Jump to content

Ξένες γλώσσες

Φίλιππος
 Κοινοποίηση

Ποιες ξένες γλώσσες μιλάτε;  

684 members have voted

1. 1. Ποιες ξένες γλώσσες μιλάτε;

• Αγγλικά
      337
    • Γερμανικά
      108
    • Γαλλικά
      106
    • Ιταλικά
      46
    • Ισπανικά
      34
    • Αλβανικά
      10
    • Άλλη / Άλλες
      43

Recommended Posts

Κανένας με γερμανικά? Πήρα φέτος το B2 και εύχομαι να μην τα ξαναδώ μπροστά μου...

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

• Απαντήσεις 347
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κανένας με γερμανικά? Πήρα φέτος το B2 και εύχομαι να μην τα ξαναδώ μπροστά μου...

Κανω μαθηματα σε φροντιστηριο εδω και 1 χρονο και ετοιμαζομαι να δωσω για Β2 τον χειμωνα(καπου Γεναρη-Φλεβαρη).Αρκετα παλουκι.Το proficiency των Αγγλικων (C2) πιο ευκολο μου φαινοταν.

Κανω μαθηματα σε φροντιστηριο εδω και 1 χρονο και ετοιμαζομαι να δωσω για Β2 τον χειμωνα(καπου Γεναρη-Φλεβαρη).Αρκετα παλουκι.Το proficiency των Αγγλικων (C2) πιο ευκολο μου φαινοταν.

Καλή επιτυχία :) το proficiency είναι πανεύκολο μπροστά στα γερμανικά. Ευτυχώς τελείωσα...

could you do it again?

Kαι δεν μαθαίνεις καταλανικά να πρωτοτυπίσεις; :p

:lol::lol:

Και που θα του φανούν χρήσιμα ρε Κώστα; :p

:lol::lol:

Και που θα του φανούν χρήσιμα ρε Κώστα; :p

Βιβα λα ρεβολουσιον!

could you do it again?

Τα γερμανικά εύκολα μου φάνηκαν, όπως και τα αγγλικά. Β1 είχα δώσει, θα έδινα και Β2 αλλά το άφησα λόγω πανελλαδικών και βαρέθηκα να πάω μετά. Ίσως κάποια στιγμή, αν και έβαλα μπροστά τα ιταλικά για lower

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Τα γερμανικά εύκολα μου φάνηκαν, όπως και τα αγγλικά. Β1 είχα δώσει, θα έδινα και Β2 αλλά το άφησα λόγω πανελλαδικών και βαρέθηκα να πάω μετά. Ίσως κάποια στιγμή, αν και έβαλα μπροστά τα ιταλικά για lower

Εύκολα? Αυτά που πέρασα με αυτό το τερατουργημα που κάποιοι αποκαλούν γλώσσα...

could you do it again?

Πως άλλαξαν τα πράγματα, στην εποχή μου ήταν FCE, CPE, ZDaF, ZMP, KDS κτλ

Τώρα, παντού ομοιομορφία Αx, Bx, Cx κοκ

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Πως άλλαξαν τα πράγματα, στην εποχή μου ήταν FCE, CPE, ZDaF, ZMP, KDS κτλ

Τώρα, παντού ομοιομορφία Αx, Bx, Cx κοκ

Και τώρα fce CPE λέγονται του Cambridge. Απλά σε όλες τις γλώσσες περνάς αυτές τις 4 βαθμίδες. Άντε να εξηγείς στον κάθε ένα σε τι αντιστοιχεί κάθε ορολογία...

could you do it again?

Εγώ έκανα Γαλλικά ένα χρόνο αλλά κάνω ακόμη στο σχολείο και μου φαίνονται πανεύκολα, στο διάβασμα, στην προφορά, παντού. Σε αντίθεση με τα Αγγλικά που με δυσκολεύουν λιγάκι :p

Ποια γλώσσα απ τις 2 ειναι πιο "γρηγορη" όσον αφορά κάποιο πτυχίο επιπέδου lower?

Είπα και πιο πάνω ότι τα Ισπανικά είναι ελαφρώς ευκολότερα (αλλά και τα δύο είναι πολύ εύκολες γλώσσες).

Τι τα θέλεις τα πτυχία;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ας βρίσκονται... Ποτέ δε ξες ποτέ θα χρειαστούν.

Προσωπικά δε με ενδιαφερει να έχω κάποιο πτυχίο. Αρκεί να γνωρίζω τη γλώσσα

Ας βρίσκονται... Ποτέ δε ξες ποτέ θα χρειαστούν.

Προσωπικά δε με ενδιαφερει να έχω κάποιο πτυχίο. Αρκεί να γνωρίζω τη γλώσσα

Ναι αλλά το πτυχίο είναι αυτό που αποδεικνύει, εικονικά τουλάχιστον, ότι ξέρεις κάποια γλώσσα ;)

Ναι αλλά το πτυχίο είναι αυτό που αποδεικνύει, εικονικά τουλάχιστον, ότι ξέρεις κάποια γλώσσα ;)

Και επομένως;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τα εικονικά μας φάγανε. Έχω γνωρίσει άτομα που υποτίθεται οτι έχουν proficiency και δε ξέρουν ούτε την άλφα βήτα να λένε.

Προσωπικά άργησα να πάρω το lower, όχι γιατί δεν γνώριζα τη γλώσσα, απλά όταν έδινα το έκανα με το ζόρι....

Και επομενως ζητειται απο εταιρειες

Τα πτυχία ξένων γλωσσών είναι πρακτικά.. άχρηστα.

Γνωρίζω από δικό μου κύκλο ατόμων ότι στο εξωτερικό δεν δίνουν καμία σημασία σε πτυχία τύπου proficiency ή τα αντίστοιχα άλλων ξένων γλωσσών.Ο λόγος είναι πολύ απλός.Εσύ μπορεί να πήρες το πτυχίο πριν 10 χρόνια.Δε σημαίνει ότι κατέχεις τη γλώσσα τη στιγμή που θα ζητήσεις δουλειά.

Η αδερφή μου προσελήφθει ως γιατρός στην Γερμανία χωρίς να έχει πτυχίο γλωσσομάθειας γιατί πολύ απλά δε της το ζήτησαν ποτέ ούτε τη ρώτησαν ποτέ αν έχει.Για να δουν όμως ότι ήξερε τη γλώσσα της έκαναν τη συνέντευξη στα γερμανικά.

Τα πτυχία ξένων γλωσσών είναι μία βιομηχανία εσόδων των διάφορων ινστιτούτων των αντίστοιχων χωρών καθώς και των αντίστοιχων μεγάλων φροντιστηρίων που προετοιμάζουν μαθητές για αυτά τα πτυχία.Δε λέω ότι είναι κακό να έχει κανείς κάποιο τέτοιο πτυχίο.Απλά είναι πολύς κόπος και χρήμα για κάτι που πρακτικά δεν χρειάζεται.

Επίσης μη ξεχνάτε ότι για διάφορα επαγγέλματα υπάρχουν εξειδικευμένα πτυχία γλώσσας με ορολογία.Αυτά ναι ίσως τα χρειαστείτε αλλά θα το κάνετε τη κατάλληλη στιγμή καθώς δεν αφορούν το ευρύ κοινό αλλά εξειδικευμένο προσωπικό.Αλλά και πάλι αφορούν πολύ συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Εγώ μιλώ αγγλικά και ισπανικά.Αγγλικά επειδή έμαθα μικρός όπως και οι περισσότεροι πήρα μερικά πτυχία.Ισπανικά έδωσα για πλάκα το κρατικό μόνο απλά για να τεστάρω τον εαυτό μου.Και γιατί μ'αρέσει η φάση των εξετάσεων:p

Μη μασάτε με τα πτυχία.Μάθετε καλά τη γλώσσα που σας ενδιαφέρει και θα στε κομπλέ:)

Edited by zafos90

Δε διαφωνώ μαζί σας στο ότι μπορείς κάποιος που έχει Proficienscy πχ να μη ξέρει αγγλικά, αλλά αν πάνε δύο άτομα σε εργοδότη και ρωτήσει αν ξέρουν αγγλικά, και ο ένας απ' τους δύο έχει πτυχίο, εσείς ποιος λέτε να του δημιουργήσει καλύτερη εντύπωση σε αυτό το τομέα με τη πρώτη ματιά;

Στην Ελλάδα το ζητάνε, δυστυχώς. Και στην Αγγλία θέλουν, είτε proficiency εντός των τελευταίων 2 χρόνων, είτε να δώσεις το τοεφελ. Τουλάχιστον για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο

Στην Ελλάδα το ζητάνε, δυστυχώς. Και στην Αγγλία θέλουν, είτε proficiency εντός των τελευταίων 2 χρόνων, είτε να δώσεις το τοεφελ. Τουλάχιστον για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο

Εντός των τελευταίων 2 χρόνων? Αλλιώς πρέπει να ξαναδωσεις?

could you do it again?

Τώρα που το είπες αυτό για τα δύο χρόνια, είχε πάρει τ' αυτί μου ότι πρέπει να ξαναδώσεις το Proficiency κάποια στιγμή, σαν ανανέωση κάτι. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Προφανώς είναι μπαρούφα αλλά είπα να ρωτήσω γιατί ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται.

Το άκουσα και εγώ καλά είναι να ρωτήσεις κάπου αρμόδια για να σου πουν νομίζω και στη δ/νση δευτεροβάθμιας μπορούν να σου πουν

Δεν ισχύει, για τα πανεπιστήμια μόνο, στην Αγγλία, ζητάνε πτυχίο εντός 2 ετών. Το τοεφελ είναι αυτό που λήγει

Δε διαφωνώ μαζί σας στο ότι μπορείς κάποιος που έχει Proficienscy πχ να μη ξέρει αγγλικά, αλλά αν πάνε δύο άτομα σε εργοδότη και ρωτήσει αν ξέρουν αγγλικά, και ο ένας απ' τους δύο έχει πτυχίο, εσείς ποιος λέτε να του δημιουργήσει καλύτερη εντύπωση σε αυτό το τομέα με τη πρώτη ματιά;

Ο σοβαρός εργοδότης δεν κοιτάει τα πτυχία, κοιτάει αν μπορείς να πεις καμια λέξη.

[sIGPIC][/sIGPIC]