Jump to content

Dream Theater

jamez29
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους

Δυστυχώς επαγγελματικές υποχρεώσεις με ανάγκασαν να κρατήσω τα εισητήρια της 1/07 ως σουβενίρ και να μην παρακολουθήσω τη συναυλία. Ως εκ τούτου, ευχαριστώ για το setlist. Όσο για το Octavarium τι να πω. Μοιάζει περισσότερο με rollercoaster. Από τη μια μας "ρίχνει" με τραγούδια που μας πηγαίνουν στην εποχή του Falling into infinity (βλέπε The answer lies within, I walk beside you) μας "ανεβάζει" με τη γνωστή heavy συνταγή (panic attack,never enough) ολοκληρώνοντας και την τριλογία-μήνυμα κατά του αλκοολισμού (the root of all evil).Μας "φτιάχνει" θυμίζοντας το μοναδικό στιλιζαρισμένο prog ύφος με το these walls και μας "απογειώνει" με το Octavarium (μακράν το καλύτερο τους κομμάτι και ό,τι πιο progressive έχουν γράψει την τελευταία τριετία ) αποδεικνύοντας τις βαθειές τους ρίζες στην prog σκηνή.Θα έλεγα ότι γενικά είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από το Train Of Thought (μα πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν τέλος πάντων.

Σημ. Εξαιρώντας το Lines in the sand θεωρώ το FII ως το λιγότερο ελκυστικό άλμπουμ της μπάντας χωρις να σημαίνει ότι το απορρίπτω.

Thanks and regards

Το FII είναι το album των DT που έχει δεχτεί την περισσότερη κριτική. Εν μέρει δικαιολογημένα καθώς η μπάντα υπέκυψε σε ένα βαθμό στις πιέσεις της εταιρείας για πιο εμπορικό υλικό. Προσωπικά μου αρέσει πολύ -συνολικά ίσως περισσότερο κ απ'το Octavarium- αλλά κ αντικειμενικά κρίνοντάς το πιστεύω ότι έχει κ άλλες κομματάρες εκτός απ'το LITS (New Millenium, A Trial Of Tears - ΥΜΝΟΣ!!!)

Και μία μικρή διόρθωση: το TROAE δεν ολοκληρώνει το Alcoholics Anonymous concept του Mike καθώς αποτελείται από 12 βήματα κ με το προαναφερθέν κομμάτι έχουμε φτάσει στο VII (3 είχε το TGP κ από 2 τα TDS κ TROAE). Άρα λογικά έχουμε άλλα 2 κομμάτια ;)

Better to save the mystery than surrender to the secret

• Απαντήσεις 118
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ο Mike είναι πρώην αλκοχολικός κ με τη βοήθεια του συγκεκριμένου προγράμματος -το οποίο αποτελείται από 12 βήματα- κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά του

http://www.mikeportnoy.com/about/mpfaq/showquestion.asp?menu=about&faq=1&fldAuto=420

Για άλλη μια φορά οι Theater έδωσαν ένα απίστευτο show!!! :yahoo:

Οι εξωγήινες ικανότητες των Myung, Petrucci, Portnoy, Rudess δεν σηκώνουν σχόλια αλλά αυτός που πραγματικά με εξέπληξε ευχάριστa ήταν ο LaBrie.

Εγώ δεν πήγα στο show και επομένως δεν έχω ιδία άποψη για τον LaBrie, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Theater ήδη από το Train... "ξεκούρδισαν " τη μουσική τους, τουλάχιστον ένα τόνο κάτω. Για μένα ο Labrie έχει αρχίσει να χάνει τις φωνητικές του ικανότητες και νομίζω ότι ( μεταξύ σοβαρού και αστείου ;) ) σε λίγο καιρό θα πρέπει να γίνει αλλαγή τραγουδιστή στην μπάντα αν θέλουν να συνεχίσουν σε αυτό το είδος μουσικής. Εκτός και αν αλλάξουν στυλ, πράγμα ευπρόσδεκτο...

Άλλωστε ο Labrie εκτός από πολύ καλός τραγουδιστής ήταν και είναι για τους Theater και το κοινό τους, μεγάλο κεφάλαιο.

Learn to believe in the mighty and the strong

Come, bleed the beast, follow me it won't be long...

Οι εξωγήινες ικανότητες των Myung, Petrucci, Portnoy, Rudess δεν σηκώνουν σχόλια αλλά αυτός που πραγματικά με εξέπληξε ευχάριστa ήταν ο LaBrie.

Εγώ δεν πήγα στο show και επομένως δεν έχω ιδία άποψη για τον LaBrie, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Theater ήδη από το Train... "ξεκούρδισαν " τη μουσική τους, τουλάχιστον ένα τόνο κάτω. Για μένα ο Labrie έχει αρχίσει να χάνει τις φωνητικές του ικανότητες και νομίζω ότι ( μεταξύ σοβαρού και αστείου ;) ) σε λίγο καιρό θα πρέπει να γίνει αλλαγή τραγουδιστή στην μπάντα αν θέλουν να συνεχίσουν σε αυτό το είδος μουσικής. Εκτός και αν αλλάξουν στυλ, πράγμα ευπρόσδεκτο...

Άλλωστε ο Labrie εκτός από πολύ καλός τραγουδιστής ήταν και είναι για τους Theater και το κοινό τους, μεγάλο κεφάλαιο.

Για μενα ο Labrie ηταν το μεγαλυτερο αγκαθι που δεν ακουω D.T. Μερικες φορες τα φλυαρα solo ηταν οτι καλυτερο εχω ακουσει, γι'αυτο μου αρεσουν πολυ τα instrumental κομματια τους.Αν και τα μονα που ακουω πλεον ειναι τα space dye vest και wait for sleep. Αλλα οταν ακουω τον Labrie δεν αντεχονται. Μακαρι να αλλαξουν τραγουδιστη. Χαθηκε να βρουνε εναν Ray Alder...

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Είναι κοινώς κ ευρέως αποδεκτό ότι τα τελευταία χρόνια (κυρίως μετά την περιοδεία του Six Degrees...) ο LaBrie έχει βελτιωθεί πολύ, ιδίως στα live όπου η απόδοσή του είχε σκαμπανεβάσματα. Αν πήγαινες στο live θα το διαπίστωνες κ μόνος σου (δεν είχε κανένα πρόβλημα στις ψηλές νότες-δες τo Live In Tokyo της I&W περιοδείας κ θα καταλάβεις τι εννοώ). Άρα με αυτά ως δεδομένα δεν τίθεται θέμα αλλαγής τραγουδιστή. Σεβαστή η άποψή σου αλλά εντελώς αβάσιμη για μένα. Αν έχει αρχίσει να χάνει κάτι ο LaBrie, αυτό είναι τα μαλλιά του! :p

Όσο για το Train ήταν -θελημένα- με διαφορά το πιο heavy album τους, όμως ηχητικά το καινούριο έχει ελάχιστη έως καμμία σχέση (πέρα από 1, άντε 2 κομμάτια) ;)

• 2 months later...

Συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησαν από την World Tourbulence 2002 περιοδεία, οι Theater διασκεύασαν χθες στη δεύτερη βραδιά τους στο Amsterdam ολόκληρο το Dark Side Of The Moon (δεν πιστεύω να θέλετε να σας πω και το group!), έχοντας σαν guests την Theresa Thomason στα φωνητικά (αυτή που τραγουδούσε και στο Scenes) και τον Mike Kidson στο σαξόφωνο :cool:

Tα άλλα albums που έχουν διασκευάσει τα τελευταία χρόνια είναι το Master Of Puppets και το The Number Of The Beast, το οποί είχαν παίξει και στην Αθήνα το 2002.

Dream Theater rulezzzzzzzzz δεν ειχα προσεξει οτι υπηρχε τοπικ για το αγαπημενο μου metal band!!

ειναι ολοι τους ενας και ενας και εχω ολη τους τη δισκοφραγια...

απο που να ξεκινησεις και που να σταματησεις. οτι και να πω γιαυτο το συγκροτημα ειναι λιγο. οι απολυτοι τεχνιτες, μουρλοι σε ενα band!

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

Για όλους εσάς τους drummer που γουστάρετε Portnoy και τα τεράστια drumkits του, τσεκάρετε το νέο του "παιχνίδι"... http://www.tama.com/artists/featured/portnoy.asp :cool:

Για όλους εσάς τους drummer που γουστάρετε Portnoy και τα τεράστια drumkits του, τσεκάρετε το νέο του "παιχνίδι"... http://www.tama.com/artists/featured/portnoy.asp :cool:

Τς Τς

Πολύ μικρό :p :lol:

Ps σοβαρά τώρα,απίστευτο drumkit

:w00t:

απιστευτος ο Mike και απιστευτα τα drum kit του!

αλλα δεν ειναι μονο αυτος. και ολοι οι υπολοιποι ειναι απο αλλον πλανητη

εγω τους θεωρω μακραν το καλυτερο οσον αφορα την τεχνικη τουλαχιστον μπαντ μουσικων.

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

... Χαθηκε να βρουνε εναν Ray Alder...

Καλως ή κακως ενας ηταν, ενας ειναι και ενας θα παραμεινει ο θεικος Ray Alder!

Και πιστεψε με η φωνη του ειναι ιδια ειτε στα studio albums ειτε σε live!! :cool:

• 1 year later...

Κάποιες σκέψεις για το μέχρι και πριν κάποια χρόνια αγαπημένο μου γκρουπ.

Το αριστούργημά τους κατ' εμέ είναι το τεράστιο Awake. Μέχρι και το Scenes... όμως έβγαζαν δισκάρες. Από κει και πέρα έπεσαν στην παγίδα που οι ίδιοι δημιούργησαν, καταφεύγοντας σε κάθε δίσκο στα κλισέ του progressive-regressive (τεράστια κομμάτια, ατελείωτα solo, βάζουμε σε κάθε δίσκο λίγο απ' όλα, αντιγράφουμε τα αγαπημένα μας group). Eντάξει η αποχώρηση του Moore ήταν μεγάλη απώλεια όμως γιατί σώνει και καλά να βγάζουν δίσκο κάθε 1,5-2 χρόνια?

Απ'την άλλη για να είμαι δίκαιος κάθε μεγάλη μπάντα κάποια στιμή είναι λογικό να αρχίζει να παρουσιάζει συνθετική κόπωση, και όταν για τους Theater η φάση αυτή περιλαμβάνει αξιόλογα album όπως τα 6 Degrees, Train και το τελευταίο, τότε σίγουρα μιλάμε για σπουδαία μπάντα.

ΥΓ1: Το Systematic Chaos -παρά τα προαναφερθέντα κλισέ- είναι σίγουρα καλύτερο από το μέτριο Octavarium και σε γενικές γραμμές με ικανοποίησε. Α, και το documentary του bonus DVD ήταν απολαυστικό.

ΥΓ2: Οι Νορβηγοί είναι το έθνος που έχει πιάσει την πεμπτουσία της προοδευτικότητας. Hail to Thorns, Dodheimsgard, Ulver, Mayhem, Arcturus, Ved Buens Ende, Virus! Όχι, δεν το γύρισα στο black, ακούω από King Crimson, Nick Cave και Βjork μέχρι Nile, Converge και Meshuggah.

Συνθετική κόπωση οι Dream Theater; Όχι φίλε μου τι είναι αυτά που λες; Τώρα είναι η εποχή που παίζουν απίστευτα και μάλιστα στους ρυθμούς που οι ίδιοι θέλουν και γουστάρουν. Οι ίδιοι είχαν δηλώσει πως στο παρελθόν σκέφτηκαν να τα παρατήσουν διότι είχαν χάσει την ταυτότητά τους κάποια στιγμή. Το Systematic Chaos είναι ο απόλυτα Dream Theater δίσκος και μακράν ο καλύτερος και τώρα παίζουν όπως πραγματικά θα ήθελαν. Ευχαριστώ το Θεό που υπάρχουν και αγαπήσαμε ακόμη περισσότερο την μουσική. Φιλικά!

Παρά τις καλές στιγμές δε βρήκα κάτι στο Systematic Chaos που να μην το έχω ξανακούσει. Για μένα πρόκειται μία σούμα της Rudess περιόδου τους. Πιθανώς να είναι ό,τι καλύτερο έχουν βγάλει μετά το Scenes αλλά μέχρι εκεί. Πάντα θα έχουν όμως ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, όχι μόνο για τις δισκάρες που έχουν βγάλει, αλλά κυρίως γιατί με έκαναν να βγάλω τις metal παρωπίδες και να ψαχτώ μουσικά ανεξαρτήτου είδους. ;)

Συνθετική κόπωση οι Dream Theater; Όχι φίλε μου τι είναι αυτά που λες; Τώρα είναι η εποχή που παίζουν απίστευτα και μάλιστα στους ρυθμούς που οι ίδιοι θέλουν και γουστάρουν. Οι ίδιοι είχαν δηλώσει πως στο παρελθόν σκέφτηκαν να τα παρατήσουν διότι είχαν χάσει την ταυτότητά τους κάποια στιγμή. Το Systematic Chaos είναι ο απόλυτα Dream Theater δίσκος και μακράν ο καλύτερος και τώρα παίζουν όπως πραγματικά θα ήθελαν. Ευχαριστώ το Θεό που υπάρχουν και αγαπήσαμε ακόμη περισσότερο την μουσική. Φιλικά!

Νταξει καλα τα λες γενικα αλλα οχι και ο καλυτερος βρε αδερφε. Ειναι ιεροσυλια απεναντι σε Train Of Thought και Images and Words(προσωπικα αγαπημενος μου)...:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 years later...
  • 2 years later...
Πιστεύω οι Dream Theater είναι η καλύτερη μέταλ μπάντα στον κόσμο μετά το τελευταίο αριστούργημα "A Dramatic Turn of Events"

πολυ καλη μπαντα,ξεχωριζει χρονια τωρα γιατι ειναι πολυ ποιοτικη.αγαπημενο τραγουδι τους ομως για μενα ειναι η διασκευη που κανανε στο gimme shelter των rolling stones.