Jump to content

Cubot GT99

KostasChristakis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για δοκίμασε εδώ, γιατί νομίζω ότι έχω βάλει λάθος link στον οδηγό...

http://www.mediafire.com/download/07a6261wdfqxtzc/usb_driver_MT65xx_Android_.rar

Ξαναδοκιμάζω και ενημερώνω

• Απαντήσεις 872
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ξαναδοκιμάζω και ενημερώνω

Παντως και γω ειχα προβλημα με τους drivers και βρηκα λυση με αυτο το προγραμμα..! Που το εκανε σωστα....!

Για δοκιμασε αυτο...! Δεν θυμαμαι αν ητανε αυτο το site που το κατεβασα....Αλλα ειναι αυτο το PDAnet

Για δοκίμασε εδώ, γιατί νομίζω ότι έχω βάλει λάθος link στον οδηγό...

http://www.mediafire.com/download/07a6261wdfqxtzc/usb_driver_MT65xx_Android_.rar

ΣΩΘΗΚΑ !!!!!!!! :yahoo::yahoo:

Όλα μια χαρά και εύκολα ! Μερικές παρατηρήσεις για όσους έχουν αντιμετωπίσει ή θα αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα με εμένα:

1) Το διορθωμένο link έχει τους κανονικούς drivers

2) Πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες του φίλου Asterisd ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ άσχετα αν αλλού ανφέρονται άλλα . ΠΧ για να μπουν οι drivers το κινητό πρέπει να είναι ανοικτό (γιατί παντού αλού αναφέρεται ότι πρέπει να είναι κλειστό)

3) Αφού πατήσουμε download στο Flash tool επίσης πρέπει να κάνουμε ακριβώς ότι λέει ο οδηγός --> συνδέουμε με ανοικτό το τηλ και κάνουμε επανεκίνηση . Εάν απλά το συνδέσουμε κλειστό δεν δουλέυει (γιατί δεν ξέρω ...)

Τα παραπάνω αφορούν την δική μου εμπειρία και χρήση σε Win7 x64 και δεν σημάινει ότι οι άλλοι οδηγοί είναι λάθος απλά ότι δεν δούλεψαν σε εμένα ενώ ο οδηγός του asterid δούλεψε .

Το μόνο θέμα είναι ότι παρά την αναβάθμιση το κινητό συνεχίζει να κάνει νερά με τα data της Vodafone ενώ χάνει και κλήσεις .... Με παίρνουν στην γραμμή Vodafone βγάζει μήν ότι είναι απενεργοποιημένο (ενώ δεν είναι και δεν είναι ενεργοποιημένα τα data) και άμεσα μου στέλνει και μην ότι είχα αναπάντητη .....

Να φταίει η SIM ?????

Και πάλι ευχαριστώ τον Asterid και όλους για την βοήθεια τους :thanks:

Δυστυχώς παρά την αναβάθμιση συνεχίζω να έχω πρόβλημα . Όταν ενεργοποιώ τα data το τηλέφωνο αργεί πάρα πολύ να συνδεθεί και να φορτώσει μια σελίδα ... Ακόμα και αν καταφέρει να την φορτώσει εάν πατήσω ένα link πάλι επανέρχεται σε προσπάθεια σύνδεσης ... Και γενικά κάθε φορά που προσπαθώ να χρησιμοποιήσω internet (όχι Wi Fi) σε κάθε click είναι σαν να συνδέεται από την αρχή και αργεί απίστευτα (μερικές φορές απλά σβήνει το H ....) .

Επίσης χάνει κλήσεις συχνά και στις 2 SIM . Γιατί γίνονται όλα αυτά δεν ξέρω . ΑΝ και το τηλέφωνο φαίνεται πολύ αξιόλογο για εμένα, που χρειάζομαι να έχω 2 γραμμές ενεργοποιημένες και ανοικτά τα data όλη την ώρα με την ανανέωση ON, είναι στην παρούσα φάση άχρηστο ...

Εκτός και αν κάποιος έχει κάποια ιδέα :wacko:

Σε μένα με 1η sim Wind ομιλία και 2η Sim Cosmote data, δεν είχα κανένα θέμα όσο το δούλεψα το καλοκαίρι. Δανείσου μιά κάρτα να αντικαταστήσεις την Vodafone, να δεις μήπως είναι εκεί το πρόβλημα. Τέτοιο θέμα που λες είχα όταν στο εξοχικό η Wind είχε ασταθές H+ σήμα και μου έσπαζε τα νεύρα. Με το που έβαλα 2η Sim για να έχω data από Cosmote (που είχε σταθερό σήμα 3G), το τηλέφωνο πήγαινε σφαίρα.

Σε μένα με 1η sim Wind ομιλία και 2η Sim Cosmote data, δεν είχα κανένα θέμα όσο το δούλεψα το καλοκαίρι. Δανείσου μιά κάρτα να αντικαταστήσεις την Vodafone, να δεις μήπως είναι εκεί το πρόβλημα. Τέτοιο θέμα που λες είχα όταν στο εξοχικό η Wind είχε ασταθές H+ σήμα και μου έσπαζε τα νεύρα. Με το που έβαλα 2η Sim για να έχω data από Cosmote (που είχε σταθερό σήμα 3G), το τηλέφωνο πήγαινε σφαίρα.

Θα το δοκιμάσω , γιατί κατά τα άλλα το τηλέφωνο είναι πρώτο και είναι κρίμα .... Απλά εγώ χρειάζομαι ομιλία από τη μία κάρτα και ομιλία ΚΑΙ data από την άλλη .... Για να δούμε ....

Edited by Dartmed

Όπως είχα υποσχεθεί πριν από μέρες... έχω ετοιμάσει την rom 0802 + root + cwm (6.0.3.6) + memory repartition για εύκολη εγκατάσταση γι όλους όσους δεν θέλουν ή μπορούν να μπουν στην διαδικασία να τα κάνουν όλα.

Έχω ετοιμάσει 2 ας τις πούμε εκδόσεις με μόνη διαφορά τον τρόπο εγκατάστασης. ΔΕΝ έχει αφαιρεθεί καμία εφαρμογή ούτε έχω προσθέσει τίποτα (εκτός του SuperSU από το root-αρισμα)

ROM 0802 Stock για εγκατάσταση από CWM

Για την εγκατάσταση:

-θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει από πριν την CWM recovery

-Παίρνετε backup μέσα από CWM (ΜΙΛΑΩ ΣΟΒΑΡΑ... ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ)

-Μεταφέρετε το zip αρχείο στην SD.

-κάνετε εγκατάσταση του zip

ROM 0802 + root + CWM + memory repartition (2.5GB) για εγκατάσταση από SP_Flash_Tool

-Εάν έχετε εγκατεστημένο cwm recovery κάντε backup

-αποσυμπιέστε τα 3 parts και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για flashing κάποιας rom (έχει περιγραφεί η διαδικασία πολλές φορές αναλυτικότατα)

-Πριν χρησιμοποιήσετε το κινητό σας καλό θα ήταν από CWM να κάνετε wipedata/factory reset

Μην ξεχνάτε ότι η εγκατάσταση κάποιας rom είναι, ας πούμε, επικίνδυνη διαδικασία και δεν φέρω καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκληθεί στο κινητό σας. Μοιράζομαι αρχεία που χρησιμοποιώ και εγώ στο δικό μου κινητό και περιγράφω διαδικασία που ακολούθησα κι εγώ χωρίς κανένα πρόβλημα.

Edited by aiakos

Όπως σου είπα... η χρήση του Link2SD εξαρτάται από την πλήθος (και μέγεθος) των εφαρμογών που έχεις. Αν θελήσεις να το ξηλώσεις τότε απλά μεταφέρεις τα πάντα στην internal και κάνεις φορματ την SD (με το ίδιο εργαλείο που έφτιαξες τα 2 partition... τώρα τα σβήνεις και κάνεις μόνο ένα FAT)

Ζητάω πάλι τα φώτα σας γιατί δυσκολεύομαι να καταλάβω... Έκανα format και ξαναγύρισα την κάρτα στην αρχική της κατάσταση. Εξακολουθεί όμως να με μπερδεύει το ότι δεν μπορώ να δω τις εφαρμογές που έχουν περάσει πλέον στο σύστημα. Απ'ότι έχω καταλάβει, οι εφαρμογές εγκαθίστανται στο σύστημα ενώ τα δεδομένα τους στην κάρτα. Με το διαχειριστή αρχείων, τον υπολογιστή και το root explorer οι εφαρμογές δε φαίνονται. Μόνο με το link2sd βλέπω ότι δεν υπάρχουν εγκατεστημένες εφαρμογές στην κάρτα, ότι υπάρχει χ όγκος δεδομένων στο σύστημα, αλλά όχι ποιά είναι αυτά...Επίσης, όταν εγκαθιστώ αρχεία που έχω κατεβάσει από torrent απευθείας στο τηλέφωνο, έχω την αίσθηση ότι εγκαθίστανται στην κάρτα...ή κάνω λάθος;

Ζητάω πάλι τα φώτα σας γιατί δυσκολεύομαι να καταλάβω... Έκανα format και ξαναγύρισα την κάρτα στην αρχική της κατάσταση. Εξακολουθεί όμως να με μπερδεύει το ότι δεν μπορώ να δω τις εφαρμογές που έχουν περάσει πλέον στο σύστημα. Απ'ότι έχω καταλάβει, οι εφαρμογές εγκαθίστανται στο σύστημα ενώ τα δεδομένα τους στην κάρτα. Με το διαχειριστή αρχείων, τον υπολογιστή και το root explorer οι εφαρμογές δε φαίνονται. Μόνο με το link2sd βλέπω ότι δεν υπάρχουν εγκατεστημένες εφαρμογές στην κάρτα, ότι υπάρχει χ όγκος δεδομένων στο σύστημα, αλλά όχι ποιά είναι αυτά...Επίσης, όταν εγκαθιστώ αρχεία που έχω κατεβάσει από torrent απευθείας στο τηλέφωνο, έχω την αίσθηση ότι εγκαθίστανται στην κάρτα...ή κάνω λάθος;

με το Link2sd είχες φτιάξει ένα partition ext3. Αυτό δεν φαίνεται με ούτε με file manager του κινητού ούτε από τον υπολογιστή όταν συνδέεις το usb.

Για να ξηλώσεις το link2sd πρέπει να μεταφέρεις τις linked εφαρμογές στη μνήμη του τηλεφώνου (εφόσον έχεις κάνει και repartition μετέφερε και αυτές που είναι στην sd...χώρος υπάρχει χχεχεχε).

Κάνεις Uninstall το link2SD.

Έπειτα σύνδεσε την sd στον υπολογιστή με ένα card reader και κάνε τα επόμενα...

(καλό είναι να κάνεις μια αντιγραφή όλα τα αρχεία που έχει το fat32 partition κάπου στον υπολογιστή σε περίπτωση που το resize σου σβήσει κάτι).

Με το MiniTool Partition

- delete το partition ext3

- resize το partition fat32 (και του δίνεις όλον τον ελεύθερο χώρο που έσβησες από το άλλο partition).

τσεκάρεις αν τα αρχεία σου παραμένουν στην SD (ειδάλλως αντιγράφεις από το backup σου).

-edit-

κάτι που παρατήρησα σήμερα εγκαθιστώντας το GravityBox. Αν και από πριν είχα ορίσει να γίνεται αποθήκευση στην εσωτερική μνήμη το xposed Framework αλλά και το GravityBox εγκαταστάθηκαν στην SD από όπου έπρεπε να τα μεταφέρω αμέσως μετά την εγκατάσταση (δεν με πείραξε η διαδικασία αλλά μου φάνηκε παράξενο).

Edited by aiakos

με το Link2sd είχες φτιάξει ένα partition ext3. Αυτό δεν φαίνεται με ούτε με file manager του κινητού ούτε από τον υπολογιστή όταν συνδέεις το usb.

Για να ξηλώσεις το link2sd πρέπει να μεταφέρεις τις linked εφαρμογές στη μνήμη του τηλεφώνου (εφόσον έχεις κάνει και repartition μετέφερε και αυτές που είναι στην sd...χώρος υπάρχει χχεχεχε).

Κάνεις Uninstall το link2SD.

Έπειτα σύνδεσε την sd στον υπολογιστή με ένα card reader και κάνε τα επόμενα...

(καλό είναι να κάνεις μια αντιγραφή όλα τα αρχεία που έχει το fat32 partition κάπου στον υπολογιστή σε περίπτωση που το resize σου σβήσει κάτι).

Με το MiniTool Partition

- delete το partition ext3

- resize το partition fat32 (και του δίνεις όλον τον ελεύθερο χώρο που έσβησες από το άλλο partition).

τσεκάρεις αν τα αρχεία σου παραμένουν στην SD (ειδάλλως αντιγράφεις από το backup σου).

-edit-

κάτι που παρατήρησα σήμερα εγκαθιστώντας το GravityBox. Αν και από πριν είχα ορίσει να γίνεται αποθήκευση στην εσωτερική μνήμη το xposed Framework αλλά και το GravityBox εγκαταστάθηκαν στην SD από όπου έπρεπε να τα μεταφέρω αμέσως μετά την εγκατάσταση (δεν με πείραξε η διαδικασία αλλά μου φάνηκε παράξενο).

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Το θέμα είναι ότι με το repartition δεν βλέπω τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Και το παράξενο είναι ότι είχα βάλει το link2sd γιατί δεν μπορούσα με τίποτα να ορίσω την κάρτα ως κύριο αποθηκευτικό χώρο, και τώρα που έχω χώρο στο τηλέφωνο μου κατεβαίνει στην κάρτα...Συνοψίζοντας, μπορώ να δω τα 2,5 GB του τηλεφώνου για να περάσω εφαρμογές από υπολογιστή ή αλλού; Το link2sd να το απεγκαταστήσω; (έχω κάνει ήδη ενιαίο το χώρο της κάρτας ως fat32). Kαι τέλος, τι είναι το gravity box? ( To xposed framework το έχω βάλει αλλά μόνο για το greenify, δεν ξέρω κάτι παραπάνω...)

Εφαρμογές από το PC μπορείς να κάνεις απευθείας από το Google store, αρκεί να έχεις συνδεθεί στο Gmail σου. Αν έχεις εφαρμογές χύμα, από torrent, τις ρίχνεις στην SD και τις τρέχεις από κει. Αν δεν βλέπεις τα 204ΜΒ της εσωτερικής storage, σύνδεσέ το στο PC, ενεργοποίησε τον αποθηκευτικό χώρο και μετά φορμάρισέ τον σε FAT16. To link2SD εφόσον σου φτάνουν τα 2.5GB του εσωτερικού χώρου, ξήλωστο. Τα data των εφαρμογών θα πηγαίνουν αυτόματα στην SD κάρτα (αν το έχεις επιλέξει από το αντίστοιχο menu), οπότε τα 2.5GB θα είναι μόνο για εφαρμογές (πχ αν βάλετε Real Racing 3, τα 6GB data πάνε όπως και να έχει στην SD κάρτα, το ίδιο και οι χάρτες του Sygic που έχω εγκατεστημένο).

Αν έκανες το repartition για την μνήμη του τηλεφώνου τότε θα πρέπει να συνδέσεις το κινητό με τον υπολογιστή και να κάνεις φορματ το κομμάτι με τα 300mb. Το εργαλείο για το repartition ναι μεν φτιάχει το κομμάτι αυτό αλλά δεν το φορμάρει.

το GravityBox είναι ένα υπέροχο εργαλείο με πάρα πολλά tweaks για τους ΜΤΚ επεξεργαστες.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2316070

Αν έκανες το repartition για την μνήμη του τηλεφώνου τότε θα πρέπει να συνδέσεις το κινητό με τον υπολογιστή και να κάνεις φορματ το κομμάτι με τα 300mb. Το εργαλείο για το repartition ναι μεν φτιάχει το κομμάτι αυτό αλλά δεν το φορμάρει.

το GravityBox είναι ένα υπέροχο εργαλείο με πάρα πολλά tweaks για τους ΜΤΚ επεξεργαστες.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2316070

Τα 300 mb τα βλέπω, άλλα ούτως ή άλλως είναι άδειο...Τα 2,5 gb με τις αντίστοιχες εφαρμογές δεν φαίνονται.

Τα 300 mb τα βλέπω, άλλα ούτως ή άλλως είναι άδειο...Τα 2,5 gb με τις αντίστοιχες εφαρμογές δεν φαίνονται.

Αυτά δεν τα βλέπεις (όπως δεν έβλεπες και πριν το 1GB). ως sdcard0 έχεις την sd σου και sdcard1 την εσωτερική (τα 350MB). Τα 2.5GB είναι αυτό που βλέπεις ως root στον root explorer

Τι δουλειά έχουν τα 2.5GB να φαίνονται, σε κανένα τηλέφωνο δεν φαίνονται αυτά. Μόνο το phone storage και η SD κάρτα φαίνονται από USB. Τα 2.5GB μπορείς να τα δεις μεσω file explorer από το τηλέφωνο, ή μέσω apk τύπου Wifi file transfer Pro...

Τι δουλειά έχουν τα 2.5GB να φαίνονται, σε κανένα τηλέφωνο δεν φαίνονται αυτά. Μόνο το phone storage και η SD κάρτα φαίνονται από USB. Τα 2.5GB μπορείς να τα δεις μεσω file explorer από το τηλέφωνο, ή μέσω apk τύπου Wifi file transfer Pro...

Δεν θα πρέπει να μπορώ να βλέπω τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί;

Δεν θα πρέπει να μπορώ να βλέπω τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί;

μπορείς να τις δεις από με τον root explorer που χρησιμοποιείς...

πας στον root φάκελο (αυτός ειναι τα 2.5GB) data/app

μπορείς να τις δεις από με τον root explorer που χρησιμοποιείς...

πας στον root φάκελο (αυτός ειναι τα 2.5GB) data/app

Ξέρω ότι οι ερωτήσεις φαίνονται χαζές...Αλλά στο root explorer/root, πού φαίνονται οι εγκατεστημένες εφαρμογές; Π.χ η εφαρμογή camscanner, φαίνεται στην κάρτα, δεν μπορώ να τη βρω στο root ...Είναι η εφαρμογή ή τα data?

Ξέρω ότι οι ερωτήσεις φαίνονται χαζές...Αλλά στο root explorer/root, πού φαίνονται οι εγκατεστημένες εφαρμογές; Π.χ η εφαρμογή camscanner, φαίνεται στην κάρτα, δεν μπορώ να τη βρω στο root ...Είναι η εφαρμογή ή τα data?

πας στον root φάκελο....

DATA \ app ===> οι εφαρμογές που εγκατέστησε ο χρήστης

System \ app ===> οι system εφαρμογές

Οπότε, ό,τι φαίνεται στην κάρτα είναι τα δεδομένα κάθε εφαρμογής.. Ευχαριστώ πολύ! Τέλος, μπορούμε να διαγράψουμε τον αρχικό launcher και να υπάρχει μόνο αυτός της επιλογής μας? (π.χ nova). Μπορούμε, ενώ έχουμε ρυθμίσει μια εφαρμογή ως προεπιλογή για να ανοίγουμε κάποιο τύπο αρχείου, να την αλλάξουμε με μια άλλη όποτε θέλουμε (κάτι ως ορισμός προεπιλογών όπως στα windows)...

Οπότε, ό,τι φαίνεται στην κάρτα είναι τα δεδομένα κάθε εφαρμογής.. Ευχαριστώ πολύ! Τέλος, μπορούμε να διαγράψουμε τον αρχικό launcher και να υπάρχει μόνο αυτός της επιλογής μας? (π.χ nova). Μπορούμε, ενώ έχουμε ρυθμίσει μια εφαρμογή ως προεπιλογή για να ανοίγουμε κάποιο τύπο αρχείου, να την αλλάξουμε με μια άλλη όποτε θέλουμε (κάτι ως ορισμός προεπιλογών όπως στα windows)...

Μπορείς να τον διαγράψεις αλλά........

Αν ποτέ θελήσεις να βγάλεις αυτόν που έβαλες (πχ. nova) θα πρέπει να θυμηθείς να εγκαταστήσεις πάλι έναν launcher (είτε τον stock είτε έναν άλλο) αλλιώς θα καταλήξεις με ένα κινητό χωρίς launcher και δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα πέρα από restore ενός παλιού backup

Αν πας στα settings \ apps και πατήσεις το πλήκτρο του menu θα δεις μία επιλογή "reset app preferences". Φαντάζομαι κάτι τέτοιο ψάχνεις

Πιστεύω πως αν κάνεις και clear data στην συγκεκριμένη εφαρμογή θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα

Edited by aiakos

Μπορείς να τον διαγράψεις αλλά........

Αν ποτέ θελήσεις να βγάλεις αυτόν που έβαλες (πχ. nova) θα πρέπει να θυμηθείς να εγκαταστήσεις πάλι έναν launcher (είτε τον stock είτε έναν άλλο) αλλιώς θα καταλήξεις με ένα κινητό χωρίς launcher και δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα πέρα από restore ενός παλιού backup

Αν πας στα settings \ apps και πατήσεις το πλήκτρο του menu θα δεις μία επιλογή "reset app preferences". Φαντάζομαι κάτι τέτοιο ψάχνεις

Πιστεύω πως αν κάνεις και clear data στην συγκεκριμένη εφαρμογή θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια...Διαβάζω πολλά χρόνια τα φόρα στο myphone, σ'αυτό όμως το θέμα χρειάστηκα απαντήσεις και πραγματικά βλέπω με μεγάλη χαρά πως τα πιο ψαγμένα παιδιά είναι πάντα πρόθυμα να βοηθήσουν και μάλιστα ταχύτατα!

Λοιπόν. Να η ιστορία μου. Πήρα το κινητό,το ρουταρα, και του πέρασα ρεκοβερι. Εγκατέστησα το chainfire 3d και το κινητό από τότε δεν ανοίγει . Κολλάει στο bootanimation.Δυστυχώς έχω σπάσει το κουμπί ον οφ και δεν μπορώ να το επαναφέρω με ρεκοβερι και τέτοια, γιατί το ρικοβερι προϋποθέτει την ύπαρξη του power button.Πείτε μου τι να κάνω για να σώσω το κινητό μου,εκτός από το να το στείλω στην κίνα(αυτό το ξέρω και γω...).Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις και την υπομονή σας.....

Λοιπόν. Να η ιστορία μου. Πήρα το κινητό,το ρουταρα, και του πέρασα ρεκοβερι. Εγκατέστησα το chainfire 3d και το κινητό από τότε δεν ανοίγει . Κολλάει στο bootanimation.Δυστυχώς έχω σπάσει το κουμπί ον οφ και δεν μπορώ να το επαναφέρω με ρεκοβερι και τέτοια, γιατί το ρικοβερι προϋποθέτει την ύπαρξη του power button.Πείτε μου τι να κάνω για να σώσω το κινητό μου,εκτός από το να το στείλω στην κίνα(αυτό το ξέρω και γω...).Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις και την υπομονή σας.....

Θα το φλασαρεις με sp flash tool

• The title was changed to Cubot GΤ99