιο notebook προσφέρει κάτι τέτοιο;

coni said:
Διαβάζω ώρες τώρα τα σχόλια όλων προσπαθώντας να καταλήξω στο μηχάνημα που θα αγοράσω.

Αυτά που ψάχνω σε ένα φορητό είναι, εκτός από τα καλά χαρακτηριστικά, η ποιότητα ενός ενδεχόμενου service. Συνεπώς, έχω αποκλείσει εταιρείες όπως η Acer και η HP (ας με συγχωρήσουν οι κάτοχοί τους). Από κει και πέρα, το χάος!

1η μου επιλογή παραμένουν τα Turbo-X, λόγω του άμεσου service και της δυνατότητας αναβάθμισης. Επίσης τα Dell είναι πολύ καλή περίπτωση, αλλά λίγο ακριβά. Αν παραγγείλω Dell από Αγγλία, ισχύει η εγγύηση; Γνωρίζει κανείς;

Ερωτηματικά είναι η Toshiba και η Fujitsu-Siemens. Μπορώ να περιμένω κάτι αντίστοιχο με το service του Πλαισίου; Δεν αποθεώνω το Πλαίσιο, αλλά αυτό το 4h service είναι πολύ μεγάλο πράγμα.

Τέλος, να πω ότι τα χαρακτηριστικά που ψάχνω είναι:

διπύρηνος επεξεργαστής

1GB μνήμη

80GB HDD (τουλάχιστον)

15,4' οθόνη

αυτόνομη κάρτα γραφικών (X700 ή παραπάνω)

Μάπα είναι το service του Πλαισίου! Εγώ πριν κάποια χρόνια (όταν δεν ήξερα χριστό από υπολογιστές και είχα ένα Turbo-X που ξαφνικά σταμάτησε να δουλεύει πήρα και η απάντηση τους ήταν "αφήστε το καμιά βδομάδα να κουλάρει και ξαναδοκιμάστε¨... :mad: :mad: :mad: ) Μακριά από το πλαίσιο!!!!!

Όσο για το notebook που ψάχνεις για κοίτα αυτό...

A100-192

Για μένα είναι ΤΟ καλύτερο στην τιμή του που κυκλοφορεί στην αγορά! (και έχει και 512 ΜΒ πάνω απ' όσα γράφει αυτήν την περίοδο - δώρο από την Toshiba - δηλαδή 1024 MB

Aν έπαιρνα laptop αυτήν την περίοδο αυτό θα έπαιρνα χωρίς 2η σκέψη!! ;) ;)

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Ξέχασα να γράψω ότι δεν ήθελα να ξεφύγω από τα 1000-1200 ευρώ!

Και από service τι λέει η Toshiba; Φέρνει άνθρωπο στο χώρο σου για να ελέγξει το μηχάνημα; Γιατί έχω παράδειγμα φίλου που μένει στα Χανιά, τηλεφώνησε στη Dell (απ΄ όπου είχε πάρει το μηχάνημα), του έστειλαν το ανταλλακτικό που χρειαζόταν και πήγε την άλλη μέρα ο τεχνικός και το αντικατέστησε!

Όσο για το service του Πλαισίου, μήπως έχουν αλλάξει από τότε τα πράγματα; Γιατί, οτι και να έχει το μηχάνημα, αν το service γίνεται σε 4 ώρες, δεν είναι μεγάλο το κέρδος; Λέω τώρα εγώ ...

Μπορεί και να έχει αλλάξει...αλλά εμένα προσωπικά με έχασε από τότε... Μόνο κανα part μπορεί να πάρω γιατί η αλήθεια είναι πως έχουν ποικιλία!

Δεν νομίζω πως γίνεται κάτι αντίστοιχο στην Toshiba.

Όσον αφορά το service του Πλαισίου, τουλάχιστον στα desktop με τα οποία έχω εμπειρία (καθώς και όσον αφορά μεμονωμένα parts) δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Μακράν πιο συνεργάσιμοι από οποιοδήποτε άλλο service (άλλης αλυσίδας ή και εταιρίας). Οπότε θεωρώ ότι η υποστήριξη που παρέχουν είναι ένα μεγάλο + για την αγορά build to order laptop από εκεί.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

DesertSMisSRaiN said:
Δεν νομίζω πως γίνεται κάτι αντίστοιχο στην Toshiba.

Κάτι τέτοια είναι που με προβληματίζουν και αμφιταλαντεύομαι ακόμα.

Είχα σημαδέψει και αυτό

το μηχάνημα από το Πλαίσιο, αλλά όταν το είδα και το ακούμπησα ... έβραζε!!!

Πάντως είναι καλό το μηχάνημα που προτείνεις

Coni, για τα λεφτά του είναι ΠΑΡΑ πολύ καλό! Και επίσης τα Toshiba ειναι και πιο "στοιβαρά" μηχανήματα, και προσωπικά μου αρέσουν και σαν design...

Πάντως φίλε μου να σου πω κάτι; Καλύτερα να δώσεις 300 ευρώ παραπάνω (πάρ' το με δόσεις!) και να πάρεις κάτι που θα σου κρατήσει... Άσε που δεν θα σπάσουν και τα νεύρα σου!

DesertSMisSRaiN said:
Coni, για τα λεφτά του είναι ΠΑΡΑ πολύ καλό! Και επίσης τα Toshiba ειναι και πιο "στοιβαρά" μηχανήματα, και προσωπικά μου αρέσουν και σαν design...

Πάντως φίλε μου να σου πω κάτι; Καλύτερα να δώσεις 300 ευρώ παραπάνω (πάρ' το με δόσεις!) και να πάρεις κάτι που θα σου κρατήσει... Άσε που δεν θα σπάσουν και τα νεύρα σου!

Μωρέ έχω ένα υπόλοιπο από λίστα γάμου στον Κωτσόβολο και περιμένω να βρω ένα καλό μηχάνημα (όπως αυτό που λες) για να "χτυπήσω"

Τα toshiba δεν τα πολυσυμπαθώ εγώ και γενικά δεν άκουσα και πολύ καλά σχόλια. Asus δεν μπορούμε να βρούμε online?

Κοίυε δεν ξέρω γιατί το θες...Σε λίγο καιρό θα βγούνε και τα Core 2 Duo μοντέλα που είναι ¨"40% πιο γρήγορα και λιγότερο θερμά" αλλά όχι φυσικά σε όλες τις εφαρμογές (κυρίως multimedia!)...

Αν το θες για γραφείο (office και internet) δεν λέει...Είναι πολλά! Έχει και καρτα γραφικών πολύ καλή και σκληρό αρκετά μεγάλο, γενικά είναι πάνω από αυτά που θες...

toxic said:
Τα toshiba δεν τα πολυσυμπαθώ εγώ και γενικά δεν άκουσα και πολύ καλά σχόλια. Asus δεν μπορούμε να βρούμε online?

Να ένα site αλλά έρχονται και στην Ελλάδα! Δεν χρειάζεται να τα πάρεις από το internet

Καλημερα φιλοι. Εχω ενα FUJITSU SIEMENS AMILO A και μου χαλασε το cd-dvd. Στην αρχη δεν εγραφε και τωρα δεν διαβαζει καν. Τι μπορω να κανω και με τι κοστος περιπου?

ευχαριστω

ΕΙΤΕ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΕΙΤΕ ΒΡΕΧΕΙ ΜΕΝΕΙ ΛΕΥΚΟ ΤΟ ΓΙΑΣΕΜΙ...

Πήγα χτες στο πλαίσιο για να ρίξω για να ρίξω μια ματιά στους φορητούς που υπήρχαν εκεί με σκοπό να ξεθολώσω λίγο το τοπίο..

Και καθώς κοιτούσα ανάμεσα στο πλήθος των laptop που είχε για δοκιμή (Toshiba, Acer, HP, TurboX, Sony..) είδα τον LG S1-M ο οποίος είχε πραγματικά το πιο ωραίο design από οτιδίποτε εκεί μέσα..! (Πολύ καλύτερος απο Vaio) ;)

Τι έχετε να πείτε για την LG? Υπάρχουν άσχημες εμπειρίες από κατόχους τους? Θέλω επίσης να ρωτήσω τι σημαίνει το "hypermemory" σε μία κάρτα γραφικών και όταν μία κάρτα γραφικών είναι Mobility, τι διαφορά έχει από το αντίστοιχο, απλό μοντέλο (από θέμα επιδόσεων).:confused:

Α! και κάτι άλλο! TurboX ή Innovator? :happy:

(Σας κούρασα? δεν σας κούρασα! :D )

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Καλημέρα σε όλους

Είναι πρωτη φορά που γράφω στο συγκεκριμένο θέμα και ήδη έχω εντυπωσιαστεί από την ποικιλία των πληροφοριών.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Θέλω να αγοράσω ένα φορητό. Από μια πρόχειρη έρευνα αγοράς κατάλαβα ότι από τη μια μεριά είναι τα Vaio και από την άλλη όλα τα άλλα!

Και ότι η ουσιαστική διαφορα είναι η οθόνη. Σίγουρα τα Vaio έχουν καταπληκτικη. Από κει και πέρα όμως αξίζει να πάρω ένα Sony με πιο αδύνατα χαρακτηριστικα (τα οποία βέβαια με καλύπτουν με το παραπάνω) ή να προτιμήσω να διαθέσω τα ίδια περίπου χρήματα για να αγοράσω ένα Acer ή ένα Toshiba με σαφώς καλύτερα χαρακτηριστικά;

Οι φίλοι που έχουν Sony είναι ευχαριστημένοι; Έχουν προκύψει προβλήματα;

Γιατί η αλήθεια είναι πως οι φορητοί της Sony δεν είναι πολλά χρόνια στην αγορά και νομίζω πως δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την απόδοσή τους.

Ευχαριστώ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εντάξει, δεν είναι και τόσο λίγα χρόνια στην αγορά τα Vaio.

Εγώ πάντως που είχα παίξει με 2-3 πέρσι δε με άρεσαν διότι σε ένα η μπαταρία δεν εφάρμοζε καλά και με εκνεύρισε όλο το bloatware που είχε, βάλε αυτό, βάλε εκείνο, πέντε ώρες να βγει η μπάρα στα δεξιά κλπ... ΙΜΗΟ πάντα.

@jotz Toshiba ναι, Acer είναι ρίσκο.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

jotz said:
Καλημέρα σε όλους

Είναι πρωτη φορά που γράφω στο συγκεκριμένο θέμα και ήδη έχω εντυπωσιαστεί από την ποικιλία των πληροφοριών.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Θέλω να αγοράσω ένα φορητό. Από μια πρόχειρη έρευνα αγοράς κατάλαβα ότι από τη μια μεριά είναι τα Vaio και από την άλλη όλα τα άλλα!

Και ότι η ουσιαστική διαφορα είναι η οθόνη. Σίγουρα τα Vaio έχουν καταπληκτικη. Από κει και πέρα όμως αξίζει να πάρω ένα Sony με πιο αδύνατα χαρακτηριστικα (τα οποία βέβαια με καλύπτουν με το παραπάνω) ή να προτιμήσω να διαθέσω τα ίδια περίπου χρήματα για να αγοράσω ένα Acer ή ένα Toshiba με σαφώς καλύτερα χαρακτηριστικά;

Οι φίλοι που έχουν Sony είναι ευχαριστημένοι; Έχουν προκύψει προβλήματα;

Γιατί η αλήθεια είναι πως οι φορητοί της Sony δεν είναι πολλά χρόνια στην αγορά και νομίζω πως δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την απόδοσή τους.

Ευχαριστώ.

Έχοντας vaio εδώ και 10 μήνες περίπου είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. Και όντως η οθόνη είναι καταπληκτική!! Γενικά αφού σε καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του vaio που είδες, εγώ θα σου έλεγα πάρτο. Μετα από κάποιο καιρό θα μπορεις με κάποια αναβάθμιση μνήμης ή και δίσκου να τον ενισχύσεις αν χρειαστεί. Ποια μοντέλα έχεις υπόψη; Όχι μόνο απο sony αλλά γενικα.

Μεταξύ toshiba και acer θα διάλεγα toshiba.

DesertSMisSRaiN said:
Κοίυε δεν ξέρω γιατί το θες...Σε λίγο καιρό θα βγούνε και τα Core 2 Duo μοντέλα που είναι ¨"40% πιο γρήγορα και λιγότερο θερμά" αλλά όχι φυσικά σε όλες τις εφαρμογές (κυρίως multimedia!)...

Αν το θες για γραφείο (office και internet) δεν λέει...Είναι πολλά! Έχει και καρτα γραφικών πολύ καλή και σκληρό αρκετά μεγάλο, γενικά είναι πάνω από αυτά που θες...

Μια χαρά μου φαίνεται το μηχάνημα σε χαρακτηριστικά. Μίλησα και με κάποιους ανθρώπους της Toshiba σχετικά με τα των εγγυήσεων και με έπεισαν για την ποιότητα των υπηρεσιών τους. Θα μου πεις, όλα στην πράξη αποδεικνύονται. Μιας λοιπόν και το έχει και ο Κωτσόβολος κι εκείνη η λίστα γάμου περιμένει να καταναλωθεί, να την αφήσω να περιμένει;;;:rolleyes:

jotz said:

Και ότι η ουσιαστική διαφορα είναι η οθόνη. Σίγουρα τα Vaio έχουν καταπληκτικη.

οντως, η μεγαλη διαφορα ειναι στην οθονη, τα sony ξεχωριζουν σε αυτο αλλα υπαρχει ενα αλλα, οτι αν τα βαλεις τα sony διπλα στα υπολοιπα θα δεις τη διαφορα στην οθονη, αλλα επειδη στο σπιτι, στη δουλεια ή οπουδηποτε δε θα εχεις 15 φορητους να συγκρινεις τις οθονες, δεν προκειται καμια στιγμη να νιωσεις οτι σε χαλαει η οθονη. οταν πηρα το toshiba, διπλα υπηρχε ενα sony και πραγματικα με χαλουσε η οθονη, σκεφτηκα ομως οτι ειχα ενα fujitsu του '99 και δεν ειχα προβλημα με την οθονη, περα απο το μεγεθος, αρα λεω θα εχω με αυτη; κι ετσι εγινε, δεν εχω κανενα προβλημα, μια χαρα χρωματα και φωτεινοτητα :)

οι τιμες ηταν ιδιες αλλα ο toshiba ειχε 0,25 γρηγοροτερο επεξεργαστη, γρηγοροτερο σκληρο, καλυτερη καρτα γραφικων, γιατι να επαιρνα το sony;

αληθεια οσοι εχετε sony που την εχετε τη φωτεινοτητα; πρεπει να στραβωνει :rolleyes: :happy:

coni said:
Μια χαρά μου φαίνεται το μηχάνημα σε χαρακτηριστικά. Μίλησα και με κάποιους ανθρώπους της Toshiba σχετικά με τα των εγγυήσεων και με έπεισαν για την ποιότητα των υπηρεσιών τους. Θα μου πεις, όλα στην πράξη αποδεικνύονται. Μιας λοιπόν και το έχει και ο Κωτσόβολος κι εκείνη η λίστα γάμου περιμένει να καταναλωθεί, να την αφήσω να περιμένει;;;:rolleyes:

Και εγώ δεν έχω ακούσει σημαντικά παράπονα από τους πελάτες Toshiba μηχανημάτων...

Καλή αγορά φίλε μου!! Δεν νομίζω να το μετανοιώσεις!

Μιλώντας σήμερα και με τον άνθρωπο από την Toshiba, μου είπε ότι πράγματι το μηχάνημα προσφέρεται με 1GB Μνήμη, καθώς έχει βγει σε προσφορά. Αν υπολογίσεις ότι δίνεται στην ίδια τιμή με το Α100-237, που έχει λίγο πιο αδύναμο επεξεργαστή, λιγότερη μνήμη και μικρότερο σκληρό, τότε πραγματικά είναι καλή ευκαιρία.

Θα δούμε ...

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...