Jump to content

G5 vs honor 8

Nikos_Mpl
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τι λέτε ρε παιδιά, να δώσω το g5 για το honor?? Θα έχει καλύτερη ή το ίδιο καλή κάμερα το honor?

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v, iphone 15pm,galaxy s24+,iphone 16 pm, galaxy s24u, pixel 9

Κυρίως λόγω υλικών κατασκευής και μεγέθους το θέλω το honor αλλά κάμερα μάλλον το g5 είναι πολύ καλύτερο..

Μπαταρία λογικά το honor..

Είπα να το πάρω μιας και το g5 δεν με ενθουσίασε τελικά και βλέπω ότι ανεβαίνει ητιμή του και μπορώ να το πουλήσω πιο εύκολα

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v, iphone 15pm,galaxy s24+,iphone 16 pm, galaxy s24u, pixel 9

Κυρίως λόγω υλικών κατασκευής και μεγέθους το θέλω το honor αλλά κάμερα μάλλον το g5 είναι πολύ καλύτερο..

Μπαταρία λογικά το honor..

Είπα να το πάρω μιας και το g5 δεν με ενθουσίασε τελικά και βλέπω ότι ανεβαίνει ητιμή του και μπορώ να το πουλήσω πιο εύκολα

Φίλε Νίκο το Honor 8 με 'χει κεντρίσει και μένα αρκετά το ενδιαφέρον γιατί έχω ακούσει (και βλέπω βίντεο στο YouTube) ότι είναι πολύ γρήγορο! Το μόνο που με προβληματίζει λίγο είναι το υψηλό (όπως σχεδόν όλα τα huawei) sar!

Αν επιτρέπεται, τι δε σου άρεσε στο G5;

Επίσης πως βλέπεις αυτά τα δυο σχετικά με το S7 edge που είχες-έχεις;

Συγγνώμη αν ξεφεύγω λίγο απ' το θέμα σου!!

Το g5 εμένα δεν με ενθουσίασε στην κάμερα και στην οθόνη κατά τα άλλα είναι αξιόλογο για τα χρήματα που κοστίζει

send from my oneplus 3

Φίλε Νίκο το Honor 8 με 'χει κεντρίσει και μένα αρκετά το ενδιαφέρον γιατί έχω ακούσει (και βλέπω βίντεο στο YouTube) ότι είναι πολύ γρήγορο! Το μόνο που με προβληματίζει λίγο είναι το υψηλό (όπως σχεδόν όλα τα huawei) sar!

Αν επιτρέπεται, τι δε σου άρεσε στο G5;

Επίσης πως βλέπεις αυτά τα δυο σχετικά με το S7 edge που είχες-έχεις;

Συγγνώμη αν ξεφεύγω λίγο απ' το θέμα σου!!

Εγώ θα το έχω για 2ο οπότε sar δεν κοιτάζω γιατί δεν μιλάω στο 2ο..

Στο g5 δε μου αρέσει η κατασκευή και τα bezel.. Δεν είναι τραγικά αλλά ήθελα κάτι πιο μαζεμένα. Επίσης η μπαταρία πέφτει εύκολα ενώ δεν μιλάω, πιστεύω ότι είναι στα επίπεδα s6 edge περίπου.

Κάμερα έχει αρκετά καλή και σε χρώματα και σε πρόσωπα μου αρέσει πιο πολύ από S7.

Όμως συνολικά το edge είναι το πιο πλήρες. Το honor αν έχει καλή κάμερα θα αξίζει πολύ..

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έχεις και S7 edge και G5?

Sent from my iPad using Tapatalk

Εγώ ? Ναι και τα δύο έχω..

----- προσθήκη μηνύματος 62 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το g5 εμένα δεν με ενθουσίασε στην κάμερα και στην οθόνη κατά τα άλλα είναι αξιόλογο για τα χρήματα που κοστίζει

send from my oneplus 3

Από το edge πάντως η κάμερα είναι πιο σωστή πολλές φορές, ειδικά σε κλειστούς χώρους, πρόσωπα κτλ

Εγώ θα το έχω για 2ο οπότε sar δεν κοιτάζω γιατί δεν μιλάω στο 2ο..

Στο g5 δε μου αρέσει η κατασκευή και τα bezel.. Δεν είναι τραγικά αλλά ήθελα κάτι πιο μαζεμένα. Επίσης η μπαταρία πέφτει εύκολα ενώ δεν μιλάω, πιστεύω ότι είναι στα επίπεδα s6 edge περίπου.

Κάμερα έχει αρκετά καλή και σε χρώματα και σε πρόσωπα μου αρέσει πιο πολύ από S7.

Όμως συνολικά το edge είναι το πιο πλήρες. Το honor αν έχει καλή κάμερα θα αξίζει πολύ..

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εγώ ? Ναι και τα δύο έχω..

----- προσθήκη μηνύματος 62 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Από το edge πάντως η κάμερα είναι πιο σωστή πολλές φορές, ειδικά σε κλειστούς χώρους, πρόσωπα κτλ

Νίκο δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι χάνει σε lowlight ίσως το g4,v10 να είχαν καλύτερο αποτέλεσμα, ίσως να με έχει επιρρεασει το nexus 6p που είχα και για φωτογραφίες σε πρόσωπα και ειδικά στα παιδιά μου δεν έχει αντίπαλο, μόνο το oneplus 3 που έχω τώρα με ικανοποιεί λίγο θέλω φυσικές φωτογραφίες χωρίς επεξεργασία και ας έχουν λίγο θόρυβο τη νύχτα

Στάλθηκε από το GT-I8190 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νομίζω είναι παρεμφερείς συσκευές το Honor 8 με το G5 στα πάντα, πλην κάμερας και μπαταρίας.

Το Honor 8 κερδίζει στην μπαταρία (νομίζω "καίει" λιγότερο σε idle, όπου το G5/V10/G4 έχαναν και 20% το βράδυ χωρίς να κάνουν τίποτα), αλλά δεν έχει Optical Image Stabilization που στις βραδυνές ζορίζει την κατάσταση.

Το δε G5 με τον wide φακό (σε συνδυασμό με τον κύριο) έχει φο-βε-ρά αποτελέσματα. Αλλά η μπαταρία του και το design δεν βοηθούν την κατάσταση. Ειδικά όσο πλησιάζει ο διάδοχος νομίζω το G5 πλέον είναι στην καταλληλότερη μεταπωλητική αξία που θα έχει από εδώ και πέρα.

Το S7 edge, πάλι, έχει πολύ καλύτερη μπαταρία και απ' τα δύο. Η κάμερά του στις indoor, σκοτεινές και στα πρόσωπα είναι ανώτερη του G5 (το οποίο σε landscapes δίνει πόνο). Του Honor 8 είναι απλά μια πολύ καλή κάμερα, χωρίς να ξεχωρίζει λόγω κάποιου ιδιαίτερου χαρακτηριστικού.

Εγώ θα πήγαινα στο Honor 8 μόνο και μόνο για να ικανοποιήσω την περιέργειά μου, όπως προείπε ο Zerga08 στην αρχή. Ή λόγω μεταπωλητικής αξίας του G5.

Κάτι παρόμοιο έκανα και με το V10, το οποίο έδωσα προχθες με μιση καρδιά, γιατί μόνο τώρα έφευγε στα χρήματα που ήθελα, και η αξία του από εδώ και πέρα μόνο θα μειωνόταν.

Αν, λοιπόν, το S7 edge σου σε καλύπτει φωτογραφικά, και δεν "στηρίζεσαι" στην φωτογραφική του G5, δώστο το G5 να το χαρεί και κανένας άλλος... ;)

Παιδες, κακα τα ψεμματα, το G5 ειναι καλο τηλεφωνο και συνολικα, για τα λεφτα του παντα. Το οτι εχει ανεβει η τιμη του με εκανε να σκεφτω να το δωσω γιατι κερδιζω, εντελως στα ισια το λεω, καθως αν εκανε 300 ευρω πχ δε θα το εδινα στα 250, θα το κρατουσα μεχρι γιορτες. Τωρα που το γκρι κανει 430 καινουριο, το δινεις πιο ευκολα και πιο ψηλα απο πριν.

Απο εκει και περα, ειπες φιλε Βαγγο οτι το s7 edge ειναι καλυτερο στα προσωπα και στους εσωτερικους χωρους, αλλα στο αυτοματο που το χρησιμοποιω κυριως δεν διαπιστωσα κατι τετοιο. Το G5 σε μακιγιαρει λιγοτερο, και σε κιτρινιζει λιγοτερο. αυτο διαπιστωσα και χθες που τα ειχα και τα 2 μαζι και εβγαζα σε καφετερια..Ισως αν παιξω σε Μ το samsung και επιλεξω εγω το WB να εχω καλυτερα αποτελεσματα.

Γιαυτο το G5 θεωρω οτι αξιζει τα λεφτα του. Αν ειχε καλη μπαταρια, θα το ειχα προτεινει και σε πολυ κοσμο, αλλα ενω σε αναμονη δεν πεφτει ευκολα, σε χρηση εξαφανιζεται.

Το honor 8 τωρα, ειναι πιο ομορφο και μαζεμενο με ωραια υλικα και φανταζομαι θα εχει καλη αυτονομια. Αλλα οντως λειπει το OIS και γιαυτο το σκεφτομαι, αλλα μιας και θα ειναι 2ο ισως αξιζει..

Δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί (για κάποιον που θέλει να αγοράσει G5) πως θα δώσει τα 430 ευρώ που κοστίζει. Νομίζω οι περισσότεροι απλά θα το απορρίψουν και θα επιλέξουν κάτι άλλο.

Εγώ δεν θα το πούλαγα βάσει του 430, λοιπόν (αν και στέκει αυτό που λες). Θα το έδινα γύρω στα 350 ώστε ίσως με παζάρι να το έριχνα στα 330-320. Αν σκέφτεσαι να το δώσεις 400 ευρώ και με παζάρια να κάνεις price match το Honor 8, δεν ξέρω αν θα διώξεις εύκολα το G5.

-------------

Στο θέμα του S7 edge vs G5 ως κάμερες, δεν τα είχα ταυτόχρονα, αλλά στις φωτογραφίες μου που χαζεύω κατά καιρούς βλέπω πως πρόσωπα και φωτο σε εσωτερικούς χώρους είναι πιο σωστές από το S7 (όπως φαίνονται στο PC, μάλιστα, και όχι στην AMOLED). Ίσως είναι προσωπική προτίμηση, ή βεβιασμένη άποψη από όσα έχω διαβάσει στο web.

Σε manual δεν το συζητώ πως το G5 κερδίζει άνετα το S7. Ειδικά σε τοπία, το τελευταίο χάνει κάθε λεπτομέρεια με το oversharpening που κάνει για να μην φαινεται η φωτογραφία σαν λαδοπαστέλ (και αποτυγχάνει μάλιστα).

Γνώμη μου, on topic, είναι να πας στο Honor 8 αν μπορέσεις όντως να στείλεις το G5 στα 350 ευρώ, που κοστίζει το Honor. Αλλιώς δεν νομίζω πως αξίζει το Honor 8 να βάλεις και λεφτά να το πάρεις. Επίσης το άτιμο δεν πωλείται μεταχειρισμένο πουθενά! (ούτε εδώ ούτε στο "γείτονα" :P )

Φιλε μου περα από οτιδήποτε αλλο, που νομιζω καλύφθηκε παραπάνω, από άποψη επεξεργαστή, αλλά κυριως γραφικών θα κατέβεις σε πιο κάτω επίπεδο με το honor.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

καλα ναι, το G5 430 ειναι ακριβο, αλλα αν καποιος το θελει πχ 360, γιατι να το δωσω 320...Αν ειχε καινουριο 360 τοτε ναι να το ριξω..αλλα κατω απο 300 δε θα το εδινα οπως και να εχει σε αυτη τη φαση καιθως ειναι ο,τι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα.

Οσο για το Honor, κατασκευαστικα ειναι τοσο ανωτερο που με κανει να ξεχναει ολα τα αλλα..

Φιλε μου περα από οτιδήποτε αλλο, που νομιζω καλύφθηκε παραπάνω, από άποψη επεξεργαστή, αλλά κυριως γραφικών θα κατέβεις σε πιο κάτω επίπεδο με το honor.

Συμφωνω, αλλα στην πραξη παει σφαιρα, και δεν παιζω παιχνιδια να με ενδιαφερει κατι παραπανω, μονο η καμερα ειναι μειον στην περιπτωση μου, αλλα διαστασεις, υλικα, μπαταρια, ισως με κανουν να τα ξεχασω..

καλα ναι, το G5 430 ειναι ακριβο, αλλα αν καποιος το θελει πχ 360, γιατι να το δωσω 320...Αν ειχε καινουριο 360 τοτε ναι να το ριξω..αλλα κατω απο 300 δε θα το εδινα οπως και να εχει σε αυτη τη φαση καιθως ειναι ο,τι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα.

Οσο για το Honor, κατασκευαστικα ειναι τοσο ανωτερο που με κανει να ξεχναει ολα τα αλλα..

Συμφωνω, αλλα στην πραξη παει σφαιρα, και δεν παιζω παιχνιδια να με ενδιαφερει κατι παραπανω, μονο η καμερα ειναι μειον στην περιπτωση μου, αλλα διαστασεις, υλικα, μπαταρια, ισως με κανουν να τα ξεχασω..

Σχεδιασμο,μπαταρια κτλ συμφωνώ.

Για να δεις αμα θέλεις τι εννοώ, άνοιξε το Google maps και κανε zoom & scroll στο χαρτη σε καποιο σημείο της πόλης στο G5 (η σε οποιοδήποτε με snapdragon 820 η ακόμα και 808) και κανε το ιδιο και στο honor 8. Και στο P9 το ίδιο συμβαίνει. Το πιο πιθανό είναι οτι θα δεις διαφορά. Δεν ειμαι fanboy κανενος, εχω αλλάξει πολλα κινητα,απλως προσπαθώ να βοηθάω και να δινω στοιχεία.

Καλο μεσημέρι :)

Σχεδιασμο,μπαταρια κτλ συμφωνώ.

Για να δεις αμα θέλεις τι εννοώ, άνοιξε το Google maps και κανε zoom & scroll στο χαρτη σε καποιο σημείο της πόλης στο G5 (η σε οποιοδήποτε με snapdragon 820 η ακόμα και 808) και κανε το ιδιο και στο honor 8. Και στο P9 το ίδιο συμβαίνει. Το πιο πιθανό είναι οτι θα δεις διαφορά. Δεν ειμαι fanboy κανενος, εχω αλλάξει πολλα κινητα,απλως προσπαθώ να βοηθάω και να δινω στοιχεία.

Καλο μεσημέρι :)

αυτο που λες δεν το ειχα σκεφτει, και καλα κανεις και το λες. Δηλαδη εννοεις οτι και στους χαρτες μπουκωνει το honor 8??

τοσο μαπα?

Παντως αν το Honor ειχε OIS θα ηταν ο,τι πιο πληρες στα λεφτα αυτα. Επισης μου θυμιζει λιγο Ζ3 το σχεδιο του, αλλα σε μαυρο το θεωρω απιστευτα ομορφο.

αυτο που λες δεν το ειχα σκεφτει, και καλα κανεις και το λες. Δηλαδη εννοεις οτι και στους χαρτες μπουκωνει το honor 8??

τοσο μαπα?

Παντως αν το Honor ειχε OIS θα ηταν ο,τι πιο πληρες στα λεφτα αυτα. Επισης μου θυμιζει λιγο Ζ3 το σχεδιο του, αλλα σε μαυρο το θεωρω απιστευτα ομορφο.

Και εμενα μου αρέσει σχεδιαστικά πολύ το honor.

Για τα fps που λέγαμε, δεν είναι οτι δε χρησιμοποιείται προφανώς, αλλα θα δεις πολυ πεσμενα fps, κίνηση ανα τμήματα της εικονας Και οχι ομαλά. Δικαιολογείται στα πιο φθηνά κινητά κατ εμέ, αλλά οχι σε τέτοιων τιμών.

Το ίδιο συμβαίνει και στα galaxy S6 και s7 με Exynos, που έχουν Mali GPU και οχι adreno αντίστοιχης κατηγορίας. Σε θεωρητικό επίπεδο, αυτη η αδυναμία αντικατοπτρίζεται και στο compute benchmark του Geekbench 4 (renderscript performance). Δες τα και θα δεις μεγάλη διαφορά στα score. Οι κινέζοι με τις GPU δε το χουν και τόσο απ ότι φαίνεται.

Σε day-to-day χρήση πάντως, αν δεν παίζω παιχνίδια, ουδέποτε είχα θέμα με τα γραφικά των Mali.

Δεν λέω πως δεν είναι αδύναμα. Λέω πως δεν έχω δει ως τώρα τρομακτικά lags/stutters/οτιδήποτε.

καθαρά προσωπική μου άποψη, δεν θέλω να ακυρώσω το Νίκο ;)

Σε day-to-day χρήση πάντως, αν δεν παίζω παιχνίδια, ουδέποτε είχα θέμα με τα γραφικά των Mali.

Δεν λέω πως δεν είναι αδύναμα. Λέω πως δεν έχω δει ως τώρα τρομακτικά lags/stutters/οτιδήποτε.

καθαρά προσωπική μου άποψη, δεν θέλω να ακυρώσω το Νίκο ;)

Και σε αρκετά παιχνίδια καλες είναι. Δεν αφορά τα πάντα αυτη η αδυναμία, και επισης ο καθένας την αξιολογεί αλλιως. Η δουλεια γίνεται δεν ακυρωνεις κανεναν :cool:

Απλα σε βαθος χρόνου θεωρω οτι θα αρχισει να ενοχλεί καποια στιγμή πρακτικά, αν θεωρήσουμε οτι πχ εσυ, θα κρατησεις καιρό τη συσκευή σου.

Το LG G2 κρατάει ακόμα για έντονη χρήση πχ, διότι ηταν all round καλη συσκευή και αυτό συμπεριλαμβάνει και το Snapdragon 800 chip.

Edited by Nikos751

εξαρταται τι κανει κανεις. Εγω πχ δεν εχω παρατηρησει κατι στο s7 αλλα δεν με απασχολει και το θεμα, δηλαδη οταν βαζω χαρτες δεν με εχει ενοχλησει κατι σαν lag ή αργοπορια στο να φορτωσει κτλ, οποτε θα με καλυψει. Τωρα που το ειπατε ισως να το προσεξω αλλα το συγκεκριμενο κομματι μου ειναι αδιαφορο.

Τα κριτηρια μου ειναι 3: Εμφανιση (σχεδιο-υλικα), καμερα, μπαταρια. Και τα 3 ειναι σχεδον ισαξια, καθως μπορει να κανω μικρη υποχωρηση στο ενα για χαρη του αλλου..αλλα ολα σε μια ισορροπια.