Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Υπομονή δύο εβδομάδες που θα παραλάβω κι εγώ το U11,αν με παίζετε δηλαδή!

Στάλθηκε από το HTC 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Φιλε petsali οι φωτο σου ειναι μετριότατες, απίστευτος θόρυβος στις βραδινές.. ενω μέχρι τωρα βλέπαμε το αντίθετο. Τι συμβαίνει αραγε;

Λοιπόν μιας και εισαι απο Θεσσαλονίκη, στειλε μου σε pm το κινητο σου να κανονίσουμε αμεσα συγκριτικο με το S8

τις φωτο θα τις τραβάει τρίτο άτομο ουδέτερο (johnyman25 ακούς;:p) και αυτός θα τις ανεβάσει μετα στο flickr

αντε για να τελειώνουμε με τους γρίφους..

Θελω ... blind test!!!

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

κοντρα ηλιος και πορτρετο απο αθηναιο καφετζη...

για πειτε μου την γνωμη σας οι παλαιοι...

35714095185_7c61211d58_c.jpgWP_20170704_005[1] by alek 1402, on Flickr35610623432_cc6b5b499a_c.jpgWP_20170707_10_14_36_Pro by alek 1402, on Flickr

@gtf4270

Το exposure mode πως το άλλαξες?

Δεν είναι αυτόματο?

Στάλθηκε από το Pixel XL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by nikpoth

Παιδιά το U11 για ποιον έχει δει συγκριτικά, το βράδυ κάνει έντονο overexposure στο αυτόματο, ψαχ'τε στο κανάλι του Jerome Ortega στο YouTube να δείτε ένα συγκριτικό που καταδεικνύει αυτό που σας λέω. Ανεβαίνει το iso στο θεό χωρίς λόγο. Σίγουρα λύνεται με software update, αλλιώς πειράζεις το slider του exposure όταν είσαι στο auto, και είσαι εντάξει. Αν ανοίξεις όμως και απλά κλικαρεις για φωτό, θα πάρεις overexposed αποτέλεσμα το βράδυ.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Παιδιά το U11 για ποιον έχει δει συγκριτικά, το βράδυ κάνει έντονο overexposure στο αυτόματο, ψαχ'τε στο κανάλι του Jerome Ortega στο YouTube να δείτε ένα συγκριτικό που καταδεικνύει αυτό που σας λέω. Ανεβαίνει το iso στο θεό χωρίς λόγο. Σίγουρα λύνεται με software update, αλλιώς πειράζεις το slider του exposure όταν είσαι στο auto, και είσαι εντάξει. Αν ανοίξεις όμως και απλά κλικαρεις για φωτό, θα πάρεις overexposed αποτέλεσμα το βράδυ.

Και το review του pocketnow ανέφερει το ίδιο θέμα αρκετά έντονα μάλιστα σε κάποιες συνθήκες.

Άρα ο ένας είναι full auto και ο άλλος πειράζει λίγο το slider στο exposure, πάλι όμως στο auto. Έχει αναφερθεί και στα φορουμ του U11 στο xda, θέλω να ελπίζω πως θα διορθωθεί με επερχόμενο update

Άρα ο ένας είναι full auto και ο άλλος πειράζει λίγο το slider στο exposure, πάλι όμως στο auto. Έχει αναφερθεί και στα φορουμ του U11 στο xda, θέλω να ελπίζω πως θα διορθωθεί με επερχόμενο update

Δεν νομιζω να διορθωθει γαιτι δεν ειναι προβλημα.

Απο τη στιγμη που υπαρχει στο αυτοματο slider για την εκθεση ολα ειναι μια χαρα.

Προβλημα θα ηταν εαν δεν υπηρχε.

Βλεπεις στην οθονη του κινητου σου πριν τραβηξεις αμα θα βγει η φωτο overexposed

Το ότι σου δίνει την επιλογή δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγαίνει από μόνο του overexposed ή underexposed. Πρέπει να είναι σε ένα νορμάλ επίπεδο. Εγω δεν έχω πρόβλημα γιατί πάντα το χρησιμοποιώ αυτό το slider, αλλά πολλοί δεν κάνουν ούτε αυτό.

Γενικα ειναι προτιμοτερο να υποεκθετει το αυτοματο παρα να υπερεκθετει. Η πιο σκοτεινη φωτιζεται με καποιο παραπανω θορυβο βεβαια. Η καμμενη ομως δεν σωζεται...

Σιγουρα διορθωνεται αλλα υπαρχουν φορες που ειναι τοσο στιγμιαιο αυτο που θες να βγαλεις που δεν εχεις την πολυτελεια να πειραξεις ρυθμισεις. Κανεις κλικ και ελπιζεις το auto να σταθηκε αξιοπρεπεστατα.

Htc 10 Auto

35753241522_bf3c2dc807_c.jpgIMAG2710 by Guardian, on Flickr

35753252072_6fc774e4ab_c.jpgIMAG2695 by Guardian, on Flickr

35083519674_a17a7fa3fb_c.jpgIMAG2684 by Guardian, on Flickr

35791562451_50b28e7f02_c.jpgIMAG2674 by Guardian, on Flickr

35923262835_70b1af01e2_c.jpgIMAG2668 by Guardian, on Flickr

35083459174_6bab6198ec_c.jpgIMAG2654 by Guardian, on Flickr

35534786490_94ab506100_c.jpgIMAG2647 by Guardian, on Flickr

35923053165_dc6f0350ec_c.jpgIMAG2645 by Guardian, on Flickr

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

πολυ ωραια συμμετρια και καδρο Βασιλη, ομορφο κοκκινο εβγαλε σε απειροελαχιστο φωτισμο.

Με iso64 δεν νομιζω να ειναι απειρελαχιστος ο φωτισμος.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Htc u11 auto...Μεσα σε Night pub με απειροελαχιστο φωτισμο

35536511210_3a2f8e1315_c.jpgIMAG0489 by xristos zerzis, on Flickr

τέλεια φωτο σε χαμηλό φωτισμό!!! πολυ καλο contrast!!! είμαι αναμεσα σε s8 κ u11 κ βλέπω το htc να βαράει σφαλιάρες πραγματικά!!!

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by scorpio3

IPhone 15 Pro 

Με iso64 δεν νομιζω να ειναι απειρελαχιστος ο φωτισμος.

Ο φωτισμός δεν είναι ούτε πολύς αλλά ούτε λίγος, είναι κανονικός, όσο πρέπει απλά είναι σημειακός με σποτ-προβολείς κάθετα στο έδαφος και χωρίς να διαχέεται ομοιόμορφα στο χώρο όπου μπορεί να οδηγήσει σε λευκά πολύ λευκά και σε σκοτεινά (π.χ. κάτω από την καρέκλα) αρκετά σκοτεινά δηλ. δυναμικό εύρος στα άκρα δηλ. η χαρά του B/W :p.

35411646270_b9592aef93_b.jpg2017-07-08_08-30-17 by V M, on Flickr

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

τέλεια φωτο σε χαμηλό φωτισμό!!! πολυ καλο contrast!!! είμαι αναμεσα σε s8 κ u11 κ βλέπω το htc να βαράει σφαλιάρες πραγματικά!!!

οπως βλεπεις και συ ο ιδιος φιλε μου το U11 Μοιραζει πονο απλα...δεν εχω να πω κατι αλλο.

Η φωτο μιλαει απο μονη της.

Ο φωτισμός δεν είναι ούτε πολύς αλλά ούτε λίγος, είναι κανονικός, όσο πρέπει απλά είναι σημειακός με σποτ-προβολείς κάθετα στο έδαφος και χωρίς να διαχέεται ομοιόμορφα στο χώρο όπου μπορεί να οδηγήσει σε λευκά πολύ λευκά και σε σκοτεινά (π.χ. κάτω από την καρέκλα) αρκετά σκοτεινά δηλ. δυναμικό εύρος στα άκρα δηλ. η χαρά του B/W :p.

35411646270_b9592aef93_b.jpg2017-07-08_08-30-17 by V M, on Flickr

Ναι, το φανταστηκα Βασιλη. Απλα απαντησα στο "απειροελαχιστο" που ειπε ο Μαριος.

Ωραια ληψη παντως!

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Htc u11 auto...Μεσα σε Night pub με απειροελαχιστο φωτισμο

35536511210_3a2f8e1315_c.jpgIMAG0489 by xristos zerzis, on Flickr

Ο φωτισμός δεν είναι ελάχιστος ίσα ίσα που μέτρησα καμιά 25-αριά φωτεινές πηγές μέσα στο κάδρο χωρίς να υπολογίσω καν το πάγκο μπροστά σου που είναι τίγκα στο φως και μάλιστα από τη μεριά που τραβας τη φωτογραφία. Γενικά είναι ένα κάδρο όπου πολλές μηχανές θα έδιναν άσχημα αποτελέσματα και η δική σου δυστυχώς δεν ξεφεύγει από το παρεάκι των υπολοίπων.

Θόρυβος, παντού από το ταβάνι, τους τοίχους, τις κολώνες, τον άνθρωπο αριστερά όπου από το κεφάλι, την μπλε μπλούζα, το χέρι που πληκτρολογεί -που φαίνεται μάλιστα σα να "εξαυλώνεται"- και όλα αυτά μαζί με τα ποτήρια, το πάγκο, τα τραπεζάκια να είναι όλα από το ίδιο υλικό-θόρυβο καμωμένα σα μην ήξερε η μηχανή τι να βάλει και τελικά έβαλε σε όλα το ίδιο. Ακόμα και η επιγραφή στην τζαμαρία "Memories of coffee" ενώ είναι σε ένα όμορφο λευκό χρώμα που θα βοηθούσε τον αισθητήρα να την αποδώσει σωστά φαίνεται ότι και εδώ δεν τσιγκουνεύτηκε το θόρυβο.

Φως, ειδικά στα ψηλά όπως στον πάγκο όπου τα ποτήρια έχασαν τη λεπτομέρεια και τη μορφή τους, τη βιτρίνα του μαγαζιού απέναντι από το μπαρ όπου φαίνεται ότι ζει στιγμές "αποκάλυψης" καθώς και σε όλα τα φωτιστικά σώματα το φως ξεχειλίζει και εξαφανίζει αρκετή πληροφορία.

Παραμόρφωση, βέβαια όλοι οι φακοί ακόμα και οι ποιο ακριβοί στα άκρα τους δείχνουν την αδυναμία τους γι’ αυτό φροντίζουμε τα πιο σημαντικά να τα στριμώχνουμε στο κέντρο αλλά εδώ βλέπω όπως σε μία άλλη που ανέβασες έντονη παραμόρφωση των ποτηριών κάτω αριστερά στο πάγκο. Δεν είναι τόσο ευρυγώνιος ο φακός για να το δικαιολογεί ούτε εσύ μόστραρες την κάμερα ακριβώς επάνω τους για να έχει κάποια βάση αυτή η παραμόρφωση.

Γενικά είναι μία φωτογραφία που δεν αναδεικνύει καμία αρετή της φωτογραφικής μηχανής και γρήγορα θα την ξεχάσουμε.

Φιλικά και φωτογραφικά πάντα ;).

Ο φωτισμός δεν είναι ελάχιστος ίσα ίσα που μέτρησα καμιά 25-αριά φωτεινές πηγές μέσα στο κάδρο χωρίς να υπολογίσω καν το πάγκο μπροστά σου που είναι τίγκα στο φως και μάλιστα από τη μεριά που τραβας τη φωτογραφία. Γενικά είναι ένα κάδρο όπου πολλές μηχανές θα έδιναν άσχημα αποτελέσματα και η δική σου δυστυχώς δεν ξεφεύγει από το παρεάκι των υπολοίπων.

Θόρυβος, παντού από το ταβάνι, τους τοίχους, τις κολώνες, τον άνθρωπο αριστερά όπου από το κεφάλι, την μπλε μπλούζα, το χέρι που πληκτρολογεί -που φαίνεται μάλιστα σα να "εξαυλώνεται"- και όλα αυτά μαζί με τα ποτήρια, το πάγκο, τα τραπεζάκια να είναι όλα από το ίδιο υλικό-θόρυβο καμωμένα σα μην ήξερε η μηχανή τι να βάλει και τελικά έβαλε σε όλα το ίδιο. Ακόμα και η επιγραφή στην τζαμαρία "Memories of coffee" ενώ είναι σε ένα όμορφο λευκό χρώμα που θα βοηθούσε τον αισθητήρα να την αποδώσει σωστά φαίνεται ότι και εδώ δεν τσιγκουνεύτηκε το θόρυβο.

Φως, ειδικά στα ψηλά όπως στον πάγκο όπου τα ποτήρια έχασαν τη λεπτομέρεια και τη μορφή τους, τη βιτρίνα του μαγαζιού απέναντι από το μπαρ όπου φαίνεται ότι ζει στιγμές "αποκάλυψης" καθώς και σε όλα τα φωτιστικά σώματα το φως ξεχειλίζει και εξαφανίζει αρκετή πληροφορία.

Παραμόρφωση, βέβαια όλοι οι φακοί ακόμα και οι ποιο ακριβοί στα άκρα τους δείχνουν την αδυναμία τους γι’ αυτό φροντίζουμε τα πιο σημαντικά να τα στριμώχνουμε στο κέντρο αλλά εδώ βλέπω όπως σε μία άλλη που ανέβασες έντονη παραμόρφωση των ποτηριών κάτω αριστερά στο πάγκο. Δεν είναι τόσο ευρυγώνιος ο φακός για να το δικαιολογεί ούτε εσύ μόστραρες την κάμερα ακριβώς επάνω τους για να έχει κάποια βάση αυτή η παραμόρφωση.

Γενικά είναι μία φωτογραφία που δεν αναδεικνύει καμία αρετή της φωτογραφικής μηχανής και γρήγορα θα την ξεχάσουμε.

Φιλικά και φωτογραφικά πάντα ;).

Περιεργο παντως...ο scorpio3 Πιο πανω εγραψε οτι προκειται "για μια τελεια φωτο σε χαμηλο φωτισμο".

Μια αποψη δηλαδη εκ διαμετρου αντιθετη με τη δικη σου...κι εγω μαλλο θα συμφωνησω μαζι του...

Περιεργο παντως...ο scorpio3 Πιο πανω εγραψε οτι προκειται "για μια τελεια φωτο σε χαμηλο φωτισμο".

Μια αποψη δηλαδη εκ διαμετρου αντιθετη με τη δικη σου...κι εγω μαλλο θα συμφωνησω μαζι του...

μεγάλο δίλημμα για την επιλογή πάντως λόγω σχεδίου απο htc μεριά που δεν μαρεσει κ πολύ σε αντίθεση με S8.... αν κ δεν εχω δει απο κοντά το U11 για να εχω μια πλήρης άποψη... στην φώτο πάντως τα πάει εκπληκτικα κ μπορεί ακομη καλύτερα με καποια updates

IPhone 15 Pro 

Παρακολουθώ το νήμα αρκετό καιρό χωρίς να γράφω.

Με τις λίγες γνώσεις που έχω θα ήθελα να πω κάποια πράγματα.

1) Με βάση τις φωτό που ανεβάζεται, το κινητό που θα έπαιρνα σήμερα είναι το HTC U11, ο λόγος απλός οι φωτογραφίες μου κάθονται καλύτερα στο μάτι.

Καί οι φωτογραφίες των άλλων κινητών που ανεβάζεται είναι πολύ ωραίες, αλλά περί ορέξεως ουδείς λόγος.

2) Αν έχεις πιάσει στα χέρια καλή Dslr με καλούς φακούς, βλέπεις πολύ διαφορετικά τις φωτογραφίες των κινητών, από κάποιον που δεν έχει πιάσει στα χέρια του Dslr.

3) Υπάρχουν δύο τρόποι να κρίνεις μία φωτογραφία, ο ένας είναι αισθητικά κι ό άλλος τεχνικά.

Η αισθητική μια φωτογραφίας είναι πάντα υποκειμενική, έχει να κάνει με τα μέσα σου, με το τι και πως σε αγγίζει κάτι... κι επειδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, συνήθως βλέπει στην ιδία φωτό και διαφορετικά πράγματα.

Τεχνικά τώρα υπάρχουν τα μέσα να αναλυθεί μια φωτογραφία ως προς την πιστότητα των χρωμάτων την ευκρίνεια την αντίθεση τον θόρυβο κλπ κλπ. Στην καθημερινότητα όμως λίγοι το κοιτάνε έτσι και ακόμα λιγότεροι έχουν τα μέσα και τον χρόνο ανάλυσης μια φωτογραφίας.

Οι περισσότεροι από μας μένουν στο αισθητικό και αυτή είναι η προσωπική μου άποψη

4) Η αποτύπωση μια φωτογραφίας εξαρτάται από τρία πράγματα τον φακό τον αισθητήρα και τους αλγόριθμους επεξεργασίας.

Όλα τα κινητά έχουν από κατασκευή μικρούς φακούς και μικρούς αισθητήρες, που σημαίνει πολύ φως που περνάει από μικρό άνοιγμα για να καταλήξει σε λίγη επιφάνεια.

Άρα το παιχνίδι παίζεται στους αλγόριθμους επεξεργασίας.

( Όχι δεν υποτιμώ την καθαρότητα των φακών και την ποιότητα των αισθητήρων αλλά στα κινητά το μέγεθος τους είναι μικρό και αυτό από μόνο του είναι αρκετά έως πολύ δεσμευτικό)

5) Το θέμα στη φωτογραφία ήταν είναι και θα είναι τι θέλεις να δείξεις απ τη μια η τι θέλεις να αποτυπώσεις απ την άλλη. Στο πρώτο εντελώς χοντρικά λες κοίτα πχ πόσο ωραία είναι η παραλία που πήγαμε για μπάνιο. Στο δεύτερο λες κοίτα τη σε μεγέθυνση να δεις πόσο καθαρά φαίνονται οι κόκκοι της άμμου.

6) Χωρίς ρύθμιση διαφράγματος και παίζοντας μόνο με το Iso όλα τα κινητά έχουν ένα πολύ σημαντικό μείον.

Δεν λέω τίποτε άλλο γι αυτό.

Για μένα που δεν έχω Dslr, η φωτογραφική είναι το πιο σημαντικό σε ένα κινητό, όλα τα άλλα λίγο πολύ τα κάνουν καλά, πολλά πολλά κινητά.. Κι επειδή πλέον υπάρχουν αρκετά κινητά που βγάζουν καλές φωτογραφίες διάλεξα αυτό που στο δικό μου μάτι οι φωτογραφίες του μου αρέσουν περισσότερο.

Τιπ

Ακόμη και σε τρίποδο στο ίδιο σημείο αν ένα φακός είναι λιγότερο η περισσότερο ευρυγώνιος από τον άλλο αλλάζει και η φωτομέτρηση.

Αρα και διαφορετικό αποτέλεσμα μιας κι αισθητήρας δέχεται διαφορετικό φως...

Το Πόσο σταθερό χέρι έχετε παίζει σημαντικό ρόλο, εγώ που δεν έχω και πολύ τραβάω δυο και τρείς η και περισσότερες φορές το ίδιο κάδρο για να πετύχω το αποτέλεσμα που θέλω. ( όχι απαραίτητα το σωστό αλλά αυτό που σε μένα αρέσει)

Παίζοντας με το white balance πριν τραβήξεις την φωτογραφία μαθαίνεις πολλά για την φωτογραφική σου μηχανή.

Το ίδιο συμβαίνει με την υπό η την υπέρ έκθεση

Δοκιμάστε να βγάλετε φωτογραφίες πορτραίτο (όχι σε έντονο, μα με επαρκή φωτισμό) σε αγαπημένου σας ανθρώπους (που καθημερινά βλέπετε).

Το μυαλό θυμάται πολύ καλά τ αγαπημένα πρόσωπα.

Όσο πιο κοντά αποτυπώνει η φωτογραφία, αυτό που εσείς βλέπεται ζωντανά, τόσο το καλύτερο...

Τέλος είναι γνωστό πως... αλλοιώς φαίνεται η φωτογραφία στο κινητό σας, αλλοιώς στον υπολογιστή σας, αλλοιώς στο κινητό του φίλου σας κι αλλοιώς στον υπολογιστή του φίλου σας.

Αν λοιπόν το αισθητικό αποτέλεσμα των φωτογραφιών που τραβάει το κινητό σας , σας αρέσει... μην το αλλάξετε...

Αν πάλι δεν σας αρέσει... καλό ψάξιμο...

Υ.Γ. Εσείς που και γνώσεις έχετε και χρόνο και τα μέσα να αναλύεται μια φωτογραφία από κάθε άποψη τα κινητά θα σας ικανοποιήσουν μόνο κάτω από ορισμένες συνθήκες. Η τελειότητα είναι πολύ ακριβή υπόθεση. Γιατί είναι άλλο να τραβάς με πενηντάρι φακό f/1.4 σε full frame sensor (36mm x24mm με συνολικό εμβαδόν 864mm) και άλλο με τον φακό f/2.0 του κινητού σε αισθητήρα 1/2.5 (5.76 x 4.29 με συνολικό εμβαδόν 25mm) όπως και να το κάνουμε έχει διαφορά.

Ευχαριστώ... για την υπομονή σας. !!

https://en.wikipedia.org/wiki/Full-frame_digital_SLR (δεξιά στο διάγραμμα φαίνεται το μέγεθος των αισθητήρων μαντέψτε το μέγεθος του αισθητήρα που έχει τ κινητό σας σε σχέση με τον πάνω πάνω :p )

Edited by stardrive
Προστέθηκαν link

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ...

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...