Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ανάμεσα σε ACER ASPIRE 1513LMI και σε ACER TRAVELMATE 292LMI ποιο να προτιμήσω? Η διαφορά στην τιμή τους είναι πολύ μικρή ούτως ή άλλως. Ο πρώτος έχει Athlon 64 3400+, DDR@333MHz, 60GB HD, GeForce 5700 64MB DDR, ενώ ο δεύτερος Centrino 1.5GHz, DDR@266MHz, 40GB HD, Radeon 9700 64MB VRAM (Shared).

Υπάρχουν προβλήματα (θερμοκρασία, αυτονομία, ανεμιστήρες) με τον 1513LMI? Το "ράγισμα" στην οθόνη είναι συχνό φαινόμενο? Τέλος από επιδόσεις σε παιχνίδια πώς πάει? Καλύτερα από το 292LMI? Δε θέλω laptop βέβαια για να παίζω Doom 3, αλλά στα υπόλοιπα σίγουρα θα πετάνε both... :p

Ο Athlon 64 3400+ σε ποιον Centrino αντιστοιχεί? Ισχύει ότι οι Centrino έχουν αυτονομία περίπου 5-6 ώρες και είναι παντελώς αθόρυβοι?

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Επίσης γνωρίζει κανείς αν πρόκειται να δούμε τίποτα καινούριο στην κατηγορία των 1500 ευρώ τέλη Σεπτεμβρίου? Αξίζει να περιμένω μέχρι τότε?

acer 1802wsmi p4 3.0ghz ht,512 ram 333mhz,80 hdd ata 100,dvdrw 4x,17 tft 16:10,ati x600 64mb pci-express,subwoofer,bluetooth κτλ περιπου 2100ευρω.το 1801 ειναι περιπου 350ευρω πιο φθηνο.

Να ρωτησω κατι και γω που σκεφτομαι να παρω laptop...

Aξιζει ο Αcer travelmate 244LME ? Γυρω στα 900 νομιζω ειναι.

Μηπως πρεπει να παω με αυτα τα χρηματα σε εναν desktop???

'Εχω βρει ένα φορητό DELL 3.2 Ghz με 512 μνήμη στα 1155 Ευρώ και έχω δύο ερωτηματικά...

α)Η τιμή είναι όντως καλή;

β)Η κάρτα γραφικών του είναι η nVidia GeForce Quadro FX Go5200 με 32ΜΒ μνήμη μόνο. Δεν είναι πάρα πολύ λίγα για να παίζω παιχνίδια; Μπορώ στην ανάγκη, και συμφέρει κι όλας, να βάλω καλύτερη κάρτα μετά;;;

Aν δεν είσαι εκεί που είσαι, δεν είσαι πουθενά...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος chekenout (23 Αύγ. 2004 , 12:25)

'Εχω βρει ένα φορητό DELL 3.2 Ghz με 512 μνήμη στα 1155 Ευρώ και έχω δύο ερωτηματικά...

α)Η τιμή είναι όντως καλή;

β)Η κάρτα γραφικών του είναι η nVidia GeForce Quadro FX Go5200 με 32ΜΒ μνήμη μόνο. Δεν είναι πάρα πολύ λίγα για να παίζω παιχνίδια; Μπορώ στην ανάγκη, και συμφέρει κι όλας, να βάλω καλύτερη κάρτα μετά;;;

α)Ναι, αν και δεν αναφέρεις σκληρό κλπ.

β)Ξέχνα τα παιχνίδια. Μόνο κάποια σχετικά παλιά (για 3D πάντα) θα μπορείς να παίζεις και πάλι με συμβιβασμούς. Δε έχει και τόση σημασία η μνήμη, όσο το τσιπ γραφικών. Και 64ΜΒ να είχε πάλι στα ίδια περίπου θα ήσουν. Δε νομίζω να μπορείς να αλλάξεις μετά, χωρίς να αλλάξεις και μητρική και να τα σκάσεις χοντρά...

Αυτά! :happy:

Τελικά, αφού υπήρξε μια ξαφνική μείωση στο μπάτζετ, κατέληξα και πήρα σήμερα το IBM R40 (TR4BDGG) για 1245Εuro με ελληνικά Win XP pro (θα τα προτιμούσα αγγλικά, αλλά δε γινόταν, ήταν η προσφορά τέτοια). Μόνο καλά λόγια έχω για το κατάστημα (MGmanager), όπου ο υπεύθυνος ήταν πολύ συνεργάσιμος και εξυπηρετικός.

Από το R51 αποσύρθηκα, όταν έμαθα ότι κάρτα γραφικών ήταν μια On board της Intel αντί της ATI 7500 (και με αμφίβολο το bluetooth, λόγω του συγκεκριμένου machine type), οπότε ήταν too much για τον συμβιβασμό στα 1380Εuro.

Ερωτήσεις τώρα:

1. Πρέπει οπωσδήποτε να βάλω το SP1?

2. Είναι διαφορετικό το SP1 για τα αγγλικά και τα ελληνικά Win Xp pro, σωστά?

3. Με το SP1 θα μαι καλυμένος από τους γνωστούς ιούς κλπ (Blaster...)?

4. Συνιστάτε αργότερα την αλλαγή από ελληνικά Win XP pro στα αγγλικά σε λάπτοπ ή θα υπάρχει πρόβλημα σεταρίσματος, με δεδομένο ότι πρώτα θα μαζευτούν όλοι οι αντίστοιχοι drivers και αν αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα με την εγγύηση?

5. Αν και δεν έχω διαβάσει προσεχτικά τις οδηγίες, πώς πρέπει να γίνουν οι πρώτες φορτίσεις της μπαταρίας?

6. Ποιες είναι οι ρυθμίσεις ώστε να ελαφρώσουν λίγο τα Win XP pro?

7. Mε στεγνό πανάκι και προσεχτικά περιποιούμαστε την οθόνη?

8. Όταν τον άνοιξα για πρώτη φορά, άρχισε από μόνο του και μετέτρεψε το FAT32 σε NTFS. Ήταν κάπως απροσδόκητο, αλλά γιατί το κανε? Παραξενιά της IBM ή το κάνουν και άλλα?

Φευγαλέες εντυπώσεις: M'άρεσε που έχει και touchpad και trackpoint, που το χω συνηθίσει. Φαίνεται solid. Τώρα πρέπει να του βρω και μια τσαντούλα.

1.Συνιθίζεται..

2.Σωστά!

3.Όχι, θα είσαι καλυμμένος σε κάποια άλλα πράγματα (πχ. υποστήριξη USB 2.0, καλύτερη σταθερότητα, βελτίωση ασφάλειας) αλλά για Blaster και τέτοια θα πρέπει να κατεβάσεις & εγκαταστήσεις επιπλέον patch (δες το site της MS).

4.Χμ, θα πρέπει να μαζέψεις όλους τους drivers του (παρεμπίπτοντος η IBM έχει ένα εξαιρετικό λογισμικό εγκατάστασης οδηγών που απλοποιεί την διαδικασία –προτίμησε το) και ύστερα να ξεκινήσεις την εγκατάσταση του νέου λειτουργικού, καμία φορά ακόμα και αν περάσεις όλους του οδηγούς, ενδεχομένως να υπάρξει κάποια «άγνωστη συσκευή» στον Device Manager δίχως όμως να προκαλεί τεχνικά (εμπειρία από το R31 όταν έφυγα από 2000 σε XP Pro). Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι ενδεχομένως μετά την αλλαγή λειτουργικού να χάσεις την δυνατότητα ενεργοποίησης του Recovery λογισμικού του (η IBM έχει κάποιο Disk patch που το επαναφέρει αλλά .. τα laptop αυτής της σειράς δεν έχουν floppy –μπορεί να γίνει μέσο USB bar emulated floppy; ..δεν το έψαξα τόσο πολύ διότι δεν με νοιάζει καθόλου).

5.Απλά μην το έχεις συνεχώς στην πρίζα και εφ’ όσον φορτίσει χρησιμοποίησε το ώστε να διατηρείς την μπαταρία σε καλή κατάσταση (κάποια στιγμή πάντως όπως και να έχει η απόδοση της μπαταρία θα πέσει) –πιο συγκεκριμένα δεν μπορώ να πω διότι το δικό μου έχει NiMH..

7.Εγω χρησιμοποιώ στεγνό πανάκι γυαλιών

8.Είναι μια παραξενιά της IBM (το έκανε και το R31) που προέρχεται από τον τρόπο που εγκαθιστά τα Windows στους υπολογιστές της (για όλα φταίει το λογισμικό που έχει στο «Recovery partition» του δίσκου της που γράφει σε FAT32 –αλλά αυτό είναι μια τεχνική παρατήρηση και λίγη σημασία έχει).

Υ.Γ.

1.Το track-point για εμένα είναι άπαικτο σε σχέση με το ελεεινό touchpad (που να έβλεπες τα track-ball κάποτε..) , τα ThinkPad είναι αρκετά solid, το δικό μου το έχω 1,5 χρόνο δίχως προβλήματα και το χρησιμοποιώ ενίοτε αρκετές ώρες ή μέρες..

2.Επειδή σκέπτομαι να αλλάξω το R31 με το R40, θα μπορούσες να γράψεις λίγα λόγια για την ποιότητα της TFT του (αφού το δουλέψεις μερικές μέρες βέβαια);.. αυτή του R31 είναι σχετικά κουραστική (κοκκινίζουν τα μάτια..)

Thanks!

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Ψάξτε ότι laptop θέλετε εκτός από sony vaio!

Εφιστώ την προσοχή σας με βάση την ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΗ μου εμπειρία ιδίως εάν πρόκειται να εργαστείτε με ένα laptop...

α. Καλό είναι να ψάξετε ένα μοντέλο που δεν παρουσιάζει προβλήματα. Μην σταθείτε απλά σε μια καλή εταιρεία κατασκευής ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ που τελικά θα αγοράσετε, είναι εξαιρετικά σημαντικό. (Υπάρχουν πολλά σχετικά forum, όπου διάφοροι δύσμοιροι σαν εμένα εκθέτουν τα προβλήματά τους.)

β. (το σημαντικότερο)

Επειδή μιλάμε για μηχάνημα, είναι πιθανόν να χρειαστείτε κάποια στιγμή το service. Ακόμα και το πιό αξιόπιστο μηχάνημα μπορεί να πέσει θύμα ενός ατυχήματος. Ανθρωποι είμαστε...

Στα forum και πάλι θα ενημερωθείτε σχετικά με το after sale service του κάθε "μεγάλου" ονόματος.

Προσοχή μιλάμε για service σε laptop, όχι σε ραδιοκασετόφωνα.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Δεν ξέρω εάν άλλαξε η κατάσταση αλλά μέχρι πρότινος η sony hellas ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ service στα laptops! Το service αφορούσε μόνο desktops!!! Για τα laptops σου έδιναν έναν αριθμό τηλεφώνου (νομίζω χωρίς χρέωση) στην Αγγλία. Σε αυτό το τηλέφωνο η συννενόηση έπρεπε να γίνει σε ξένη γλώσσα γιατί δεν υπήρχε Ελληνόφωνος υπάλληλος. Εάν κατάφερνες να συννενοηθείς τότε έπρεπε να στείλεις το μηχανημά σου στο εξωτερικό με την ανάλογη χρονοκαθυστέρηση. Οι επαγγελματίες που με διαβάζουν τώρα καταλαβαίνουν καλύτερα... Ειλικρινά δεν θυμάμαι εάν έπρεπε να πληρώσω κιόλας για τα μεταφορικά. Ψαξτε το εάν σκέφτεστε να αγοράσετε sony.

γ. Θα επιμείνω στο θέμα του service και σας προτείνω ένα αλλάνθαστο test. Προσποιηθείτε ότι ήδη αγοράσατε το μοντέλο στο οποίο καταλήξατε. Τηλεφωνήστε στον έμπορο από τον οποίο σκέφτεστε να ψωνίσετε και αναφέρετέ του ότι έχετε μια βλάβη μαιμού. Πιστέψτε με, έτσι θα καταλάβετε πριν από εσάς για εσάς! Θα διαπιστώσετε τα πάντα για όλους, για την εταιρεία κατασκευής, τον dealer, τις χρεώσεις όλα μα όλα... Εάν δεν περάσουν το test έχετε γλυτώσει τα ευρουλάκια σας, εάν το περάσουν σημαίνει ότι είστε σε καλό δρόμο.

δ. Αποφύγετε να αγοράσετε από το εξωτερικό. Στο παράδειγμα που σας ανέφερα παραπάνω σας προσθέτω ότι γενικά η SONY EUROPE δεν υποστηρίζει NON EUROPEAN μοντέλα! Το δικό μου ήταν αγορασμένο από USA και αναγκάστηκα τελικά να το ξαναστείλω εκεί...

ε. Μην ξεχνάτε ότι ΑΝ ΤΟ LAPTOP EINAI ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ στην δουλειά σας, και για οποιονδήποτε λόγο πάψει να λειτουργεί για πολλές ημέρες, τότε θα πιθανότατα θα πρέπει να δαπανήσετε κι άλλα χρήματα για αγορά 2ου laptop.

Κλείνοντας σας μεταφέρω θετική πληροφορία που μου έδωσε επαγγελματίας προγραμματιστής από Ιταλία.

Το service στα laptop της DELL στην Ιταλία είναι λέει άψογο...

Δεν γνωρίζω αν στην Ελλάδα συμβαίνει το ίδιο. Όμως να είστε σίγουροι ότι θα κάνω τα παραπάνω πριν την ξαναπατήσω.

4-5 μήνες δούλευα για να κερδίσω τα 2.400$ που μου κόστισε το VAIO.

(Διόρθωση: 2.499,00$ + περιπου 300,00$ η 3ετής εγγύηση. sorry πέρασαν 2 χρόνια + από τότε!)

Αν συνεχίσω να την πατάω έτσι στο τέλος θα δουλεύω για την sony και την κάθε sony.

Τα λόγια μας δείχνουν πιθανόν τι πιστεύουμε, οι πράξεις μας δείχνουν ποιοι είμαστε...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος uncle_blade (25 Αύγ. 2004 , 19:32)

Ψάξτε ότι laptop θέλετε εκτός από sony vaio!

Εφιστώ την προσοχή σας με βάση την ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΗ μου εμπειρία ιδίως εάν πρόκειται να εργαστείτε με ένα laptop...

α. Καλό είναι να ψάξετε ένα μοντέλο που δεν παρουσιάζει προβλήματα. Μην σταθείτε απλά σε μια καλή εταιρεία κατασκευής ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ που τελικά θα αγοράσετε, είναι εξαιρετικά σημαντικό. (Υπάρχουν πολλά σχετικά forum, όπου διάφοροι δύσμοιροι σαν εμένα εκθέτουν τα προβλήματά τους.)

β. (το σημαντικότερο)

Επειδή μιλάμε για μηχάνημα, είναι πιθανόν να χρειαστείτε κάποια στιγμή το service. Ακόμα και το πιό αξιόπιστο μηχάνημα μπορεί να πέσει θύμα ενός ατυχήματος. Ανθρωποι είμαστε...

Στα forum και πάλι θα ενημερωθείτε σχετικά με το after sale service του κάθε "μεγάλου" ονόματος.

Προσοχή μιλάμε για service σε laptop, όχι σε ραδιοκασετόφωνα.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Δεν ξέρω εάν άλλαξε η κατάσταση αλλά μέχρι πρότινος η sony hellas ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ service στα laptops! Το service αφορούσε μόνο desktops!!! Για τα laptops σου έδιναν έναν αριθμό τηλεφώνου (νομίζω χωρίς χρέωση) στην Αγγλία. Σε αυτό το τηλέφωνο η συννενόηση έπρεπε να γίνει σε ξένη γλώσσα γιατί δεν υπήρχε Ελληνόφωνος υπάλληλος. Εάν κατάφερνες να συννενοηθείς τότε έπρεπε να στείλεις το μηχανημά σου στο εξωτερικό με την ανάλογη χρονοκαθυστέρηση. Οι επαγγελματίες που με διαβάζουν τώρα καταλαβαίνουν καλύτερα... Ειλικρινά δεν θυμάμαι εάν έπρεπε να πληρώσω κιόλας για τα μεταφορικά. Ψαξτε το εάν σκέφτεστε να αγοράσετε sony.

γ. Θα επιμείνω στο θέμα του service και σας προτείνω ένα αλλάνθαστο test. Προσποιηθείτε ότι ήδη αγοράσατε το μοντέλο στο οποίο καταλήξατε. Τηλεφωνήστε στον έμπορο από τον οποίο σκέφτεστε να ψωνίσετε και αναφέρετέ του ότι έχετε μια βλάβη μαιμού. Πιστέψτε με, έτσι θα καταλάβετε πριν από εσάς για εσάς! Θα διαπιστώσετε τα πάντα για όλους, για την εταιρεία κατασκευής, τον dealer, τις χρεώσεις όλα μα όλα... Εάν δεν περάσουν το test έχετε γλυτώσει τα ευρουλάκια σας, εάν το περάσουν σημαίνει ότι είστε σε καλό δρόμο.

δ. Αποφύγετε να αγοράσετε από το εξωτερικό. Στο παράδειγμα που σας ανέφερα παραπάνω σας προσθέτω ότι γενικά η SONY EUROPE δεν υποστηρίζει NON EUROPEAN μοντέλα! Το δικό μου ήταν αγορασμένο από USA και αναγκάστηκα τελικά να το ξαναστείλω εκεί...

ε. Μην ξεχνάτε ότι ΑΝ ΤΟ LAPTOP EINAI ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ στην δουλειά σας, και για οποιονδήποτε λόγο πάψει να λειτουργεί για πολλές ημέρες, τότε θα πιθανότατα θα πρέπει να δαπανήσετε κι άλλα χρήματα για αγορά 2ου laptop.

Κλείνοντας σας μεταφέρω θετική πληροφορία που μου έδωσε επαγγελματίας προγραμματιστής από Ιταλία.

Το service στα laptop της DELL στην Ιταλία είναι λέει άψογο...

Δεν γνωρίζω αν στην Ελλάδα συμβαίνει το ίδιο. Όμως να είστε σίγουροι ότι θα κάνω τα παραπάνω πριν την ξαναπατήσω.

4-5 μήνες δούλευα για να κερδίσω τα 2.400$ που μου κόστισε το VAIO.

Αν συνεχίσω να την πατάω έτσι στο τέλος θα δουλεύω για την sony και την κάθε sony.

mou kanei entypwsh pou i sony den exei service sta laptop,an auto einai alithia fisika.Den to vlepw normal.

Pantos apo apopsi kathara mixanimatos...oi vaio einai korifeoi laptops.Kai exoun kati foveres othones..den tha eperna omws giati einai panakrivoi.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Θετοντας οριο τα 2000 ευρω, παρηγγειλα εναν Thinkpad R51 το καινουργιο μοντελλο.

Εχει Centrino 725 1.60GHz, 512MB RAM, ATI Mobility Radeon 9000, 1400x1050 TFT 15", 60GB HDD, DVD Recordable, BT, WiFi b/g, modem, GB ethernet, etc.

Παιχνιδια δεν παιζω, βασικη χρηση θα κανω και DVD.

Πως το βλεπετε? Εκανα καλη επιλογη?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος redcon (26 Αύγ. 2004 , 02:37)

Θετοντας οριο τα 2000 ευρω, παρηγγειλα εναν Thinkpad R51 το καινουργιο μοντελλο.

Εχει Centrino 725 1.60GHz, 512MB RAM, ATI Mobility Radeon 9000, 1400x1050 TFT 15", 60GB HDD, DVD Recordable, BT, WiFi b/g, modem, GB ethernet, etc.

Παιχνιδια δεν παιζω, βασικη χρηση θα κανω και DVD.

Πως το βλεπετε? Εκανα καλη επιλογη?

Μια χαρά είναι, και ΙΒΜ είναι και από όλα τα καλά έχει πάνω... :)

Μια απορία όμως: Γιατί ρωτάς αν έκανες καλή επιλογή εφόσον τον έχεις ήδη παραγγείλει; Αν δλδ κάποιος σου έλεγε (και αποδείκνυε) ότι δεν είναι καλή επιλογή θα ακύρωνες την παραγγελία; :worry: Γίνεται;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo (26 Αύγ. 2004 , 10:40)

...η ψυχολογία του αγοραστή..!

λαθος :o

η ψυχολογία του έλληνα αγοραστή :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (26 Αύγ. 2004 , 10:35)

Μια χαρά είναι, και ΙΒΜ είναι και από όλα τα καλά έχει πάνω... :)

Μια απορία όμως: Γιατί ρωτάς αν έκανες καλή επιλογή εφόσον τον έχεις ήδη παραγγείλει; Αν δλδ κάποιος σου έλεγε (και αποδείκνυε) ότι δεν είναι καλή επιλογή θα ακύρωνες την παραγγελία; :worry: Γίνεται;

Nαι. Παραλλαμβανω σε 10-15 μερες οποτε εχω πολυ χρονο. Ειναι νεο μοντελλο και τωρα ερχεται η πρωτη φουρνια.

Οσο για τη σιγουρια μου ξερω τι θελω αλλα δεν ερχονται ακομα Ελλαδα (κριμα). Ειναι τα Samsung. Μακραν οτι καλυτερο εχω δει.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo (26 Αύγ. 2004 , 11:12)

Samsung...??

1η φορά τα ακούω....

Δεν τα φερνουν Ελλαδα οι γυφτοι. Ειναι απιστευτα, τις υψηλοτερες βαθμολογιες στα τεστ στην Αγγλια, αλουμινιο, και πολλα αλλα. Η σειρα Χ ειναι τα ελαφρια και τα Ρ για πιο κανονικη χρηση. Δες τα στο site τους.

http://www.samsung.co.uk/cgi-bin/ecuk/product/product_type.jsp?categoryPath=%2fSEUK+Products%2fIT+%26+Business+Related+Product%2fNotebook+PC

Θα το επαιρνα απο Αγγλια αλλα απο service ???

Δεν γνωρίζω αν σας απασχόλησε ποτέ η ποιότητα ενός υπολογιστή αναφορικά με τα υλικά του....;; Ναι ναι με τα υλικά του! Μην περιμένετε να σας πω τον στερεοχημικό τύπο του πλαστικού αλλά κάποια πραγματάκια που εντόπισα.

Λοιπόν έχουν περάσει από τα χέρια μου 6 laptops λόγω δουλειάς. 3 από αυτά τα χρησιμοποιώ ακόμη καθημερινά...

Compaq εταιρικός υπολογιστής που από την πολύ χρήση ράγισαν οι βάσεις της οθόνης.... Πληκτρολόγιο άθλιο με συχνό το φαινόμενο του "πατάω μια το κουμπί και γράφει 12 χαρακτήρες"

Sony Vaio εταιρικός υπολογιστής που από την πολύ χρήση δεν έπαθε τίποτα εκτός από μια μικρή ρωγμή στη βάση της μπαταρίας.

Toshiba εταιρικός υπολογιστής που από την πολύ χρήση ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Και όμως ρε παιδιά το μηχάνημα (όπως και τα παραπάνω) έχουν αλλάξει 4-5 χέρια (και γυναικεία :cry: ) και το Toshiba παραμένει αθάνατο!!!

Δεν ξέρω κατά πόσο το βρίσκεται χρήσιμο να γνωρίζεται τέτοιες πληροφορίες πάντως πιστεύω πως αυτοί που έχουν τον φορητό υπολογιστή για δουλειά και εκτός γραφείου θα με καταλάβουν...

Φιλικά,

dogas. :cool:

'70s

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dogas (26 Αύγ. 2004 , 13:13)

Toshiba εταιρικός υπολογιστής που από την πολύ χρήση ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Και όμως ρε παιδιά το μηχάνημα (όπως και τα παραπάνω) έχουν αλλάξει 4-5 χέρια (και γυναικεία :cry: ) και το Toshiba παραμένει αθάνατο!!!

Φιλικά,

dogas. :cool:

To ξέρουμε :happy: το ζούμε καθημερινά... :whistle: :o

Ι need a six month vacation, twice a year.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ALR (26 Αύγ. 2004 , 02:28)

mou kanei entypwsh pou i sony den exei service sta laptop,an auto einai alithia fisika.Den to vlepw normal.

Pantos apo apopsi kathara mixanimatos...oi vaio einai korifeoi laptops.Kai exoun kati foveres othones..den tha eperna omws giati einai panakrivoi.

Φίλε ALR,

κατανοώ απολύτως τους λόγους της δυσπιστίας σου.

Γιατί αυτοί οι λόγοι ήταν που έσπρωξαν κι εμένα σ' αυτή την αγορά που αποδείχτηκε λανθασμένη!

Το σχόλιο σου "i sony den exei service sta laptop" είναι όντως αναληθές, ωστόσο δεν έγραψα αυτό.

Έγραψα με σαφήνεια ότι "...η sony hellas ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ service στα laptops!..."

Εξήγησα επίσης ότι στην συνέχεια "...Για τα laptops σου έδιναν έναν αριθμό τηλεφώνου (νομίζω χωρίς χρέωση) στην Αγγλία. Σε αυτό το τηλέφωνο η συνεννόηση έπρεπε να γίνει σε ξένη γλώσσα γιατί δεν υπήρχε Ελληνόφωνος υπάλληλος. Εάν κατάφερνες να συνεννοηθείς τότε έπρεπε να στείλεις το μηχάνημα σου στο εξωτερικό με την ανάλογη χρονοκαθυστέρηση...."

Παρακαλώ ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά στο μήνυμά μου.

Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμη, επαναλαμβάνω ότι

ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ δεν βρήκα ΚΑΝΕΝΑΝ που να αναλαμβάνει υπεύθυνα να επισκευάσει LAPTOP vaio.

Μην αρχίσω τώρα να αναφέρω διάφορες πολύ επώνυμες αλυσίδες στις οποίες απευθύνθηκα και σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Σημειώστε ότι αυτές οι αλυσίδες ταυτόχρονα στον κάτω όροφο, πουλούσαν sony vaio!!!

Δεν μπορούσα όμως να κάνω και πολλά γιατί δεν είχα αγοράσει από αυτούς...

Προσοχή μιλάμε για vaio-laptop και όχι για τα vaio-desktop στα οποία η sony-hellas όντως προσφέρει service.

Το διαχωρίζω γιατί την πάτησα. Ζήτησα το τηλέφωνο του service για sony vaio. Μου το έδωσαν. Τους κάλεσα και έκπληκτος τους άκουσα να μου λένε αυτά που σας έχω ήδη γράψει!!!

Φίλε ALR, αυτά ίσχυαν 100% μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2004 και μην αμφιβάλεις καθόλου.

Είναι πιθανόν μέχρι σήμερα να έχουν αλλάξει τακτική, δεν το αποκλείω.

Εμένα δεν μου λέει τίποτα αυτό γιατί ταλαιπωρήθηκα ΤΡΟΜΕΡΑ.

Το μόνο που ήθελα ήταν ένα επίσημο damage report για να το στείλω στο κατάστημα απ' όπου αγοράστηκε (best-buy, usa).

Δεν ήθελα καν να μου το επισκευάσουν.

Σας λέω δεν υπήρχε κανένας που να πάρει την ευθύνη να το ανοίξει.

Ούτε έστω για επιθεώρηση, για να δούμε τι βλάβη είχε!!!

Φίλε ALR, συμφωνούμε ότι δεν είναι "normal" γι' αυτό και αποφάσισα να προβάλω το θέμα στην λίστα.

Όχι μόνο δεν είναι νορμάλ αλλά είναι και πολύ σοβαρό μειονέκτημα των vaio-laptops έναντι του οποιουδήποτε ανταγωνιστή που παρέχει service εντός Ελλάδος.

Είναι κατανοητό ότι το να παρέχει μια εταιρεία καλό after sales service είναι κάτι που επιβαρύνει σοβαρά τις τιμές των προϊόντων της. Επειδή όπως σωστά αναφέρεις τα vaio συγκαταλέγονται στα ακριβότερα του ανταγωνισμού, γίνεται 2 φορές πιο σοβαρό το μειονέκτημα.

Είναι τόσο παράλογη αυτή η κατάσταση που είναι λογικό εσύ και πολλοί φίλοι της λίστας να εξακολουθούν να δυσπιστούν.

Αν μου ζητηθεί από τους συμμετέχοντες και αν έχω την άδεια, μπορώ να εμφανίσω στην λίστα το απαντητικό e-mail της sony hellas s.a.

Για να κρίνετε μόνοι σας.

Σε ότι αφορά το σχόλιό σου:

«Pantos apo apopsi kathara mixanimatos...oi vaio einai korifeoi laptops.Kai exoun kati foveres othones..den tha eperna omws giati einai panakrivoi.»

Λυπάμαι αλλά κι εδώ η προσωπική μου (και μόνο η προσωπική μου) εμπειρία είναι αντίθετη…

Λοιπόν, έχουμε και λέμε.

μοντέλο: SONY VAIO PCG-GRX570

-Ιούνιος του 2002. Αγορά από best bye – usa.

Αξία: USD 2.499,00

Πρόσθετη αξία : USD 300,00 περίπου για 3ετή παγκόσμια εγγύηση (από best-buy).

-Ιούλιος του 2002. (Ήμουν ακόμη στην Αμερική.)

Επιστροφή και αντικατάσταση μηχανήματος λόγω ελαττωματικής κάρτας γραφικών.

-Ιούνιος του 2003. (Είχα επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα)

Σταμάτησε να λειτουργεί και ακόμα δεν ξέρω την βλάβη γιατί τελικά το έστειλα πίσω στο best-buy και τώρα περιμένω...

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα και οι όσοι τυχόν δεν τα πιστεύουν μπορούν να τα έχουν στην διάθεσή τους όποτε τα ζητήσουν.

Εάν μετά τα παραπάνω υπάρχει κάποιος που συμπεραίνει ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι κορυφαίο μηχάνημα, λυπάμαι αλλά εμένα δεν θα με βρει σύμφωνο.

Κατά την γνώμη μου τα κορυφαία μηχανήματα αναδεικνύονται στην πράξη και όχι από τα προσπέκτους ή τις διαφημίσεις. Για τον λόγο αυτό πιστεύω ότι η αξία των forum είναι πραγματικά ανεκτίμητη.

Τονίζω και πάλι ότι τεχνικά προβλήματα μπορεί να προκύψουν παντού.

Βέβαια όταν αγοράζεις το ακριβότερο μηχάνημα της κατηγορίας περιμένεις άλλα πράγματα, αλλά ας είναι...

Το θέμα είναι πως αντιμετωπίζονται τα τχν. προβλήματα από την εκάστοτε εταιρεία.

Γι' αυτό θεωρώ κορυφαίο κριτήριο αγοράς τον τομέα του service.

Αυτά τα ολίγα. Συγνώμη αν κούρασα και ελπίζω να βοήθησα.

Τα λόγια μας δείχνουν πιθανόν τι πιστεύουμε, οι πράξεις μας δείχνουν ποιοι είμαστε...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dogas (26 Αύγ. 2004 , 13:13)

Sony Vaio εταιρικός υπολογιστής που από την πολύ χρήση δεν έπαθε τίποτα εκτός από μια μικρή ρωγμή στη βάση της μπαταρίας.

Ευτυχώς που δεν έπαθε τίποτα σοβαρότερο, γιατί αν πάθαινε τότε ο ιδιοκτήτης θα ήταν αναγκασμένος κατ' αρχήν να μάθει Αγγλικά!

Εν' συνεχεία θα έπρεπε να αγοράσει ένα άλλο laptop για να κάνει την δουλειά του μέχρι να επιστρέψει ο vaios από το service της sony που βρίσκεται κάπου εκτός Ελλάδος!!!

Για λεπτομέρειες δείτε τα 2 προηγούμενα μηνύματά μου...

Λοιπόν βλέπω ότι όλο και περισσότεροι φίλοι μιλούν για toshiba με τα καλύτερα λόγια. Οπότε από αξιοπιστία πάμε καλά.

Από service ξέρει κανείς τίποτα, ή θα την πατήσω όπως με τoν φίλο μου τον vaio?

Φίλε uncle_blade είναι πάρα πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου! Για το λόγο αυτο έκανα και το post με ζητήματα αξιοπιστίας.

Αναφορικά με τα Toshiba: Υπάρχει service εντός Ελλάδος και μάλιστα εξυπηρετικότατο! Στον προσωπικό μου Satellite 1410-67 αναγκάστηκα αν αλλάξω πληκτρολόγιο (από δική μου μαμακία κατέστρεψα τα arrows) και ήταν έτοιμος σε 4 εργάσιμες :cool: .

Αν προλάβω θα σου στείλω περισσότερες πληροφορίες (που,πόσο κλπ)σήμερα αλλίως θα τις έχεις από Δευτέρα.

Φιλικά,

dogas

'70s

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...