Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Μια χαρα αντιπροσωπευτικη ειναι ...σε βραδυνα μακρινα πλανα ετσι βγαζει.

Αυτες ειναι οι δυνατοτητες της καμερας ...εσυ τι νομιζες? το hdr+ Θα λυσει ολα τα προβληματα?

Προφανώς και δεν είναι οι δυνατότητες αυτές τις κάμερας. Εχω δει δείγματα από πραγματικούς χρήστες και όχι....promotions, που και τις πηγές φωτός τις διαχειρίζεται καλύτερα (σε ίδια iso και shutter) και το γενικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Κανείς δε ισχυρίζεται πως το hdr+ κάνει θαύματα σε σκοτάδια σε χεράτη και εν κινήση. Αλλά και πάλι νομίζω πως για αυτούς που ψάχνουν ακόμη για την καλή κάμερα σε κινητό τα nexus ειναι ταμάμ και πιο πολύ μπερδεύεις τον κόσμο με τις απαξιώσεις σου παρά βοηθάς.

Δεν ξέρω αν φανεί το λινκ αλλά ένα παράδειγμα καλής φωτό σε ίδιες περίπου συνθήκες.

24148385322_ea1d99c9bd_c.jpgGustav Vasa kyrka, Odenplan by Nexus 5X by Adam, on Flickr

Edited by babill2004
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Προφανώς και δεν είναι οι δυνατότητες αυτές τις κάμερας. Εχω δει δείγματα από πραγματικούς χρήστες και όχι....promotions, που και τις πηγές φωτός τις διαχειρίζεται καλύτερα (σε ίδια iso και shutter) και το γενικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Κανείς δε ισχυρίζεται πως το hdr+ κάνει θαύματα σε σκοτάδια σε χεράτη και εν κινήση. Αλλά και πάλι νομίζω πως για αυτούς που ψάχνουν ακόμη για την καλή κάμερα σε κινητό τα nexus ειναι ταμάμ και πιο πολύ μπερδεύεις τον κόσμο με τις απαξιώσεις σου παρά βοηθάς.

Δεν ξέρω αν φανεί το λινκ αλλά ένα παράδειγμα καλής φωτό σε ίδιες περίπου συνθήκες.

24148385322_ea1d99c9bd_c.jpgGustav Vasa kyrka, Odenplan by Nexus 5X by Adam, on Flickr

Na και μερικα δειγματα δικα μου απο το Nexus

27335293854_35c14b456c_c.jpgIMG_20160618_000638 by foxy4270, on Flickr

27156560325_fa1a17e756_c.jpghdr+ by foxy4270, on Flickr

26592800374_4f79a598d2_c.jpgIMG_20160522_231934 by foxy4270, on Flickr

...και οι τρεις ειναι γεματες θορυβο και ειναι σκοτεινες.Δεν εχουν σωστο exposure.

Στα προσωπα ειναι καλο( παλι εχει θορυβο) ...και τη μερα κανα δεντρακι με ηλιο.

Εδώ έχει το θέμα ότι υπερφωτίζει τον ουρανό (με αποτέλεσμα να βγάζει θόρυβο), ενώ δεν θα έπρεπε.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Παιδιά εσείς που ξέρετε το hdr Plus της Google παίζει μόνο στα νεξους ή αν βάλω το apk θα παίζει και στο one plus 3? Ευχαριστω πολυ

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Παιδιά εσείς που ξέρετε το hdr Plus της Google παίζει μόνο στα νεξους ή αν βάλω το apk θα παίζει και στο one plus 3? Ευχαριστω πολυ

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

μονο νεξους

Na και μερικα δειγματα δικα μου απο το Nexus

27335293854_35c14b456c_c.jpgIMG_20160618_000638 by foxy4270, on Flickr

27156560325_fa1a17e756_c.jpghdr+ by foxy4270, on Flickr

26592800374_4f79a598d2_c.jpgIMG_20160522_231934 by foxy4270, on Flickr

...και οι τρεις ειναι γεματες θορυβο και ειναι σκοτεινες.Δεν εχουν σωστο exposure.

Στα προσωπα ειναι καλο( παλι εχει θορυβο) ...και τη μερα κανα δεντρακι με ηλιο.

Είπαμε τα landscape δεν είναι για τα nexus αλλά για τον περισσότερο κόσμο που η φωτογραφίες είναι είτε με τα παιδιά είτε άλλες οικογενειακές στιγμές τα nexus 5x και 6p απλά δεν έχουν αντίπαλο ότι και να γράφετε εδώ μέσα ότι φωτογραφία και να ανεβάσετε σαν τη φωτογραφία την γρήγορη τις στιγμής δεν έχει

send from my oneplus 3

Είπαμε τα landscape δεν είναι για τα nexus αλλά για τον περισσότερο κόσμο που η φωτογραφίες είναι είτε με τα παιδιά είτε άλλες οικογενειακές στιγμές τα nexus 5x και 6p απλά δεν έχουν αντίπαλο ότι και να γράφετε εδώ μέσα ότι φωτογραφία και να ανεβάσετε σαν τη φωτογραφία την γρήγορη τις στιγμής δεν έχει

send from my oneplus 3

Αυτη ειναι αποψη δικη σου...δεν σημαινει οτι ειναι και σωστη.

Το ξαναεγραψα...καμερα που εχει ολο κι ολο 3 ρυθμισεις, δεν υφισταται.

Μία χαρά υφισταται , έχει και manual apps αν θέλει κάποιος και raw.

Σαν το hdr+ ομως δεν υπάρχει δεύτερο ούτε αντίστοιχο.

Αυτή είναι η άποψη η δική μου και όλων όσων χρησιμοποιούν το τηλέφωνο ως smartphone και όχι ως DSLR,επίσης όλοι οι σωστοί reviewers έχουν ακριβώς την ίδια άποψη με εμένα

send from my oneplus 3

Ο καθένας (και όχι πάντα άδικα) μπορεί να δει κατι σε μια φωτογραφία που να θεωρεί οτι τον ενοχλεί. Ξεχνάμε πάντα οτι μιλάμε για κινητά με μικρούς σένσορες στο αυτόματο. Αν δεν εμφάνιζαν και θόρυβο στα 400+ iso, θα το έκλειναν το μαγαζί οι Canon, Nikon klp.

Προσωπικά στην φωτογραφία που παρέθεσα εστίασα στο κεντρικό αντικείμενο και στις φωτεινές πηγές. Δεν νομίζω πως κάποιο από τα υπάρχοντα smartphones δε θα έβγαζε θόρυβο στο αυτόματο σε 800 iso.

Όπως λένε και άλλα παιδιά κάτοχοι ή μη, nexus συσκευών, στην πλειονότητα των περιπτώσεων ή θα πάρεις το καλύτερο αποτέλεσμα ή στη χειρότερη ισάξιο των λοιπών συσκευών.

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Ο καθένας (και όχι πάντα άδικα) μπορεί να δει κατι σε μια φωτογραφία που να θεωρεί οτι τον ενοχλεί. Ξεχνάμε πάντα οτι μιλάμε για κινητά με μικρούς σένσορες στο αυτόματο. Αν δεν εμφάνιζαν και θόρυβο στα 400+ iso, θα το έκλειναν το μαγαζί οι Canon, Nikon klp.

Προσωπικά στην φωτογραφία που παρέθεσα εστίασα στο κεντρικό αντικείμενο και στις φωτεινές πηγές. Δεν νομίζω πως κάποιο από τα υπάρχοντα smartphones δε θα έβγαζε θόρυβο στο αυτόματο σε 800 iso.

Όπως λένε και άλλα παιδιά κάτοχοι ή μη, nexus συσκευών, στην πλειονότητα των περιπτώσεων ή θα πάρεις το καλύτερο αποτέλεσμα ή στη χειρότερη ισάξιο των λοιπών συσκευών.

Και λίγα λες μοιράζει πόνο

https://www.youtube.com/shared?ci=yZJrSjA-DN0

send from my oneplus 3

Μία χαρά υφισταται , έχει και manual apps αν θέλει κάποιος και raw.

Σαν το hdr+ ομως δεν υπάρχει δεύτερο ούτε αντίστοιχο.

Βγαλε long exposures με το hdr+

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πρωτο λαθος

Η φωτο δεν ειναι τραβηγμενη στο auto αλλα με hdr+.

Δευτερο ...το Asus Zenfone 3 τραβαει με iso 3200 χωρις θορυβο.

Οποτε και το δευτερο επιχειρημα σου δεν ισχυει

----- προσθήκη μηνύματος 64 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αυτή είναι η άποψη η δική μου και όλων όσων χρησιμοποιούν το τηλέφωνο ως smartphone και όχι ως DSLR,επίσης όλοι οι σωστοί reviewers έχουν ακριβώς την ίδια άποψη με εμένα

send from my oneplus 3

Δεν μας ενδιαφερει τη χρηση κανει ο καθενας...εδω μιλαμε για καμερες και μονο

Βγαλε long exposures με το hdr+

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πρωτο λαθος

Η φωτο δεν ειναι τραβηγμενη στο auto αλλα με hdr+.

Δευτερο ...το Asus Zenfone 3 τραβαει με iso 3200 χωρις θορυβο.

Οποτε και το δευτερο επιχειρημα σου δεν ισχυει

----- προσθήκη μηνύματος 64 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν μας ενδιαφερει τη χρηση κανει ο καθενας...εδω μιλαμε για καμερες και μονο

Δε σε ενδιαφέρει εσένα αλλά εσύ είσαι η μειονότητα κανένας δεν χρησιμοποιεί το τηλέφωνο όπως εσύ, ίσως ένας στο εκατομμύριο ακου τρίποδο με κινητό τηλέφωνο,φίλε η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που μπορούν να πάρουν όλοι οι χρήστες το καλύτερο αποτέλεσμα και αυτή τη στιγμή το ξαναγραφω χωρίς να έχω τώρα τη συσκευή τα nexus δεν έχουν αντίπαλο

send from my oneplus 3

έλα, παιδιά, ανάψανε τα αίματα βλέπω. :P

πάρτε μια άκυρη:

Samsung A5 2016

30476408010_1421ce579b_c.jpgTraffic by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

Αγόρασα το 5X και το δοκιμάζω. Νομίζω ότι η google έχει πετύχει ότι δεν κατάφεραν όλοι οι άλλοι τόσα χρόνια, επειδή ακριβώς δίνει τρομερό αποτέλεσμα χωρίς καμία παρέμβαση από τον χρήστη.

Είναι το μοναδικό κινητό απ όσα έχω δοκιμάσει ως τώρα που διατηρεί την ποιότητα της φωτογραφίας τουλάχιστον στο 80-90% όταν την βλέπεις σε πλήρη ανάλυση.

Σε σύγκριση με την mirrorless στα 12mm με φακό που κοστίζει 900€ στις ημερήσιες δυσκολεύεσαι να διακρίνεις ποια είναι ποια βλέποντας κομμάτια 100% crop.

Δεκτό το θέμα έλλειψης manual, αλλά είναι ελάχιστοι αυτοί που χρησιμοποιούν κινητό για εξειδικευμένα είδη φωτογραφίας.

Το προτίμησα γιατί είναι το μοναδικό που μπορεί να μου εξασφαλίσει με σιγουριά σωστές φωτό γρήγορα και εύκολα τις λίγες φορές που δεν έχω την κάμερα μαζί μου.

Κινητό που δεν δίνει θόρυβο στα σκοτεινά σημεία με το iso τόσο ψηλά κάνει επεξεργασία εις βάρος της λεπτομέρειας. Θαύματα δεν γίνονται. Έχω δοκιμάσει ακριβά desktop προγράμματα αποθορυβοποιησης αλλά πάντα προτιμώ να το κάνω μόνος μου στο Lightroom ώστε να επιλέγω εγώ την ισορροπία θορύβου-λεπτομέρειας.

H σκυλίτσα μου στο πιο σκοτεινο σημείο του σπιτιού.

30145585594_00da7d9532_c.jpgIMG_20161104_153259 by Photos presentation, on Flickr

Sent from my iPad using Tapatalk

100% crop Ενα πολύ μικρό κομμάτι απο τις φωτο.

30740688416_cc556456f8_c.jpgΧωρίς_τίτλο__20161102-PB020372-2_αντίγραφο__and_Χωρίς_τίτλο__IMG_20161102_122127_αντίγραφο_ by Photos presentation, on Flickr

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Κώστα, αν μπορέσεις κάνε και ένα συγκριτικό σε ένα βραδυνό/σκοτεινό κάδρο να συγκρίνουμε και επίπεδα θορύβου, ανάμεσα στην Olympus και το Nexus. Σίγουρα θα έχει μεγάλη διαφορά, αλλά με ενδιαφέρει πολύ να δω πόση ;)

Επίσης, ανυπομονώ να δούμε τα Google Pixel (XL) στην Ελλάδα, σιγά σιγά. Τα πρώτα reviews ακθειάζουν το HDR+ και τις γενικότερες επιδόσεις. Επιτέλους τα Google Phones συναγωνίζονται τις υπόλοιπες ναυαρχίδες.

Παιδιά, ξεχνάτε κατι. Για τα Nexus υπάρχει μια εφαρμογή που λέγεται Manual Camera (https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.vipek.camera2). Αυτή δίνει πλήρη manual στα Nexus. Το ότι η Google δεν έβαλε στην εφαρμογή manual, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να έχεις πολύ εύκολα manual.

https://flic.kr/p/Nr8VEJ

https://flic.kr/p/NQtFqQ

Y.Γ. Παιδιά, πως ενεργοποιώ την προβολή των φώτο στο flickr, για να φαίνονται απευθείας;

Edited by THD
Θάνος :)

Παιδιά, ξεχνάτε κατι. Για τα Nexus υπάρχει μια εφαρμογή που λέγεται Manual Camera (https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.vipek.camera2). Αυτή δίνει πλήρη manual στα Nexus. Το ότι η Google δεν έβαλε στην εφαρμογή manual, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να έχεις πολύ εύκολα manual.

https://flic.kr/p/Nr8VEJ

https://flic.kr/p/NQtFqQ

Δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα του Παοκ ,το πρόβλημα του είναι γιατί βγάζει τόσο καλές στο auto δεν γίνεται καλή φωτογραφία χωρίς manual

send from my oneplus 3

Στο Nexus 6 μου παλιότερα, κάποια Manual controls (όπως το exposure, δεν ξέρω για το shutter speed) ήταν γκριζαρισμένα ή δεν άλλαζαν κάτι αν τα πείραζες.

Έχει διορθωθεί αυτό με το νέο API;

Στο Nexus 6 μου παλιότερα, κάποια Manual controls (όπως το exposure, δεν ξέρω για το shutter speed) ήταν γκριζαρισμένα ή δεν άλλαζαν κάτι αν τα πείραζες.

Έχει διορθωθεί αυτό με το νέο API;

Εγώ στο Nexus 6 μου έχω όλες τις επιλογές, εκτός από το Exposure, το οποίο, αν πειράξεις κάποια ρύθμιση, δεν δουλεύει. Δηλαδή ή exposure conpesetion και auto, ή manual πλην exposure conpesetion. Το shutter δουλεύει κανονικά, μου δίνει μέχρι 0.6s

Θάνος :)

Κώστα μεγεια το 5χ. Αν και εσύ το θεωρείς σοφή επιλογή για κάμερα, που εκ του αποτελέσματος δικαιωνεσαι, τότε ενισχύεις τα λεγόμενα ολων αυτών που έχουν την ίδια γνωμη. Και είναι άτομα που το κατέχουν το άθλημα. Παιδιών επισης που δεν γραφουν αν και εχουν δώσει δείγματα εκπληκτικά (Saleakos ακούς?)

Μπορεί εμείς να ήμαστε αυτοί που οδηγούμε αντίθετα στην εθνική και όχι ο Παοκ. Ποιος ξέρει?

Y.Γ. Παιδιά, πως ενεργοποιώ την προβολή των φώτο στο flickr, για να φαίνονται απευθείας;

Αφού ανεβάσεις τη φωτογραφία, την ανοίγεις και κάτω δεξιά έχει κάτι εικονίδια. Το βελάκι του Share πατάς (αυτό που δείχνει δεξιά) και πας στο BBCode. Μικραίνεις το μέγεθος λίγο, εγώ βαζω 800x600 πχ, και κάνεις paste τον κώδικα που δίνει εκεί. ;)

Δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα του Παοκ ,το πρόβλημα του είναι γιατί βγάζει τόσο καλές στο auto δεν γίνεται καλή φωτογραφία χωρίς manual

send from my oneplus 3

Θελεις να δεις πως βγαζει το Nexus στο αυτοματο...οριστε μια δικια μου

27156538745_cbc5ac619e_c.jpgauto by foxy4270, on Flickr

...τα συμπερασματα δικα σας

Δεν θέλω να βγαλω long exposure με το κινητό.

Να την πετάξω την DSLR?

παλι τα ιδια ? δεν εχει σημασια τι θελεις...

σημασια εχει τι δυνατοτητες εχει η καμερα σου.Και τι μπορεις να βγαλεις με αυτην.

Με το nexus

1.Ξεχνας οτι εχει να κανει με Long exposure...ξεχνας τα παντα.

2.η καμερα δεν διαθετει ουτε την πιο απλη ρυθμιση...iso .Αν ειναι δυνατο

3.μεγιστο κλειστρο ( κι αυτο με τριτα προγραμματα)...1/5 sec.

αυτα ειναι τριτοκοσμικα πραματα.

Οταν αποφασισει να βαλει η Google manual, ois ...Θ ατ'αγορασω κι εγω.Μεχρι τοτε μακρια.

Edited by impreza_sti

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...