Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Guest valeria
Πολύ όμορφη φαίνεται.. Την φέρνει το ΠΛΑΙΣΙΟ? Τιμούλα έχουμε?

Δυστυχώς όχι Πλαίσιο...Μπορείς να την παραγγείλεις όμως από Multirama,αν φυσικά δεν έχεις την δυνατότητα να πας σε κάποιο που την έχει να την πάρεις αμέσως.Mόλις 39,90!Όχι μόνο είναι όμορφη,αλλά είναι και από πολύ ωραίο υλικό,πολύ καλοφτιαγμένη...Νατη και στο site του Multirama:http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BagCasePortable&cp_id=68117

:)

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Kάπου πήρε το μάτι μου για "bug της κάρτας γραφικών", σε μοντέλα της Fujitsu Siemens... Μπορεί κάποιος να μου πει?

Ρωτάω γιατί υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα με κάποια μοντέλα της... Θελω να δω αν λέτε το ίδιο πράγμα.

Kανείς? :ninja: :ninja:

Το είπα εξ'αρχής ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις. Ο ''δικός'' μου τρόπος (μπαταρία πάντα μέσα + ένα πλήρη κύκλο ξεφόρτισης-φόρτισης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) μου συστάθηκε από το service της Compaq όταν αγόρασα το λαπτοπ αλλά μετά την είδα να προτείνεται και σε διάφορα φόρα. Και πρέπει να πω ότι μετά από 3 χρόνια και 3 μήνες χρήσης έχω μία πτώση στη διάρκεια της μπαταρίας μικρότερης του 30% (από δυόμισυ ώρες σε μιά ώρα και τρία τέταρτα αυτονομία). Συν το ότι στις διακοπές ρεύματος το λαπτοπ μένει πάντα αναμμένο και είναι και πιο εύκολο στη χρήση (δεν έχει βάλε-βγάζε)....

παιδια καλησπερα....ειχα ενα λαπτοπ π4 στα 2.8 κ την μπαταρια την ειχα αλλοτε μεσα αλλοτε εξψ αλλα πανω σε 1.5 χρονο η μπαταρια δε κραταγε καλα. τωρα πηρα καινουριο κ δε ξερω τι να κανω σχετικα με τη φορτιση. δε 8ελω να τα φτυσει κ αυτη. πιστευετε οτι πρεπει να την αφηνω μεσα κ απλα οπως λετε μια φορα τη βδομαδα να την αποφορτιζω? κ οταν λετε μεσα εννοειτε κ το βρασυ οταν ειναι κλειστο το μηχανημα ? η να τραβαρω το φορτιστη μεχρι την επομενη μερα που 8α το χρησιμοποιησω /? δωστε μου τα φωτα σας παρακαλω. .... διαβασα αυτα που λετε αλλα 8ελω αλλη μια αποψη σχετικα μαυτο που σας ειπα. να αφηνω το φορτιστη στη μπαταρια το βραδυ η οχι ?

ευχαριστω

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/6396my_car.jpg

https://www.facebook.com/JpaulsCarWash?ref=hl

^^Autoglym Detail Center^^

βιολογικοί καθαρισμοί, γυάλισμα-κέρωμα

παιδια καλησπερα....ειχα ενα λαπτοπ π4 στα 2.8 κ την μπαταρια την ειχα αλλοτε μεσα αλλοτε εξψ αλλα πανω σε 1.5 χρονο η μπαταρια δε κραταγε καλα. τωρα πηρα καινουριο κ δε ξερω τι να κανω σχετικα με τη φορτιση. δε 8ελω να τα φτυσει κ αυτη. πιστευετε οτι πρεπει να την αφηνω μεσα κ απλα οπως λετε μια φορα τη βδομαδα να την αποφορτιζω? κ οταν λετε μεσα εννοειτε κ το βρασυ οταν ειναι κλειστο το μηχανημα ? η να τραβαρω το φορτιστη μεχρι την επομενη μερα που 8α το χρησιμοποιησω /? δωστε μου τα φωτα σας παρακαλω. .... διαβασα αυτα που λετε αλλα 8ελω αλλη μια αποψη σχετικα μαυτο που σας ειπα. να αφηνω το φορτιστη στη μπαταρια το βραδυ η οχι ?

ευχαριστω

Εγω θα σου πω την τακτικη που ακουλουθω στο (καινουριο) δικο μου: Οποτε ειμαι σε ρευμα χρησιμοποιω το λαπτοπ μονο με το ρευμα και χωρις την μπαταρια μεσα και οποτε δεν ειμαι σε ρευμα, με την μπαταρια.

Την μπαταρια οποτε τελειωνει η φορτιση της την βγαζω απο το λαπτοπ, οπως ειδες και απο ενα email που ελαβα σχετικα με το θεμα απο την HP (2-3 σελιδες πριν) της κανει ζημια να τροφοδοτειται συνεχεια με ρευμα...

Πολύ όμορφη φαίνεται.. Την φέρνει το ΠΛΑΙΣΙΟ? Τιμούλα έχουμε?

Πολλές εταιρείες έχουν δίκο τους λογισμικό για διαχείρηση ενέργειας.. Στον Acer μου για παράδειγμα η εφαρμογή τους έχει αντικαταστήσει πλήρως το Power των Windows και σου δίνει επιλογες για ρύθμιση φωτεινότητας της οθόνης, ρύθμισης της ισχύς του επεξεργαστη (με ποσοστά αυτά), ποιες συσκευές να λειτουργούν (BT, Firewire, Lan, WiLan)..

Βέβαια, επειδή δεν είναι Microsoft πρόγραμμα δεν εμπιστεύομαι και πολύ ότι όντως ρίχνει την ισχύ του CPU, αλλά τι να κάνουμε.. Μένουμε σ'αυτά που βλέπουμε... :D

Μπορεις να εγκαταστησεις αυτο εδω http://www.pbus-167.com/chc.htm και να βλεπεις real time την ταχυτητα του επεξεργαστη, την διαθεσιμη μπαταρια,τη θερμοκρασια και διαφορα αλλα. Το χρησιμοποιω και ειναι πολυ καλο!

Όπως ειπα και παραπάνω, έκανα εγκατάσταση το πρόγραμμα, αλλά μόλις πήγα νατο τρέξω, blue screen κ restart το λαπτόπι.... Βουρ βουρ uninstall!!

Το είπα εξ'αρχής ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις. Ο ''δικός'' μου τρόπος (μπαταρία πάντα μέσα + ένα πλήρη κύκλο ξεφόρτισης-φόρτισης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα)

Όταν λέτε πλήρη αποφόρτιση εννόείται τα πέσει η μπαταρία στο 0% ή και 3-4% είναι ΟΚ? Ρωτάω γιατί σε αυτό το ποσοστό είναι ρυθμισμένο να κάνει Hibernate...

Όπως ειπα και παραπάνω, έκανα εγκατάσταση το πρόγραμμα, αλλά μόλις πήγα νατο τρέξω, blue screen κ restart το λαπτόπι.... Βουρ βουρ uninstall!!

Όταν λέτε πλήρη αποφόρτιση εννόείται τα πέσει η μπαταρία στο 0% ή και 3-4% είναι ΟΚ? Ρωτάω γιατί σε αυτό το ποσοστό είναι ρυθμισμένο να κάνει Hibernate...

Δεν ξρω τι συνεβη στο δικο σου, σε μενα σε 2 μηχανηματα τρεχει μια χαρα!

Ναι ρε συ, και 3-4% ειναι οκ για αποφορτιση!

Επικοινώνησα με το 'δημιουργό' και δεν υποστηρίζει ακόμα Duo επεξεργαστές κ γιαυτό μάλλον δεν μου έτρεχε.. Under development όμως ;)

Επικοινώνησα με το 'δημιουργό' και δεν υποστηρίζει ακόμα Duo επεξεργαστές κ γιαυτό μάλλον δεν μου έτρεχε.. Under development όμως ;)

Του εστειλα κι εγω ενα email προχθες για το αν την ωρα που τρεχει το NHC καταναλωνει ενεργεια ικανη να μειωσει την αποδοση της μπαταριας και μου ειπε οχι. Δειχνει και θερμοκρασιες (τοσο επεξεργαστη οσο και του δισκου), πολυ καλο!

Θέλω να πάρω ένα laptop στην αδερφή μου [25 ετών] το οποίο θέλω να το

συνθέσω όπως εγώ θέλω. Για αυτό στρέφομαι στα build2order για τα οποία

ακούω καλά λόγια τελευταία. Κοιτάζω κυρίως αυτά του Πλαισίου για να έχω

και άμεση τεχνική υποστήριξη μιας και βρίσκονται παντού και βολεύουν.

Τι λέτε αξίζουν;

Ι need a six month vacation, twice a year.

Θέλω να πάρω ένα laptop στην αδερφή μου [25 ετών] το οποίο θέλω να το

συνθέσω όπως εγώ θέλω. Για αυτό στρέφομαι στα build2order για τα οποία

ακούω καλά λόγια τελευταία. Κοιτάζω κυρίως αυτά του Πλαισίου για να έχω

και άμεση τεχνική υποστήριξη μιας και βρίσκονται παντού και βολεύουν.

Τι λέτε αξίζουν;

Εγω ειμαι παντα υπερ των brand named laptops, και τα 3 που εχω αγορασει ειναι ολα HP και δεν εχω κανενα παραπονο.

Δυσκολα θα επελεγα αυτο που λες, αν και ενας συναδελφος μου εχει εδω και 2 χρονια ενα του Πλαισιου και δεν εχει κανενα προβλημα.

Κατ'αρχην δες και τις τιμες, αν π.χ. ειναι κοντα με ενα επωνυμο λαπτοπ με τα ιδια χαρακτηριστικα, δεν ξερω αν ειναι καλη κινηση να αγορασεις αυτο το Πλαισιου...

Εγω ειμαι παντα υπερ των brand named laptops, και τα 3 που εχω αγορασει ειναι ολα HP και δεν εχω κανενα παραπονο.

Δυσκολα θα επελεγα αυτο που λες, αν και ενας συναδελφος μου εχει εδω και 2 χρονια ενα του Πλαισιου και δεν εχει κανενα προβλημα.

Κατ'αρχην δες και τις τιμες, αν π.χ. ειναι κοντα με ενα επωνυμο λαπτοπ με τα ιδια χαρακτηριστικα, δεν ξερω αν ειναι καλη κινηση να αγορασεις αυτο το Πλαισιου...

Ι know that...έχω 2 Τοshiba. Απλά δεν σου δίνουν την ευελιξία τα επώνυμα να

το συνθέσεις όπως θέλεις εσύ. Τι να πω...είδομεν!

οσα εχω κοιταξει δεν εχουν τρελες διαφορες με επωνυμα στην τιμη. κανω λαθος;

Κι όμως.. Τουλάχιστον όσο εψαχνα για λαπτοπ με 17άρα οθόνη (τελικά κατέληξα σε 15,4 αλλά άλλο θέμα αυτό :P) τα Turbo-X ήταν φτηνότερα με άλλα ίδιων χαρακτηριστικών αλλά επώνυμα..

Πάντως μη νομίζετε ότι έχετε και πολλέεεες επιλογες επειδή είναι buld2order. Αν συγκρίνετε τα τόσα διαφορετικά μοντέλα που βγάζει κάθε εταιρεία με τις επιλογές που σας δίνει να φτιάξετε το πλάισιο για φορητό είναι πάνω κάτω τα ίδια...

Δείτε --> http://www.plaisio.gr/bpc_v2.process?laptop=t

Μία είναι η λύση: http://www.dell.gr αλλά κοστίζει!!!

Mάλλον για αυτά θα πάω...δεν με νοιάζει το οικονομικό. Τελείωσε την σχολή της

και θέλω να της κάνω ένα καλό δώρο!:happy:

Mάλλον για αυτά θα πάω...δεν με νοιάζει το οικονομικό. Τελείωσε την σχολή της

και θέλω να της κάνω ένα καλό δώρο!:happy:

...κι εγώ που τελείωσα πρόσφατα - ούτε 20 χρόνια δεν περάσανε - τίποτα elteo? :cry:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπερα Παιδια!Ειμαι νεος χρηστης σχετικα με το Forum κ τους υπολογιστες γενικοτερα.Θα 'θελα την βοηθεια σας γιατι αντιμετωπιζω προβλημα βαρβατο!Εχω εναν acer travelmate 4001WLMi.

Μολις μου τελειωσε η εγγυηση κ μαζι της τελειωσε κ η ομαλη λειτουργια του φορητου!Αρχικα o οδηγος δεν αναγνωριζε audio cd,επειτα cd k τελος εφτασε στο σημειο να μην αναγνωριζει τιποτα (ουτε dvd).Το πηγα στην αντιπροσωπεια (Μεγα λαθος ...δεν γνωριζα αυτα που γραφατε για την acer) κ μου ειπαν να το αλλαξουν χωρις να ξερουν τι προβλημα εχει εναντι 400ευρω(?).Φυσικα κ το πηρα πισω αφου πρωτα πληρωσα 40 ευρω στον τεχνικο που διαπιστωσε οτι οντως ειναι χαλασμενος ο οδηγος dvd!!!

Το παλαβο ειναι οτι μερικες φορες διαβαζει cd ή dvd χωρις να υπαρχει προβλημα!Αλλα τις περισσοτερες φορες ο οδηγος ειναι "νεκρος".Οταν δεν μπορει να διαβασει το cd ή το dvd κανει εναν ενοχλητικο θορυβο κ μετα απο αρκετα λεπτα σταματαει την προσπαθεια να διαβαζει κ στον ''υπολογιστη μου" δεν βλεπει τιποτα.Εχω πελαγωσει!Που μπορει να οφειλεται αυτο?

Αν αλλαξω το dvd-rw στην acer θα ειμαι ενταξει ή θα συνεχιστει το προβλημα? Με ανησυχισε το γεγονος οτι ουτε ο τεχνικος της acer δεν ηξερε τι προβλημα υπαρχει... Μπορω να βαλω αλλο dvd-rw εκτος αυτου της acer? Προσπαθησα να γινω οσο πιο κατανοητος μπορουσα, ευχομαι καποιος να καταλαβει τι παιζει κ να βοηθησει κ μενα να καταλαβω!!

Ο οδηγος cd/dvd-rw ειναι ο Slimtype DVDRW SOSW-8525(γραφει κ παιζει κ cd κ dvd). Συγγνωμη αν εγραψα πολλα αλλα προσπαθω να γινω οσο πιο κατανοητος μπορω!!

Μία είναι η λύση: http://www.dell.gr αλλά κοστίζει!!!

Δε θα συμφωνήσω. Στην Ελλάδα η Dell φέρνει πολύ λίγα μοντέλα και τα τιμολογεί υπερβολικά ακριβά. Υπάρχουν τόσες επιλογές πλέον στην αγορά (και απο αξιόλογες εταιρείες) που δεν έχει νόημα να χρυσοπληρώσεις κάτι για να λέει Dell, όταν αυτό στην πραγματικότητα μπορεί να είναι και χειρότερο από ένα άλλο μηχάνημα διαφορετικού κατασκευαστή.

Guest valeria
Τώρα θα γελάσετε το ξέρω!:lol: Λοιπόν,το pointing stick μου (το στρογγυλό μικρό ποντικάκι στη μέση του πληκτρολογίου)εκσφενδονίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση όταν το έβγαλα για να ξεσκονίσω εκείνο το σημείο που τοποθετείται γιατί είχε γίνει χάλια,και τώρα το σημείο εκείνο έχει μείνει κενό :cry: Δεν το βρίσκω πουθενά ρε γμτ,έφαγα όλο το πάτωμα,που στο καλό πήγε;:mad: Υπάρχει περίπτωση αν επικοινωνήσω με την Dell να βρω άκρη;Είναι και βράδυ γι'αυτό απευθύνομαι εδώ κι όχι εκεί,γιατί μ'έχει φάει η έννοια να δω τι θα γίνει :worry:

Καλησπερα Παιδια!Ειμαι νεος χρηστης σχετικα με το Forum κ τους υπολογιστες γενικοτερα.Θα 'θελα την βοηθεια σας γιατι αντιμετωπιζω προβλημα βαρβατο!Εχω εναν acer travelmate 4001WLMi.

Μολις μου τελειωσε η εγγυηση κ μαζι της τελειωσε κ η ομαλη λειτουργια του φορητου!Αρχικα o οδηγος δεν αναγνωριζε audio cd,επειτα cd k τελος εφτασε στο σημειο να μην αναγνωριζει τιποτα (ουτε dvd).Το πηγα στην αντιπροσωπεια (Μεγα λαθος ...δεν γνωριζα αυτα που γραφατε για την acer) κ μου ειπαν να το αλλαξουν χωρις να ξερουν τι προβλημα εχει εναντι 400ευρω(?).Φυσικα κ το πηρα πισω αφου πρωτα πληρωσα 40 ευρω στον τεχνικο που διαπιστωσε οτι οντως ειναι χαλασμενος ο οδηγος dvd!!!

Το παλαβο ειναι οτι μερικες φορες διαβαζει cd ή dvd χωρις να υπαρχει προβλημα!Αλλα τις περισσοτερες φορες ο οδηγος ειναι "νεκρος".Οταν δεν μπορει να διαβασει το cd ή το dvd κανει εναν ενοχλητικο θορυβο κ μετα απο αρκετα λεπτα σταματαει την προσπαθεια να διαβαζει κ στον ''υπολογιστη μου" δεν βλεπει τιποτα.Εχω πελαγωσει!Που μπορει να οφειλεται αυτο?

Αν αλλαξω το dvd-rw στην acer θα ειμαι ενταξει ή θα συνεχιστει το προβλημα? Με ανησυχισε το γεγονος οτι ουτε ο τεχνικος της acer δεν ηξερε τι προβλημα υπαρχει... Μπορω να βαλω αλλο dvd-rw εκτος αυτου της acer? Προσπαθησα να γινω οσο πιο κατανοητος μπορουσα, ευχομαι καποιος να καταλαβει τι παιζει κ να βοηθησει κ μενα να καταλαβω!!

Ο οδηγος cd/dvd-rw ειναι ο Slimtype DVDRW SOSW-8525(γραφει κ παιζει κ cd κ dvd). Συγγνωμη αν εγραψα πολλα αλλα προσπαθω να γινω οσο πιο κατανοητος μπορω!!

ναί άνετα μπαίνει dvd διαφορετικό στο acer.μπορείς να το αλλάξεις και μόνος σου.4 βίδες είναι.εγώ είχα βάλει toshiba dvd-rec 8x

Τώρα θα γελάσετε το ξέρω!:lol: Λοιπόν,το pointing stick μου (το στρογγυλό μικρό ποντικάκι στη μέση του πληκτρολογίου)εκσφενδονίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση όταν το έβγαλα για να ξεσκονίσω εκείνο το σημείο που τοποθετείται γιατί είχε γίνει χάλια,και τώρα το σημείο εκείνο έχει μείνει κενό :cry: Δεν το βρίσκω πουθενά ρε γμτ,έφαγα όλο το πάτωμα,που στο καλό πήγε;:mad: Υπάρχει περίπτωση αν επικοινωνήσω με την Dell να βρω άκρη;Είναι και βράδυ γι'αυτό απευθύνομαι εδώ κι όχι εκεί,γιατί μ'έχει φάει η έννοια να δω τι θα γίνει :worry:
Σε αυτά υπάρχουν ανταλακτικά. Στο δικό μου Τοshiba που έχει τέτοιο μέσα στο κουτί είχε 3 ανταλακτικά μέσα, θεωριτικά μπορείς να βρεις και αλλού.

Δε θα συμφωνήσω. Στην Ελλάδα η Dell φέρνει πολύ λίγα μοντέλα και τα τιμολογεί υπερβολικά ακριβά. Υπάρχουν τόσες επιλογές πλέον στην αγορά (και απο αξιόλογες εταιρείες) που δεν έχει νόημα να χρυσοπληρώσεις κάτι για να λέει Dell, όταν αυτό στην πραγματικότητα μπορεί να είναι και χειρότερο από ένα άλλο μηχάνημα διαφορετικού κατασκευαστή.

Δεν φέρνουν λίγα μοντέλα, απλά δεν έχουν στοκ στην Ελλάδα. Όλα τα DELL είναι BTO και αυτά που παραγγέλνουμε έρχονται από το εργοστάσιο της DELL στην Ιρλανδία όπου γίνεται η συναρμολόγηση.

Δεν είχα ποτέ φορητό DELL για να έχω γνώμη αλλά αν κρίνω από το desktop μου η εταιρία αυτή δικαίως έχει φτάσει εκεί που είναι και καλά κάνει και τιμολογεί τα μοντέλα της τόσο γιατί το premium που δίνεις αξίζει 100%. Αν είχα παραγγείλει pc με τα ίδια χαρακτηριστικά από το Πλαίσιο θα μου είχε έρθει περίπου 200 ευρώ φθηνότερο, ίσως και λίγο παραπάνω - ούτε και θα περίμενα σχεδόν 1 μήνα να μου το φέρουν. Αλλά θα ήταν "θερμό", θορυβώδες και άχαρο ενώ τώρα είναι απλά άψογο. Αν αυτά ισχύουν σε desktop - πόσο μάλλον σε φορητό όπου μετράει και πολύ περισσότερο η καλή συναρμολόγηση (και η απουσία "εκπτώσεων" εκεί που δε φαίνεται). Και βέβαια 3 χρόνια εγγύηση on site.

Αυτή είναι η γνώμη μου για τα ελληνικά bto, δεν θα έπαιρνα ποτέ τέτοιο φορητό. Ευτυχώς όμως στα laptop υπάρχουν τόσες καλές εταιρίες στην αγορά, οπότε έχεις κι εσύ δίκιο. Αν μιλάμε όμως για 100% reliable επαγγελματικό μηχάνημα και πάλι η DELL είναι η καλύτερη περίπτωση.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...