papajohn Δημοσιεύτηκε February 20, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 20, 2005 Χαιρετώ το forum! Λοιπόν, όπως φαντάζομαι πολλοί εδω μέσα, έχω τον υπολογιστή στο υπνοδωμάτιο μου. Παρατηρώ ότι όταν τον χρησιμοποιώ, αυτός αναδύει μια χαρακτηρίστική μυρωδια, δεν μπορώ να την περιγραψω, μια "ηλεκτρονικίλα" όπως όταν μπεις σε ένα χώρο με πολλά φωτοτυπικά ας πούμε. Προσπαθώ όσο μπορώ να αερίζω το δωμάτιο μου, αλλα πολλές φορες κατι τετοιο είναι αδύνατο (πχ 3 η ώρα το πρωι με έξω ψοφόκρυο) με αποτέλεσμα να κοιμάμαι μετά σε αυτον τον χώρο... Γνωρίζεται απο που προέρχεται κυριώς αυτη η μυρωδιά; Η οθόνη μου είναι CRT (ΙΒΜ 2 ετών). Είναι θέμα οθόνης ή της μονάδας; Είναι επικίνδυνη για την υγεία;; :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. February 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2005 Το πιο πιθανό είναι ή το τροφοδοτικό τγς μονάδας να τα έχουν τινάξει οι πυκνωτές(το πιο λογικό)....ή στην οθόνη(αλλά δεν θα δούλευε) Πάντως καλό είναι σίγουρα να μην την εισπνέεις αυτή του μυρωδιά... Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. February 20, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2005 Όχι, δεν είναι θέμα προβλήματος του PC. Καινούριο να καταλάβεις η μυρωδιά ήταν πιο έντονη. Επίσης σε όλα τα pc που είχα μέχρι τώρα η μυρωδιά ήταν παρούσα. Και στο pclab του πανεπιστημίου ίδια κατασταση και καθως ο εξαερισμός δεν είναι τόσο καλός εκει όσο στα net cafe (καλά έχει βρωμάει τόσο τσιγαρίλα που δεν την καταλαβαίνεις :)) η μυρωδιά είναι εντονότατη! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. February 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2005 Χμ.....Μήπως έχει πρόβλημα η μύτη σου? Για δοκίμασε να κα8αρίσεις καθόλου το pc μέσα/έξω..... Και να ξέρεις πως το ότι είναι καινούριο....δεν σημαίνει κάτι :) Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. February 20, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2005 Δεν είναι μονο η δική μου μύτη δυστυχώς, όποιος μπαίνει στο δωμάτιο μετά απο κάποιες ώρες χρήσης του Η/Υ (με κλειστή τη πόρτα του δωματίου) μου λέει ανοιξε καμμια πόρτα/παράθυρο... :( Επίσης δεν είναι θεμα σκόνης, δεν μπορεί ολοκαίνουριο pc να μυρίζει απο σκόνη... Ασε που δεν μυρίζει σκόνη. Γενικά, δεν είναι θέμα του δικού μου pc, το κανει καθε υπολογιστής που έχω συναντήσει, παλιος ή κανούριος. Πιο χαρακτηριστική είναι η κατασταση όταν υπάρχουν πολλοί υπολογιστές/ηλεκτονικά μηχανήματα μαζεμένοι σε χώρο χωρίς καλο εξαερισμό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Flamenerve Δημ. February 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2005 Ναι, το έχω παρατηρήσει κι εγώ, ειδικά στο νέο μου μηχάνημα, αλλά δεν είναι τόσο έντονη όσο η δικιά σου, τη μυρίζω μόνο άμα πλησιάσω τη μύτη μου πίσω από το case... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. February 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2005 εμενα μου ειχε τυχει να λιωσει το καλοδιο που συνδεετε στο τροφοδοτικο επιδει δεν το ειχα βαλει μεσα καλα.δες μηπος φτεει αυτο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BASSstarlet Δημ. February 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2005 Μάλλον μυρίζεις τον βακελίτη.Το υλικό που φτιάχνονται οι πλακέτες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. February 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2005 H oθονη σου βγαζει αναθυμιασεις και δεν πρεπει να το εισπνεεις. Μυρισε απο πανω της να δεις οτι ειναι αυτη. Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ragezer Δημ. February 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2005 Μάλλον μυρίζεις τον βακελίτη.Το υλικό που φτιάχνονται οι πλακέτες. Κι εγώ αυτό πιστεύω... Επίσης κι εγώ μόνο άμα πλησιάσω πολυ κοντά στο case θα μου έρ8ει η μυρωδιά, αν και όταν είσαι κοντά στο case είναι φυσιολογικό να μυρίζεις βακελίτη... Μάλλον έχεις πολύ δυνατή αίσθηση της όσφρησης (ελπίζω να γράφεται έτσι :D :O ) Παράθεση http://www.oranjebus.com http://www.artcoremagazine.gr Support if you like minimal techno Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chryant Δημ. February 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2005 ta laptop giati dn mirizoun? Παράθεση Maybe you were right But baby I was lonely I don't want to fight I'm tired of being sorry ...:shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostolis Δημ. February 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2005 Έχουν μια κάποια διαφορά στην κατασκευή :wink: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. February 21, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2005 Εγώ έχω την εντύπωση πως μαλλον η οθόνη μου πρέπει να μυρίζει, χωρίς όμως να είμαι απόλυτα σίγουρος... Δεν είναι καποιοα απίθανη μυρωδιά που γίνεται αισθητή με το που κάθεσαι στο pc. Αν όμως είναι στο δωμάτιο κανα 3ωρο με το pc ανοιχτό και την πορτα κλειστη, τότε βγαίνοντας και ξαναμπάινοντας στο δωμάτιο η μυρωδιά είναι κάτι παραπάνω απο εμφανής. Δεν την καταλαβαίνω μονο εγω, όποιος και να μπεί το παρατηρεί. Αλλα το περίεργο είναι πως το παρατηρώ σε πολλά αλλα μέρη με υπολογιστές και δεν έχω δει καμμια αναφορα γι' αυτο. Ίσως αν έχεις τον υπολογιστή σε έναν μεγαλύτερο ανοιχτο χώρο να μην υπάρχει πρόβλημα, αλλα σε ένα κλειστό δωμάτιο σίγουρα θα εμφανιστεί η μυρωδιά. Επίσής σίγουρα η μυρωδιά ήταν εντονότερη το πρώτο εξάμηνο του νέου υπολογιστή, και ειδικά στην αρχή το pc κυριολεκτικά μύριζε "καινουργίλα". Δεν ξέρω αν είναι όντως η οθόνη, τι να πω... Αλλα μου κανει εντύπωση πως ελάχιστοι δείχνουν να το έχουν παρατηρήσει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Didimos Δημ. February 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2005 Βάλε δύο αρωματικά πράσινα δενδράκια με άρωμα πεύκου , σαν εκείνα που βάζουν στα αυτοκίνητα . Ένα πάνω στην οθόνη και ένα πάνω στο κουτί σου . Πρόσεχε όμως , να μην ξεχνάς κάθε 20-30 μέρες να τα αλλάζεις με καινούργια. Το βλέπω σαν τη τελευταία λύση ... :X :D Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. February 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2005 Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται συνήθως σε οθόνες (και άλλα ηλεκτρονικά) που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά (καινούργια ή σχεδόν καινούργια) και διαρκεί για μερικές μέρες.. Η μυρωδιά προέρχεται από τα κατάλοιπα της διαδικασίας κατασκευής (by-products) του εξοπλισμού, τα οποία εξαερώνονται («καίγονται») κατά τις πρώτες μέρες χρήσης του μηχανήματος. Καλό είναι πάντως να μην τα εισπνέεις. Το φαινόμενο είναι αδικαιολόγητο σε περίπτωση που έχεις χρησιμοποιήσει σε πραγματικό χρόνο την οθόνη ή/και το computer για τόσο πολύ καιρό.. Υ.Γ. Σε όλες τις οθόνες (από το Amstrad CPC Monitor (!!!) ως την Eizo CRT μου) που είχα αλλά και τα computer μου δεν κράτησε παρά 4-5 μέρες μετά την αγόρα..) Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. February 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2005 Κοίταξε, στην αρχή η μυρωδιά ήταν αναφίβολλα πολύ εντονότερη. Μειώθηκε πολύ στον δρόμο αλλα τώρα, 1,5 χρόνο μετα, εξακολουθεί να υπάρχει. ΤΟ πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έρχεται είναι στο pclab της σχολής που υπάρχουν καμμια 50αριά κια υπολογιστές επιπέδου PIII 500mhz και προφανώς είναι εκεί αρκετά χρόνια. Ε, αν μπείς στην αίθουσα αυτή ειδικά χειμώνα νιώθεις την μυρωδιά αυτη εντονότατα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. February 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2005 Κοίταξε, στην αρχή η μυρωδιά ήταν αναφίβολλα πολύ εντονότερη. Μειώθηκε πολύ στον δρόμο αλλα τώρα, 1,5 χρόνο μετα, εξακολουθεί να υπάρχει. ΤΟ πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έρχεται είναι στο pclab της σχολής που υπάρχουν καμμια 50αριά κια υπολογιστές επιπέδου PIII 500mhz και προφανώς είναι εκεί αρκετά χρόνια. Ε, αν μπείς στην αίθουσα αυτή ειδικά χειμώνα νιώθεις την μυρωδιά αυτη εντονότατα! Μάλλον έχεις έντονη την αίσθηση της όσφρησης, χωρίς πλάκα τώρα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Και εμείς έχουμε βρεθεί σε χώρο με πολλούς υπολογιστές αλλά δεν έχουμε μυρίσει τίποτα περίεργο. Υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που έχει ανεπτυγμένο περισσότερο από τους κοινούς κάποια αίσθηση. Στην περίπτωσή σου αυτό μάλλον ισχύει. Στο δωμάτιό σου εκτός από τους δικούς σου έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος την έντονη μυρωδιά; (το ρωτάω αυτό μπας και είναι κληρονομική η super όσφρηση :O ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bezoss Δημ. February 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2005 den kserw ti lete...alla i mirwdia pou vgazei o anemistiras apo to laptop mou einai ethistiki...mirizei kainouriila kai einai super:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Flamenerve Δημ. February 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2005 ΤΟ πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έρχεται είναι στο pclab της σχολής που υπάρχουν καμμια 50αριά κια υπολογιστές επιπέδου PIII 500mhz και προφανώς είναι εκεί αρκετά χρόνια. Ε, αν μπείς στην αίθουσα αυτή ειδικά χειμώνα νιώθεις την μυρωδιά αυτη εντονότατα! Εγώ όλο το χειμώνα εκεί ήμουν και ποτέ δεν την κατάλαβα! :blink: Ούτε κάποιος από τους συμφοιτητές μου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimmel Δημ. February 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2005 egw sto domatio mou exw 3 pc kai duo monitor!!! kai den mirizw tipota!!! litourgoun kai ta 3 mazi gia poles wres!!!!!!!!!!!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. February 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2005 egw sto domatio mou exw 3 pc kai duo monitor!!! kai den mirizw tipota!!! litourgoun kai ta 3 mazi gia poles wres!!!!!!!!!!!!!! 3 pc στο δωμάτιο;;; :blink: Επιχείρηση έχεις στήσει εσύ; :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. February 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2005 Για καθίστε, αν μπείτε σε ένα φωτοτυπικάδικο, δεν "αντιλαμβάνεστε" την "βρωμα";! Αν είναι ετσι να τα παρατήσω όλα και να πάω να γίνω ...κυνηγόσκυλο! :D Well, την επόμενη φορα που θα πάω στο pclab θα ρωτήσω και την παρέα μου αν το καταλαβαίνει να δούμε ...αν έχω super οσφρηση! lol! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. February 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2005 Για καθίστε, αν μπείτε σε ένα φωτοτυπικάδικο, δεν "αντιλαμβάνεστε" την "βρωμα";! Αν είναι ετσι να τα παρατήσω όλα και να πάω να γίνω ...κυνηγόσκυλο! :D Well, την επόμενη φορα που θα πάω στο pclab θα ρωτήσω και την παρέα μου αν το καταλαβαίνει να δούμε ...αν έχω super οσφρηση! lol! Όντως να σε προσλάβει η αστυνομία! Τι υπαστυνόμος ΡΕΞ και βλακείες; Εσύ είσαι κορυφή!! :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts