Jump to content

MP3 players (τιμές, συγκρίσεις, εντυπώσεις και mini-FAQ)

teorizo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φίλε αν το κάνεις φορμάτ απο το μακ τότε ναι θα χρειαστεί να ξανακάνεις φορμάτ οταν το συνδέσεις σε πισι και θα χάσεις τα τραγούδια,αλλά αν το κάνεις φορμάτ απο πισι τότε δεν υπάρχει πρόβλημα μιας και το μακ το αναγνωρίζει κανονικά ;) .

Ασε να έρθει το Σ/Κ να κάνω τα τεστ και θα ποστάρω εδώ τα αποτελέσματα.

Αν δεν γίνεται παίρνεις iriver που το κακό? :)

Γιατί μου αρέσει το mini :P

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

• Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Γιατί μου αρέσει το mini :P

Χμμ τότε ίσως να χρειαστεί να κάνεις πιο πολύ υπομονή αν γίνει αυτό που πολλοί περιμένουν στις 6/6 :) .

Κοιτα το ατου του Zen ειναι η μπαταρία του και η ποιοτητα του ηχου :o

ΑΛΛΑ το iPod εχει αρκετα πιο γρηγορο song browsing (δε χρειαζεται να πατησεις view albums /view tracks) , και κυριως , ειναι πιο ελαφρυ και πιο λεπτο απο το Zen που ειναι πραγματικα ΜΕΓΑΛΟ :)

Και γω στο ιδιο διλλημα ημουν περιπου , και επελεξα το iPod. Δεν το μετανιωσα :yahoo:

σε ευχαριστώ φίλε για την απάντησή σου.. το μόνο που με κάνει να το σκέφτομαι πολύ για το ipod είναι διάφορα προβλήματα συμβατότητας που λένε διάφορα παιδιά του φορουμ..

Forza scuderia

Help! Θέλω ένα mp3 μικρό και ελαφρύ στο 1gb τουλάχιστον και με ραδιόφωνο. Τι μου προτείνετε. Σκέφτομαι zen micro η ipod shuffle αλλά δεν ξέρω αν έχει radio. Μήπως έχετε καμιά συγριτική foto για το μέγεθος?
AUDI: Vorsprung durch Technik..:D

paidia epeidi exo ena mp3 player me 128 mb kai mollon tha to pouliso exete kati kalo na mou proteinete sta 256mb an ginetai na exei kai radio oxi ensomatomeno sta akoustika alla sto mp3 player (dektes oi protaseis kai xoris) proteinete mou kati mexri 100e

Help! Θέλω ένα mp3 μικρό και ελαφρύ στο 1gb τουλάχιστον και με ραδιόφωνο. Τι μου προτείνετε. Σκέφτομαι zen micro η ipod shuffle αλλά δεν ξέρω αν έχει radio. Μήπως έχετε καμιά συγριτική foto για το μέγεθος?

χαλαρααααα! :) αυτό εδώ ή διαφορετικά αυτό

πήγαινε Πλαίσιο και τσέκαρε!

paidia epeidi exo ena mp3 player me 128 mb kai mollon tha to pouliso exete kati kalo na mou proteinete sta 256mb an ginetai na exei kai radio oxi ensomatomeno sta akoustika alla sto mp3 player (dektes oi protaseis kai xoris) proteinete mou kati mexri 100e

Number One

Αστο φίλε το έκανα εγώ με το ipod photo που έχω και γίνεται με την μια τα windows βλέπουν το ipod σαν εξωτερικό δίσκο. :)

Kala loipon to afhnw...

Gia pes mou omws,mporw na perasw mp3 apo enos filou to pc(xwris itunes,san storage device apla) kai meta sta kapakia na ta akousw apo to ipod? exei file browser pou mporw na epileksw na akousw to komati pou molis egrapsa apo pc mesw mass storage device? h prepei na to antigrapsw meta sto diko mou pc kai na ta ksanaperasw mesw itunes pali sto ipod gia na mou ta vgazei sth lista me ta ypoloipa tragoudia?

Kai an exeis thn kalosynh plhroforhse mas ligo kalytera an vlepei olh th xwrhtikothta tou diskou san ekswteriko disko h epilegeis ena mege8os san ksexwristo partition gia afth th douleia.kai pws ka8e fora epilegeis apo to ipod an 8a to dei to pc san mass storage device h oxi.

Otan les to ekanes esy,ti enoeis? ekanes partition kai tetoia pragmata? h apla to evales sthn usb kai ta windows eipan: new hardware found->mass storage device kai ta alla sxetika...

Epishs mono sta xp fainetai san storage device xwris drivers h akoma kai sta millenium kai win2000?

Se parakalw plhroforhse mas giati ap'oti katalava sto ipod den einai kai toso aplh ypo8esh opws se alla mp3 players na to doun san storage device.

Σε ήχο υπερτερεί του Ipod φίλε μου. :)

Δυστυχως οχι. εκτος αν μιλας για το 4th generation που τοτε ισως , δε ξερω ;)

Εγω εχω ενα 3rd Gen (All touch) iPod 10GB , και το Zen οντως βγαζει καλυτερο ηχο. θα το συγκρινω με το iPod photo ενος φιλου και θα επανελθω :p

Kala loipon to afhnw...

Gia pes mou omws,mporw na perasw mp3 apo enos filou to pc(xwris itunes,san storage device apla) kai meta sta kapakia na ta akousw apo to ipod? exei file browser pou mporw na epileksw na akousw to komati pou molis egrapsa apo pc mesw mass storage device? h prepei na to antigrapsw meta sto diko mou pc kai na ta ksanaperasw mesw itunes pali sto ipod gia na mou ta vgazei sth lista me ta ypoloipa tragoudia?

Kai an exeis thn kalosynh plhroforhse mas ligo kalytera an vlepei olh th xwrhtikothta tou diskou san ekswteriko disko h epilegeis ena mege8os san ksexwristo partition gia afth th douleia.kai pws ka8e fora epilegeis apo to ipod an 8a to dei to pc san mass storage device h oxi.

Otan les to ekanes esy,ti enoeis? ekanes partition kai tetoia pragmata? h apla to evales sthn usb kai ta windows eipan: new hardware found->mass storage device kai ta alla sxetika...

Epishs mono sta xp fainetai san storage device xwris drivers h akoma kai sta millenium kai win2000?

Se parakalw plhroforhse mas giati ap'oti katalava sto ipod den einai kai toso aplh ypo8esh opws se alla mp3 players na to doun san storage device.

Το να δουν τα XP το iPod σαν εξωτερικό σκληρό δίσκο γίνεται με τον εξής πολύ απλό τρόπο: με το iPod συνδεδεμένο ανοίγεις τα preferences στο iTunes και πας στην καρτέλα iPod όπου τσεκάρεις την επιλογή enable disk use. Εννοείται ότι χρειάζεται να το κάνεις μόνο μια φορά. Δε χρειάζεται ούτε format, ούτε partition.

Να πάρεις τραγουδια από το pc του φίλου σου δε γίνεται τόσο απλά και άμεσα. Xρειάζεται iTunes και νομίζω και το ειδικό software που δίνει η apple με το iPod. Eπίσης μέσω iTunes δε μπορείς να αντιγράψεις από το iPod στο σκληρό. Αυτοί είναι οι περιορισμοί που θέτει η apple κατά της πειρατίας. Aλλά μπορείς να αντιγράψεις τραγούδια μέσω του Winamp με το κατάλληλο plug-in (ml_ipod). Οπότε αν έχει και ο φίλος σου iPod (ή του δώσεις το κατάλληλο software) και μετά χρησιμοποιήσεις winamp μπορείς να μεταφέρεις τραγούδια από το ένα pc στο άλλο. Προφανώς γίνεται και με άλλους τρόπους αλλά οι γνώσεις μου στο hacking είναι ανύπαρκτες.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Ευελπιστούμε και πιστεύουμε οτι θα ανακοινωθεί στις 6/6 με άμεση παράδοση στα applestores.

6/6 ειναι σημερα !! :cool:

Ακουσε κανεις τιποτα ???

Ανακοινωθηκε κατι ? :)

Το να δουν τα XP το iPod σαν εξωτερικό σκληρό δίσκο γίνεται με τον εξής πολύ απλό τρόπο: με το iPod συνδεδεμένο ανοίγεις τα preferences στο iTunes και πας στην καρτέλα iPod όπου τσεκάρεις την επιλογή enable disk use. Εννοείται ότι χρειάζεται να το κάνεις μόνο μια φορά. Δε χρειάζεται ούτε format, ούτε partition.

Να πάρεις τραγουδια από το pc του φίλου σου δε γίνεται τόσο απλά και άμεσα. Xρειάζεται iTunes και νομίζω και το ειδικό software που δίνει η apple με το iPod. Eπίσης μέσω iTunes δε μπορείς να αντιγράψεις από το iPod στο σκληρό. Αυτοί είναι οι περιορισμοί που θέτει η apple κατά της πειρατίας. Aλλά μπορείς να αντιγράψεις τραγούδια μέσω του Winamp με το κατάλληλο plug-in (ml_ipod). Οπότε αν έχει και ο φίλος σου iPod (ή του δώσεις το κατάλληλο software) και μετά χρησιμοποιήσεις winamp μπορείς να μεταφέρεις τραγούδια από το ένα pc στο άλλο. Προφανώς γίνεται και με άλλους τρόπους αλλά οι γνώσεις μου στο hacking είναι ανύπαρκτες.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι τί λες?! εμφανίζεται ως εξωτερικός σκληρός δίσκος ...αλλά δεν εμφανίζεται! :lol: :w00t: Πρέπει κάθε υπολογιστής να έχει ... προεγκατεστημένο το itunes/winamp για να μεταφέρεις αρχεία! :w00t: :w00t: έλεος :lol:

πάντως σέβομαι την μέριμνα της apple να κάνει την ζωή σου δυσκολότερη ...στον αγώνα της κατά της πειρατείας! και χαίρομαι που σε έχουν σύμμαχο :w00t: εάν είχαμε αφήσει στην apple & sony, ούτε mp3 θα ύπήρχαν, ούτε p2p, ούτε τίποτα! θα μας είχαν από κάτω!

σχετικά με τη χρήση μιας συσκευής ως εξωτερικού σκληρού, αυτή γίνεται όταν με την σύνδεση μιας συσκευής στον υπολογιστή εμφανιστεί ένα drive E ή F, και πατώντας σε αυτο μπαίνεις στην συσκευη σαν να έμπαινες στον σκληρό C. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με το ipod - τελεία και παύλα!!!!

Βασικά heyhop και marvin και οι δύο έχετε δίκιο αλλά και άδικο και τι εννοώ με αυτό; όταν λέμε ότι μια συσκευή mp3 χρησιμεύει και σαν εξωτερικός σκληρός σημαίνει ότι μπορώ να αποθηκεύσω μουσική αλλά και δεδομένα ΕΙΤΕ 1) μέσω χρήσης ειδικού software-drivers, στην περίπτωσή της Apple είναι το itunes, η sony έχει το Sonic Foundry (αν θυμάμαι σωστά) κλπ

ΕΙΤΕ 2) χωρίς την χρήση drivers ΔΗΛΑΔΗ να είναι plug and play και να την βλέπουν απευθείας τα windows, όπως συμβαίνει με τα usb drives.

Απλά η διατύπωσή σας είναι λάθος και άδικα μαλώνεται γιατί εσύ heyhop εννοείς την 2η περίπτωση ενώ ο marvin την 1η αλλά και οι δύο αναφέρεστε στην ίδια λειτουργία. Οπότε για τη δουλειά που το θέλεις εσύ heyhop δεν κάνει το ipod δες κάτι άλλο.

Βαριέσαι να διαβάσεις heypop? Στο λέω αργά και καθαρά για να το καταλάβεις: εμφανίζεται ως έξτρα δίσκος αλλά δεν μπορείς να αντιγράψεις τίποτα αν δε βάλεις την επιλογή enable disk use. Από την επόμενη φορά που θα το συνδέσεις πλέον χρησιμοποιείται ελεύθερα ως δίσκος χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο. Δωρεάν είναι το iTunes, δε βλέπω το "πρόβλημα" όταν λύνεται σε 5 λεπτά.

Στα περί πειρατίας βαριέμαι ακόμη και να σου απαντήσω. Αυτή η νοοτροπία είναι που έχει κάνει όλες τις ξένες εταιρίες software και τις δισκογραφικές να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως υποανάπτυκτη χώρα.

Δε σου είπα να το πάρεις στην τελική. Πάρε ένα creative/iRiver να το χρησιμοποιείς σαν εξωτερικό σκληρό γιατι σαν mp3 players είναι γτπ.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

Το WWDC ξεκινάει στις 10 π.μ PST, άρα 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος αν δε κάνω λάθος.

Μέχρι τότε έχουμε ώρα...

.... :worry: ηρθε η ωρα και ...περασε η ωρα !

Πάρε ένα creative/iRiver να το χρησιμοποιείς σαν εξωτερικό σκληρό γιατι σαν mp3 players είναι γτπ.

Opa re megale...epeidh exoun ta ipod ena makran fovero user interface(to paradexomai)shmainei oti ola ta alla mp3 players einai γτπ?

Egw pote den 8a agoraza ipod mono kai mono gia to logo afto kai gia thn poiothta kataskevhs pou kai afth einai poly kalh.

Proswpika exw iriver kai ektos apo to user interface pou einai safws xeirotero tou ipod sta ypoloipa sta rixnw st'aftia.na poume gia hxo...ase kalytera 8a klais,na poume gia efkolies? asto kai pali...elvetikos sougias mprosta sto ipod,na poume gia PURE mass storage device? kai san poiothta kataskevhs? poly kalo(alouminenia kataskevh).

Apla anhkeis stous ipodαδες pou den mporoun na to xwnepsoun oti alles etairies vgazoun aksiologa mp3 players.

Egw proswpika 8ewrw to ipod fovero mp3 player alla den einai gia mena pou zhtw alla pragmata apo ena gdd mp3 player.

Opote mhn krineis me kafriko tropo alla proionta,giati profaneis syntomografies tou styl γτπ kai ta sxetika mporei o ka8enas na ta grapsei edw mesa kai me aftes na xarakthrisei oxi mono proionta alla kai proswpa.Kalytera aitiologise mas th gnwmh sou loipon.

ναι, ναι, έτσι, εκεί που ήταν έτοιμοι να ανακοινώσουν ένα ipod φλασ που να έχει οθόνη ή ένα ιποδ μινι που να έχει έγχρωμη οθόνη/ραδιο/κτλ ....τελείωσε ο χρόνος του keynote speech!! :w00t: τους έκλεισαν τα μικρόφωνα, χαμηλώσαν τα φώτα! γιατί, γιατί, γιατί το κάνατε αυτό??? :lol: :lol:

γειά σου ahill2 insider, να σαι καλά με τα ωραία σου apple-ανέκδοτα :lol: :lol: :lol:

αχαχααχαχαααααχαχαχ :p :lol: :lol: :lol:

Opa re megale...epeidh exoun ta ipod ena makran fovero user interface(to paradexomai)shmainei oti ola ta alla mp3 players einai γτπ?

Egw pote den 8a agoraza ipod mono kai mono gia to logo afto kai gia thn poiothta kataskevhs pou kai afth einai poly kalh.

Proswpika exw iriver kai ektos apo to user interface pou einai safws xeirotero tou ipod sta ypoloipa sta rixnw st'aftia.na poume gia hxo...ase kalytera 8a klais,na poume gia efkolies? asto kai pali...elvetikos sougias mprosta sto ipod,na poume gia PURE mass storage device? kai san poiothta kataskevhs? poly kalo(alouminenia kataskevh).

Apla anhkeis stous ipodαδες pou den mporoun na to xwnepsoun oti alles etairies vgazoun aksiologa mp3 players.

Egw proswpika 8ewrw to ipod fovero mp3 player alla den einai gia mena pou zhtw alla pragmata apo ena gdd mp3 player.

Opote mhn krineis me kafriko tropo alla proionta,giati profaneis syntomografies tou styl γτπ kai ta sxetika mporei o ka8enas na ta grapsei edw mesa kai me aftes na xarakthrisei oxi mono proionta alla kai proswpa.Kalytera aitiologise mas th gnwmh sou loipon.

O κάφρικος τρόπος τον οποίο δε συνηθίζω οφειλόταν στην αγενέστατη απάντηση του heypop όταν απάντησα - σε δικό σου μάλιστα ποστ- σχετικά με τη χρήση του ipod σαν εξωτερικού σκληρού. Επειδή δεν του αρέσει το ipod ή τον πλήγωσε κάποιος mac user σε τρυφερή ηλικία ή δεν ξέρω τί μου απάντησε με ειρωνία όταν εγώ είχα απλά αναφέρει πώς και τί γίνεται χωρίς να εκφράσω γνώμη.

Μου αρέσει το iPod σαν καθαρόαιμο mp3 player και δεν το χρησιμοποιώ σαν εξωτερικό σκληρό ιδιαίτερα. Γενικά προτιμώ συσκευές που κάνουν ένα πράγμα πολύ καλά παρά πολλά μέτρια. Εσύ το θές σαν εξωτερικό σκληρό οπότε μάλλον καλύτερα να δεις κάτι άλλο. Αυτό είναι και το νόημα της ποικιλίας στην αγορά, να καλύπτονται οι ανάγκες και οι επιθυμίες διαφορετικών ανθρώπων.

Για την ποιότητα ήχου του iRiver δεν ξέρω αλλά το iPod θεωρείται το μέτρο σύγκρισης σε αυτόν τον τομέα. Χλωμό μου φαίνεται να υπερέχει η iRiver σε αυτό. Ο ηχος του iPod είναι εκπληκτικός - αν η iRiver έχει φτάσει στο ίδιο επίπεδο μαγκιά της. Το RAM πάντως στην ποιότητα ηχου δίνει 10 στο iPod και χαμηλότερο βαθμό σε όλα τα υπόλοιπα, αν αυτό λέει κάτι. Η ποιοτητα κατασκευής των players της apple είναι επίσης εξαιρετική.

Οπότε αν κάποιος θέλει drag & drop, ραδιόφωνο κλπ. καλό είναι να μην πάρει iPod. Σαν καθαρόαιμο player όμως επιμένω ότι δεν υπάρχει καλύτερο.

-Candygram.

Επειδή βλέπω να γράφονται ανακρίβειες από ορισμένους που φαίνεται ότι έχουν "όρεξη"...

1. Το ipοd εμφανίζεται στον υπολογιστή όπως ένας οποιοσδήποτε δίσκος USB/Firewire. Δεν χρειάζεται drivers, δεν χρειάζεται τίποτα. Δεν εμφανίζεται μόνο όταν έχει ρυθμιστεί έτσι το iTunes, το οποίο όμως όπως γράφω παρακάτω δεν χρειάζεται καν να υπάρχει.

2. Το iTunes δεν είναι απαραίτητο, δεν χρειάζεται καν να είναι εγκατεστημένο. Υπάρχουν δεκάδες προγράμματα με τα οποία μπορείς να βάλεις και να πάρεις μουσική από το ipod. Γίνεται και με ένα plugin των 130ΚΒ στο winamp.

3. Η μουσική μέσα στο ipod ταξινομείται και εμφανίζεται σε μια database με βάση τα ID3 tags. Μπορείτε να τα φτιάξετε με το iTunes, με το Winamp, με το Tag&Rename και με πολλά άλλα προγράμματα.

4. Τα αρχεία ήχου που είναι αποθηκευμένα στο ipod φαίνονται, αρκεί να φαίνονται τα hidden files.

5. Αν δεν σας βολεύει η λογική των tags, το player αυτό δεν σας κάνει. Μπορείτε να μείνετε με τα filenames που περίεχουν πολύ λιγότερες πληροφορίες και έχουν πολύ περισσότερους περιορισμούς.

6. Δεν χρειάζεται να "εφευρίσκετε" μειονεκτήματα επειδή δεν "συμπαθείτε" κάτι.

Επειδή βλέπω να γράφονται ανακρίβειες από ορισμένους που φαίνεται ότι έχουν "όρεξη"...

1. Το ipοd εμφανίζεται στον υπολογιστή όπως ένας οποιοσδήποτε δίσκος USB/Firewire. Δεν χρειάζεται drivers, δεν χρειάζεται τίποτα. Δεν εμφανίζεται μόνο όταν έχει ρυθμιστεί έτσι το iTunes, το οποίο όμως όπως γράφω παρακάτω δεν χρειάζεται καν να υπάρχει.

Δηλαδή παώ στην σχολή, συνδέω το ipod στην usb, βλέπει το PC mass storage device και μπορώ να γράφω/διαβάζω από αυτό κανονικά;

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!