teotsi Δημ. September 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2014 Κανένας με γερμανικά? Πήρα φέτος το B2 και εύχομαι να μην τα ξαναδώ μπροστά μου... Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NetSurfer_g7 Δημ. September 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2014 Κανένας με γερμανικά? Πήρα φέτος το B2 και εύχομαι να μην τα ξαναδώ μπροστά μου... Κανω μαθηματα σε φροντιστηριο εδω και 1 χρονο και ετοιμαζομαι να δωσω για Β2 τον χειμωνα(καπου Γεναρη-Φλεβαρη).Αρκετα παλουκι.Το proficiency των Αγγλικων (C2) πιο ευκολο μου φαινοταν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. September 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2014 Κανω μαθηματα σε φροντιστηριο εδω και 1 χρονο και ετοιμαζομαι να δωσω για Β2 τον χειμωνα(καπου Γεναρη-Φλεβαρη).Αρκετα παλουκι.Το proficiency των Αγγλικων (C2) πιο ευκολο μου φαινοταν. Καλή επιτυχία :) το proficiency είναι πανεύκολο μπροστά στα γερμανικά. Ευτυχώς τελείωσα... Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. September 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2014 (edited) Kαι δεν μαθαίνεις καταλανικά να πρωτοτυπίσεις; :p Edited September 11, 2014 by gnt Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alkis_7 Δημ. September 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2014 Kαι δεν μαθαίνεις καταλανικά να πρωτοτυπίσεις; :p :lol::lol: Και που θα του φανούν χρήσιμα ρε Κώστα; :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. September 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2014 :lol::lol: Και που θα του φανούν χρήσιμα ρε Κώστα; :p Βιβα λα ρεβολουσιον! Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. September 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2014 Τα γερμανικά εύκολα μου φάνηκαν, όπως και τα αγγλικά. Β1 είχα δώσει, θα έδινα και Β2 αλλά το άφησα λόγω πανελλαδικών και βαρέθηκα να πάω μετά. Ίσως κάποια στιγμή, αν και έβαλα μπροστά τα ιταλικά για lower Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. September 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2014 Τα γερμανικά εύκολα μου φάνηκαν, όπως και τα αγγλικά. Β1 είχα δώσει, θα έδινα και Β2 αλλά το άφησα λόγω πανελλαδικών και βαρέθηκα να πάω μετά. Ίσως κάποια στιγμή, αν και έβαλα μπροστά τα ιταλικά για lower Εύκολα? Αυτά που πέρασα με αυτό το τερατουργημα που κάποιοι αποκαλούν γλώσσα... Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. September 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2014 Πως άλλαξαν τα πράγματα, στην εποχή μου ήταν FCE, CPE, ZDaF, ZMP, KDS κτλ Τώρα, παντού ομοιομορφία Αx, Bx, Cx κοκ Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. September 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2014 Πως άλλαξαν τα πράγματα, στην εποχή μου ήταν FCE, CPE, ZDaF, ZMP, KDS κτλ Τώρα, παντού ομοιομορφία Αx, Bx, Cx κοκ Και τώρα fce CPE λέγονται του Cambridge. Απλά σε όλες τις γλώσσες περνάς αυτές τις 4 βαθμίδες. Άντε να εξηγείς στον κάθε ένα σε τι αντιστοιχεί κάθε ορολογία... Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex_tz Δημ. September 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2014 Εγώ έκανα Γαλλικά ένα χρόνο αλλά κάνω ακόμη στο σχολείο και μου φαίνονται πανεύκολα, στο διάβασμα, στην προφορά, παντού. Σε αντίθεση με τα Αγγλικά που με δυσκολεύουν λιγάκι :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. September 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2014 Ποια γλώσσα απ τις 2 ειναι πιο "γρηγορη" όσον αφορά κάποιο πτυχίο επιπέδου lower? Είπα και πιο πάνω ότι τα Ισπανικά είναι ελαφρώς ευκολότερα (αλλά και τα δύο είναι πολύ εύκολες γλώσσες). Τι τα θέλεις τα πτυχία; Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. September 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2014 Ας βρίσκονται... Ποτέ δε ξες ποτέ θα χρειαστούν. Προσωπικά δε με ενδιαφερει να έχω κάποιο πτυχίο. Αρκεί να γνωρίζω τη γλώσσα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alkis_7 Δημ. September 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2014 Ας βρίσκονται... Ποτέ δε ξες ποτέ θα χρειαστούν. Προσωπικά δε με ενδιαφερει να έχω κάποιο πτυχίο. Αρκεί να γνωρίζω τη γλώσσα Ναι αλλά το πτυχίο είναι αυτό που αποδεικνύει, εικονικά τουλάχιστον, ότι ξέρεις κάποια γλώσσα ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. September 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2014 Ναι αλλά το πτυχίο είναι αυτό που αποδεικνύει, εικονικά τουλάχιστον, ότι ξέρεις κάποια γλώσσα ;) Και επομένως; Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. September 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2014 Τα εικονικά μας φάγανε. Έχω γνωρίσει άτομα που υποτίθεται οτι έχουν proficiency και δε ξέρουν ούτε την άλφα βήτα να λένε. Προσωπικά άργησα να πάρω το lower, όχι γιατί δεν γνώριζα τη γλώσσα, απλά όταν έδινα το έκανα με το ζόρι.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. September 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2014 Και επομενως ζητειται απο εταιρειες Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. September 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2014 (edited) Τα πτυχία ξένων γλωσσών είναι πρακτικά.. άχρηστα. Γνωρίζω από δικό μου κύκλο ατόμων ότι στο εξωτερικό δεν δίνουν καμία σημασία σε πτυχία τύπου proficiency ή τα αντίστοιχα άλλων ξένων γλωσσών.Ο λόγος είναι πολύ απλός.Εσύ μπορεί να πήρες το πτυχίο πριν 10 χρόνια.Δε σημαίνει ότι κατέχεις τη γλώσσα τη στιγμή που θα ζητήσεις δουλειά. Η αδερφή μου προσελήφθει ως γιατρός στην Γερμανία χωρίς να έχει πτυχίο γλωσσομάθειας γιατί πολύ απλά δε της το ζήτησαν ποτέ ούτε τη ρώτησαν ποτέ αν έχει.Για να δουν όμως ότι ήξερε τη γλώσσα της έκαναν τη συνέντευξη στα γερμανικά. Τα πτυχία ξένων γλωσσών είναι μία βιομηχανία εσόδων των διάφορων ινστιτούτων των αντίστοιχων χωρών καθώς και των αντίστοιχων μεγάλων φροντιστηρίων που προετοιμάζουν μαθητές για αυτά τα πτυχία.Δε λέω ότι είναι κακό να έχει κανείς κάποιο τέτοιο πτυχίο.Απλά είναι πολύς κόπος και χρήμα για κάτι που πρακτικά δεν χρειάζεται. Επίσης μη ξεχνάτε ότι για διάφορα επαγγέλματα υπάρχουν εξειδικευμένα πτυχία γλώσσας με ορολογία.Αυτά ναι ίσως τα χρειαστείτε αλλά θα το κάνετε τη κατάλληλη στιγμή καθώς δεν αφορούν το ευρύ κοινό αλλά εξειδικευμένο προσωπικό.Αλλά και πάλι αφορούν πολύ συγκεκριμένα επαγγέλματα. Εγώ μιλώ αγγλικά και ισπανικά.Αγγλικά επειδή έμαθα μικρός όπως και οι περισσότεροι πήρα μερικά πτυχία.Ισπανικά έδωσα για πλάκα το κρατικό μόνο απλά για να τεστάρω τον εαυτό μου.Και γιατί μ'αρέσει η φάση των εξετάσεων:p Μη μασάτε με τα πτυχία.Μάθετε καλά τη γλώσσα που σας ενδιαφέρει και θα στε κομπλέ:) Edited September 12, 2014 by zafos90 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alkis_7 Δημ. September 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2014 Δε διαφωνώ μαζί σας στο ότι μπορείς κάποιος που έχει Proficienscy πχ να μη ξέρει αγγλικά, αλλά αν πάνε δύο άτομα σε εργοδότη και ρωτήσει αν ξέρουν αγγλικά, και ο ένας απ' τους δύο έχει πτυχίο, εσείς ποιος λέτε να του δημιουργήσει καλύτερη εντύπωση σε αυτό το τομέα με τη πρώτη ματιά; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. September 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2014 Στην Ελλάδα το ζητάνε, δυστυχώς. Και στην Αγγλία θέλουν, είτε proficiency εντός των τελευταίων 2 χρόνων, είτε να δώσεις το τοεφελ. Τουλάχιστον για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. September 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2014 Στην Ελλάδα το ζητάνε, δυστυχώς. Και στην Αγγλία θέλουν, είτε proficiency εντός των τελευταίων 2 χρόνων, είτε να δώσεις το τοεφελ. Τουλάχιστον για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο Εντός των τελευταίων 2 χρόνων? Αλλιώς πρέπει να ξαναδωσεις? Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alkis_7 Δημ. September 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2014 Στην Ελλάδα το ζητάνε, δυστυχώς. Και στην Αγγλία θέλουν, είτε proficiency εντός των τελευταίων 2 χρόνων, είτε να δώσεις το τοεφελ. Τουλάχιστον για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο Τώρα που το είπες αυτό για τα δύο χρόνια, είχε πάρει τ' αυτί μου ότι πρέπει να ξαναδώσεις το Proficiency κάποια στιγμή, σαν ανανέωση κάτι. Ισχύει κάτι τέτοιο; Προφανώς είναι μπαρούφα αλλά είπα να ρωτήσω γιατί ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pittoula Δημ. September 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2014 Το άκουσα και εγώ καλά είναι να ρωτήσεις κάπου αρμόδια για να σου πουν νομίζω και στη δ/νση δευτεροβάθμιας μπορούν να σου πουν Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. September 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2014 Δεν ισχύει, για τα πανεπιστήμια μόνο, στην Αγγλία, ζητάνε πτυχίο εντός 2 ετών. Το τοεφελ είναι αυτό που λήγει Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. September 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2014 Δε διαφωνώ μαζί σας στο ότι μπορείς κάποιος που έχει Proficienscy πχ να μη ξέρει αγγλικά, αλλά αν πάνε δύο άτομα σε εργοδότη και ρωτήσει αν ξέρουν αγγλικά, και ο ένας απ' τους δύο έχει πτυχίο, εσείς ποιος λέτε να του δημιουργήσει καλύτερη εντύπωση σε αυτό το τομέα με τη πρώτη ματιά; Ο σοβαρός εργοδότης δεν κοιτάει τα πτυχία, κοιτάει αν μπορείς να πεις καμια λέξη. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts