Jump to content

Νέος σκληρός σε παλιο Η/Υ

mystic
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω έναν παλιό υπολογιστή στα 200mhz - 32mb Ram κτλ και θέλω να του βάλω έναν σκληρό ακόμα ! Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω αν θα μπορεί να τον αναγνωρίσει ! Μου είπανε ότι θα πρέπει να κάνω update στο bios, αλλά και πάλι δε θα μπορεί να δει σκληρό >60gb ! Πως θα μάθω τι σκληρούς μπορεί να δει ο Η/Υ μου ;

Δεν μπορεις να βαλεις πανω απο 20GB σε τετοιο μηχανημα, οτι και να βαλεις 20 θα το διαβαζει.

Δεν παιζει να αναβαθμησεις τοσο παλιο Bios ωστοσο μπορεις να αγορασεις μια PCI-IDE καρτα που υπορστηριζουν μεγαλους σκληρους και να τον συνδεσεις εκει.

Εγώ με pentium 2(400mhz)είχα ενα σκληρό 5 giga.Ηθελά να κάνω το ίδιο και μετά απο λίγο ψάξιμο κατέληξα στην εξής λύση:άγόρασα μια pci-serial ata(βέβαια μπορείς να πάρεις και μια pci-ide που προτείνει ο HellasVagabond)της sunix και ενα serial ata (160giga)και δούλεψε μια χάρα.Το μόνα "ελλάτωμα" είναι οτι χρειάζονται windows Xp.Πάντως ρώτα σε καταστήματα για να πάρεις γνώμες και για πιο φτηνές λύσεις(ide).

Good luck

Mporeis k para mporeis se 2-3 meres gyrnaw pisw 8a sou steilw programma!

exw ena aparxaiwmeno 266MMX me 60Giga an k to bios apo sfalma den to yposhrizei yparxoun polloi tropoi na to parakampseis....

en anamonh loipon........

::LiNK RaMoNe

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

:Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X

Μετα απο λιγο ψαξιμο βρηκα μια εκδοση του BIOS συμφωνα με την οποια μπορει να αναγνωρισει HD μεχρι 130GB. Δεν το εχω δοκιμασει ακομα.

sugardad: Περιμενω περισσοτερες πληροφοριες απο σενα.