Jump to content

Sony Xperia XZ


joe-4
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

χαιρετώ το forum. Εδω να αναφέρω οτι οτι ημουν fan τις huawei. προσφατα μπηκα στο χώρο της sony. Είχα το Xa ultra to οποιο το θεωρησα τρομερο κινητο αλλα το εδωσα γιατι σε καποιο σημεια με πειραξαν οι 6 ιντσες. Και τωρα ημουν να παρω το P9. Πηγα σημερα να δω και P10 γιατι ειπα να δωσω κατι παραπανω αλλα παιδια ειχε στη βιτρινα το Xz οποτε το τσεκαρα και αυτο εκεινη τη στιγμη. Ενταξει δεν εχω να πω η οθονη του μπροστα στα Huawei P9 και P10 μου φανηκε ανωτερη. Φωτογραφιες δεν ασχοληθηκα γιατι θεωρω οτι βγαζει καλητερες απο το xa ultra το οποιο εβγαζε και αυτο απιστευτες. Σαν συσκευη μου φανηκε τελεια (γνωμη μου παντα). Για τη μπαταρια θεωρω πως οταν το xa ultra μου εβγαζε 1 ημερα και κατι με μεση χρηση θεωρω οτι αυτο θα βγαζει παραπανω (χαμηλοτερες ιντσες και ισως καλητερη διαχειριση ο επεξεργαστης). Αυτο που θελω να σας ρωτησω για να παω να το παρω ειναι ως προς τον επεξεργαστη. Θεωρω οτι η sony κανει απιστευτη δουλεια στη χρηση τους αλλα θελω να μου πειτε ανα εχετε καταλαβει διαφορα με το γεγονος οτι εχει 4 πυρηνες ο snapdragon σε σχεση με καποιο αλλο κινητο που εχει 8 Πυρηνες . Γενικα αν εχετε καταλαβει καποιο Lag και μιλαω για μεση χρηση..... οχι παιχνιδια......
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 277
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

το avg στο προηγουμενο sony που ειχα το ειχα βγάλει η μαλλον το ειχα απενεργοποιησει γιατι να το σβησεις δεν μπορεις εκτος αμα κανεις root. Εγω προσωπικα χρησιμοποιουσα το clean master ποιο πολλυ για τον χωρο. Απο μπαταρια δεν μπορω να σου πω για το κινητο αλλα το προηγουμενο που ειχα (xa ultra) με μπαταρια 2600mha μου εβγαζε με με μεση χρηση (facebook,mail,clash royale,4g μιση μερα ανοιχτο και την αλλη μιση με wifi και bluetooth συνεχεια ανοικτο) μια μερα και κατι ωρες. οποτε οπως ειπα παραπανω μια μεση χρηση πιθανολογω οτι βγαζει 1,5 μερα
Link to comment
Share on other sites

Μετά μερικές μέρες χρήσης:

 

Θεωρώ πως η μπαταρία σε "σκληρή" χρήση δεν βγάζει την ημέρα. Πχ, το LG G2 μου και το ΜΟΤΟ G3 βγάζουν ένα 5ωρο+ οθόνης άνετα, με το XZ δεν φαίνεται να μπορεί να πιάσει τέτοιους χρόνους.

 

Το "καλό" είναι ότι προσπαθώ να κάνω μιά μικρή απεξάρτηση από το να έχω την συσκευή όλη την ημέρα στο χέρι, οπότε με χρήση κυρίως κλήσεων και μηνυμάτων, με "όσο γίνεται λιγότερο" browsing κλπ, το βγάζω από τον φορτιστή το πρωί της μίας ημέρας και θέλει πάλι το βράδυ της επόμενης, με οθόνη περίπου στο 3ωρο. 4G κλειστό γιατί στο σπίτι μου τρώει όλη την μπαταρία η κεραία και δέχομαι συνεχώς παράπονα ότι "το έχω κλειστό", που σημαίνει πιο ασθενής λήψη σήματος σε σχέση με τα προαναφερθέντα τηλέφωνα, αλλά WiFi, GPS, Data, συγχρονισμός ανοιχτά συνεχώς και με messenger lite και viber να τρέχουν. (και στα άλλα το ίδιο)

 

Το αντι-ιικό που γράφεις το είδα ότι υπάρχει, δεν έχω ασχοληθεί. Ποτέ δεν είχα ζητήματα με ιούς, δεν πιστεύω ότι θα έχω τώρα.

Παιχνίδια δεν παίζω, οπότε δεν έχω άποψη.

Για την φωτογραφία, το φλας δεν με εντυπωσιάζει (ειδικά σε σχέση με το διπλό led του μοτορόλα) αλλά η κάμερα δείχνει καλή. Σε λήψεις με κόντρα ήλιο (ηλιοβασίλεμα χτες) το αυτόματο δεν τα κατάφερε καλά, το πρόσωπο του "μοντέλου" ήταν θεοσκότεινο και πρέπει να ψαχτώ με το HDR που στο μοτορόλα ειδικά είναι αυτόματο και πολύ καλό (δεν είμαι φωτογράφος, γνώμη απλού χρήστη). Τα χρώματα δείχνουν σωστά και ζωντανά πάντως και η αυτόματη λήψη μίας φωτογραφίας μόλις ανοίξω την κάμερα μου φαίνεται βολική.

Η οθόνη καλή και φωτεινή ακόμα και στον ήλιο, αλλά θεωρώ πως είναι ένα κλικ κάτω από του LG (που είναι και μοντέλο 2013...) γιατί κάνει μπλε "σκιές" κατά την κύλιση του μαύρου κειμένου σε λευκό φόντο. Δεν ξέρω αν φταίνε οι επεξεργασίες για την βελτίωση της εικόνας. Θα το δοκιμάσω πάλι με αυτές απενεργοποιημένες.

Το στερεοφωνικό ηχείο μου αρέσει, ικανοποιητική ποιότητα ήχου αν και η ένταση δεν είναι κάτι το τρομερό.

Α, τώρα που λέω ένταση, έχει πολύ κακή ποιότητα συνομιλίας σε χρήση ανοιχτής ακρόασης, σε αντίθεση με το μοτορόλα που είναι εξαιρετικό στο θέμα (πολύ βολικό στο αυτοκίνητο όταν έχω ξεχάσει ακουστικά).

Με μπερδεύει ο σχεδιασμός, πρέπει να κοιτάω που είναι τα πλήκτρα για να καταλάβω που είναι το πάνω και το κάτω του όταν είναι αφημένο σε τραπέζι πχ.

Πολύ καλός ο αναγνώστης αποτυπώματος και με μηδέν αποτυχίες ως τώρα (φίλος με S7 αρκετές φορές θέλει δύο προσπάθειες για να διαβάσει). Χαίρομαι που έχουν ενσωματώσει και το "διπλό ταπ για να ανοίξει η οθόνη".

 

Γενικές εντυπώσεις χρήσης θετικές, το μόνο που δεν έχω συνηθίσει και θα αργήσω πολύ να συνηθίσω μάλλον είναι το μεγάλο ύψος σε σχέση με την οθόνη.

 

υ.γ. lag που ρωτάς δεν έχω δει πουθενά. Βέβαια δεν προέρχομαι από κορυφαίες συσκευές, οπότε ίσως να μην είμαι ο καλύτερος κριτής, πάντως δεν παρατήρησα "κολλήματα" και αναμονές στην χρήση ως τώρα.

 

αξιζει απο Ζ5 να παρω xz η xz1 ?

 

Δική μου γνώμη δεν αξίζει να το αλλάξεις γιατί δεν είναι τόσο "πίσω" σε σχέση με τα άλλα δύο. Προφανώς αν έχεις τα λεφτά, xz1.

Edited by amyroukai
Link to comment
Share on other sites

Τελικα πήρα το xz. Μια μερα χρησης οποτε το μονο που δεν μπορω να πω ειναι για την μπαταρια. Το κινητο ειναι απιστευτο. Η οθονη πολυ καλη. Απο αποψη ταχτυτητας δοκιμασα μεχρι και παιχνιδια βαρια δεν μου εδειξε ιχνος lag πουθενα. Απο φωτογραφια προς το παρων μου φαινετε οτι τα παει καλα.. Δεν το δοκιμασα σε χαμηλο φωτισμο. Updates μου εχουν ερθει μεχρι και του οκτωμβριου. Τα δαχτυλικο αποτυπωμα δεν εχει αποτυχει εως τωρα και ειναι ωραιο που ειναι απευθειας πανω στο power button. Ωραιο το double tap για να ανοιγεις οθονη και να κλεινεις οθονη.

Για τα bezels παιδια διπλα στο huawei p9 της γυναικας μου που το εβαλα εχει πολλυ μικρη διαφορα....... Ειναι ελαχιστα μεγαλυτερο.

Το κακο ειναι η ενταση του ηχου του. Θα την ηθελα λιγο μεγαλυτερη αλλα εστω και σε αυτη την ενταση καταλαβαινεις οτι ειναι στερεοφωνικη.

Το κινητο για τα λεφτα που εχει τωρα (385 ευρω) αξιζει.

Το θέμα ειναι να κρατησει απο άποψη χρόνου

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος, καλοδούλευτο :)

 

 

Σημερινό νέο, έχει ξεκινήσει η διάθεση του Androind 8 και για την συσκευή μας.

 

https://www.gsmarena.com/see_the_advantages_of_oreo_on_your_xperia_in_sonys_latest_promo-news-27868.php

Link to comment
Share on other sites

Το κινητό που το έχω κάνα δύό τρεις βδομάδες πραγματικά τα σπάει... Τα μόνα θέματα είναι στην μπαταρία που πιστεύω κρατάει λίγο σε σχέση με αυτό που περίμενα(βέβαια μιλάω για ψιλό βαριά χρήση κιόλας αλλά οκ) το το ανέφερα και παραπάνω μήπως κάποιος είχε κανένα τρικ ώστε να σώσω λίγο μπαταρία παραπάνω (αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε κάποιο σχόλιο για το θέμα αυτο) και το δεύτερο είναι ο ήχος του που θα τον ήθελα λίγο ποιο δυνατό ακόμα και στην ανοιχτή ακρόαση.... Κατά τ άλλα το έχω βρει δυνατό και άξιο κινητό... Ωραίο εξωτερικά και από οθόνη επίσης...ειναι η πρώτη φορά που φεύγω από Samsung ήθελα κτ διαφορετικό... Το θέμα είναι να αντέξει σε βάθος χρόνου από lag και γενικότερα, όπως είπε παραπάνω ο φιλος... Και αν μπει και η 8αρα πιστεύω θα είναι καλύτερα...
Link to comment
Share on other sites

Η μπαταρία λοιπόν, φτάνει δεν φτάνει το 5ωρο SoT. Αξιοπρεπές απλά, όχι κάτι εξαιρετικό.

 

Έβαλα μιά φορά το ultra stamina που τα κάνει όλα ασπρόμαυρα και περιορίζει τις λειτουργίες... Αστείο ήταν, εντάξει αυτό που έπρεπε να κάνει το έκανε (δηλαδή να μην κλείσει το τηλέφωνο από μπαταρία) αλλά ζήτησε επανεκκίνηση συσκευής για να βγει.

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο ενα μηνα θα εκφερω σχεδον μια πληρη γνωμη για το κινητο και κατα καποιο τροπο κανω και μια συγκριση με το κινητο τις γυναικας μου (P9). Απο Lag εχω παρατηρησει κανα δυο φορες μονο στο ανοιγμα. Εδω να πω οτι το φορτωσα επιτηδες με καμια 10 χαζομαρες. Απο αποψη οθονης ειναι υπεροχο. Δεν το αλλαζω με τπτ. Μπαταρια με μεση προς βαρια χρηση (δυο παιχνιδια παιζω,4G καποιες ωρες τις μερας,wifi στο σπιτι) μου βγαζει απο το πρωι 8:00 εως τις 21:00 η 22:00. Αυτο το ultra stamina τρομερο. Με βοηθησε. Στις φωτογραφιες στον υπολογιστη παντα οταν τις ανοιξα σε συγκριση με τις γυναικας μου το κινητο μου φανηκαν ποιο καθαρες. Δεν μετανιωνω για την αγορα του. Εδω να πω και για τα bezels γιατι διαβασα παραπονα. Παιδια το κινητο αμα το βαλεις διπλα στις γυναικας μου ειναι ελαχιστα πολλυ ελαχιστα πιο μεγαλο. Εχουν και τα δυο 5.2. Δηλαδη τα Bezels και στα δυο μου φαινονται το ιδιο. Το δαχτυλικο αποτυπωμα οταν βαζω σωστα το δαχτυλο μου το διαβαζει παντα σωστα. Το μονο αρνητικο ειναι η ενταση των ηχειων. Αμα ηταν υψηλη σε συνδυασμο με το stereo θα ηταν απιστευτο..... Αλλα αδιαβροχο θελαμε οποτε καπου κανουμε πισω. Αξιζει παιδια μεχρι και το τελευταιο ευρω.......
Link to comment
Share on other sites

Παρατήρησα ότι μερικές φορές αργεί πολύ να ανοίξει το interface της κάμερας, σε βαθμό που χάνεις αυτό που ήθελες να βγάλεις.
Link to comment
Share on other sites

Από θέμα μπαταρίας προσωπικά το περίμενα καλύτερο ακόμα και με μέτρια προς βαριά χρήση... Και σε βαριά ακόμα.... Την άποψη μου γενικότερα την έχω γράψει παραπάνω βέβαια... Λογικό είναι αυτό?
Link to comment
Share on other sites

Για την μπαταρία το περίμενα, έχοντας διαβάσει το τεστ του gsmarena, δεν είχε καλούς χρόνους σε Web Browsing και βίντεο. Βέβαια όπως είπα μου βγάζει 2 πλήρεις ημέρες όταν το χρησιμοποιώ "κανονικά". 5 ώρες οθόνης δεν είναι άσχημα πάντως, περισσότερες βγάζουν μόνο τα compact. Πιθανώς στο 8.0 που ακόμα δοκιμάζεται "από τον φορέα" όπως λέει στις ρυθμίσεις να έχει καλύτερη διαχείριση των εφαρμογών παρασκηνίου και να του δώσει λίγο "ζωή" ακόμα.

 

 

Ερώτηση, επειδή δεν το βρίσκω στην βοήθεια του τηλεφώνου: Πως στο καλό μπορεί να "διαβάσει" την υπογραφή NFC μιάς πιστωτικής για να πληρώνω με αυτό αντί για την κάρτα; Το τηλέφωνο σπάνια το ξεχνάω, την πιστωτική συχνά. Όταν την πλησιάζω στο σημείο NFC του τηλεφώνου μου λέει ότι δεν έχει εφαρμογή που μπορεί να επεξεργαστεί την ετικέτα, κάτι τέτοιο, ενώ στις ρυθμίσεις δείχνει ότι έχει εφαρμογή πληρωμών.

Link to comment
Share on other sites

Για την μπαταρία το περίμενα, έχοντας διαβάσει το τεστ του gsmarena, δεν είχε καλούς χρόνους σε Web Browsing και βίντεο. Βέβαια όπως είπα μου βγάζει 2 πλήρεις ημέρες όταν το χρησιμοποιώ "κανονικά". 5 ώρες οθόνης δεν είναι άσχημα πάντως, περισσότερες βγάζουν μόνο τα compact. Πιθανώς στο 8.0 που ακόμα δοκιμάζεται "από τον φορέα" όπως λέει στις ρυθμίσεις να έχει καλύτερη διαχείριση των εφαρμογών παρασκηνίου και να του δώσει λίγο "ζωή" ακόμα.

 

 

Ερώτηση, επειδή δεν το βρίσκω στην βοήθεια του τηλεφώνου: Πως στο καλό μπορεί να "διαβάσει" την υπογραφή NFC μιάς πιστωτικής για να πληρώνω με αυτό αντί για την κάρτα; Το τηλέφωνο σπάνια το ξεχνάω, την πιστωτική συχνά. Όταν την πλησιάζω στο σημείο NFC του τηλεφώνου μου λέει ότι δεν έχει εφαρμογή που μπορεί να επεξεργαστεί την ετικέτα, κάτι τέτοιο, ενώ στις ρυθμίσεις δείχνει ότι έχει εφαρμογή πληρωμών.

 

Αν δεν κάνω λάθος από την πίσω μεριά το διαβάζει δίπλα από την κάμερα την πίσω... Αλλά κοίταξε το για σιγουριά

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος από την πίσω μεριά το διαβάζει δίπλα από την κάμερα την πίσω... Αλλά κοίταξε το για σιγουριά
Σήμερα έσπασε ρεκόρ αρνητικό, από γεμάτο το πρωί, σε σημείο με κακό σήμα, browsing με chrome και λίγο μπλα μπλα από viber και messenger lite, στο 28% σε 2,5ωρες οθόνη.

 

Το nfc το διαβάζει ανάμεσα στην εμπρός κάμερα και το led για τις ειδοποιήσεις. Ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα έσπασε ρεκόρ αρνητικό, από γεμάτο το πρωί, σε σημείο με κακό σήμα, browsing με chrome και λίγο μπλα μπλα από viber και messenger lite, στο 28% σε 2,5ωρες οθόνη.

 

Το nfc το διαβάζει ανάμεσα στην εμπρός κάμερα και το led για τις ειδοποιήσεις. Ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη.

Όντως ο δέκτης για το nfc βρίσκεται ανάμεσα στην μπρός κάμερα και το led για τις ειδοποιήσεις. Δες την εικόνα

 

ILL-SONY-16KA-NFC-DETECTION-AREA-low.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ναι, έρχεται. Μαζί με ενημερώσεις Νοεμβρίου.

 

https://www.gsmarena.com/sony_xperia_xz_and_xzs_are_now_receiving_android_80_oreo_too-news-28421.php

Link to comment
Share on other sites

Πρώτες εντυπώσεις, πολύ πιο γρήγορο σε απόδοση. Τα μενού ανοίγουν πιο γρήγορα, οι ειδοποιήσεις σκρολάρουν πιο γρήγορα, η απόκριση του πληκτρολογιου είναι πιο άμεση, οι εφαρμογές φορτώνουν πιο γρήγορα. Ξέρω, κατάχρηση της λέξης γρήγορα.

 

Οι ρυθμίσεις έχουν πάλι αλλάξει θέση σε πράγματα και θέλουν εκ νέου απομνημόνευση.

 

Περιμένω να δω χρήση μπαταρίας πως τα πάει.

 

 

 

Προσθήκη :

 

Εντάξει ήταν ζόρικη ημέρα αλλά μάλλον η μπαταρία πληρώνει το τίμημα :)

 

3d34c0468b439644d4e0a031f3afca08.jpg

Edited by amyroukai
Link to comment
Share on other sites

Αυτό με to AVG που βγαίνει πάνω μόνιμα τι είναι? Τι σημαίνει? Και κάτι άλλο, πάνω όταν ανοίγω το WiFi έχει δίπλα και κάτι βελάκια πανω-κατω που πριν την oreo δεν τα έβγαζε...σημαινει κάτι αυτό? Όλα αυτά μετά την αναβάθμιση απλά να ξέρω τι χρησιμεύουν αν τρώνε μπαταρία και τι να κάνω... Ευχαριστώ
Link to comment
Share on other sites

Είναι η εξυπνάδα της sony να σου δίνει avg trial. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το απενεργοποιήσεις. Έτσι κι αλλιώς ελέγχει και το google protect εφαρμογές.
Link to comment
Share on other sites

Τα εικονίδια έχουν αλλάξει, δεν είναι τίποτα αυτό.

 

Πάντως τρώει μπαταρία πολύ περισσότερο από πριν.

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Sony Xperia XZ

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...