Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτό που περιγράφεις ισχύει σχεδόν για όλους τους κατασκευαστές φορητών, δεν είναι κάτι νέο (συνήθως μέσα σε ένα μήνα πρέπει να αγοραστεί η επέκταση). Δεν είναι κάτι που το κάνει το Πλαίσιο.

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Asus Eee pc 1000 ή MSI Wind?Τα φώτα σας παιδιά..Επισης το HP Compaq 2133 Mini-Note PC τι σας λέει?

Wind λόγω καλύτερης τιμής, καλύτερου πληκτρολογίου και καλύτερης εμφάνισης. Από πλευράς απόδοσης είναι τα ίδια.

Από το mini-note μακριά, λόγω Via CPU (κακή απόδοση και ζεσταίνεται πολύ) εκτός και αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά το πληκτρολόγιο και η οθόνη.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Να ρωτησω αν γνωριζει κανεις ποιοι φορητοι εχουν τους καινουργιους επεξεργαστες η ειναι ακομα νωρις?

Θελω να παρω καινουργιο (17αρι) και σκεφτομαι να παρω με τους νεους επεξεργαστες της ΙΝΤΕL.

Θα βρω η θα πρεπει να περιμενω?

Αυτό που περιγράφεις ισχύει σχεδόν για όλους τους κατασκευαστές φορητών, δεν είναι κάτι νέο (συνήθως μέσα σε ένα μήνα πρέπει να αγοραστεί η επέκταση). Δεν είναι κάτι που το κάνει το Πλαίσιο.

Δεν με ενδιαφέρει mcde ούτε στο ελάχιστο τι ισχύει στους άλλους κατασκευαστές. Ουτε είναι απάντηση αυτή στο ερώτημά μου. Εγώ ρώτησα συγκεκριμένα τι πρέπει να κάνω απο τη στιγμή που α) δεν με ενημερώσανε για αυτή την λεπτομέρεια όταν αγόρασα τα λάπτοπ, και β) δεν αναγράφεται πουθενά στους όρους της εγγύησης.

Δεν με ενδιαφέρει mcde ούτε στο ελάχιστο τι ισχύει στους άλλους κατασκευαστές. Ουτε είναι απάντηση αυτή στο ερώτημά μου. Εγώ ρώτησα συγκεκριμένα τι πρέπει να κάνω απο τη στιγμή που α) δεν με ενημερώσανε για αυτή την λεπτομέρεια όταν αγόρασα τα λάπτοπ, και β) δεν αναγράφεται πουθενά στους όρους της εγγύησης.

Εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτε απολύτως. Αυτό που μπορούν να σου κάνουν αυτοί -χαριστικά πάντα κι αν έχουν την καλή θέληση- είναι να σου δώσουν έστω και τώρα την επέκταση εγγύησης. Αυτό γιατί δε σε ενημέρωσαν για την επέκταση κατά την αγορά του φορητού. Τυχόν αναφορά για επέκταση εγγύησης δε γίνεται σε κανένα βιβλιαράκι οδηγιών/εγγύησης φορητού και δεν καταλαβαίνω γιατί τα Turbo-X του Πλαισίου πρέπει να αποτελούν εξαίρεση.

:shifty:

Θες στο βιβλιοράκι όρων της 12μηνης εγγύησης να αναφέρεται η πιθανότητα επέκτασης σε 24 μήνες; Εμένα γιατί μου κάνει λίγο οξύμωρο αυτό;

Κακώς που δεν σε ενημέρωσαν όταν το αγόραζες (αν και μου φαίνεται περίεργο γιατί συνήθως την κάνουν την αναφορά). Αν μιλήσεις με κάποιον προϊστάμενο πάντως, κατά πάσα πιθανότητα θα σε βοηθήσει, γιατί στην τελική:

α) Λεφτά θα πάρουν

β) Δεν έφταιγες εσύ, και συνήθως είναι συνεργάσιμοι.

Πάντως καλό είναι να κάνουμε και την έρευνα μας πριν αγοράσουμε για αυτά τα θέματα ;)

Wind λόγω καλύτερης τιμής, καλύτερου πληκτρολογίου και καλύτερης εμφάνισης. Από πλευράς απόδοσης είναι τα ίδια.

Από το mini-note μακριά, λόγω Via CPU (κακή απόδοση και ζεσταίνεται πολύ) εκτός και αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά το πληκτρολόγιο και η οθόνη.

Απο εμφανιση μου αρέσει καλύτερα το Eee 1000 αλλα οταν μιλας για καλύτερο πληκτρολόγιο μιλάς για μέγεθος ή για ποιότητα?Γενικά, απο ποιότητα κατασκευής ποιό απο τα 2 είναι καλυτερο?

Το να λες ότι δεν σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι κατασκευαστές, δεν βοηθάει κανέναν. Το έγραψα για να καταλάβεις ότι δεν είναι τακτική που εφαρμόζει μόνο το Πλαίσιο και δεν θέλω να τους υπερασπιστώ σε καμία περίπτωση. Δεν είναι υποχρεωμένοι να το αναφέρουν στους όρους της εγγύησης καθότι εκεί αναφέρονται οι υποχρεώσεις τους σύμφωνα με αυτήν, πότε ισχύει και πότε όχι. Η επέκταση είναι επιπλέον υπηρεσία που χρεώνεται και άρα είναι άλλο θέμα. Αυτό που έπρεπε να είχε γίνει είναι να σε ενημερώσουν σχετικά όταν αγόρασες το μηχάνημα. Δεν το έκαναν, αλλά δεν μπορείς από αυτό να κερδίσεις κάτι. Ισχύουν αυτά που γράφει ο kotetsi, ούτε μπορείς να κάνεις κάτι, ούτε η επέκταση αναφέρεται ποτέ στην εγγύηση.

Απο εμφανιση μου αρέσει καλύτερα το Eee 1000 αλλα οταν μιλας για καλύτερο πληκτρολόγιο μιλάς για μέγεθος ή για ποιότητα?Γενικά, απο ποιότητα κατασκευής ποιό απο τα 2 είναι καλυτερο?

Μέγεθος ΝΟΜΙΖΩ ότι το 1000 έχει ίδιο με το Wind. Ποιοτίκα απότι διαβάζω, το Wind υπερέχει ελαφρώς. Και μου αρέσει και πολύ το design, θυμίζει Apple.

Αν και περίμενω το Acer Aspire One λόγω μεγέθους :)

το wind + 2GB ram παίζει άνετα με τα vista. χωρίς κανέναν οδηγό. ούτε για hotkeys.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Το να λες ότι δεν σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι κατασκευαστές, δεν βοηθάει κανέναν. Το έγραψα για να καταλάβεις ότι δεν είναι τακτική που εφαρμόζει μόνο το Πλαίσιο και δεν θέλω να τους υπερασπιστώ σε καμία περίπτωση. Δεν είναι υποχρεωμένοι να το αναφέρουν στους όρους της εγγύησης καθότι εκεί αναφέρονται οι υποχρεώσεις τους σύμφωνα με αυτήν, πότε ισχύει και πότε όχι. Η επέκταση είναι επιπλέον υπηρεσία που χρεώνεται και άρα είναι άλλο θέμα. Αυτό που έπρεπε να είχε γίνει είναι να σε ενημερώσουν σχετικά όταν αγόρασες το μηχάνημα. Δεν το έκαναν, αλλά δεν μπορείς από αυτό να κερδίσεις κάτι. Ισχύουν αυτά που γράφει ο kotetsi, ούτε μπορείς να κάνεις κάτι, ούτε η επέκταση αναφέρεται ποτέ στην εγγύηση.

Δεν έχω πρόβλημα με το γεγονός οτι οι ανανεώσεις στις εγγυήσεις πρέπει να γίνονται εντός 1 ή 2 μηνών.... έχω πρόβλημα με το οτι πουθενά δεν αναφέρεται (πλήν στο σιτε τους), δεν ανφέρετε δλδ ούτε στο διαφημιστικό οδηγό του ΠΛΑΙΣΙΟΥ ακόμα και σήμερα, Ιούλιος 2008, ούτε στην εγγύηση που έχω απο το κατάστημα, και αυτό μου φαίνεται πολύ ύποπτο!!! Είναι όρος ανανέωσης. Και σαν όρος θα πρέπει να είναι εμφανίσιμος παντού, είτε συμφέρει το ΠΛΑΙΣΙΟ είτε όχι. Αν μου το έλεγαν απο την αρχή θα φρόντιζαν να την αναβαθμίσω.

Εμ πάση περιπτώση, ήδη έχω στείλει μαιλ στο ΙΝΚΑ και περιμένω απάντηση απο Δευτέρα.

Δεν έχω πρόβλημα με το γεγονός οτι οι ανανεώσεις στις εγγυήσεις πρέπει να γίνονται εντός 1 ή 2 μηνών.... έχω πρόβλημα με το οτι πουθενά δεν αναφέρεται (πλήν στο σιτε τους), δεν ανφέρετε δλδ ούτε στο διαφημιστικό οδηγό του ΠΛΑΙΣΙΟΥ ακόμα και σήμερα, Ιούλιος 2008, ούτε στην εγγύηση που έχω απο το κατάστημα, και αυτό μου φαίνεται πολύ ύποπτο!!! Είναι όρος ανανέωσης. Και σαν όρος θα πρέπει να είναι εμφανίσιμος παντού, είτε συμφέρει το ΠΛΑΙΣΙΟ είτε όχι. Αν μου το έλεγαν απο την αρχή θα φρόντιζαν να την αναβαθμίσω.

Εμ πάση περιπτώση, ήδη έχω στείλει μαιλ στο ΙΝΚΑ και περιμένω απάντηση απο Δευτέρα.

ΔΕΝ είναι όρος "ανανέωσης". Δεν ανανεώνεις την τρέχουσα εγγύηση του laptop, αγοράζεις καινούργια. Το κομμάτι "μέχρι 1/2 μήνες από την αγορά" δεν αφορά την αρχική εγγύηση του laptop, αλλά την νέα εγγύηση που αγοράζεις, και για αυτό δεν έχει νόημα να αναφέρεται μέσα στο βιβλιαράκι όρων. Επίσης είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχω δει τα suport packages να αναφέρονται στους οδηγούς αγοράς, αλλά dont quote me on it γιατί δεν το έχω εδώ πρόχειρο.

Μέγεθος ΝΟΜΙΖΩ ότι το 1000 έχει ίδιο με το Wind. Ποιοτίκα απότι διαβάζω, το Wind υπερέχει ελαφρώς. Και μου αρέσει και πολύ το design, θυμίζει Apple.

Αν και περίμενω το Acer Aspire One λόγω μεγέθους :)

Ξέρεις μήπως τι γίνεται και με το θέμα της αυτονομίας?Η Asus 'μιλάει' για 8 ώρες περίπου αλλα για το wind δεν εχω βρει πουθενα αναφορα στην αυτονομία μπαταρίας..

Ξέρεις μήπως τι γίνεται και με το θέμα της αυτονομίας?Η Asus 'μιλάει' για 8 ώρες περίπου αλλα για το wind δεν εχω βρει πουθενα αναφορα στην αυτονομία μπαταρίας..

Πολλες ωρες !!! μακαρι να ειναι και αληθινες :worry:

παντως πολυ ωραιο το Asus :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Φιλε μου εχεις δικιο, κανονικα το διαστημα που εχεις δικαιωμα να επεκτεινεις την εγγυηση (δεν ειναι αγορα καινουργιας οπως γραφει ενας φιλος) πρεπει να αναφερεται μεσα στους ορους.

Σε δυο Acer που ειχα το ανεφερε και μαλιστα ειχε δυο ειδων ( την απλη που μπορουσες να την επεκτεινεις οποτε ηθελες στην διαρκεια της αρχικης και την φουλ που επρεπε να γινει μεσα σε 60 μερες) στον Toshiba που εχω τωρα δεν το εχω ψαξει (αφου την αγορασα απο την αρχη) αλλα θα δω και θα ενεμερωσω.

κανένα eeePC δεν βγάζει 8 ώρες. μόνο η νέα σειρά της Intel "Montevina" (P) έχει την καλύτερη αυτονομία.

μιλάμε για τρελά ποσά +100% στα νέα laptops. όσοι έχουν διαβάσει reviews toυ x200 ξέρουν ;)

Alex = the best!

κανένα eeePC δεν βγάζει 8 ώρες. μόνο η νέα σειρά της Intel "Montevina" (P) έχει την καλύτερη αυτονομία.

μιλάμε για τρελά ποσά +100% στα νέα laptops. όσοι έχουν διαβάσει reviews toυ x200 ξέρουν ;)

Και όμως η Asus αναφερει 8ωρο αυτονομίας..Αλλα και 5ωρο να ήταν παλι είναι πολύ καλος χρόνος..ASUS exclusive Super Hybrid Engine λέγεται η τεχνολογία που επιστράτευσε για να το πετύχει..

Και όμως η Asus αναφερει 8ωρο αυτονομίας..Αλλα και 5ωρο να ήταν παλι είναι πολύ καλος χρόνος..ASUS exclusive Super Hybrid Engine λέγεται η τεχνολογία που επιστράτευσε για να το πετύχει..

μιλάς για το 1000H ή το ssd?

το δεύτερο ίσως να πιάνει τις 5 ώρες. αλλά το άλλο με την καμία... απλά μαθηματικά. δεν ανακάλυψαν τα αρνητικά Watts. :!:

Alex = the best!

το δεύτερο ίσως να πιάνει τις 5 ώρες. αλλά το άλλο με την καμία... απλά μαθηματικά. δεν ανακάλυψαν τα αρνητικά Watts. :!:

Μιλάω για το 1000Η.

http://www.pda4u.gr/view_product.php?product=EEE1000H

Την έκδοση με SSD δεν την έχω δεί πουθενά σε ελληνικό eshop.

Αν πιστευεις πως επειδη ειναι SSD καιει ντε και καλα λιγοτερο ρευμα.. σε γελασανε! Ειδικα αυτες οι El cheapo SSD υλοποιησεις...

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

Αν πιστευεις πως επειδη ειναι SSD καιει ντε και καλα λιγοτερο ρευμα.. σε γελασανε! Ειδικα αυτες οι El cheapo SSD υλοποιησεις...

lol.

στο oqo που είχα και ο ssd έκανε $800 του έδινε σχεδόν 40% περισσότερη αυτονομία.

όπως και να το κάνεις καταναλώνουν λιγότερο. αυτό είναι ο κανόνας.

αν τώρα στα eeepc συμβαίνει το αντίθετο και μάλιστο τόσο που να του δίνει 8 ώρες αυτονομία θα πρέπει η lenovo, toshiba, f-s, hp να πετάξουν τα Laptops τους και να ακολουθήσουν την asus. (χλευασμός mode=on)

Alex = the best!

lol.

στο oqo που είχα και ο ssd έκανε $800 του έδινε σχεδόν 40% περισσότερη αυτονομία.

όπως και να το κάνεις καταναλώνουν λιγότερο. αυτό είναι ο κανόνας.

αν τώρα στα eeepc συμβαίνει το αντίθετο και μάλιστο τόσο που να του δίνει 8 ώρες αυτονομία θα πρέπει η lenovo, toshiba, f-s, hp να πετάξουν τα Laptops τους και να ακολουθήσουν την asus. (χλευασμός mode=on)

40% περισσότερο επειδή είναι SSD? Μαλλον εσύ κάνεις λάθος στα μαθηματικά σου. Σίγουρα καταναλώνουν λιγότερο αλλα οχι και έτσι.Άσε λοιπόν τα "χλευασμός mode=on" και μην γίνεσαι εριστικός.Δεν είσαι παντογνώστης και στο κάτω κάτω δεν απάντησες καν στην αρχική μου ερώτηση.Απλά πιάστηκες απο τα specs του κατασκευαστή που ανέφερα και κολλησες εκει..

Τελικά ξέρει κανείς πόση ώρα κρατάει η μπαταρία στο MSI Wind?

Τελικά ξέρει κανείς πόση ώρα κρατάει η μπαταρία στο MSI Wind?

Η 3-cell (με την οποία έρχεται πακέτο) βγάζει γύρω στις 2μιση ώρες με χρήση. Θα βγει αργότερα και 6-cell μπαταρία, με το προφανές κέρδος σε αυτονομία. Τα νούμερα που δίνει η Asus για το 1000h είναι με 6-cell μπαταρία πάντως...

Η 3-cell (με την οποία έρχεται πακέτο) βγάζει γύρω στις 2μιση ώρες με χρήση. Θα βγει αργότερα και 6-cell μπαταρία, με το προφανές κέρδος σε αυτονομία. Τα νούμερα που δίνει η Asus για το 1000h είναι με 6-cell μπαταρία πάντως...

Ευχαριστώ shodanjr_gr. Άρα αυτη τη στιγμή συμφέρει να πάρω το Eee1000H μιας και είναι σχεδόν ίδια (εκτός απο την μπαταρία) και η διαφορά τους είναι περίπου 40€,σωστά?

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...