Jump to content

Γράφοντας εφαρμογές για PocketPC...

SNikolaidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

...στο compact framework, μερικα controls θελουν αρκετο χρονο να σχεδιασουν τον εαυτο τους στην οθονη και ενα απο αυτα ειναι και το tab...

Όπως γνωρίζεις πάρα πολύ καλά, στην πράξη μια εφαρμογή σε .Net (ακόμα και στο CF) χρειάζεται κάποιον χρόνο για να ξεκινήσει.

Ξεκινώντας λοιπόν με αυτό το δεδομένο, το θέμα πιστεύω ότι δεν είναι κυρίως αν θα χρειαστούν 1 ή 2 ή 3 sec για να ξεκινήσει η εφαρμογή, αλλά το κατά πόσο θα είναι optimized τα κομμάτια του κώδικα που είναι υπεύθυνα για τη "δύσκολη δουλειά" (όποια κι αν είναι αυτή).

Στο hobby μας (και αναφέρομαι στα Windows Mobile) ακόμα και ο χώρος είναι περιορισμένος και δυστυχώς αφορά τη RAM. Κάνοντας την αλλαγή που ήθελε να δει ο Muck Smith, η εφαρμογή είναι ~85ΚΒ μικρότερη σε μέγεθος (ίδια controls, ίδιος κώδικας > σε ένα form), πράγμα που με ικανοποίησε απόλυτα.

Θέλω να σε ευχαριστήσω πολύ για το ενδιαφέρον σου.

Έχω προσθέσει την ίδια την εφαρμογή για όποιον ενδιαφέρεται και από σήμερα θα ενημερώνω στο forum. Περιμένω την άποψη σας για αλλαγές ή επιπλέον επιλογές ή τέλος πάντων για οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει...

KGSoft.zip

• Απαντήσεις 63
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

πολυ καλη δουλεια :)

συνεχισε ετσι!

υστερογραφο: πολυ καλο ιδεα στο δευτερο ταπ να περιεχονται και οι ρυθμισεις οθονης και ςμς.

ερωτηση: ποσο ευκολο θα ηταν να ειχες και ενα GPRS KB counter;

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Όπως γνωρίζεις πάρα πολύ καλά, στην πράξη μια εφαρμογή σε .Net (ακόμα και στο CF) χρειάζεται κάποιον χρόνο για να ξεκινήσει.

Ξεκινώντας λοιπόν με αυτό το δεδομένο, το θέμα πιστεύω ότι δεν είναι κυρίως αν θα χρειαστούν 1 ή 2 ή 3 sec για να ξεκινήσει η εφαρμογή, αλλά το κατά πόσο θα είναι optimized τα κομμάτια του κώδικα που είναι υπεύθυνα για τη "δύσκολη δουλειά" (όποια κι αν είναι αυτή).

Στο hobby μας (και αναφέρομαι στα Windows Mobile) ακόμα και ο χώρος είναι περιορισμένος και δυστυχώς αφορά τη RAM. Κάνοντας την αλλαγή που ήθελε να δει ο Muck Smith, η εφαρμογή είναι ~85ΚΒ μικρότερη σε μέγεθος (ίδια controls, ίδιος κώδικας > σε ένα form), πράγμα που με ικανοποίησε απόλυτα.

Θέλω να σε ευχαριστήσω πολύ για το ενδιαφέρον σου.

Έχω προσθέσει την ίδια την εφαρμογή για όποιον ενδιαφέρεται και από σήμερα θα ενημερώνω στο forum. Περιμένω την άποψη σας για αλλαγές ή επιπλέον επιλογές ή τέλος πάντων για οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει...

Κοιτα, δεν ειπα οτι δεν ειναι σωστο να βαλεις tab, ισα-ισα που κι εγω το χρησιμοποιω παρα πολυ. Απλα ανεφερα αυτο το προβλημα που εχει το tab και κανα 2 αλλα controls.

Δηλ., στο αρχικο initialization που κανει το CLR, που ειναι σεβαστος χρονος, προσθετεις και το overhead του tab, οποτε το startup time σου γινεται μεγαλυτερο.

Η λυση του tab ειναι μονοδρομος σε πολλα apps, μιας που κανει το προγραμμα πολυ πιο ευχρηστο. Οποτε, go ahead !

πολυ καλη δουλεια :)

συνεχισε ετσι!

υστερογραφο: πολυ καλο ιδεα στο δευτερο ταπ να περιεχονται και οι ρυθμισεις οθονης και ςμς.

ερωτηση: ποσο ευκολο θα ηταν να ειχες και ενα GPRS KB counter;

GPRS Monitor είναι (θέλω να πιστεύω) το επόμενο βήμα. Για SMS που με είχες ρωτήσει, ακόμα το ψάχνω...

GPRS Monitor είναι (θέλω να πιστεύω) το επόμενο βήμα. Για SMS που με είχες ρωτήσει, ακόμα το ψάχνω...

Η επιλογή που έκανες με τα Tabs είναι σαφώς πολύ πιο εύχρηστη. Πολύ πιο καλό τώρα το πρόγραμμα. Λειτουργεί μια χαρά μέχρι στιγμής χωρίς παρατράγουδα.

Προτάσεις:

1) GPRS Monitor (Σκέψου να ενσωματώσεις την χρήσιμη λειτουργία του SPB GPRS Monitor με προεπιλεγμένα τα πακέτα της Cote, Voda κλπ...)

2) Μετρητής εισερχόμενων - εξερχόμενων SMS.

3)Today Screen Plugin, μικρό με τις απαραίτητες ενδείξεις, ανάλογα με το τι θέλουμε. π.χ. Να δείχνει τις μετρήσεις GPRS, ή/και εισερχόμενα SMS, ή/και σύνολο κλήσεων...

Χαρά στο κουράγιο σου, και μπράβο για τη δουλειά. ;)

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Επίσης... μιας και το χρειάστηκα... Μήπως θα μπορούσες να προσθέσεις κάπου και ένα μικρό, απλό ξυπνητήρι... χωρίς να χρειάζεται τα τρελλά άλλων προγραμμάτων; Απλά να του βάζεις την ώρα, τη μέρα, τις επαναλήψεις των ημερών αν θέλουμε και να επιλέγει τον ήχο απο τους εγκατεστημένους ήδη.

Ξέρω οτι μπορεί να ξεφεύγει από την Tweak λογική του προγράμματός σου, και ίσως να χρειάζεται να παραμένει memory resident έτσι... Απλά το προτείνω για να μου λύσεις άλλο ένα πρόβλημα. Ήδη έχω απεγκαταστήσει το PocketZenPhone για χάρη του προγράμματός σου και ευελπιστώ να απεγκαταστήσω και πολλά άλλα :p ;)

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Μυθοζ η εφαρμογη της Μ$ ειναι αρκετα απλη. δεν ξερω αν γινεται να αλλαξεις ηχο απο το sounds & nots. παντως μικρο το κακο. γενικα οι εφαρμογες τριτων για ξυπνητηρια μπορει να γεννησουν προβλημα στο wake up function (αλλα το ειχαν απο την αρχη χωρις ζορια τριτων -ε800 -και αλλα μετα απο προγραμματα (610 κλπ))

Alex = the best!

Μυθοζ η εφαρμογη της Μ$ ειναι αρκετα απλη. δεν ξερω αν γινεται να αλλαξεις ηχο απο το sounds & nots. παντως μικρο το κακο. γενικα οι εφαρμογες τριτων για ξυπνητηρια μπορει να γεννησουν προβλημα στο wake up function (αλλα το ειχαν απο την αρχη χωρις ζορια τριτων -ε800 -και αλλα μετα απο προγραμματα (610 κλπ))

Ναι έχεις δίκιο, το ξέχασα εντελώς το ξυπνητήρι του PPC :p Το φοβάμαι λίγο να σου πω, γιατι δεν το κόβω για αξιόπιστο. Παραξενιές αν και ξέρω οτι δεν ισχύουν.

Ναι πάντως συμφωνώ στα υπόλοιπα :)

αναλογα την συσκευη. παραδειγμα στο ε800 δεν χτυπουσε σχεδον ποτε.

αντιθετα στο 2020 και στο ς100 χτυπαει οπως και στο 4700. για το 4150 δε θυμαμαι αλλα λογικα ηταν οκ.

παντως στο 2020 πηγαινε μια χαρα (alarm1, επαναλαμβανομενο = σπασιμο νευρων :) )

Alex = the best!

Αφού παρακάμψουμε τα πολύ ενδιαφέροντα μηνύματα για τα ξυπνητήρια :yawn:

να συνεχίσουμε με τις απόψεις μας για το προγραμματάκι του φίλου kounadisk:

Το δοκίμασα σε Toshiba e570 (ppc2002 με strongarm 206) και είναι μια χαρά.

Εννοείται ότι η κριτική μου δεν αφορά στις λειτουργείες του προγράμματος, αφού δεν έχω ppc phone. Αναφέρομαι στην ευχρηστία και στη γρήγορη απόκριση. Προσωπικά με βολεύει απόλυτα η συγκεκριμένη δομή. Χρόνος έναρξης της εφαρμογής 3 sec.

Kαι μια βοήθεια στους φίλους Mytho :zzz: κι Alexkass:

Aν δεν μορείτε να ξυπνήσετε με το alarm, προβείτε στην αγορά αναλογικού ξυπνητηριού (5 ευρώ από Ομόνοια) και τοποθετήστε το μέσα σε μία κατσαρόλα

(χωρίς κόστος, κλέψτε μία από μητέρα/θεία/γιαγιά). Σίγουρα αποτελέσματα. :yahoo:

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Και στο 2020 το ίδιο κάνει...

Muck Smith, σωστή συμβουλή... :p

Χθες όλη μέρα έψαχνα πληροφορίες για GPRS / SMS Monitoring (API / SDK κλπ ) καθώς και για έναν Task Manager που θέλω να ενσωματώσω. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω τις πληροφορίες που χρειάζομαι. Ακόμα και στο site του MSDN η Microsoft δεν με βοήθησε και πολύ. Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει κάποιο site με resources για το συγκεκριμένο θέμα, θα με βοηθούσε πολύ ώστε να μπορέσω να το ενσωματώσω!

Το Today Plugin είναι σχεδόν έτοιμο και εμφανίζει κόστος κλήσεων... Ελπίζω να βρω χρόνο να το ολοκληρώσω πριν το ΣΚ και θα το ανεβάσω μαζί με την υπάρχουσα εφαρμογή!

μην χανεις χρονο για τασκ μανατζερ :) υπαρχουν πολλοι. απλα τα ςμς και το gprs και θα ειναι τελειο. μη σου πω να το βαλεις και στο handango για πωληση :)

πραγματικα θα σου εμφανιζει το τι θα πληρωσεις και ποσο ;)

Alex = the best!

... μη σου πω να το βαλεις και στο handango για πωληση :)

...

@ kounadisk

ψιλοάσχετο κι εντελώς φιλικά:

Αν σκέφτεσαι κάποια τέτοια κίνηση, λάβε υποψιν σου ότι με την εμπορικοποίηση ενός προγράμματος αποκτάς και υποχρέωση προς όσους το αγοράσουν τόσο σε support όσο και σε εξέλιξη.

Με το freeware κανείς δεν θα σου ζητήσει τίποτα παραπάνω (εκτός από τον alexkass :lol: ) κι όλοι θα σε ευχαριστούν.

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Το θέμα είναι ότι δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω τις πληροφορίες που χρειάζομαι. Ακόμα και στο site του MSDN η Microsoft δεν με βοήθησε και πολύ. Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει κάποιο site με resources για το συγκεκριμένο θέμα, θα με βοηθούσε πολύ ώστε να μπορέσω να το ενσωματώσω!

Δοκίμασε και στο http://www.dotnetzone.gr (στο forum για mobile devices). Είναι αποκλειστικά για developers. Και στο http://www.pocketpcdn.com. Το χειρίζεται ο Vassili από την Spb με κάμποσους άλλους.

Και το Smart Device Framework έχει κάποιες κλάσεις για SMS και Telephony. http://www.opennetcf.org

Ειδικά για το SMS handling πάντως, θα υπάρχει νέο functionality στο .NET CF 2.0 που θα βγει κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι (ή λίγο πριν).

Andreas Tsouchlaris

autoexec.gr - Η ελληνική κοινότητα των IT Pros

dotNetZone.gr - Η δύναμη των Ελλήνων developers!

Hellenic Mobility Club - The Greek Mobile Computing Community - Πρώην Hellenic Club Pocket PC

Καλημέρα σε όλους... (και απ' ότι φαίνεται η μέρα θα είναι ΠΟΛΥ(!!!) καλή)...

Μετά από μια ολονυχτία με ποτό, τσιγάρο και μπόλικο Windows CE SDK από την Microsoft, κατάφερα να βρω τις ενεργές συνδέσεις στο jam...

Το GPRS Monitor... είναι πολύ κοντά πλέον!!!

Ελπίζω μέχρι το απόγευμα να προλάβω να ανεβάσω την εφαρμογή με ενσωματωμένη επιλογή για Monitor της ενεργής σύνδεσης (ακόμα και της USB!).

Όσον αφορά το OpenNETCF, το γνωρίζω πολύ καλά. Το θέμα είναι ποιος από εμάς που έχουμε 64ΜΒ στο σύνολο για Programs/RAM είναι έτοιμος να χαραμίσει έστω κι 1ΜΒ για runtime με κόστος την μειωμένη απόδοση της συσκευής;

εισαι τελειος :)

βασικα ειστε και οι δυο!

ειμαστε ;)

ερωτηση: μπορουμε να το βαλουμεδ στην εσωτερικη μνημη ρομ; η θα ειναι αρκετα αργο; γιατι εγω εκει το εχω ;)

Alex = the best!

Όσον αφορά το OpenNETCF, το γνωρίζω πολύ καλά. Το θέμα είναι ποιος από εμάς που έχουμε 64ΜΒ στο σύνολο για Programs/RAM είναι έτοιμος να χαραμίσει έστω κι 1ΜΒ για runtime με κόστος την μειωμένη απόδοση της συσκευής;

... όποιος χρειάζεται κάποια από τις λειτουργίες του και δεν μπορεί να την κάνει αλλιώς... ;)

Παρεπιπτόντως, έχεις παίξει καθόλου με το VS 2005 και το νέο CF?

Andreas Tsouchlaris

autoexec.gr - Η ελληνική κοινότητα των IT Pros

dotNetZone.gr - Η δύναμη των Ελλήνων developers!

Hellenic Mobility Club - The Greek Mobile Computing Community - Πρώην Hellenic Club Pocket PC

... όποιος χρειάζεται κάποια από τις λειτουργίες του και δεν μπορεί να την κάνει αλλιώς... ;)

Παρεπιπτόντως, έχεις παίξει καθόλου με το VS 2005 και το νέο CF?

Το κακο ειναι οτι για να το δει καποιος πρεπει να εχει msdn subscription, μιας και η beta του vs.net 2005 διατιθεται μονο γι'αυτους και στα express editions που ειναι για ολους, το CF δεν περιλαμβανεται...

Το VS.Net 2005 το έχω ήδη σε Beta εδώ και πάρα πολύ καιρό (Universal Subscriber). Κατά την γνώμη μου η Μ$ έχει κάνει πολύ καλά βήματα όσον αφορά Windows / Web Development. Για το CF 2.0 δεν έχω προσωπική άποψη καθώς άρχισα να το χρησιμοποιώ από την στιγμή που ξεκίνησα να γράφω την εφαρμογή (δηλαδή γύρω στις 2 εβδομάδες), αλλά μιας που αναφέρθηκε, θα το κοιτάξω και θα σας πω την άποψη μου.

Φίλε μου πως πάει το Today plugin? Να περιμένουμε την επόμενη version σύντομα;

Φίλε μου πως πάει το Today plugin? Να περιμένουμε την επόμενη version σύντομα;

Έχω ήδη τελειώσει το monitoring σύνδεσης (Monitor: Sent/Received Bytes & Frames, Duration, κλπ) και το καλό είναι ότι διατηρεί στατιστικά για όλες τις συνδέσεις (GPRS ή ακόμα και της USB). Μένει να προσθέσω τις επιλογές για τις χρεώσεις.

Όσον αφορά το plug-in, το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς δεν υποστηρίζεται άμεσα η δημιουργία Custom Today Plugin από το DotNet και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω ανεβάσει καινούργια έκδοση. Ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να έχω τελειώσει να το ανεβάσω!

No prob! Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, θα σε περιμένω έτσι και αλλιώς ;)

Δεν εχω ξεχάσει να το ανεβάσω στο Myphone, εχω ένα πρόβλημα με το My Software Section το οποίο και λύνουμε ;)