Jump to content

Αντίπαλος Mi 4c

giannis_al
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Σε αντικατάσταση του L9 ii ψάχνω κάτι με τραβηγμένο όριο τα 280 ευρώ.

Απαραίτητα χαρακτηριστικά:

-Τουλάχιστον 13mp αξιόπιστη και ποιοτική κάμερα

-Μπαταρία να βγάζει με άνεση τη μέρα με μουσική και αρκετό browsing.(θα έλεγα 1.5 ώστε να πέσει στη 1 μετά από τη φυσιολογική φθορά..)

-3gb ram ή 2 με εξαιρετική διαχείρηση και δοκιμασμένο

-5" οθόνη με 5.5" max (αλλά με λιλιπούτεια bezels στις 5.5" )

-δυνατό 8πύρηνο ή 10πύρηνο, με εξαίρεση σειρά 8xx qualcom

Έχω βρει το xiaomi όπως λέει και ο τίτλος, στο οποίο εκτιμώ και το IR blaster ερχόμενος κι απ'το LG, με θέματά μου:

1)την κάμερα που έχω ακούσει ανάμικτα

2)το μικρο-χάος στις rom και το πρόβλημα με τα push-up notifications

3)άλλα vfm στις 5.5" (βλέπε LeTV, elephone) από εταιρίες που δεν ξέρω πόσο αξιόπιστες είναι..

4) (ιδιαίτερα δευτερεύον) ότι δεν έχει παράθυρο στο smart case του και θα πρέπει κάθε λίγο να το ανοίγω, ενώ οι περισσότερες συσκευές το προσφέρουν

Προσωπικές απόψεις για το 4c και εναλλακτικές (εντός-εκτός Κίνας) στο budget?Είμαι διατεθειμένος να περιμένω presale. Αν μιλάμε για άγνωστη Κινέζικη, θα εκτιμούσα προσωπική άποψη για τη συσκευή πριν την προτροπή, γιατί έχω δει φίλους να "καίγονται" από τούμπανα specs και κολοκύθια υλοποίηση..

Thanks!

Edited by giannis_al

History: Nokia 5210, samsung e720, s.ericsson w810, s.ericsson w705, LG optimus black, LG optimus L9 ii

Current device: LG G4 Dual

Κοίτα λίγο το oneplus x που είναι στο μέγεθος του mi4c, αφού δεν κοιτάς τα Letv.

Δεν αποκλείω τα LeTV, απλώς δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστη ως εταιρία (αν και διαβάζω πέρα-δόθε πολύ ενθαρρυντικα σχόλια) και αν το μέγεθος είναι ανεκτό, οπότε θα ήθελα προσωπική εμπειρία από κάποιον που έχει ένα από αυτά και πριν είχε 5άρι.

Το oneplus x το έχω αποκλείσει, καθώς προσφέρει στο ίδιο price range τον 615, που είναι αρκετά πιο αδύναμος απ'το mi4c χωρίς να προσφέρει κάτι ανώτερο (μόνο camera samples δεν έχω συγκρίνει..)

History: Nokia 5210, samsung e720, s.ericsson w810, s.ericsson w705, LG optimus black, LG optimus L9 ii

Το oneplus x το έχω αποκλείσει, καθώς προσφέρει στο ίδιο price range τον 615, που είναι αρκετά πιο αδύναμος απ'το mi4c χωρίς να προσφέρει κάτι ανώτερο (μόνο camera samples δεν έχω συγκρίνει..)

Το oneplus x εχει τον πολυ αξιοπιστο 801, οχι τον 615..

Ναι απάντησα βιαστικά και το μπέρδεψα με το mi4i.

Παρ'ολα αυτά εξακολουθεί να είναι πιο αδύναμος επεξεργαστης (και τα 32 bit δεν ξέρω κατά πόσο θα ακολουθούν το software, επίσημο ή μη ) σε μια λίγο υψηλότερη τιμή..

Προσωπικά πάντα,αντίπαλό του mi4c βλέπω μόνο το LetV

Το OnePlus θα το επέλεγα μόνο αν μου ήταν υπερ αναγκαία η SD και δεν μου έφταναν τα 32GB,καλός ο 801 και αξιόπιστος αλλά όταν σε λίγο χαμηλότερη τιμή έχεις τον 808 ή τον x10 δεν το συζητάς.

Προσωπική γνώμη πάντα,τα βάζεις κάτω και βλέπεις τι σου είναι πιο αναγκαίο.

Μιας και το έφερε η κουβέντα...

Ρε παιδια, γιατί ασχολείστε τόσο με τους επεξεργαστές, που είναι χρονισμένοι, εάν βγάζουν στο antutu 50000 ή 50001, κλπ κλπ;

Δεν προσπαθώ να εκθιάσω το oneplus, και εγώ στο ψάξιμο είμαι.

Απλά μου φαίνεται περίεργο εδώ που φτάσαμε.

Θεωρώ ότι ένα κινητο να έχει μια φωτογραφική καλούλα, αυτονομιά, δυνατό ηχειάκι να μην χάνεις κλήσεις, 2 ram να μπορεί να αντέξει καμια αναβάθμιση, να μην είναι παντόφλα, και να είναι και smooth στο browsing.

Πέρνετε κινητά για να παίζετε fps?

Προσωπικά πάντα,αντίπαλό του mi4c βλέπω μόνο το LetV

Το OnePlus θα το επέλεγα μόνο αν μου ήταν υπερ αναγκαία η SD και δεν μου έφταναν τα 32GB,καλός ο 801 και αξιόπιστος αλλά όταν σε λίγο χαμηλότερη τιμή έχεις τον 808 ή τον x10 δεν το συζητάς.

Προσωπική γνώμη πάντα,τα βάζεις κάτω και βλέπεις τι σου είναι πιο αναγκαίο.

Αυτό ακριβώς ήταν και το δικό μου σκεπτικό, με μοναδικό σημείο άγνοιας την κάμερα( θα ήθελα αλήθεια ένα link που να έχει τα ίδια samples να συγκρίνω..)

Δε θέλω πάνω από 32 gb γενικά, αλλά ούτως ή άλλως θα χρησιμοποιώ 2 sim οπότε άκυρο!

Δε νομίζω όμως να κάνω την υπέρβαση (σε μέγεθος) με Letv αν δε δω κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει..

Κάποιος με προσωπική εμπειρία στα 2 αυτά; ( mi4c και letv 1 )

Θεωρώ ότι το μόνο που προσφέρει παραπάνω το Letv, είναι το bezeless design.

Δεν μπορεί αυτό να ξεπεράσει το όνομα xiaomi και την υποστήριξη...

Επίσης θεωρώ το xiaomi πιο όμορφο.

υγ. δεν έχω κανένα από τα δύο..

εδιτ: το 32άρι xiaomi έχει 60$ παραπάνω από το letv 32 sto vickmall...

Edited by georgemvg

Αυτό ακριβώς ήταν και το δικό μου σκεπτικό, με μοναδικό σημείο άγνοιας την κάμερα( θα ήθελα αλήθεια ένα link που να έχει τα ίδια samples να συγκρίνω..)

Δε θέλω πάνω από 32 gb γενικά, αλλά ούτως ή άλλως θα χρησιμοποιώ 2 sim οπότε άκυρο!

Δε νομίζω όμως να κάνω την υπέρβαση (σε μέγεθος) με Letv αν δε δω κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει..

Κάποιος με προσωπική εμπειρία στα 2 αυτά; ( mi4c και letv 1 )

Oneplus x δεν έχω,αλλά το mi4c το χα για 3 ημέρες επειδή το πήρα για φίλο.

Προσωπικά μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και με κάλυψε ( αν και εννοείται μπορούσε και καλύτερα ),τώρα εαν το oneplus x έχει καλύτερη θα σε γελάσω γιατί δεν μπορώ να κρίνω μόνο με reviews.

Μιας και το έφερε η κουβέντα...

Ρε παιδια, γιατί ασχολείστε τόσο με τους επεξεργαστές, που είναι χρονισμένοι, εάν βγάζουν στο antutu 50000 ή 50001, κλπ κλπ;

Δεν προσπαθώ να εκθιάσω το oneplus, και εγώ στο ψάξιμο είμαι.

Απλά μου φαίνεται περίεργο εδώ που φτάσαμε.

Θεωρώ ότι ένα κινητο να έχει μια φωτογραφική καλούλα, αυτονομιά, δυνατό ηχειάκι να μην χάνεις κλήσεις, 2 ram να μπορεί να αντέξει καμια αναβάθμιση, να μην είναι παντόφλα, και να είναι και smooth στο browsing.

Πέρνετε κινητά για να παίζετε fps?

Όχι, αλλά όταν συγκρίνεις κινητά έχει μεγαλη σημασία. Μπορεί ο 801 με τον 808 να μην έχουν τόσο μεγάλη διαφορά απόδοσης στην καθημερινότητα, αλλά πιο low end επεξεργαστές έχουν, και όλοι έχουν διαφορά στην κατανάλωση! (δεν αναφέρθηκε κανείς σε antutu)

Βέβαια, εγώ με την τακτική μετριοπαθών specs πήρα το l9 ii αντί του s4 mini "έλα μωρέ 1gb ίσα ίσα να σηκώνει.." και στο 3μηνο άρχισαν τα lags στην 3η -4η εφαρμογή ανοιχτή. Οπότε πλέον κοιτάζω να πάρω τα περισσότερα απ'το budget μου, ώστε ακόμη κι αν δε χρειαστούν τώρα, να αξιοποιηθούν (ευελπιστώ) μελλοντικά!

Σε ότι αφορά την κάμερα συμφωνώ, γι αυτό και κράτησα επιφυλάξεις όπως είπα και θα ήθελα να δω κάποια συγκριτικά..

• 2 weeks later...

Παίδες επανέρχομαι με ένα τεράστιο δίλημμα-απορία. Βρήκα αυτό: https://www.fastcardtech.com/LG-G4-F500.html

Ξέρω ότι δεν είναι το international μοντέλο, αλλά στις μπάντες του έχει κανονικά τις συχνότητες που θέλω (δεν χρησιμοποιώ wind) και δε βρίσκω κάποια άλλη διαφορά απ'το h818 (δεν υπάρχει το 815 στο site) που δεν εξηγεί γιατί είναι 100 ευρώ ακριβότερο. Αν δεν υπάρχει τίποτα στραβό να το πάρω χθες!!

Offtopic: Γενική ερώτηση για το site αυτό. Βλέπω ότι σε διάφορες συσκευές έχει επιλογές με διαφορετική rom+ram και δεν αυξάνει την τιμή( πλην του mi4 που έλεγε για έξτρα χρέωση) Πού μπορώ να δω πόσο πηγαίνει στις διάφορες εκδόσεις του; Από ένα φίλο σε ένα άλλο thread διάβασα ότι είναι αξιόπιστο. Υπάρχει αντίλογος;

Edited by giannis_al
διόρθωση έκφρασης

Offtopic: Γενική ερώτηση για το site αυτό. Βλέπω ότι σε διάφορες συσκευές έχει επιλογές με διαφορετική rom+ram και δεν αυξάνει την τιμή( πλην του mi4 που έλεγε για έξτρα χρέωση) Πού μπορώ να δω πόσο πηγαίνει στις διάφορες εκδόσεις του; Από ένα φίλο σε ένα άλλο thread διάβασα ότι είναι αξιόπιστο. Υπάρχει αντίλογος;

Οι τιμές αλλάζουν στο check out, όχι όταν επιλέγεις τα πρόσθετα.

Όσο για τις μπάντες μην είσαι και σίγουρος, πολλές φορές βάζουν ότι να ναι...καλύτερα ρώτα τους, απαντάνε γρήγορα.

Όσο για την ερώτηση περι του site εαν δεν ήμουν εγώ το άτομο που διάβασες να το λέει αξιόπιστο, μπορώ να πω πως εαν έχεις υπομονή γαιδάρου το συγκεκριμένο site είναι μια χαρά.

Στον χρόνο αποστολής τα χαλάνε αρκετά, αλλά κατ'άλλα όλα καλά.

Οι τιμές αλλάζουν στο check out, όχι όταν επιλέγεις τα πρόσθετα.

Όσο για τις μπάντες μην είσαι και σίγουρος, πολλές φορές βάζουν ότι να ναι...καλύτερα ρώτα τους, απαντάνε γρήγορα.

Όσο για την ερώτηση περι του site εαν δεν ήμουν εγώ το άτομο που διάβασες να το λέει αξιόπιστο, μπορώ να πω πως εαν έχεις υπομονή γαιδάρου το συγκεκριμένο site είναι μια χαρά.

Στον χρόνο αποστολής τα χαλάνε αρκετά, αλλά κατ'άλλα όλα καλά.

http://www.gsmpress.com.ua/eng/mobile-phones-LG-G4-F500.html?s=2

Κι αυτό το site για τα ίδια bands λέει.

Νομίζω πως αν δε βρω κανένα καλό camera app να συνεργάζεται με το MI4C θα καταλήξω λόγω κάμερας στο g4 παρ'ότι μεγάλο και με μία sim.. (το one x απ'ότι είδα σε review δεν έχει και τόσο αξιόλογη camera)

http://www.gsmpress.com.ua/eng/mobile-phones-LG-G4-F500.html?s=2

Κι αυτό το site για τα ίδια bands λέει.

Νομίζω πως αν δε βρω κανένα καλό camera app να συνεργάζεται με το MI4C θα καταλήξω λόγω κάμερας στο g4 παρ'ότι μεγάλο και με μία sim.. (το one x απ'ότι είδα σε review δεν έχει και τόσο αξιόλογη camera)

Περίμενε και την αυριανή ημέρα, μπορεί να δεις καμιά καλή πρόταση απο την xiaomi..

Εγώ πάντως για το F500 βρήκα αυτό '' F500K/L/S Korea

2G GSM GSM850, GSM900, GSM1800, GSM1900

UMTS850 (B5), UMTS900 (B8), UMTS1900 (B2), UMTS2100 (B1)

LTE2100 (B1), LTE1800 (B3), LTE900 (B8)

(F500K needs to be verified. Different LTE bands listed) ''

E σε αυτές τις 3 δουλεύει το LTE που δουλεύουν voda και cosmote. Περιμένω προφανώς, αλλά δε νομίζω ότι θα προτείνει κάτι με καλύτερη camera από το mi4c και σε όλα τα άλλα με καλύπτει στις 5 ίντσες του! Μόνο το 2sim+ sd card του τωρινού redmi note μπορεί να μου αλλάξει ίσως τη γνώμη..

E σε αυτές τις 3 δουλεύει το LTE που δουλεύουν voda και cosmote. Περιμένω προφανώς, αλλά δε νομίζω ότι θα προτείνει κάτι με καλύτερη camera από το mi4c και σε όλα τα άλλα με καλύπτει στις 5 ίντσες του! Μόνο το 2sim+ sd card του τωρινού redmi note μπορεί να μου αλλάξει ίσως τη γνώμη..

Τα Bold τα είδες; :p στις 5.5 πάντως μπορεί αύριο να δεις κάτι καλύτερο απο το redmi note 2