Jump to content

Μποϊκοτάζ στις εταιρείες για τις υπέρογκες χρεώσεις

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από τον strofakias

ουσιαστικα λεω οτι δεν ειμαστε "σωστοι" καταναλωτες , επομενως θα πρεπει να αλλαξουμε νοοτροπια, με στοχο να μας δουν και οι εταιριες με διαφορετικο τροπο.

Πάρα πολύ σωστό αυτό που λες. :) Είναι η αρχή του κακού αυτό! Πες μου όμως κάτι.

Για τα 15-16-17-18 χρονα (που είναι ένα σημαντικό target group για τις εταιρίες) που κατεβάζουν αβέρτα κουβέρτα τα Logos, τα Ringtones, τα JavaGames και δεν σου λέω για τα SMS (ξέρω πιτσιρικά που έχει φτάσει να ξύνει 4-5 κάρτες κάθε μέρα).... ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ? :o :o

Don't criticize... what you can't understand...!

• Απαντήσεις 373
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Mpa de to vlepw kalh idea

Kai poios tha to katalavei ?

de katalavainw ti nohma tha eixe na kaloume to stathero mas 10 fores

Egw tha symfonousa na klisoume teleios to kinhto i na kleidosoun

meso fraghs Eiserxomenwn oloi ta kinhta tous etsi oste se ola ta diktia kinhths tilefonias na mhn yparxei kinhsh kai na nekrosei kathe morfh epikoinwnias gia 1 ora px 12-1

oyte tha pairnoume apo kinhto se kinhto kai oyte tha dexomaste kliseis

To na mplokareis to diktio kinhths tilefonias me apanotes kliseis dinei kata thn apopsi mou toulaxiston kai th dynatotita stis etairies tilefonias

na apenergopoihsoun syndeseis kai otan meta rotiseis thn etairia ti synevei na sou pei oti sou kopsame th syndesh giati dimiourgouses provlhma sto diktio kinhths ....... Kathe etairia exei to dikaioma

diakophs ypiresiwn apo kakoboulh xrish diktiou

enw an kaneis Barred ti gramh se ola ta diktia o kathe syndromhths

poia etairia tha tou pei mi to kaneis afou sou dinei dikaioma energopoihshs ths fraghs sth grammh sou opote thes ??

Ego prosopika ayta pisteyw

opoios thelei symetasxei me ayto ton tropo opoios thelei me ton allo :)

Αρχικό Μήνυμα από τον vervil

To na mplokareis to diktio kinhths tilefonias me apanotes kliseis dinei kata thn apopsi mou toulaxiston kai th dynatotita stis etairies tilefonias

na apenergopoihsoun syndeseis kai otan meta rotiseis thn etairia ti synevei na sou pei oti sou kopsame th syndesh giati dimiourgouses provlhma sto diktio kinhths ....... Kathe etairia exei to dikaioma

diakophs ypiresiwn apo kakoboulh xrish diktiou

Να σου πω:

1) Το να υπάρξει συμφωνία να καλέσουμε όλοι την ίδια στιγμή, δεν συνιστά κακόβουλη χρήση.

2) Αλίμονο αν αρχίζουν να κώβουν συνδέσεις για τον λόγο αυτό. Δηλαδή θα την πατήσουν (θέλεις να πεις) και όσοι καλέσουν όντως στην πραγματικότητα κάποιον ακριβώς στις 12μμ ???

3) Το σημαντικότερο. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ . Αυτό βγάλτε το απ το μυαλό σας. Το 1999 στον Σεισμό ήταν μια διαφορετική κατάσταση. Κινητά να καλούν κινητά. Σταθέρα να καλούν κινητά. Κινητά να καλούν σταθερά. Και πιστεύω αυτό έκανε το 80-90% του πληθυσμού στο Λεκανοπέδιο. Και πολύς κόσμος από την επαρχία που είχες συγγενείς στην Αττική.

4) 10 μήνες πριν από την Ολυμπιάδα, αν δεν έχουν φροντίσει να φτιάξουν το δίκτυο τους, κακό του κεφαλιού τους . Το πολύ πολύ να μας ευχαριστήσουν κιόλας..........σαν Beta Testers :p :p

Αρχικό Μήνυμα από τον tronik

Απλώς να σημειώσω ότι σε όλα τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα του κόσμου, ο σχεδιασμός χωρητικότητας δε γίνεται με βάση την κίνηση μιας μέρας (π.χ.πρωτοχρονιά) ή μιας ειδικής περίπτωσης (σεισμός), γιατί τότε θα έχεις εξοπλισμό που κοστίζει και κάθεται => ακριβότερο κόστος λειτουργίας => ακριβότερες χρεώσεις υπηρεσιών. Λογικό; Είναι σαν να απαιτείς από τον περιπτερά της γειτονιάς σου να φέρνει κάθε μέρα 1000 φύλλα μιας εφημερίδας, επειδή μια φορά στα 10 χρόνια η εφημερίδα αυτή λόγω μιας φοβερής αποκλειστικότητας πούλησε σαν τρελή και δεν πρόλαβες να εξασφαλίσεις το δικό σου αντίτυπο...

Αυτό που οφείλουν βέβαια να κάνουν τα δίκτυα είναι να βρίσκουν και να εφαρμόζουν έξυπνες λύσεις για να χειρίζονται δυναμικά τέτοιες καταστάσεις, και λύσεις υπάρχουν.

Φιλικά, tronik

Φίλε tronik οχι και τόσο πετυχημένο το παράδειγμά σου αν και η λογική είναι σωστή. Αν κάποια μέρα έχει ένα απίστευτα ενδιαφέρον θέμα σε μια εφημερίδα και την θέλει πάρα πολύς κόσμος... ε,ναι είναι πιθανόν να μην μπορέσω να την πάρω. ΟΜΩΣ δεν θα είμαι υποχρεωμένος να την πάρω: θα είναι επιλογή μου. ΑΝΤΙΘΕΤΑ την δυνατότητα να μιλησω στο κινητό ανά πάσα στιγμή την έχω ήδη επιλέξει, προπληρώσει ή πληρώνω κάθε μήνα, και σίγουρα την έχω ανάγκη σε αντίθεση με την εφημερίδα!

Όσο για τα έξοδα/έσοδα των εταιρεών και κατά πόσο αντέχει η τσέπη τους να εξασφαλισουν αξιοπρεπή κάλυψη ΚΥΡΙΩΣ όταν την χρειαζόμαστε...ε, αν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό τότε καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζί και να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο! Και μετά ξυπνήσαμε!!! Να προσφέρουν όμως μ@#@$%^&*(){}ς υπηρεσίες όπως το LIVE! και να χρεώνουν τον κούκο αηδόνι και ξέρουν και μπορούν... ;)

Φιλικά

Superman

na apenergopoihsoun syndeseis kai otan meta rotiseis thn etairia ti synevei na sou pei oti sou kopsame th syndesh giati dimiourgouses provlhma sto diktio kinhths .......

Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στην Ελλάδα! Δεν ξέρω για ποιό λόγο επιμένεις να μην κάνουμε την διαμαρτυρία με τον τρόπο που πρότεινε ο Δρομέας; :confused: Αυτό δεν νομίζω πως χρειαζόταν!

Θεωρείς οτι η Voda θα απενεργοποιήσει τις συνδέσεις 10000 ατόμων(τυχαίος αριθμός) επειδή έγινε η διαμαρτυρία; Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο σε τελική ανάλυση!

Αρχικό Μήνυμα από τον johner

Αυτό δεν νομίζω πως χρειαζόταν!

Και σε άσχετη κατηγορία θαρρώ :(

na apenergopoihsoun syndeseis kai otan meta rotiseis thn etairia ti synevei na sou pei oti sou kopsame th syndesh giati dimiourgouses provlhma sto diktio kinhths .......

απαξ και κανουν κατι τετοιο τοτε θα ειναι οχι μονο κλεφτες κτλ αλλα και θα γινουν διεθνης ρεζιλι , κατι που πιστευω ΔΕΝ τους συμφερει

Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

Eπισήμανση ορισμένων σημείων, ενός άρθρου της EXPRESS σχετικά (ΚΑΙ) με το θέμα μας:

Αγώνας δρόμου Vodafone - Panafon για την κάλυψη της αυξημένης κίνησης κατά την Ολυμπιάδα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία της Vodafone - Panafon για την κάλυψη της αυξημένης κίνησης τηλεφωνικών κλήσεων που θα υπάρξει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Λίγους όμως μήνες πριν από τους Aγώνες δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Vodafone αλλά και άλλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, που δεν είναι επίσημοι χορηγοί των Αγώνων.

Στα σχέδια της εταιρίας για το καλοκαίρι του 2004 και ειδικότερα για τις ημέρες των Αγώνων είναι η δημιουργία Ειδικού Κέντρου Aντιμετώπισης Kρίσεων ...συνέχεια εδώ

Αυτά για όποιον πιστεύει ότι θα λυγίσουν οι γίγαντες, την Παρασκευή! Και ότι μερικοί συνάνθρωποι μας, ίσως αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο πρόβλημα. :(

De katalavainw th skopimothta ths energias

klishs sto stathero kai ti tha vgei

?? poios tha katalavei

pio kalh protash

Stis 12-10 ORA 12-1 TO MESHMERI EXEI ORISTEI OS HMERA DIAMARTHRIAS KATA TWN XREOSEWN KINHTHS TILEFONIAS KAI AYXHSEWN AYTWN

KLEIDWSTE OLOI TA KINHTA SAS

MESW THS YPIRESIAS FRAGEIS EISERXOMENWN KLISEWN

ENERGOPOIHSH

*35*KWD FRAGHS #

APENERGOPOIHSH

#35*KWD FRAGHS #

GIA NA DEIXOUME THN ANTITHESH Mas

pos to vlepete ?

ego pantos exo kleisei idi to vodafone kinito mou...

eimai afstria kai de mou xreiazete... exo to afstriako!

kalo tha itan na kanete to idio! :p

me afta pou vlepo edo mesa... fantazomai ti tha ginei ekei ekso etsi kai diadothei... TIPOTA!

pos to vlepete ?

Διαφωνούμε! Δεν ξέρω τίνος συμφεροντα εξυπηρετείς, αλλά έχουμε κανονίσει τι θα κάνουμε! Σου το ξαναείπα! Εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν!

Γουστάρω πολεμική ετοιμότητα!!!!!!!!!

Στα άρματα αδέρφια!!!!!!!!!!!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ!!(μήπως το παράκανα?)

το sms πάντως το εστειλα σε όλους τους γνωστούς μου.(εννοείται απο FREE SMS SITES!)

Σκέφτομαι άρα υπάρχω....

Αρχικό Μήνυμα από τον johner

Διαφωνούμε! Δεν ξέρω τίνος συμφεροντα εξυπηρετείς, αλλά έχουμε κανονίσει τι θα κάνουμε! Σου το ξαναείπα! Εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν!

Exactly. Άλλωστε όπως λένε και στο χωριό μου η κότα με το ζόρι δεν κάνει αβγό! Τρόποι διαμαρτυρίας σίγουρα υπάρχουν πολλοί. Και εγω και ο καθένας μπορούμε να αραδιάσουμε απο κάμια δεκαριά και βάλε! Τι θα γίνει λοιπόν;;; Θα πάει ο καθένας μόνος του με την ιδέα του στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα;;; Φέξε παππού και γλύστρισα!!! Δεν γίνεται έτσι δουλειά. Υπηρξε μια ιδέα-πρωτοβουλία του δρομέα (καλή, κακή αδιάφορο) και επειδή μάλλον όλοι συμπάσχουμε αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε. Από κει και πέρα τα πράγματα είναι απλά: Η ισχύς εν τη ενώσει. Αν αρχίσει ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του το γέλιο των εταιρειων θα ακούγεται όλο και πιο δυνατα πίσω από τις πλάτες μας.

Αυτό θέλεις φίλε vervil?????????????????

:mad: :mad: :mad:

Αρχικό Μήνυμα από τον gmac

Βλέπω ότι ήδη άρχισε η διαμαρτυρία να γεμίζει τα ταμεία των εταιριών... :rolleyes:

Εμπρός ας διαμαρτυρηθούμε όλοι προς τις εταιρίες δίνοντας τους κι άλλα λεφτά :wacko:

το ένα το quote ήταν δικό μου! Είπα έστειλα και παραδόθηκαν! Δεν είπα μου ήρθε αναφορά. ;) Άρα καταλαβαίνεις πως τα έστειλα. :cool:

Αρχικό Μήνυμα από τον gmac

Ρε παιδιά, συγνώμη κιόλας, αλλά έτσι ξεκινάνε οι διαμαρτυρίες και τα μποϋκοτάζ; Ξυπνάει κάποιος ένα πρωί και διοργανώνεται μια διαμαρτυρία με αμφίβολα αποτελέσματα μέσα σε 6 μόνο μέρες;

Καταρχάς να πω γιατί εγώ ο μίζερος, αφού διαφωνώ δεν κάθομαι απλώς στα αυγά μου και να μη συμμετάσχω (που δε θα μπορούσα έτσι κι αλλιώς λόγω απουσίας στο εξωτερικό).

Γιατί συμφωνώ με την ουσία ότι πρέπει να υπάρξει διαμαρτυρία, απλά διαφωνώ με όλα τα άλλα: γιατί κάθε φτωχά διοργανωμένη διαμαρτυρία σε περίπτωση που αποτύχει υπονομεύει τις επόμενες προσπάθειεες . Ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό: όλοι αυτοί που τώρα ενθουσιάζονται, σε περίπτωση αποτυχίας θα είναι πολύ πιο επιφυλακτικοί την επόμενη φορά. Άρα ακόμα και αν δε θέλω να συμμετάσχω, ναι με επηρέαζει και προσωπικά ως καταναλωτή.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, ξεκινόντας από τα πολύ βασικά:

1) Διαμαρτυρία που ξεκινάει Σάββατο πρωί πόσο κόσμο περιμένουμε να έχει μαζέψει μέχρι την Παρασκεύ. δηλαδή σε 6 μέρες, ουσιαστικά 4 εργάσιμες?

2) Αυτός ο κόσμος είναι ικανός να προκαλέσει πρόβλημα στις εταιρίες?

3) Το μπλοκάρισμα του δικτύου (αν επιτευχθεί) γιατί ακριβώς είναι πίεση προς τις εταιρίες? Μου θυμίζει τις περσινές απεργίες ενάντια στον πόλεμο: άλλος είναι αυτός που ταλαιπωρείται από αυτόν που πρέπει πραγματικά να πιεστεί

4) Έγινε κάποια επίσημη νύξη προς το ΙΝΚΑ, ΕΚΠΟΙΖΩ κτλ για υποστήριξη-συνδιοργάνωση? Και δε μιλάω φυσικά για e-mail που στέλνονται από εδώ κι από εκεί?

5) Ποιος επίσημος ή μη φορέας υποστηρίζει το μποϋκοτάζ? Εγώ είμαι το ΙΝΚΑ, η Λαμπίρη, ο Χατζηνικολάου ή ένας απλός πολίτης που θέλω να συμμετάσχω. Με ποιον θα επικοινωνήσω για να ενημερωθώ?Ποιος είναι υπεύθυνος για να με ενηρώσει; Κάποιος κάτι μου είπε, κάπου κάτι άκουσα κτλ.

6) Προωθήστε αυτό το sms σε όσους περισσότερους μπορείτε;;; :wacko: :blink: Τι να πρωτοσχολιάσεις: ότι θυμίζει hoax? Ότι για να διαμαρτυρηθείς απέναντι σε εταιρίες κινητής δε χρησιμοποιείς ως μέσο τις υπηρεσίες τους? Όποιος το σκέφτηκε ας μας πει το σκεπτικό για να καταλάβουμε. :worry:

Κι άλλα θα μπορούσα να γράψω. Μια σοβαρή προσπάθεια θα πρέπει να οργανωθεί σε βάθος χρόνου . Να έχει υπεύθυνους που να επικοινωνήσουν με τα ΜΜΕ ως εκπρόσωποι, κι όχι ως ο Μήτσος κι ο Κίτσος που έστειλαν απλώς ενα mail όπου βρήκαν. Να υποστηρίζεται αν όχι από μεγάλους φορείς, τουλάχιστον από τα sites του ευρύτερου χώρου της τεχνολογίας (όχι μόνο κινητής):

myphone, insomnia, dpgr, techteam και όλα τα άλλα.

Δεν έχετε την απορία γιατί δεν υπάρχει έστω μια ανακοίνωση στην κεντρική σελίδα του myphone? Μήπως γιατί η παρούσα διαμαρτυρία δεν έχει εκληφθεί ως σοβαρή από τους υπεύθυνους του site? Πως θα μπορούσε άλλωστε (6 μέρες, προωθήστε το sms???). Πιστεύω ότι ο MsK θα ήταν πρόθυμος να στηρίξει μια καλή πρωτοβουλία. Την παρούσα όχι, γιατί άραγε?

An θέλετε να προωθήσουμε κάτι σοβαρό, ελάτε να το κάνουμε, αλλά αυτό θέλει συζήτηση και πάνω από όλα δουλειά. Όχι ξυπνάμε το πρωί, κάνουμε ένα post κι όποιος τσιμπήσει τσίμπησε. :whistle:

Ισως το πιο ωριμο post που εχω διαβάσει ποτε στην ιστορια του myphone/unwired... ! Συμφωνω στην διαμαρτυρια, όχι όμως με τον τρόπο που σκέφτεσται να την κάνετε... Κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτό που πρότεινε ο energy είναι το καλύτερο

Απο eNeRGy

as vroume mia imerominia mesa stous epomenous mines gia kleisimo maziko ton kiniton... kai tha to ftasoume kai sta media....

arkei na sintonisoume omades gia poles polis tis elladas, sxoleia,

panepistimia, internet cafe, internet portals, afisokoliseis se dromous kentrikous klp klp

ola ta alla...

oi kliseis klp klp.. de tha tous kanoun tipota... iparxei kai i anamoni...

peite imerominia... na ksekinisoume proetoimasia.

ego proteino deftera 17 noemvri. pou tha apothikefthei efkola sto mialo tou (iq-radikiou) politi

Μόνο, που φοβάμαι μετά από την βιαστική αποστολή e-mail, sms, fax σε εφημερίδες, τηλεοράσης κλπ, χάθηκε όση δύναμη θα μπορούσε να έχει μια σωστά οργανωμένη κίνηση...

Τελικα ετσι οπως παει το θεμα, αλλοι θα κανουν αναπαντητες, αλλοι θα κλεισουν το κινητο τους, αλλοι θα παρουν στο CC, αλλοι, αλλοι, αλλοι... :wacko:

ΕΕΕεεεεεε... Εναν τροπο ειπαμε και μονο αυτος θα γινει αν θελουμε πραγματικα να γινει κατι (εστω και λιγο) !

Μ'αρεσει που στην αρχη μερικοι δεν ηθελαν και τωρα βγαινουν κι αλλες διαμαρτυριες στη φορα :lol:

Αν ειναι να βγουν κι αλλες πειτε μου να ενημερωσω την υπογραφη μου !!! :p

Είναι λάθος - Διαφωνώ!

Δεν ξέρω αν μπλοκάρουν τα δίκτυα με αυτό τον τρόπο, αλλά αν ισχύει αυτό τότε:

• Εναντιώνεστε σε Telestet, Vodafone, CosmOTE με ένα τρόπο που βλάπει Q-Telecom, OTE (Σταθερά) και myPhone.
  • Συνάνθρωποί μας που έχουν πραγματική ανάγκη εκείνη τη στιγμή, θα μείνουν στον άσσο (και μιλάω για ΟΛΑ τα δίκτυα & τα σταθερά).
  • Με το να μαζευτείτε όλοι και να το κάνετε αυτό ταυτόχρονα (ειδικά αν είστε πολλοι στο ίδιο σημείο) θα προκαλέσετε την εκπομπή τεράστιας ποσότητας ακτινοβολίας που ίσως βλάψει και εσάς τους ίδιους.
  • Η δύναμη του καταναλωτή είναι να μην καταναλώνει, να βάζει ένα όριο και έτσι να χρεώνεται κάθε μήνα όσο θα ήθελε ο ίδιος να χρεώνεται. Τέτοιου είδους "πολεμικές" λύσεις δεν βοηθούν ούτε τις εταιρίες, ούτε τους υπόλοιπους πολίτες να κατανοήσουν τι τελικά ζητάτε.

Με την ίδια λογική πολλών εδώ μέσα, θα έπρεπε να βάλουμε όλοι τα air-condition, τις κουζίνες κλπ μαζί να καίνε στο φουλ ώστε να γίνει γενικό blackout και να σταματήσουν να δουλεύουν οι κεραίες των εταιριών κινητής τηλεφωνίας (μαζί με όλα τα υπόλοιπα φυσικά). Σας φαίνεται τραβηγμένο; Τότε ξανασκευτείτε πόσο τραβηγμένο είναι αυτό το "boycottage"/τρομοκτρατική ενέργεια.

Δεν βλέπω να στροφάρει το μυαλό πολλών εδώ μέσα και αυτό είναι λυπηρό... :!:

Τι έγινε ρε παιδιά, μας την πέσανε;;; Όποιος δεν συμφωνει με την διαμαρτυρία ή με τον τρόπο που γίνεται είναι σαφώς δικαιωμα ;) , του όπως επίσης και να το εκφράζει. ΟΜΩΣ δεν είναι δικαιωμα του να διμιουργεί προβλήματα και συγχυση σ' άυτην και στους υπόλοιπους! :mad: Στο κάτω-κάτω της γραφής αν το πρόβλημά σας είναι και καλά ο τρόπος διαμαρτυρίας χαλαρώστε και σκεφτήτε και αυτό: ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! :p Έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας να δοκιμάσουμε όλους του τρόπους, εκτός και αν νομίζετε ότι με την πρώτη διαμαρτυρία θα κάμψουμε τις εταιρείες! Μακάρι αλλά δεν το νομίζω! Προς το παρόν όπως είπα και πιο πάνω: Η ισχύς εν τη ενώσει.

Φιλικα ,Superman

Φυλάω τα ρούχα μου και διευκρινιζω ότι απευθύνομαι σε όλους και όχι σε κάποιον συγκεκριμενα ;)

Αρχικό Μήνυμα από τον Trobocop®

Τι έγινε ρε παιδιά, μας την πέσανε;;; {...}

Φυλάω τα ρούχα μου και διευκρινιζω ότι απευθύνομαι σε όλους και όχι σε κάποιον συγκεκριμενα

Παρ' όλο που η ώρα που βγήκε το δημοσίευμά σου στον αέρα, υποδηλώνει ότι εγώ ήμουν αυτός που σε έκανε να εκφράσεις αυτή σου τη γνώμη, δεν με ενοχλεί για τον ίδιο λόγο που δεν ενοχλεί κι εσένα το δικό μου μήνυμα.

Όμως διαφωνώ σε δύο σημεία:

Όποιος δεν συμφωνει με την διαμαρτυρία ή με τον τρόπο που γίνεται είναι σαφώς δικαιωμα ;) , του όπως επίσης και να το εκφράζει. ΟΜΩΣ δεν είναι δικαιωμα του να διμιουργεί προβλήματα και συγχυση σ' άυτην και στους υπόλοιπους! :mad:

Αν δημιουργώ εγώ προβλήματα και σύγχυση, τότε εσείς τι θα κάνετε στους συνανθρώπους σας κατά την διάρκεια του boycottage;

Στο κάτω-κάτω τις γραφής αν το πρόβλημά σας είναι και καλά ο τρόπος διαμαρτυρίας χαλαρώστε και σκεφτήτε και αυτό: ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! :p Έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας να δοκιμάσουμε όλους του τρόπους, εκτός και αν νομίζετε ότι με την πρώτη διαμαρτυρία θα κάμψουμε τις εταιρείες! Μακάρι αλλά δεν το νομίζω!

Ενώ εγώ δεν έχω σκοπό να σας "ενοχλήσω" ξανά, εσείς έχετε βάλει μπρος πρόγραμμα και σκοπεύετε να το κάνετε κατ' εξ ακολούθηση.

Αρχικό Μήνυμα από τον Saxtus

Παρ' όλο που η ώρα που βγήκε το δημοσίευμά σου στον αέρα, υποδηλώνει ότι εγώ ήμουν αυτός που σε έκανε να εκφράσεις αυτή σου τη γνώμη, δεν με ενοχλεί για τον ίδιο λόγο που δεν ενοχλεί κι εσένα το δικό μου μήνυμα.

Όμως διαφωνώ σε δύο σημεία:Αν δημιουργώ εγώ προβλήματα και σύγχυση, τότε εσείς τι θα κάνετε στους συνανθρώπους σας κατά την διάρκεια του boycottage;

Ενώ εγώ δεν έχω σκοπό να σας "ενοχλήσω" ξανά, εσείς έχετε βάλει μπρος πρόγραμμα και σκοπεύετε να το κάνετε κατ' εξ ακολούθηση.

Επειδή μάλλον δεν σε έπεισε η διευκρίνηση να πω επίσης ότι όταν έγραφα το δικό μου ποστ το δικό σου είχε ήδη δημοσιευθεί. Όπότε δεν μπορούσα να γνωρίζω για αυτο. Δεν μπορούσες να το ξέρεις αυτό, οπότε δεν τρέχει τίποτα.

Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν με ενοχλει τι μήνυμα σου; Με ενοχλεί ακριβώς γαι τους λόγους που ανέφερα και μάλλον δεν τους διάβασες! Απλά δεν πρόκειται να κόψω τις φλέβες μου ούτε για αυτό ουτε για κανένα!

Φαίνεται έλάχιστα έχεις διαβάσει από αυτό το thread! Σε παραπέμπω σε ποστ του χρηστη Supernet στην προηγούμενη σελίδα που ισοπεδωνει την καραμέλα των "συνανθρώπων"

Τις τελευταίες δυο γραμμές τις αφηνω στην κρίση του καθενός... ;)

Τελικά έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο εκτός από το να καθόμαστε και να κλαίμε την μοίρα μας;;;Κάτι τέτοιο θα ήθελα να διαβάσω και όχι φτηνή κριτική εκ του ασφαλούς!

Αρχικό Μήνυμα από τον Saxtus

[*]Με το να μαζευτείτε όλοι και να το κάνετε αυτό ταυτόχρονα (ειδικά αν είστε πολλοι στο ίδιο σημείο) θα προκαλέσετε την εκπομπή τεράστιας ποσότητας ακτινοβολίας που ίσως βλάψει και εσάς τους ίδιους.

Αν και ψιλοσυμφωνώ στα υπόλοιπα που είπες, αυτό δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση!!!!!

...συνείδηση, κάθε γενιάς μανιφέστο...

Αρχικό Μήνυμα από τον TN97

Από την μεριά μου εγώ πιστεύω πως η δύναμη του καταναλωτή είναι... να μην καταναλώνει.

Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν όλοι αποφασίζαμε να χρησιμοποιούμε τα κινητά μας λιγότερο. Δεν θα τις "έτσουζε" τις εταιρείες?

Μήπως θα έπρεπε σιγά-σιγά να αλλάζαμε και λίγο την κουλτούρα μας, τον τρόπο σκέψης μας και τις καταναλωτικές συνήθειές μας?

Θέλω να προσθέσω και κάτι σημαντικό, κατά την γνώμη μου, που δεν φαίνεται να το έχει θίξει κάποιος.

Έχετε σκεφτεί κατά πόσο έχετε το νομικό δικαίωμα να προβαίνετε σε τέτοιες ενέργειες? Εάν το καλοσκεφτείτε, ψάχνετε να βρείτε έναν τρόπο που να "βλάψετε" ιδιωτικές εταιρίες (OK, υπάρχει και η CosmOTE, η οποία είναι μια... μυστήρια κατάσταση).

Για να το πω αλλιώς: ας πούμε ότι είμαστε εργάτες σε μία ιδιωτική επιχείρηση, και κάποια στιγμή αποφασίζουμε να διεκδικήσουμε κάποια πράγματα. Τελικά αποφασίζουμε να τα κάνουμε γυαλιά-καρφιά, επειδή θεωρούμε ότι αδικούμαστε. Είναι σωστό αυτό, δεδομένου του ότι πρόκειται για ιδιωτική περιουσία?

Ίσως είναι λίγο τραβηγμένο το παράδειγμα, και σίγουρα η κίνηση που έχετε αποφασίσει να κάνετε, δεν αποσκοπεί στο να... καταστρέψετε τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Θέλετε απλά να δώσετε ένα "μήνυμα".

Από την μεριά μου όμως, πιστεύω, όπως ανέφερα και πριν, ότι ο καλύτερος τρόπος να αλλάξουμε όλοι μαζί μια κατάσταση που μας ενοχλεί, είναι η αποχή. Ας μιλάμε λιγότερο στο κινητό μας, ας μην στέλνουμε μηνύματα σωρηδόν, και η κατάσταση είναι πολύ πιθανό να αλλάξει.

Είναι δικαίωμά μας να χρησιμοποιούμε τα κινητά μας όπως επιθυμούμε. Δεν είναι δικαίωμά μας όμως να θέλουμε να προκαλούμε "βλάβες" από την στιγμή που, κακά τα ψέμματα, κανείς δεν μας υποχρεώνει να κάνουμε υπέρογκους λογαριασμούς.

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από κανέναν. Και εγώ καταναλωτής είμαι, και με ενδιαφέρει η τσέπη μου. Όποιος διαφωνεί μαζί μου, θα χαρώ να διαβάσω τα επιχειρήματά του, αρκεί να είναι διατυπωμένα με ευγένεια, σαφήνια και χωρίς φανατισμούς.

Θέλω να παρακαλέσω τους Trobocop® και Saxtus, να σταματήσουν την αντιπαράθεση μεταξύ τους. Είναι πολύ καλύτερα να συζητάτε ευγενικά, και σεβόμενοι πάντα το δικαίωμα του άλλου να διαφωνεί μαζί σας.

Αρχικό Μήνυμα από τον TN97

Έχετε σκεφτεί κατά πόσο έχετε το νομικό δικαίωμα να προβαίνετε σε τέτοιες ενέργειες?

Είναι δικαίωμά μας να χρησιμοποιούμε τα κινητά μας όπως επιθυμούμε. Δεν είναι δικαίωμά μας όμως να θέλουμε να προκαλούμε "βλάβες" από την στιγμή που, κακά τα ψέμματα, κανείς δεν μας υποχρεώνει να κάνουμε υπέρογκους λογαριασμούς.

Φίλε ΤΝ97, δεν ξέρω αν θα συμμετάσχω στην διαμαρτυρία, βασικά γιατί συμφωνώ με αυτούς που εκφράζουν επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικότητα της κίνησης αυτής. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα. Χρησιμοποιείς το δίκτυο ακριβώς με τον τρόπο για τον οποίο προορίζεται (παίρνεις τηλέφωνο από το κινητό σου). Δεν υπάρχει καμμία υποχρέωση να σηκώσει κάποιος το τηλέφωνο από την άλλη μεριά. Το να γίνει αυτό από όλους μαζί είναι επίσης επιτρεπτό. Αν το δίκτυό τους δεν μπορεί να σηκώσει πολλά τηλεφωνήματα μαζί, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Ας φτιάξουν καλύτερο δίκτυο.

Παρ' όλα αυτά, δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα από 10-20-100 ή και 1000 τηλέφωνα. Για να μπλοκάρουν τα δίκτυα χρειάζονται μεγέθη της ίδιας τάξης που εμφανίζονται π.χ. την Πρωτοχρονιά ή σε ένα σεισμό. Κοινώς όλο το δίκτυο στο σύνολό του να προσπαθεί να τηλεφωνήσει

Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε