Jump to content

'Ενας ακόμα λόγος για σύνδεση DSL είναι το SKYPE

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με DSL σύνδεση κάποιος που κάνει αρκετά Υπεραστικά τηλεφωνήματα και τηλεφωνήματα στο εξωτερικό μπορεί να αποσβέση το DSL κόστος λόγω του ότι οι χρεώσεις του Skype-out είναι από 1/2 εως 1/5 της Telepassport ας πούμε.

τιμοκατάλογος: http://www.skype.com/products/skypeout/rates/all_rates.html

και το ΦΠΑ που χρεώνουν είναι 15% και όχι 18% .

:lol:

skype ???

Dia des http://www.broadvoice.com

me 20 euro to mhna flatrate ola ta stathera se 35 xores metaksy ayton kai h ellada.....

Πολύ καλό ιδίως αν μένεις στις USA or Canada...

Διορθωσε με : θα έχω τον Ελλην. τηλ. αριθμό για τις υπόλοιπες συσκευές που δεν είναι ενωμένες με το TELEPHONE ADAPTER που θα στείλουν και τον καινούργιο US αριθμό για την συσκευη που είναι ενωμένη με το TELEPHONE ADAPTER ??

Αν ξέρεις δουλέυει καλά με 384 ADSL ??

Οι τιμές που έχουν είναι με ΦΠΑ (TAX) ??

Υπάρχει κάποιος που το χρησιμοποιεί στην ΕΛΛΑΔΑ ??

Πολύ καλό ιδίως αν μένεις στις USA or Canada...

Πολύ καλό εάν σε ping proxy.broadvoice.com δεν εχεις packet loss και <200ms απάντηση με διακύμανση <30msec

Διορθωσε με : θα έχω τον Ελλην. τηλ. αριθμό για τις υπόλοιπες συσκευές που δεν είναι ενωμένες με το TELEPHONE ADAPTER που θα στείλουν και τον καινούργιο US αριθμό για την συσκευη που είναι ενωμένη με το TELEPHONE ADAPTER ??

Οι συνδρομητές μπορούν εναλλακτικά να πάρουν και αριθμό από Αγγλία. Το νουμερο αυτό μπορείς να μην το χρησιμοποιείς. Με την χρήση ενός sipura SPA-3000 μπορείς να εχεις την ίδια τηλεφωνική συσκευή και να δρομολογείς τις κλήσεις σου μεσω broadvoice ή μεσω ΟΤΕ και να δεχεσαι κλήσεις και από τα δύο.

Αν ξέρεις δουλέυει καλά με 384 ADSL ??

χρησιμοποιεί codec 729 αρα 64Κbps φτανουν και περισευουν, το θεμα είναι τι ping και τι packet loss εχει ο ISP σου

Οι τιμές που έχουν είναι με ΦΠΑ (TAX) ??

διαβασε τα παντα. Εχουν καποιο τελος στην τιμη αυτή αλλα δεν υπαρχει ΦΠΑ στις US

Υπάρχει κάποιος που το χρησιμοποιεί στην ΕΛΛΑΔΑ ??
Εγώ σίγουρα, φαντάζομαι και άλλοι. Εχω πάρει το BYOD καθώς για τα υπόλοιπα το κόστος είναι πολύ μεγαλο και πρεπει να τα επιστρέψεις εαν διακοψεις που κοστίζει.

Προσοχή, η χρηση οποιασδηποτε voip τηλεφωνίας προϋποθέτει πολλές συνθήκες για να λειτουργήσει σωστά:

ρυθμίσεις στα firewalls, QoS, στοιχειώδεις γνώσεις voip & καποιου sniffer Που μπορεί να χρειαστεί να τρέξεις για να βρεις τι φταιει εάν δεν παίζει.

Εάν δεν υπάρχει αυτή η υποδομή καλύτερα πήγαινε σε μια ντοπια εταιρεία ή παίζε με το απάισιας ποιότητας codec του Skype

Υπάρχει κάποιος τρόπος να δοκιμάσουμε να δούμε αν μας κάνει;;;; Το πρωτόκολλο SIP χρησιμοποιεί; Στο ping μου δίνει μέσο όρο 211ms... Θα παίξει άραγε..

Υπάρχει κάποιος τρόπος να δοκιμάσουμε να δούμε αν μας κάνει;;;; Το πρωτόκολλο SIP χρησιμοποιεί; Στο ping μου δίνει μέσο όρο 211ms... Θα παίξει άραγε..

Ναι χρησιμοποιει το SIP,απ'οσο εχω δει δεν υπαρχει τροπος να δοκιμασεις και το ping ειναι πολυ μα παρα πολυ μεγαλο οποτε μη το σκεφτεις καν.

Καμμιά άλλη πρόταση για VOIP service provider;

Εμενα το babble με εχει αφησει ικανοποιημενο.VoIP θελεις μονο για διεθνεις κλησεις η για να κανεις ολες σου τις κλησεις απο εκει?

Εμενα το babble με εχει αφησει ικανοποιημενο.VoIP θελεις μονο για διεθνεις κλησεις η για να κανεις ολες σου τις κλησεις απο εκει?

και εγώ το χρησιμοποιώ...

γενικά με ενδιαφέρει αν υπάρχει κανας sip provider σαν το babble απο όπου να κάνω ακόμα και τις αστικές κλήσεις από εκει!

(link: http://www.babble.net)

γενικά με ενδιαφέρει αν υπάρχει κανας sip provider σαν το babble απο όπου να κάνω ακόμα και τις αστικές κλήσεις από εκει!

Καταλαβα...Τοτε σε συμφερει το broadvoice γιατι εχεις ενα σταθερο παγιο το μηνα οσο και αν μιλησεις,ομως δεν θα κανεις τη δουλεια σου...

Δοκιμασε να κανεις ping στο sip.gossiptel.com καθοτι ειναι στην Αγγλια μπορει να εχεις καλυτερα pings. Ειναι λιγο ακριβοτερη αλλα αξιζει, 30€ για unlimited calls. http://www.gossiptel.com

Καταλαβα...Τοτε σε συμφερει το broadvoice γιατι εχεις ενα σταθερο παγιο το μηνα οσο και αν μιλησεις,ομως δεν θα κανεις τη δουλεια σου...

Δοκιμασε να κανεις ping στο sip.gossiptel.com καθοτι ειναι στην Αγγλια μπορει να εχεις καλυτερα pings. Ειναι λιγο ακριβοτερη αλλα αξιζει, 30€ για unlimited calls. http://www.gossiptel.com

To sip.bon.net μου δίνει στο ping περίπου 95ms ενώ το sip.gossiptel.com μου δίνει 105ms

Αλήθεια λέτε να δοκιμάσω με άλλον ISP να δω μπας και τα πράγματα είναι καλύτερα στα ping; Από τι τιμή και κάτω θεωρείται πως έχω ελπίδες; :)

Αλήθεια λέτε να δοκιμάσω με άλλον ISP να δω μπας και τα πράγματα είναι καλύτερα στα ping; Από τι τιμή και κάτω θεωρείται πως έχω ελπίδες; :)

Δεν ειναι και τοσο τραγικα αυτα τα pings για το babble και το gossiptel. Εννοειται πως εκεινη τη στιγμη δεν κατεβαζεις ετσι? :)

check your pm's :D

Γιατι δεν τις κανεις μεσω babble τις αστικες??? Απ οτι ειδα εχει καλη χρεωση περιπου 1,45Cent το λεπτο... :shifty:

Sip τηλεφωνα να συνδεονται κατευθειαν πανω στο router και να παιζουν υπαρχουν η do i miss something here????? :X :O

:tease:

Γιατι δεν τις κανεις μεσω babble τις αστικες??? Απ οτι ειδα εχει καλη χρεωση περιπου 1,45Cent το λεπτο... :shifty:

Sip τηλεφωνα να συνδεονται κατευθειαν πανω στο router και να παιζουν υπαρχουν η do i miss something here????? :X :O

Έχεις δίκιο για την χρέωση απλά ψάχνω μπας και βρω κάνα flat rate.

Σχετικά με τα sip τηλέφωνα βεβαίως και υπάρχουν! Εγώ έχω πάρει ένα adapter πάνω στον οποίο βάζεις οποιοδήποτα κλασικό τηλ. θες. Και ο adapter αυτός συνδέεται κατευθείαν στον router. (handytone 486)

To sip.bon.net μου δίνει στο ping περίπου 95ms ενώ το sip.gossiptel.com μου δίνει 105ms

Τα παραπάνω Ping είναι με ADSL 384.....

Και το απολύτως παράλογο... Με ISDN 64 τώρα μόλις έκανα ping και παίρνω 80ms και για τα δύο :wacko:

Τα παραπάνω Ping είναι με ADSL 384.....

Και το απολύτως παράλογο... Με ISDN 64 τώρα μόλις έκανα ping και παίρνω 80ms και για τα δύο :wacko:

Δεν βλέπω τίποτα παράλογο. :X

Έχεις δίκιο για την χρέωση απλά ψάχνω μπας και βρω κάνα flat rate.

Σχετικά με τα sip τηλέφωνα βεβαίως και υπάρχουν! Εγώ έχω πάρει ένα adapter πάνω στον οποίο βάζεις οποιοδήποτα κλασικό τηλ. θες. Και ο adapter αυτός συνδέεται κατευθείαν στον router. (handytone 486)

Εδω στην Αθηνα παιζει να βρουμε κανενα τετοιο προιον η μπααααα??? :shifty:

Μετα απο λιγο ψαξιμο που εκανα διαπιστωσα πως πολλες Voip-pstn παροχοι στη διαδικασια εγγραφης ζητανε και τηλεφωνο απο την αναλογη χωρα προφανως για να υπαρχει και call in..... Λετε να μπορουμε να εγγραφουμε χωρις να δωσουμε κατι τετοιο μιας και δεν ενδιαφερει το call in??? :alien:

Εδω στην Αθηνα παιζει να βρουμε κανενα τετοιο προιον η μπααααα??? :shifty:

Μετα απο λιγο ψαξιμο που εκανα διαπιστωσα πως πολλες Voip-pstn παροχοι στη διαδικασια εγγραφης ζητανε και τηλεφωνο απο την αναλογη χωρα προφανως για να υπαρχει και call in..... Λετε να μπορουμε να εγγραφουμε χωρις να δωσουμε κατι τετοιο μιας και δεν ενδιαφερει το call in??? :alien:

Φυσικά και παίζει. Εγώ το adaptor το πήρα από το http://www.play247.gr Δεν το έχει βέβαια στο online κατάλογο αλλά αν τους πάρεις τηλέφωνο και το παραγγείλεις στο στέλνουν.

Γιατί το λές αυτό :worry:

Eίναι ευρέως γνωστό ότι τα περισσότερα dslams είναι πίτα, και ότι τα πινγκσ είναι στον θεό. Το dsl's pings > ISDN's pings τείνει να γίνει κανόνας.

Γι αυτό όσοι θέλετε χαμηλά πινκγς με εξωτερικό για ονλαιν gaming μείνετε στις ISDN.

Συγνώμη για την αργοπορια στην απάντηση.

211ms δεν είναι και τόσο καλό αλλα δεν θα εχεις πρόβλημα εάν δεν έχεις διακύμαση δηλαδη κανοντας Ping βλεπεις το ελάχιστο από το μεγιστο έχει διαφορα<30msec

Εγώ το χρησιμοποιούσα αρκετό καιρό με 280msec εχοντας βέβαια μια καθυστέριση στη μετάδοση της φωνής.

Γενικά, έχε υπόψιν ότι έχουν 200msec καθυστέριση όλοι όσοι χρησιμοποιούν voIP αυτό είναι από την εμεπιρία και πιάνει και τους παροχείς με τετραψήφιο στην ελλάδα που παίζουν με voip.

Από εκει και πέρα, ότι σου βράζει το ping το προσθέτεις.

Αυτή την ποχή ψάχνω καινουργιο provider και έχω δοκιμάσει ACN (160msec), forthnet (170msec), sparknet (240msec) Ηράκλειο, κέντρο Κνωσσού. Θα δοκιμάσω και OTEnet & HOL. Η vivodi είναι στην παρούσα φάση εδώ στην Κρήτη παντελώς ακατάλληλη. Αυτά από τις δοκιμές μου στον proxy.dca.broadvoice.com και πιθανώς να διαφέρουν σε άλλα μέρη.

Μεγάλη σημασία έχει να σετάρεις σωστά το QoS είτε στο router σου (εάν υποστηρίζει) είτε σε κανένα linux μηχανάκι που να κάνει τον router. Προσωπικά, χρησιμοποιω alcatel 530i με ΙP Spoof Που δινει σε ένα μηχανημα linux την ΙΡ που δίνει ο provider και εχω στήσει ΝΑΤ, asterisk και VPN server. Τώρα παίζω λίγο με το QoS και έχει τρομακτικές διαφορές σε συνθήκες πιταρίσματος της γραμμής (έχω 256/128).

Η broadvoice συντομα θα έχει proxy στο Λονδινο, (london.broadvoice.com) που ομως δεν λειτουργει ακόμη και με τον οποίο έχω 90ms ping.

Μια εξυπνη κίνηση είναι να ζητήσεις ένα account BYOD που δεν έχει μεγάλη χρέωση ενεργοποίησης και καθόλου χρεώση διακοπής και να δοκιμάσεις την τύχη σου με το Xlite (με το codec 729 όμως) χωρις να πάρεις αρχικά καποιο πρόγραμμα flatrate, θα σου έρθει και έτσι πιο φτηνά από τον ΟΤΕ εάν κάνεις πολλές κλήσεις.

Να θυμάσαι ότι το VoIP είναι plug & try.

Για οποιον ενδιαφερεται σοβαρά και ξέρει τι σημαίνει RTFM υπάρχει και το http://www.voip-info.org

Ξαναρωταω....πρεπει να εχουμε καποιον αριθμο σε Αμερικη-Αγγλια για να κανουμε εγγραφη μιας και κατι τετοιο παρατηρησα σχεδον σε ολες τις εταιριες... :X