Jump to content

κανενα δωρεαν αντιικο ελαφρυ;

antonn
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω ενα Toshiba Laptop 14 ιντζων με windows vista. Τελειο σε όλα, αλλα ελα που δε σηκωνει τωρα πια το avast αντιικο! Μολις του βαλω τη νεα εκδοση γονατιζει και ουσιαστικα ειναι αχρηστο! Εκανα επαναφορα προγραμματων και εμεινα με την παλια του εκδοση και αργουτσικα κανω τη δουλεια μου. Ομς σε κανα μηνα ληγει το avast και για να βαλω ξανα το δωρεαν προγραμμα του, θα ειναι το αναβαθμισμενο, οποτε το παλιο αλλα άξιο Toshiba μου θα τα φτυσει!

Ξερετε κανα δωρεαν αντιικο ελαφρυ; Ουσιαστικα μονο για προστασια για να μπαινω το ιντερνετ το θελω. Μονο σερφαρισμα κανω σε αυτον τον υπολογιστη

Αν κάνεις μόνο σερφάρισμα, πέτα τα vista, βάλε linux mint mate και δεν χρειάζεσαι κανένα a/v. Vista... Απλά έλεος...

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289

get a life...

Αν κάνεις μόνο σερφάρισμα, πέτα τα vista, βάλε linux mint mate και δεν χρειάζεσαι κανένα a/v. Vista... Απλά έλεος...

Δεν ξερω για το Mate, αλλα το Linux Mint Xfce (32bit) τρεχει σιγουρα πολυ καλα σε παλια laptop. Εναλλακτικα, υπαρχει και το Xubuntu. Θα απεφευγα 64bitες εκδοσεις. Παντως Vista+Antivirus δεν εχει νοημα.

Edited by lastbaron

Στο laptop 10ετίας με xp της συζύγου πάει σφαίρα, οπότε σε laptop με καλύτερα specs που θα έχει ο topic starter, δε νομίζω να ζωρίζεται

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289

get a life...

σας ευχαρσιτω για τις απαντησεις! Πραγματι απαραδεκτο το vista! Ομως δεν ξερω να τα βγαλω και να βαλω linux mint mate

σας ευχαρσιτω για τις απαντησεις! Πραγματι απαραδεκτο το vista! Ομως δεν ξερω να τα βγαλω και να βαλω linux mint mate

1) κατεβάζεις το mint mate από εδώ ---> http://www.linuxmint.com/download.php

2) καις το iso σε ένα dvd

3) μπουτάρεις από το dvd

4) ακολουθείς τις οδηγίες επί της οθόνης και σε μισή ώρα θα έχεις ένα ταχύτατο και ασφαλές λειτουργικό

Φυσικά όλα αυτά τα κάνεις με δική σου ευθύνη

Edited by gdp77

get a life...

σε ευχαριστω παρα πολυ! Θα το τολμησω. Δε θα πεθανω αν χαλασει ο υπολογιστης. Ετσι και αλλιως αργα παει! ¨ομως τι σημαινει καιω το Iso? Μετα πως bootαρω; Τις οδηγιες μπορω να τις παρακολουθησω μια χαρα! Τα αρχεια του υπολογιστη για πεταμα ειναι όλα! Edited by antonn

καιω το iso: αντιγραφω την "εικονα/iso" σε dvd

μπουταρω: ξεκιναω τον υπολογιστη (εφοσον εχω ηδη βαλει το αντεγραμμενο dvd στον drive) και εκκινω απο το dvd, ΟΧΙ απ τον σκληρο δισκο. συνηθως γραφει press any key to boot from cd/dvd (πατας ενα πληκτρο και μπουταρει στο dvd)

ακολουθεις τις οδηγιες, κανεις την εγκατασταση και βουαλα! ετοιμο!

καιω το iso: αντιγραφω την "εικονα/iso" σε dvd

μπουταρω: ξεκιναω τον υπολογιστη (εφοσον εχω ηδη βαλει το αντεγραμμενο dvd στον drive) και εκκινω απο το dvd, ΟΧΙ απ τον σκληρο δισκο. συνηθως γραφει press any key to boot from cd/dvd (πατας ενα πληκτρο και μπουταρει στο dvd)

ακολουθεις τις οδηγιες, κανεις την εγκατασταση και βουαλα! ετοιμο!

Ειναι πιο ελαφρυ απο win 10...? Να μην αλλαζω hdd διοτι δεν περισσευουν φραγκα...

Εχω netbook με 2gb ram δεν παιρνει μεγαλυτερη...:X.

android or ios or wm......who cares.....???

Ειναι πιο ελαφρυ απο win 10...? Να μην αλλαζω hdd διοτι δεν περισσευουν φραγκα...

Εχω netbook με 2gb ram δεν παιρνει μεγαλυτερη...:X.

Ειναι πιο ελαφρια απο τα win10. Σε laptop acer με 1gb ram, το mint με xfce τρεχει οκ.

Ειναι πιο ελαφρια απο τα win10. Σε laptop acer με 1gb ram, το mint με xfce τρεχει οκ.

ξεκιναω...το καψιμο...ευχαριστω !!!!:p:D

Πρώτα τρέξτε μια τα Linux από το cd να δείτε πως περίπου θα είναι το περιβάλλον και αν σας βολεύει.

Πάντως αν έχεις τα Vista θα έλεγα να έκανες την αναβάθμιση σε 10.

Πρώτα τρέξτε μια τα Linux από το cd να δείτε πως περίπου θα είναι το περιβάλλον και αν σας βολεύει.

Aπο usb μπορω ...??? Δεν εχω dvd:(

σε p4 3,2ghz με 1 ραμ τρεχω ubuntu η οπως τα λενε:p να τα αλλαξω?ναι μεν ανοιγει γρηγορα ο η/υ αλλα τρωει σκαλωματα μερικες φορες!στον ιδιο υπολογιστη εχω vista και εγω απο προσφατο φορματ και τρεχουν μια χαρα ισως και ποιο γρηγορα σε χρηση ιντερνετ απο τα ubuntu στο μονο που εχω δει διαφορα ειναι στο youtube οπου τα vista σερνονται

αστα και ακομα δεν καταλαβα πως καν το Iso. Ασε που δεν ξερω τι ειναι αυτο και πως το βρισκουν.

Αρα να το κανω windwos 10 ειναι πολύ ελκυστικο μια και θα ειναι πολυ ευκολο. Αλλα εδω στο αλλο Laptop που εχω που εχει windows 8.1 64 sony vaio δεν τα εβαλα τα 10 γιατι φοβαμαι οτι θα γινει πολυ αργο. Αρα σε ενα πιο παλιο υπολογιστη δε θα τον γονατισω;;

αστα και ακομα δεν καταλαβα πως καν το Iso. Ασε που δεν ξερω τι ειναι αυτο και πως το βρισκουν.

Αρα να το κανω windwos 10 ειναι πολύ ελκυστικο μια και θα ειναι πολυ ευκολο. Αλλα εδω στο αλλο Laptop που εχω που εχει windows 8.1 64 sony vaio δεν τα εβαλα τα 10 γιατι φοβαμαι οτι θα γινει πολυ αργο. Αρα σε ενα πιο παλιο υπολογιστη δε θα τον γονατισω;;

iso είναι το αρχείο που θα κατεβάζεις. Απλά όταν θα το κάψεις θα βάλεις την επιλογή για iso που θα έχει το πρόγραμμα και μετά όταν θα το βάλεις στο pc θα σε βάλει στο μενού για να κάνεις boot τα linux όποιο distro έχεις διαλέξει. Από εκεί και πέρα ρώτα στο κατάλληλο section τι παίζει με τους drivers στο hw που έχεις.

Αυτο που λεει ο φιλος. Δοκιμαστε πρωτα για να μην ταλαιπωρηθειτε ασκοπα στη συνεχεια

Στο φιλο με τα (s)vista θα του προτεινα να τρεξει καποια βασικη εκδοση των 7 και να δει αν αλλαζει κατι

• 2 weeks later...

σας ευχαριστω για τις απαντησεις! Μου προτεινατε και τα windows 10. Για αρχη τα εβαλα σε ενα sony vaio περσινο που εχω και ειχε πριν windows 8,1. Πεταξα εξω μετα το avast γιατι λενε ότι τα windows 10 δε χρειαζονται αντιικο! Τωρα το vaio πεταει!!!

το ερωτημα ειναι για τον Toshiba που εχει windows vista και ειναι 8ετιας υπολογιστης, μπορω να βάλω τα windows 10 και να σουταρω φυσικα το avast? Μου το προτείνατε αλλα φοβάμαι, πριν μου το επιβεβαιωσετε. Δε θα σερνεται ο υπολογιστης απο τόσο εξελιγμενο προγραμμα;

Δυστυχως τα linux θα μας ειναι αγνωστο περιβάλλον και θα χάσουμε το office!

σας ευχαριστω για τις απαντησεις! Μου προτεινατε και τα windows 10. Για αρχη τα εβαλα σε ενα sony vaio περσινο που εχω και ειχε πριν windows 8,1. Πεταξα εξω μετα το avast γιατι λενε ότι τα windows 10 δε χρειαζονται αντιικο! Τωρα το vaio πεταει!!!

το ερωτημα ειναι για τον Toshiba που εχει windows vista και ειναι 8ετιας υπολογιστης, μπορω να βάλω τα windows 10 και να σουταρω φυσικα το avast? Μου το προτείνατε αλλα φοβάμαι, πριν μου το επιβεβαιωσετε. Δε θα σερνεται ο υπολογιστης απο τόσο εξελιγμενο προγραμμα;

Δυστυχως τα linux θα μας ειναι αγνωστο περιβάλλον και θα χάσουμε το office!

Φίλε μου αν είσαι μέσος χρήστης ίσως δεν σου κάνει το linux ενώ τα win10 ίσως ζορίσουν το toshiba σου, αφού υπάρχουν απαιτήσεις γραφικών που λαπτοπ 10ετίας δεν μπορεί να καλύψει αξιοπρεπώς. Εγώ έχω βάλει μόνος μου win7 σε toshiba sattelite A200 του 2007 και πήγε εξαιρετικά, ψάξε για win7 drivers για το μοντέλο σου γιατί όσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσεις τα διάφορα variants κάθε μοντέλου τόσο εύκολο το κάνει η toshiba όταν το βρεις, σου βάζει όλους τους drivers σε ένα ζιπ, οπότε αμέσως μετά τηνεγκατάσταση λειτουργικού μπορείς να εγκαταστήσεις όλους σχεδόν τους ιδιαίτερους drivers.... Αν όλα αυτά σου φαίνονται πολύ δύσκολα, πήγαινε σε κάποιο μαγαζί της γειτονιάς να ρωτήσεις πόσο μπορεί να θέλουν να στα περάσουν εκείνοι

σε ευχαριστω για την απαντηση!

Windows 7 λοιπον ή windows XP? παλια ελεγα να βαλω XP.

τωρα το θεμα ειναι να βρω δωρεαν αντιικο ελαφρυ, αφου το avast γονατιζει υπολογιστες! Τα 7 και XP δεν κανουν ρουπι χωρις αντιικο!

τωρα το θεμα ειναι να βρω δωρεαν αντιικο ελαφρυ, αφου το avast γονατιζει υπολογιστες! Τα 7 και XP δεν κανουν ρουπι χωρις αντιικο!

Win95!!!! :lol::lol:

Αν μας ελεγες και τα specs του Toshiba θα βοηθουσε.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!