Jump to content

Security Protocol για WiFi Access Point

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω ένα access point το linsys WRT54G, και θα ήθελα να μου πείτε πιο προτόκολο ασφαλείας είναι πιο ασφαλές...

Έχει firmware version την Alchemy-pre5.2.3.w14 V2.04.4.8sv που την έχω βάλει εγώ, και μου έχει τις εξής επιλογές στο security:

1. WPA Pre-Shared Key
  2. WPA RADIUS
  3. RADIUS
  4. WEP

Μέχρι στιγμής έχω το WEP 128!!

Ποιά είναι η γνώμη σας; Να το αλλάξω??

Θέλω να έχω την απόλυτη ασφάλεια!! :p :p

WPA με radius

Και να περνάει από πάνω και ένα vpn με 128bit encryption τουλάχιστον....

Για βοήθησε με... Τι να κάνω ακριβός? Αυτό με το VPN δεν το έπιασα...:p :X

Ζητάει πολλά στοιχεία που δεν ξέρω πως να τα ρυθμίσω....:(

Εδώ υπάρχει ένα σχήμα οξύμωρο.

Θες την απόλυτη ασφάλεια ? Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, αλλά αν θες ένα καλό επίπεδο ασφάλειας, τότε προσέλαβε έναν σοβαρό υπεύθηνο ασφαλείας.

Εάν δεν ξέρεις από VPN, WPA, κλπ, τότε κάτσε με το WEP128, και μια χαρά είσαι.

Και εταιρεία να είσαι, δεν νομίζω ότι έχεις τόσο ευαίσθητα δεδομένα, μην σας πιάνει τέτοια ζούρλα με την ασφάλεια.

Εδώ υπάρχει ένα σχήμα οξύμωρο.

Θες την απόλυτη ασφάλεια ? Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, αλλά αν θες ένα καλό επίπεδο ασφάλειας, τότε προσέλαβε έναν σοβαρό υπεύθηνο ασφαλείας.

Εάν δεν ξέρεις από VPN, WPA, κλπ, τότε κάτσε με το WEP128, και μια χαρά είσαι.

Και εταιρεία να είσαι, δεν νομίζω ότι έχεις τόσο ευαίσθητα δεδομένα, μην σας πιάνει τέτοια ζούρλα με την ασφάλεια.

Με την ηληκία που έχω νομίζεις ότι θα μπορούσα να έχω εταιρία ?

Εδώ υπάρχει ένα σχήμα οξύμωρο πάλι.;)

Σε θέματα WiFi δεν γνωρίζω πολλά!! Γι' αυτό ζήτησα βοήθεια για να ξέρω πια είναι η καλύτερη ασφάλεια που μπορώ να έχω...

Kαι που θες να ξέρω πόσο χρονών είσαι ? :D

Εάν δεν έχεις σημαντικά εταιρικά δεδομένα, βάλε ένα wep 128bit και είσαι εντάξη... ;)

Kαι που θες να ξέρω πόσο χρονών είσαι ? :D

Εάν δεν έχεις σημαντικά εταιρικά δεδομένα, βάλε ένα wep 128bit και είσαι εντάξη... ;)

Ok! Πάντος, αν προσέξης η ηλικία φαίνετε κάτω απο το avatar μου !! :) ;)

• 2 months later...

Λοιπόν είσαι αρκετά ασφαλής αν κάνεις τα παρακάτω (ξεκινώντας από τα απολύτως απαραίτητα):

0. Αλλάξεις τους default κωδικούς πρόσβασης στο AP (ναι κύριοι υπάρχουν ρούτερ εταιριών με τα default passwords!!!) και τοποθετήσεις το AP στο κέντρο της υπό κάλυψης περιοχής.

1. Κρυπτογράφηση WPA-PSK (preshared key)

2. Επιλέξεις ένα αρκετά παράξενο pass phrase για τη δημιουργία του κλειδιού

3. Αλγοριθμο AES για την κρυπτογράφηση (αν και το ΤΚΙP αρκεί)

4. Δεν κάνεις broadcast το SSID και επιτρέπεις association μόνο με συγκεκριμένες mac διευθύνσεις. Αυτα τα τελευταία δέν είναι πανάκεια απλά κάνουν τη ζωή των αδιάκριτων πιο δύσκολη.

To wep μπορεί να είναι για περιστασιακή χρήση ικανοποιητικό αλλά έχει σπάσει εδώ και 3+ χρόνια και δε θέλει πολύ ψάξιμο για να βρεις εργαλεία που σου βρίσκουν το κλειδί μέσα σε λίγα λεπτά.

To πρότυπο 802.11i προβλέπει την απόλυτη ασφάλεια (μέχρις αποδείξεως του εναντίου βέβαια) με το RSN (Robust Network Security) αλλά αυτό προβλέπει κατάλληλη υποστήριξη μέσω hardware που σημαίνει ότι η συμβατότητα με παλιότερα ΑΡ, bridges και κάρτες πάει περίπατο :confused: . Το WPA υλοποιείται μέσω λογισμικού και είναι μια ενδιάμεση λύση ανάμεσα στο πρακτικά ανασφαλές WEP και το "απόλυτα ασφαλές" RSN. Σε καμμία ΜΑ ΚΑΜΙΑ περίπτωση πάντως μη χρησιμοποιήσεις WEP authentication. Είναι σαν να δίνεις τα κλειδιά του σπιτιού σου στον πρώτο τυχόντα :D

Όποιος γελάει όταν όλα πάνε στραβά, έχει βρει κάποιον να "του τα φορτώσει". :rolleyes: