Jump to content

Τι γίνεται με τα «δισκάκια» DVD;

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δύο πραγματάκια από εμένα:

1. Είδα DVDs dual layer 5€ στο κέντρο της Αθήνας. Δεν αργεί η ώρα που θα πάνε στα 3€ ή και λιγότερο.

2. Εγώ από την άλλη είχα κάτι προβληματάκια όταν έγραφα σε 8x (σπασίματα στην εικόνα στο Sony player μου) και το γύρισα στα 4x. Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι φταίει αυτό, θα φανεί όταν παίξω μερικά γραμμένα σε 4x.

mipos mporeis na mas peis pou exeis vrei auta dual layer ton 5 euro;

• Απαντήσεις 63
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Απο τα Χριστουγεννα ως σημερα τα DL εχουν πεσει απο €15 σε €9, οποτε αισιοδοξουμε!

@mousi: Ναι το ξερω αυτο για το firmware. Genika to NEC δε παιζεται. Πολυ φτηνο και κορυφαιο.

@Candlemass: Δισκακια 16χ που βρισκεις?????

7eyro στην κ@σετεμπορική τα TRAXDATA. Einai +.

Αυτό το έχω ήδη αναφέρει σε προηγούμενό μου ποστ .Σε πολλά καταστήματα αναλώσιμων στην Αθήνα ,κυκλοφορεί το συγκεκριμένο δισκάκι ,αλλά είναι μέτριας ποιότητας και δυνατότητας εγγραφής σε 2,4x (περίπου 50') -Αναμένονται τον άλλο μήνα τα 4x από Verbatim,Philips στα 10ε -Eννοείται όλα είναι DVD+R -Δεν υπάρχουν DVD-R σε DL (δες παραπάνω γιατί)

Iσως και τα δύο .Το καλύτερο DVD+R DL που υπάρχει στα 2,4x έχει έρθει (και στην Ελληνική αγορά) είναι το Verbatim στα 12-15ε -Δοκίμασε και αν έχεις πρόβλημα και κεί,άλλαξε firmware στο drive .To Τraxdata σε ορισμένα drive (Νec,Liteon,Pioneer) γνωστών μου ,έχει τύχει να δουλέψει σωστά-όχι πάντως με την πρώτη φορά ,και μάλλον έχει να κάνει με B' Grade παρτίδα εισαγωγής,και γιάυτό "ξαφνικά" το βλέπουμε να πωλείται τώρα φθηνά.

egw to pio ftina DL poy brika einai online sto http://www.dvdeuroshop.com

6.90 euro verbatim + metaforika

kai kati allo exw to nec 3500ag kai me ta verbatim einai ok

alla me ta ridata den xerw kati ginetai kai den ta grafei

xeri kanenas tipota?

Κώστα άργησα να απαντήσω αλλά βλέπεις η προστασία της πατρίδας είναι πάνω απ'όλα :P

Λοιπόν με το bitsetting, μια δυνατότητα που έχουν μόνο τα DVD+R δισκάκια, το δισκάκι "φαίνεται" σαν να είναι DVD-ROM οπότε αν η συσκευή που έχεις παίζει τα DVD-ROM αλλά όχι τα DVD+R, τότε αν κάνεις το DVD+R να φαίνεται σαν DVD-ROM θα το παίξει 100%! Αν έχεις NEC εδώ θα βρεις firware για το drive σου που το κάνουν να θέτει όλα τα DVD+R single και double layer σαν DVD-ROM μετά το γράψιμο: http://www.micheldeboer.nl/firmware/

Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

Ε μα τότε σύμφωνα μ'αυτό που λες, αν τα κάνω bitsetting θα πρέπει να παίζουν και σε συσκευές που δεν βλέπουν καθόλου τα DVD+R

Σύμφωνα με αυτό: http://www.signvideo.com/btst-d.htm ναι θα παίζουν και σε συσκευές που δεν υποστήριζαν εξ αρχής DVD+R. Θα το δοκιμάσω σύντομα και θα σου πω.

egw to pio ftina DL poy brika einai online sto http://www.dvdeuroshop.com

6.90 euro verbatim + metaforika

kai kati allo exw to nec 3500ag kai me ta verbatim einai ok

alla me ta ridata den xerw kati ginetai kai den ta grafei

xeri kanenas tipota?

Ε-shop υπάρχουν πολλά .Μερικά όμως γράφουν μαζί με την φίρμα των δίσκων και το εργοστάσιο κατασκευής (ΜΙD),πράγμα που το συγκεκριμένο eshop δεν κάνει.....οπότε τι θα σου στείλει ? -Το MID είναι σημαντικό για την συμβατότητα των drives -που καθένα "συμπαθεί" οριμένους κατασκευαστές ιδιαίτερα....

Δοκίμασα δισκάκι DVD+R που έχει γίνει με bitsetting DVD-ROM και ΠΑΙΖΕΙ σε DVD Player που ΔΕΝ υποστηρίζει DVD+R δισκάκια.

Δοκίμασα δισκάκι DVD+R που έχει γίνει με bitsetting DVD-ROM και ΠΑΙΖΕΙ σε DVD Player που ΔΕΝ υποστηρίζει DVD+R δισκάκια.

Πολύ καλό αυτό. Α... KostasV στο NEC τι firmware έχεις; Εγώ έβαλα το 1.04 6th αλλά δεν υποστηρίζει bitsetting. Υπάρχει και το 1.25 το οποίο υποστηρίζει αλλά διάβασα ότι δεν είναι από τη NEC

Πολύ καλό αυτό. Α... KostasV στο NEC τι firmware έχεις; Εγώ έβαλα το 1.04 6th αλλά δεν υποστηρίζει bitsetting. Υπάρχει και το 1.25 το οποίο υποστηρίζει αλλά διάβασα ότι δεν είναι από τη NEC

Της μανας του εχω ακομα. Το ψαχνω ακομα, αλλα μαλλον θα βαλω το προτελευταιο απο τη σελιδα που εδωσε ο gbil.

@gbil: Δε πειραζει που αργησες, η πατριδα ειναι πανω απο ολα!

Tnaks for the info :)

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Iσως και τα δύο .Το καλύτερο DVD+R DL που υπάρχει στα 2,4x έχει έρθει (και στην Ελληνική αγορά) είναι το Verbatim στα 12-15ε -Δοκίμασε και αν έχεις πρόβλημα και κεί,άλλαξε firmware στο drive .To Τraxdata σε ορισμένα drive (Νec,Liteon,Pioneer) γνωστών μου ,έχει τύχει να δουλέψει σωστά-όχι πάντως με την πρώτη φορά ,και μάλλον έχει να κάνει με B' Grade παρτίδα εισαγωγής,και γιάυτό "ξαφνικά" το βλέπουμε να πωλείται τώρα φθηνά.

Eγώ έχω της TEAC. H συσκευασία λέει DUAL. Λέτε να ενοεί πως γράφει και σε + και σε -, αντι να εννοεί διπλής χωρητικότητας; Θα τους πάρει ο δι@ολος εαν με έχουν εξαπατήσει στο ONE WAY. :mad:

Eγώ έχω της TEAC. H συσκευασία λέει DUAL. Λέτε να ενοεί πως γράφει και σε + και σε -, αντι να εννοεί διπλής χωρητικότητας; Θα τους πάρει ο δι@ολος εαν με έχουν εξαπατήσει στο ONE WAY. :mad:

DUAL Layer λέει ή DUAL Format; Το DUAL Layer είναι 8,5GB ενώ το DUAL Format + και -

Εκεί που γράφει τις ταχύτητες, μπορείς να μου πεις τι ακριβώς γράφει; Γιατί νομίζεις όμως ότι μπορεί να μην είναι dual layer; Το post που έκανες quote δεν εννοεί ότι μόνο αυτές οι μάρκες έχουν dual layer recorders...

Κώστα άργησα να απαντήσω αλλά βλέπεις η προστασία της πατρίδας είναι πάνω απ'όλα :P

Λοιπόν με το bitsetting, μια δυνατότητα που έχουν μόνο τα DVD+R δισκάκια, το δισκάκι "φαίνεται" σαν να είναι DVD-ROM οπότε αν η συσκευή που έχεις παίζει τα DVD-ROM αλλά όχι τα DVD+R, τότε αν κάνεις το DVD+R να φαίνεται σαν DVD-ROM θα το παίξει 100%! Αν έχεις NEC εδώ θα βρεις firware για το drive σου που το κάνουν να θέτει όλα τα DVD+R single και double layer σαν DVD-ROM μετά το γράψιμο: http://www.micheldeboer.nl/firmware/

Έχω το nec2500 και στο site που δίνεις βλέπω στα Modified Firmware να έχει δυο εκδόσεις beta που υποστηρίζουν DL, αυτές οι εκδόσεις δεν είναι επίσημες; Αλήθεια η εγκατάσταση ενός τέτοιου firmware μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη συσκευή ή απλά μπορεί να έχω πρόβλημα στις εγγραφές και να αφαιρέσω το εγκατεστημένο firmwareq

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Εκεί που γράφει τις ταχύτητες, μπορείς να μου πεις τι ακριβώς γράφει; Γιατί νομίζεις όμως ότι μπορεί να μην είναι dual layer; Το post που έκανες quote δεν εννοεί ότι μόνο αυτές οι μάρκες έχουν dual layer recorders...

Θα κυττάξω αύριο το κουτί. :)

Της μανας του εχω ακομα. Το ψαχνω ακομα, αλλα μαλλον θα βαλω το προτελευταιο απο τη σελιδα που εδωσε ο gbil.

Προτελευταίο από τα modified εννοείς; Πάντως και αυτά που λέει official δεν είναι από τη NEC :o (1.24 και 1.25 εννοώ)

Έχω το nec2500 και στο site που δίνεις βλέπω στα Modified Firmware να έχει δυο εκδόσεις beta που υποστηρίζουν DL, αυτές οι εκδόσεις δεν είναι επίσημες; Αλήθεια η εγκατάσταση ενός τέτοιου firmware μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη συσκευή ή απλά μπορεί να έχω πρόβλημα στις εγγραφές και να αφαιρέσω το εγκατεστημένο firmwareq

Διαδικασία :

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=566&highlight=nec2500

Παράδειγμα πετυχημένης αλλαγής και λειτουργίας :

http://forum.cdfreaks.com/showthread.php?t=107402&highlight=nec2500

Περισσότερα :

http://forum.cdfreaks.com/search.php?searchid=779609

Θα κυττάξω αύριο το κουτί. :)

Από το μοντέλο που γράφει ,βρες παρακάτω τον πραγματικό OEM κατασκευαστή (για να δοκιμάσεις το firmware)

http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=4&manufactor=34

ego exo to nec 3500 kai exo agorasei datawrite 8x diskakia ta opoia mporei na ta grapsei kai me 12x.otan pao na grapso omos me 12x to buffer paei sto 100 kai stamataei na grafei(to programa den stamataei,sinexizei alla menei sto idio % sto grapsimo tou dvd).kserei kaneis ti ftaiei;