Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

@aptaliko thanks!!! Το όλο τολμημα είναι όντως ότι βγήκε δίχως τριποδακι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.... @paok μετρημένα κουκιά 3 λεπτά στο παιδικό πρόγραμμα photoescape. .. τα κινητά έχουν εξελιχθεί όμως προτιμώ slr με prime φακούς περπατηματα σε κάνουν καλύτερο φωτογράφο ένας 50αρης prime στα 1.8 f δεν χρειάζεται το 1.4 υπερβολή και πολλά λεφτά. ... και γυρνάς τον κόσμο όλο
Konakis.

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν και δεν πολύ βγάζω με κινητά φωτογραφίες και αφού το είχα μαζί είδα κεραυνούς στην θάλασσα και είπα να δοκιμάσω .Η αίσθηση σιγουριάς του αδιάβροχου σίγουρα σε κάνει πιο αποφασιστικό....S7 edge : 10 secs shutter speed ,asa 80 στο χέρι πάνω σε βράχο δίχως τρίποδο!

20160910_204000.jpgimage uploading site

Έγραψες Γιώργο απίστευτη!!!

Καταπληκτική φώτο! Μπράβο φίλε μου

Sent from my awesome titan LG G5

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Να είστε καλά παιδιά. .Το επίπεδο είναι ανεβασμένο εδώ ανεβαίνουν κατ επανάληψη πολλές θαυμάσιες φωτογραφίες από αρκετά μέλη ....το κέφι μας να κάνουμε ;)
Konakis.

Να είστε καλά παιδιά. .Το επίπεδο είναι ανεβασμένο εδώ ανεβαίνουν κατ επανάληψη πολλές θαυμάσιες φωτογραφίες από αρκετά μέλη ....το κέφι μας να κάνουμε ;)

Δε μπορείς να τη βάλεις σε Flickr? ;)

konakis:p

Γιωργο εσυ θες και Μπραβο και απο μενα?:lol: Φερε το s7 γρηγορα στην Στυλιδα....και παρε πισω το G4:p

Περα απο την πλακα ΕΥΓΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ!!!

Εκει κοντα σε σενα ειναι αυτην τραβηγμενη?

Οσο μεγαλωνω μαθαινω.......!!!

Lumia 950

Γιορτές παλιάς πόλης Ξάνθης

Auto με -1 την έκθεση

29301376510_87c789eee7_b.jpgWP_20160910_21_19_26_Pro by Angel Os, on Flickr

29591630535_ca5b474055_b.jpgWP_20160910_21_24_38_Pro by Angel Os, on Flickr

29481906332_bf1fc55da5_b.jpgWP_20160910_21_26_28_Pro by Angel Os, on Flickr

Δεν ανεβάζω κάθε μέρα για να λες ότι σε κουράζω...

Σορρυ φιλε μου, δεν αναφερομουνα προσωπικα σε εσενα! Μα καθολου.

:)

Γενικη ηταν η αναφορα... Οταν εχουμε φωτο επαναλοαμβανομενες απλα και μονο για να (απο)δειξουμε την δυνατοτητα της καμερας. Διχως να ενδιαφερει καν το αντικειμενο και θεμα της φωτογραφιας.

πχ τι με νοιαζει τωρα αν ο κονακις εκανε λιγο εντιτ στο ..παιδικο προγραμμα για 1 λεπτο

Το αποτελεσμα ειναι συναρπαστικο.

Edited by Michael22

Πολύ ωραία. Η Microsoft camera θα την έβγαζε ίδια?

Δεν νομιζω...ο developer της Proshot εχει κανει φοβερη δουλεια.

... πχ τι με νοιαζει τωρα αν ο κονακις εκανε λιγο εντιτ στο ..παιδικο προγραμμα για 1 λεπτο

Ελα ντε λες και τα λογισμικα των τηλεφωνων λιγα κανουν με τα HDR, τις ληψεις μακρας διαρκειας και τα φωτα των αυτοκινητων, προγραμματα για τον εναστρο ουρανο κ.λ.π.

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Σορρυ φιλε μου, δεν αναφερομουνα προσωπικα σε εσενα! Μα καθολου.

:)

Γενικη ηταν η αναφορα... Οταν εχουμε φωτο επαναλοαμβανομενες απλα και μονο για να (απο)δειξουμε την δυνατοτητα της καμερας. Διχως να ενδιαφερει καν το αντικειμενο και θεμα της φωτογραφιας.

πχ τι με νοιαζει τωρα αν ο κονακις εκανε λιγο εντιτ στο ..παιδικο προγραμμα για 1 λεπτο

Αρχικά περιμένουμε και τις δικές σου φώτο (ζητώ συγνώμη αν έχεις βάλει ήδη)

Επίσης έχει συζητηθεί πολλάκις πως το θέμα εδώ δεν παρουσιάζει τις καλύτερες φωτογραφίες με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά τις δυνατότητες της εκάστοτε κάμερας. Άρα δεν μπορεί ο καθένας να αλλάζει περιβάλλοντα για να ικανοποιεί τον οποιαδήποτε αλλά με βάση

ο, τι διαθέτει προσπαθεί να καταδειξει τις δυνατότητες της κάμερας του

Και επειδη είναι το μοναδικό θέμα βάζουμε και τις λεγόμενες πιο καλλιτεχνικες φώτο

Εξαιρετική η φωτογραφία του Κονακης και έξυπνο να το ακουμπήσει στον βράχο. Θα έλεγα μια από τις καλύτερες που έχουν παρουσιαστεί εδώ.

Δεν ξέρω γιατί αγχώνεστε με την επεξεργασία. Στα smartphones έτσι κι αλλιώς και με manual ρυθμίσεις γίνεται φουλ επεξεργασία από το software. Ακόμα και με εφαρμογές τρίτων.

Από εκεί και πέρα μια κακή φωτογραφία όσο και αν την επεξεργαστείς θα παραμείνει κακή.

Την καλή μπορείς να την κάνεις καλύτερη αξιοποιώντας όμως την βάση.

Πλέον υπάρχουν εφαρμογές σαν το snapSeed που κάνουν τα πάντα.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Εξαιρετική η φωτογραφία του Κονακης και έξυπνο να το ακουμπήσει στον βράχο. Θα έλεγα μια από τις καλύτερες που έχουν παρουσιαστεί εδώ.

Δεν ξέρω γιατί αγχώνεστε με την επεξεργασία. Στα smartphones έτσι κι αλλιώς και με manual ρυθμίσεις γίνεται φουλ επεξεργασία από το software. Ακόμα και με εφαρμογές τρίτων.

Από εκεί και πέρα μια κακή φωτογραφία όσο και αν την επεξεργαστείς θα παραμείνει κακή.

Την καλή μπορείς να την κάνεις καλύτερη αξιοποιώντας όμως την βάση.

Πλέον υπάρχουν εφαρμογές σαν το snapSeed που κάνουν τα πάντα.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

+1.000 είναι κρίμα με μερικές πινελιές να μην δώσεις μια ώθηση άντε και "έκρηξη" εφόσον έχει να δώσει η φώτο ;)

ουσιαστικά γι'αυτό τραβώ ως επί το πλείστον με slr που είναι πιο flat και την προσαρμόζει στα μέτρα του ο κάθε φωτογράφος.

Εδώ θα πρέπει να τονίσω πως έμεινα έκπληκτος από το αποτέλεσμα της φωτογραφίας εξαρχής όπως βγήκε το οποίο δείχνει τό πόσο εξελιγμένο είναι το λογισμικό του s7 όσον αφορά την κάμερα σε συνδυασμό με τον ελαχιστότατο θόρυβο (βλ. 80 iso) και άρα ναι τα μεγαλύτερα mpixels κάνουν δουλειά. Η επεξεργασία ήταν υπόθεση ολίγων λεπτών όπως ανέφερα...εμβάθυνση,αντίθεση ουσιαστικά απείραχτες ,ελαφριά αποθορυβοποίηση σε ένα ποσοστό της τάξης του 25% και πάπαλα ...απλα εντυπωσιασμένος από το λογισμικό.Λογικά πιθανόν να υπάρχουν και καλύτερες υλοποιήσεις σε επίπεδο κάμερας (βλ. Nokia) για πολλούς ,όπως επίσης πίστευα πως στο manual mode το g4 ήταν καλύτερο ,αλλά σε τέτοια έκθεση μετά από χρήση 7 μηνών (όχι όμως με πολλές φωτογραφίες μιας και όπως ανέφερα τραβώ νυχτερινές κυρίως με slr & καλές compact Rx 100, Olympus XZ-2 άρα με κινητό σπανίως) διαπιστώνω πως το ois του samsung είναι απλά εξωπραγματικό!Σε συνδυασμό πως το κινητό είναι αδιάβροχο και δεν ανεβάζει καν θερμοκρασία (έμεινα άφωνος...πρέπει να έβγαλα πάνω από 20 photos των δέκα δευτερολέπτων και αυτό ήταν κρύο!! :wacko: ,υπάρχει άλλη μια φοβερή επίσης θα έλεγα στον ορίζοντα της θάλασσας δίχως καθόλου στεριά) καθιστούν την συσκευή must have μαζί σου και capture everything οποιαδήποτε στιγμή (το ατού των Mobiles :) .

Και μια τελευταία διευκρίνηση...το δικό μου edge φέρει τον Isocell σένσορα της Samsung και όχι της Sony.Για λεπτομέρειες εδώ ,απλά εκ του αποτελέσματος όντως δείχνει να έχει εξαιρετική αποτύπωση (για τα γούστα μου πάντως) συνεπώς goo job Isocell. :)

http://www.androidauthority.com/galaxy-s7-isocell-vs-sony-sensor-camera-680266/

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια ,συνεχίστε να βομβαρδίζετε με φοβερές φωτό και απολαύστε αυτό που κάνετε και τις στιγμές σας.

Να πω επίσης πως είμαι ολίγον τι μοναχικός και δεν έχω λογ/μό στο flickr ούτε στο 500px για κάποιους που ζήτησαν να βάλω εκεί την φώτο όπως επίσης ζητώ συγνώμη αν έβαλα την φωτό σε λάθος νήμα ,μιας και δεν έχω την παραμικρή διάθεση να έλθω σε αντιπαράθεση (εννοείται καλοπροαίρετη) ....απλά το έβαλα εδώ διότι πιστεύω ότι μπορεί να δείξει ένα κινητό τις εξελιγμένες πια σημερινές δυνατότητες του.

@vasilis_hd2 ....φίλε μου :) ναι κάτω από το σπίτι μου είναι έλα να τα πούμε από κοντά ;)

Konakis.

Αρχικά περιμένουμε και τις δικές σου φώτο (ζητώ συγνώμη αν έχεις βάλει ήδη)

Επίσης έχει συζητηθεί πολλάκις πως το θέμα εδώ δεν παρουσιάζει τις καλύτερες φωτογραφίες με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά τις δυνατότητες της εκάστοτε κάμερας. Άρα δεν μπορεί ο καθένας να αλλάζει περιβάλλοντα για να ικανοποιεί τον οποιαδήποτε αλλά με βάση

ο, τι διαθέτει προσπαθεί να καταδειξει τις δυνατότητες της κάμερας του

Και επειδη είναι το μοναδικό θέμα βάζουμε και τις λεγόμενες πιο καλλιτεχνικες φώτο

+1 από μένα.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ελα ντε λες και τα λογισμικα των τηλεφωνων λιγα κανουν με τα HDR, τις ληψεις μακρας διαρκειας και τα φωτα των αυτοκινητων, προγραμματα για τον εναστρο ουρανο κ.λ.π.

Σωστά αλλά όλα τα παραπάνω τα κάνει η συσκευή άρα δεν ξεφεύγουμε από τον τίτλο του νήματος αφού και το software είναι μέρος της.....

Εννοείται ότι η φωτογραφία του φίλου είναι σούπερ (την κατέβασα ήδη w/p) αλλά είναι κάπως off. Επίσης μου θύμισε τη περίπτωση μιας άλλης υπέροχης που ανέβηκε και έφαγε κράξιμο (οι μαζεμένοι κεραυνοί στα Γιάννενα). Βέβαια εκείνη είχε κι άλλα "θέματα".

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

+1.000 είναι κρίμα με μερικές πινελιές να μην δώσεις μια ώθηση άντε και "έκρηξη" εφόσον έχει να δώσει η φώτο ;)

ουσιαστικά γι'αυτό τραβώ ως επί το πλείστον με slr που είναι πιο flat και την προσαρμόζει στα μέτρα του ο κάθε φωτογράφος.

Εδώ θα πρέπει να τονίσω πως έμεινα έκπληκτος από το αποτέλεσμα της φωτογραφίας εξαρχής όπως βγήκε το οποίο δείχνει τό πόσο εξελιγμένο είναι το λογισμικό του s7 όσον αφορά την κάμερα σε συνδυασμό με τον ελαχιστότατο θόρυβο (βλ. 80 iso) και άρα ναι τα μεγαλύτερα mpixels κάνουν δουλειά. Η επεξεργασία ήταν υπόθεση ολίγων λεπτών όπως ανέφερα...εμβάθυνση,αντίθεση ουσιαστικά απείραχτες ,ελαφριά αποθορυβοποίηση σε ένα ποσοστό της τάξης του 25% και πάπαλα ...απλα εντυπωσιασμένος από το λογισμικό.

Απολυτα συμφωνος ;)

Με ολο τον ειλικρινη σεβασμο σε οποιον δεν εχει την ιδια ακριβως γνωμη..

Υγ δεν χρησιμοποιω ιδιαιτερα , ως τωρα, τα κινητα μου για καλες φωτο (slr). Παντα για επικοινωνια κι ιντερνετ. Και ποτε δεν ειχα κινητα κατηγοριας Samsung edge (αν και με τα λογια του κονακις απο πανω .. το ψιλοσκεφτομαι :cool: )

Βρίσκω κι εγώ την ευκαιρία τώρα που "κάμπτονται" λίγο οι κανόνες, να προσθέσω κι εγώ ένα πείραμα που έκανα πρόσφατα.

Δοκίμασα τις οδηγίες από

, για να δοκιμάσω να πετύχω το long exposure effect.

28975096494_5ff44e5014_c.jpgLong exposure effect by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

Ουσιαστικά η φωτογραφία είναι συνδυασμός 30 φωτογραφιών με mean stacking των layers στο Photoshop. Δεν έχω πειράξει τα χρώματα.

Και για να είμαι και on topic, ορίστε και μια από τις original 30 του burst mode:

29310787910_a769092031_c.jpg2016-08-26 17.08.14-1 by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

Και εδώ οι υπόλοιπες:

Long Exposure Effect

Edited by x_vagos_x

Προσωπικά επειδή παρακολουθώ το θέμα καθαρά από ενδιαφέρον αφού δεν έχω τους πόρους να αγοράσω κάποια από τις τοπ συσκευές θα προτιμούσα οι φωτό που παρουσιάζονται να μην έχουν υποστεί καμία απολύτως επεξεργασία.

Έτσι αν κάποια στιγμή μου πέσει το τζόκερ (να βρω μία αξιοπρεπή δουλειά εννοώ) θα έχω ένα μέτρο σύγκρισης. Πχ ακόμα και ή χρήση τριποδου μου φαίνεται παρέμβαση αφού σε κανονικές συνθήκες το μεγαλύτερο ποσοστό δεν θα το κουβαλάει μαζί του και θα βλέπουμε σε ποιες κάμερες δουλεύει το OIS σωστά.

Γενικά θα έπρεπε ή να μπουν στάνταρ κανόνες χρήσης (καμία επεξεργασία εκτός των αλγορίθμων των stock εφαρμογών όπως HDR ,HDR+, μη χρήση τριποδου) κτλ ή να φτιαχτεί ξεχωριστό τοπικ που θα λέει οι φωτογραφίες μας και ο καθένας θα μπορεί να ανεβάζει ότι θέλει καλλιτεχνικές,επεξεργασμενες κτλ

Από τη στιγμή που υπάρχει manual το τρίποδο είναι απαραίτητο αξεσουάρ. Ειναι μέρος των ικανοτήτων ενός κινητού. (το manual και η νυχτερινή φωτογραφία)

Τη φωτογραφία με τον κεραυνό δεν την είδα σε PC αλλα φαίνεται εντυπωσιακή. Εύγε....

Για την θεματολογία βέβαια του νήματος θα ήταν καλό να υπάρχει και η πρωτότυπη.

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Από τη στιγμή που υπάρχει manual το τρίποδο είναι απαραίτητο αξεσουάρ. Ειναι μέρος των ικανοτήτων ενός κινητού. (το manual και η νυχτερινή φωτογραφία)

Τη φωτογραφία με τον κεραυνό δεν την είδα σε PC αλλα φαίνεται εντυπωσιακή. Εύγε....

Για την θεματολογία βέβαια του νήματος θα ήταν καλό να υπάρχει και η πρωτότυπη.

Διαφωνω περί τριποδου. Είναι μεγάλη κουβέντα γιατί δεν ξέρεις που μπορεί να καταλήξει. Πχ εγώ έχω ένα ταπεινό Redmi note 3 pro που με τη Google camera τραβάει 4k βίντεο. Αν βγω στο δρόμο και τραβηξω το τελικό αποτέλεσμα θα σου προκαλέσει ζάλη και θα θες δραμαμινες. Αν αγοράσω το osmo mobile της DJI και ξανά τραβηξω θα νομίζεις ότι βλέπεις υπερπαραγωγή . Δεν θα είναι όμως ή πραγματικότητα. Ομοίως και σε φωτογραφίες θα τραβάω σε 10 μποφόρ στο φουγάρο του Κνωσος Παλας και θα νομίζεις ότι ειμουν τσιμεντομενος στη θέση μου.

Εφόσον κρίνουμε τις δυνατότητες των συσκευών όπως είναι και ο τίτλος του τοπικ τότε δεν πρέπει να έχουν καμία εξωγενή βοήθεια είτε σε ευστάθεια είτε σε επεξεργασία. Αλλιώς να αλλάξει όνομα το τοπικ και να λέει πως μπορώ να βγάλω καλές φωτογραφίες με κινητό και όχι πιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by geomos

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...