Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

και ρωταω εγω τωρα...μπορει να αμφισβητησεις καποιος οτι το 950 εχει την καλυτερη λεπτομερεια στον κοσμο?

Ωραια λεπτομερεια δεν λεω αλλα νομιζω εχει αρκετο sharpening..!

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Ηtc u11 hdr

35046979160_2cd9262b11_c.jpgIMAG0278 by xristos zerzis, on Flickr

Ωραία φωτογραφία! Και η κυρία εκεί μοιάζει πάρα πολύ εμφανισιακά με μια θεία μου (όσο μπορώ να δω με ζουμ)

Μπράβο!

και ρωταω εγω τωρα...μπορει να αμφισβητησεις καποιος οτι το 950 εχει την καλυτερη λεπτομερεια στον κοσμο?

Ναι.

Eιναι Oversharpened.

Σε καποιες φωτο ισως ειναι θεμιτο, αλλα σε busy σκηνες, κανει κακο.

Αν ηθελα να κρατησω την παραπανω φωτο, απλα θα εφτιαχνα μονος μου το RAW αρχειο.

Άντε πάλι με το hdr+ . Όπως όλες οι κάμερες έτσι και τα nexus έχουν τα προτερήματα τους αλλά και αρνητικά τους. Εδω σε μηχανές χιλιάδων ευρώ και έχεις θετικά ή αρνητικα. Στα κινητακια δεν θα είχαμε; Τώρα το αν δεν τα βλεπετε καν τα αρνητικά σημαίνει ότι απλα σας αρέσει το hdr effect που έχει, κάτι που φυσικά δεν είναι κακό. Όλοι μας έχουμε τις προτιμήσεις μας. :)

Κάτι όμως που έχει δίκιο ο Νίκος είναι το shutter lag. Σε μέτριο προς χαμηλό φωτισμό μια παραπάνω καθυστέρηση την ειχε. Και το είχα μεχρι πριν λίγους μήνες το κινητό (nexus 5x). Οπότε για γρήγορες φωτογραφιες δεν με βόλευε ιδιαίτερα. Είχα χάσει αρκετές στιγμές. Από την άλλη έχει αρκετά λιγότερο motion blur από αλλά κινητά οπότε και στα πρόσωπα ξεχωρίζει.

Κατά τα άλλα δεν βρίσκω λόγο να λέμε ότι το δικό μου είναι το καλύτερο. Προσωπικά προτιμώ να λέω "το δικό μου είναι το προτιμότερο για αυτά που θέλω".

Edited by Antretng

Άντε πάλι με το hdr+ . Όπως όλες οι κάμερες έτσι και τα nexus έχουν τα προτερήματα τους αλλά και αρνητικά τους. Εδω σε μηχανές χιλιάδων ευρώ και έχεις θετικά ή αρνητικα. Στα κινητακια δεν θα είχαμε; Τώρα το αν δεν τα βλεπετε καν τα αρνητικά σημαίνει ότι απλα σας αρέσει το hdr effect που έχει κάτι που φυσικά δεν είναι κακό. Όλοι μας έχουμε τις προτιμήσεις μας. :)

Κάτι όμως που έχει δίκιο ο Νίκος είναι το shutter lag. Σε χαμηλό φωτισμό μια παραπάνω καθυστέρηση την ειχε. Και το είχα μεχρι πριν λίγους μήνες το κινητό (nexus 5x). Οπότε για γρήγορες φωτογραφιες δεν με βόλευε ιδιαίτερα. Είχα χάσει αρκετές στιγμές. Από την άλλη έχει αρκετά λιγότερο motion blur από αλλά κινητά οπότε και στα πρόσωπα ξεχωρίζει.

Κατά τα άλλα δεν βρίσκω λόγο να λέμε ότι το δικό μου είναι το καλύτερο. Προσωπικά προτιμώ να λέω "το δικό μου είναι το προτιμότερο για αυτά που θέλω".

Εγω και τη μερα εβλεπα shutter lag, στο βιντεακι που παρεθεσα φαινεται ξεκαθαρα.

Απλα το βραδυ ισως ειναι ακομα πιο εντονο γιατι καθυστερει περαιτερω να κανει και focus???

Λογικα ναι, θα το έκανε ακόμα πιο έντονο το focus και για αυτό το πρόσεξα τοτε. Το είχα μόνο 2 ββδομάδες οποτε δεν το πολύ πρόσεξα τη μερα. Το βιντεάκι πάντως δεν το είδα, απλά έγραψα την εμπειρία μου.

Λογικα ναι, θα το έκανε ακόμα πιο έντονο το focus και για αυτό το πρόσεξα τοτε. Το είχα μόνο 2 ββδομάδες οποτε δεν το πολύ πρόσεξα τη μερα. Το βιντεάκι πάντως δεν το είδα, απλά έγραψα την εμπειρία μου.

Στο βιντεο φαινεται ξεκαθαρα η διαφορα, να το δεις οταν εχεις χρονο.

Eγω ξερω τι ειδα με τα ματια μου. Εσυ μπορει να μην καταλαβαινεις καν τι λεω.

για να εχουν βγαλει zero shutter lag mod για το 6p, μαλλον κατι λαθος θα εχει, δεν συμφωνεις;

edit

να που φαινεται και στο παρακατω βιντεο η τεραστια διαφορα

Τες πα, δεν εχει και νοημα. Ας μην το συνεχισουμε

Ρε συ Ελληνικά δεν μιλάω???

Σου λέω εγώ δεν βλέπω κανένα lag της βγάζει πολύ γρήγορα της φωτογραφίες!!!έχει μια μικρή καθυστέρηση όταν το έχεις στο hdr+ και λίγο πριν την φωτογραφία αλλά και μετά!!!αλλά πιο κινητό δεν έχει με hdr??

Και φίλε καταλαβαίνω πολύ καλά και δεν γουστάρω να μου λες ότι εγώ δεν καταλαβαίνω καν οκ!!!

Από την άλλη εσύ δεν ήσουνα αυτός που μας είχες πρήξει όλους εδώ ξανά και ξανά ότι το s8 έχει 100% ίδιο hardware με το s7????? Οπότε το ποιος δεν ξέρει και λεει πράγματα??

Και το λέω και το άλλο μπορεί να είχε το πρόβλημα που λες αλλά δεν το βλέπω άλλο !!εγώ τα παιδιά μου τα βγάζω για πλάκα σε εσωτερικό χώρο χωρίς καθυστέρηση!!!

Σου λέω εγώ δεν βλέπω κανένα lag της βγάζει πολύ γρήγορα της φωτογραφίες!!!έχει μια μικρή καθυστέρηση όταν το έχεις στο hdr+ και λίγο πριν την φωτογραφία αλλά και μετά!!!αλλά πιο κινητό δεν έχει με hdr??

Και φίλε καταλαβαίνω πολύ καλά και δεν γουστάρω να μου λες ότι εγώ δεν καταλαβαίνω καν οκ!!!

Από την άλλη εσύ δεν ήσουνα αυτός που μας είχες πρήξει όλους εδώ ξανά και ξανά ότι το s8 έχει 100% ίδιο hardware με το s7????? Οπότε το ποιος δεν ξέρει και λεει πράγματα??

Και το λέω και το άλλο μπορεί να είχε το πρόβλημα που λες αλλά δεν το βλέπω άλλο !!εγώ τα παιδιά μου τα βγάζω για πλάκα σε εσωτερικό χώρο χωρίς καθυστέρηση!!!

Το πιο πιθανό είναι να κρίνει ο νικρις με παλαιότερη έκδοση, όταν και το είχε το κινητό, και εσύ Μάνθο πολύ σωστά κρίνεις με αυτό που έχεις στα χέρια σου. Στις 2 τελευταίες νομίζω εκδόσεις έχει γίνει μεγάλη βελτίωση στο lag ακόμα και στην μαμά εφαρμογή, πράγμα που ο νικρις δεν το αντιλαμβάνεται γιατί απλά δεν έχει πλέον το κινητό. Ελπίζω να σας ξεμπέρδεψα λίγο :D

Edited by than0s7

Κώστα (xzft5444) με τις ως τώρα εντυπώσεις το U11 ή το 950 (ή άλλο) allaround είναι πιο καλό?

Στο θέμα της κάμερας πάντα...

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

δε βλεπω shutter lag λεει, αλλα "μια μικρη καθυστερηση" λιγο πριν την φωτογραφια. :lol:

Στο βιντεο φαινεται 100% το shutter lag ("μια μικρη καθυστερηση"), και ειναι απο τον Νοεμβρη του 16', 14 μηνες μετα την κυκλοφορια

Το φτιαξανε μετα; Ενα χρονο και κατι μετα την κυκλοφορια;

Δεν νομιζω.

Το πιο πιθανό είναι να κρίνει ο νικρις με παλαιότερη έκδοση, όταν και το είχε το κινητό, και εσύ Μάνθο πολύ σωστά κρίνεις με αυτό που έχεις στα χέρια σου. Στις 2 τελευταίες νομίζω εκδόσεις έχει γίνει μεγάλη βελτίωση στο lag ακόμα και στην μαμά εφαρμογή, πράγμα που ο νικρις δεν το αντιλαμβάνεται γιατί απλά δεν έχει πλέον το κινητό. Ελπίζω να σας ξεμπέρδεψα λίγο :D

δε βλεπω shutter lag λεει, αλλα "μια μικρη καθυστερηση" λιγο πριν την φωτογραφια. :lol:

Στο βιντεο φαινεται 100% το shutter lag ("μια μικρη καθυστερηση"), και ειναι απο τον Νοεμβρη του 16', 14 μηνες μετα την κυκλοφορια

Το φτιαξανε μετα; Ενα χρονο και κατι μετα την κυκλοφορια;

Δεν νομιζω.

Φίλε εσένα ένα πράγμα Έχω να σου πω ότι το s8 έχει 100% ίδιο hardware στην κάμερα με το s7 !!!!!:lol::lol:

Και όσο για την καθυστέρηση σου το γράφω ξεκάθαρα νομίζω!!!! Όταν έχεις ενεργοποιημένο το hdr+!!!!

ακομα και με το hdr+ ενεργοποιημενο δεν υπαρχει κανενα θεμα, εχω βγαλει απειρες φωτο πιτσιρικια σε γενεθλια γιορτες κλπ...απλα δεν υπαρχει κατι καλυτερο για τετοιες περιπτωσεις...το να λες οτι δεν κανει για πιτσιρικια ειναι απλα παραπληροφόρηση

Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ακομα και με το hdr+ ενεργοποιημενο δεν υπαρχει κανενα θεμα, εχω βγαλει απειρες φωτο πιτσιρικια σε γενεθλια γιορτες κλπ...απλα δεν υπαρχει κατι καλυτερο για τετοιες περιπτωσεις...το να λες οτι δεν κανει για πιτσιρικια ειναι απλα παραπληροφόρηση

Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έτσι είναι....

Μεταξύ δύο αντιθέτων απόψεων στην ποιότητα φωτογραφίας (θεωρούμε ότι και οι 2 πλευρές ξέρουν να φωτογραφίζουν) βασίζεσαι σε αυτόν που έχει τη θετική γνώμη. Διότι πολλές καλές φωτογραφίες δεν είναι τυχαίο, αντίθετα πολλές κακές μπορεί να είναι θέμα βλάβης της συσκευής ή κακού χειρισμού...

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Φίλε εσένα ένα πράγμα Έχω να σου πω ότι το s8 έχει 100% ίδιο hardware στην κάμερα με το s7 !!!!!:lol::lol:

Και όσο για την καθυστέρηση σου το γράφω ξεκάθαρα νομίζω!!!! Όταν έχεις ενεργοποιημένο το hdr+!!!!

Αστο φιλε, ξεχνα το.

"Δεν βλεπω κανενα Lag" αλλά "βλεπω Lag οταν εχω ενεργοποιημενο το hdr+"

δηλαδη βλεπεις lag αλλα δεν βλεπεις lag :lol:

Πολυ το κουρασαμε, χωρις λογο επειδη καποιοι ειστε fanboys και υποστηριζετε το κινητακι σας.

Ναι υπαρχει lag οταν εχεις Hdr+ (που πρεπει να ειναι οn στο 90% των περιπτωσεων αλλιως οι φωτο ειναι μετριοτατες)

Ναι προσωπικα εχω χασει φωτος αρκετες φορες, το εχει πει και άλλος.

ΤΕΛΟΣ το θεμα για ενα κινητο παλιο, δεν εχει και νοημα αλλα τρελοι ΔΕΝ ειμαστε.

Έτσι είναι....

Μεταξύ δύο αντιθέτων απόψεων στην ποιότητα φωτογραφίας (θεωρούμε ότι και οι 2 πλευρές ξέρουν να φωτογραφίζουν) βασίζεσαι σε αυτόν που έχει τη θετική γνώμη. Διότι πολλές καλές φωτογραφίες δεν είναι τυχαίο, αντίθετα πολλές κακές μπορεί να είναι θέμα βλάβης της συσκευής ή κακού χειρισμού...

Αν βασιζεσαι μονο σε αυτον που εχει θετικη γνωμη τοτε θα χες παρει ολες τις συσκευες που κυκλοφορουν. ;) Ο καθενας υποστηριζει αυτο που εχει οχι απαραιτητα επειδη ειναι fanboy κλπ αλλα επειδη πολυ απλα για τα γουστα του ή για τη χρηση του ειναι πιθανοτατα το ιδανικο. Δεν χρειαζεται λοιπον να τσακωνομαστε ή να χαρακτηριζουμε.

Εμενα ας πουμε το hdr+ δεν μου αρεσει, δειχνει αφυσικο στα ματια μου. Αλλα απο την αλλη αν δεις μολις λιγες σελιδες σε φιλο που ρωταγε για καλη καμερα κατω απο 300 ευρω, το nexus 5x προτεινα ;) Δεν υπαρχει φωτογραφικη μηχανη που να ειναι τελεια (ακομα και αν μιλαμε για χιλιαδες ευρω). Θα υπαρχει τελεια καμερα στα κινητα; No way!

Edited by Antretng

Πολυ το κουρασαμε, χωρις λογο επειδη καποιοι ειστε fanboys και υποστηριζετε το κινητακι σας..
:blink: :X.

Δηλαδή (πες ότι υπάρχει lag) αμφισβητείς την ικανότητα και τα λεγόμενα παιδιών που ξέρουν από φωτογράφιση και αναφέρουν ότι έχουν εκατοντάδες φωτογραφιών προς εκτύπωση, επειδή εσύ (και όσοι άλλοι) έχασες τις στιγμές, λέγοντάς τους fanboys. Σωστά?

Αν βασιζεσαι μονο σε αυτον που εχει θετικη γνωμη τοτε θα χες παρει ολες τις συσκευες που κυκλοφορουν. ;) Ο καθενας υποστηριζει αυτο που εχει οχι απαραιτητα επειδη ειναι fanboy κλπ αλλα επειδη πολυ απλα για τα γουστα του ή για τη χρηση του ειναι πιθανοτατα το ιδανικο. Δεν χρειαζεται λοιπον να τσακωνομαστε ή να χαρακτηριζουμε.

Τι συμβαίνει όμως όταν έχω δει με τα μάτια μου να αποδίδει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο στον τομέα τουλάχιστον που μας ενδιέφερε?

Edited by babill2004

Τι συμβαίνει όμως όταν έχω δει με τα μάτια μου να αποδίδει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο στον τομέα τουλάχιστον που μας ενδιέφερε?

Προφανως και το αγοραζεις. Αλλα ειναι διαφορετικο να λες οτι ειναι το ιδανικο για μενα απο το να λες οτι εχει τη καλυτερη καμερα.

Εμενα ας πουμε δεν μου εκανε αλλα δεν λεω οτι εχει τη χειροτερη καμερα ;) Ισα ισα που το dynamic range του και η λεπτομερια που κραταει στα σκοταδια το καθιστα απο τα τοπ καμεροτηλεφωνα (μεχρι περισυ τουλαχιστον, με τα φετινα δεν ξερω τι γινεται). :)

Το hdr+ εχει τα θετικα του και τα αρνητικα του, που ειτε σου αρεσει το hdr look οποτε για σενα ειναι τελειο, ειτε αποδεχεσαι τα αρνητικα του για χαρη των θετικων του ειτε δεν τα αντεχεις τα αρνητικα του και απλα δεν σου κανει (οπως συνεβηκε και σε μενα).

Htc u11 auto

35278643722_0e872b4b47_c.jpgIMAG0256 by xristos zerzis, on Flickr

Νομιζω δεν εχω δει καλυτερο dynamic range σε κινητο χωρις ενεργο hdr. Και το χορταρι ειναι χορταρι. Οχι λαδοπαστελ :)

Ας μου επιτραπει μια offtopic ερωτηση. Απο αυτονομια πως τα παει;

Τα σπάει η HTCάρα! Και gamΩ τις φωτογραφίες! :clap:

Ελπίζω τα χρώματα να είναι τα πραγματικά.

Πού να ήταν και manual με κάνα κλείστρο 1/8-1/4 και ISO auto (λογικά θα έπεφτε κάτω απο 500 - ? )

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

Αστο φιλε, ξεχνα το.

"Δεν βλεπω κανενα Lag" αλλά "βλεπω Lag οταν εχω ενεργοποιημενο το hdr+"

δηλαδη βλεπεις lag αλλα δεν βλεπεις lag :lol:

Πολυ το κουρασαμε, χωρις λογο επειδη καποιοι ειστε fanboys και υποστηριζετε το κινητακι σας.

Ναι υπαρχει lag οταν εχεις Hdr+ (που πρεπει να ειναι οn στο 90% των περιπτωσεων αλλιως οι φωτο ειναι μετριοτατες)

Ναι προσωπικα εχω χασει φωτος αρκετες φορες, το εχει πει και άλλος.

ΤΕΛΟΣ το θεμα για ενα κινητο παλιο, δεν εχει και νοημα αλλα τρελοι ΔΕΝ ειμαστε.

φιλε γελανε και πετρες με αυτα που γραφεις !!!!!!:lol::lol::lol:

fanboy εγω!!????:lol::lol::lol:

να σου κανω σε εσενα και σε ολους οταν τραβας με hdr το αποτελεσμα εσυ το βλεπεις ακαριαία??

γιατι εγω μεχρι πριν μια βδομαδα που ειχα στα χερια το mi5s χωρια που για να επερνες μια hdr σε low light επρεπε να μην παιρνεις ανασα για να βγει ακούνητη !!

δευτερον φυσικα και υπηρχε μια καθυστερηση οσο κρατουσε η επεξεργασια hdr!!! η μηπως εσυ δεν το βλεπεις!!!

και κατι τελευταίο ο φιλος σου λεει οτι στα τελευταια δυο update δεν υπαρχει και εγω το εχω στα χερια μου και εσυ λες απλα αεορολογιες κατι που δεν το εχεις καν στα χερια σου!!! οποτε ολοι καταλαιβουν το ποσο αξιοπιστος εισαι σε αυτα που λες!!!!:rolleyes:

και γενικα η υπογραφη σου σου ταιριαζει απολυτά!!!!

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...