Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για τα Blackberry

Spyweirdos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα guys!

Στη δουλειά επίκειται ανανέωση των εταιρικών συμβολαίων και λέω να τσιμπήσω ένα BB γιατί θα με βοηθήσει πολύ να έχω τα emails μου παντού. Μέχρι στιγμής βολευόμουν μ' ένα Nokia E71, αλλά παρόλο που θεωρώ το τηλέφωνο σε γενικές γραμμές πάρα πολύ καλό, κάτι με χαλάει ως προς την εμπειρά χρήσης των emails.

Τι θα μπορούσα λοιπόν να διαλέξω από την οικογένεια των ΒΒ; Όπως ανέφερα παραπάνω, η βασική του χρήση εκτός από την πραγματοποίηση κλησεων (για τηλέφωνα δε μιλάμε :p), θα είναι η ανάγνωση/αποστολή/λήψη emails, η διαχείριση χρόνου (ημερολόγιο, agenda, διαχείριση επαφών κλπ.) και το net browsing.

Να σημειώσω στο σημείο αυτό πως προσωπικά δε θα ήθελα να χρεώσω την εταιρία με το maximum ποσό. Θέλω να βρω μια συσκευή με την οποίο θα κάνω τη δουλειά μου με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο value for money.

Απλά επειδή δεν έχω προηγούμενη εμπειρία με ΒΒ, ζητάω τη βοήθεια των ειδικών. :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά δεν έχεις και πολλές επιλογές, παρά μόνο την εξής μία: 9700.

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

Παιδιά γεια σας. Καλώς σας βρήκα, μιας και είναι το πρώτο μου μήνυμα.

Αγόρασα ένα Blackberry 8330 Curve απο το ebay. Θέλω λοιπόν να κάνω 3 ερωτησούλες:

(1) Είναι σε δίκτυο "Srpint" (Αμερικάνικο). Διάβασα στο φόρουμ πως ξεκλειδώνει άνετα. Η ερώτηση μου είναι: να εμπιστευτώ κάποιον από ebay για τον κωδικό (τιμή $10 περίπου) ή "επίσημα" site (στα $25 περίπου). Μιλάω για αξιοπιστία, γιατί προφανώς το ebay ειναι φθηνότερο.

(2) Κατά 99% δεν θα έχει περασμένη την Ελληνική Γλώσσα. Θα μπορέσω με κάποιον τρόπο να την περάσω?

(3) Το GPS του είναι αξιόπιστο? Από πρόγραμμα χαρτών και πλοήγησης τι να επιλέξω?

Ευχαριστώ παιδια για τις απαντήσεις.

Κώστας!

expose yourself before your peers...

Δίκτυο: Cosmote (Απεριόριστα προς όλους 65)

Σε χρήση: Sony Xperia L (Stock - 4.2.2) || Google Nexus 7 (Stock - 4.3)

Παλιά: Sony Ericsson Xperia X8 (GingerDX v31 - 2.3) || HTC Desire Z (Andromadeus 5 - 4.0)

Γεια σου Κώστα!

1. Για το ξεκλείδωμα δεν υπάρχει θέμα ποιον θα εμπιστευτείς, την ίδια δουλειά θα κάνουν όλοι. Απλά στην περίπτωση του ebay θα πρέπει να φροντίσεις, όπως και σε κάθε συναλλαγή, να είναι αξιόπιστος ο πωλητής. Υπάρχουν πάντως και site εκτός ebay με τιμές 10-15 ευρώ.

2. Τα ελληνικά θα μπορέσεις να τα περάσεις πολύ εύκολα με μια τυπική αναβάθμιση λογισμικού από τον υπολογιστή σου και μάλιστα και στα μενού, αφού το 8330 έχει και έκδοση 5.0 λογισμικού, σε αντίθεση με το 8310/8300.

3. Το GPS αξιόπιστο είναι σαν στίγμα, το θέμα είναι ότι πέρα από τους ενσωματωμένους blackberry maps και από το google maps, δε θα βρεις κάτι άλλο. Μην περιμένεις destinator, iGo κλπ προγράμματα, απλά δε θα τα βρεις για blackberry.

Th|eF

Από τα λίγα που διάβασα εδώ, κι εγώ αυτό κατάλαβα... Ότι ουσιαστικά για να έχει κάποιος 3G Blackberry, πρέπει να στραφεί αναγκαστικά στο 9700.

Ερώτηση: Αν ζοριστώ πολύ με το οικονομικό θέμα και δε μπορέσω να πάρω από την επιδότηση τα 500€ που έχει το BB, θα με κάλυπτε το 8900 ή θα ήταν καλύτερα να περιμένω για κάτι νεότερο που πιθανόν να έρθει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα;

seventh_heaven

Από τα λίγα που διάβασα εδώ, κι εγώ αυτό κατάλαβα... Ότι ουσιαστικά για να έχει κάποιος 3G Blackberry, πρέπει να στραφεί αναγκαστικά στο 9700.

Ερώτηση: Αν ζοριστώ πολύ με το οικονομικό θέμα και δε μπορέσω να πάρω από την επιδότηση τα 500€ που έχει το BB, θα με κάλυπτε το 8900 ή θα ήταν καλύτερα να περιμένω για κάτι νεότερο που πιθανόν να έρθει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα;

3G επίσης είναι και το Storm2, αν θές κάτι σε αφής.

Αν δε σου βγαίνει ο λογαριασμός, μπορείς να πάς σε ένα 8520 ή στον αντικαταστάτη του, το 9300, χωρίς όμως 3G.

"There's a story still unread"

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ. Η απάντηση σου ήταν άμεση!

Αν δεν σε κουράζω να ρωτήσω 2 διευκρινιστικές ερωτήσεις ακόμα:

(1) Για το GPS: Ειπες οτι δεν θα βρω άλλα προγράμματα πλοήγησης. Αυτά που έχει μέσα όμως θα με καλύψουν?? Έχει χάρτες της Ελλάδας?

(2) Έχεις μηπως να μου στείλες site για ξεκλείδωμα με τα €10-15 που λες? Γιατί εγώ βρήκα μόνο με €25+

Ευχαριστώ και πάλι

;) ;) :)

Παλιά: Sony Ericsson Xperia X8 (GingerDX v31 - 2.3) || HTC Desire Z (Andromadeus 5 - 4.0)

O αντικαταστάτης curve 9300 έχει 3G, γι'αυτό και ονομάζεται Curve 3G. Απλά δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα έρθει Ελλάδα. Όντως υπάρχει και το Storm2 που προτείνει ο egoeimai απλά θεώρησα ότι δε θες touch αλλά qwerty, λόγω E71.

Αν υπάρχει οικονομικό θέμα, θα πρότεινα να περιμένεις. Τα 8900 και 8520 είναι καλά τηλέφωνα μεν, αλλά έχουν παλιώσει αρκετά και κυκλοφορεί ήδη στο εξωτερικό το 9300, οπότε δεν το βλέπω καλή επένδυση.

Th|eF

Για το GPS κοίτα εδώ και εδώ. Δεν ξέρω αν θα σε καλύψει το ενσωματωμένο - έχει χάρτες Ελλάδας, αλλά είναι λιγάκι... δύστροπο. Για τι ακριβώς χρήση το θες; Χοντρικά είναι μια χαρά για να βρεις πού είναι κάτι που ψάχνεις, αλλά δεν είναι μια χαρά για έχεις πλοήγηση με φωνητικές οδηγίες από ένα σημείο σε ένα άλλο.

Για site δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο να προτείνω γιατί έχω αρκετό καιρό να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο. Με μια αναζήτηση όμως βρήκα αυτό και σίγουρα υπάρχουν κι άλλα.

Th|eF

Ευχαριστώ πολύ.

Μόλις καταφέρω να κάνω όλα οσα θέλω να σας πω και εντυπώσεις...!

thief, σωστά υπέθεσες. Παρόλο που δεν έχω δει από κοντά το Storm και δεν το έχω περιεργαστεί, θεωρώ εξαρχής ότι δε θα με βολέψει γιατί έχω συνηθίσει στο qwerty πληκτρολόγιο του Ε71.

Απ' ό,τι κατάλαβα, το bottom line είναι πως μετά το 9700 έχουμε το χάος, και κάπου μελλοντικά βλέπουμε το 9300. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν. Ελπίζω ότι σύντομα θα καταλήξω κάπου (με κρυφό πόθο το 9700 :p).

Ευχαριστώ πολύ πολύ για τη βοήθειά σας! :)

seventh_heaven

Εγω εχω δοκιμασει τα παντα, πριν απο αρκετους μηνες μου δουλεψε, τωρα (μετα απο καθαρη εγκατασταση του OS5 (παλι), μπορω να εγκαταστησω το AppWorld (οποιαδήποτε εκδοση) αλλα δεν μπορει να την ανοιξει ή γιατι δεν εχει 'καλυψη' ή γιατι δεν μπορει να συνδεθει με τον App World server.... καμια βοηθεια ρε παιδια!

Giwrgos

------------------

SonyEricsson t610

Compaq Evo N620c

Ποια συσκευή έχεις; Κάνε αυτό που λέει ο rokko στο προηγούμενο ακριβώς μήνυμα. Μέσω wifi θα παίξει.

Th|eF

Εμ. Όχι, βασικά. :p Αφού το κοιτάς μελλοντικά, να ξέρεις ότι περιμένουμε τον αντικαταστάτη του 9700, το 9780 (ένα φρεσκάρισμα στην ουσία για να πάρει το OS 6).

Th|eF

Παιδια καλησπερα κ απο μενα.Να κανω μια ερωτηση.

Ειμαι Αυστρια τωρα εχω συμβολαιο εδω κ εχω εγκαταστηση το Blackberry App World κανονικα στο κινητο μου αφου η Αυστρια υποστηριζεται κ κατεβαζω κανονικα εφαρμογες κ ολα.

Καποια στιγμη θα γυρισω πισω κ θα κανω φυσικα νεο συμβολαιο θα μπορω αφου εχω την εφαρμογη να κατεβαζω κανονικα κ στην Ελλαδα μεσω BIS η οχι?

Ευχαριστω,

Γιαννης

Δεν παιζει, το εκανα... εγκαταστση του AppWorld γινεται αλλα απλα δεν δουλευει.

To appworld δουλεύει αν κλείσεις το radio και μπεις με wifi. Και φυσικά μπορείς να κάνεις αγορές αν εγκαταστήσεις το Paypal.

To appworld δουλεύει αν κλείσεις το radio και μπεις με wifi. Και φυσικά μπορείς να κάνεις αγορές αν εγκαταστήσεις το Paypal.

Έτσι. Είναι απλό...

Όταν δεν έχεις γνώση... Δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη...

(Πλάτων πριν από 2400 χρόνια)

Η RIM (Research in Motion), εταιρία που κατασκευάζει το BlackBerry, είναι ένα βήμα πριν την ανακοίνωση του tablet της σύμφωνα με πηγές του διαδικτύου. Το "BlackPad", όπως το έχουν ονοματίσει ανεπίσημα, θα είναι διαθέσιμο πριν το τέλος του χρόνου και θα έχει οθόνη επτά ιντσών, συμπεριλαμβάνοντας κάμερα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως...

την επόμενη εβδομάδα, σε συνάντηση στο Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α., η RIM θα ανακοινώσει τα νέα επισήμως. Η εταιρία θεωρεί ως «επείγουσα» την αντιμετώπιση της επιτυχίας άλλων smartphones τα οποία χρησιμοποιούν το Android της Google καθώς και του iPhone.

Το iPad της Apple, έκανε πωλήσεις τριών εκατομμυρίων μέσα σε μόλις 80 ημέρες μετά το λανσάρισμά του και έδωσε το έναυσμα στην εκκίνηση της κούρσας του tablet.

Στη συνάντηση IFA στο Βερολίνο στις αρχές του μήνα, η Samsung παρουσίασε το Galaxy Tab τη στιγμή που και η Toshiba ανακοίνωνε το λανσάρισμα του δικού της tablet, Toshiba Folio.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το "BlackPad" θα έχει δυνατότητες bluetooth και ευρυζωνική συνδεσιμότητα η οποία θα συνδέεται μέσω Blackberry σε internet κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης, θα χρησιμοποιεί και νέο λειτουργικό το οποίο έχει σχεδιαστεί από την εταιρία QNX Software Systems, θυγατρική της RIM.

Αυτό σημαίνει πως, όταν παρουσιαστεί και επίσημα, το BlackPad θα αντιτίθεται σθεναρά στα λειτουργικά της Apple και της Google, δίνοντάς στην εταιρία τη δυνατότητα να ξαναβρεί το χαμένο μερίδιο της αγοράς των smartphones και των tablets.

Αντίζηλος στην αγορά των tablets είναι και το Dell Streak της Dell το οποίο παρουσιάστηκε μέσα στο χρόνο και είναι πολύ μικρότερο του iPad και θεωρείται περισσότερο smartphone παρά tablet. Η Microsoft, επίσης παραδέχθηκε πως είναι σε συνεργασία με κάποια εταιρία που δεν ονομάτισε, για την κατασκευή tablet το οποίο θα στοχεύσει στο να παραγκωνίσει το iPad, ενώ σχετικές ανακοινώσεις έχουν γίνει και από την Samsung.

Περίεργο, πάντως, θεωρείται το ότι η RIM δε δέχτηκε να σχολιάσει τις φήμες για το "BlackPad".

http://tro-fodo-tiko.blogspot.com

http://www.danasoft.com/sig/AlexKotsis.jpg

alexkotsis, υπάρχει σχετική ανάρτηση εδώ και μέρες, αφού το Playbook (πρώην blackpad) έχει ανακοινωθεί και παρουσιαστεί επίσημα πλέον.

Th|eF

Καλησπέρα!

Είμαι νέος χρήστης ενος Blackberry 8900! Το κινητό είναι, τουλάχιστον, φανταστικό και χαίρομαι για την επιλογή μου!

Παρόλα αυτά, πέρα από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές που είχε το κινητό...δυσκολεύομαι να βρω τον τρόπο να κατεβάσω νέες. Μπορείτε να μου πείτε παρακαλώ τον τρόπο με τον οποίο θα ψάξω? Και επειδή είμαι ακόμα ψιλοάσχετος θα σας ήμουν ευγνόμων αν ξεκινούσατε απο το ''Άλφα''. Για να σας βοηθήσω, οι εφαρμογες που ήδη έχω είναι : msn, fb, twitter... και έχω εγκαταστήσει στο pc μου το blackberry desktop!

Σας ευχαριστω πολυ!

Υ.Γ. Το ξέρω οτι καπου μεσα στις χιλιάδες σελίδες που έχει το site... κάπου θα είναι απαντημένες οι απορίες μου και προσπάθησα να βοηθηθώ απο συναφή θέματα...αλλα θα πρέπει να ψάχνω κανα μήνα!!!!:O :wacko:

Όταν δεν έχεις γνώση... Δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη...

(Πλάτων πριν από 2400 χρόνια)

ΕΔΩ ΕΔΩ και ΕΔΩ θα βρεις εφαρμογές.

Keep Searching....

Κάποτε ήμουν moderator. Τώρα απλώς μεγάλωσα 😎

Γεια σας φιλοι μου.. Ειχα ενα iphone 3gs 32αρι το οποιο πουλησα και ψηνομαι να αγορασω ενα blackberry. Το θεμα ομως ειναι οτι δεν τα πολυγνωριζω σαν τηλεφωνα και δεν θελω touch αλλα απ αυτα που εχουν τα πληκτρα απο κατω. Ερωτω λοιπον τουσ ειδικους πιο συνισταται που να διατιθετε με gps&maps, wifi..μιας και τα χρειαζομαι αφου χρησιμοποιω αρκετα λογω της δουλειας μου. Τα εχω δει σε φωτογραφιες κλπ αλλα μοιαζουν ολα ιδια κ μπερδευομαι..Και αν υπαρχουν εφαρμογες γραφειου διαθεσιμες και δωρεαν πχ Quickoffice αλλα και msn messenger,fbook κλπ..Ευχαριστω!!!!!!!!!

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για τα Blackberry
  • The topic was unpinned
  • The topic was pinned