Jump to content

PC που ...μυρίζει!

papajohn
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χαιρετώ το forum!

Λοιπόν, όπως φαντάζομαι πολλοί εδω μέσα, έχω τον υπολογιστή στο υπνοδωμάτιο μου. Παρατηρώ ότι όταν τον χρησιμοποιώ, αυτός αναδύει μια χαρακτηρίστική μυρωδια, δεν μπορώ να την περιγραψω, μια "ηλεκτρονικίλα" όπως όταν μπεις σε ένα χώρο με πολλά φωτοτυπικά ας πούμε. Προσπαθώ όσο μπορώ να αερίζω το δωμάτιο μου, αλλα πολλές φορες κατι τετοιο είναι αδύνατο (πχ 3 η ώρα το πρωι με έξω ψοφόκρυο) με αποτέλεσμα να κοιμάμαι μετά σε αυτον τον χώρο...

Γνωρίζεται απο που προέρχεται κυριώς αυτη η μυρωδιά; Η οθόνη μου είναι CRT (ΙΒΜ 2 ετών). Είναι θέμα οθόνης ή της μονάδας; Είναι επικίνδυνη για την υγεία;; :O

Το πιο πιθανό είναι ή το τροφοδοτικό τγς μονάδας να τα έχουν τινάξει οι πυκνωτές(το πιο λογικό)....ή στην οθόνη(αλλά δεν θα δούλευε)

Πάντως καλό είναι σίγουρα να μην την εισπνέεις αυτή του μυρωδιά...

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra

1702003769_Screenshot2025-01-23125714.jpg.2d5069c07feeafa311c222e0095e2ab7.jpg

Όχι, δεν είναι θέμα προβλήματος του PC. Καινούριο να καταλάβεις η μυρωδιά ήταν πιο έντονη. Επίσης σε όλα τα pc που είχα μέχρι τώρα η μυρωδιά ήταν παρούσα. Και στο pclab του πανεπιστημίου ίδια κατασταση και καθως ο εξαερισμός δεν είναι τόσο καλός εκει όσο στα net cafe (καλά έχει βρωμάει τόσο τσιγαρίλα που δεν την καταλαβαίνεις :)) η μυρωδιά είναι εντονότατη!

Χμ.....Μήπως έχει πρόβλημα η μύτη σου?

Για δοκίμασε να κα8αρίσεις καθόλου το pc μέσα/έξω.....

Και να ξέρεις πως το ότι είναι καινούριο....δεν σημαίνει κάτι :)

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra

1702003769_Screenshot2025-01-23125714.jpg.2d5069c07feeafa311c222e0095e2ab7.jpg

Δεν είναι μονο η δική μου μύτη δυστυχώς, όποιος μπαίνει στο δωμάτιο μετά απο κάποιες ώρες χρήσης του Η/Υ (με κλειστή τη πόρτα του δωματίου) μου λέει ανοιξε καμμια πόρτα/παράθυρο... :(

Επίσης δεν είναι θεμα σκόνης, δεν μπορεί ολοκαίνουριο pc να μυρίζει απο σκόνη... Ασε που δεν μυρίζει σκόνη. Γενικά, δεν είναι θέμα του δικού μου pc, το κανει καθε υπολογιστής που έχω συναντήσει, παλιος ή κανούριος. Πιο χαρακτηριστική είναι η κατασταση όταν υπάρχουν πολλοί υπολογιστές/ηλεκτονικά μηχανήματα μαζεμένοι σε χώρο χωρίς καλο εξαερισμό.

Ναι, το έχω παρατηρήσει κι εγώ, ειδικά στο νέο μου μηχάνημα, αλλά δεν είναι τόσο έντονη όσο η δικιά σου, τη μυρίζω μόνο άμα πλησιάσω τη μύτη μου πίσω από το case...

εμενα μου ειχε τυχει να λιωσει το καλοδιο που συνδεετε στο τροφοδοτικο επιδει δεν το ειχα βαλει μεσα καλα.δες μηπος φτεει αυτο

H oθονη σου βγαζει αναθυμιασεις και δεν πρεπει να το εισπνεεις.

Μυρισε απο πανω της να δεις οτι ειναι αυτη.

Mutilator :shifty:

Μάλλον μυρίζεις τον βακελίτη.Το υλικό που φτιάχνονται οι πλακέτες.

Κι εγώ αυτό πιστεύω... Επίσης κι εγώ μόνο άμα πλησιάσω πολυ κοντά στο case θα μου έρ8ει η μυρωδιά, αν και όταν είσαι κοντά στο case είναι φυσιολογικό να μυρίζεις βακελίτη...

Μάλλον έχεις πολύ δυνατή αίσθηση της όσφρησης (ελπίζω να γράφεται έτσι :D :O )

Εγώ έχω την εντύπωση πως μαλλον η οθόνη μου πρέπει να μυρίζει, χωρίς όμως να είμαι απόλυτα σίγουρος... Δεν είναι καποιοα απίθανη μυρωδιά που γίνεται αισθητή με το που κάθεσαι στο pc. Αν όμως είναι στο δωμάτιο κανα 3ωρο με το pc ανοιχτό και την πορτα κλειστη, τότε βγαίνοντας και ξαναμπάινοντας στο δωμάτιο η μυρωδιά είναι κάτι παραπάνω απο εμφανής. Δεν την καταλαβαίνω μονο εγω, όποιος και να μπεί το παρατηρεί. Αλλα το περίεργο είναι πως το παρατηρώ σε πολλά αλλα μέρη με υπολογιστές και δεν έχω δει καμμια αναφορα γι' αυτο. Ίσως αν έχεις τον υπολογιστή σε έναν μεγαλύτερο ανοιχτο χώρο να μην υπάρχει πρόβλημα, αλλα σε ένα κλειστό δωμάτιο σίγουρα θα εμφανιστεί η μυρωδιά. Επίσής σίγουρα η μυρωδιά ήταν εντονότερη το πρώτο εξάμηνο του νέου υπολογιστή, και ειδικά στην αρχή το pc κυριολεκτικά μύριζε "καινουργίλα".

Δεν ξέρω αν είναι όντως η οθόνη, τι να πω... Αλλα μου κανει εντύπωση πως ελάχιστοι δείχνουν να το έχουν παρατηρήσει!

Βάλε δύο αρωματικά πράσινα δενδράκια με άρωμα πεύκου , σαν εκείνα που βάζουν στα αυτοκίνητα .

Ένα πάνω στην οθόνη και ένα πάνω στο κουτί σου .

Πρόσεχε όμως , να μην ξεχνάς κάθε 20-30 μέρες να τα αλλάζεις με καινούργια.

Το βλέπω σαν τη τελευταία λύση ... :X :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν...

Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται συνήθως σε οθόνες (και άλλα ηλεκτρονικά) που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά (καινούργια ή σχεδόν καινούργια) και διαρκεί για μερικές μέρες..

Η μυρωδιά προέρχεται από τα κατάλοιπα της διαδικασίας κατασκευής (by-products) του εξοπλισμού, τα οποία εξαερώνονται («καίγονται») κατά τις πρώτες μέρες χρήσης του μηχανήματος.

Καλό είναι πάντως να μην τα εισπνέεις.

Το φαινόμενο είναι αδικαιολόγητο σε περίπτωση που έχεις χρησιμοποιήσει σε πραγματικό χρόνο την οθόνη ή/και το computer για τόσο πολύ καιρό..

Υ.Γ.

Σε όλες τις οθόνες (από το Amstrad CPC Monitor (!!!) ως την Eizo CRT μου) που είχα αλλά και τα computer μου δεν κράτησε παρά 4-5 μέρες μετά την αγόρα..)

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Κοίταξε, στην αρχή η μυρωδιά ήταν αναφίβολλα πολύ εντονότερη. Μειώθηκε πολύ στον δρόμο αλλα τώρα, 1,5 χρόνο μετα, εξακολουθεί να υπάρχει. ΤΟ πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έρχεται είναι στο pclab της σχολής που υπάρχουν καμμια 50αριά κια υπολογιστές επιπέδου PIII 500mhz και προφανώς είναι εκεί αρκετά χρόνια. Ε, αν μπείς στην αίθουσα αυτή ειδικά χειμώνα νιώθεις την μυρωδιά αυτη εντονότατα!

Κοίταξε, στην αρχή η μυρωδιά ήταν αναφίβολλα πολύ εντονότερη. Μειώθηκε πολύ στον δρόμο αλλα τώρα, 1,5 χρόνο μετα, εξακολουθεί να υπάρχει. ΤΟ πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έρχεται είναι στο pclab της σχολής που υπάρχουν καμμια 50αριά κια υπολογιστές επιπέδου PIII 500mhz και προφανώς είναι εκεί αρκετά χρόνια. Ε, αν μπείς στην αίθουσα αυτή ειδικά χειμώνα νιώθεις την μυρωδιά αυτη εντονότατα!

Μάλλον έχεις έντονη την αίσθηση της όσφρησης, χωρίς πλάκα τώρα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Και εμείς έχουμε βρεθεί σε χώρο με πολλούς υπολογιστές αλλά δεν έχουμε μυρίσει τίποτα περίεργο.

Υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που έχει ανεπτυγμένο περισσότερο από τους κοινούς κάποια αίσθηση. Στην περίπτωσή σου αυτό μάλλον ισχύει.

Στο δωμάτιό σου εκτός από τους δικούς σου έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος την έντονη μυρωδιά; (το ρωτάω αυτό μπας και είναι κληρονομική η super όσφρηση :O )

ΤΟ πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έρχεται είναι στο pclab της σχολής που υπάρχουν καμμια 50αριά κια υπολογιστές επιπέδου PIII 500mhz και προφανώς είναι εκεί αρκετά χρόνια. Ε, αν μπείς στην αίθουσα αυτή ειδικά χειμώνα νιώθεις την μυρωδιά αυτη εντονότατα!

Εγώ όλο το χειμώνα εκεί ήμουν και ποτέ δεν την κατάλαβα! :blink:

Ούτε κάποιος από τους συμφοιτητές μου...

egw sto domatio mou exw 3 pc kai duo monitor!!!

kai den mirizw tipota!!! litourgoun kai ta 3 mazi gia poles wres!!!!!!!!!!!!!!

3 pc στο δωμάτιο;;; :blink: Επιχείρηση έχεις στήσει εσύ; :p

Για καθίστε, αν μπείτε σε ένα φωτοτυπικάδικο, δεν "αντιλαμβάνεστε" την "βρωμα";! Αν είναι ετσι να τα παρατήσω όλα και να πάω να γίνω ...κυνηγόσκυλο! :D Well, την επόμενη φορα που θα πάω στο pclab θα ρωτήσω και την παρέα μου αν το καταλαβαίνει να δούμε ...αν έχω super οσφρηση! lol!

Για καθίστε, αν μπείτε σε ένα φωτοτυπικάδικο, δεν "αντιλαμβάνεστε" την "βρωμα";! Αν είναι ετσι να τα παρατήσω όλα και να πάω να γίνω ...κυνηγόσκυλο! :D Well, την επόμενη φορα που θα πάω στο pclab θα ρωτήσω και την παρέα μου αν το καταλαβαίνει να δούμε ...αν έχω super οσφρηση! lol!

Όντως να σε προσλάβει η αστυνομία! Τι υπαστυνόμος ΡΕΞ και βλακείες; Εσύ είσαι κορυφή!! :lol: