efkola Δημοσιεύτηκε February 14, 2016 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 14, 2016 Kαλησπέρα! Έχω εδώ και 3 περίπου χρόνια ένα Samsung Note 2 από το οποίο είμαι αρκετά έως πολύ ευχαριστημένος.Επειδή όμως υπάρχει και δεύτερος(ίσως και τρίτος) αριθμός,θα χρειαστώ και δεύτερο smartphone με οθόνη κοντά στις 5 με 5,5''.Προσανατολίζομαι στην κινέζικη αγορά διότι εκεί υπάρχουν oι πιο vfm συσκευές χωρίς όμως να αποκλείω και την ελληνική. Τι ζητάω λοιπόν...πρώτο και βασικότερο η αυτονομία διότι δεν μπορώ άλλο να φορτίζω κάθε μισή-μία μέρα.Χρησιμοποιώ τη λέξη αυτονομία και όχι μπαταρία διότι αν ήταν έτσι ,θα είχα ήδη παραγγείλει το Oukitel k10000.Και το λέω αυτό διότι είναι μπέρδεμα αυτή η ιστορία: σε κριτικές-αξιολογήσεις διαβάζω ότι κάποια κινητά με μπαταρία πχ 3500mah μπορεί να αποδίδουν καλύτερα από ένα άλλο με μπαταρία 4000mah.Παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στην αυτονομία ο επεξεργαστής, το λειτουργικό ή τέλος πάντων πόσο ''ελαφρύ'' είναι γενικά το κινητό;; Το άλλο θέμα είναι το εξής: χρειάζομαι ένα τηλέφωνο το οποίο όπως θα έρθει,θα ξεκινήσω να το χρησιμοποιώ χωρίς να χρειάζεται να κάνω root ή όλες τις αλλες custom-ιές που διαβάζω εδώ(αλήθεια αυτός ο ''Ιταλός'' ποιος στην ευχή είναι;! ).Να είναι δηλαδή γρήγορο και να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες από τις σαβούρες που τα φορτώνουν οι περισσότερες εταιρείες και τρώνε για πλάκα μπαταρία και μνήμη μειώνοντας και την ταχύτητα. Η χρήση που κάνω είναι πολύ συγκεκριμένη αλλά αρκετές ώρες την ημέρα: facebook/messenger, viber, mail και πολύ διαδίκτυο με διάφορες ανοιχτές καρτέλες.Επομένως απαιτείται να μην κολλάει,να είναι απροβλημάτιστο και γρήγορο.Με ενδιαφέρει λιγότερο η κάμερα και δε με απασχολεί το design,το gps,το βάρος,η ποιότητα οθόνης,τα υλικά κατασκευής.Eπίσης δεν παίζω παιχνίδια. Υπάρχει λοιπόν τέτοια συσκευή;;Συγκεκριμένο budget δεν έχω προκαθορίσει. Σκεφτόμουν το Xiaomi Redmi Note 3 Pro 3/32 και το Xiaomi Mi4c 3/32 αλλά το πρώτο δεν είναι δοκιμασμένο ακόμα και η μπαταρία δεν ξέρω πόσο θα διαρκεί.Το Οukitel k10000 επίσης ειναι μία λύση αλλά μετά το 16άρι Note,έλεγα να πάω σε 32άρι τηλεφωνο...άσε που δε βλέπω να έχει αγοραστεί από μέλη του forum ώστε να έχουμε πληροφορίες για ταχύτητα και αυτονομία. Κάθε πρόταση δεκτή και πιο πολύ για δοκιμασμένες συσκευές που ξέρουμε ότι ανταποκρίνονται στις παραπάνω απαιτήσεις :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apz Δημ. February 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2016 Να υποθέσω ότι αποκλειεις εξαρχής τα windows phone? Όσο για την αυτονομια που λες ποια θα ήταν η ανεκτη για σενα? Γιατί πάνω από δύο μέρες με τη χρήση που θες δεν είμαι σίγουρος αν θα υπάρχει σε android. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostasw Δημ. February 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2016 Homtom ht6 μπαταρία τέρας και προς το παρόν δεν κολλάει πουθενά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telefoneri Δημ. February 14, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2016 ulefone power (16gb+sd card) Παράθεση ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
efkola Δημ. February 14, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2016 Το Ulefone power και το Ηοmtom HT6 δεν τα είχα υπόψιν...τα είδα λίγο τώρα και στο kimovill όπου έχουν καλές αξιολογήσεις.Έχουν δυνατές μπαταρίες όπως και τα δύο Oukitel αλλά όπως έγραψα και στο πρώτο μήνυμα,με ενδιαφέρει η πραγματική αυτονομία και λιγότερο oι αριθμοί!Καλά φαίνονται πάντως.Ξέρουμε πόσο κρατάει η μπαταρία τους και με τι χρήση; Αpz,δεν αποκλείω τα windows phones,έχεις κάτι να προτείνεις; :) Όσο για την αυτονομία,όσο το δυνατόν μεγαλύτερη!Θεωρείς ότι είναι ευκολότερο να τη βρω σε windows phone; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telefoneri Δημ. February 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2016 Το Ulefone power και το Ηοmtom HT6 δεν τα είχα υπόψιν...τα είδα λίγο τώρα και στο kimovill όπου έχουν καλές αξιολογήσεις.Έχουν δυνατές μπαταρίες όπως και τα δύο Oukitel αλλά όπως έγραψα και στο πρώτο μήνυμα,με ενδιαφέρει η πραγματική αυτονομία και λιγότερο oι αριθμοί!Καλά φαίνονται πάντως.Ξέρουμε πόσο κρατάει η μπαταρία τους και με τι χρήση; Αpz,δεν αποκλείω τα windows phones,έχεις κάτι να προτείνεις; :) Όσο για την αυτονομία,όσο το δυνατόν μεγαλύτερη!Θεωρείς ότι είναι ευκολότερο να τη βρω σε windows phone; διαβασε τα θεματα τους εδω στο φορουμ Παράθεση ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. February 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2016 διαβασε τα θεματα τους εδω στο φορουμ Lumia 640xl.Νομιζω ταιριαζει στις απαιτησεις του.Αλαγκαριστιο,13Mp καμερα με zeiss οπτικα.3.000mAh μπαταρια και 5,7 720p οθονη.Και θα παρει τα Windows 10. Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apz Δημ. February 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2016 Το Ulefone power και το Ηοmtom HT6 δεν τα είχα υπόψιν...τα είδα λίγο τώρα και στο kimovill όπου έχουν καλές αξιολογήσεις.Έχουν δυνατές μπαταρίες όπως και τα δύο Oukitel αλλά όπως έγραψα και στο πρώτο μήνυμα,με ενδιαφέρει η πραγματική αυτονομία και λιγότερο oι αριθμοί!Καλά φαίνονται πάντως.Ξέρουμε πόσο κρατάει η μπαταρία τους και με τι χρήση; Αpz,δεν αποκλείω τα windows phones,έχεις κάτι να προτείνεις; :) Όσο για την αυτονομία,όσο το δυνατόν μεγαλύτερη!Θεωρείς ότι είναι ευκολότερο να τη βρω σε windows phone; Lumia 640 xl κι από μένα.Τίμια πρόταση, αν είσαι διατεθειμένος για μικρο-υποχωρήσεις στο θέμα της ποικιλίας του app store. Επιπλέον υπάρχει και το δίκαρτο lumia 730 (8gb), το οποίο μπορεί να έχει λίγο μικρότερη διάσταση απ' αυτή που ζητάς, παίζει όμως να έχει μια από τις εντυπωσιακότερες οθόνες (τεχνολογία oled) σ' αυτά τα χρήματα.Επίσης η μπαταρία του είναι ικανή να σε βγάλει κανένα διήμερο χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Επί τη ευκαιρία, όντως, ποιος είναι αυτός ο Ιταλός;:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Evaggelos1 Δημ. February 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2016 Διαβαζοντας αυτα που ζητας, το μυαλο μου σε ενα πηγε απο οσα εχω δοκιμασει. LEAGOO Elite 5. Τα εχει ολα, ειναι πανεμορφο, ειναι αξιοπιστο και η τιμη του παρα πολυ καλη! Παράθεση Με εκτιμηση Ευαγγελος. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agrimis Δημ. February 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2016 να ριξω και εγω μια προταση..το εχω δουλεψει περιπου 10 μερες και σαν συσκευη δεν εχει κανενα θεμα.αυτονομια;;απο 9 εως 14 ωρες αναμμενη οθονη..ειναι νουμερα απιστευτα..καλη οθονη καλη ποιοτητα κλησης.cubot h1.δες το.η αυτονομια του θα σε καλυψει σιγουρα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. February 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2016 Lumia 640 xl κι από μένα.Τίμια πρόταση, αν είσαι διατεθειμένος για μικρο-υποχωρήσεις στο θέμα της ποικιλίας του app store. Επιπλέον υπάρχει και το δίκαρτο lumia 730 (8gb), το οποίο μπορεί να έχει λίγο μικρότερη διάσταση απ' αυτή που ζητάς, παίζει όμως να έχει μια από τις εντυπωσιακότερες οθόνες (τεχνολογία oled) σ' αυτά τα χρήματα.Επίσης η μπαταρία του είναι ικανή να σε βγάλει κανένα διήμερο χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Επί τη ευκαιρία, όντως, ποιος είναι αυτός ο Ιταλός;:lol: Ο Ιταλος ειναι ενας που βγαζει rom στο k3 note οι οποιες εχουνν GApps και βγαλμενα ολα τα κινεζικα. Το ιδιο κανει και σε αλλες συσκευες. Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
efkola Δημ. February 15, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2016 (edited) Είπαμε να με βοηθήσετε, όχι να με μπλέξετε περισσότερο...χαχα! Να λοιπόν που υπάρχουν κι άλλες συσκευές τις οποίες δεν είχα σκεφτεί!Το lumia 640xl που προτείνετε έχει καλή τιμή, τέλεια κάμερα (αυτό δε με πολυνοιάζει) αλλά το 1/8 ρε γ@μώτο όπως και το 1/16 στα άλλα που μου προτείνατε, δε με εμπνέουν ως specs.Άσε που για το 640 διαβάζω ότι η μπαταρία κάνει πολλές ώρες για να φορτίσει κ διαρκεί 1,5 ή το πολύ 2 μέρες.Θα μου πεις πόσο να διαρκεί με βαριά χρήση...δεν ξέρω...πάντως και το note 2 μου συνήθως μία μέρα(σκάρτη πολλές φορές) βγάζει.Έτσι μετράω την μπαταρία και όχι με ώρες αναμμένης οθόνης...συνήθως την ίδια περίπου χρήση που περιγράφω στο πρώτο post κάνω κάθε μέρα :) Μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν προτείνει το θηριάκι Oukitel...με 10.000 mah( ή το μικροτερο με τα 6000mah)λογικά δε θα έπρεπε να είναι από τα κορυφαία κ πιο περιζήτητα; Το cubot h1 πάντως καλό φαίνεται και είναι 2/16. Οι ΜΤΚ επεξεργαστές συγκρινόμενοι ας πούμε με έναν snapdragon, έχουν κάποιο χτυπητό μειονέκτημα; Edited February 15, 2016 by efkola Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agrimis Δημ. February 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2016 επειδη πανω κατω κανουμε ιδια χρηση θα σου πω οτι βγαζω ανετα 2 μερες συνδεμενος σε wifi με την φωτεινοτητα για αρκετες ωρες στο φουλ.το h1 βαζεις καρτες και εισαι ετοιμος.παναλφρο αντροιντ χωρις περιτες εφαρμογες και τρεχει πολυ καλα παρολο τον αδυναμο επεξεργαστη του.σε snapdragon ειναι αντιστοιχος του 41χ..ισως πιο δυνατος.οι mtk εχουν κακη παραδοση στο gps πρωσοπικα δεν χρησημοποιω και δεν ξερω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telefoneri Δημ. February 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2016 να ριξω και εγω μια προταση..το εχω δουλεψει περιπου 10 μερες και σαν συσκευη δεν εχει κανενα θεμα.αυτονομια;;απο 9 εως 14 ωρες αναμμενη οθονη..ειναι νουμερα απιστευτα..καλη οθονη καλη ποιοτητα κλησης.cubot h1.δες το.η αυτονομια του θα σε καλυψει σιγουρα η μπαταρια κανει βουτιες της ταξης του 20-30% οπως εχουν αναφερει αρκετοι χρηστες και δεν εχει tap to wake. κατα τα αλλα τιμιο vfm Παράθεση ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agrimis Δημ. February 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2016 κανοντας συγκεκριμενη χρηση ομως..επισης ενα μελος την μετρησε ψηφιακα και βρηκε να εχει 5000 mah.σχεδον οσα αναφερει ο κατασκευαστης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
efkola Δημ. February 16, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2016 Από όσα μέχρι στιγμής μου έχετε προτείνει + τα Xiaomi και το Oukitel που σκεφτόμουν εγώ, παρατηρώ ότι μόνο το Cubot h1 έχει αποσπώμενη μπαταρία,αν κάνω λάθος διορθώστε με. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει κριτήριο επιλογής για'μενα σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή. Telefoneri,εξήγησε αν μπορείς αυτή τη "βουτιά" που αναφέρεις και το tap to wake :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agrimis Δημ. February 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2016 tap to wake ειναι το χτυπημα στην οθονη γθα να αναψει η οθονη.χωρις την χρηση του κουμπιου ενεργοποιησης.για το θεμα μπαταριας ειναι 2 χρηστες του κινητου που αναφεραν το εξης.οταν κλεινουν το κινητο και το βαζουν να φορτισει δειχνει χαμηλοτερο ποσοστο απο αυτο που ειχε οταν το εκλεισαν.νομιζω οτι επειδη ειναι μεγαλη η μπαταρια τα κανει αυτα.παντως η χωρητικοτητα της ειναι αληθηνη και μετρημενη ψηφιακα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telefoneri Δημ. February 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2016 (edited) Από όσα μέχρι στιγμής μου έχετε προτείνει + τα Xiaomi και το Oukitel που σκεφτόμουν εγώ, παρατηρώ ότι μόνο το Cubot h1 έχει αποσπώμενη μπαταρία,αν κάνω λάθος διορθώστε με. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει κριτήριο επιλογής για'μενα σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή. Telefoneri,εξήγησε αν μπορείς αυτή τη "βουτιά" που αναφέρεις και το tap to wake :rolleyes: περι βουτιας: υπο προϋποθεσεις, αποτομα-συντομα χανει 20-30% μπαταριας (λαθος ενδειξη, calibration κτλ). διαβασε περισσοτερα στο θεμα του (απο σχολιο #342 και μετα). επισης ψαξε-δες τα θεματα ολων των κινητων που σε ενδιαφερουν. το tap-to-wake ειναι ενα screen gesture που κανεις με το δαχτυλο σου διπλο κλικ (ταπ) οπουδηποτε στην οθονη και αυτη ανοιγει (δηλαδη δε χρειαζεται να πατας το πλαϊνο ΟΝ). για καποιους ειναι αχρειαστο. για αλλους ειναι μεγαλη ευκολια. η μπαταρια του ulefone power δεν ειναι αφαιρουμενη. για αφαιρουμενη μπαταρια δες oukitel k4000 pro (μπαταρια 4600mah, , καταστημα $116) (αλλα νομιζω δεν εχει notification led = φωτακι ειδοποιησης χαμενων κλησεων-μηνυματων κτλ). Edited February 16, 2016 by telefoneri Παράθεση ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts