Jump to content

Capture 2 divx

DxL
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω μια κάρτα TV της Pinnace, την PCTV PRO. Μπορώ να κάνω Capture σε δίάφορες μορφές αρχείων, όπως VCD, SVCD και συγκεκριμένα MPEG1 και 2 (μεταξύ άλλων).

Αν το κωδικοποιήσω ετσι, μπορώ μεν να έχω πολύ καλή ποιότητα, σε κάποια φορμά, αλλά το μέγεθος είναι τεράστιο.

Ξέρει κάποιος πώς μπορώ να μετατρέψω ενα captured video σε divx, χωρίς να χαλάσει ιδιαίτερα η ποιότητα, και να παίζει σε fullscreen ?

Αρχικό Μήνυμα από τον i_love_me

Σε περίπτωση που αγοράσω ενα dvd recorder θα μπορώ να αντιγράφω ταινίες κ να παίζουν σε ενα απλό dvd player?

Φυσικά!!!

Αρχικό Μήνυμα από τον DxL

Έχω μια κάρτα TV της Pinnace, την PCTV PRO. Μπορώ να κάνω Capture σε δίάφορες μορφές αρχείων, όπως VCD, SVCD και συγκεκριμένα MPEG1 και 2 (μεταξύ άλλων).

Αν το κωδικοποιήσω ετσι, μπορώ μεν να έχω πολύ καλή ποιότητα, σε κάποια φορμά, αλλά το μέγεθος είναι τεράστιο.

Ξέρει κάποιος πώς μπορώ να μετατρέψω ενα captured video σε divx, χωρίς να χαλάσει ιδιαίτερα η ποιότητα, και να παίζει σε fullscreen ?

Mα μπορείς να κανείς κατευθείαν capture σε divx!

Πρέπει όμως να έχεις τους drivers που είχε το CD της. Αυτοί που κυκλοφορούν στο site της είναι για την PCTV Rave (κανουν όμως και για την PRO) για αυτό έχουν κλειδωμένη την επιλογή.

Αρχικό Μήνυμα από τον i_love_me

thanks johner. Αν κάποιος έχει υπ όψην του κανένα καλό dvd recorder please να μου το πει. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη :)

Θεωρώ οτι το καλύτερο αυτή τη στιγμή ειναι το pioneer DVR-A06.

Υποστηρίζει όλα τα δισκάκια και είναι αρκετά γρήγορο!

Τιμή: 295 euros συμπεριλ. ΦΠΑ

Αρχικό Μήνυμα από τον gkr41

Mα μπορείς να κανείς κατευθείαν capture σε divx!

Πρέπει όμως να έχεις τους drivers που είχε το CD της. Αυτοί που κυκλοφορούν στο site της είναι για την PCTV Rave (κανουν όμως και για την PRO) για αυτό έχουν κλειδωμένη την επιλογή.

Το έχει σαν επιλογή, στο custon capture, αλλά όταν επιλέγω divx, δεν κερδίζω κάτι σε μέγεθος. Δεν ξέρω γιατι. Μου βγαίνει πάλι τεράστιο το αρχείο που δημιουργείται.

• 2 years later...
Ρε παιδιά μπορεί κάποιος να εξηγήσει πώς γίνεται το capture από Virtual Dub; Τι ρυθμίσεις θέλει; Εγώ χρησιμοποιώ το WinDVR 3 αλλά και πάλι δεν έχω καταφέρει σπουδαία πράματα. Αν γνωρίζει κάποιος ρυθμίσεις και από κει θα του ήμουν ευγνώμων. :)

• 2 weeks later...

Πας File->capture avi και σετάρεις τα πάντα από εκεί.

Έκανα capture με το DScaler επιλέγοντας μόνο τις μονές lines. Υπάρχει φίλτρο στο VirtualDub που να προσθέτει τις ζυγές (διπλασιάζοντας τις μονές), ώστε να επανέρχεται το ύψος σε φυσιολογικά επίπεδα ή δε γίνεται καν αυτό που λέω;

Πας File->capture avi και σετάρεις τα πάντα από εκεί.

Έκανα capture με το DScaler επιλέγοντας μόνο τις μονές lines. Υπάρχει φίλτρο στο VirtualDub που να προσθέτει τις ζυγές (διπλασιάζοντας τις μονές), ώστε να επανέρχεται το ύψος σε φυσιολογικά επίπεδα ή δε γίνεται καν αυτό που λέω;

Διάλεξε μόνο το ένα πεδίο, αυτό αρκεί. Δεν έχει πρόβλημα με το ύψος!

Εμένα μου βγαίνει το μισό σε ύψος όταν επιλέξω τις μισές :worry:

Εμένα μου βγαίνει το μισό σε ύψος όταν επιλέξω τις μισές :worry:

Ε τότε κάνε μετά και ένα resize να στο φέρνει στα ίσα του. Φίλτρο για resize έχει το VirtualDub.