Jump to content

Που οφείλεται χαμηλή ταχύτητα modem56?

akis27
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ήθελα να ρωτήσω, κάτι σχετικά με το modem, γιατί μου συμβαίνει αυτό.

Το modem μου είναι κανονικά 56kbps, αλλά σε κάθε σύνδεση, κάθε φορά που συνδέομαι μου συνδέεται στα 46,6Kbps, δηλαδή χάνω 10 περίπου kbps. Δεν νομίζω να χρειάζεται αναβάθμιση το λειτουργικό του, έχω XP και το modem είναι το HP56 micromodem.

Ένας φίλος μου έχει το us robotics 56άρι και του βγάζει ταχύτητα 52kbps. Άραγε φταίει το modem μου, να το αλλάξω?

file moy kalispera. prota apo oladen ftaiei to modem sou.ta 56k syndeontai analoga me tin grammi poy exeis. i taxitita poy anafereis einai poly ikanopoiitiki gia 56k.spania eos pote den ginete to 56k modem na mpei ta 56kbs. toy filou sou einai pithanon ligo kaliteri grammi apo sena.
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

den ksero an tha se apogoiteuso alla polu pithanon na min pianeis oute ta 45 pou nomizeis oti pianeis... :rolleyes: oi times autes einai endiktikes kai sxedon den paizei rolo poso grafei oti sundethikes... pantos exei na kanei sxesi me ti grami sou. Poso makria briskesai apo ton ote, alla kai poses fores exoun kopsei kai ksana-enosei to kalodiaki tis gramis sou gia na baloun se allous tilefona. Stin palia polukatoikia pou emena syndeomoun mono me 15!!!!! kai otan piga na tous rotiso ston ote mou eixan pei oti epeidi eixan idi bgei polla tilefona stin sygkekrimeni polukatoikia kai den ginotan na bgoun alla ekanan ti mia grammi 2!!!! telika afou tous episa legontas tous oti katebazo biblia(!!!) mou allaksan ti grammi tou tilefonou me tou "apopano" :whistle: kai tote eixa kali taxutita....

Εγώ θα έλεγα φίλε μου ότι συνδέεσαι "σφαιράτα", εγώ από το σπίτι μου ποτέ δεν έχω καταφέρει να πιάσω πάνω από 42Kbps.

Μόνο από της γιαγιάς μου το σπίτι στο χωριό συνδέομαι στα 46Kbps !!!

Εγκυκλοπαιδικά πάντως για τις χαμηλές ταχύτητες σύνδεσης μπορεί να φταίνε (όπως προείπαν και τα παιδιά) οι γραμμές του ΟΤΕ, το καλώδιο του τηλεφώνου σου, η τηλεφωνική εγκατάσταση του σπιτιού σου, οι γραμμές, τα μόντεμς και η κίνηση που έχει το δίκτο του provider σου, ρυθμίσεις σύνδεσης του υπολογιστή σου, μέχρι και προβληματικοί οδηγοί (αυτό μου συνέβαινε παλιά με ένα μόντεμ της Diamond που δεν είχε επίσημους οδηγούς για τα ΧΡ, αλλά μιλάμε για πολύ χαμηλές ταχύτητες 20-25Kbps).

Όσο για τα 10Kbps που χάνεις θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι καλύτερα να έχεις μια σύνδεση μιρκότερης ταχύτητας, αλλά μεγαλύτερης αξιοπιστίας,

από μια γρήγορα σύνδεση με πολλά χαμένα και κατεστραμένα πακέτα.

Για να το κατανοήσεις αυτό θα πρέπει να μελετήσεις λογάκι πως δουλεύει το πρωτόκολλο TCP/IP.

Αλλά σε γενικές γραμμές και με απλά λόγια θα σου πω ότι πριν λάβεις ή στείλεις πληροφορίες μέσω του internet, αυτές τεμαχίζονται και στέλνονται πακεταρισμένες μαζί με άλλες χρήσιμες πληροφορίες (τις επικεφαλίδες των πακέτων).

Ο αποστολέας στέλνει ένα πακέτο.

Ο παραλήπτης ελέγχει αν το πακέτο ήρθε σωστά και απαντάει στον αποστολέα.

Αν όχι ο αποστολέας το ξαναστέλνει και περιμένει απάντηση. (Επίσης το ξαναστέλνει και όταν δεν λάβει απάντηση.)

Αν παραλήφθηκε σωστά τότε στέλενει το επόμενο.

Στο τέλος όλα μαζί τα πακέτα ενόνονται και έχεις λάβεις τις πληροφορίες που ήθελες, σωστά και αξιόπιστα.

Η ταχύτητα των 56Kbps είναι η μέγιστη θεωριτική.

Και επειδή στα τηλεφωνικά δίκτυα που έχουμε και γενικώς στον κόσμο μας δεν επικρατούν οι αναγκέες και δυνατές συνθήκες το μόντεμ, κατεβάζει την ταχύτητα για να έχει λιγότερα χαμένα και κατεστραμένα πακέτα.

Εσύ πάντως να ξέρεις ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Η ταχύτητα με την οποία συνδέεσαι εσύ είναι θα έλεγα άριστη για μια PSTN γραμμή.

"Η χειρότερη άρνηση, η μεγαλύτερη απελπισία, είναι να φουντάρεις στον τόπο σου και να ζεις με τις αναμνήσεις..."

Νίκος Καββαδίας

oxi den ftaiei i grami sou alla to modem sou.

I gramh sou isws na eftege an epianes katw apo 40-..

To lew apo empiria egw apo tin idia grami pstn sto spiti mou mpainw me to desktop pou exei eswteriko modem 45-46,6 kai apo to laptop mpainw me 52 ews 53.6!

Ara to laptop mou exei kalitero modem..

Gnwmi mou an einai nallakseis pigene katey8eian se dsl..

kalimera. i taxitites 56k , 42k .... einai oikonikes. an thes na metriseis tin taxitita soy pigente se kapoio site poy na metraei taxitites kai tote tha dite tin pragmatiki. otan eixa pstn empaina sta 40.666kbs kai mou tin metrise 23 kai kati. i taxitita poy leei einai ekeinis tis stigmis poy kaneis klisi.
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Τα εσωτερικά modem έχουν μία τάση να δηλώνουν υψηλές ταχύτητες, αν και θεωρητικά πάνω από 50kbps δεν γίνεται με την γραμμή του ΟΤΕ. Μην ξεχνάμε και τα parity bit, kai ta start-end bit, οπότε μάλλον χάνουμε και από εκεί ταχύτητα.

Den ftaiei oute i grammh tou OTE oute tpt!

To provlima entopizetai stous Drivers tou modem!

Egw exw ena crypto opote ebaza tous drivers tis crypto syndeotan sta 44 i 46kb/s twra me tous drivers tis microsoft kathe fora syndeomai sta 52kb/s!!!

Ναι..Είμαι αιμοδότης...

2006 Modenas Dinamik 71mm....

1998 Seat Ibiza S4 Turbo

1992 Suzuki RGV-Γ 250cc

2001 Suzuki FX 68.5mm

Den ftaiei oute i grammh tou OTE oute tpt!

To provlima entopizetai stous Drivers tou modem!

Egw exw ena crypto opote ebaza tous drivers tis crypto syndeotan sta 44 i 46kb/s twra me tous drivers tis microsoft kathe fora syndeomai sta 52kb/s!!!

Ναι, αλλά άλλαξε κάτι στην ταχύτητα που κατεβάζεις και σερφάρεις ή το 46 έγινε 52 χωρίς αντίκρισμα;

Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν!

εντάξει, καλά όλα αυτά, πάντως δεν ήξερα ότι με 46,6 Είμαι ΟΚ.

πάντως η επιλογή 56kbps είναι καλή για κάτι χρήστες σαν και μένα, αν αεξειρέσουμε τις φωτογραφίες. ¨ολα δουλεύουν ΟΚ, το messenger, ακόμη πάιζω και διπλό σε ελαφρά μειωμένη ταχύτητα απτην κανονική, το Panzers στο δίκτο με τον αδερφό μου. Αλλά, όλο το πρόβλημα το αντιμετωπίζω στο κατέβασμα φωτογραφιών. Εκεί είναι που βαριέμαι να βλέπω τη φωτογραφία να κατεβαίνει.

Αλλά από τοι κατάλαβα και ο ISP παίζει πολύ ρόλο. γιατί όταν συνδεόμαι με HOL anytime, κατεβαίνουν πιο γρήγορα οι σελίδες από ότι όταν συνδέομαι με OTE, στα 56 πάντα. Πάντως εγώ μεταξύ ISDN και ADSL στα 128, θα προτιμούσα ISDN, λόγω τιμής. Δηλαδή σκέφτομαι και το παραμικρό ευρώ που θα δώσω το μήνα, και ας μην είναι τόσο μικρή η διαφορά. όταν και να ποτε΄γίνει το ADSL 24 ευρώ το μήνα, τότε θα το σκεφτώ. Άλωστε, δεν είμαι και πολύ internet-όβιος, μπάινω περιστασιακά, οπότε με βολέυει περισσότερο το ISDn γιατί μπορώ να μην κάνω καν σύνδεση, αλλά να μπάινω με το usr:any και pas:time (στη HOL)¨για λίγες μόνο ώρες το μήνα. Εννοείται ότι α ξεπεράσω τις 12 ώρες το μήνα, συμφέρει η σύνδεση.

Επίσης, το modem μου, αύτό το mod-ίδιο που περιφρονώ, κα΄νει και μερικά ΚΟΥΦΑ! μερικές φορές. Σε μερικά downloads, κατεβάζει με 9,5 - 10,0 kbps, αλλά για μερικά δευτερόλεπτα (12-15 δευτ.). Δηλαδή, από 56kbps γίνεται 80kbps !!!

Αυτό πάλι δεν μπορω να το εξηγήσω πως γίνεται, και ούτε θα μπορέσω ποτέ!!

Αυτό που λέει ο φίλος μου multiPetros εδώ, δεν νομίζω να ισχύει. Διότι σε μια εγκατάσταση που έκανα παρατήρησα το εξής:

Ξεκίνησα να εγκαταστήσω έναν εκτυπωτή. Το παραθυράκι της εγκατάστασης μου έδειχνε την ταχύτητα με την οποία περνούσαν τα αρχεία προς εγκατάσταση στον υπολογιστή μου.

Ξεκίνησε από 1,5 Kbps, πήγε 2, 2,5, 3, 4, 6, 7, 10...κτλ, μετά από 20 δευτ, πήγε 70, 80, 90... ανέβαινε συνεχώς λέω γω, τί γινεται?!!

Συνέχισα να το παρακολουθώ, 120, 200, 300... όλα ανέβαινε. εντάξει. Φτάνει τα 800, λέω... ωχ, θα εκραγεί!!...

Κιόμως, αυτό συνεχίζει και ανεβαίνει, 900, 950, 1000, 1020 τέλος! Παραμένει στα 1020kbps η ταχύτητα εγκατάστασης και δεν ανεβαίνει άλλο. Μετα, σταδιακά έπεσε στο 800-850 μέχρι να τελει΄ωσει η εγκατάσταση.

Δηλαδή, θέλω να πω, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν απτο δίκτυο δέχεται (τουλάχιστον το δικό μου PC) μέχρι και 1020kbps, αφού με τέτοια ταχύτητα έκανε την εγκατάσταση. κα΄ποιος θα σκεφτόταν ότι αν είχα σύνδεση internet πάνω από 1020 kbps, τότε θα έφτανα στο maximum της απόδοσης του PC μου και θα είχα και πλεόνασμα.

Δεν ξέρω, τώρα αν έχεις υπολογιστή 3,6GHZ και το τελειότερο μηχάνημα, μπορεί η ταχύτητα εγκστάστασης να πήγαινε και στα 2000Kbps, αλλά στο δικό μου PC πάντως, νομίζω ότι ανακάλυψα τα όρια ταχύτητας, τυχαία με μια εγκατάσταση.

(PS.: εγώ έχω 3.00 GHZ multithreading P4 intel, σκληρό 7200rpm)

Πάντως δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω, γιατί η ταχύτητα συνεχώς ανέβαινε και δεν ήταν απτην αρχή σταερή. Λες και το πρόγραμμα εγκατάστασης δοκίμαζε τον υπολογιστή μου.

Αυτό που λέει ο φίλος μου multiPetros εδώ, δεν νομίζω να ισχύει. Διότι σε μια εγκατάσταση που έκανα παρατήρησα το εξής:

Ξεκίνησα να εγκαταστήσω έναν εκτυπωτή. Το παραθυράκι της εγκατάστασης μου έδειχνε την ταχύτητα με την οποία περνούσαν τα αρχεία προς εγκατάσταση στον υπολογιστή μου.

Ξεκίνησε από 1,5 Kbps, πήγε 2, 2,5, 3, 4, 6, 7, 10...κτλ, μετά από 20 δευτ, πήγε 70, 80, 90... ανέβαινε συνεχώς λέω γω, τί γινεται?!!

Συνέχισα να το παρακολουθώ, 120, 200, 300... όλα ανέβαινε. εντάξει. Φτάνει τα 800, λέω... ωχ, θα εκραγεί!!...

Κιόμως, αυτό συνεχίζει και ανεβαίνει, 900, 950, 1000, 1020 τέλος! Παραμένει στα 1020kbps η ταχύτητα εγκατάστασης και δεν ανεβαίνει άλλο. Μετα, σταδιακά έπεσε στο 800-850 μέχρι να τελει΄ωσει η εγκατάσταση.

Δηλαδή, θέλω να πω, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν απτο δίκτυο δέχεται (τουλάχιστον το δικό μου PC) μέχρι και 1020kbps, αφού με τέτοια ταχύτητα έκανε την εγκατάσταση. κα΄ποιος θα σκεφτόταν ότι αν είχα σύνδεση internet πάνω από 1020 kbps, τότε θα έφτανα στο maximum της απόδοσης του PC μου και θα είχα και πλεόνασμα.

Δεν ξέρω, τώρα αν έχεις υπολογιστή 3,6GHZ και το τελειότερο μηχάνημα, μπορεί η ταχύτητα εγκστάστασης να πήγαινε και στα 2000Kbps, αλλά στο δικό μου PC πάντως, νομίζω ότι ανακάλυψα τα όρια ταχύτητας, τυχαία με μια εγκατάσταση.

(PS.: εγώ έχω 3.00 GHZ multithreading P4 intel, σκληρό 7200rpm)

Πάντως δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω, γιατί η ταχύτητα συνεχώς ανέβαινε και δεν ήταν απτην αρχή σταερή. Λες και το πρόγραμμα εγκατάστασης δοκίμαζε τον υπολογιστή μου.

Αυτό που συμβαίνει είναι εντελώς φυσιολογικό. Το έχω τσεκάρει πολλές φορές γιατί κατεβάζω με το get right. Οσοι το έχουν δουλέψει, στην αρχή προσπαθεί να συνδεθεί στον server ή όπου αλλού τέλος πάντων. Στην συνέχεια ο ρυθμός που ''κατεβάζει'' σε kbps αυξάνεται μέχρι να φτάσει στο ανώτατο όριο που σε εμένα με μια ταπεινή ISDN 64 KBPS φτάνει τα 10 KBPS/SEC. Βέβαια αυτό είναι σχετικό καθώς εάν παρατηρήσουμε τα bytes που κατεβαίνουν είναι εντελώς διαφορετικά. Ολα αυτά πάντως πιστέυω θα ληθούν όταν με το καλό το 2999 έρθει και στην περιοχή μου ADSL. Το που μένω φαίνεται στο προφίλ μου. Α ρε ΟΤΕ. Να κάνω με την ευκαιρία μια ερώτηση. Από εδώ ο Βόλος όπου έχει ADSL απέχει 36 χλμ. Λέω αφού είμαι στο ιντερνετ 24 ωρες την ημέρα, η ISDN που έχω δεν με βολεύει μήπως να αγοράσω κουλούρες οπτικές ίνες 36 χλμ, με την βάρκα μου να τις ρίξω στον παγασητικό, να φτάσω μέχρι το σπίτι του φίλου μου, να κάνω την σύνδεση εκεί?????? :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Μήπως πρέπει να βγούμε με τους αγρότες να σηκώσουμε πανό???????? ΘΕΛΟΥΜΕ ADSL. Εαν είναι τόσο δύσκολο στον ΟΤΕ να περάσει τις ίνες να το κάνω εγώ ρε παιδιά. ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ.......................... :mad:

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Η ταχύτητα που βλέπετε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από τη γραμμή σας, από τον εξοπλισμό του provider, από το modem και ένα σωρό άλλα. Με ένα 56k modem, ταχύτητες πάνω από 5.5 KB/s περίπου είναι εικονικές, ή οφείλονται σε συμπίεση. Πολλά αρχεία μπορούν να συμπιεστούν (κάτι που γίνεται αυτόματα, υπάρχουν προτόκολλα γι'αυτό) και να εμφανιστούν πολύ μεγάλες ταχύτητες. Προφανώς τα ήδη συμπιεσμένα αρχεία π.χ. zip, jpeg δεν μπορούν να συμπιεστούν κι άλλο. Η ένδειξη που βλέπεται όταν συνδέεστε, π.χ. 42Kbps, 46.6kbps κλπ, αντιστοιχεί στην ταχύτητα που έχετε όταν έγινε η σύνδεση. Αυτό ρυθμίζεται κατά το handshake (όταν συνδέεται το modem) και εξαρτάται από όλους τους παράγοντες που έγραψα πριν. Όμως μπορεί αργότερα να αλλάξει. Επίσης η ταχύτητα δεν εξαρτάται από τον επεξεργαστη.

παίζει και το modem... εγώ από την ίδια πρίζα με το laptop μπαίνω με 46 στην χειρότερη ενώ με τον desktop με 40 το πολύ.