vg Δημοσιεύτηκε October 4, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 4, 2003 Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ECDL? Παράθεση Gugoo.gr - Social Media ειδήσεις & tips Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. October 4, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον v@g Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ECDL? Το EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENCE (ECDL) είναι το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Πιστοποίησης, το οποίο ακολουθώντας τις ίδιες προδιαγραφές και μεθοδολογία σε ολόκληρο τον κόσμο πιστοποιεί γνώσεις Πληροφορικής και δεξιότητες στη χρήση Υπολογιστών. Το ECDL είναι το μόνο πιστοποιητικό που έχει θεσμοθετηθεί από τους επιστήμονες Πληροφορικής της Ευρώπης. Έχει παγκόσμια ισχύ και αναγνωρισιμότητα ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ SITE Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMaslow Δημ. October 4, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2003 Και για να συνεχίσω...μιας και διδάσκω το ecdl εδώ και 2.5 χρόνια........ είναι ήδη αναγνωρισμένο από πολλές ιδιωτικές τράπεζες και επιχειρήσεις, και βάσει εγκυρων πληροφοριών από τον ΕΠΥ μάλλον στο άμεσο μέλλον να αποτελεί και πιστοποιημένη γνώση υπολογιστών ΚΑΙ στις προκυρίξεις του ΑΣΕΠ για το δημόσιο... Αυτό βέβαια ΔΕΝ ισχύει ακόμα αλλά όπως έχω ενημερωθεί από το καλοκαίρι που μας πέρασε, γίνοντε συζητήσεις για την ένταξή του στα αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ πιστοποιητικά... Για να δούμε για να δούμε.... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου... Μάνος Ελευθερίου Ακούστε το Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vg Δημ. October 5, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2003 Μάλιστα! Και εγώ που το έχω στα χέρια μου πώς μπορώ να το εκμεταλευτώ; Είμαι φοιτητής Η/Υ Συστημάτων ΤΕΙ Πειραιά 2ο έτος. Χρειάζεται να τελειώσω τη σχολή μου για να έχει ισχύη; Παράθεση Gugoo.gr - Social Media ειδήσεις & tips Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
UnReaL Δημ. October 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2003 όχι , ακόμη και ένας 11χρονος μπορεί να περάσει τις εξετάσεις, με τη σωστή καθοδήγηση φυσικά. Είναι 7 εξέτασεις της μιας ώρας, κυρίως για το πακέτο προγραμμάτων της Microsoft. Αν περάσεις και τα 7 σου δίνουν το "χρυσό δίπλωμα" Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vg Δημ. October 5, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον UnReaL όχι , ακόμη και ένας 11χρονος μπορεί να περάσει τις εξετάσεις, με τη σωστή καθοδήγηση φυσικά. Είναι 7 εξέτασεις της μιας ώρας, κυρίως για το πακέτο προγραμμάτων της Microsoft. Αν περάσεις και τα 7 σου δίνουν το "χρυσό δίπλωμα" Το γνωρίζω φίλε μου, μιας και όπως προανέφερα το έχω το δίπλωμα στην κατοχή μου! Μου ήρθε το πιστοποιητικό πριν ένα μήνα περίπου! Τώρα μένει να μάθω σε τι θα μου φανεί χρήσιμο και πως μπορώ να το εκμεταλλευτώ στην αγορά ημιαπασχόλησης, ως φοιτητής! :) Παράθεση Gugoo.gr - Social Media ειδήσεις & tips Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
verikets Δημ. October 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2003 Στο Ram αυτού του μήνα υπάρχουν Εcdl tests για πρακτική εξάσκηση και αυτοαξιολόγηση. Ενότητες 1 & 2. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα δοκιμάσει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Morpheus78 Δημ. October 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον v@g Μάλιστα! Και εγώ που το έχω στα χέρια μου πώς μπορώ να το εκμεταλευτώ; Είμαι φοιτητής Η/Υ Συστημάτων ΤΕΙ Πειραιά 2ο έτος. Χρειάζεται να τελειώσω τη σχολή μου για να έχει ισχύη; File v@g, Me to ptyxio poy tha pareis apo ti sxoli sou den exeis anagi kanena ECDL i allo tetoiou eidous ptyxio! Mporeis na mpeis pantou me to ptyxio sou, kai sto dimosio xwris na xreiastei na perimeneis na anagnwristei apo to ASEP. Παράθεση http://www.artsforge.com/gallery_new/legends/morpheus_tn.jpg M.O.R.P.H.E.U.S.: Mechanical Obedient Replicant Programmed for Hazardous Exploration and Ultimate Sabotage Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
David Δημ. October 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον v@g Το γνωρίζω φίλε μου, μιας και όπως προανέφερα το έχω το δίπλωμα στην κατοχή μου! Μου ήρθε το πιστοποιητικό πριν ένα μήνα περίπου! Τώρα μένει να μάθω σε τι θα μου φανεί χρήσιμο και πως μπορώ να το εκμεταλλευτώ στην αγορά ημιαπασχόλησης, ως φοιτητής! :) Είναι ένα έξτρα προσόν στο βιογραφικό σου. Με αυτό, ο υποψήφιος εργοδότης ξέρει ότι όντως ξέρεις word,excel,powerpoint κλπ, και δεν πουλάς φίδια όπως κάνουν οι περισσότεροι περί γνώσεων υπολογιστών. Είναι σας να πηγαίνουν 5 βιογραφικά στα χέρια του εργοδότη, τα 4 να λένε "Άριστη γνώση αγγλικών" γενικά κι αόριστα, και το δικό σου να γράφει "Αγγλικα : Lower, ή Proficiency" Ε ποιο είναι καλύτερο? Παράθεση HTC Desire Root User Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. October 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον David Είναι ένα έξτρα προσόν στο βιογραφικό σου. Με αυτό, ο υποψήφιος εργοδότης ξέρει ότι όντως ξέρεις word,excel,powerpoint κλπ, και δεν πουλάς φίδια όπως κάνουν οι περισσότεροι περί γνώσεων υπολογιστών. Είναι σας να πηγαίνουν 5 βιογραφικά στα χέρια του εργοδότη, τα 4 να λένε "Άριστη γνώση αγγλικών" γενικά κι αόριστα, και το δικό σου να γράφει "Αγγλικα : Lower, ή Proficiency" Ε ποιο είναι καλύτερο? Τα πιστοποητικά δεν είναι το παν. Κάποιος μπορεί να μην έχει πάρει lower ή proficiency και να ξέρει πολύ καλά αγγλικά. Ή κάποιος να έχει πάρει πτυχίο π.χ. στα γερμανικά παλιά και, καθώς δεν έχει τριβή με αυτά, να μην θυμάται τίποτα (όπως εγώ, το είχα πάρει το 1991). Αυτό πως να το εξετάσει κάποιος; Μπορέι να είχε πάρει και άλλος το 1991 πτυχίο γερμανικών, να έχει ασχοληθεί με αυτά συνέχεια και τώρα να είναι αστέρι. Όσον αφορά το ECDL τώρα, το βρίσκω λίγο υπερβολικό να είναι απαραίτητο προσόν για το ΑΣΕΠ, ιδίως όταν υπάρχει προϋπηρεσία στους υπολογιστές ή/και πτυχίο σχετικό (το να ζητάς π.χ. πτυχίο ECDL από πτυχιούχο πληροφορικής :blink: ). Μεγάλες μάσες μου μυρίζουν πάλι με φροντιστήρια... ;) Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
csk4023 Δημ. October 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2003 Το "πρόβλημα" που έχω με το ECDL είναι ότι δεν ξέρω ποιος θα μου κάνει επίσημη μετάφραση του διπλώματος ώστε να μπορώ να το προσκομίσω όπου χρειάζεται... Ήδη το χρειάστηκα μια φορά αλλά έδωσα απλώς ακριβές φωτ/φο χωρίς μετάφραση και μάλλον δεν το έλαβαν υπ'όψιν... Ρώτησα στη "σχολή" στην οποία έδωσα τις εξετάσεις και ούτε αυτοί δεν ήξεραν!! Παράθεση Find me on Facebook (sign in first) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stixima Δημ. October 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2003 Στην εφημεριδα ΕΘΝΟΣ της Παρασκευης που μας περασε, ειχε δημοσιευμα του Κου Σκανδαλιδη, που ελεγε οτι στις προσεχεις ημερες θα ψηφιστει στην βουλη το νεο διαταγμα που λεει οτι: απαιτειται επιπλεον προσον για οποιον θελει μια θεση στο Δημοσιο "Γνωση Η/Υ". Επισης εγραφε οτι θα στις προκυρηξεις θα ζητανε μια επισημη βεβαιωση οτι οντως ο ενδιαφερομενος γνωριζει Η/Υ (κατι μου λεει οτι θα ζητανε το ECDL). Αντε τα εξεταστικα κεντρα - Φροντιστηρια που εχουν ECDL θα βαλουν λεφτα στις τσεπες τους παλι... Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
David Δημ. October 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον aimilios Τα πιστοποητικά δεν είναι το παν. Κάποιος μπορεί να μην έχει πάρει lower ή proficiency και να ξέρει πολύ καλά αγγλικά. Ή κάποιος να έχει πάρει πτυχίο π.χ. στα γερμανικά παλιά και, καθώς δεν έχει τριβή με αυτά, να μην θυμάται τίποτα (όπως εγώ, το είχα πάρει το 1991). Αυτό πως να το εξετάσει κάποιος; Μπορέι να είχε πάρει και άλλος το 1991 πτυχίο γερμανικών, να έχει ασχοληθεί με αυτά συνέχεια και τώρα να είναι αστέρι. Όσον αφορά το ECDL τώρα, το βρίσκω λίγο υπερβολικό να είναι απαραίτητο προσόν για το ΑΣΕΠ, ιδίως όταν υπάρχει προϋπηρεσία στους υπολογιστές ή/και πτυχίο σχετικό (το να ζητάς π.χ. πτυχίο ECDL από πτυχιούχο πληροφορικής :blink: ). Μεγάλες μάσες μου μυρίζουν πάλι με φροντιστήρια... ;) Σίγουρα μπορεί κάποιος να ξέρει πολύ καλά το οτιδήποτε χωρίς να έχει κανένα χαρτί γι αυτο, όμως, όταν για μια δουλεία στέλνονται 5000 βιογραφικά, να δεις τι γρήγορα που τα ξεδιαλεγουν.... Δεν θα κάτσουν να σκεφτούν ότι κάποιος ίσως ξέρει αυτό που λέει, και ας τον δοκιμάσουμε. Το ξέρω δεν είναι δίκαιο, αλλά έτσι λειτουργεί η αγορά εργασίας. Εξ'αλου, τώρα πια, το κράτος δίνει διαφορετικων βαθμίδων πιστοποιητικά ξένων γλωσσών, για τον κάθε ένα που δεν θέλει να εμπλακεί με φροντιστήρια. Και φυσικά όπως λες και συ ειναι ανούσιο να πάρει ECDL κάποιος με πανεπιστημιακό πτυχίο πληροφορικής. Εγώ είμαι επιτηρητής στις εξετάσεις του ECDL, και δεν έχω :D Παράθεση HTC Desire Root User Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMaslow Δημ. October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον David Σίγουρα μπορεί κάποιος να ξέρει πολύ καλά το οτιδήποτε χωρίς να έχει κανένα χαρτί γι αυτο, όμως, όταν για μια δουλεία στέλνονται 5000 βιογραφικά, να δεις τι γρήγορα που τα ξεδιαλεγουν.... Δεν θα κάτσουν να σκεφτούν ότι κάποιος ίσως ξέρει αυτό που λέει, και ας τον δοκιμάσουμε. Το ξέρω δεν είναι δίκαιο, αλλά έτσι λειτουργεί η αγορά εργασίας. Εξ'αλου, τώρα πια, το κράτος δίνει διαφορετικων βαθμίδων πιστοποιητικά ξένων γλωσσών, για τον κάθε ένα που δεν θέλει να εμπλακεί με φροντιστήρια. Και φυσικά όπως λες και συ ειναι ανούσιο να πάρει ECDL κάποιος με πανεπιστημιακό πτυχίο πληροφορικής. Εγώ είμαι επιτηρητής στις εξετάσεις του ECDL, και δεν έχω :D Ούτε εγώ που το διδάσκω το έχω :lol: :lol: :lol: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου... Μάνος Ελευθερίου Ακούστε το Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Fender Δημ. October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον aimilios Τα πιστοποητικά δεν είναι το παν. Κάποιος μπορεί να μην έχει πάρει lower ή proficiency και να ξέρει πολύ καλά αγγλικά. Ή κάποιος να έχει πάρει πτυχίο π.χ. στα γερμανικά παλιά και, καθώς δεν έχει τριβή με αυτά, να μην θυμάται τίποτα (όπως εγώ, το είχα πάρει το 1991). Αυτό πως να το εξετάσει κάποιος; Μπορέι να είχε πάρει και άλλος το 1991 πτυχίο γερμανικών, να έχει ασχοληθεί με αυτά συνέχεια και τώρα να είναι αστέρι. Φιλε μου και εγω ετσι σκεφτομουν οταν ημουν 16 χρόνων.... τώρα όμως, μετά από 10+ χρόνια, μπορεί να έχω φτιάξει μια καριέρα και ένα καλό όνομα στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, χαρις στην επαγγελματική μου συμπεριφορά και την βοήθεια της τύχης μερικές φορές, όμως χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που αδιαφορούσα για τα ...χαρτιά, και τώρα προσπαθώ απεγνωσμένα να αρχίσω να μαζεύω... ! Και αυτό, γιατί αν θες κάτι παραπάνω στην καριέρα σου από μια θέση απλού υπαλλήλου ή με το ζόρι, κατι παραπάνω από μια θέση προϋσταμένου τμήματος, τότε χρειάζεσαι χαρτιά... Το ECDL μπορεί να μην τίποτα το ιδιαίτερο για εμάς που ασχολούμαστε με την πληροφορική, αλλά να είσαι σίγουρος, κάποια στιγμή θα σου δωσει το κάτι παραπάνω από κάποιον που δεν έχει το ίδιο χαρτί... αυτό μπορεί να είναι μία θέση εργασίας, μπορεί να είναι 10 ευρώ παραπάνω στο μισθό σου... σίγουρα κάπου θα χρειαστεί! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον csk4023 Το "πρόβλημα" που έχω με το ECDL είναι ότι δεν ξέρω ποιος θα μου κάνει επίσημη μετάφραση του διπλώματος ώστε να μπορώ να το προσκομίσω όπου χρειάζεται... Ήδη το χρειάστηκα μια φορά αλλά έδωσα απλώς ακριβές φωτ/φο χωρίς μετάφραση και μάλλον δεν το έλαβαν υπ'όψιν... Ρώτησα στη "σχολή" στην οποία έδωσα τις εξετάσεις και ούτε αυτοί δεν ήξεραν!! Aν ειναι στα Αγγλικα τοτε στο Βρετανικο Συμβουλιο (British Council) πρεπει να πας για να κανεις την επισημη μεταφραση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMaslow Δημ. October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Και φυσικά ή μετάφραση μπορεί να γίνει και στο αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΞ που κάνει οοοοολες τις επίσημες μεταφράσεις από και προς γλωσσες της ΕΕ. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου... Μάνος Ελευθερίου Ακούστε το Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον David Το ξέρω δεν είναι δίκαιο, αλλά έτσι λειτουργεί η αγορά εργασίας. Κι όμως η ιδιωτική αγορά εργασίας δεν λειτουργεί έτσι. Τα χαρτιά έρχονται σε 2η μοίρα. Προσοχή δεν μιλάω για πτυχία/μεταπτυχιακά αλλά για "δευτερεύοντα" χαρτιά του στυλ ECDL. Στο δημόσιο καλά κάνουν και τα ζητάνε. Όσο για τη σύγκριση με το Proficiency και τα πτυχία γλώσσας δεν είναι νομίζω σωστή. Για να έχεις ένα Proficiency δε μπορεί να μην έχεις ένα x επίπεδο αγγλικών. Εσείς σαν επιτηρητές έχετε δει κάτι άτομα που έρχονται και πέρνουν το ECDL φαντάζομαι. Και όσοι έχουν δει και τι γίνεται στα φροντιστηρια θα ξέρουν ακόμα καλύτερα. Στάνταρ πράγματα μαθαίνουν και παπαγαλίζουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον DrMaslow Και φυσικά ή μετάφραση μπορεί να γίνει και στο αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΞ που κάνει οοοοολες τις επίσημες μεταφράσεις από και προς γλωσσες της ΕΕ. ......... καθώς επίσης και από οποιονδήποτε δικηγόρο που γνωρίζει αγγλικά :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
David Δημ. October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον gmac Κι όμως η ιδιωτική αγορά εργασίας δεν λειτουργεί έτσι. Τα χαρτιά έρχονται σε 2η μοίρα. Προσοχή δεν μιλάω για πτυχία/μεταπτυχιακά αλλά για "δευτερεύοντα" χαρτιά του στυλ ECDL. Στο δημόσιο καλά κάνουν και τα ζητάνε. Όσο για τη σύγκριση με το Proficiency και τα πτυχία γλώσσας δεν είναι νομίζω σωστή. Για να έχεις ένα Proficiency δε μπορεί να μην έχεις ένα x επίπεδο αγγλικών. Εσείς σαν επιτηρητές έχετε δει κάτι άτομα που έρχονται και πέρνουν το ECDL φαντάζομαι. Και όσοι έχουν δει και τι γίνεται στα φροντιστηρια θα ξέρουν ακόμα καλύτερα. Στάνταρ πράγματα μαθαίνουν και παπαγαλίζουν. Στο θέμα των γνώσεων υπολογιστών το θέμα έχει ξεφύγει. Όλοι λένε, "Ε ας βάλω ότι ξέρω word και internet" για να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου (και δεν έχουν ιδέα). Ξέρω πολλούς τέτοιους. Δεν είπα ότι όσοι έχουν το ECDL είναι γκουρού, κάθε άλλο, απλά έχουν κάτσει μερικές φορές μπροστά σε υπολογιστή. Ειναι και λίγο παπαγαλία δεν λεω. Δες τα test που έχει το RAM και θα πάρεις μια ιδέα για το πως είναι οι εξετάσεις. Θα σου φανούν γελοία, αλλά εγώ που τους βλέπω να δίνουν, πελαγώνουν με αυτά. Τα ψάχνουν, τα ξαναψάχνουν,αγχώνονται... Ε δεν είναι και δύσκολο να το πάρει κανείς, καλό είναι να έχουμε ένα παραπάνω χαρτί. Παράθεση HTC Desire Root User Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον David Θα σου φανούν γελοία, αλλά εγώ που τους βλέπω να δίνουν, πελαγώνουν με αυτά. Τα ψάχνουν, τα ξαναψάχνουν,αγχώνονται... Ε δεν είναι και δύσκολο να το πάρει κανείς, Αυτό λέω κι εγώ. Σιγά το πτυχίο άμα η κάθε χαζογκόμενα (ή χαζογκόμενος :p ) μπορεί να το πάρει. Και αυτό το λέω εγώ που είμαι ένας απλός χρήστης κι όχι γκουρού ή πληροφορικάριος. καλό είναι να έχουμε ένα παραπάνω χαρτί. Αυτή ακριβώς η νοοτροπία είναι που διαφωνώ. Πάρε για παράδειγμα τα Αγγλικά. Παλιά δίναμε ένα Lower ki ena Proficiency. Τώρα τα παιδιά, με τη νοοτροπία του παραπάνω χαρτιού: δίνουν μια καινούρια μ..κια που είναι ανώτερο από Lower αλλά κατώτερο από Proficiency. Advance νομίζω λέγεται? Εκτός από το Proficiency δίνουν και το Michigan. Αφού το πάρουν πάνε και στη Νομαρχία για την "Επάρκεια" και μετά την επάρκεια κάτι άλλο. Μερικοί πριν από όλα αυτά έχουν δώσει και το Palso και τώρα με την κρατική πιστοποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα δίνουν και αυτό. Και όλα αυτά συνεπάγονται κόστος κι άλλο κόστος με τη νοοτροπία του "πάρε χαρτιά να έχεις". Anyway απόψεις είναι αυτές, εμένα απλώς αυτή είναι η δικιά μου :) Πάντα φιλικά :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
David Δημ. October 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2003 Ναι αλλά το ECDL δεν ειναι ΚΙ ΑΛΛΟ ενα χαρτί πληροφορικής. Είναι το μόνο που υπάρχει(υπάρχει και το ΜΟUS αλλά το ECDL τώρα ψήνεται να περνάει και στο δημόσιο). Παράθεση HTC Desire Root User Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tomorrow Δημ. October 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2003 pisteyo oti ine pleonasmos to ecdl an exeis ptixio pliroforikis.an tora thes na exeis ena xarti mexri na pareis to kalo ptixio ine kati. opos einai kati kai to na parakoloythis seminaria. alla ayta ine kirios gia osoys den spoydasan/teliosan pliroforiki. ine gia oloys toys alloys poy prepei na kseroyn kai ligo office gia opoiadipote doyleia. enas programatistis i enas admin ktl ktl ti na to kanei to ecdl ? entaksi mporei na to parei eykola alla den nomizo oti ine toso shmantiko xarti.. ine kalo kata tin gnomi mono gia osoys den exoyn idea apo pc kai exoyn teliosi diaforetiki eidikothta. ayti ine i apopsi moy. Παράθεση χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i, P800 παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
David Δημ. October 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Tomorrow pisteyo oti ine pleonasmos to ecdl an exeis ptixio pliroforikis.an tora thes na exeis ena xarti mexri na pareis to kalo ptixio ine kati. opos einai kati kai to na parakoloythis seminaria. alla ayta ine kirios gia osoys den spoydasan/teliosan pliroforiki. ine gia oloys toys alloys poy prepei na kseroyn kai ligo office gia opoiadipote doyleia. enas programatistis i enas admin ktl ktl ti na to kanei to ecdl ? entaksi mporei na to parei eykola alla den nomizo oti ine toso shmantiko xarti.. ine kalo kata tin gnomi mono gia osoys den exoyn idea apo pc kai exoyn teliosi diaforetiki eidikothta. ayti ine i apopsi moy. Φυσικά και είναι όπως τα λες. Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Δείτε ένα απόσπασμα απο ένα mail που μου έστειλε το ECDL, ώντας επιτηρητής. Αγαπητοί συνεργάτες, Όπως ήδη γνωρίζεται δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τα νέα προσόντα πρόσληψης στο Δημόσιο σύμφωνα με το οποίο: Μεταξύ των άλλων, η πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κρίνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για το Διορισμό στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι « Η γνώση Η/Υ θα διαπιστώνεται αποκλειστικά με πιστοποιητικό τύπου ECDL, που χορηγείται από φορείς πιστοποίησης διεθνώς αναγνωρισμένους» Το ΥπΕσΔΔΑ αναγνωρίζοντας ότι η γνώση χρήσης των νέων τεχνολογιών, ιδιαίτερα της πληροφορικής και των Η/Υ, αποτελεί πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε υπάλληλο ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά και αποδοτικά στα πλαίσια της Δημόσιας Διοίκησης με το ΠΔ εισάγει την έννοια της πιστοποιημένης γνώσης Η/Υ στο Δημόσιο Τομέα, συμβάλλοντας στην καθιέρωση και εδραίωση της έννοια της πιστοποίησης στην ευρύτερη αγορά εργασίας. Παράθεση HTC Desire Root User Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. October 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2003 Δε διαφωνούμε. Όποιος ενδιαφέρεται για δημόσιο πρέπει να πάει να το δώσει. Αρχικό Μήνυμα από τον David Ναι αλλά το ECDL δεν ειναι ΚΙ ΑΛΛΟ ενα χαρτί πληροφορικής. Είναι το μόνο που υπάρχει(υπάρχει και το ΜΟUS αλλά το ECDL τώρα ψήνεται να περνάει και στο δημόσιο ). Αρχικό Μήνυμα από τον gmac η ιδιωτική αγορά εργασίας δεν λειτουργεί έτσι Ακόμα και για ιδιωτικό τομέα, αν ψήνεστε, θα συμβούλευα όποιον θέλει μια πιστοποίηση να το δώσει, αλλά να αποφύγει τα φροντιστήρια που είναι τσάμπα λεφτά. Ας αγοράσει κανα βιβλίο. Άσχετο-προς moderators: Μήπως το θέμα δεν είναι για το chat & fun αλλά για το computing ή ακόμα και για τους τεχν. προβληματισμούς? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts