michpan Δημοσιεύτηκε October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 6, 2003 Καλησπέρα σ'όλους. Ενδιαφέρομια να ενώσω σε τοπικό δίκτυο δύο υπολογιστές στο σπίτι μου. Η πιο απλή μέθοδος είναι δύο κάρτες δικτύου, καλώδιο κλπ. αλλά σκέφτομαι αν μπορεί να γίνει ασύρματα γιατί το να έχω ένα καλώδιο χύμα μέσα στο σπίτι δεν είναι κι ότι καλύτερο.. :) Το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι οι υπολογιστές είναι σε διαφορετικά δωμάτια. Η απ'ευθείας απόσταση είναι περίπου 3 μέτρα αλλά παρεμβάλλεται τοίχος. Η απόσταση τους (αν κάποιος αποφασίσει να περπατήσει από τον ένα στον άλλο) είναι 10-11 μέτρα. Υπάρχει δυνατότητα να βάλω κάρτες για ασύρματο δίκτυο, θα έχω σοβαρές απώλειες ή χρειάζεται οπτική επαφή; Σε κάποιο ξένο site είχα διαβάσει και για δικτύωση μέσω του ηλεκτρικού δικτύου (ΔΕΗ) - ξέρει κανένας τίποτα ; Μ'ενδιαφέρει βασικά η ταχύτητα να είναι αρκετή για αναπαραγωγή mp3 και internet sharing. Θα προσπαθήσω να κάνω κι ένα πρόχειρο σχήμα: __________________ ..PC....|..........PC.....| ..........|...................| ..........|...................| ..........|_____ πόρτα | ......πόρτα................. ..........|.................... __________________ Αγνοήστε τις τελείες, τις έβαλα γιατί δυστυχώς τα κενά εξαφανίζονται στην εμφάνιση του μηνύματος! Οποιος μπορεί να μου πει, εδώ είμαι.. :) Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
David Δημ. October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Με δυο καρτούλες Dlink 520+ είσαι ΟΚ. Δεν χρειάζεσαι access point. Παράθεση HTC Desire Root User Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Δες αυτό: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=4720 ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. October 6, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Αψογα! Στις απαντήσεις (και το άλλο thread) διάβασα αυτό που ήθελα. Ευχαριστώ παιδιά! Α, και κάτι ακόμα, ή ασύρματη σύνδεση επηρεάζεται από DECT ασύρματα τηλέφωνα ή μηχανήματα ασύρματης μετάδοσης ήχου-εικόνας που δουλεύουν στα 2,4 Ghz ; Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Απλά με τα ασύρματα τηλέφωνα στα 2400 θα πρέπει να κοιτάς να μην παίζεις στο ίδιο κανάλι με αυτά. Το πως θα το καταλάβεις εύκολα. Δεν θα παίζουν καλά και τα δύο ! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. October 7, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Papashark Απλά με τα ασύρματα τηλέφωνα στα 2400 θα πρέπει να κοιτάς να μην παίζεις στο ίδιο κανάλι με αυτά. Χμμ.. το τηλέφωνό μου δεν έχει δυνατότητα επιλογής καναλιού. Ελπίζω να έχει η κάρτα δικτύου. Το μηχανηματάκι που στέλνει ασύρματα video και ήχο έχει οπότε μ'αυτό θα είναι οκ. Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. October 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2003 Και η κάρτα πάντα έχει ! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
broxopoios Δημ. October 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον michpan Καλησπέρα σ'όλους. Ενδιαφέρομια να ενώσω σε τοπικό δίκτυο δύο υπολογιστές στο σπίτι μου. Η πιο απλή μέθοδος είναι δύο κάρτες δικτύου, καλώδιο κλπ. αλλά σκέφτομαι αν μπορεί να γίνει ασύρματα γιατί το να έχω ένα καλώδιο χύμα μέσα στο σπίτι δεν είναι κι ότι καλύτερο.. :) Το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι οι υπολογιστές είναι σε διαφορετικά δωμάτια. Η απ'ευθείας απόσταση είναι περίπου 3 μέτρα αλλά παρεμβάλλεται τοίχος. Η απόσταση τους (αν κάποιος αποφασίσει να περπατήσει από τον ένα στον άλλο) είναι 10-11 μέτρα. Υπάρχει δυνατότητα να βάλω κάρτες για ασύρματο δίκτυο, θα έχω σοβαρές απώλειες ή χρειάζεται οπτική επαφή; Σε κάποιο ξένο site είχα διαβάσει και για δικτύωση μέσω του ηλεκτρικού δικτύου (ΔΕΗ) - ξέρει κανένας τίποτα ; Μ'ενδιαφέρει βασικά η ταχύτητα να είναι αρκετή για αναπαραγωγή mp3 και internet sharing. Θα προσπαθήσω να κάνω κι ένα πρόχειρο σχήμα: __________________ ..PC....|..........PC.....| ..........|...................| ..........|...................| ..........|_____ πόρτα | ......πόρτα................. ..........|.................... __________________ Αγνοήστε τις τελείες, τις έβαλα γιατί δυστυχώς τα κενά εξαφανίζονται στην εμφάνιση του μηνύματος! Οποιος μπορεί να μου πει, εδώ είμαι.. :) Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Μιχάλης :alien: με ενα τριπανι και ενα καλωδιο θα γλυτώσεις παρα πολλα λεφτα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. October 7, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον broxopoios με ενα τριπανι και ενα καλωδιο θα γλυτώσεις παρα πολλα λεφτα Η διαφορά είναι 55 ευρώ περίπου και γλυτώνεις την ταλαιπωρία του να εγκαταστήσεις το καλώδιο έτσι ώστε να μην φαίνεται (δύσκολο έτσι όπως έιναι το σπίτι μου), ν'ανοίξεις τρύπα σε τοίχο 15 εκατοστών περίπου και να γεμίσεις τα πάντα σκόνες συν τον χρόνο που θα φάω για όλα αυτά. Ε, για 55 ευρώ δεν νομίζω ότι αξίζει. Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. October 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2003 αν ο ένας απο τους 2 υπολογιστές έχει DSL τότε θα έχει πρόσβαση και ο άλλος? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον michpan Η διαφορά είναι 55 ευρώ περίπου και γλυτώνεις την ταλαιπωρία του να εγκαταστήσεις το καλώδιο έτσι ώστε να μην φαίνεται (δύσκολο έτσι όπως έιναι το σπίτι μου), ν'ανοίξεις τρύπα σε τοίχο 15 εκατοστών περίπου και να γεμίσεις τα πάντα σκόνες συν τον χρόνο που θα φάω για όλα αυτά. Ε, για 55 ευρώ δεν νομίζω ότι αξίζει. Μιχάλης :alien: Μπα μην νομίζεις.... Το καλώδιο είναι πάντα καλώδιο, αξεπέραστο, γρηγορότερο, αξιόπιστο κλπ κλπ κλπ........... Εάν δεν λυπάσαι τους τοίχους σου, τρύπα τους ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον alfa 156 αν ο ένας απο τους 2 υπολογιστές έχει DSL τότε θα έχει πρόσβαση και ο άλλος? Φυσικά και ναι. Όμως κάποιες internetικες υπηρεσίες μπορεί να μην δουλέβουν στο δεύτερο PC όπως το netmeeting ή file transfer στο ICQ , καθότι το δεύτερο PC θα έχει IP από το εσωτερικό δίκτυο (πχ 192.168.0.χχχ) και όχι από το internet (άσχετα με static/dynamic) με αποτέλεσμα κάποια προγράμματα που θέλουν να κάνουν peer-to-peer σύνδεση να μην δουλεύουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
broxopoios Δημ. October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον michpan Η διαφορά είναι 55 ευρώ περίπου και γλυτώνεις την ταλαιπωρία του να εγκαταστήσεις το καλώδιο έτσι ώστε να μην φαίνεται (δύσκολο έτσι όπως έιναι το σπίτι μου), ν'ανοίξεις τρύπα σε τοίχο 15 εκατοστών περίπου και να γεμίσεις τα πάντα σκόνες συν τον χρόνο που θα φάω για όλα αυτά. Ε, για 55 ευρώ δεν νομίζω ότι αξίζει. Μιχάλης :alien: ean einai mono gia tosa ok kai egw wireless 8a pigaina. Alla bebea me kalwdio 8a exeis kaliteres epidoseis. Eisai sigouros oti 2 kartes kanoun 55 euro? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
broxopoios Δημ. October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Papashark Φυσικά και ναι. Όμως κάποιες internetικες υπηρεσίες μπορεί να μην δουλέβουν στο δεύτερο PC όπως το netmeeting ή file transfer στο ICQ , καθότι το δεύτερο PC θα έχει IP από το εσωτερικό δίκτυο (πχ 192.168.0.χχχ) και όχι από το internet (άσχετα με static/dynamic) με αποτέλεσμα κάποια προγράμματα που θέλουν να κάνουν peer-to-peer σύνδεση να μην δουλεύουν. papashark egw exw lanaki (oxi wireless) kai ola ta kanw apo to pc pou DEN einai panw sto modem. Netmeeting icq ktl kai paizoun ola mia xara. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 Ανάλογα το πως βγαίνεις έξω και τις ρυθμίσεις. Κάποια δεν παίζουν πχ, εμένα δεν δουλεύουν τα voice/video conference του ΜΣΝ, καθότι είμαι σε δνση 10.χχχ.χχχ.χχχ (όπως και όλο το awmn) και δεν έχει γίνει port forwarding εκεί που είναι το router και τραβάω από την adsl. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
broxopoios Δημ. October 9, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 9, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Papashark Ανάλογα το πως βγαίνεις έξω και τις ρυθμίσεις. Κάποια δεν παίζουν πχ, εμένα δεν δουλεύουν τα voice/video conference του ΜΣΝ, καθότι είμαι σε δνση 10.χχχ.χχχ.χχχ (όπως και όλο το awmn) και δεν έχει γίνει port forwarding εκεί που είναι το router και τραβάω από την adsl. ok then ;) ti to 8eleis to ili8io to msn ;) Ade na perasei o kairos na bw kai go awmn... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. October 9, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 9, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον broxopoios Eisai sigouros oti 2 kartes kanoun 55 euro? Σίγουρα οι επιδόσεις είναι καλύτερες με καλώδιο αλλά δεν ενδιαφέρομαι και για πολύ μεγάλες ταχύτητες. Οπως είχα γράψει και πιο πάνω μ'ενδιαφέρει απλά internet sharing σε isdn γραμμή και μεταφορά αρχείων μικρού μεγέθους (200-400kb) και αναπαραγωγή mp3. Οι δύο κάρτες δεν κάνουν 55 ευρώ, η διαφορά του κόστους είναι περίπου τόσο. Και είναι πολύ μικρή για να χάνω χρόνο ανοίγοντας τρύπες.. Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobile-gr Δημ. October 14, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2003 Προσωπικά, επειδή χρησιμοποιώ μια D link 520 στο σταθερό και με ενσωματωμενη δυνατότητα στο φορητό μου ακόμα και σε απόσταση 30 cm σέρνονται!!!! Η μόνη χρησιμότητα του είναι στο Internet sharing μιας 64 ISDN και αυτό γιατί τόσο είναι περίπου και η ταχύτητα του ασύρματου δικτύου μου δηλαδή 10-15 kb/sec. Αν σε ικανοποιεί αυτή η ταχύτητα προχώρα αλλιώς καλώδια..... Την αναπαραγωγή mp3 χλωμή τη βλέπω Δε καταλαβαίνω τα 10 mbit/sec ποιος τα έχει δει έστω τα 2mbit, προσωπικά σκέπτομαι για access point μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. October 14, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον mobile-gr Προσωπικά, επειδή χρησιμοποιώ μια D link 520 στο σταθερό και με ενσωματωμενη δυνατότητα στο φορητό μου ακόμα και σε απόσταση 30 cm σέρνονται!!!! Κοίταξε, η ταχύτητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μπορεί να έχεις πάρα πολλές παρεμβολές. Κι αυτό είναι μάλλον σίγουρο αν μου λες ότι πιάνεις στα 30 εκ. και με οπτική επαφή τέτοιες ταχύτητες. Τέλος πάντων, μόλις καταφέρω και βρω τις κάρτες, γιατί στο Πλαίσιο με πάνε από εβδομάδα σε εβδομάδα, θα γράψω εντυπώσεις.. Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. October 14, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2003 Κάτι άλλο δεν πάει καλά σε εσένα. 10-15kb/s βλέπουμε μονάχα σε links πολλών χιλιομέτρων ή χωρίς καλή οπτική επαφή ή με πολύ θόρυβο. Προφανώς έχεις πάρα πολλά drop packets. Κάνε ένα ping -l 1500 -t να δεις πόσο τις εκατό έχεις χαμένα. Μετά δες τι μεταλικό μπορεί να εμποδίζει την κεραία σου (520=κεραία στην πλάτη της κάρτας που βγαίνει πίσω από το κουτί και το κουτί κάνει ασπίδα στο σήμα). Μήπως έχεις ασύρματο τηλέφωνο στους 2400 σπίτι ? Και τέλος η περίπτωση (μία στο εκατομμύριο) να μένεις πάρα πολύ κοντά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας και να κάνει βύθιση κοντά της ? (λίγο τραβηγμένο, αλλά και οι μισές κεραίες τους είναι αρκετά τραβηγμένες....) Πάντως σπίτι μου με 802.11b έχω δει πραγματικά με UTP μέχρι 6.2mbit και με TCP/IP μέχτι 5.6. Με dlink 900+ έχω δει μέχρι 9.8mbit. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. October 16, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 16, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Papashark Πάντως σπίτι μου με 802.11b έχω δει πραγματικά με UTP μέχρι 6.2mbit και με TCP/IP μέχτι 5.6. Με dlink 900+ έχω δει μέχρι 9.8mbit. Ετσι από περιέργεια, οι ταχύτητες αυτές είναι μέσα από τοίχους ; Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FilthX Δημ. October 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 16, 2003 Sto spiti pou menw exoume ftia3ei ena wlan me 3 pc kai ena access point. To diktyo douleyei sta 11Mbps oxi mono apo dwmatio se dwmatio, alla kai ston meta3y diaforetikwn orofwn. To link quality kai to signal strength paizoun meta3y 97% kia 100%. Opote, leitourgei mesa apo toixous opws blepete kai me tis taxytites pou prepei na leitourgei. As koita3ei o filos mas ti paremboles exei giati den einai katholou logiko ayto pou symbainei. Ayta, FilthX Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. October 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 16, 2003 Mέσα από δύο εσωτερικούς τοίχους....... Και τόσο περίπου πιάνει και από κάτω από το σπίτι μου στον δρόμο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
David Δημ. October 17, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον mobile-gr Προσωπικά, επειδή χρησιμοποιώ μια D link 520 στο σταθερό και με ενσωματωμενη δυνατότητα στο φορητό μου ακόμα και σε απόσταση 30 cm σέρνονται!!!! Η μόνη χρησιμότητα του είναι στο Internet sharing μιας 64 ISDN και αυτό γιατί τόσο είναι περίπου και η ταχύτητα του ασύρματου δικτύου μου δηλαδή 10-15 kb/sec. Αν σε ικανοποιεί αυτή η ταχύτητα προχώρα αλλιώς καλώδια..... Την αναπαραγωγή mp3 χλωμή τη βλέπω Δε καταλαβαίνω τα 10 mbit/sec ποιος τα έχει δει έστω τα 2mbit, προσωπικά σκέπτομαι για access point μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο δίκτυό σου. Εγώ είμαι 2.5 Km απο το Access point που συνδέομαι και κατεβάζω με 350KB/sec. Παράθεση HTC Desire Root User Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. October 17, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2003 David, Μιλάει για μέσα στο σπίτι χωρίς κεραίες............ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts