Jump to content

Samsung Galaxy S6 ή S6 Edge+ vs Sony Z5 Premium

Fone_Man
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αγαπητά Μέλη,

Εδω και ενα χρόνο διαθέτω το Samsung Galaxy S5 Mini (800F) απο το οποίο δεν έχω κάποιο παράπονο. Χάλασε το κιν της κοπέλας μου και σκέφτομαι να της το δώσω και να αγοράσω νέα συσκευή. Σκέφτομαι να αγοράσω το Samsung Galaxy S6 ή το S6 Edge+ ως λάτρης των Samsung (εχω απο το 2011). Ωστόσο μου άφησε καλές εντυπώσεις και το Sony Z5 Premium.

Τι προτείνετε παιδιά; Βγάζω συχνά φωτογραφίες/βίντεο, λόγω δουλειάς μπαίνω συχνά διαδίκτυο και μου αρέσει να παίζω κανένα παιχνίδι ή να βλέπω καμιά σειρά στις μετακινήσεις μου με τα ΜΜΜ.

Η αλήθεια είναι οτι μεταξύ των δυο samsung θα προτιμούσα το S6. Πιστεύετε οτι το 1GB που διαθέτει το Edge+ παραπάνω καθώς και ο σχεδιασμός αξίζει; Παίζει τρομερό ρόλο;

Επίσης πιστεύετε οτι αξίζει μετά απο 5 χρόνια να "παρατήσω" τα Samsung για το Xperia Z5;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Το Xperia Z5 premium ξέχασε το εντελώς. Σκέτη αποτυχία.Δες καλύτερα το απλό Ζ5.

Αν δεν σε ενοχλεί το μέγεθος του edge plus θα είναι καλή επιλογή. Άριστη κάμερα,κατασκευή επίσης,οθόνη απόλαυση,μπαταρία πολύ καλή (ακόμα και με βαριά χρήση την μέρα την βγάζεις χαλαρά). Το απλό s6 εξίσου φοβερό με λίγο χειρότερη μπαταρία από το plus. Μέρα βγάζει και εκείνο ανάλογα την χρήση. Τώρα για το Ζ5 θα έχεις καλή μπαταρία, κατασκευή επίσης,κάμερα την ημέρα φοβερή(το βράδυ θες αρκετή προσπάθεια να πάρεις σωστή φωτογραφία. Το αυτόματο είναι χάλια) αδιάβροχο αν σε ενδιαφέρει και χωρίς κολλήματα. Του λείπει λίγο η σπριταδα αλλά με Update θα πάρει τα πάνω του. Διαλέγεις και παίρνεις.Καλυτερα όμως να τα δεις από κοντά για να έχεις καλύτερη εικόνα

Το Xperia Z5 premium ξέχασε το εντελώς. Σκέτη αποτυχία.Δες καλύτερα το απλό Ζ5.

Αν δεν σε ενοχλεί το μέγεθος του edge plus θα είναι καλή επιλογή. Άριστη κάμερα,κατασκευή επίσης,οθόνη απόλαυση,μπαταρία πολύ καλή (ακόμα και με βαριά χρήση την μέρα την βγάζεις χαλαρά). Το απλό s6 εξίσου φοβερό με λίγο χειρότερη μπαταρία από το plus. Μέρα βγάζει και εκείνο ανάλογα την χρήση. Τώρα για το Ζ5 θα έχεις καλή μπαταρία, κατασκευή επίσης,κάμερα την ημέρα φοβερή(το βράδυ θες αρκετή προσπάθεια να πάρεις σωστή φωτογραφία. Το αυτόματο είναι χάλια) αδιάβροχο αν σε ενδιαφέρει και χωρίς κολλήματα. Του λείπει λίγο η σπριταδα αλλά με Update θα πάρει τα πάνω του. Διαλέγεις και παίρνεις.Καλυτερα όμως να τα δεις από κοντά για να έχεις καλύτερη εικόνα

Σ'ευχαριστώ πολύ!! Για το S7 τι γνώμη έχεις;

Εγω για διάφορους λόγους δε θα πρότεινα το Sony Z5 η Z5 premium. Ο πιο χτυπητός ειναι η καμερα που εχει προβληματάκια στο αυτοματο κυριως, παρα το οτι στα χαρτια ειναι καλη.

Κατα τ αλλα S6 και S6 Edge plus τοπ συσκευές για μενα, και βελτιωμένες με τη νεα αναβάθμιση που έρχεται, με πιο δυνατο hardware (επεξεργαστή κτλ).

Τωρα για το Plus ναι εχει λίγο καλύτερη μπαταρια απο το απλο S6 όπως λεει και ο φίλος πανω, μεγαλυτερη οθονη και περισσοτερη μνημη ram, κατι που θα φανεί κυρίως αργότερα καθώς τωρα τα 3gb είναι υπεραρκετα για καθε χρηση.

Το S7 άπαιχτο απο κάθε αποψη, παρουσιάστηκε σημερα, 729 αρχική τιμη, και δυνατα του σημεια αδιαβροχοποιηση, μπαταρία και κάμερα. Αν μπορείς να περιμένεις αντί να παρεις το s6 edge plus τωρα, αξίζει με χίλια αφου σε κοστος ειναι κοντα. Ειναι σε ολα καλύτερο εκτός απο μέγεθος οθονης που το απλο S7 εχει 5.1.

Εαν θελεις περισσοτερες λεπτομερειες πανω σε καποιο τομέα, ευχαρίστως.

:p

Εγω για διάφορους λόγους δε θα πρότεινα το Sony Z5 η Z5 premium. Ο πιο χτυπητός ειναι η καμερα που εχει προβληματάκια στο αυτοματο κυριως, παρα το οτι στα χαρτια ειναι καλη.

Κατα τ αλλα S6 και S6 Edge plus τοπ συσκευές για μενα, και βελτιωμένες με τη νεα αναβάθμιση που έρχεται, με πιο δυνατο hardware (επεξεργαστή κτλ).

Τωρα για το Plus ναι εχει λίγο καλύτερη μπαταρια απο το απλο S6 όπως λεει και ο φίλος πανω, μεγαλυτερη οθονη και περισσοτερη μνημη ram, κατι που θα φανεί κυρίως αργότερα καθώς τωρα τα 3gb είναι υπεραρκετα για καθε χρηση.

Το S7 άπαιχτο απο κάθε αποψη, παρουσιάστηκε σημερα, 729 αρχική τιμη, και δυνατα του σημεια αδιαβροχοποιηση, μπαταρία και κάμερα. Αν μπορείς να περιμένεις αντί να παρεις το s6 edge plus τωρα, αξίζει με χίλια αφου σε κοστος ειναι κοντα. Ειναι σε ολα καλύτερο εκτός απο μέγεθος οθονης που το απλο S7 εχει 5.1.

Εαν θελεις περισσοτερες λεπτομερειες πανω σε καποιο τομέα, ευχαρίστως.

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι οτι μετά απο πολύ ψάξιμο το τελευταίο 24ωρο το ψήνω άσχημα για το S7 ή το S7 edge. Τι γνώμη έχεις για το edge γενικότερα; Βολεύει; Αξίζει; Γιατί τεχνολογικά είναι το ίδιο (πλην της μπαταρίας και οθόνης) αν δεν κάνω λάθος.

Δες και lg g4.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Τα lg ειναι αρκετα καλα και αξιοπιστα.5 ατομα στον κυκλο μου εχουν το lg g3 16GB και παρολο που θεωρειται προβληματικο,μια χαρα ειναι.Μονο ενα εβγαλε ραγισμα κοντα στην usb αλλα αυτος που το εχει το εχει ταλαιπωρησει(πτωσεις και χωρις θηκη).

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

:p

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι οτι μετά απο πολύ ψάξιμο το τελευταίο 24ωρο το ψήνω άσχημα για το S7 ή το S7 edge. Τι γνώμη έχεις για το edge γενικότερα; Βολεύει; Αξίζει; Γιατί τεχνολογικά είναι το ίδιο (πλην της μπαταρίας και οθόνης) αν δεν κάνω λάθος.

Τα edge εχουν το γνωστο πλεονέκτημα μονο στο πλάι, εκτος απ το μεγεθος οπου το s7 edge είναι 5.5 ιντσες απο 5.1 που είναι το απλό (στα 6 ειχαν ίδιο μεγεθος). Αρχικα δε προσφερε λειτουργικά ιδιαίτερα πραγματα η γωνια, τωρα με τη Marshmallow εχει αρχισει και εχει χρησιμότητα. Στη τελική είναι εάν θεωρεις οτι αυτο το έξτρα εκατοσταρικο αξιζει για τα παραπανω. Εγω πχ δεν εχω την ανεση αν και θα μ άρεσε. Τωρα από αποψη αντοχής κτλ η αλήθεια είναι οτι οι θηκες το edge το προστατεύουν λιγοτερο λογω σχήματος, αλλα εαν δεν υπολογισεις τη θηκη, πιστευω πως πανω κάτω εχουν φροντισει να μη μειονεκτει ως προς την απλη εκδοση.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πες μου εντυπώσεις απο LG, δεν είχα ποτέ.

LG G4 εχει ο αδερφός μου, εαν δε πεσεις σε παρτίδα με bootloop προβλημα είναι μια χαρα. ναι δεν εχει το smooothness του S6 γενικά τοσο, αλλα εχει μια καλη καμερα στα επιπεδα του S6 σε καποια πραγματα, και τα χρηματα που κοστίζει αυτη τη στιγμη στο skroutz τα αξιζει με χιλια.

Νομιζω πως οποια κι αν ειναι η τελικη επιλογη θα ειναι καλη. Απλα παρατηρωντας τα specs ολων των συσκευων δεν μπορουμε να μην παραδεχτουμε πως το Ζ5 ειναι το πιο ολοκληρωμενο.. Ισως να μην κανει τελεια κατι αλλα κανει πολλα πραγματα αρκετα καλα. Εμφανιση παντως και ποιοτητα κατασκευης σε υψηλο επιπεδο. Δυνατο HW & SW. Κανενα πετσοκομα οπως ραδιο, sdcard (μιλωντας για S6). Root. IP 68. Καλη μπαταρια. Καλη καμερα (οχι η καλυτερη αλλα μεσα στις καλυτερες). Και η τιμη πλεον αρκετα καλη. Ελπιζω να μην σε μπερδεψα, απλα σκεφτομαι πως αν θες τα περισσοτερα σε ενα πακετο ισως ειναι ενδεδειγμενη επιλογη.

Nexus S --> S4 mini --> S4 Black Edition --> Frost white Note 4 --> Black Onyx S7 --> Mate 10 Pro Grey -->

Blue Coral S9+ --> S10 Black --> iPhone 11 Space Grey --> S20+ Cosmic Gray --> S20 FE 5G --> iPhone 13 Product Red --> Galaxy S21 Plus --> iPhone 14 Pro Max Silver (απεταξάμην το ios) --> Galaxy A54 Graphite --> Pixel 9

Αν έχεις την οικονομική ευχέρεια και μπορείς να περιμένεις το S7 τότε για μένα δεν χρειάζεται να το ψάξεις περισσότερο. Απ' όσα είδα και μόνο τρελάθηκα. Ουσιαστικά έφτιαξαν τα ελαττώματα του S6. Πραγματικά αν μπορούσα θα έκανα προπαραγγελία και συγκεκριμένα το edge γιατί εδώ και καιρό που χρησιμοποιώ 5,5 ίντσες πραγματικά δεν θέλω μικρότερο. Και νομίζω θα

είναι πιο βολικό στο μέγεθος από το S6 edge plus.

Αν έχεις την οικονομική ευχέρεια και μπορείς να περιμένεις το S7 τότε για μένα δεν χρειάζεται να το ψάξεις περισσότερο. Απ' όσα είδα και μόνο τρελάθηκα. Ουσιαστικά έφτιαξαν τα ελαττώματα του S6. Πραγματικά αν μπορούσα θα έκανα προπαραγγελία και συγκεκριμένα το edge γιατί εδώ και καιρό που χρησιμοποιώ 5,5 ίντσες πραγματικά δεν θέλω μικρότερο. Και νομίζω θα

είναι πιο βολικό στο μέγεθος από το S6 edge plus.

Σ'ευχαριστώ πολύ και γω εκεί κατέληξα :) Το περιμένω πως και πως !!!

Ευχαριστώ και ολη την παρέα που απάντησε :)