Jump to content

Γράφοντας εφαρμογές για PocketPC...

SNikolaidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν, επειδή καθώς φαίνεται μπαίνω κι εγώ στο τρυπάκι με τα PocketPC PDAz, αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω, είναι το εξής:

Έχω στην κατοχή μου το Visual Studio 2003 Architect Edition.

Για να γράψω εφαρμογές σε PocketPC συστήματα (όπως πχ. το TDS Recon), χρειάζεται κάτι άλλο ή φτάνει μόνο αυτό;

(Μάνο, συγνώμη, αλλά έχω χάσει τα μηνύματα!! :O )

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 63
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μπορεις με το vs.net, στις 2 γλωσσες που υποστηριζουν το Compact Framework, τη C# και την Visual Basic.net

Μιας και το ξεκινήσαμε το ζήτημα, για πείτε μου, για database, τι υπάρχει να χρησιμοποιήσουμε; Links και λοιπές πληροφορίες, όλα ευπρόσδεκτα! :happy:
[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπαρχει ο Sql Server CE< νομιζω ειναι η καλυτερη λυση σε αυτον τον τομεα.

Δεν υποστηριζει βεβαια stored procedure παρα μονο ad-hoc sql αλλα μικρο το κακο για το συγκεκριμενο. Εχει και εργαλεια για να φτιαχνεις databases/tables κτλ στο pocket pc.

Το "απόλυτο" site για .NET developers:

http://www.dotnetzone.gr

Και για mobile developement...

Andreas Tsouchlaris

autoexec.gr - Η ελληνική κοινότητα των IT Pros

dotNetZone.gr - Η δύναμη των Ελλήνων developers!

Hellenic Mobility Club - The Greek Mobile Computing Community - Πρώην Hellenic Club Pocket PC

Μιας και το ξεκινήσαμε το ζήτημα, για πείτε μου, για database, τι υπάρχει να χρησιμοποιήσουμε; Links και λοιπές πληροφορίες, όλα ευπρόσδεκτα! :happy:

Ρίξε μια ματιά στον Vieka eSQL.Είμαι σίγουρος οτι θα μείνεις υπερ-ευχαριστημένος :shifty: .

... με κάποια χρέωση για εμπορική χρήση.

Andreas Tsouchlaris

autoexec.gr - Η ελληνική κοινότητα των IT Pros

dotNetZone.gr - Η δύναμη των Ελλήνων developers!

Hellenic Mobility Club - The Greek Mobile Computing Community - Πρώην Hellenic Club Pocket PC

βρε μιας και ανοιξατε το thread αυτο....

μηπως ξερετε πως μπορουμε να κανουμε install μια εφαρμογη VB για να τρεξει στο PPC???

και μην μου πειτε οτι αρκει να τρεξω μονο το .vb(kati) γιατι αν τυχει και εχω βαλει ενα control Μεσα στην εφαρμογη (οπως Listbox, ποσο περισσοτερο DB) δεν το αναγνωριζει....

Υπάρχει κανένα tool για να φτιαξω προγραμμα εγκατάστασης??? οπως στην κανονικη VB??

-----------------------------------------------

Current Multimedia BOX.: HTC ARTEMIS - P3300 :tease:

-----------------------------------------------

(mou kopsane ta polla polla.... ;-(( )

βρε μιας και ανοιξατε το thread αυτο....

μηπως ξερετε πως μπορουμε να κανουμε install μια εφαρμογη VB για να τρεξει στο PPC???

και μην μου πειτε οτι αρκει να τρεξω μονο το .vb(kati) γιατι αν τυχει και εχω βαλει ενα control Μεσα στην εφαρμογη (οπως Listbox, ποσο περισσοτερο DB) δεν το αναγνωριζει....

Υπάρχει κανένα tool για να φτιαξω προγραμμα εγκατάστασης??? οπως στην κανονικη VB??

Δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα αν μιλας για vb6 δεν εχεις καμμια τυχη, εκτος αν χρησιμοποιησεις το software της AppForge. (δε σου λεω για embedded visual basic μιας και δεν υποστηριζεται πλεον).

Αν μιλας για .net framework, τοτε μπορεις να γραψεις οτι θελεις σε C# η vb.net και απλα να αντιγραψεις το .exe σου καπου στο ppc.

Έχω φτιάξει μια εφαρμογη για ppc με το vb.net

Ειναι ενα προγραμμα για μελετη της Βίβλου (αναγνωση, αναζητηση κτλ)

Το ππσι μου ειναι το 4700 και δεν εχει προβλημα με την εφαρμογη η οποία ειναι αρκετα βαρεια. Θα ηθελε κανεις να την βαλω καπου για να τη παρει και να τη δοκιμάσει και να μου πει σχολια?

fysika k mas endiaferei kathoti k pistoi...poia vivlo eheis valei...elpizo ohi toy trempela
οτι ποναει δεν σημαινει πως αξιζει κιολας.....

Καλημέρα σας...

Εδώ και ένα μήνα περίπου είμαι κάτοχος ενός i-mate jam και πιστέψτε με δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε "συμβατικά" κινητά...

Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να ρυθμίσω το κινητό σύμφωνα με τις ανάγκες μου. Έτσι (όπως λένε ψάχνοντας πας στην πόλη) έψαξα και βρήκα κάποιες ρυθμίσεις που απαιτούν Registry Editor, κλπ... Και έτσι αποφάσισα να φτιάξω μια εφαρμογή (ο θεός να την κάνει) που με 2-3 κλικ, ρυθμίζεις οθόνη, sms, Call Duration (Reset Outgoing/Incoming/All και ρυθμίζει/εμφανίζει και χρεώσεις)...

Το έφτιαξα στον ελεύθερο χρόνο και θα ήθελα αν μπορούσατε να μου δώσετε καμιά ιδέα για επιπλέον επιλογές/ρυθμίσεις, ή ακόμα και για το interface. Είναι γραμμένο σε VB.Net (VS 2003) και δεν απαιτεί κάποιο άλλο runtime πλην του .Net Compact Framework που ήδη υπάρχει στα WM2003SE.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω από την φωτογραφία, ας με ενημερώσει...

Πολύ ενδιαφέρον φίλε μου. Αν μη τι άλλο το θέμα των εξερχομενων κλήσεων στα PPC είναι μεγάλο πρόβλημα, και αναγκαζόμαστε να βάζουμε δεκάδες προγράμματα, με 100 επιπλέον χαρακτηριστικά εκτός απο αυτό που πραγματικά θέλουμε.

Θα ήθελα να κάνω beta test το προγραμμα σου, αν και έχω το 2020. Το Interface καλό είναι να παραμείνει, απλό λιτό, για να μείνει και το πρόγραμμα έτσι. Ίσως θα μπορούσες να προσθέσεις και ένα Today plugin για να βλέπουμε αμέσως τις χρεώσεις στην Today screen. Δεν προτείνω κάτι άλλο γιατί προτιμώ τα προγράμματα να καταλμβάνουν όσο το δυνατό μικρότερο ποσοστό μνήμης. Αν είναι αποδοτικό και σταθερό όσο υποθέτω, θα με κάνει να απεγκαταστήσω 2 προγράμματα που αναγκάζομαι και χρησιμοποιώ. ;)

Μπορείς να το ανεβάσεις εδώ αν θες, ή να μου το στείλεις στο mythozz@myphone.gr

Απο εκεί μπορώ να το ανεβάσω και στο My Software section, αν το επιθυμείς φυσικά. ;)

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

αν θελεις και αλλον τεστερ alexiskass@yahoo.gr (σε ζιπ η σε καμπ αν μπορεις)

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Καλημέρα σας...

Εδώ και ένα μήνα περίπου είμαι κάτοχος ενός i-mate jam και πιστέψτε με δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε "συμβατικά" κινητά...

Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να ρυθμίσω το κινητό σύμφωνα με τις ανάγκες μου. Έτσι (όπως λένε ψάχνοντας πας στην πόλη) έψαξα και βρήκα κάποιες ρυθμίσεις που απαιτούν Registry Editor, κλπ... Και έτσι αποφάσισα να φτιάξω μια εφαρμογή (ο θεός να την κάνει) που με 2-3 κλικ, ρυθμίζεις οθόνη, sms, Call Duration (Reset Outgoing/Incoming/All και ρυθμίζει/εμφανίζει και χρεώσεις)...

Το έφτιαξα στον ελεύθερο χρόνο και θα ήθελα αν μπορούσατε να μου δώσετε καμιά ιδέα για επιπλέον επιλογές/ρυθμίσεις, ή ακόμα και για το interface. Είναι γραμμένο σε VB.Net (VS 2003) και δεν απαιτεί κάποιο άλλο runtime πλην του .Net Compact Framework που ήδη υπάρχει στα WM2003SE.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω από την φωτογραφία, ας με ενημερώσει...

Πρόταση:

Στο control panel, αντί για τα 3 εικονίδια, μήπως θα ήταν καλύτερο να είχε 3 πινακάκια (tab)? Η επιλογή με τη γραφίδα από popup menu εκεί που γράφει control panel.

Φαντάζομαι ότι έτσι όπως είναι τώρα θα ανοίγει καινούρια σελίδα και θα χρειάζεται "οκ" για να επιστρέψουμε, σωστά?

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

οι επιλογες στο display τι καμουν;

Αλλάζει τις τιμές στην registry "GLYPHCACHE"

Το γνωστό (Από 4096 έως 32768...)

Επιταχύνει την οθόνη από τη μια, χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη από την άλλη...

ok.

πολυ καλο :)

παρατηρεις διαφορα;

Ναι... Ιδιαίτερα σε κάποια παιχνίδια ή εφαρμογές με γραφικά που γονατίζουν το "GDI"...

Μεγαλύτερη cache => Μεγαλύτερη ταχύτητα...

Πρόταση:

Στο control panel, αντί για τα 3 εικονίδια, μήπως θα ήταν καλύτερο να είχε 3 πινακάκια (tab)? Η επιλογή με τη γραφίδα από popup menu εκεί που γράφει control panel.

Φαντάζομαι ότι έτσι όπως είναι τώρα θα ανοίγει καινούρια σελίδα και θα χρειάζεται "οκ" για να επιστρέψουμε, σωστά?

Απόλυτα σωστός. Το θέμα είναι ότι οπτικά τουλάχιστον η εφαρμογή δεν "πήζει" με πολλά Tabs.

Το πρόγραμμα αυτή την στιγμή είναι γύρω στα 190ΚΒ. Θα δοκιμάσω να υλοποιήσω την ιδέα σου και εφόσον μειωθεί το μέγεθος θα υιοθετήσω το interface, γιατί τελικά... το μέγεθος μετράει!

γιατί τελικά... το μέγεθος μετράει!

:lol:

γιατί τελικά... κι η ταχύτητα μετράει :fool:

αν θέλεις να τσεκάρεις 2 ή 3 πράγματα, νομίζω ότι γίνεται πιο γρήγορα μεσω tabs παρά με νέα σελίδα->οκ πίσω->νέα σελίδα->οκ πίσω κτλ, ή μέσω popup menu.

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

:lol:

και η ταχύτητα :wacko:

αν θέλεις να τσεκάρεις 2 ή 3 πράγματα, νομίζω ότι γίνεται πιο γρήγορα μεσω tabs παρά με νέα σελίδα->οκ πίσω->νέα σελίδα->οκ πίσω κτλ, ή μέσω popup menu.

Συμφωνω για το functionality που παρεχει το tab (εγω στη δουλεια μου το χρησιμοποιω κατα κορον) αλλα στο compact framework, μερικα controls θελουν αρκετο χρονο να σχεδιασουν τον εαυτο τους στην οθονη και ενα απο αυτα ειναι και το tab...