Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Φίλε μου, το είχα το P10 και απογοητεύτηκα.

Ειδικά η διαφημιση που λένε the best camera phone ειναι το ανέκδοτο του αιώνα... που πάς με f2 ή f2.2 ρε καραμήτρο.

Το έδωσα και τώρα έχω το Mate 9 που έχουν περίπου ίδια κάμερα με τα Leica τα φακουδάκια,

χάλια μαύρα, μονο σε manual mode σώζεται η κατάσταση, αλλά όπως λέω - ποιός έχει χρόνο για πειράματα.

Σε κάμερα μόνο LG G5 -G6, HTC 10 και Pixel (εκτός απο iPhone που έχω ρίξει μαύρη πέτρα)

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ειδικά η διαφημιση που λένε the best camera phone ειναι το ανέκδοτο του αιώνα... που πάς με f2 ή f2.2 ρε καραμήτρο.

Το έδωσα και τώρα έχω το Mate 9 που έχουν περίπου ίδια κάμερα με τα Leica τα φακουδάκια,

χάλια μαύρα, μονο σε manual mode σώζεται η κατάσταση, αλλά όπως λέω - ποιός έχει χρόνο για πειράματα.

Σε κάμερα μόνο LG G5 -G6, HTC 10 και Pixel (εκτός απο iPhone που έχω ρίξει μαύρη πέτρα)

Και τι εγινε που εχει f2? Η διαφορα σε σχεση με πχ f1.8 του lg g5 ειναι 1/3 στοπ. Σαν να λεμε shutter speed 1/9 στο ενα και 1/12 στο αλλο. Διαφορα που ευκολα καλυπτεται απο ενα καλυτερο αισθητηρα.

Ενω απο f2.2 σε f2 ειναι 1/4 στοπ.

δεν είναι μόνο το διάφραγμα και τα στόπ, η ποιότητα ο θόρυβος το Saturation, ειναι πολύ πίσω τα κινεζόνια στο θέμα κάμερα.

Εγω απαντησα στη προταση "που πάς με f2 ή f2.2 ρε καραμήτρο". Δεν εχει τοση σημασια οσο νομιζεις. Αν τυχον ειδες χαοτικες διαφορες οσον αφορα το λογο λεπτομεριας/θορυβου τοτε η αδυναμια ειναι περισσοτερο στον αισθητηρα και οχι τοσο στο διαφραγμα.

Οσον αφορα το saturation ειναι ακρως υποκειμενικο. Εκτος εαν εννοουσες το βαθος χρωματος που ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα.

Edited by Antretng

δεν είναι μόνο το διάφραγμα και τα στόπ, η ποιότητα ο θόρυβος το Saturation, ειναι πολύ πίσω τα κινεζόνια στο θέμα κάμερα.

Εντάξει κινητό είναι και θα έχει και τα θέματά του, αλλά δεν νομίζω ότι είναι και τόσο χάλια όσο το παρουσιάζεις. Εγώ το P10 plus έχω (με f/1.8 μιας και αναφέρθηκε) και ενώ σε κάποια πράγματα όντως κάποια άλλα κινητά να υπερέχουν, νομίζω πως συνολικά βγάζει αρκετά καλές φωτογραφίες. Κι αν συμπεριλάβεις και τα σίγουρα updates που θα έρθουν με κάποιες βελτιώσεις όπως πχ έγινε στο HTC 10, θεωρώ το αδικείς πολύ. Ακόμα και το DxOMark 87 το έχει στο overall το απλό P10, με sub-score στην φωτογραφια 88! Εσύ το παρουσιάζεις χάλια!

Νομίζω πως πλέον παιδιά έχουμε πέσει θύματα του "μικρός αισθητήρας=μικρή ανάλυση".

Αντί να μεγαλώσουν τους αισθητήρες και αντίστοιχα να δώσουν 14 και 16mpixels, αρκούνται σε "φωτεινά" 1.44, 1.55μm Pixels και αφήνουν διάφραγμα f/2.0 και f/2.2

Αντρέα, μην ξεχνάς όμως πως σε τόσο μικρά μεγέθη, λόγω equivalence, η διαφορά από f/2.2 π.χ σε f/1.7 είναι όντως χαοτική.

Τώρα προφανώς και ο sokos δεν ρίχνει το φταίξιμο στο διάφραγμα για όλα τα υπόλοιπα. Αλλά ένα δίκιο το έχει πως είναι πίσω οι κινεζιές ανέκαθεν [και ες αεί λέω εγώ :P ]

Μέχρι και το honor 8 έχει καλύτερη κάμερα από τα leica (είχα Mate 9 /P10 κτλ)

Για εμένα τοπ είναι G5 στα λεφτά του

Greek Android & iOS users (FB group)

Νομίζω πως πλέον παιδιά έχουμε πέσει θύματα του "μικρός αισθητήρας=μικρή ανάλυση".

Αντί να μεγαλώσουν τους αισθητήρες και αντίστοιχα να δώσουν 14 και 16mpixels, αρκούνται σε "φωτεινά" 1.44, 1.55μm Pixels και αφήνουν διάφραγμα f/2.0 και f/2.2

Αντρέα, μην ξεχνάς όμως πως σε τόσο μικρά μεγέθη, λόγω equivalence, η διαφορά από f/2.2 π.χ σε f/1.7 είναι όντως χαοτική.

Τώρα προφανώς και ο sokos δεν ρίχνει το φταίξιμο στο διάφραγμα για όλα τα υπόλοιπα. Αλλά ένα δίκιο το έχει πως είναι πίσω οι κινεζιές ανέκαθεν [και ες αεί λέω εγώ :P ]

Γιατι ειναι χαοτικη; Αμα πας απο 1/9 σε 1/12 θα ειναι χαοτικη η διαφορα; Οτι αισθητηρα και να χεις η διαφορα παραμενει 1/3 στοπ το οποιο το ισοφαριζεις ειτε με πιο αργο shutter speed ειτε με λιγο μεγαλυτερο iso.

Δεν λεω οτι δεν θα ναι καλυτερα αλλα οχι και χαοτικα. Τις διαφορες θα τις δεις κυριως σε pixel peep και μονο αν μιλαμε για σκοταδια οπου το καθενα εχει τερματισει το default shutter speed.

Οσον αφορα τα mp και πολλα τους ειναι ;) Το θεμα ειναι το true resolution που αλλαζει με το μεγεθος του αισθητηρα και οχι τα mpixels. Τι να το κανω να χω 25 Mpixels αν τελικα ειναι unusable τυχον κροπαρισματα σε 100% ζουμ; Ισα ισα τα λιγοτερα mpixels μπορει τελικα να χουν και μεγαλυτερη λεπτομερια (λογω λιγοτερου nr) και dynamic range λογω μεγαλυτερου pixel.

Edited by Antretng

δεν λέω ειναι χάλια, λέω ειναι πολύ πισω σε σχέση με τους άλλους (ΗΤC, Google, LG) και το πιο τρελό ειναι που στην διαφήμιση στις αφισες στον δρόμο γράφει P10 the best camera phone και πετάει το Leica το Logo δίπλα που χρυσοπλήρωσαν και Leica δεν βλέπουμε.

Εχω Leica-Panasonic φακό μ4/3 και πραγματικά είναι Leica με την αποδοση του (ξυράφι).

Δεν ειμαι εμπαθής, απλώς ελικρινής, αλλάζω τηλέφωνο καθε 2-3 μήνες και έχω μια εμπεριστατωμένη άποψη..

Δοκίμασε να βγάλεις μια φώτο γρήγορα μια στιγμή μέσα στο σπίτι με το LG G5 ή G4 (που είχα) ή το Nexus 5X (LG και αυτό το έχει η γυναίκα μου) και τραβάω εγώ με τα Κινεζόνια P10 και Mate9... ε καμία σχέση... ειδικά το 5x στο HDR+ ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ φωτογραφίες.

στις αφισες στον δρόμο γράφει P10 the best camera phone και πετάει το Leica το Logo δίπλα που χρυσοπλήρωσαν και Leica δεν βλέπουμε.

Τωρα τι ψαχνεις και συ... εδω εχουν φτασει να λενε οτι τα κινητα φτανουν dslr επιπεδο οταν ειναι κατωτερα ακομα και απο high compact. Αυτο σε πειραξε; :p Σιγουρα ειναι υπερβολη αυτο που γραφουν στις αφισες αλλα δεν θα δινα σημασια σε διαφημιστικα σλογκαν.

ειδικά το 5x στο HDR+ ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ φωτογραφίες.

Θα συμφωνησω, δεν εχω δει καλυτερες νυχτερινες απο του 5x απο αποψη λεπτομερας/θορυβου. Εφαμιλλες ισως, καλυτερες ομως οχι. Αυτο που με χαλαγε στο nexus και εφυγε ηταν το hdr look που παντα το σιχαινομαι. (καθολου αντιθεσεις και κορεσμενα χρωματα). Βεβαια δεν εχω δει αρκετα δειγματα απο τα φετινα flagships. Ισως το s8 απο τα λιγα που ειδα να χει ανεβασει το επιπεδο.

Edited by Antretng

ενα μικρο συγκριτικό mi5s vs mi5 στο αυτοματο !!!

34555153432_2bd9675b76_c.jpgIMG_20170516_224611_HHT by manthos kalaitzidis, on Flickr

33907462333_29870f3042_c.jpgIMG_20170516_224502_HHT by manthos kalaitzidis, on Flickr

34585998161_7443612725_c.jpgIMG_20170516_224748_HHT by manthos kalaitzidis, on Flickr

33907437813_f013c89df9_c.jpgIMG_20170516_224703_HHT by manthos kalaitzidis, on Flickr

33874508684_27917842d9_c.jpgIMG_20170517_171037 by manthos kalaitzidis, on Flickr

34676617656_18cc1c6448_c.jpgIMG_20170517_171050 by manthos kalaitzidis, on Flickr

και μια άσχετη mi5s auto μπηκε σε hdr μονο του!

34332556810_679e475d51_c.jpgIMG_20170515_132248_HDR by manthos kalaitzidis, on Flickr

Στο σαλονι φαινεται περισσοτερο η διαφορα. Του mi5 βγηκε πιο σκοτεινη στο βαθος και με πολυ παραπανω θορυβο.

Μεγαλυτερο ενδιαφερον θα ειχαν νυχτερινες με βαθος (πχ στο δρομο).

Στο σαλονι φαινεται περισσοτερο η διαφορα. Του mi5 βγηκε πιο σκοτεινη στο βαθος και με πολυ παραπανω θορυβο.

Μεγαλυτερο ενδιαφερον θα ειχαν νυχτερινες με βαθος (πχ στο δρομο).

ευκολο αφου τα εχω και τα δυο πλεον οποτε γίνεται!! εγω το ελεγα οτι η καμερα του mi5s ειναι καλυετρη και με μιδενικη υποστήριξη απο την xiaomi!!!:down: (σε ενα μηνα πιθανων να εχουμε και androit 7 στο mi5s για να δουμε )

ευκολο αφου τα εχω και τα δυο πλεον οποτε γίνεται!! εγω το ελεγα οτι η καμερα του mi5s ειναι καλυετρη και με μιδενικη υποστήριξη απο την xiaomi!!!:down: (σε ενα μηνα πιθανων να εχουμε και androit 7 στο mi5s για να δουμε )

Στο ειπα γιατι πραγματικα μπορει και πολυ χειροτερα απο αυτες που εβγαλες :p

Εγω ειχα ξενερωσει απο το θορυβο και τη ταχυτητα νεταρισματος. Το μοναδικο καλο που ειχε ηταν το dynamic range. Σκεψου οτι στις νυχτερινες τα παει καλυτερα η μπροστινη του. Δεν ξερω βεβαια αν το βελτιωσαν με updates.

Γιατι ειναι χαοτικη; Αμα πας απο 1/9 σε 1/12 θα ειναι χαοτικη η διαφορα; Οτι αισθητηρα και να χεις η διαφορα παραμενει 1/3 στοπ το οποιο το ισοφαριζεις ειτε με πιο αργο shutter speed ειτε με λιγο μεγαλυτερο iso.

Δεν λεω οτι δεν θα ναι καλυτερα αλλα οχι και χαοτικα. Τις διαφορες θα τις δεις κυριως σε pixel peep και μονο αν μιλαμε για σκοταδια οπου το καθενα εχει τερματισει το default shutter speed.

Οσον αφορα τα mp και πολλα τους ειναι ;) Το θεμα ειναι το true resolution που αλλαζει με το μεγεθος του αισθητηρα και οχι τα mpixels. Τι να το κανω να χω 25 Mpixels αν τελικα ειναι unusable τυχον κροπαρισματα σε 100% ζουμ; Ισα ισα τα λιγοτερα mpixels μπορει τελικα να χουν και μεγαλυτερη λεπτομερια (λογω λιγοτερου nr) και dynamic range λογω μεγαλυτερου pixel.

Εντάξει, το χαοτικά κι εγώ το έγραψα σαν πείραγμα στην δική σου έκφραση :P

Δεν είναι τραγικό στα χαρτιά το 1/3 στοπ, αλλά η μετάφρασή του σε δεδομένα κινητών τηλεφώνων είναι make or break θεωρώ. Μπορεί να κρίνει κατά πόσο μια φωτογραφία θα βγει "σωστή" ή όχι και όχι μόνο σε pixel peeping.

Για τα mpixels, νομίζω πως είναι αρκούντως λεπτομερή τα crops που έχω κάνει με όσα κινητά 16-21mpixel είχα. Στα 12mpixels εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος σαν λεπτομέρεια. Ούτε από το S7, ούτε από το Honor 8. Το 950xl και το Moto X Style είναι από τα καλύτερα σαν ανάλυση και λεπτομέρεια, αν δεν εξετάσουμε το ζήτημα της απόδοσης σε βραδινές (όπου προσωπικά το φταίξιμο ρίχνω στην έλλειψη OIS που το Moto είναι κατώτερο από το 950xl). Τα 16mpixels νομίζω είναι sweet spot σε έναν μεγάλο αισθητήρα 1/2.3" π.χ.

Αλλιώς αν θέλουν μεγαλύτερα pixels, να μεγαλώσουν λίγο τον αισθητήρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί επιβάλλεται η μείωση του αριθμού των pixels για να αυξήσουν το μέγεθός τους στον ίδιο χώρο. Να αυξήσουν και τον χώρο και το μέγεθος των pixels. Αντί να κάνουν partnerships με την Leica και την κάθε Leica (που νομίζω είναι το point του sokos από πριν ;) ), να εξελίξουν τo engineering των συσκευών με κάποιο τρόπο.

Τώρα θα μου πεις τα λεφτά είναι αλλού. :cool:

Νομιζω οτι δεν ειναι μονο χρηματα αλλα και πρακτικο. Πχ εναν αισθητηρα 1 ιντσας πως να χωρεσει σε κινητο; Και φυσικα αν βαλεις τοσο μεγαλο αισθητηρα θα χρειαστει να βαλεις και φακο οπου παιζει το διαφραγμα (οποτε ακομα μεγαλυτερο κοστος αλλα και ογκος) διαφορετικα θα σε περιοριζει αρκετα.

Για παραδειγμα δεν μπορεις να κουμπωσεις ενα φακο με fix το διαφραγμα στο 1.8 αφου σε τυχον πιο κοντινες φωτογραφιες, ειτε το θες ειτε οχι θα θολωνει το background. Απο την αλλη δεν μπορεις να βαλεις πχ φιξ σε f4.5 γιατι δεν θα μπορεις να κανει bokeh ή να τραβηξεις περισσοτερο φως στα σκοταδια.

Επισης μην ξεχναμε οτι οσο μεγαλυτερος ο αισθητηρας τοσο περισσοτερο θα εξεχει ο φακος για να διατηρησεις ιδιο focal.

Στο ειπα γιατι πραγματικα μπορει και πολυ χειροτερα απο αυτες που εβγαλες :p

xaxa:lol::lol: μου αρεσε αυτο το σχόλιο σου !! θα βγάλω και αλλα να δειτε!!

Όχι δεν μιλάω για 1 ίντσα, προς Θεού :P Εκεί μιλάμε για υβρίδιο πλέον όχι smartphone camera, και έχεις τα επακόλουθα που σωστότατα αναφέρεις.

16mpixels, f/1.7, sensor 1/2,3" με OIS θα σπέρνει στην παρούσα φάση. Εκεί θα ενδιαφερόμουν πραγματικά.

Έχω σταματήσει να πιστεύω σε αλγοριθμικό NR και μη-συγκρίσιμα επίπεδα θορύβου μεταξύ ίδιων ISO.

Θεωρώ πως τα παραπάνω χαρακτηριστικά ανήκουν στην ιδανική φωτογραφικά συσκευή που δεν θα υπολείπεται λεπτομέρειας, καθαρότητας, πιστότητας, ποιότητας βραδινών.

xostel εχει ρυθμισεις για contrast το 640? Αν ναι θα εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον αν ξανατραβαγες αλλα με λιγο παραπανω τη ρυθμιση. Edited by Antretng

Όχι δεν εχει τετοια επιλογη αλλά εχει πολλες χειροκίνητες ρυθμίσεις.

To 640xl εχει εξαιρετικη κάμερα!

Ναι αυτο καταλαβαινω. Στις ημερησιες τουλαχιστον τα παει καλα.

Αμα μπορεις ανεβασε και καμια νυχτερινη.

Ναι αυτο καταλαβαινω. Στις ημερησιες τουλαχιστον τα παει καλα.

Αμα μπορεις ανεβασε και καμια νυχτερινη.

ναι όντως καλό θα ήταν να δούμε και καμιά δύσκολη, όλες αυτές ειναι ευκολάκια με τόση λιακάδα

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...