Jump to content

Ζητούν €275,40 για RAM 256 MB!!!

zjohny
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πριν από περίπου μια εβδομάδα αγόρασα ένα notebook Fujitsu Siemens Amilo L7300, το οποίο διαθέτει μνήμη 256 MB. Επειδή λίγη παραπάνω RAM ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, αποφάσισα να του προσθέσω άλλα 256 MB. Κάλεσα τον αριθμό του help desk της εταιρίας κι από εκεί μου είπαν να πάρω τηλέφωνο στην Alman Hellas που είναι εξουσιοδοτημένη για το service των Fujitsu Siemens. Μετά από αμέτρητες προσπάθειες να επικοινωνήσω μαζί τους (απλά δεν απαντούσαν ή μου έλεγαν ότι θα με πάρουν αυτοί και ποτέ δεν έπαιρναν) κατάφερα ύστερα από πέντε εργάσιμες μέρες να μάθω πόσο κοστίζει μια RAM 256 MB. Και τότε ήρθε η απάντηση σοκ:

"Η μνήμη κοστίζει €185,40 κι άλλα €90 η εργασία".

Δηλαδή "μόλις" €275,40 στο σύνολο! Που αντιστοιχεί σε €1,08 για κάθε MB!

Αφού άλλαξα σαράντα χρώματα προσπάθησα (χωρίς επιτυχία) να δεχτώ τα "βαπορίσια" €185,40. Όμως €90 "προμήθεια" απλά για να τοποθετήσουν μια μνήμη RAM θα πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία...

Εσείς τι λέτε ρε παιδιά; Έχετε ακούσει ποτέ κάτι ανάλογο; Υπάρχει κάποια άλλη περισσότερο λογική (ή απλά λογική) λύση; Στο Πλαίσιο που ρώτησα μου είπαν ότι κοστίζει γύρω στα €50 αλλά δεν είναι σίγουροι αν υπάρχει συμβατότητα με το δικό μου notebook.

mh masas file moy apla elegkse toys typous kai parthn apo to plaisio...egv apo plaisio exv balei kai se emena kai se ena filo me hp...

oi idioi typoi einai gia toys forhtoys...

kai i egkatastash den einai tipota...ena plastiko kapaki tha ksebidwseis kai mpap to ebales...

Φιλε μου μην τους δινεις cent. Παρε 1 απ εξω γυρω στα 40-50€ βαλτην μονος σου και αστους να κουρευονται. ;)

Ακου €275 για 256ΜΒ :wacko: :blink:

Έτσι είναι με τα φορητά προσπαθουν να σου φανε υπέρογκα ποσά για αναβαθμίσεις και επισκευές. Πριν μερικους μήνες για να μου αντικαταστήσουν μια καμένη (απο δική μου βλακεία) μητρική σε ένα HP-Compaq laptop μου πήραν 450+ΦΠΑ και ζητούσαν κ επιπλέον 50-80 (δεν θυμάμαι ακριβώς) για την επισκευή. Φυσικά δεν τα πλήρωσα γτ αρχικα μου είχαν πει οτι τα 450+ΦΠΑ θα ήταν το συνολικό κόστος της επισκευης. :)

ζτζόνι μην τυχόν και στάξεις κάνα τέτοιο ποσό στους κλέφτες... απ'το πλαίσιο και πάλι απ'το πλαίσιο και τα εργατικά τα κάνεις μόνος σου :)

μισέλ το λάπτοπ ήταν εκτός εγγύησης,έτσι? γιατί αλλιώς δικό σου ξεδικό σου το λάθος, τους έλεγες ότι κάηκε έτσι ξαφνικά και την αλλάζανε τζάμπα :o

Asxeto,alla sto Carrefour ths Patras poulane to Sony Ericsson T68i sthn timh twn 279 eyrw..... :lol:

Τι να πω ρε παιδιά; Να τραβήξω τις κοτσίδες μου ή ν' αυτοκτονήσω με τσιμπιές; Να φανταστείτε ότι ολόκληρο το notebook το πήρα €700 (από το Multirama) κι αυτοί μου ζητούν €275 μόνο για τη μνήμη. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θ' ακούσω σε περίπτωση βλάβης. Ίσως τότε θα ήταν καλύτερα να το πετάξω και να πάρω καινούριο...

Εννοείτε πως δεν πρόκειται να τους δώσω τόσα λεφτά.

χμμμ οταν πηγα του πατερα μου στα multirama διοτι σχεδον ειχε γινει μπρικι μου αλλαξαν μπαταρια μητρικη επεξεργαστη και οθονη και μου πηραν 456 ποσο απολυτως λογικο για οτι επαθε το καημενο παντως ειναι καλυτερα να το πας στην αντιπροσωπια (δεν ξερω αν εχουν εδω) θα ειναι φτηνοτερα

Αν φοβάσαι να το πειράξεις, πήγαινέ το σε ένα πλαίσιο και ζήτα να στην εγκαταστήσουν εκείνοι (αν την αγοράσεις από εκεί, νομίζω ότι θα στο κάνουν τσάμπα).

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Πάντως σε έναν νέο φορητό υπολογιστή που έχω αγοράσει, έχει μέσα οδηγίες πως να βάλεις την μνήμη RAM μόνος σου... με φωτογραφίες και όλα... ειδικά για την ram είναι επίτηδες εύκολο να μπεί για να το κάνουν από μόνοι τους οι χρήστες...

file to provlima einai i eggiisi.

ean exei tipota odigies mesa gia to pos na allazeis mnimi opos stou Peiramatozwou tota perneis mia apo to plaisio kai tin vazeis mono sou dioti einai san na sou lene oti i allagi mnimis einai mesa stis epitreptes xriseis tou laptop.

an den exei mallon riskareis tin eggiisi.

Btw pos paei apo epidoseis to laptop?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sallax (13 Ιαν. 2005 , 15:24)

μισέλ το λάπτοπ ήταν εκτός εγγύησης,έτσι? γιατί αλλιώς δικό σου ξεδικό σου το λάθος, τους έλεγες ότι κάηκε έτσι ξαφνικά και την αλλάζανε τζάμπα :o

Εκτος εγγυησης ηταν :(

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος NaGR (14 Ιαν. 2005 , 01:09)

Btw pos paei apo epidoseis to laptop?

Δεν το έχω βάλει ακόμη σε σκληρές δοκιμασίες (παιχνίδια) αλλά σε οτιδήποτε άλλο έχω κάνει τα πάει μια χαρά. Η αλήθεια είναι όμως ότι του λείπει λίγη παραπάνω RAM... Αυτό το καταλαβαίνω όταν ανοίγω πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα.

Και εγω πουλαω δυο kingston (life time guarantee)

512 καθε ενα ,

512 - 333 - pc 2700 - dimm cl 2.5 και δινω και τις δυο 130 ευρω (1 GB ram).

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

• 4 weeks later...

Ρε παιδιά, δεν το πιστεύω αυτό που συμβαίνει!

Το πήγα το notebook σε δύο καταστήματα Πλαίσιο και σε κανένα από τα δύο δεν ήξεραν που βρίσκεται η υποδοχή για μνήμη RAM. Στο πρώτο το άνοιξαν από κάτω (με την καλή έννοια) και δεν είδαν τίποτα. Στο δεύτερο κατάστημα το άνοιξαν από πάνω κι έβγαλαν το πληκτρολόγιο, όμως και πάλι δεν βρήκαν κάτι. Και στις δύο περιπτώσεις μου είπαν ότι φοβούνται να το ψάξουν περισσότερο γιατί υπάρχει κίνδυνος να κάνουν κάποια ζημιά. Κανείς τους δεν είχε ξανανείξει υπολογιστή Fujitsu Siemens!

Γνωρίζει κανείς εδώ στο forum που βρίσκεται η υποδοχή για την Ram σ' αυτά τα μηχανήματα; Θα προσπαθήσω να το κάνω μόνος μου. Στο site της εταιρίας που έψαξα δεν αναφέρεται τίποτα.

H μνημη στους ζιμενς(και σε ολους σχεδον) βρησκεται απο κατω.Πρεπει να ξεβηδωσεις ενα μικρο πλαστικο πλαισιο (ξεχωριζει κιολας) και να προσθεσεις τη μνημη.Ειναι δουλεια των 3λεπτων...
█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███

H μνημη στους ζιμενς(και σε ολους σχεδον) βρησκεται απο κατω.Πρεπει να ξεβηδωσεις ενα μικρο πλαστικο πλαισιο (ξεχωριζει κιολας) και να προσθεσεις τη μνημη.Ειναι δουλεια των 3λεπτων...

Εννοείς το μικρό πλαίσιο που βρίσκεται στο κάτω μέρος στην άκρη κι έχει τρεις βίδες; Μου είπαν πως αυτό είναι για τον σκληρό δίσκο...

ελεγξε μηπως υπαρχει κεντρικη βιδα απο κατω.υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να βρισκεται κατω απο το πληκτρολογιο οπως παλιοτερα με τα compaq armada.

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Aκριβώς φίλε μου, είναι ένα μικρό καπάκι ξεχωριστό με μία βίδα.Είναι δουλειά του 1 λεπτού!

Εγώ πριν 2 μήνες αναβάθμισα το δικό μου laptop το παλιό (Toshiba) και του έβαλα ένα των 256mb της Κingston.

Tο αγόρασα από online shop του εξωτερικού 45 ευρώ και με τα μεταφορικά πλήρωσα συνολικά 65 ευρώ.

Εργασία από τον μαστρο-elteo και τέλος!

Μην φοβάσαι η αναβάθμιση είναι πιο εύκολη και από desktop.

Ι need a six month vacation, twice a year.