Jump to content

p9 lite vs nexus 5x vs moto x 2gen.


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

μεταξυ των τριων ποιο ειναι ποιο vfm??το p9 189 nexus 5x 199 και το μοτο στα 170..κριτηριο αγορας καμερα καο οσο γιβετε αλαγκαριστο..δεν εχω προβλημα αν παιρνει καρτα μνημης..κατοχος 930.
Link to comment
Share on other sites

Νομιζω το nexus 5x εχει την καλυτερη καμερα και απο τα αλλα 2.+αλαγκαριστο+ολες τις αναβαθμισεις.Αν δεν εχεις θεμα με την μπαταρια γιατι απο οτι λενε τα παιδια δεν κραταει πολυ νομιζω ειναι αυτο που θελεις:)
Link to comment
Share on other sites

Νομιζω το nexus 5x εχει την καλυτερη καμερα και απο τα αλλα 2.+αλαγκαριστο+ολες τις αναβαθμισεις.Αν δεν εχεις θεμα με την μπαταρια γιατι απο οτι λενε τα παιδια δεν κραταει πολυ νομιζω ειναι αυτο που θελεις:)

 

Και + αν δεν σε ενδιαφερει το ραδιο γιατι δεν εχει.Επισης δεν εχει επεκτασιμο αποθηκευτικο χωρο.

Τοτε ναι ειναι η καλυτερη επιλογη

Sony Xperia x10 mini->Jiayu G4S->Microsoft Lumia 640 DS->Xiaomi Mi4->Xiaomi Redmi Note 5 AI
Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου γτ θες να αλλαξεις το 930;; Απο οσο ξερω εχει πολυ καλη αμολεντ οθονη και μια υπεροχη καμερα και επισης για το λειτοργικο που τρεχει, ο snp800 δεν νομιζω να ζοριζεται ... Θες τοσο πολυ να αλλαξεις λειτουργικο;;; Παντως κινητα οπως το p9 lite, για εμενα ειναι υποβαθμιση σε σχεση με αυτο που εχεις..Επισης το moto θα σου δωσει πανω κατω τις ιδιες ταχυτητες,την ιδια καλη οθονη αλλα θα χασεις σε καμερα και αποθηκευτικο χωρο..Μονο το nexus 5x θεωρω πιο καταλληλο για αλλαγη αλλα και παλι ισως χασεις σε οθονη αν σου αρεσουν οι αμολεντ και σε ποιοτητα κατασκευης..

 

Με λιγα λογια αν θες να αλλαξεις λειτουργικο οκ, αλλιως δεν βρισκω τον λογο να αλλαξεις το 930

Edited by mikele123
Link to comment
Share on other sites

προτιμω αμολεντ..και εχω wp απο εποχη lumia 800..απλα ειναι καλη η τιμη για καινουργιο κινητο στα 199 που εχει το νεξους..
Link to comment
Share on other sites

Ή μπαταρία του νεξουσ δεν είναι άσχημη. Με wifi πάνω από 4μησι ώρες sot και μικτά γύρω στις 4 ώρες

 

Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

- Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi

- iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition 

- Oneplus 12

Link to comment
Share on other sites

προτιμω αμολεντ..και εχω wp απο εποχη lumia 800..απλα ειναι καλη η τιμη για καινουργιο κινητο στα 199 που εχει το νεξους..

 

που το βρήκες 199;

Link to comment
Share on other sites

Μπαίνω σε αυτό το τόπικ για να μην φτιάξω άλλο ίδιο... Λοιπόν είμαι μεταξύ Nexus 5X 32GB, Huawei P9 Lite και Xiaomi Redmi Note 3 Pro 32GB.

 

Έχουμε και λέμε, με βάση την έρευνα που έκανα έχουμε τα εξής υπέρ και κατά για κάθε συσκευή:

 

Nexus 5X:

Υπέρ: Stock android, σίγουρη υποστήριξη μέχρι Σεπτέμβρη 2017 τουλάχιστον, καλή κάμερα (καλύτερη των υπολοίπων). Καλή κατασκευή (παρόλο που είναι από πλαστικό σε durability test τα πήγε περίφημα).

Κατά: Ξέρω ότι μερικοί θα διαφωνήσετε αλλά έχω λιώσει reviews και reddit και φόρουμς και έχω διαβάσει τα παρακάτω: Η μπαταρία του είναι κάτω του μετρίου, είναι σίγουρα χειρότερη των άλλων 2 συσκευών. Σε μερικά βίντεο στο youtube και σε μερικά reviews αναφέρουν ότι κολλάει λίγο και είναι πιο αργό. Ειδικά η κάμερα μερικές φορές κρασάρει/ αργεί να φορτώσει. Δεν δέχεται υποδοχή micro sd (αλλά με τα 32GB δεν την χρειάζομαι). Έχει μόνο 2 GB ram (1.8 για την ακρίβεια). Σε screenshots χρηστών έχω δει ότι χρησιμοποιείται με κανονική χρήση και fb και άλλες εφαρμογές κλπ το 1.4-1.5 οπότε σε κάνει να αναρωτιέσαι αν θα είναι future proof. Δεν έχει νόημα να πάρει android n αν είναι να μην αποκρίνεται γρήγορα και να μην μπορεί να αντέξει η ραμ. Επίσης είναι το πιο ακριβό σε σχέση με τα άλλα.

 

Xiaomi Redmi Note 3 Pro:

Υπέρ: Τιμή. Καλή κατασκευή. Πολύ καλά χαρακτηριστικά για την τιμή. Κάτω από 200 ευρώ στο vickmall. 3gb ram. Μπορείς εύκολα να ρουτάρεις.

Κατά: Αρχικά να πω ότι με προβληματίζει πολύ που δεν έχει δει marshmallow η συσκευή. Λένε ότι θα δει κάποια στιγμή αλλά και να δει θα έχει βγει ήδη η nougat. Γενικά μένει πίσω σε αυτόν τον τομέα. Η κάμερα είναι χειρότερη των υπολοίπων 2. Δεν το έχω δει από κοντά, αλλά δεν μου αρέσουν καθόλου οι καμπύλες του. Παντού λένε ότι είναι καλή κατασκευή και ωραία αλλά μου φαίνεται παράξενη από τις φώτο. Δεν έχεις σέρβις αν έρθει από Κίνα.

 

Huawei P9 Lite:

Υπέρ: Η κατασκευή "φαίνεται" πιο ωραία. Γενικά απ ότι έχω διαβάσει έχει καλά χαρακτηριστικά και οι χρήστες δεν αναφέρουν προβλήματα προς το παρόν. Η κάμερα είναι ανάμεσα σε nexus και xiaomi. 3gb ram.

Κατά: Και αυτό το κινητό δεν φέρει stock android αλλά το λειτουργικό της huawei το οποίο δεν είναι και το καλύτερο (βασικά μάλλον το χειρότερο), ωστόσο είναι βασισμένο σε marshmallow και πιθανό να λάβει αναβάθμιση σε nougat.

 

Συγνώμη αν έχω κάνει κάπου λάθος, διορθώστε με ή προσθέστε αν έχετε να πείτε τίποτα ακόμη. Έδωσα βάση κυρίως στα αρνητικά γιατι γενικά και οι 3 συσκευές είναι καλές οπότε νομίζω βαρύτητα έχουν οι αδυναμίες τους.

 

Πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω! Αν δεν διάβαζα τόσα μέτρια reviews για το nexus θα πήγαινα για αυτό σίγουρα. Λίγο ότι λένε ότι "ζορίζεται", λίγο τα 2gb ram που είναι στα όριά τους, φοβάμαι ότι είναι μια κίνηση που θα κρατήσει max 1 με 2 χρόνια. Αν πάρω κινητό λογικά θα το κρατήσω τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμα και δεν θέλω να το καταριέμαι. Στην αρχή πριν δω το nexus κοιταζα πολύ το xiaomi, αλλά λίγο το ότι η συσκευή δεν μου φαίνεται όμορφη, λίγο το ότι θα μείνει πίσω στο android και δεν θα λάβει μάλλον πολλές νέες αναβαθμίσεις (πιθανό να μην μπει ποτέ nougat) με βάζουν σε σκέψεις. Τέλος, μόλις χτες βρήκα το huawei p9 lite, για το οποίο δεν έχω συγκεντρώσει ακόμα πολλές πληροφορίες και δεν υπάρχουν και πολλά reviews, αλλά η τιμή είναι ανάμεσα στα 2 και φαίνεται καλή επιλογή. Οι απόψεις περί nexus 5x vs p9 lite είναι ισόβαθμες, και σε άλλα φόρουμς οι μισοί είναι υπέρ του ενός και οι μισοί υπέρ του άλλου. Ακόμη, δεν ξέρω αν είναι άξιο αναφοράς, αλλά ένας χρήστης στο reddit μου πρότεινε το motorola moto g4 plus και το motorola moto x pure edition τα οποία όμως δεν ξέρω πόσο θα κάνουν καθώς δεν τα έχει το skroutz ακόμα.

 

Δεν ξέρω. Από την αναποφασιστικότητα μου μάλλον θα καταλήξω να μην πάρω τίποτα :P

Edited by Giannis0
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω το nexus 5x 32gb είναι ανώτερο των υπολοίπων 2, αν κ κατοχος redmi note 3 pro.

Αν ήταν πιο ΦΘΗΝΟ, ίσως προβληματιζομουν κ να προτιμούσα αυτό καθαρά κ μόνο λόγω της πολύ καλύτερης κάμερας, όχι στις ημερήσιες, αλλά στις νυχτερινές φώτο.

Στα 160 ευρώ (32/3GB) & 135 ευρώ (16/2GB) όμως το rn3 pro, απλά, δεν έχει αντίπαλο.. :D

Αυτή τη χρονική στιγμή βέβαια, μπορει κ να περίμενα την κυκλοφορία του redmi note 4 που θα ρθει με dual κυρια κάμερα, η οποία αν βελτιώνει την ποιότητα των νυχτερινων φώτο, τότε για μένα δεν θα υπήρχε άλλη συσκευή που να μου δημιουργουσε δίλημμα.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Τελικά Γιάννη ποιο πήρες;

Έχω ακριβώς το ίδιο προβλημα εδώ και μέρες και δε μπορώ να αποφασίσω..:)

"..είναι οι άνθρωποι, μου έλεγες πουλιά..σαν χειμωνιάσει πάντα μακρυά πετάνε..κ έρχονται ίσως να σε δουν κάποια βραδιά..αν έχουν σπάσει τα φτερά τους..ή αν πεινάνε.."
Link to comment
Share on other sites

Τελικά Γιάννη ποιο πήρες;

Έχω ακριβώς το ίδιο προβλημα εδώ και μέρες και δε μπορώ να αποφασίσω..:)

 

Επειδή θα ανακοινωθούν αρκετά κινητά μέσα σε 1-2 μήνες είπα να κάνω λίγη υπομονή. Σε λίγες μέρες το νέο xiaomi και επίσης τα νέα nexus λογικά μες τον Αυγουστο. Επίσης μέσα σε αυτή τη περίοδο ίσως πέσει καμιά τιμή κινητων 300+ ευρώ οπότε αν είναι ακριβά τα καινούρια πάω σε κάτι παλιότερο.

 

Αν το nougat ζορίζει τις συσκευές με 2gb ram τότε δεν έχει νόημα να πάρω κινητό με 2gb ram αλλά ίσως να μην έχει νόημα να παω σε nougat καν και συνεπώς το xiaomi αποτελεί καλή και φτηνή λύση. Marshmallow να είχε...

Link to comment
Share on other sites

Είχα το ίδιο δίλημμα, και πήρα το Nexus 5X σήμερα. Ήμουν ανάμεσα σε αυτό, το P9 Lite και το Xiaomi Redmi 3 Pro. Και εγώ στην αρχή σκεφτόμουν να περιμένω το νέο Nexus από την HTC αλλά σκέφτηκα ότι οταν βγει αυτό σίγουρα θα ανακοινωθεί κάτι καλύτερο οπότε μπαίνεις στο τριπακι να περιμένεις συνέχεια τα νέα μοντέλα.
Link to comment
Share on other sites

Κι εγω ετσι σκεφτομουν παιδια. Για εμενα η καλυτερη λυση ειναι ενα μεταχειρισμενο φτηνο mid-range μεχρι να πεσει η τιμη του εκαστοτε νεοανακοινωθεντος high-end που θελω.

 

Αναμεσα στα παραπανω, Nexus 5X μεχρι να βγουν τα νεα Nexus, νομιζω ειναι η πιο safe λυση.

 

Το P9 litr καλο, αλλα τιποτα σπουδαιο ουτε απο αποψη καμερας ουτε μπαταριας. Τουλαχιστον το 5X εχει υποδειγματικη καμερα. Για το Moto X δεν το συζητω, πολυ ακριβο για οσα προσφερει.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω απολύτως.

Το nexus 5x πρέπει να είναι το απόλυτο vfm από Ελλαδα.

Όπως το xiaomi rn3 pro από Κινα ένα πράμα...:D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...