basdel Δημ. September 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2016 (edited) Παρέλαβα το κινητό πριν λίγες μέρες την έκδοση pc58 (2gb/16gb). Tο κινητό είχε από την μάνα του (αγορά απο Aliexpress) την rom "p1c58_s272_160506_row" (android 6.01), Ευρωπαική rom, μια χαρά σε όλα (και με αγγλικό recovery-όχι κινέζικο). Για τη rom αυτή δεν υπάρχουν ουσιαστικά πληροφορίες στο net, ίσως είναι κάποια πατέντα των κινέζων, Το σίγουρο είναι πως ήτανε καθαρή row γιατί δεν υπήρχε πουθενά κάτι κινέζικο και η μετάφραση όπως του Ευρωπαικού μοντέλου.Αλλά δεν βρήκα πουθενά το πεδίο για update στο μενού, δεν υπήρχε εκεί που το έχουν τα άλλα μοντέλα (στις πληροφορίες συσκευής), ούτε κάποια εφαρμογή για update όπως κάποια άλλα κινητά. Αυτό με έβαλε στο τριπάκι να αλλάξω rom (χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα). Πέρασα με το QFIL την P1a42_S152_160126_ROW (android 5.1) πανεύκολα (ουσιαστικά γύρισα πίσω από την 6.01 σε 5.1). Μετά με update από το μενού (προσοχή 1,7gb), έκανε online αναβάθμιση την P1a42_S288_160721_ROW (android 6.01). Όλα δουλεύουν απροβλημάτιστα, οπότε όσοι έχετε την έκδοση pc58 (2gb/16gb) του κινητού περάστε άφοβα με το QFIL τις παραπάνω. Το μόνο βέβαια που θα κερδίσετε είναι ότι θα έχετε τις online αναβαθμίσεις του Ευρωπαικού μοντέλου. Αν η rom του vickmall δεν μπορεί να κάνει αναβαθμίσεις τότε έχετε την παραπάνω λύση για το πέρασμα της κανονικής ευρωπαικής έκδοσης. Υπάρχει και η τελευταία Ευρωπαική μονταρισμένη με root, recovery κλπ στο net για να την περάσετε με το QFIL και να είναι όλα έτοιμα για δοκιμές, αλλά θα συνιστούσα πρώτα να περιμένετε. Επειδή προέρχομαι από ένα lenovo k910, μου λείπουν κάποια πράγματα στο p1 που το παλιότερο μοντέλο τα είχε και σε αυτό δεν τα βρήκα: Κλείδωμα οθόνης με το κούνημα της συσκευής, κλείδωμα με ειδικό κουμπί που μπορούσες να κάνεις συντόμευση στην επιφάνεια, ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου, μείωση έντασης ήχου κλήσης με το σήκωμα του κινητού κλπ. Εάν εξαιρέσεις το double tap, πολύ "στεγνό" το android 6.01. Edited September 21, 2016 by basdel διορθωση β Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
critic Δημ. September 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2016 Καλημέρα, πολύ καλές πληροφορίες! Μπορείς να μας πεις από ποιο κατάστημα του ali το πήρες; Επίσης, μπορείς να επιβεβαιώσεις αν ισχύει ότι οι ευρωπαικές ROM δεν υποστηρίζουν το nfc; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
basdel Δημ. September 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2016 Καλημέρα, πολύ καλές πληροφορίες! Μπορείς να μας πεις από ποιο κατάστημα του ali το πήρες; Επίσης, μπορείς να επιβεβαιώσεις αν ισχύει ότι οι ευρωπαικές ROM δεν υποστηρίζουν το nfc; Από εδώ https://www.aliexpress.com/item/100-Original-Lenovo-Vibe-P1-Mobile-Phone-4G-LTE-Android-5-1-Octa-Core-5-5/32470589428.html?spm=2114.13010608.0.72.uAMXLA Το nfc δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά δεν έχω και κάποιο τρόπο να το τεστάρω αν συνδέεται σωστά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tzotzotzo Δημ. September 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2016 http://i.imgur.com/0U19HuR.jpg http://i.imgur.com/fI0AOKO.jpg http://i.imgur.com/hLjnahV.jpg Sorry για την ποιότητα των φωτό, αλλά εδώ που είμαι δεν μπορούσα καλύτερες. Νομίζω αυτό που θέλεις φαίνεται. Άσχετο: Κανένα τρόπο να routάρουμε το P1 Vibe χωρίς αλλαγή ROM έχει βρει κανείς; πωωω χαλι μαυρο και σενα ----- προσθήκη μηνύματος 35 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Υπάρχει πουθενά η Ευρωπαϊκή έκδοση στά 3GB που να υποστηρίζει την 20 μπάντα? Sent from my 1+1 πως μπορω να το τσεκαρω εχω wind Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dionisis760 Δημ. September 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2016 (edited) δοκίμασα να το φλασαρωχθες ,απέτυχα.βλεπω στο Qfil στο τέλος μου γράφει Download fail:Sahara fail.finish download.κάποια βοήθεια κάποιος?Όταν ανοιξω την συσκευή μετά από γλώσσα ώρα και wifi όταν πάω να δηλωσω λογαριασμό μένει εκεί.Τωρα τι φταίει δεν ξέρω. Edited September 21, 2016 by dionisis760 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
taliban Δημ. September 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2016 πως μπορω να το τσεκαρω εχω wind αν μένεις εκτός Αθηνών τσέκαρε αν έχεις 4g, οι περισσότερες κεραίες εκτός Αθηνών της wind εκμπέμπουν στην 20 συχνότητα. Σε κάθε περίπτωση όμως θα μπορέσεις μάλλον να το δεις και μέσω εφαρμογής όπως https://play.google.com/store/apps/details?id=net.simplyadvanced.ltediscovery&hl=el Παράθεση ΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- member since: September 2003 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
wolf_35 Δημ. September 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2016 Παιδια επανερχομαι για το προβλημα με τα τζαμακια παρηγγειλα αυτό http://www.ebay.co.uk/itm/331951062900 που όπως βλέπετε είναι ανοιχτό από πάνω. Πιστεύω ότι το πρόβλημα παιδες ειναι οτι δεν ειναι κομμενο σωστα η μαλλον καλυτερα δεν αφηνει καθολου αερα στις ακρες.Αναμονη και θα ενηνερωσω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trinoo Δημ. September 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2016 Στην Ελληνική έκδοση του το κινητό έχει μέσα το Rout 66 Navigator. To έχει δουλέψει κανείς; Σ' εμένα όταν δεν έχω βάλει προορισμό, (δηλαδή απλά βολτάρω και χαζεύω το χάρτη) ο χάρτης δεν κινείται. Ο χάρτης μένει δηλαδή εκεί που ήμουν όταν ξεκίνησα, ενώ το gps έχει τη σωστή θέση μου. Αν δηλαδή μετακινήσω το χάρτη με το χέρι, βρίσκω που είμαι. Έχει κανείς το ίδιο πρόβλημα; Κάποια εναλλακτική πρόταση για (offline maps) navigator? (στα όρια του off topic) :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tzole Δημ. September 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2016 Δεν ξερω αν δουλευει στο συγκεκριμενο κινητο μιας κι εγω υποψηφιος αγοραστης ειμαι γι αυτο και παρακολουθω το θεμα, αλλα σε οσα κινητα το εχω δοκιμασει το Here Maps https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps δουλευει αψογα και ειναι και αξιοπιστο και δωρεαν Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Athens16 Δημ. September 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2016 Στην Ελληνική έκδοση του το κινητό έχει μέσα το Rout 66 Navigator. To έχει δουλέψει κανείς; Σ' εμένα όταν δεν έχω βάλει προορισμό, (δηλαδή απλά βολτάρω και χαζεύω το χάρτη) ο χάρτης δεν κινείται. Ο χάρτης μένει δηλαδή εκεί που ήμουν όταν ξεκίνησα, ενώ το gps έχει τη σωστή θέση μου. Αν δηλαδή μετακινήσω το χάρτη με το χέρι, βρίσκω που είμαι. Έχει κανείς το ίδιο πρόβλημα; Κάποια εναλλακτική πρόταση για (offline maps) navigator? (στα όρια του off topic) :) Here maps και είσαι οκ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrapogiiannos Δημ. September 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2016 Γεια και απο μενα , οποιος εχει το c58 να μου πει αν δουλευει το NFC παρακαλω με την international rom (a48) ,τρην καλη ομως, οχι απο τα κινεζομαγαζα.. Ευχαριστω.. Επισης οποιος μπορει να πιστοποιησει την μπαντα των 800 για 4G σε c58 και c72. Eυχαριστω και παλι.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trinoo Δημ. September 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2016 Here maps και είσαι οκ. Thanks και σε εσένα και στον άλλο φίλο που το πρότεινε. Το έχω βάλει από χθες και δείχνει να είναι μια χαρά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Athens16 Δημ. September 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2016 Thanks και σε εσένα και στον άλλο φίλο που το πρότεινε. Το έχω βάλει από χθες και δείχνει να είναι μια χαρά! Νασαι καλά. Δουλεύει απροβληματιστα και offline. Παιδιά ένας πολύ καλός launcher για το κινητό μας είναι ZenUI Launcher. Παααρα πολύ καλός. Δοκιμάστε τον. Είναι σούπερ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trinoo Δημ. September 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2016 Νασαι καλά. Δουλεύει απροβληματιστα και offline. Παιδιά ένας πολύ καλός launcher για το κινητό μας είναι ZenUI Launcher. Παααρα πολύ καλός. Δοκιμάστε τον. Είναι σούπερ. Ναι, offline το δοκίμασα. Θα δοκιμάσω και τον launcher :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Flashman Δημ. September 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2016 συγχωρεστε με κυριοι αν και εχω διαβασει ολα τα τελευταια posts να ρωτησω ανακεφαλαιωνοντας αν το παρει κανεις απο το ευρωπαικο vickmall και αντιστοιχα απο το Κινεζικο τι θεματα μπορει να προκυψουν? ενημερωσεις θα περνει? θα πρεπει υποχρεωτικα να το ρουταρω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikekmp Δημ. September 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2016 Παιδιά ερώτηση:με το 4g που έχει όντως αρκετά μεγάλο θέμα υπάρχει λύση η'οχι;Τις περισσότερες φορές έχει 3g η' h+ σε σημεία που το lenovo a806 επίσης αγορασμενο από κινα είχε πάντα 4g.Εχω international rom a42 κλπ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
komias2 Δημ. September 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2016 Παιδιά ερώτηση:με το 4g που έχει όντως αρκετά μεγάλο θέμα υπάρχει λύση η'οχι;Τις περισσότερες φορές έχει 3g η' h+ σε σημεία που το lenovo a806 επίσης αγορασμενο από κινα είχε πάντα 4g.Εχω international rom a42 κλπ. Tι εταιρεία έχεις φίλε μου; Παράθεση LG G2. +huawei p9 lite +samsung e590+motorola moto g2.Sony xa2 ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kaloudis Δημ. September 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2016 συγνωμη αλλα μηπως δεν ειναι δα και τοσο τραγικα τα πραγματα περι 800αρας μπαντας και 4g; στα σπιτια μας οι υποτιθεμενες 24αρες πιανουν μεγαλυτερες ταχυτητες απο τα 4g;γιατι ξαφνικα εκτος σπιτιου να καιγομαστε για μεγαλυτερες ταχυτητες;λες και 3g πιανει παντου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikekmp Δημ. September 23, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2016 Cosmote αλλά τι σημασία έχει;Γιατί όπως είπα με το a806 είχα πάντα 4g σχεδόν καμπάνα!Μιλάμε ότι είχα δει και μέχρι 122mbps! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
komias2 Δημ. September 23, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2016 Cosmote αλλά τι σημασία έχει;Γιατί όπως είπα με το a806 είχα πάντα 4g σχεδόν καμπάνα!Μιλάμε ότι είχα δει και μέχρι 122mbps! Γιατί οι άλλες δύο εταιρείες πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες ή ΚΟΣΜΟΤΕ όμως είναι οκ πάντως εμένα δεν έχει θέμα με το 4τζι .την a 42 την είχε από αγοράς ή την πέρασες εσύ μετά; Παράθεση LG G2. +huawei p9 lite +samsung e590+motorola moto g2.Sony xa2 ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
basdel Δημ. September 23, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2016 συγχωρεστε με κυριοι αν και εχω διαβασει ολα τα τελευταια posts να ρωτησω ανακεφαλαιωνοντας αν το παρει κανεις απο το ευρωπαικο vickmall και αντιστοιχα απο το Κινεζικο τι θεματα μπορει να προκυψουν? ενημερωσεις θα περνει? θα πρεπει υποχρεωτικα να το ρουταρω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Αποδείχτηκε πως και το κινητό που στέλνει το vickymall (όπως και κάποια άλλα κινέζικα καταστήματα) με rom ευρωπαϊκή (row ) δεν παίρνει αναβαθμίσεις , άγνωστο γιατί. Πάντως σε 10 λεπτά φλασάτεραι την επίσημη ευρωπαική που παίρνει αναβαθμίσεις. Οι περισσότεροι αυτό κάναμε εδώ χωρίς προβλήματα. Το root δεν είναι απαραίτητο, εξάλλου εάν το ρουτάρεις δεν θα παίρνει αναβαθμίσεις. Εγώ σε όποιο τηλέφωνο πέρασε από τα χέρια μου και είχε εγκατεστημένη γνήσια ρομ (που έπαιρνε αναβαθμίσεις) δεν το ρούταρα ποτέ. Στα κινέζικα με custom rom (γιατί δεν υπάρχει επίσημη ευρωπαική) ή σε όποιο τηλέφωνο περαστεί custom rom, προυπόθεση είναι το root. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dionisis760 Δημ. September 23, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2016 δοκίμασα να το φλασαρωχθες ,απέτυχα.βλεπω στο Qfil στο τέλος μου γράφει Download fail:Sahara fail.finish download.κάποια βοήθεια κάποιος?Όταν ανοιξω την συσκευή μετά από γλώσσα ώρα και wifi όταν πάω να δηλωσω λογαριασμό μένει εκεί.Τωρα τι φταίει δεν ξέρω. Τελικά το ξαναφλασαρα και είναι έτοιμο!!!!!Μπράβο στο παληκάρια που έβαλε το ποστ.Πηρε όλες τις ενημερώσεις,κινηταρα!!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Athens16 Δημ. September 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2016 Τελικά το ξαναφλασαρα και είναι έτοιμο!!!!!Μπράβο στο παληκάρια που έβαλε το ποστ.Πηρε όλες τις ενημερώσεις,κινηταρα!!!!! Τέλεια. Εύχομαι να το καταευχαριστηθεις. Περιμένουμε εντυπώσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikekmp Δημ. September 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2016 Ήταν κινεζορομ αλλά μου πέρασαν στο expertsmobile την ευρωπαϊκή προφανώς με τις αναβαθμίσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tzotzotzo Δημ. September 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2016 αν μένεις εκτός Αθηνών τσέκαρε αν έχεις 4g, οι περισσότερες κεραίες εκτός Αθηνών της wind εκμπέμπουν στην 20 συχνότητα. Σε κάθε περίπτωση όμως θα μπορέσεις μάλλον να το δεις και μέσω εφαρμογής όπως https://play.google.com/store/apps/details?id=net.simplyadvanced.ltediscovery&hl=el δεν ξερω που το γραφει στην εφαρμογη. Και 4g γραφει και H+, στην επαρχια, στην πλειονοτητα των περιπτωσεων ομως ειμαι με H+ ----- προσθήκη μηνύματος 15 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Μερικες εντυπωσεις για το κινητο, αν και ειμαι λιγο προιδεασμενος αρνητικα, λογω οτι παρελαβα προβληματικη συσκευη. Θετικα:Εχει εξαιρετικη αποκριση και δεν κολλαει πουθενα, οτι και να ανοιξω(3gb ram). Εξαιρετικο ηχειο, πολυ γρηγορο internet και πολυ καλο wifi. Πολυ φωτεινη οθονη. Πολυ γρηγορη φορτιση. Πολυ ευκολη η διαδικασια φλασαρισματος. Αρνητικα: Αρκετα χοντροκομενο (η κουρμπα που κανει στην πλατυ δεν βολευει) και βαρυ. Σε καμμια περιπτωση δεν ειδα 7 ωρες screen time, που αναφερουν τα παιδια. 5 ωρες μαξιμουμ. Σημειωνω πως η ενδειξη της μπαταριας δειχνει να εχει αρκετη ακομα, αλλα το εβαλα να φορτισει για λιγο επειδη ειχε φτασει 3% http://i.imgur.com/e1b0R1J.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts